Wij gaan niet opzij

BSR TV: Voorbeschouwing Maurice Steijn op FC Volendam - NAC

Thiestemberg

Maurice Steijn had ondanks de reeks overwinningen van zijn ploeg voldoende werk aan de winkel. NAC legt nog niet altijd het beste spel op de mat en de trainer hoopt dat dit tegen het voetballend sterke FC Volendam beter gaat. Daarnaast laat de trainer zich uit over zijn strijdplan tegen de Noord-Hollanders.

Bron:
B-Side Rats
28 Reacties
78   1  
sjef de gevulde koek

Morgen gaan we zien of we serieus mee gaan doen voor plek 2. Hele lastige wedstrijd ben zeer benieuwd. Volendam gaf DGS ook billenkoek. Mocht je verliezen dan is de wedstrijd van de week erna een stuk minder belangrijk. Nee morgen is het er op of eronder voor plek 2 dat weet ik zeker.

21   39  
Anco

Jammer dat Anco niet in de basis start, LewisFio speelt al weken matig...

27   18  
Raf17

@anco

Hoe je het ook went of keert; Anco Jansen is niet fit genoeg om te starten. Heb je wel eens opgelet hoe hij meeverdedigt? Zo niet, dan moet je dat maar eens doen. Alleen aanvallend is hij absoluut een meerwaarde, echt heel erg goed. Maar voor de basis vind ik het op de positie van Fiorini te linke soep.

37   15  
Henkie

@Raf17,

Daar heb ik inderdaad op gelet. Verdedigt goed mee, met als hoogtepunt die sliding van vorige week.

78   1  
sjef de gevulde koek

Morgen gaan we zien of we serieus mee gaan doen voor plek 2. Hele lastige wedstrijd ben zeer benieuwd. Volendam gaf DGS ook billenkoek. Mocht je verliezen dan is de wedstrijd van de week erna een stuk minder belangrijk. Nee morgen is het er op of eronder voor plek 2 dat weet ik zeker.

10   12  
Raf17

@henkie,

Daar verschillen we dan van in mening. Het klopt inderdaad dat hij momenten meeverdedigt, maar in mijn ogen echt veel te vaak niet. Hij staat met regelmaat stil op het middenveld en laat het spel drie a vier meter voor zich gewoon gebeuren. Dat kan je zomaar een doelpunt kosten omdat de as levensgevaarlijk is.

15   6  
Tip

Ik ben fan van Anco. Maar zijn meerwaarde is uitsluitend aanvallend. Zijn statistieken verdedigend zijn zwak. Al doet hij zonder meer zijn best.

13   11  
Henri

Goed te horen dar Maurice zo realistisch te concluderen dat als NAC morgen net zo voetbalt als de afgelopen wedstrijden we normaliter een overwinning op ons buik kunnen schrijven. Bovendien kan NAC morgen een nieuw clubrecord vestigen en NACcers weten wat dan meestal het resultaat is.
Verder heeft hij het over spelen met lef, wat ik alleen verwonderlijk vind is dat vorig seizoen NAC met spelers als Haye, Schouten, Azzagari en El A, met veel lef, veel beweging in een hoog tempo aanvallend speelde en nu onder zijn bewind dit totaal is verdwenen. Ik kan niet anders concluderen dat dit de hand of het gebrek daaraan van de trainer is. In een seizoen er niet in slagen een soepel spelend team te creëren vind ik voor zo'n ervaren trainer verre van overtuigend.

26   3  
André

Henri zoveel wedstrijden ongeslagen is niet overtuigend . Ja ha ha .. maar wel lekker . Toen ik in Newcastle in de kroeg stond was ik de negen keer 1-0 snel vergeten

9   2  
RV

Die sliding van Anco Jansen was mooi maar het was ook een dieptepass die op dat moment zijn snelheid al verloor, als Haye daar had gelopen had hij hem op dezelfde wijze onderschept bij wijze van spreke. Leuk dat het dan door Kraaij even werd uitgelicht in de nabeschouwing. En ik zie ook veel goede dingen van Anco Jansen maar toch denk ik dat Fiorini, Haye en Immers op dit moment een goede diversiteit biedt op het middenveld. Fiorini ook veel diepgang, duikt de ruimtes in en trekt net als Immers gaten. Ik zie hem graag spelen.

Ik denk dat we de snelheid van Fiorini morgen in de omschakeling prima kunnen gebruiken.

Laat Volendam maar voetballen, dat spelletje ligt NAC wel. Beetje achterover leunen en in de counter de kansen die we krijgen benutten. Tegen Volendam thuis had het anders kunnen lopen maar speelde NAC wel een goede pot.
18   0  
Tombola Breda

Om een zeer wijze filosoof van de KNVB te citeren: Wij moeten nu alles zetten op het feit dat we vanaf nu iedere wedstrijd moeten winnen.....

3   28  
den hulk

maak je niet te druk over promotie ze zijn bezig met een beneluxcompetitie dus vergeet maar dat je nog tegen ajax psv az feyenoord speelt

13   0  
Elf Meter

Live op ESPN 3. En thuiskomen met 3 punten is het enige dat telt.

