Wij gaan niet opzij

Burema: "Hoop is er dat verkoop voor einde van het jaar rond is"

Das Phantom

De drie grote aandeelhouders hebben goede hoop dat NAC voor het einde van het jaar een nieuwe eigenaar heef. Dat zegt Paul Burema, een van de drie grootaandeelhouders in gesprek met Omroep Brabant.

In het gesprek met de regionale omroep laat Burema verder vallen dat er in totaal 36 partijen interesse hadden in de club. Vervolgens zijn er stap voor stap partijen afgevallen. Zelfs na de verstreken deadline is de interesse nog groot, meldt Burema. "Hoewel de deadline is verstreken, melden zich nog steeds partijen aan." 

De verkopers willen verder niet veel kwijt over het proces rondom de verkoop, want volgens Burema is het belangrijk dat dit proces in alle rust verloopt. "Bij een voetbalclub ligt dat heel gevoelig. Het gaat hier niet om de verkoop van een pak suiker, dus ik ga er niks over zeggen." Wel spreekt Burema de hoop uit dat alles voor de jaarwisseling is geregeld. 

Volgens Burema hebben de grootaandeelhouders nog altijd het beste voor met NAC en willen zij een deal sluiten die goed is voor de club en de club verder kan brengen. "NAC is financieel één van de gezondste clubs in Nederland en nu moeten we het sportief nog voor elkaar krijgen." 

 

Bron:
B-Side Rats, Omroep Brabant
67 Reacties
249   52  
Ouwe Spionkop

Het zou inderdaad wel het beste zijn dat voor het van het jaar is afgerond.
Dat geeft dan rust in de winterstop. Er kan dan snel een nieuwe directeur en TD worden aangetrokken. Maar die plannen zullen vast al klaar liggen.
Zeker met het oog op verlengen contracten en aantrekken nieuwe spelers in de winterstop.
Ik denk dat onze Amerikaanse vrienden in ieder geval het contract van Haye flink gaan opwaarderen en proberen te verlengen.
Alleen wel te hopen dat gasten met het Gouden Aandeel niet onnodige de boel gaan vertragen met geneuzel over de clubcultuur.
Als de kleuren geel-zwart blijven, er geen rare mascottes op het veld verschijnen, de naam gewoon NAC Breda blijft etc dan laat het maar gebeuren.
Hoe sneller, hoe beter.

12   37  
Maarten

In ieder geval veel Audi momenteel bij NAC. Gesprekken?

37   107  
Baosje

" NAC is één van de gezondste clubs in Nederland "

Are you kidding me van Buurma??

23   85  
Kipiani

Pak suiker ? Dat is geen enkele winkel, onderneming, BV of multinational die in de verkoop staat. Ook geen voetbalclub die met lompigheid, arrogantie en minachting geleid is de afgelopen reeks van jaren.
Pak suiker ?
Dit zegt alles.

61   13  
Tonn

Meer kan r niet gezegd worden door de geheimhoudingsbepaling met boeteclausule. In ieder geval nieuws m.b.t. de datum voor einde jaar. Tekenend is dat omroep Brabant en niet dagblad de Stem dit interview met Burema heeft. De Stem en NAC moeten nodig met elkaar om tafel om in ieder geval naar de toekomst de relatie en t vertrouwen in elkaar te verbeteren. De Stem zou toch de belangrijkste bron voor nieuws over NAC moeten kunnen zijn toch?

41   13  
Steven73

We ( nac supporters) willen iets horen over de verkoop. En ja hoor Het jammere is dat wat er ook in de media komt. Er altijd zeikerds zijn dit meteen heel negatief reageren.

25   6  
NAC!!!

Het mag rustig verlopen, echter hopelijk wel met duidelijke info/plannen naar de achterban en personeel toe.
Het gaat hier niet om de slager van achter de hoek.
De cultuur moet blijven, groeien mag moet maar niet ten koste van ons de supporters. Goed beleid zonder zakkevulllers

31   7  
Judge M.

Financieel staan we er inderdaad gezien de omstandigheden nog niet eens zo slecht voor maar sportief had het toch wel een stuk beter gekund als er niet zoveel ongelooflijke prutsers aangesteld waren geweest in de directie en RvC sinds de overname van de aandelen..

Maar goed, dit hoofdstuk is bijna ten einde. Iedereen houdoe en bedankt en de blik vooruit!

COME ON NAC!!

28   65  
Simpson

Burema moet eerst Manders nog maar eens buiten flikkeren, want die is alleen maar bezig om NAC nog verder te slopen door HELEMAAL maar dan ook HELEMAAL niets positiefs toe te voegen.
Nou weet iedereen, dat je als BVO zijnde een A.D. moet hebben, maar z[onder Manders ben je alleen maar beter af.
Iedere NAC-supporter weet zeker dat, als je voorlopig Ton Lokhoff op de stoel van Manders neer zet, je veel beter af bent.
Natuurlijk weet ik dat Ton niet de juiste competenties heeft om voor A.D. door te gaan, maar beter een man met een NAC-hart, dan een geldverslindende clubsloper in je organisatie. Nadat je de organisatie bij NAC op orde hebt, kan Ton verder als technisch directeur, ik weet zeker dat je dan ook je club beter kan verkopen.
HUP NAC.

