Wij gaan niet opzij

Cijfers eerste periode: Nieuwelingen weten nog niet te overtuigen

Italo

Met de 4-1 zege op Excelsior zit de eerste periode erop voor NAC. Het elftal staat op een teleurstellende zeventiende positie. Na ieder duel konden jullie de spelers beoordelen. De hoogste tijd om de eerste tussenstand te delen.

Zoals gister al gemeld, mag Thom Haye zich de beste NAC speler van de eerste periode noemen. De middenvelder scoort gemiddeld een 7,2. Het merendeel van de selectie moet het met een veel lager gemiddelde doen.

Slechts vier spelers komen tot een 6 of hoger. Naast Haye gaat dit om Seuntjens (6,9), Olij (6,4) en jongeling Van Schuppen (6,2).

Van de nieuwelingen bij NAC weet tot op heden alleen Seuntjens te overtuigen. Achterin lijkt Bakker de vaste linker centrale verdediger te zijn en blijven. De verdediger kent een lastige start. Trainer Edwin de Graaf gaf vorige week aan dat het nog niet de Bakker is zoals hij deze kent uit het verleden. Het rapportcijfer 5 geeft aan dat jullie ook voldoende ruimte voor verbetering zien.

Rechtsback Ligeon scoort ook een 5. De verdediger kwam tot dusverre vijf keer in actie voor NAC. Hij deed mee in de dramatische wedstrijden tegen Jong Ajax en FC Eindhoven. Niet bepaald bevorderlijk voor zijn gemiddelde cijfer.

Ook middenvelder Velanas (5,2) en aanvaller Kosiah (5,1) scoren een onvoldoende. Daarmee vinden we de nieuwelingen onderaan de ranglijst van de eerste periode terug. Bekijk hieronder de huidige tussenstand na negen speelrondes.

Opmerking: Voorwaarde om in de voorlopige tussenstand te worden opgenomen is dat een speler meer dan de helft van de wedstrijden in actie is gekomen. De eerste periode bestond uit negen speelrondes. Spelers die vijf of meer duels in actie zijn gekomen, staan in het overzicht. Om die reden is bijvoorbeeld Antonia niet opgenomen in het rijtje.

 

Haye

7,2

Seuntjens

6,9

Olij

6,4

Van Schuppen

6,2

De Graaf

6

Kestens

5,9

Adilehou

5,6

Vanacker

5,5

Rosler

5,4

Azzagari

5,4

Malone

5,2

Velanas

5,2

Mashart

5,2

Kosiah

5,1

Bakker

5

Ligeon

5

 

 

 

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
22 Reacties
48    
Fritske d'n Olifant

"Trainer Edwin de Graaf gaf vorige week aan dat het nog niet de Bakker is zoals hij deze kent uit het verleden." Nee, Bakker speelde bij ADO (waar beiden elkaar van kennen) dan ook niet centraal achterin maar links op het middenveld als een soort box to box speler. Bakker is dan ook geen echte centrale verdediger. Misschien eens proberen om Bakker linksback te zetten ipv Mashart en dan Marijnissen naast Malone of zeg ik nu iets heel geks?

Verder denk ik dat Ligeon veel beter kan dan dat hij nu laat zien. Over Velanas heb ik ernstige twijfels. Ik zie dan liever een middenveld met Haye, Van Schuppen en Agougil of Azzagari.

Voor de bombarie waarmee Antonia is binnen gehaald vind ik hem tot nu toe heel erg tegen vallen. Hij is snel maar ik vind hem niet beter dan Kestens. Daar moet echt meer uit komen anders is het zonde van het budget en de ontwikkeling van Kestens.

-2    
Fred1

Het is écht heel droevig dat spelers als Velanas elders vandaan gehaald worden die totaal niet beter zijn dan wat je zelf in onder 21 hebt lopen en dan ook nog in de basis staat ten koste van eigen talenten.
En vanaf de eerste wedstrijd wanprestaties wegzet die zo vergaand zijn dat je er wedstrijden door verliest.
Ik weet niet wie deze jongen heeft gescout maar het moet iemand met een labrador geweest zijn dat kan niet anders.
Wat mist die jongen veel basis elementen, bijna te verschrikkelijk voor woorden en onbestaanbaar voor dit niveau.
Als ik naar van Schuppen en Agoulil kijk dan zijn die véél completer.
Zelfde geldt voor Marijnissen, De Graaf heeft zijn centrale duo gevonden zegt hij, maar dat is dus niet zo want Marijnissen staat er niet bij, het ideale centrum is Malone en Marijnissen, en wellicht is Bakker dan de oplossing op links maar ook Maria is mits fit beter dan Mashart.
Deze trainer moet helaas nog veel leren te beginnen met de juiste keuzes maken dat zou voor hem zelf ook een verlichting zijn.
Ik zei het al eens eerder, niet Olij, Seuntjens en Haye bepalen de kracht van je team maar dat zijn helaas Bakker, Velanas en Mashart de zwakke schakels van de ketting. 🤔

-10    
Belgische Naccer

Velanas, Ligeon, Antonia

Voegen helaas niets toe, t.o.v. wat we al hadden.

Hetzelfde verhaal als vorig jaar met:
Bilate, Immers, maria, Malone en Janssen

Het is wachten op nieuwe impulsen en nieuw geld

-9    
Nero

Ligeon komt er wel en antonia ook,velanas en zeker azagari valt tegen

10    
Judge M.

Ligeon doet het beter dan Rutten en schouten afgelopen jaar. Die pot in Eindhoven kon hij ook niks aan doen, zeker niet als het halve forum hier iedereen een 1 voor de moeite geeft..

48    
Fritske d'n Olifant

"Trainer Edwin de Graaf gaf vorige week aan dat het nog niet de Bakker is zoals hij deze kent uit het verleden." Nee, Bakker speelde bij ADO (waar beiden elkaar van kennen) dan ook niet centraal achterin maar links op het middenveld als een soort box to box speler. Bakker is dan ook geen echte centrale verdediger. Misschien eens proberen om Bakker linksback te zetten ipv Mashart en dan Marijnissen naast Malone of zeg ik nu iets heel geks?

Verder denk ik dat Ligeon veel beter kan dan dat hij nu laat zien. Over Velanas heb ik ernstige twijfels. Ik zie dan liever een middenveld met Haye, Van Schuppen en Agougil of Azzagari.

Voor de bombarie waarmee Antonia is binnen gehaald vind ik hem tot nu toe heel erg tegen vallen. Hij is snel maar ik vind hem niet beter dan Kestens. Daar moet echt meer uit komen anders is het zonde van het budget en de ontwikkeling van Kestens.

-9    
Sjakkie

@fred1

Waarom ben jij geen trainer bij NAC ?
Geef is een tip zodat we weten wie je bent

11    
Kipiani

Eens met Fred.
Over Velanas ook eens, maar dat ligt aan het feit wij onze scouting niet op orde hebbendus die analyse en het vergelijken met wat je al in huis hebt is dan onmogelijk.
Dan krijg je dit soort aankopen die nergens op slaan als je bijvoorbeeld van Schuppen of Agougil of andere reeds in huis hebt.
Falende scouting dus.

18    
Ivo

Het is/was niet best maar de oorzaak is bekend. Hand op de knip en dan ook nog eens al bijna 2 jaar geen TD waardoor je stuurloos bent en gewoon de verkeerde spelers haalt.

Waarbij iedere trainer weer een grote schoonmaak doet bij de spelers die de vorige trainer gehaald heeft. Waren Riera, Monsalve en Noblejas dan echt slechter dan wat er nu staat? Ik geloof er niks van. En Sydney was in dit team ook een goede aanvulling geweest. Maar ja, die zijn allemaal weggepest, en het ergste is, dat er nog betaald is om een aantal van die contracten af te kopen ook.

We wilden toch jeugd?, zeggen sommige flauwerikken dan. Maar jeugd moet je gecontroleerd brengen en niet voor de leeuwen gooien zoals nu gebeurt. We vervallen weer in extremen. Vorig jaar veel te weinig, dit jaar veel te veel. Een goede TD bewaakt de balans in een selectie. Dit is NAC de laatste jaren niet gelukt.

0    
Scheppioni

Zeker met Fredje eens !!
Maar al zovaak gezegd, voetbal is geen enorme logica maar een beginnende trainer twijfelt meestal zoals ook Edje, houdt zich vast aan naam !!! Stel gewoon je beste elf op ......

16    
Bertus

Natuurlijk bepalen de mindere spelers de kracht van je team.
Sommigen hier denken dat Ralph en Thom in hun eentje dit team kunnen dragen nou dat kunnen ze dus niet hoe goed ze ook zijn.
Ik vind overigens Ligeon wel een aanwinst en ook ik vindt Velanas helemaal niets althans geen toegevoegde waarde voor NAC.
Ik zeg maar, als je niet kunt voetballen dan kan je op zijn minst werken.
Zo simpel is het.

6    
NAC!!!

Met betrekking tot scouting gaat er binnen ons NAC veel fout merk je wel.
Als men vraagt om een positie en bepaald profiel, zou je toch denken er een lijstje klaarligt met namen.
Bij NAC is het blijkbaar vaak van “ik weet een goede maar die kan daar ook wel spelen”.
Een speler laten rederen op zijn beste positie zou toch knap zijn!

Daarin tegen zegt het wel veel dat tot nu toe eigen jeugd spelers (die minder min. gemaakt hebben) hogere cijfers halen dan vaste krachten.

Er is nog werk aan de winkel!

HUP NAC

7    
Peter13

@Fred1

Ga eens een kop koffie drinken met De Graaf. Jullie hebben genoeg gespreksstof denk ik.

Ook ik ben benieuwd of Bakker als linksback uit de voeten zou kunnen. Er zijn in het verleden wel meer linksbenige middenvelders geweest die prima als linksback konden spelen.

Ik vind de cijfertjes overigens wel wat vertekend. Zoals Judge M. al schreef, kregen veel spelers tegen Eindhoven een bijzonder lage waardering (deels terecht) en als je maar een wedstrijd of 5 hebt meegedaan weegt dat zwaar door in je gemiddelde.

Antonia wordt al beter, Ligeon ook.

1    
Johnny1912

@Sjakkie

Ik vermoed Fred van Leer!

-4    
Johnny1912

@Peter13

Dat is helemaal niet vertekend. Een wedstrijd dat wordt gewonnen net afgelopen weekend tegen Excelsior gooien er ook genoeg mensen 8e of 10e uit voor iedereen.

Ik vind de cijfers zoals nu zelfs heel reëel en niet aan de harde kant. We hebben bar weinig punten en sta onderhand onderaan in de KKD. Er zijn genoeg spelers die door journalisten nu beoordeeld worden over de eerste 9 wedstrijden met een 4 gemiddeld hoor.

15    
Bakfiets

We zijn 9 potjes onderweg. Daarbij heeft nac een valse start gemaakt door vele blessures. Hierdoor moesten de nieuwelingen er gelijk staan. Niet gek dat dat met pieken en dalen komt. Ik wacht nog even met het afbranden van spelers/staf/organisatie. Hup NAC!

2    
Sjakkie

@johnny

Broer van ???

10    
Wanny

Die cijfertjes hebben allemaal weinig nut. We zien zo ook wel wie het verschil maakt en wie het moeilijk heeft. En dat weten die jongens zelf ook wel.

Wat wel nu heeft is de steun die ze afgelopen wedstrijd kregen vanaf de tribunes. Dan spelen ze allemaal gelijk een vol punt beter.

0    
Joepoe

Ligeon is een meer dan prima rechtsback, goeie rushes langs de zijlijn en dat is precies wat we nodig hebben

-1    
Nacdictive

Vooral scorebord journalistiek..

-1    
Tip

Die cijfers hebben enige waarde als indicator hoe de goegemeente hier over bepaalde spelers denkt. Verder niks. Ik persoonlijk zie Marijnissen in het centrum en Bakkertje op links best zitten. Maar ik ben realistisch genoeg te weten dat de Graaf het beter weet dan mij. Die man was profvoetballer en heeft de hoogste diploma’s en hij wordt gesteund door een technische staf waaronder onze Lurling. Natuurlijk weten zij het beter dan wij. NAC staat in de winterstop gewoon zesde of zevende. Dat is te weinig maar niks om over in paniek te raken. In de winterstop met Amerikaanse dollars een paar goeie speulerkes halen en we kunnen naar de ere met wat geluk. Antonia komt er wel. Die assist die een eigen goal opleverde van excelsior was hartstikke goed. Ligeon komt er ook. We kunnen van iedere ploeg in de keuken winnen maar ook verliezen als we niet honderd procent ervoor gaan. De tactiek waar de Graaf mee begon was voor onze selectie te moeilijk. Veel teveel mensen voor de bal en de linies te ver uit elkaar. In de winterstop staan we met de juiste tactiek in de subtop. Gewoon deze ploeg steunen en op naar een (nog) betere toekomst.

-1    
Nacdictive

@TIP: je slaat de spijker op de kop in de eerste zin ..
Maw dat is per definitie zeer vertekend!

1    
scheppioni

@ Tip
Waarom voetbal je dan in godsnaam een voorbereiding !??
De meeste beginnende trainers zijn niet zoals Arne Slot dus ook niet echt overtuigd van zichzelf, dit kan bij sommige best groeien, laten we hopen dat dit bij Edje snel gaat gebeuren en geen haagse koppigheid !!

Laad alle berichten na dit bericht in