Overal waar we komen

BSR TV: Willem Weijs na Excelsior - NAC (2-2)

Masthow

Willem Weijs stond vandaag voor het laatst als hoofdtrainer voor de camera. Voor 6 februari moet hij een andere trainer voor zich hebben, waardoor hij weer een plekje terug schuift. Vandaag heeft hij NAC weer leuk laten voetballen, maar het resultaat was net wat te weinig.

Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
Uitnodiging forumavond 54 reacties
Terug naar overzicht
44 Reacties
108    
Tombola Breda

Periode 1: NAC speelt slecht maar wint met wat geluk veel wedstrijden.
periode 2: NAC speelt slecht en verliest veel wedsrtijden.
Periode 3: NAC speelt goed maar verliest met wat pech veel wedstrijden.

Dus mijn conclusie is simpel. periode 4 (inclusief play-offs): NAC speelt goed en wint alle wedstrijden.

-23    
D’n opletter

Alles goed en wel, maar wat vindt onze nieuwe trainer hiervan?
Oh, wacht...

31    
NAC4Ever

Ook al was het op het nippertje, ben niet tevreden met een punt. Gezien de wedstrijd en hoe dichtbij we nog bij de 2-3 waren. En ook door dat de concurrentie voor directe promotie uitloopt.

Maar door hoe er nog is terug geknokt heb ik nog zeker hoop op promotie.
Ik zou je nu gewoon concentreren op verder gaan het verbeteren van het spel en wel gewoon iedere wedstrijd blijven gaan voor 3 punten.
Als dat toch nog directe promotie opleverd is dat top. Zo niet, dan zijn we in ieder geval klaar voor de play-offs.
Hup NAC!

108    
Tombola Breda

Periode 1: NAC speelt slecht maar wint met wat geluk veel wedstrijden.
periode 2: NAC speelt slecht en verliest veel wedsrtijden.
Periode 3: NAC speelt goed maar verliest met wat pech veel wedstrijden.

Dus mijn conclusie is simpel. periode 4 (inclusief play-offs): NAC speelt goed en wint alle wedstrijden.

24    
snacks

Zou zo graag Weijs de rest van de competitie zien afmaken met een ervaren "trainer" / adviseur ernaast. Wat hij in korte tijd in ieder geval voor elkaar heeft gekregen is vechtlust, voetballend vermogen en vertrouwen. Ingredienten voor een mooi einde van t seizoen! Come on NAC!

16    
Nr. 20

Tikkeltje eigenWeijs en ms nog te onervaren. Maar speelt in ieder geval met vast elftal en met druk naar voren. En ik moet zeggen dat bevalt me prima.
Ik hoop echt met welke trainer dan ook dat we dat tikkie terug, tikkie breed en nog een keer, kortom dat gebrei echt uit kunnen bannen. Maar ja ik stam nog van Beatrixtijd met lang ballen naar voren en hoog voor vanaf de zijkanten....en kan je zeggen toen was het ook niet altijd even best! Kortom nu transferperiode erop zit schouders eronder en pakken we beker en ticket naar de ere 💪💪💪. Noem me positivo maar op een of andere manier heb je altijd hoop bij NAC!

18    
Sanseveria

Hallo NAC directie en bestuur,
Zien jullie dan niet dat we met deze man onze nieuwe trainer al lang binnen hebben???

Zet Hellemons ernaast en maak van dit team een vechtmachine die er vol voor kan gaan tijdens de playoffs!

-1    
Fred1

@ nr 20,
lange ballen naar voor?
Hoge ballen van de zijkant?
Heb je dan ook enig idee wie achter die lange ballen aan moet?
En wie gaat die hoge ballen vanaf de zijkant inkoppen?
Moeilijk voor de spitsen vanaf de bank lijkt me.

20    
Moppernac

Als er toch helemaal geen geld te besteden is , kan je het beste ook maar geen nieuwe trainer aanstellen en met Hellemons/Weijs het seizoen afmaken.
Stel dat je weer een andere laat komen en die bakt er ook niks van, dan kan je die op het eind van het seizoen ook weer de afkoopsom gaan betalen en dat geld kun je beter besteden in nieuwe spelers van de zomer.
Want er zal geen enkele trainer voor een half seizoen tekenen.