29   64  
the fly

Mooi,

Dan kunnen we in januari hotdogs en popcorn eten op de tribune die aan de stoel gebracht worden door een schaars gekleed appetijtelijke jonge dame.

22   2  
Denn

@The Fly

Qua naam ben jij er in ieder geval al klaar voor!

249   52  
Ouwe Spionkop

Het zou inderdaad wel het beste zijn dat voor het van het jaar is afgerond.
Dat geeft dan rust in de winterstop. Er kan dan snel een nieuwe directeur en TD worden aangetrokken. Maar die plannen zullen vast al klaar liggen.
Zeker met het oog op verlengen contracten en aantrekken nieuwe spelers in de winterstop.
Ik denk dat onze Amerikaanse vrienden in ieder geval het contract van Haye flink gaan opwaarderen en proberen te verlengen.
Alleen wel te hopen dat gasten met het Gouden Aandeel niet onnodige de boel gaan vertragen met geneuzel over de clubcultuur.
Als de kleuren geel-zwart blijven, er geen rare mascottes op het veld verschijnen, de naam gewoon NAC Breda blijft etc dan laat het maar gebeuren.
Hoe sneller, hoe beter.

7   27  
Johnny1912

Baosje is niet zon slimme man.

Weet ook niet wat er bij zijn club speelt.

99   17  
Ernie

Wie de nieuwe eigenaar ook wordt. Het is toch nooit goed bij een groepje hard schreeuwers op dit forum. Je moet er toch niet aan denken dat deze mensen invloed zouden hebben op de toekomst van Nac.

55   10  
Sprečo

Gewoon prima om te horen / lezen. Alles coûte que coûte aanpakken om negativiteit te spuien ben ik zo zat.

Laat het proces het proces zijn. Mooi dat nogmaals bevestigd wordt dat het belang van NAC een prioriteit is en dat de animo om NAC erg groot is.
Dit moet in de normale wereld van overnames de kwaliteit van de uiteindelijke koper slechts ten goede komen.

Ondanks mijn 49 jaar verleden als rauwe supporter , sponsor en fanatieke bier zuiper (en in de euforie ook gooier eerlijk gezegd) zie ik de overname positief tegemoet.
Ook het “USA bashen “ mbt de overname slaat nergens op.
NAC wordt overgenomen door een goede grote partij , let maar op.

24   41  
die ne gast

@Ernie
NAC-supporters zijn een afspiegeling van de maatschappij, dus een tweedeling / polarisatie over een belangrijk onderwerp hoort er blijkbaar bij.

Zo verbaas ik mij over het gemak waarmee sommigen hier achter een buitenlandse geldschieter aan willen lopen en denken dat als er maar supporters op de tribune zitten, dat de clubcultuur dan wel geborgd is. En zij zullen zich waarschijnlijk ook verbazen dat ik zo met mijn hakken in het zand ga bij een buitenlandse overname en als ik gedwongen wordt om te kiezen liever kies voor sportieve malaise en NAC in Bredaase/regionale handen dan sportief succes met een buitenlandse eigenaar die NAC als investering en redenmentsvehikel ziet.

Gelukkig bindt 'het beste voor NAC' ons. Alleen de wijze waarop is blijkbaar moeilijk kiezen.

@Johnny1912
Gelukkig weet jij wel alle details en alle ins en outs m.b.t. de bedrijfsvoering bij NAC?

74   16  
Bart

Waarschijnlijk ben ik een van de weinigen die het wel ziet zitten dat de Amerikaanse investeerders NAC in handen krijgt. Ik denk ook dat veel mensen Amerikanen anders zien dan dat ze is werkelijkheid zijn. Het zijn vooral hele rustige mensen die zich niet snel gek laten maken en juist dat heeft NAC nodig en tuurlijk ze komen naar Breda om winst te maken maar, deze mensen weten precies hoe ze dat moeten doen en ze weten ook echt wel dat ze van de clubcultuur af moeten blijven. Liverpool is een mooi voorbeeld. Niets veranderd de afgelopen 10 jaar alleen het beleid qua spelers aantrekken en financiëel de juiste keuzes te maken. De sfeer is nog altijd het zelfde, het stadion is nog altijd het zelfde, geen elektrische scoreborden met reclames erop etc. Geen gekke mascottes of elektrische spandoeken. Als je gekkigheid wil dan moet je gaan kijken naar Kroonprinsen met teveel geld die het als een speeltje zien!

28   6  
Vinnie Jones

Dokter Worst verkoopt hot dogs, count me in!

