Wij gaan niet opzij

NAC O-21 back on track, in een sterk weekend voor de NAC-jeugd

Thiestemberg

De NAC-jeugdopleiding beleefde een weekend waar het trots op mag zijn. Buiten de O-12 bleven alle teams ongeslagen en er werden een aantal knappe resulaten geboekt door de NAC-talenten.

Om te beginnen won de O-21 uit in het hoge noorden met 1-2 van FC Groningen. De doelpunten werden gemaakt door Ismali Mahamed en goalgetter Ozcan Yasar. Laatst genoemde kwam dit jaar over uit de jeugd van FC Utrecht en zorgt er in de spitspositie voor dat het gemis van Ayouba Kosiah beperkt blijft. Door deze overwinning komt NAC nu in punten gelijk met FC Groingen en staat het gedeeld derde in de sterke Divisie 1A.

Ook de O-18 wist wederom te winnen dit weekend. Thuis tegen Vitesse wonnen de mannen van Rogier Molhoek met 2-1. We zeggen wederom omdat de O-18 tot nu toe ongeslagen aan kop gaat in Divisie 2A. Ezechiel Banzuzi, die op schot is in de laatste weken en Jaydino Jacobus namen de doelpunten voor hun rekening. Volgende week zaterdag wacht de volgende test. Dan komt de nummer twee uit de competitie FC Groningen op bezoek. Bij winst zet de O-18 de Groningers op vijf punten afstand, bij verlies zijn ze de koppositie voorlopig kwijt.

NAC O-16 speelde dit weekend ook tegen Vitesse. Op papier een lastige wedstrijd. Vitesse staat namelijk tweede in Divisie 1A en NAC was tot voor kort hekkensluiter. De ploeg van Jasper Somsen pakte echter knap een punt in Arnhem waardoor ze nu met vier punten voor laatste staan. Toch zal het waren er niet uitsluitend blije gezichten, NAC stond namelijk tot de 67ste minuut met 0-2 voor, er had dus meer ingezeten. Nu is het hopen dat de weg omhoog is ingezet in de ijzersterke Divisie 1A.

Tot slot kijken we naar de O-15. Die ploeg wist dit niet te winnen maar boekte ondanks dat misschien wel een van de knapste resultaten van dit weekend. Op het eigen Sportpark Heksenwiel werd Ajax O-15 namelijk op een 1-1 gelijkspel gehouden. De O-15 beleeft net als de O-16 een lastig seizoen in de zware Divisie 1A. Dat maakt het gelijkspel tegen nummer twee van de ranglijst Ajax des te knapper. Ajax kwam nog op voorsprong maar Teun van Heeswijk bracht NAC in 64ste minuut op 1-1. De ploeg van Haemhouts staat nu op de voorlaatste plaats maar heeft inmiddels wel een buffer van vier punten opgebouwd tot hekkensluiter Alphense Boys.

Andere uitslagen:
NAC O-14 – RBC, 1-1 (vriendschappelijk)
NAC O-13 – Feyenoord (2), 3-0
Roda JC – NAC O-11, 11-12

 

Bron:
B-Side Rats, NAC Jeugdopleidingen
6 Reacties
27   1  
Geelzwartwit

Fijn dat we daar toch goed in meedraaien. Belangrijk voor de toekomst.

27   1  
Geelzwartwit

Fijn dat we daar toch goed in meedraaien. Belangrijk voor de toekomst.

14   2  
JN

Roda - NAC 11-12. Zal een mooi potje zijn geweest voor de neutrale kijker.

0   0  
die ne gast

Degradeert alleen de nummer laatst uit Divisie 1?

3   0  
Gerrit39

@jn,mijn zoontje speelt daar dat was idd een leuke pot,maar die spelen twins game,20 spelertjes totaal en dan worden ze verdeeld over 2 teams,dus wat betreft de uitslag dat wordt bij elkaar opgeteld aan het einde van de wedstrijd (en).
Dan komt er altijd wel een grotere uitslag tevoorschijn weekelijks.

3   1  
scheppioni

@ Gerrit 39
Niet te matchfixen ook zo'n uitslag hahaha
Altijd goed te lezen dat onze jeugd het goed doet !

1   0  
@Die ne gast

Er degraderen er 2 uit divisie 1.

Het zou top zijn als O21, O16 en O15 zich daar kunnen handhaven en O18 bij de eerste 2 eindigt en promoveert naar divisie 1.

Laad alle berichten na dit bericht in