Wij gaan niet opzij

BSR TV: Sfeerverslag MVV - NAC (3-1)

Praatpapegaai

Afgelopen maandag trokken enkele honderden supporters met een verplichte buscombi richting het zuiden van het land om de wedstrijd tegen MVV Maastricht bij te wonen.

Helaas wist NAC niet met de volle buit huiswaarts te keren. Onze fotograaf Vinnie maakte van de reis en het uitpubliek een kort sfeerverslag waardoor we nog even na kunnen genieten voordat we ons weer op mogen maken voor de volgende thuiswedstrijd tegen Top Oss morgenavond in het Rat Verlegh Stadion.

Bron:
Bsiderats, Clickunited
Terug naar overzicht
25 Reacties
100   17  
Tante Annie

Wij als groep uitwedstrijdbezoekers hebben na Dordrecht uit vorig seizoen besloten alleen nog op eigen vervoer te reizen. Nadat Antonia fluimen mocht vangen ging het vrolijk tussen de supporters verder in de bussen. Lang moeten wachten en eerst komt er nog eentje van front onze bus binnen om te roepen dat er niet gefilmd mag worden. Op een dreigende toon natuurlijk.
Ik schaamde me dood voor onze eigen supporters.

Overigens hypocriet, want ik ben wel naar de play-off pot tegen ADO gegaan. Maar ja, playoffs...

36   6  
BASH (BSR)

Toch wel een paar honderd helden die hun halve maandag opgeofferd hebben om ons team aan te moedigen! Chapeau

ps. had iemand die jongen op 0:07 niet een nieuw biertje kunnen geven, hij werd zo te zien al wat zenuwachtig van zijn lege blikje

37   14  
Los Pollos Hermanos

Zoals zovaak, kon je hier gewoon heel makkelijk met de auto naartoe. Ik ga nooit met de buscombi. Altijd eigen vervoer en ik kom overal binnen met een handvol vrienden. Geen enkel probleem, als je maar normaal doet. Fuck die kut combi.

19   2  
Held

Kunnen ze niet een keer wat doen aan dat lauwe bier in die uitbussen...

27   20  
Nieuwe spionkop

Chapeau voor de heren die er waren, veel respect voor op de maandagavond.

Ik snap alleen het spandoek tegen de combi niet zo. Dit vind ik een beetje schaamteloos na wat er de laatste uitwedstrijd (ADO) is gebeurd. Mij lijkt een buscombi opgelegd krijgen voorlopig dan helemaal nog niet zo gek vanuit de andere partij bekeken.

Ik zou zeggen vervolg het goede gedrag van afgelopen maandag de komende maanden (uit en thuis) en dan mogen we weer klagen over verplichte combi’s.

19   7  
Nieuwe spionkop

Los Pollos

Ben het helemaal met je eens, zelfs regelmatig vaak in het thuisvak gezeten en normaal een praatje gemaakt met de supporters van de tegenstander. Als je zelf gewoon normaal doet vinden die het vaak ook prima als je even je armen in de lucht doet bij een doelpunt van NAC en niet te uitbundig juicht.

Maar ik snap donders goed dat je voorlopig na zulk gedrag bij Ado buscombis krijgt opgelegd. Aan ons om nu weer te bewijzen dat we ons wel goed kunnen gedragen.

100   17  
Tante Annie

Wij als groep uitwedstrijdbezoekers hebben na Dordrecht uit vorig seizoen besloten alleen nog op eigen vervoer te reizen. Nadat Antonia fluimen mocht vangen ging het vrolijk tussen de supporters verder in de bussen. Lang moeten wachten en eerst komt er nog eentje van front onze bus binnen om te roepen dat er niet gefilmd mag worden. Op een dreigende toon natuurlijk.
Ik schaamde me dood voor onze eigen supporters.

Overigens hypocriet, want ik ben wel naar de play-off pot tegen ADO gegaan. Maar ja, playoffs...

8   15  
gjoewie

Gelukkig zijn we nog niet zo laag gezonken als Adoow zelf. Die moesten de thuiswedstrijd tegen Den Bosch in een leeg stadion voetballen, vanwege de rellen na het verspelen van een 3-0 voorsprong (haha!) tegen Excelsiknor in de pleeoffs.
Ondanks de 0-2 nederlaag tegen Den Bosch (haha!), is de Haagse hermandad van mening dat het heel goed ging. Zo waren er geen wanklanken van de tribunes noch aanstootgevend gedrag, er sprong niemand het veld op en er waren geen matpartijen tussen de beide supportersgroepen en ook onderling werd er niet gevochten. Alleen Dirk Kuijt stiet enkele krachttermen uit tijdens en na de wedstrijd, maar dat werd met de mantel der liefde bedekt.
Na dit onverwachte resultaat heeft de Haagse politie de gemeente geadviseerd om bij de volgende thuiswedstrijd de seizoenkaarthouders weer toe te laten.
Nu zit er in het Haagse gemeentehuis echt helemaal niemand die inziet dat er een fout in de redenering van de politie zit, dus die hebben het advies overgenomen.
Wordt vervolgd.

12   1  
Reflektor

Leuke foto met al die uitkaartjes 😉

11   5  
Ouwkus

"na kunnen genieten"

Man man man🙈

52   19  
Los Pollos Hermanos

Tante Annie,

Kijk, ik kan nu gaan roepen dat ik die lui van Front niet moet en dat het een slag supporters zijn waar ik liever niet mee geassocieerd wordt, maar in alle eerlijkheid was ik een jaar of 15 geleden ook zo. Op Vak-G, grote bek, snuiven, zuipen, alles erop en eraan. Dus dat zou hypocriet zijn. Al doende leert men. Wijsheid komt met de jaren, zullen we maar zeggen.