21   14  
@schrikgaperd

@Die ne gast
Lekker in het verleden blijven hangen jongen. Ik ga er van uit dat ik niet hoef uit te leggen waarom ik dit zeg.

31   9  
n@©

Ik vind het niet meer dan logisch dat supporters dit proces kritisch en argwanend volgen.

14   10  
nacorakel

Financieel gezond? Blijkt dat uit het jaarverslag?

3   15  
Spionkop

Mc Flurry side.

38   19  
Johnny1912

Die ne gast

Over dom geboren en dom gebleven gesproken zeg.

Ga jij maar lekker met je hakken in het zand staan met nog een aantal roepers. Ligt niemand wakker van en ze zullen je gewoon laten staan. Welke clubcultuur? Welke clubcultuur waarborggen deze aandeelhouders al jaren dan? Dit zijn mensen uit de regio? Waarom zou een buitenstaander dat niet beter kunnen met de juiste mensen op de juiste plek?

De cultuur wordt tegenstrijdig wat je zegt grotendeels door ons zelf bepaald op de tribune, en de sponsors uiteraard. Op wat belangrijke aspecten als clubkleuren, stad, naam etc is er geen cultuur. Of is onze clubcultuur een trainingscentrum buiten Breda in een boerendorp in het weiland hebben? Of is onze clubcultuur om onze jeugdelftallen te laten trainen en spelen bij verschillende verenigingen in Breda die zelf in de kelder van het amateurvoetbal spelen?
Welke clubcultuur zou er nu verloren kunnen gaan?

35   7  
Dun Diëe

Het is inderdaad niet meer dan logisch dat het proces vanuit de achterban kritisch wordt gevolgd. Maar sommig reacties zijn op het xenofobe af, en dat valt mij heel, heel erg tegen.

Als het nou om een dubieuze zakenman zou gaan met een evenzo dubieus verleden en links naar witwas geldstromen zou ik het wel kunnen begrijpen. Maar dit gaat op het eerste gezicht (want details kennen we helemaal niet) gewoon om een nette kapitale club uit de VS. En daar is op dat eerste gezicht echt helemaal niks mis mee. Degene die nu al roepen dat ze bezwaar hebben tegen elke buitenlandse partij, ik vraag me af wat de nou precies willen. Ja we zijn trots op onze club en de club cultuur die er omheen hangt. Maar dat vervolgens elke partij die niet uit West Brabant komt als vijand wordt beschouwd is erg jammer. Alsof de hotdogs en cheerleaders je al om de oren vliegen. (Hoewel dat sommige zure supporters hier wellicht eens goed zou doen;))

Het enige waar de Stichting op kan toetsen en de deal op kan blokkeren is dat de club cultuur gewaarborgd blijft. Als daar garanties op komen zie ik niet in waarom ze de deal zouden blokkeren. Enkel op irrationele en xenofobe aannames als “die Amerikanen gaan hoe dan ook onze club kapot maken”, en als ze dat doen terwijl er wel garanties worden gegeven schiet je jezelf enkel heel hard in je eigen voet want dan moet het hele proces overnieuw en zijn we nog verder van huis.

De andere financiële garanties van de overname worden door andere partijen beoordeeld. Daar heb ik ook vertrouwen in dat dat degelijk gebeurd. Het is al vaker gezegd maar de supporters dat zijn wij, en degenen die elk weekend op de tribune zitten. NIEMAND pakt dat van ons af.

17   7  
fvf6

Hoe sneller de verkoop is geregeld des te beter , dan kunnen ze bij NAC weer gaan bouwen aan een nieuwe en hopelijk betere toekomst

24   5  
barry @ Tonn

Ik begrijp dat wel. Met alle respect voor de heren van BN de Stem, zij missen objectiviteit omdat zij zich als doorsnee supporters gedragen in hun artikelen. Iets is ongelofelijk goed, of iets is heel slecht. Er zit niks tussen bij hun. En zij hebben geen oog voor de lange termijn. Dan heb ik het niet over het Manders verhaal, want daarin zijn we gewoon allemaal genaaid door onze eigen directie.
Maar als we verliezen staat de club in brand. Als we tegen den Haag en Excelsior winnen met counter voetbal is het allemaal fantastisch. We hebben gewoon een matige selectie met veel jonge spelers. Dat zal tot de winterstop zo zijn. Gezien het programma had je deze stand op de ranglijst kunnen verwachten. Als je ziet welke wedstrijden we krijgen tot aan december, dan liggen er nog heel veel punten in het verschiet. In de winterstop staan we netjes 5e of 6e, mark my words.

33   13  
Tip

Ik zie het nu echt de goede kant uit gaan. In de eerste plaats is de enorme belangstelling om NAC over te nemen niet verbazingwekkend. Maar wel hartstikke mooi. NAC heeft potentie.
Dat men bij een partij eindigt die stevig kan investeren, die kan investeren tot het goed loopt en die afstand heeft tot de club is het allerbeste. Een club bestuur je met ratio , emo hoort bij voetbal maar wel op de tribune.