7   0  
fvf6

Je zal alle komende wedstrijden moeten winnen als je voor de tweede plaats wil gaan , het zal moeilijk worden want zoals Steijn zegt want het spel was de laatste weken niet goed , je zal beter moeten spelen om van de graafschap en volendam te winnen . Maar ik geef de hoop op plaats 2 niet op want ik denk dat NAC tegen dit soort tegenstanders net wat meer kan brengen . COME ON NAC MAKE MY DAY

11   2  
Nacman

Is er al iets bekend over adelhoui of hij voor Benin moet spelen

12   5  
Geelzwartwit

Of je begint met Anco omdat je wil winnen.
Of je zet Anco in omdat je van een achterstand terug moet komen om te winnen.

Precies dat verschil qua spelopvatting is het verschil tussen met matig voetbal op ervaring en kwaliteitsverschil met geluk wedstrijden winnen en met herkenbaar overtuigend en dominant voetbal willen winnen.

10   3  
Kisku

Pas als anco erin komt gaan we de achterstand wegwerken

9   3  
TvB

Laatste nieuws is dat Adilehou niet is geselecteerd.
Lijkt me geen verkeerde om tegen Seuntjens te zetten ipv Malone.

2   0  
Hugo

TvB bron?

2   2  
Dreman

Wij hebben Bilate hun Mulatieri

0   0  
Tante Annie

@TVB,

Ik kan het echt nergens vinden. Is dat ergens te vinden of haal je je info van iemand bij NAC

4   0  
NAC Vooruit!

Adilehou is er tegen De Graafschap ook niet bij. Steijn heeft tegen BN de Stem zijn selectie voor Benin bevestigd.

De spoeling achterin is dan dus dun: Rutten, Hendriks, Rösler, Schouten zullen het moeten doen.

Melone, Maria, Mashart, Adilehou zijn niet inzetbaar.

Maar eerst 3 punten vandaag tegen Volendam! Hup NAC!

13   5  
Mvg

Misschien ligt het aan mij, maar ik vind het voor een aanvoerder toch redelijk vreemd dat hij de eventueel belangrijkste wedstrijd van zijn club laat schieten van het seizoen, dan zou ik toch overwegen dit keer voor NAC te kiezen

8   0  
Dbare

Zullen we het maar gewoon lekker bij de wedstrijd van vanavond houden ipv zo veel met volgende week al bezig te zijn. Is de goden verzoeken.

Mochten we vanavond verliezen dan is volgende week alleen nog maar voor de statistieken.

9   0  
Hugo

Chris WM weet op het twitterplatform te melden dat NAC helemaal niet verplicht is om internationals af te staan. Wanneer er een minimale quarantaineplicht is bij terugkomst van 5 dagen is het volgens de aangepaste regels van de FIFA niet verplicht om spelers uit te laten vliegen.

We wachten af.

Op naar vanavond! HUP NAC

6   1  
Chris W.M.

@Hugo

De FIFA reglementen zijn inderdaad verlengt tot eind april, en NAC zou dus in principe niet verplicht zijn spelers af te staan.

Zo wordt ook in dit interview met de bondscoach van Ghana duidelijk dat er ± 400 " Europese" voetballers niet naar Afrika mogen afreizen van hun clubs;

https://sporza.be/nl/2021/03/18/gambia-coach-saintfiet-fluit-fifa-terug-slecht-dat-clubs-oproepen-kunnen-weigeren~1616086332223/

Alleen lijkt het erop dat in NL weer uitzonderingen gemaakt zijn, en we daardoor toch de spelers niet kunnen tegenhouden.

Maria is in ieder geval na de wedstrijd tegen De Graafschap weer terug, als de regels omtrent quarantaine wel hetzelfde blijven missen we Malone tegen De Graafschap en Jong Ajax en Adilehou tegen De Graafschap, Jong Ajax en Go Ahead. Maar heb geen zicht op de quarantaine regels die nu gelden voor topsporters, wellicht is er ook hiervoor ook een uitzondering gemaakt.

2   2  
RV

Prima toch om het dan met Rosler en Hendriks centraal achterin te doen.
Malone was de laatste weken toch wat wankel en Rosler heeft het begin van het seizoen ook niet slecht gedaan op die positie. Rutten was wel enorm zwak als linksback (vooral vanuit het voetballende aspect, maar kan daar verdedigend tegen een van Miechem hopelijk wel zijn mannetje staan).

Wat mij betreft zou het Steijn sieren (ik weet, hij gaat het niet doen...) om met drie centrale te spelen tegen de Graafschap (die tegen Telstar ook maar met 2 man voorin speelden en zelfs met 5 in de achterste linie).

Rutten, Hendriks en Rosler achterin (en Haye kort voor de verdediging).
We hebben veel mogelijkheden op het middenveld met Anco Jansen of Azzagari erbij. Ook Mounir El Allouchi kan een linie terug zodat Venema of Maatsen (beide goede spelers voor in de omschakeling) de buiten positie op kunnen vullen.
Dan overloop je dat middenveld van de Graafschap (met de beperkte Verbeek en Lieftink -> al is dat geen verkeerde speler) toch op alle fronten zou je zeggen.

Steijn gaat het niet doen maar het zou wel van lef getuigen en vanaf minuut 0 uitstralen dat je ambitie hebt om de drie punten te pakken.

0   0  
Scheppioni

De resultaten zijn goed, het spel is grotendeels ruk Maurice .... volendam en volgende week de graafschap zijn beide uit beter dan thuis, dus vanavond liggen er nog kansen !?

2   0  
nacfan

geef Nac breda deze week een goede trianing zodat we de graafschap kunnen verslaan straf ze maat af

Laad alle berichten na dit bericht in