-6    
Toontje

Roep het al vanaf begin vorig seizoen, zonder geld en met zo'n matige selectie maakt het niet uit welke coach je ervoor zet. Dit is geen promotiewaardig team. Ze halen de eerste twee niet meer en hebben niets te zoeken in de nacompetitie.
Kansen afmaken is voor Sidney en/ of Stokkers maar die worden genegeerd.
En al zou je wel tegen alle verwachtingen in promoveren zonder investeringen en een betere selectie heb je daar helemaal niets te zoeken en vlieg je er zo weer uit

13    
The Don

Ik vind 7 verliespunten in 4 wedstrijden en het vergooien van de kans op directe promotie niet heel erg indrukwekkend.

13    
Martinus

Kunnen we trouwens stoppen met die volstrekt onnodige Weijs-woordspelingen in de comments?

5    
Ivo

Hoe gaat het met van der Gaag? Dat zag er niet goed uit, toch? Iets gebroken?

-12    
geelzwartwit

Als Eisinga er nou eens voor gezorgd had dat er geen miljoen begrotingstekort was of dat er in ieder geval met zijn komst in het kielzog nieuw geld met hem mee kwam ipv het behouden van de inkomsten doe door Goetzee binnengeharkt waren.
En als de TD nou eens wel een fatsoenlijke selectie had samengesteld met een juiste mix aan spelers. Dan was er ten eerste minder het geen geld probleem geweest en ten tweede minder het sportief niet presteren probleem geweest.

De ad brengt niet genoeg geld binnen met zijn beleid.
De td bracht geen gebalanceerde selectie binnen.

Beiden aangesteld door..?

5    
Dutchbird

…… die tuthola en die is aangesteld door de drie machthebbers.

10    
Tram

Prima trainer. Lekker laten zitten. Hellemons ernaast en klaar. Hyballa wil kennelijk zijn eigen assistent meenemen. Onbegrijpelijk als hij Willem kan krijgen. Laat Hyballa dus maar lekker wegblijven.

16    
Arjan

Je kunt de huidige td niets kwalijk nemen. Sterker nog... hij heeft een wereldprestatie geleverd door in 1 jaar 80% van de rommel van Smulders op te ruimen. Dit heeft heel veel geld gekost. En toch eem redelijke selectie samengesteld.

Dat de rvc aangestuurd soor de aamdeelhouders uit wraak geen nieuwe spelers aan laat nemen en de teringzooi langer laat duren....

Is de schuld van de 3 grote aandeelhouders...

Blijf maar van deze td af. Je mag heel blij zijn met deze td. Zorg maar eens met elkaar dat er geld is om fatsoenlijke spelers te halen.

8    
geelzwartwit

@arjan

Jep.. Alles gaat om geld.
En wie zijn daarvoor verantwoordelijk binnen NAC?
Niet de td en niet de trainer.

18    
Sp1

Haal Lokhoff binnen, die is klaar in Duitsland.

Het zou NAC sieren als ze eens iemand voor de groep zetten die voor 5 jaar het vertrouwen krijgt. En niet na 5x verliezen de trainer weer op straat bonjouren.

De spelers passen zich maar eens aan de trainer aan.

-6    
Buurman

Ik vond NAC een groot deel van de wedstrijd slecht spelen. Maar Ik hoop dat de positivo' s gelijk krijgen.

0    
Otjes

Leuk spelen met spitsen op bank betekent dat je niet gaat winnen.

6    
Diep Holland

De huidige aanpak van Weys, gaat zonder meer vruchten afwerpen . Daar moet je überhaupt echt niet weer een nieuwe trainer door heen laten banjeren.

Dus ja , een compagnon die geen last heeft van zijn ego , maar weet te dienen aan wat thans gebeurt.

2    
Italo (BSR)

Voor mij zou John Lammers de ideale man zijn. Dit seizoen pakt hij het (op papier) als hoofdtrainer over, volgend seizoen maak je van hem, Lammers, specialistentrainer (vind ie zelf een fijne rol) en kan Weijs verder bouwen.