Dat NAC financieel redelijk gezond is voor een BVO klopt. Die weg is al enige jaren geleden ingezet. Dat een organisatie, dus ook een BVO, afhankelijk is van aandeelhouders is normaal.

Rustig afwachten nu want we zijn er natuurlijk nog niet. Op zich is het prima vanuit democratisch principe dat de stichting gouden aandeel de deal nog kritisch onder de loep neemt. Het is denkbaar dat over bepaalde zaken nog meer info nodig is of een dialoog of bepaalde zaken wellicht anders kunnen. Belangrijk echter is m.i. ook dat de stichting zich niet groter maakt dan ze zijn en zodoende in de weg gaan lopen. Daar zit niemand op te wachten.

Mochten de aandeelhouders NAC op een goeie deugdelijke manier verkocht krijgen dan krijgen ze van mij een duim omhoog en een fatsoenlijk dankjewel.

Hoe de nieuwe eigenaar de organisatie gaat aanpassen op basis van ratio en getallen en vervolgens de poppetjes gaat benoemen laat ik graag aan hun over.



39   14  
Wanny

@ Ouwe Spionkop

Iets meer respect graag voor de mannen van de Stichting NOAD. Door ze weg te zetten als mensen die neuzelen over clubcultuur doe je ze veel te kort. Deze mensen level voor NAC en hebben daar al menig vrij uurtje aan besteedt.

Bovendien zijn er nog veel andere belangrijke zaken buiten clubcultuur, die goed onderzocht moeten worden alvorens akkoord te gaan. Doen ze dat niet en gaat het mis, dan staan we straks met zijn allen te roepen waarom de Stichting NOAD in hemelsnaam akkoord is gegaan.

Die mensen zijn niet te benijden.

21   10  
Fritske d'n Olifant

Prima hoor, dat Burema van zich laat horen, maar eigenlijk zegt hij natuurlijk niet zoveel. En dat snap ik ook wel in zijn positie. Er valt gewoon nog niet zo veel te zeggen.

Maar het stikt hier ondertussen van de wijsneuzen die zwaaiend met Amerikaanse vlaggetjes precies denken te weten wie de nieuwe eigenaren zijn en wat ze met NAC van plan zijn. Toevallig veel dezelfde figuren die vonden dat Steijn en Manders het prima deden. Als je deze gang van zaken met kritiek volgt of je zorgen uit dan ben je in hun ogen een schreeuwer, een zeiker en een roeper.

Als ik één ding geleerd heb in de afgelopen decennia bij NAC dan is dat dat je als supporter nooit iets zonder meer moet aannemen van de mensen die de touwtjes in handen hebben. Zeker van mensen die het hardst roepen dat ze het beste met NAC voor hebben. Natuurlijk, zonder iets te weten je hakken in het zand zetten heeft geen zin. Naïef dromen over een vriendelijke uncle Sam die hier even een zak met geld komt droppen zodat wij tot in lengte der jaren lekker NAC kunnen blijven ook niet.

23   10  
Wanny

@schrikgaperd

Als Die Ne Gast zich prettiger voelt bij het kneuterige NAC met al zijn onvolkomenheden, dan is dat toch prima?

Er zijn er ook die het prima zouden vinden als NAC eigendom wordt van de City groep. Zelf zou ik dan mijn seizoenkaart opzeggen, want City groep staat voor mij voor alles wat er mis is met het moderne voetbal.

En zo hebben we allemaal onze voorkeur.

5   3  
Kudeta

Hallo Jumbo

34   12  
Ivo

Bn de Stem staat buitenspel bij NAC na de herhaaldelijke stemmingmakerij en subjectieve berichtgeving. En terecht. Men is er alleen maar op uit om de boel op scherp te zetten. Sensatie verkoopt. Daar moeten ze zich ook eens goed achter de oren krabben.

16   5  
GeelZwarHart

We kunnen hoog en laag gaan springen, uiteindelijk hebben wij als supporters geen enkele inbreng hierin. Afwachten en billenknijpen.

28   36  
Dutchbird

Iedereen die denkt dat Amerikanen wel meevallen vergist zich.

Amerikaanse zakenlieden hebben een bloedhekel aan onze Europese wetgeving waarin we personeel bijvoorbeeld doorbetalen tijdens ziekte. Dan maar geen vaste contracten want met payrolling en ZZP constructies kun je dat probleem makkelijk oplossen.

Constructies als een gouden aandeel zijn ondenkbaar. Daar kan een deal op klappen. Met belangengroepen als 1912 en de clubraad vegen ze hun poepert af. Die passen niet in hun corporate governance denken.