De combi is gewoon heel erg onaantrekkelijk gemaakt voor de doorsnee supporter die gewoon graag, zonder gezeur en onder het genot van een biertje, naar zijn club wil kijken. Dat geldt niet alleen voor NAC, maar voor alle BVO'S. De 'Fanatieke aanhang' gaat ook met die bussen mee en zodoende belandt je al vrij snel in een atmosfeer waar je op voorhand niet voor gekozen hebt. Mij niet meer gezien. Leuk voor die jongens hoor, lekker gek doen, zuipen, schreeuwen.... Ik kan er ook nog steeds wat van, maar sporadisch. Niet dat geforceerde 'we moeten nu gvd lawaai maken en zingen en de club steunen. come on!'

Nee, uw Los Pollos gaat lekker op de lange zijde zitten, tussen de thuissupporters, met een biertje in de hand en een klein gebalt knuistje als NAC scoort. Ze weten vaak snel genoeg dat je voor NAC bent, als je als enige op die hele tribune met 2 halve liters omhoog komt lopen ben je bij 9/10 clubs direct een punt van aandacht.

12   2  
ome cor

@Gjoewie
Juist dat nutteloze steeds weer naar anderen kijken ipv naar onszelf.

14   1  
BASH (BSR) @Ouwkes

Haha ouwkes, je hebt een punt. Echt nagenieten is het natuurlijk niet. Even kort terugblikken dan ;-)

15   4  
Ivo

Spijker op de kop van Los Pollos. Daarom bezoek ik alleen thuiswedstrijden, en sporadisch een uitwedstrijd, bijvoorbeeld als ik met kennissen meekan van de tegenstander.

Ieder zijn ding. Zo'n buscombi lijkt me echt vreselijk.

15   4  
scheppioni

Hulde voor afgelopen maandag ons NAC uitvak !!
Maar zeker niet wat tante Annie aanhaalt, daar zijn geen excuses voor Ivo.......
Wat men ook inneemt, normen en waarde hoor je ook op jeugdige leeftijd te hebben, want wat voor liefde voor NAC heb je dan wanneer je onze spelers of onze club schaadt !!!
Ben het wel mee eens een desbetreffende NAC speler zonder NOAD verdiend het NAC shirt niet !

27   13  
Didier

@Tante Annie Als je dit al spannend vindt moet je blij zijn dat je niet mee ging in de jaren 90…
Hoort wat mij betreft bij uitwedstrijden waar de echte fanatiekelingen meegaan. Als je aangevallen wordt bij een andere club is het ook fijn dat er een groep voor gaat staan.
Ik vind het trouwens wel mooi dat er aan de ene kant geklaagd wordt over studenten en aan andere kant over ‘asociaal’ gedrag. Wat willen we nou?
Wat mij betreft mag het allemaal wel weer wat rauwer en authentieker ipv wat je bijvoorbeeld op die achterlijke foto’s van Vrienden van de Cordial ziet. Die beelden (sorry Ruud voor je goede bedoelingen) maken ons echt de carnavalsclub van NL.

7   0  
Ata

Gelukkig zijn de buscombi's uitzonderingen. Naar Roda kan het weer gewoon met de auto. Mits je geen bezwaar hebt tegen onderweg omwisselen.

17   10  
Jf

Sorry hoor Didier maar tussen studenten of asociaal zit nog een heel stuk. En dat rauwe was bij NAC het ludieke zingen en spandoeken maar vechten en snuiven heeft niks maar dan ook niks met voetbal te maken. Jammer dat er nog zoveel mensen dit goedkeuren want dat is toch wel wat er mis is met Nederland.
We vinden allemaal wat van de handelaren in verdovende middelen maar het gebruiken is geen probleem wat een hypocriete bedoeling.

Ik ging ook veel wedstrijden mee maar heb een duidelijke mening over trieste figuren die met bivakmutsen onherkenbaar rotzooi trappen. Maar wel klagen dat burgemeesters besluiten tot een buscombi.

6   9  
Bas

Wanneer komen de VERSTERKINGEN?

15   2  
Ata
8   1  
Bp

Fc utreg heeft Tim Gilissen aangesteld als nieuwe technisch manager. De voormalig technisch directeur van Heracles Almelo gaat zich bezighouden met de opleiding en het beloftenelftal. Daarmee hoopt de club zich verder te professionaliseren.

0   5  
Reflektor

Ata volgens mij mag dat niet wat jij doet ....sluikreclame .

2   17  
NOAD1976

Dit had allemaal voorkomen kunnen worden. Hoop dat jullie er vrolijk van worden. Lees hierboven niet veel zinnigs.

8   3  
Didier

@JF het rauwe bij NAC was vuurwerk, zingen en het gevoel als speler van een ploeg die op bezoek kwam dat het hele stadion je haatte zoals John Karelse zo mooi verwoord.
Dat eerste maar vooral dat laatste mist al een tijdje en mag van mij veel meer terugkomen. Btw die bivakmutsen bij NAC zijn nagenoeg alleen om niet herkend te worden met vuurwerk. En dat vuurwerk verhoogd de sfeer op zeker.

1   1  
Tante Annie

@ los pollos
Ik heb wel eens met deze kerel gesproken trouwens. Gewoon een relaxte gast. Dat ene momentje keur ik wel af. Niet dat dat echt uitmaakt natuurlijk, maar ja.
Heel die uitwedstrijd was een droevig dieptepunt.
En een goede reden om wel 3 x na te denken als de buscombi verplicht is.
Pas bij de playoffs komt er geen twijfel meer kijken.

2   2  
Beest

Iemand nog een halfke?

Laad alle berichten na dit bericht in