3    
Sp1

Wat is de aanpak van Weijs?, met de fluwelen handschoen schouderklopjes uitdelen als er weer met de pet naar gegooid is?

Er was ooit een mede reaguurder die een vergelijk maakte met Jürgen Klopp, sorry maar dan kan ik het niet laten om schaterlachend een duimpje omhoog te geven, want als ik vermaakt word dan geef ik graag een duimpje omhoog, niet omdat ik het eens ben. Want dat is niet altijd nodig!

0    
Breda-mike

@toontje

Wat ben jij toch altijd heerlijk positief.
Ik denk dat je met jou een hele gezellige avond kunt hebben.

2    
jvt

Onbegrijpelijk dat hier nog steeds alleen naar de aandeelhouders wordt gewezen. Ja die zijn fout door amateurs aan te stellen maar deze amateurs hadden natuurlijk én meer sponsorgeld kunnen binnenbrengen én een fatsoenlijke selectie kunnen samenstellen zodat de winterstopversterkingen bijzaak waren.

Die blijken nu noodzaak en bewijst het slechte vakmanschap voor de samenstelling van de huidige selectie. Houd nu eens geen hand boven iemands hoofd. Zoveel missers, en geselecteerd op fysieke gesteldheid, niet op fysiek, langer dan 175cm is een uitzondering. Veel geblesseerden. Hartslagmeters ten spijt.

Ook Willem Weijs is geen kroonprins, op basis van wat dan? 33 jaar? Topgevoetbald? 5 van de 12 punten? Sympathie? Nergens op gebaseerd, slechter dan zijn voorganger kon niet.

1    
Ernie

Gewoon een prima trainer voor dit moment!
Ik verwacht niet dat ze een andere ervaren trainer kunnen krijgen. Dus lekker laten zitten deze jongen.

11    
Breda F2

Ben nog steeds tevreden met onze willem. Sinds hij er is speelt nac weer zoals het hoort. Ja, er zijn nog veel foutjes en ja, het scorend vermogen is er nog niet maar ik zie veel goede dingen terug komen. Zelfs Dogan krijgt meer vertrouwen. Geef toe mensen, we hebben ook veel pech met ballen op de lat, paal, partijdige schijdsrechters, afgekeurde goals etc.

Ik zie steeds meer verbetering en voel me er nog goed bij. Er valt altijd wel wat te zijken maar goed is goed.

Come on NAC!!!

4    
geelzwartwit

Vergeet niet dat Weijs helemaal blanco als hoofdtrainer is begonnen maar ook midden in een turbulent seizoen helemaal opnieuw met een niet optimale selectie is begonnen. En binnen een paar weken heeft hij al meer voetbal in de ploeg gekregen.

Zet Robbie Alflen er maar naast. Die houdt wel van inzet en aanvallend spel en is geen praatjesmaker maar heeft wel de ervaring. Qua persoon zie ik hem wel met Weijs samen. Geen al. Te groot contrast lijkt mij.

2    
Fred1

Wat is er zo uniek aan Willem Weijs dan?
5 punten waar het er 12 hadden moeten zijn en dan met dit materiaal, elke trainer die hier niet mee promoveert moet zich gewoon kapot schamen.
Ik lees net op BN de Stem dat Willempie vind dat ze goals te makkelijk tegen krijgen en te veel kansen nodig hebben om te scoren.
Joh goed dat hij het zegt dat was ons nog niet opgevallen.
Maar deze naïeve trainer stelt wel een Dogan op , die niet scoort geen bal kan vasthouden en ook vaak de eerste aanleiding is voor een tegengoal.
Achterin en op het middenveld moeten ze steeds onverwacht omschakelen vanuit een aanval bij wéér balverlies van deze amateur.
Alleen al door te blijven roepen dat Dogan zijn beste spits is en door steeds op een eitje als van de Gaag terug te vallen heeft hij voor mij zijn brevet van onvermogen definitief afgegeven.
Staat er gisteren van het begin een normale spits in dan ga je met 2-5 van het veld.
Deze trainer kiest voor de makkelijke weg en daar heeft niemand baat bij,