En als er rek zit in de prijs van een seizoenkaart of tribunekaartje dan zal die rek snel worden omgezet in hogere prijzen, want anders laat je geld liggen dat voor de aandeelhouders is bestemd. Dat geldt ook voor sponsoren die minder dan € 5 k per jaar betalen. Daar kun je geen account managers en factureerafdelingen mee betalen en dat leidt af van de aandacht die grote vissen verdienen.

Wat kunnen wij als supporters doen om dit te voorkomen? Helemaal niets want de grote drie hebben zich nog nooit iets aangetrokken van supporters. Met een Amerikaanse aandeelhouder gaat dat niet beter worden. De enige macht die wij hebben is geen seizoenkaarten en tribunekaartjes meer kopen. Maar daarmee helpen we zelf NAC om zeep en dat wil geen enkele supporter.

Het belooft niet veel goeds, maar er zit niets anders op dan gewoon op ons af laten komen.

11   13  
BREDA 1965

@Ouwe Spionkop...als je daar daadwerkelijk hebt gestaan,vindt ik dat je maar domme teksten uitkraamt

17   3  
scheppioni

Mag hopen dat deze Burema de waarheid spreekt dan is er met de winterstop nog niets verloren dit seizoen. Ik kan me nog goed herinneren dat Ron Spelbos het overnam van Piet en dat we met de winterstop 13de stonden, in de tweede helft competitie werd er met RS nauwelijks verloren en onze NAC spelers konden wel ineens een bal in de voeten passen wat tot promotie leidde.
Met fatsoenlijk beleid wordt NAC stabieler, al mag de club cultuur best rauw blijven dat kenmerkt ons NAC en ons als supporters !!! Net zo'n grote waarde zijn de loco's en front dan ook bij ons NAC !

28   6  
Dun Diëe

@Dutchbird

Dat is wat ik hierboven dus bedoel. Die Amerikanen mogen van het Europese en Nederlandse wetsysteem vinden wat ze willen, maar de hebben zich er gewoon aan te houden. En als ze besluiten in te stappen in een Europese club met het financiële risico dat ze lopen zullen de toch wel weten waar ze aan beginnen en vooraf de regeltjes bekijken.

Heb zelf al jarenlang ervaring met verschillende Amerikaanse bedrijven waarin iedereen gewoon vaste contracten krijgt en ziekteverlof via wetgeving is geregeld. Ik vind het nogal een aanname dat ze van Nac dan meteen een ZZP bastion gaan maken.

Kijk, je kan van te voren met de kennis die wij hebben natuurlijk nooit met zekerheid stellen of iets gaat mislukken of gaat slagen. Maar gezien waar de club nu staat en met de kleine details die we nu weten is er volgens mij geen enkele reden om op dit moment bang te zijn voor wat deze eventuele nieuwe partij de club zou brengen.

8   3  
Beter de Laat dan nooit

Mooi dat het NAC belang wordt meegenomen in de keuze. Alleen niet zo overtuigd dat de grote 3 nu ineens wel de juiste keuze gaan maken.
Laten we in ieder geval hopen dat het inderdaad einde jaar rond is, dan kan komende winterstop de selectie versterkt worden.

22   10  
DunErwt

@TIP

Van de supporters beschuldigen van alle malaise naar helemaal blij zijn met dezelfde supporters. En dat in 2 maanden tijd!! En dan maar stoïcijns doen alsof je neus bloedt. Verbazingwekkend 🤣🤣
Fijne dag.

16   5  
RaraNAC

Fijn dat ze deze pleister er snel af trekken. Zoals afgelopen vrijdag voelbaar was toen het mega doek omlaag kwam en de fakkels werden afgestoken, iedereen hunkert naar betere tijden.
Je voelt na die 18/17e plek dat de ommekeer nabij is, vooral omdat we niet dieper kunnen zinken.

Ik sta daarom heel positief in dit proces.
#theonlywayisup

14   5  
Fritske d'n Olifant

@Dun Erwt

Een draai is zo gemaakt. Ons orakel toen bekend werd dat de grote 3 opstapten:

"Onvoorstelbaar dat mensen dit goed nieuws vinden. Er is geen enkele investeerder buiten Breda die hier geld in gaat steken. Afbreuk risico veel te groot."

En nu:

"Ik zie het nu echt de goede kant uit gaan. In de eerste plaats is de enorme belangstelling om NAC over te nemen niet verbazingwekkend. Maar wel hartstikke mooi. NAC heeft potentie."

8   5  
geelzwartwit

Dat gaat een warme kerst worden dit jaar met hopelijk een erg gelukkig nieuw jaar en vele jaren erachteraan.

HUP NAC!


39   13  
Beest

Tip heeft een identiteit crisis.

En ik denk niet dat het bij die ene crisis blijft. Zelden zo'n mafkees meegemaakt .


Of het voor ons als supporters goed is dat de Amerikanen komen geen idee. Maar dat gejank over clubcultuur wordt ik echt kotsmisselijk van .