5    
Een ander geluid

Met mijn b side maatje en kids uitgenodigd door excelsior supporter bij nac excelsior.
Nou in de rust waren de Excelsior supporters over 1 ding het wel eens. De voorsprong van Excelsior was meer geluk dan wijsheid want tot de 1-0 dicteerde nac de wedstrijd! Niet verkeerd in een uitwedstrijd tegen een goede tegenstander. Weijs heeft de energie teruggebracht.
Na de 1-0 was het feestje over en werd het meer gelijkwaardig.
NAC als collectief iets beter, Excelsior scherper voor de goal. Tikkie takkie was af en toe mooi om te zien maar lengte, een sterke buitenspeler en een afmaker werden node gemist.
Op naar Top Oss.


10    
Am

@Fred1
Je hebt gelijk Dogan voldoet niet echt als spits. Maar kan jij een betere vinden in deze selectie? Nee ik denk het niet.
Dit is juist de positie waar ze zich in de winterstop hadden moeten versterken. Maar dat is helaas niet gebeurd.

-2    
Dirk

Ons NAC is zoooo verdomd slecht geworden......

Vooruitgang is nergens zichtbaar. De teneergang zet zich door.

De toekomst ziet er met deze aandeelhoudets PIKZWART uit.

3    
Ger

En de supporters dan?

Die kijken als een stel lulkoeken toe.

Trieste boel.

4    
WW

Hier op BSR zijn veel mensen ontzettend goed in letten op nietszeggend ge-OH.

De feiten wijzen dit uit.

We stonden op oudjaarsdag, het moment dat Brood werd ontslagen, 3 schamele puntjes af van een plaats die recht geeft op directe promotie.
Dat is dus 1 overwinning.

De maand januari is voorbij en die 3 puntjes zijn er een schrikbarende 10 geworden. Wij promoveren dus never nooit niet meer rechtstreeks. En als ik voor mezelf spreek: wij promoveren gewoon niet. Zonder voorbehoud. Punt. Anders gaat minstens 1 van die idioot grote kansen tegen Excelsior er gisteren wel in.

Maar het lag allemaal aan Brood.
Leve Weijs.
Hup NAC.

2    
Rob

Ongekend dat dit broekie nog voor de groep staat. Geen ervaring, geen diploma’s helemaal niks. De achterstand is in 4 weken weijs onoverbrugbaar geworden. Waarom mensen hem de hemel in prezen vooraf is volstrekt een raadsel.

-1    
Ernie

Beste Rob
Ben blij dat Weijs dit wil doen. En je kan niet ontkennen dat er nu meer voetbal in de ploeg zit dan onder Brood. Dat er moeilijk gescoord wordt daar kan de trainer weinig aan doen. Scorend vermogen daar ontbreekt het aan in deze selectie. En dan een andere hoofdtrainer. Wie wil hier instappen? Kans op promotie is nihil. En dan kan je als nieuwe trainer alweer vertrekken bij nac. Zo werkt dat nu eenmaal hier!
Ik vind dat we promotie ook niet verdienen omdat Cambuur, Volendam en de Graafschap simpelweg gewoon beter zijn!

8    
Sp1

Of Weijs nu wel of geen goede trainer is (zonder vereiste papieren) is niet relevant. De spelersraad heeft aangeklopt bij de directie toen duidelijk werd dat Tom al een kuil aan het graven was voor Ruud Brood, als ik dan opmerkingen hoor van onze keeper dat ze nu eens echt gaan voetballen en dat het allemaal anders gaat dan daarvoor... En je vervolgens kijkt naar de potjes die er sindsdien zijn gespeeld dan mag je concluderen dat NAC weer onterecht een clubman de straat op getrapt heeft omdat de spelers geen verantwoordelijkheid pakken jegens club de trainer en de supporters, die laatste zijn al jaren de dupe van dit zooitje.

Als je clubliefde omslaat in gelatenheid en het ophalen van je schouders de reactie is als je weer verloren hebt dan weet je dat er heel wat moet gebeuren om het tij te keren.
Gaat dat lukken in de huidige structuur?, NEE!