Ze gaan echt niet aan de clubnaam of shirtjes komen . Verder is al het rauwe er de afgelopen 10 jaar al vanaf gegaan. Grote aantal studenten op de tribune of vrienden van vrienden die eens mee gaan.

Of de Wave inzetten bij 0-8 achter tegen ajax . Of fucking carnaval liedjes zingen als je 3-1 voor staat tegen de koploper. Donder toch op met clubcultuur, het echte rauwe is allang weg. Laten we dan in ieder geval goed voetbal kijken

22   8  
Janus

Mooi dat mensen nu al een negatieve ongefundeerde mening hebben terwijl er letterlijk NIKS bekend is. Stop een met janken mensen en wacht eerst eens af tot er écht gedetailleerd nieuws is over de overname.

15   19  
Die ne gast



Terecht opmerking dat we eerst ook de plannen moeten afwachten, maar mijn eerste houding is dus kritisch. Heel kritisch en volgens mij zou dat de grondhouding van elke NAC-supporter moeten zijn. Ik ben misschien te negatief, maar daar staat tegenover dat een aantal mensen hier overduidelijk te positief is.

@Beest
Clubcultuur is meer dan de kleur van het shirt, de naam en speel stad.
Clubcultuur is ook met je hele familie en vriendengroep naar NAC gaan.
Als er meer op rendement gestuurd gaat worden, dan zijn de prijzen van de SCC’s binnen 3 jaar verdubbeld. En geen Amerikaan die wakker zal liggen van supporters protesten.
Clubcultuur is ook niet elke commerciële mogelijkheid helemaal uitmelken ten koste van de ‘pure’ voetbal beleving op de tribunes.
Clubcultuur is samen lijden op de tribunes en samen successen vieren. Bagger resultaten horen net zo goed bij NAC dan successen. Clubcultuur is juist in slechte tijden opkomen voor je club.
NAC is bier drinken en kut roepen, niet bier drinken en hoera roepen.
Clubcultuur en gevoel voor NAC gaat echt veel verder en dieper dan de kleur van het shirt…

13   7  
Bart

Slechter dan met die K3 kan het i.i.g. niet zijn!

Dusss, ff gewoon afwachten mensen!

Ik verwacht betere tijden!

HUP NAC!

23   9  
Beest

@denegast

Zijn allemaal aannamens. De prijzen zijn de afgelopen 10 jaar al iedere keer verhoogd terwijl het spel slechter werd. En toch ben je blijven komen.

Letterlijk alle prijzen zijn omhoog gegaan en is er 1 persoon minder om gekomen? Ik betaal heel graag 20 of 30 euro meer om beter voetbal te zien bij NAC . Ga je met 4 gezinsleden is dat een fixe verhoging . Maar hele gezinnen bij nac zijn op 1 hand te tellen.

En geloof me , als die Amerikanen komen dan zullen we echt geen cl spelen . Die nederlagen en teleurstelling zullen we blijven houden. Hopelijk iets meer mooiere avonden dan de afgelopen 10 jaar ;)

12   6  
DunErwt

@beest

Helemaal eens.

35   8  
Fritske d'n Olifant

@ Beest en Dienegast

Clubcultuur en supporterscultuur zijn in mijn ogen twee verschillende dingen. Clubcultuur is in mijn ogen behalve de naam en het shirt de manier waarop bij NAC het voetbal wordt benaderd. Spelen met de borst vooruit en met de doelstelling een wedstrijd te winnen. "De schade beperken" of "Niet verliezen" mag nooit een uitgangspunt zijn. De Bredase trotse (soms tikkie arrogante) inborst en de Westbrabantse "Niet l#llen maar poetsen" mentaliteit moeten perfect samenkomen in de manier waarop de club ten strijde trekt. Laf spel en spelers die er met de pet naar gooien horen niet bij NAC thuis. Dat moet een van de aspecten zijn waar in de jeugd op gescout wordt, waarop spelers voor het eerste elftal worden gehaald en waarop stafleden worden aangetrokken. Juist dat onderdeel van de clubcultuur is de afgelopen jaren compleet naar de galemiezen geholpen door steeds een andere trainer of TD aan te stellen met een eigen staf en een eigen kijk op voetbal. Oud spelers die dit NAC DNA uitdragen zijn de afgelopen jaren paria's geworden. Ze worden door paranoïde bestuurders gezien als gevaarlijk, onderdeel van een 5e colonne en ook hier worden ze regelmatig zo weg gezet. John Karelse (meer dan 400 wedstrijden in NAC 1) wordt weggezet als Zeeuwse boer. Ton Lokhoff (Mr. NAC, kampioen, international) is een murmelende dikke opa. Pierre van Hooijdonk (topscorer, eerste miljoenentransfer) is het ultieme kwaad en het brein achter allerlei complotten. En iedereen die daaromheen zwermt deugt niet. Als ik één ding hoop bij de overname dan is dat, dat de club zijn oud spelers en daarmee zijn clubcultuur weer gaat omarmen. Maar daarmee zullen velen hier het wel weer niet eens zijn.

14   20  
Tip

@Beest. Als ik een identiteitscrisis heb dan jij ook, want m.b.t. de overname denken we precies hetzelfde blijkt uit jouw stukje. Beetje verwarde reactie dus van jou. Geen probleem overigens hoor.

@Dunerwt. Het een hoeft het ander niet te bijten. Nog 1 keer want dit heb ik al een keer geschreven. De NAC supporters die gigantisch achter de ploeg in het stadion gaan staan vind ik geweldig. Sowieso is het op de tribunes als NAC een beetje normaal presteert dik in orde. En dat heb ik ook altijd gezegd en geschreven. Maar dat is wat anders dan een aantal NAC supporters op internet.
Ik hoop dat ik die mening mag hebben ?

24   30  
Hont

Het probleem is niet deze Amerikaanse partij, nu. Het probleem is deze Amerikaanse partij op het moment dat ze NAC beu zijn.
En dat moment zal een keer komen. Op dat moment zullen we als oud vuil aan de straat gezet worden, of zelfs failliet verklaard kunnen worden. Interesseert Amerikanen die geen rendement uit hun investering krijgen meestal geen fluit.
Nu veel geld in de club is leuk, ben ik ook blij mee. Maar ik vind deze overname veel en veel te riskant voor het voortbestaan van de club.

11   4  
DunErwt

@TIP

Er zijn meer NAC supporters dan dat er in het stadion kunnen 🤦‍♂️🤦‍♂️🤣

18   4  
Sjakkie

En gelukkig komen de meeste supporters hier NIET op dit forum

25   12  
Lickel

Is El Khayati niet een speler die ons NAC goed kan gebruiken? Hij zit nu zonder club!

18   3  
Ivo

@Beest is niet blij met de veranderingen bij NAC. Het publiek verandert en de sfeer ook. Het inmiddels beroemde rauwe randje verdwijnt.

Maar wat zou je dan willen, Beest? En hoe dan?

Ik vond het bijvoorbeeld tegen Excelsior best wel oke. Je ziet op de B-Side dat een groep (Front?) het voortouw neemt. Er was een groot spandoek en een pyro actie. Wat willen we dan?

22   5  
H V.M.

Er kleven altijd risico's aan overnames, maar paniek is absoluut niet nodig.
Niets doen is echter geen optie.
Dan gaat het gegarandeerd binnen enkele jaren definitief fout.
We leven niet meer in de 50er of 60er jaren.
Overnames zijn wereldwijd in het bedrijfsleven aan de orde van de dag.
Ook NAC is een (voetbal)bedrijf.
Kiezen dus!!

15   30  
Beest

@ivo

Ik heb het natuurlijk over de afgelopen 6jaar . Tegen excelsior was het weer eens genieten.

Maar ook toen weer die fucking schijtlollige sanseveria die dan gezongen moet worden als we 3-1 voor staan. Heeft 0,0 te maken met Nac . Maar enfin dat duurt gelukkig maar een seconden of 20.

Het is wachten tot de mensen met een stadionverbod weer terug naar nac mogen. Dat dagjesvolk is niet goed voor de sfeer

21   15  
Tip

Ik persoonlijk vind praten over cultuur overbodig, die cultuur verandert niet met een andere investeerder. En die investeerders willen dat ook niet.
Sfeer is puur wisselwerking tussen veld en tribunes. Hoe lang is het geleden dat we NEC in een geweldige ontketende sfeer op Hemelvaartsdag versloegen? Abnormaal was dat toen. Nu zitten er toch nog steeds precies dezelfde supporters ? Tegen excelsior was dik OK. Als een club constant onderpresteert en afzakt krijg je juist gezeik en irritaties. Goed dat de zaak bij NAC nu een nieuwe betere fase ingaat met nieuwe eigenaren. Op naar de ere.

14   2  
Ivo

@Beest

Wat maakt 1 zo'n liedje nou uit? Verpest dat het echt voor jou? Waarom dan?

Er zitten 15.000 toeschouwers in het stadion en die zijn allemaal verschillend en vinden andere dingen leuk. En ja, sommigen komen puur voor het voetbal, en anderen komen ook voor de gezelligheid. En anderen, zoals jij, komen voor de rauwe sfeer, het gevoel van strijd. Waarom kan het niet voor ieder wat zijn?

18   20  
Otjes

Dat negatieve over Amerikanen snap ik niet zo.

Wat zijn sommige mensen toch kort zinnig, niet te filmen.

Zo’n groot land, zo verschillend per staat. Qua cultuur lijkt Nederland best veel op Nieuw Amsterdam. Nee, ik kan het prima vinden met de gemiddelde new yorker.

Nee laat die 20 miljoen maar komen de komende jaren. Wat goed management erbij (wie weet met Stewart). Laat me verassen.

Als je maar snel van de Koekebakkers en 5de kolom af zijn. Gelul in de ruimte gasten die alles beter weten maar zelf helemaal presteren.

Ik krijg bijna een soort bevrijdingsgevoel die mijn grootouders hadden in 1945.

3   13  
Otjes

Helemaal nix presteren

9   7  
Real Robert

We zullen het allemaal wel zien, maar mijn vraag blijft

waarom buitenstaanders een modale club als NAC

zouden overnemen.

Wellicht als onderdeel van een groter plaatje?

Een nieuw multifunctioneel stadion, met NAC als

bespeler?

Met commercieel vastgoed erom heen? Shopping

malt, outlet center?

12   10  
Nonkel Frans

De verkopende aandeelhouders kiezen een koper die het belang van NAC dient. Die hrt beste voorgeeft met NAC.

Als zich buitenlandse ver weg kopers aandienen dan is de kritieke vraag: hoe lang blijft u beste koper met uw centjes gecommiteerd aan onze club. 10 jaar 20 jaar 30 jaar? .
En kunnen we dat even vastleggen aub. Op straffe van x bedrag plus de lokatie van de controlerende wettelijk aangeeezen rechtbank.
Bent u van plan /bereid op enig moment uw aandelen of een deel daarvan te verkopen en wat spreken we daar over af. De waardering - de aankondiging - de termijn waarbinnen - de gegadigden.

Jongens denk na! Je legt het lot van je club in handen van vreemden met vreemde aandeelhouders. Ergens ver weg in Minnesota of Wisconsin of Dallas wherever - worden beslissingen genomen waar " het beste voor NAC" hekegaar niet in de hoofden zal opkomen. Als over 5 jaar daar de wind plots anders waait worden we als een mens erger je niet pionnetje van het bord geflikkerd.

Er zijn voorbeelden genoeg hoe dat gebeurt.

Ik vind het rustiger en verstandiger als de verkopers en stichting noad kiezen voor een bekende betrouwbare koper uit de benelux. Ook hoop ik dat onsnac doorgaat met bouwen aan haar organisatie opdat ze klaar staat zodra een volgende aandelen koop kans zich aan dient. Ook al wordt onsnac maar voor een deel eigenaar - je hebt dan als club in ieder geval wel 1 betrouwbare vaste eigenaar die blijft!

14   8  
Iele

Onvoorstelbaar hoe enthousiast iedereen hier is over deze ontwikkelingen en het vooruitzicht van een investeringsmaatschappij. Het is nog moeilijk oordelen zonder plannen, maar waarom zouden de drie die NAC volledig hebben afgebroken nu ineens een gouden greep doen voor de club, zoveel vertrouwen heb ik daar niet in.

10   7  
Van "taajlaand

Hoi Iele.

De "ontwikkelingen" van ons NAC de laatste , pak hem beet, 10 jaar gevolgd?

1   1  
Los Pollos Hermanos

Als NAC wordt overgenomen door de redbull groep ga ik de hele dag golden shower, echt power, drinken. Dat zal ze leren!

4   3  
RV

Het geeft toch een triest gevoel dat NAC in handen zou komen van een Amerikaanse investeringsmaatschappij. Het rijmt voor mij totaal niet met het NAC waar het voor mij ooit begonnen is en Amerika geeft mij sowieso weinig tot geen warme gevoelens.

Maar we kunnen voetbal anno 2020 ook niet meer vergelijken met de jaren 90 en 2000.
Maar we kunnen er vooral niet in blijven hangen.
Ik had het liever anders gezien maar blijkbaar zijn er geen supporters en ondernemers in de regio West Brabant die naast hun eigen bedrijf een goed plan en voldoende centen hebben.

Als je dan deze week ziet hoe blij men in Newcastle is (toch ook een cultclub in Engeland) dat er duistere centen die kant op worden geslingerd... zonder die centen kunnen ze gewoon niet meer mee in de Premier League of bovenin de Championship.

Het is in en in triest maar het is de toekomst van het voetbal.
De huidige generatie tieners weet al niet beter, laat staan als we 10 jaar verder zijn.
Dan kunnen we waarschijnlijk op onze smartphone met 5G netwerk alle data ophalen die we willen (welke speler loopt de grote afstanden en welke speler is lui) en weet ik veel wat voor fratsen allemaal nog meer.

Hopen dat het ook echt investeren wordt en niet besturen.
Als het mensen zijn met een goed plan die de juiste bestuurders weten aan te stellen dan zie ik nog wel mogelijkheden. Maar het zou me ook echt niet verbazen dat een Manders een mooi woordje doet en gewoon aanblijft. Waar ik niets heb met kapitalisme en de amerikaanse mentaliteit lijkt Manders me daarentegen wel iemand die daar mee overweg kan.

0   2  
Kikako

Alles beter dan dit grote partij er in en gaan met dieeen handel

Laad alle berichten na dit bericht in