14    
Pedro

@WW, ROB en vele anderen.

Ik snap die kritiek op hem echt niet, en dan zeggen dat hij het net zo slecht of eigenlijk slechter doet dan Brood waarbij ze dan scorebordjournalistiek gebruiken om dat te staven.
Want Brood haalde 7 uit zijn laatse 4 wedstrijden en Weijs maar 5. Een andere is dat de achterstand onder Brood maar 3pnt op promorieplek en nu 7pnt.
Nou dat 1e is simpel te verklaren want Brood had 3 makkelijke thuiswedstrijden en maar 1 uitwedstrijd waar die weer weggespeeld werd(Telstar had 2,5 keer zoveel doelpogingen).
En dat het zo snel op loopt komt omdat Volendam alles wint.

Maar iedereen riep voor de winterstop dat NAC na de winterstop kansloos was met al die moeilijke uitwedstrijden waar ze nauwelijks 1 pnt zouden pakken want ze werden uit bij Almere en Telstar al zoek gespeeld. Feit is dat NAC onder Weijs veel aanvallender en met een duidelijk patroon/fedachte voetbalt. Ze ook ook 3 van 4 wedstrijden meer dan 20 schoten hadden(waarvan 10 of meer op goal). Onder Brood hadden we meestal maar 7/8 schoten waarvan een stuk of 4 op goal.
En het belangrijkste is dat NAC zowel uit bij GA Eagles als uit bij Excelsior flink genaaid is daar de scheids want uit bij GA Eagles verlies je door een belaxchelijke pingel en floot die veel tegen NAC. En bij Excelsior wordt de 0-1 onterecht afgekeurd voor buitenspel en krijg je geen pingel voor hands. Ze hebben nu ook zo'n 1,5 keer meer balbezit dan de tegenstander(onder Brood was het 50/50), en de tegenstander krijgt nauwelijks meer kansen. Excelsior en GA Eagles beide 5 schoten waarvan resp. 2 en 3 op goal(jong AZ en Helmond vergelijkbaar). Ook daarin doet hij het beter dan Brood dus terwijl ze aanvallender spelen geven ze minder weg. Ze scoren alleen (nog) te weinig, dat komt vnl door de spelerscapaciteiten. Al hoop ik als ze meer gaan winnen waardoorhet zelfvertrouwen toe neem dat nog verbetert(zal bij Dohan wel het geval zijn lijkt me want vorig seizoen schoot die ze er wel in, nee daarvoor niet maar toen stond die ook niet in de aanval).
Dus snap echt niet hoe je met droge ogen kan beweren dat we er er niks op vooruit zijn gegaan met Weijs t.o.v. Brood want alle feiten wijzen in zijn voordeel uit

-1    
Een ander geluid

Nou, dat is nog eens een scherpe data- analyse Pedro. Complimenten hoor !

4    
Buurman

Hebben mensen eigenlijk nog wel in de gaten dat we gelijk hebben gespeeld tegen het grote excelsior de nummer 7 uit de keuken, een geweldige divisie.

3    
John

Het is toch ongekend dat er nog steeds geen trainer staat. De jonge Weijs heeft er letterlijk niks van gebakken. In 4 weken tijd is de achterstand te groot geworden. Wat een gelul dat niemand erin wil stappen. Haast iedereen wil dat, gaat uiteindelijk om het geld.
Dit kan alleen bij NAC een trainer zonder diploma naar voren schuiven......

0    
Cool hand

Wat dacht je dat Weijs ervan zou bakken? Of wat verwachtte je?

1    
Forza 1912

Zet Fred voor de groep.
Dan weet ik zeker dat we niet promoveren.
Met WW zien we tenminste weer een leuke wedstrijd.
Eagles en Excelsior hebben gewoon geluk gehad tegen ons.

0    
Patje

Vrijdag avond opstelling.
Olij
Schouten van hecke riera van Anholt
Haya
Verschueren. Elal
Dogan
Stokkers. Van hooijdonk

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja