Wij gaan niet opzij

City Football Group presenteert 'plannen'

Benn076

Gisteren kondigden de Breda Loco's aan dat City Football Group vandaag de plannen voor NAC bekend zou maken. Zojuist verscheen onderstaand bericht op het Twitter account van de Clubraad. Hierin geeft CFG onder andere aan zich na een succesvol bod intens te verdiepen in de club en haar cultuur. De plannen zijn identiek aan de plannen die eerder bij Lommel SK zijn gepresenteerd, laat de Belgische Lommel watcher Sven Claes op Twitter weten. Onderstaand bericht is één op één het bericht dat vanuit CFG is verschenen.

Onze interesse in NAC Breda. 

Beste NAC supporter, 

Over de afgelopen dagen is er veel discussie onstaan over de interesse van City Football Group in NAC Breda. We willen via de clubraad graag onze hoofdpunten delen. Wij zijn erg enthousiast over deze mogelijkheid en hopen samen met de supporters en andere belanghebbenden een positieve bijdrage te kunnen leveren aan een sportieve en gezonde toekomst van deze mooie club. 

City Football Group (CFG) is voortgekomen uit de ambitie om voetbalclubs hun volledig potentieel te laten bereiken. Een combinatie van lokale mensen aan het roer bij de club met steun en kennis vanuit Manchester en andere clubs. De structuur van onze groep geeft ons de unieke kans om expertise te ontwikkelen, en te delen, op gebieden zoals voetbaltechnische inzichten, talentontwikkeling en commerciële zaken. 

We hebben al een positieve en professionele geschiedenis met NAC Breda en we hopen via deze samenwerking daarop verder te kunnen bouwen. 

Het is onze overtuiging dat NAC Breda een financieel duurzame club kan zijn die meedoet op het hoogste professionele niveau. Dit kan alleen worden bereikt als alle belanghebbenden van de Club op één lijn zitten. Dit is dan ook een belangrijke voorwaarde voor dit project en gezamenlijk succes. 

Onze aanpak zal gebaseerd zijn op zes belangrijke principes: 

1. Voortbouwen op de geschiedenis en tradities van NAC Breda 
2. Een stabiele club in de Eredivisie, met een top jeugdopleiding 
3. Positief, aanvallend voetbal spelen 
4. Gebruik maken van de expertise van de City Football Group 
5. Het implementeren van een gestructureerde relatie met alle belanghebbenden 
6. Ervoor zorgen dat voetbal een positieve impact heeft op de gemeenschap in Breda 

1. Voortbouwen op de geschiedenis en tradities van NAC Breda 

Als aandeelhouders zullen we de tradities en geschiedenis van de Club volledig respecteren. De cultuur en de fantastische aanhang is wat deze club speciaal maakt. We zetten ons volledig in om een positieve kracht te zijn en zullen uiteraard het cultuurhandvest ten volle respecteren. We zullen nauw samenwerken met alle supporters om dit cultuurhandvest zelfs nog verder te verbeteren en te versterken. We staan ook volledig achter alle elementen die worden beschermd door de rechten van het gouden aandeel. 

2. Een stabiele club in de Eredivisie met een top jeugdopleiding. 

We zullen ons richten op het voortdurend bouwen en verbeteren van alle onderdelen van NAC Breda met als doel een sterke club te zijn in de Nederlandse Eredivisie, een Europese topcompetitie in onze ogen. Centraal in ons plan staat de ontwikkeling van regionaal, nationaal en internationaal toptalent. We gaan investeren in de jeugdopleiding zodat we het beste talent kunnen aantrekken en opleiden. Het 

in Breda ontwikkelde talent vormt de basis voor het bouwen aan een duurzaam en stabiel Eredivisie-team. Daarnaast hebben we de ambitie om toptalent een kans te geven hun carrière op het wereldwijde voetbaltoneel te maximaliseren. NAC Breda staat centraal in dit plan. NAC zal in de toekomst moeten behoren tot een van de beste jeugdopleidingen in Nederland. 

3. Positief, aanvallend voetbal 

De ambitie is om succesvol te zijn op het veld met gepassioneerd, aanvallend voetbal. Het zal gebaseerd zijn op de cultuur, de prestaties en stijl van NAC Breda. Wij streven naar een optimale ontwikkeling van de spelers en het team om op het hoogste niveau te kunnen presteren. Hiervoor zullen wij in samenwerking met NAC Breda onze volledige expertise gebruiken. 

4. Gebruik maken van de expertise van de City Football Group 

Een van de grote voordelen van onze wereldwijde groep is de mogelijkheid om te bouwen en te investeren in alle aspecten van voetbal en commercie. NAC Breda krijgt toegang tot het beste op het gebied van mensen en tools. Voorbeelden van tools zijn systemen op het gebied van talentidentificatie, spelersontwikkeling, spelanalyse, maar ook commerciële tools teneinde meer te kunnen leveren aan partners en supporters. Medewerkers van NAC Breda zullen deel gaan uitmaken van gespecialiseerde teams die van elkaar kunnen leren en ervaringen kunnen delen. Deze groepen creëren ook carrièremogelijkheden, waardoor het beste lokale talent kan doorontwikkelen of kan worden aangetrokken. NAC Breda zal altijd lokaal worden aangestuurd met een sterk lokaal management team. We zijn trots op de resultaten van al onze teams. Tijdens het laatste seizoen behaalden onze clubs de titel in Engelend, de VS, Australië en India en promoveerden we naar de hoogste divisie in Frankrijk. We investeren in al onze clubs om duurzame successen te bereiken. 

5. Het implementeren van een gestructureerde relatie met alle belanghebbenden 

We zullen overlegstructuren opzetten om alle belangrijke ontwikkelingen binnen de club te delen en te bespreken. Het doel van deze groepen zal zijn om op een constructieve manier samen te werken aan de toekomst van de club. Dit is hoe we werken binnen al onze clubs en vormt een belangrijke reden voor de successen die we behalen. 

6. Ervoor zorgen dat voetbal een positieve impact heeft op de gemeenschap in Breda 

Het is onze overtuiging dat voetbal een positieve bijdrage kan en moet leveren aan de gemeenschap. We gaan bijdragen aan positieve, en vooral zinvolle, projecten in Breda om bijvoorbeeld het perspectief van jongeren te verbeteren door middel van voetbal. We hebben programma's bij al onze clubs, een goed voorbeeld is het zogenaamde “50 velden project” in New York, waar we hebben geïnvesteerd in het creëren van veilige sportomgevingen voor duizenden kinderen. Een mooi gezamenlijk succes waar we allemaal trots op zijn 

Geplande onmiddellijke acties 

Als ons bod succesvol is, beginnen we onmiddelijk met de volgende stappen: 

1) Wij zullen ons zeer intens verdiepen in de club en haar cultuur. We zullen met alle belanghebbenden samenwerken om ervoor te zorgen dat onze plannen en strategieën zijn afgestemd op de ambities en behoeften van allen. 
2) Investering in het 1ste team en het ondersteunend personeel om NAC een serieuze kans te geven direct te kunnen vechten voor promotie naar de Eredivisie 
3) Investeringen in de jeugdopleiding’s programma's voor alle leeftijdsgroepen. 
4) Investering in het stadion. Initiële investeringsmogelijkheden die we al hebben gezien zijn de verbetering van een gastvrij gastenvak, de horeca ruimtes in de omlopen en in het hoofdgebouw 
5) Een gedetailleerd middellang- en lange termijnplan ontwikkelen voor NAC Breda. Dit plan zal in samenwerking worden gemaakt en zal afgestemd worden met de vertegenwoordigers van de diverse belangengroepen. 

Wij hopen van harte dat we de mogelijkheid krijgen om een grote bijdrage te leveren aan de toekomst van NAC Breda en kijken uit naar veel mooie en succesvolle momenten samen. 

Bron:
B-Side Rats, CFG
213 Reacties
341   119  
ome cor

Laten we wel wezen....
Dit klinkt zo op het eerste gezicht allemaal heel aardig voor onze doodzieke club.

Wat is het alternatief ?
-De Amerikanen part III
-Vrolijk met plan D
-Op de huidige voet verder en dus geen investeringen voor komend seizoen
-Een vaag onhaalbaar plan van mensen die denken namens iedereen te spreken ?

Die Lommel meneer kletst met zijn déjàvu, geeft hij zelf al aan.

Er moet duidelijk afgestemd worden "what if..." en wie de belangrijkste beslissingen neemt in geval van discussie.

Maar beter dan dit is het nog niet voorbij gekomen, van geen enkele kandidaat.
Ja....nieuw stadion bouwen...mensen gek maken met het CSM terrein wat NAC nooit zal krijgen. Daar promoveren we niet mee.
Daar spelen we geen eredivisie door.

En zonder beter plan dan dit gaan we in de tijd dat de selectie versterkt moet worden alleen maar mensen uit zwaaien en wie weet uiteindelijk failliet.

Nu allemaal ff een duimpje omlaag, want je mag hier niet pro-City reageren.

60   85  
Nacdictive

Amen en nu door.

215   107  
Breda83

Tweet van die Belgische journalist, Sven Claes, die Lommel volger is;

“ Déjà vu. Identiek dezelfde blauwdruk als bij Lommel SK.”

176   102  
Das Phantom (BSR)

Krijg je één kans om de kritische supporters te overtuigen, kom je letterlijk met een plan dat je ook aan Lommel (en waarschijnlijk andere clubs) hebt gepresenteerd.

Klasse.

75   46  
VieRI

Wat zijn de garanties?

Volgens Lommel watcher haast een kopie van wat zij voorgeschoteld hebben gekregen.

Ik hoop toch dat de RvC over voldoende kwaliteiten beschikken dat ze niet enkel akkoord gaan met mooie praatjes en een zeer summier plannetje.

Maar ja, dat zijn dezelfde lui die Manders nog steeds hebben laten zitten.

88   52  
RaraNAC

“ De plannen zijn identiek aan de plannen die eerder bij Lommel SK zijn gepresenteerd, laat de Belgische Lommel watcher Sven Claes op Twitter weten.”

I rest my case.. mijn vlag blijft half stok.

84   123  
Joost

Top meteen tekenen.

85   57  
enaaceebreda

Dit is gewoon lachwekkend...

Dit zijn geen plannen, maar losse flodders. Op de middelbare school maken ze betere Plan van Aanpakken...

89   104  
WiSe1979

Keurig verhaal. Als er een paar waarborgen gemaakt kunnen worden qua cultuurbewaking… combi met lokale partij ter waarborging zou hierin vertrouwen kunnen geven.
Wellicht hadden ze het verhaal compleet kunnen maken door ook het voordeel voor de City-groep toe te lichten. Het is uiteraard niet alleen liefdadigheid.

124   42  
Bzzzz

Maar na de overname gaan ze zich gelukkig wel in NAC verdiepen. Beloofd.

En ze gaan een plan maken. Echt.

107   117  
Hoi

Prima plan! Hopelijk is het snel rond.

Mensen die het open deuren noemen, zoeken smoesjes. Alle andere partijen hadden net zo, misschien wel slechtere plannen.

Deze mensen bezitten voetbal knowhow, een netwerk en gegarandeerd geld.

Ps. Ophouden met Lommel vergelijkingen. Verdiep je dan ook ff in de andere clubs

118   93  
Da Pope

Ik kan me niet voorstellen dat er mensen zijn, die na het zien van deze plannen onder de indruk zijn van City's toekomstvisie voor NAC.


Het is een gecopy-paste verkooppraatje, omdat het City klaarblijkelijk oprecht niet interesseert welke club ze kopen. Ze zijn geïnteresseerd in de licentie, niet in de cultuur of historie. Ik had echt iets veel en veel beters verwacht.

Ik hoop daarom dat de supporters elkaar vinden de komende dagen en dat we eindelijk één front tegen deze onzin gaan vormen.

106   117  
Tonn

Prima presentatie waar NAC professioneel beter gaat worden op het hoogste niveau met verbetering van de jeugdopleiding en ook lokale inbreng en ondersteuning van maatschappelijke initiatieven. En men gaat uit van het cultuurhandvest. Lijkt mij geen moeilijke keuze. Dit City voorstel is goed

46   28  
enaaceebreda

@hoi
Het is CFG dat de plannen van Lommel gekopieerd heeft (zie tweet Sven Claes), dus de vergelijking lijkt me niet meer dan terecht.

55   58  
Die ne gast

@Da Pope
Laat NOAD de boel maar blokkeren en start de crowdfunding-actie maar!
Is er al enige duidelijkheid wanneer de RvC en stichting NOAD hun beslissing kenbaar moeten maken?

123   63  
Chris W.M.

“ Als ons bod succesvol is, beginnen we onmiddelijk met de volgende stappen:
5) Een gedetailleerd middellang- en lange termijnplan ontwikkelen voor NAC Breda.

Dus we moeten maar de sleutels overhandigen zonder te weten wat ze op de middellange en lange termijn met de club van plan zijn? Aparte manier van overtuigen dit.

Nog zo’n pareltje;

“Als aandeelhouders zullen we de tradities en geschiedenis van de Club volledig respecteren. De cultuur en de fantastische aanhang is wat deze club speciaal maakt.”

Vervolgens;
“Als ons bod succesvol is, beginnen we onmiddelijk met de volgende stappen:
1) Wij zullen ons zeer intens verdiepen in de club en haar cultuur.”

Is er dan niemand die zoiets van tevoren doorleest?

Ben wel klaar met deze groep. Het is zoals voorspeld; het standaard sausje uitschenken over een club, zoveel mogelijk spelers neerzetten waar geld aan verdient kan worden, een toekomstplan hoeven we niet te hebben want het gaat om de spelers en niet om de club.

Next candidate please!

36   14  
Barbapapa

Als iets te mooi is om waar te zijn……..

77   95  
Johnny1912

Ziet er erg goed uit.

Ik zeg laten tekenen met sancties bij het niet nakomen.

44   66  
Nacdictive

Niemand heeft hele concrete plannen hoe ze iets gaan bereiken.. geen CFG, geen Amerikaan, geen Karel Vrolijk.

"Eens wordt de hemel City blauw?"

63   26  
Bzzzz

Jij zou tekenen voor een plan dat nog uit gewerkt moet worden @Johnny1912?

Komiek.

100   33  
Timski

De opmerking van Claes dat deze verklaring identiek is aan die bij Lommel spreekt hij zelf alweer tegen in de Gegenpressing-podcast (ergens rond minuut 21): volgens hem is er bij Lommel nooit over promotie gesproken of over 'stabiele club op hoogste niveau'.

Voor wat het allemaal waard is (ik heb er geen verstand van), maar de situatie is dus wel degelijk anders.

72   51  
Noad1976

Ik zeg goed plan indien City ook akkoord gaat met de waarborgen vanuit stichting noad wat betreft de identiteit van de club.

En dat Lommel gezeur steeds dezelfde open deuren intrappen is ook een kunst!

36   15  
Ata

Voorbeelden van tools zijn systemen op het gebied van talentidentificatie, spelersontwikkeling, spelanalyse, maar ook commerciële tools teneinde meer te kunnen leveren aan partners en supporters.

Ik ben om 🥳😭😭😭

52   31  
Henk

City had er ook voor kunnen kiezen een goed doorwrocht specifiek verhaal weg te zetten. Dat ze dat niet doen (of niet kunnen) is veelzeggend. Dit is pure minachting naar alles wat NAC voorstaat.

49   17  
John de Beuker

Drie vragen:

- Kan Sven Claes het plan dat City voor Lommel heeft ook overleggen? Als het waar is dat de plannen identiek zijn, is dat zeer kwalijk.

- Hoe verhoudt dit schrijfsel van City zich tot de andere, tot nu toe afgeschoten plannen?

- Dit opzetje/verkooppraatje kan toch niet voldoende zijn om tot tekenen over te gaan? Weet iemand of City bezig is met een daadwerkelijk uitgewerkt plan?

En, tsja, ik snap wat jullie ermee bedoelen B-Side Rats, maar ik zou het woordje plannen niet per se tussen aanhalingstekens zetten in de kop.

40   13  
Heksenketel

Ik heb geen enkele twijfel bij de kennis en kunde van CFG en denk ook dat dit een goede partij kan zijn. Maar dit is algemene prietpraat wat je bijna op elke club kunt plakken.

31   9  
Bzzzz

@TIMSKI: Op basis van ff googlen:

"Het plan van de nieuwe eigenaar is om de club zo snel mogelijk naar de Jupiler Pro League te krijgen. "

https://www.transfermarkt.nl/groep-achter-man-city-rondt-overname-sk-lommel-af/view/news/360274

Wrs is het daar na de overname nooit meer over gegaan.

37   54  
BREDA 1965

fuck de sjeik,en zijn viezelijke aanhangers.

28   16  
Heksenketel

Antwoorden op de belangrijkste vragen worden niet gegeven: Hoe ga je dit waarmaken, hoeveel tijd geef je ons en jezelf, wat wil je investeren en welke garanties geef je en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ik mag toch hopen dat dit niet alles is? Op basis van deze info zou ik nooit verkopen!

20   27  
Mo

Ben bang dat het allemaal verkoper praatjes zijn ..net als piair en christ van nijnatten altijd doen ,schijt ziek van al die leugens,,,wanneer krijgen we onze club terug

36   58  
Spongebob

Kan tie Belg wel zeggen maar die lullen ook met iedereen mee, zwaar achter der ellebogen

52   60  
Noad1976

En dat gelul over Lommel steeds met zon ingehuurde Lommel marionet die dan moet verklaren dat het allemaal zo slecht is. Als die Lommelaren niet zon wanbeleid hadden gevoerd dan waren ze zonder City allang failliet geweest.

39   25  
Melis Boonstoppel

Het is ene grote bout! Commerciële, nikszeggende, algemene prietpraat. EXIT!

44   70  
Forza

Doen en wel snel!
De club is zo ver ingestort dat er alleen nog maar een weg naar boven te creëren valt.

Doe mij maar ‘eens wordt de lucht city blauw’

Op naar de eredivisie.

47   14  
Monkeyrockers

“ 1) Wij zullen ons zeer intens verdiepen in de club en haar cultuur. We zullen met alle belanghebbenden samenwerken om ervoor te zorgen dat onze plannen en strategieën zijn afgestemd op de ambities en behoeften van allen. “

Ze kenden ons toch al zo goed volgens Wim van Aalst ?

42   26  
Noad1976

Wie weet kunnen de Amerikanen dan ook hun fantastische plannen publiceren en Vrolijk idem dito want die plannen zijn natuurlijk wel perfect voor NAC

341   119  
ome cor

Laten we wel wezen....
Dit klinkt zo op het eerste gezicht allemaal heel aardig voor onze doodzieke club.

Wat is het alternatief ?
-De Amerikanen part III
-Vrolijk met plan D
-Op de huidige voet verder en dus geen investeringen voor komend seizoen
-Een vaag onhaalbaar plan van mensen die denken namens iedereen te spreken ?

Die Lommel meneer kletst met zijn déjàvu, geeft hij zelf al aan.

Er moet duidelijk afgestemd worden "what if..." en wie de belangrijkste beslissingen neemt in geval van discussie.

Maar beter dan dit is het nog niet voorbij gekomen, van geen enkele kandidaat.
Ja....nieuw stadion bouwen...mensen gek maken met het CSM terrein wat NAC nooit zal krijgen. Daar promoveren we niet mee.
Daar spelen we geen eredivisie door.

En zonder beter plan dan dit gaan we in de tijd dat de selectie versterkt moet worden alleen maar mensen uit zwaaien en wie weet uiteindelijk failliet.

Nu allemaal ff een duimpje omlaag, want je mag hier niet pro-City reageren.

66   61  
AKKIE

Prima plan, veel vertrouwen in de know how van de citygroup,

Snel tekenen aub!

Stefanovic, Tedic, Itakura, Sandler ophalen bij de andere filialen en er staat een heel behoorlijk begin voor een goeie selectie.

Mooie toekomst, wanneer kan ik m'n seizoenkaart verlengen

53   22  
Sjef de gevulde koek

Zelfde plannen als Lommel ? Hebben die ook een nieuw uitvak gekregen dan ? Overigens als je de club in handen legt van 3 bladzijden met punten die je zo uit je mouw schut is ook wel een beetje triest allemaal. Net zo triest als alle domme reacties hier en net zo dom als het wanbeleid van Van Aalst en co de laaste jaren. Ik word er moe van. En ik denk zoveel mensen onderhand.

62   33  
Noad1976

@ ome cor verleden was ik het vaak niet met je eens

maar nu klopt zo wat je zegt

er is tenminste een plan die Amerikanen en Vrolijk komen niet eens in de buurt van een consistent en haalbaar plan en dat Lommel verhaal van ja we zijn gered maar ohh wat balen we nu is gewoon propaganda anti city die waren allang failliet geweest zonder City

31   28  
Wanny

@ Ome Cor

Er is verder nog geen enkel plan openbaar geworden, dus er valt niks te vergelijken.

Maar dat doet allemaal niet ter zake. Waar het om gaat is dat je voorgoed je zelfstandigheid inlevert.

33   52  
BREDA 1965

In ieder geval city gaat het NOOIT worden...GELUKKIG...

55   24  
ome cor

@Wanny
Bij een faillissement ben je ook je zelfstandigheid kwijt. Dan ben je alles kwijt.

67   35  
Sjef de gevulde koek

Ik ben zeker niet pro city maar als je even zonder nac bril kijkt is het wel het beste voorstel. Ons nac was gewoon lachwekkend. Vrolijk krijgt het niet voor elkaar is wel gebleken en de Amerikanen is helemaal project luchtkasteel. Dusja je kan lullen wat je wil maar een beter voorstel gaat er niet komen dan City dat is gewoon een feit. Dat kun je niet ontkennen.

33   33  
Noad1976

@ Breda 1965 als stichting Noad tegenstemt kunnen de grote 3 een vergelijkbaar alternatief plan eisen anders rechtzaak en als de rechter oordeelt dat dit plan het beste is voor NAC en de eigenaren dan kun jij roepen wat je wil dan word het gewoon City.

Dus ga maar snel centjes sparen je hebt 6 weken.

27   44  
Ibio

Ik ben niet onder de indruk van de plannen,
Maar vooruit, voordeel van de twijfel

En zolang Manders maar weg gaat

32   25  
Didier

De kop is al suggestief door ‘plannen’...
Als er op voorhand zaken omtrent de indentiteit en cultuur kunnen worden afgedwongen hoeft het niet verkeerd te zijn.
Ik zie in ieder geval geen rare zaken als een nieuw stadion bij het CSM of vlaggenschip terwijl er ook een lique 1 club gekocht moet gaan worden.

44   58  
Cees-2

Plannen na mijn hart. Meer dan uitstekend te noemen. Wanneer gaat men accoord? Hopelijk zo snel mogelijk. Krijgen we weer Garcias, Angelino- spelers, .......enz. Slechter dan nu is haast onmogelijk. Dus doen!

57   31  
We moeten iets

Wat een reacties en waarom zo negatief. Je kan ook niet verwachten dat tot de laatste punt/komma alles bekend is. Het is een plan met doelstellingen Je kan niet verwachten dat erin staat, Bv dat we elk jaar 3.7 miljoen krijgen. Dat we 17 april 2023 kampioen worden en dat we in 2027 op de 6e plaats eindigen. Dat we elk jaar met minimaal 4 Brabantse talenten spelen. Overal commentaar op hebben zal ons niet verder brengen en alleen maar slechter maken. En de cultuur in het stadion bepalen de supporters altijd zelf toch.

40   40  
NAC!!!

Zoals de Belgische journalist dus vertelde, en ik er stil van werd hoe ze handelen bij Lommel, om te 🤮🤮🤮🤮🤮..

Precies dezelfde documenten van Lommel dus.

Afschieten die handel en NOOIT nog CITY!!!

Ben benieuwd naar vrijdag in het stadion. Zin in..

Ieders zijn keuze en voorkeur en ik respecteerden.. Maar voor mij, en dat is mijn persoonlijke mening kan CITY echt niet..
begrijpen werkelijk niets van NAC!!

41   16  
Rieske

Het word nooit iets bij ons in Breda.
Altijd is er gezeik ken het niet anders bij NAC.
We zijn een uit de kluiten gewassen amateurclub die maar geen professionele ambities heeft ook al zegt men vaak van wel. Alles is het net niet zoals ook zo vaak met het voetbal is, vooral als we ergens om spelen.
Ook nu kunnen we het niet laten om elkaar kapot te maken omdat we allemaal gelijk denken te hebben. Zo word het nooit beter dan een amateur club en persoonlijk vind ik dat jammer.

28   40  
Bzzz

De pro-city trollen en duimpjes moesten even wakker worden, maar de prikkaart hangt weer in de prikklok.

51   32  
Zeikstraal

Wat een Calimero’s zijn we toch weer. Ons zelf met Lommel vergelijken. City is ook niet mijn droom, maar wat is alternatief?

43   40  
Wanny

@ Ome Cor

Voor mij is overname door City ook het failiet van NAC

29   10  
dun Henk

" Een gedetailleerd middellang- en lange termijnplan ontwikkelen voor NAC Breda. Dit plan zal in samenwerking worden gemaakt en zal afgestemd worden met de vertegenwoordigers van de diverse belangengroepen. "

Goh, dat is nou juist hetgeen waar je mij mee zou moeten overtuigen om dit goed te vinden..

"Wij zullen ons zeer intens verdiepen in de club en haar cultuur. We zullen met alle belanghebbenden samenwerken om ervoor te zorgen dat onze plannen en strategieën zijn afgestemd op de ambities en behoeften van allen. "

Goh, wat jammer dat je dat nog niet gedaan hebt, daar had je mij een stuk positiever mee kunnen stemmen.

Dit kan iedereen opstellen, klinkt op zichzelf harstikke leuk.

Maar HOE wil je dit gaan realiseren ? ....

53   44  
Noad1976

Ik wil ook een beroep doen op de bsiderats mannen de aanhalingstekens bij plannen bij de kop van het bericht weg te halen dit is puur suggestief en poging de opinies te beinvloeden net als met dat Lommel gedram elke dag.

47   37  
Ernie

Voor alle tegenstanders, kom maar een beter alternatief zou ik zeggen. Na bijna een jaar zoeken is gebleken dat dat er niet is. Dit is de laatste en enige optie.

29   19  
Youssef

Dit zijn inderdaad precies wat het zouden zijn; namelijk plannen op hoofdlijnen…..
Niet meer en niet minder

Over zes weken liggen er vast betere plannen op hoofdlijnen en tevens al uitwerkingen in details; meer geld voor aankoop aandelen en geld voor investeringen; etc……………

23   16  
TvB

Het maakt eigenlijk niet uit wat voor plannen City presenteert. De meesten hebben al een mening en zijn op soort van oorlogspad. Jammer dat er niet een grote partij is die wel concrete plannen heeft om NAC omhoog te helpen.

32   21  
Wanny

Tussen de regels door lees je doorgangshuis voor spelers en ander personeel.

Internationaal toptalent kansen geven om in de internationale top actief te zijn. Daar zal Boris van Schuppen niet bij zitten.

29   26  
JN

Deze mensen proberen ook een gooi te doen naar het WK open deuren intrappen.

Wegwezen met die lui!

20   42  
Noad1976

@ Wanny nee overname is jouw persoonlijk failliet want dan kom je niet meer toch. Dat is wat anders dan het clubbelang!

37   44  
BREDA 1965

Tegen al die betweters hier.....triest dat men voor een,voetbalfabriek is die heel het voetbal naar de klote helpt met aan het hoofd een dubieuze schijtsjeik met bloed aan zijn handen.Nooit begrepen dat voetballers zich door city laten verhandelen.Alleen maar BLOEDGELD,respect,fatsoen,en noem alles maar op,hebben ze niet meer,dit geldt ook voor de city-aanhangers...Maar zoals ik al zei..city gaat het nooit worden...GELUKKIG...

26   18  
RV

Concreet gezien moet dus de Stichting Noad met een partij komen die 7,25 miljoen biedt en iets van een plan heeft? Dat moet toch gewoon haalbaar zijn zou je zeggen.

Voor mij zouden er naast behoud van de cultuur en investeringen in de jeugd drie belangrijke voorwaarden zjjn als City instapt.

1) De huidige algemeen directeur moet zo snel mogelijk Breda uit (en anders doen we het zelf).
2) De nieuwe technisch en algemeen directeur komt uit een aan NAC (of Nederlands voetbal) verbonden netwerk en dat geld ook voor de technische staf (zou toch schandalig zijn als er ineens een Engelstalige trainer komt).
3) Toezeggingen over samenstelling van de selectie (aantal Nederlandstalig, aantal jeugd, aantal City aankoop/loan).

Uit dit bericht lijkt het alsof dit plan pas later komt en er dus geen plan is (of in ieder geval geen plan wat bewijst dat dit het beste is voor NAC).

Morgen matchday.
Als echt alles en iedereen tegen City is en die groep supporters echt zo groot is dan zou het toch mooi zijn als we ons morgen kunnen verenigen.

30   19  
Nr. 29

Jawel nu zijn we al overgeleverd aan een clubwatcher van Lommel. Ik heb zeker argumenten gehoord in podcast om niet te doen en ben hier gedeeltelijk ook mee eens. Maar om nu clubwatcher Lommel naar voren te schuiven gaat mij weer stap te ver. En dat bedoel ik zo gaat het al jaren…..niemand doet het goed voor iedereen en dan worden alles en iedereen gemobiliseerd. Je zal denken hè ik ga in nac investeren. Je denkt wel 10x na want gaat het even niet goed wordt je bedankt met een emmer stront. Kan iemand van de tegenstanders van city groep ons een alternatief voorleggen dat veel specifieker en concreter is wat city nu voorstelt? Nog niet gehoord deze dagen. Ja ook hoog over net als dit verhaal. Niets concreets. Lastig want onderdeel van een andere club moeten we niet willen. Maar hebben we überhaupt concrete alternatieven??

22   22  
Noad1976

@ JN poeh dat is nog eens onderbouwd met argumenten weg met die mannen tja het klopt wel de city haters luisteren toch niet naar plannen of argumenten of waarborgen of garanties of minderheidsaandeel.

ze luisteren niet eens naar John Karelse die zegt je moet wel vooruit nee gewoon keihard blijven afschieten fuck city dit en dat kansloos

46   26  
Ouwe spionkop

Vrolijk, Ons NAC en Amerikanen moesten hele boekwerken indienen met alle plannen tot in detail geregeld en bankgaranties afgeven etc etc.
Komt City Group met een flutverhaaltje op 2 kantjes met holle frasen dat de eerste de beste stagiair kan schrijven en je op elke club kan loslaten.
Ook geen enkele financiële verantwoording.
Wat een afgang voor zo'n miljardenclub.
Hoe kan Van Aalst hier ingetrapt zijn?

17   14  
The M.

Als dit hetgeen is wat gepresenteerd is, dan is het inderdaad Bullshit!!! Ik hou m'n hart vast.

Ik vraag me alleen af met wat voor algemeenheden de rest (Amerikanen, Vrolijk, etc.) gekomen is. Sterker nog, zij konden blijkbaar met geen beter plan komen... behoudens de 100.000euro minder.

23   17  
Badeend

Het enige 'plan' dat ik ooit bij NAC heb gezien dat nóg minder de naam 'plan' verdient, was het epistel van Mattijs-zonder-H destijds. Open deuren, geen enkele toelichting op hoe de veelal verkeerd geformuleerde ambities gehaald zouden worden en nog wat losse flodders.

Dit verhaal van CFG is inderdaad precies wat je kon verwachten - inhoudsloze prietpraat die er vooral op is gericht mensen te geven wat ze willen horen. Garanties nul en ideeën HOE dit allemaal te bereiken (behalve met geld) ook nul.

De allereerste eis zou moeten zijn een keiharde garantie dat de club NAC er zelf niet financieel op achteruit gaat en zelfstandig zou kunnen blijven opereren als CFG wegvalt. Maar ja, dat schreeuwt om third-party ownership en dat mag niet.

Godzijdank. Want een overname door CFG is het failliet van NAC.

28   27  
The Don

Fuck de aandeelhouders, fuck de RVC, fuck Manders en fuck City

Zij weg is NAC terug

24   14  
Anton

degene die da heeft getypt moet ook niet helemaal helder zijn geweest :-) jonge jonge, amateurs daar in engeland

42   23  
Chris W.M.

@ THE M.

De plannen van Vrolijk waren door de aandeelhouders goedgekeurd, en ook stichting NOAD zou voor gaan stemmen. Tot de RvC dwars ging liggen omdat er een hoger bod lag. Onzin dus dat er geen andere plannen zouden zijn.

26   10  
Bas

Het wordt NOAD zo wel gemakkelijk gemaakt om iets beters te vinden. Zo treurig had ik het niet verwacht. Ca. €7,1M plus een plan wat wel over NAC gaat en je bent er.

18   42  
Noad1976

@ RV oogkleppen op

als het makkelijk is 7,25 miljoen te regelen dan duurt het proces voor niets zo lang en jij overtuigt de kNVB ook ff

en dan ook nog roepen iedereen is tegen eitje ff wat schreeuwen anti city tijdens de wedstrijd verbaal je laten horen en nac is gered

en dan ook nog eens op de bestuursstoel gaan zitten wij eisen dat Manders weg moet

PS de club is niet van de NAC supporters maar van de eigenaren. Het voetbal is wel voor de NAC supporters. Maar het bestuur runt de club en niet de supporters bij NAC blijven ze maar manieren zoeken om zich overal in te steken en kapot te maken! zo kun je nooit beleid voeren als bestuur en ambitie tonen.

13   16  
Devis

Ik zie maar 1 positief punt, en dat is de jeugdopleiding.

De rest zijn geen plannen, maar loze kreten...

En door.....

34   14  
Hedde'um

Als dit bericht de twijfelende fan moest overtuigen zijn ze hier met vlag en wimpel in gefaald. Uit respect voor alle geledingen binnen de club, hun tijd inzet e.d. tov de kopende partij en hun standpunten en plannen. Heb ik mijn best gedaan om zo neutraal mogelijk te blijven en alle standpunten te analyseren. Dan kan ik direct concluderen dat City naar mijn mening in geen enkel opzicht daadwerkelijk een toegevoegde waarde is voor NAC. Sterker nog, ik schaar me achter Bsiderats en hun ondervindingen. Als NAC wordt overgenomen wordt door CFG dan zijn mijn laatste dagen als supporter geteld. Wellicht dat ik me aansluit om bij ieder thuis duel buiten de poorten zal demonstreren. Maar dit is het einde van de club!

23   27  
Den Tinus

Na de overname speelt NacBreda over 3 jaar in de eredivisie en staat het 4de met aantrekkelijk voetbal en het meest belangrijke bestuurlijke en financiële orde.
Waar zijn de negatieve reacties dan?

32   6  
Becherovka

Het plan hadden ze in 1 zin samen kunnen vatten; NAC Breda in onze voetbalpiramide.

Er staat geen woord waar ik het mee oneens ben, maar dat komt omdat er niet veel staat..

De alternatieven zie ik ook niet zitten. Begin banger en banger te worden dat dit de stuiptrekkingen gaan zijn van een ooit mooie club. We hebben namelijk niet de bankrekening om dit spelletje nog heel lang door te spelen..

14   33  
Noad1976

@Hedde um al die gene die nu roepen weg te blijven zitten na de promotie gewoon weer op de tribune laat staan alle nieuwe mensen die zullen komen als het geen nac - jong ajax meer is maar nac psv etc dan komen er vele supporters bij die graag goed voetbal zien en niet dat gekloot van Mashart

22   23  
NAC!!

Even voor de mensen die voor de CITY deal zijn:

Die krijgen bij een akkoord de kers open de taart,….. JAWEL…. Luchtfietser MANDERS behoud zijn stoeltje binnen NAC CITY..🤮.

Tis maar wat je wilt,

32   35  
Sjef de gevulde koek@ CHRIS W.M.

Jij doet vaak dat je alles weet en neem je ook zeker serieus. Je bent nu heel stellig. Maar ik kan jouw vertellen met vrolijk spelen we over 5 jaar nog steeds kkd. Daar schieten we niks mee op. Als vrolijk volgens jouw een goed plan had gehad en geld was het al lang geregeld. Maar wat die al heeft geroepen en can de hak op de tak verschillende verhalen en dan weer met ander investeerders weet je neem ik aan genoeg. Van de regen in de drup noemen ze dat.

16   17  
Arie

Het enige positieve wat ik hieruit haal, is dat het uitvak wordt aangepakt.
Nu juich ik dat ten zeerste toe, maar is het echt maar net niet voldoende om me te overtuigen.
Dit omdat het verhaal voor de rest totaal gekots is waarin iedereen naar de mond gepraat en niks gezegd wordt en deze jurken vooral grapjurken blijken te zijn. Die bovendien denken dat we totaal achterlijk zijn.
OPROTTEN.

22   22  
Nachoreca1

Werkelijk iedere koper zal deze tekst zo opstellen.... klinkt allemaal leuk en aardig maar in de praktijk trekken hun aan de touwtjes uiteraard.. kennelijk is het ruig je tegen city te keren, waarom weet geen hond echt uit te leggen, maar ik doe er niet aan mee. Wie betaald bepaald.... zal altijd zo zijn en blijven.
Ik vind het allemaal prima, met dat gelul over noad, mensen van de club, enz zijn we tot op heden ook heen klote opgeschoten...
Hup NAC!

39   21  
RaraNAC

Deze drie a4tjes zijn net zo inhoudsloos als het A4tje van Manders, en toch zijn er mensen die het allemaal wel mooie “plannen” vindt,
Mensen die het ook raar vinden als ik “Manders rot op” zing op de B-Side.

En misschien doet dat mij nog het meeste pijn. Die naïviteit om te denken dat er 11 Angelinos gaan komen.
Ik denk oprecht dat ik nog liever met 2000man de club opnieuw opbouw na een faillissement zoals een RBC, dan dit.

25   10  
H.V.M.

Kom veel (vage) plannen tegen maar niets concreets.
De 'vernieuwing' waar van Aalst het over had, zie ik al helemaal niet of het moet de eventuele vernieuwing van het gastenvak zijn. Maar ja, daar ga je niet beter door voetballen of promoveren.

Ergelijk is dat cijfers ontbreken.
Plannen maken zonder cijfers te vermelden is een lachertje.
Als het ergens in een voetbalbedrijf om draait dan zijn het wel cijfers en dan heb ik het uiteraard niet over uitslagen.
Conclusie: Dit lijkt op snel gekopieerd broddelwerk, waar ik persoonlijk mijn handtekening niet onder zou zetten.
Op naar de volgende ronde!!

19   15  
Tinus076!

Ook na het inzien van deze plannen ben ik er tegen!
Dit kan en mag gewoon niet gebeuren en nogmaals voor iedereen die het wel goed idee vind ieder zn mening maar begrijp wel dat je nooit meer van city afkoment!
Dat alles gefinancieerd word door iemand die het niet zo nou neemt met de rechten van mensen.

Alles waar nac en breda niet voor staat komt dan in onze club!

20   13  
Beest

@noad

Je bent weer lekker pro city bezig knul.

Kan je mij nou eens uitleggen waarom jij zo overtuigd bent? Wat heb jij in dit artikel gesien dat je dacht : Ja dit is perfect? Wetende dat je never nooit meer Europa in mag ( wat ik je gister heb uitgelegd ivm financial fair play)

Sterker nog : Waarom denk jij dat City geïnteresseerd is ? Als je de nacbril af doet zijn we een club :

-Die in de afgelopen 6 jaar , 4 jaar kkd heeft gespeeld.

- Er in de 3de divisie van Engeland meer toeschouwers zijn dan bij ons.

- Er de afgelopen 10 jaar alleen maar onrust is geweest onder de supporters.

Je bent gek als city zijnde als je denkt: daar gaan we maximaal geld in steken en echt bouwen waar de Club en supporters beter van worden .


Maar geef je mening is waarom je het denkt? Wat je gaat continu tegen de tegenstanders in maar je legt verder niks uit.

18   18  
GB

Maakt helemaal niet uit of je pro of contra City bent. Gaat erom of het verhaal hout snijdt, dat lijkt dit verhaal te doen. Alleen als ze tijdens een presentatie niet weten te overtuigen en het "papieren" verhaal wel erg lijkt op dat van andere clubs dan wordt t lastig.

Maar belangrijkste is dat als ze een verhaal op papier hebben dat zo mooi is, hoe het dan kan dat ze zo verrast waren door de reactie van de supporters? Dat kan alleen als je verhaal dus niet matcht met je kennis van de club, ergo; het verhaal is breed opgezet model dat hier en daar getweakt wordt al naar gelang de club of wens van dat moment...........

Ook treffend is dat:
"Medewerkers van NAC Breda zullen deel gaan uitmaken van gespecialiseerde teams" ofwel volgens protocol gestuurd en wel door: "NAC Breda zal altijd lokaal worden aangestuurd met een sterk lokaal management team."

Iedereen die Pro-city is, realiseert zich hopelijk dat het managenent igg. zal bestaan uit dhr. Manders? Dat is de beoogde "directeur" of igg. onderdeel van de directie. ......

Laat dat astemblief even goed, heel goed, op je inwerken............

U zijt gegroet!

3   3  
Beest

* gezien

Geen idee wat er gebeurde

18   14  
Moekes mooiste

Ik wil geen city. Waarom kon vrolijk & amerikanen wel afgerekend geworden op alles, zou iedereen moeten

15   10  
Bommetje

Als ik verkoper zou zijn zou ik op bepaalde onderdelen harde garanties vragen, en dan gaan met die banaan

65   38  
Belgische Naccer

Ik vraag me af wat City hier had kunnen presenteren, waardoor al die zure negatievelingen hier, positief zouden zijn.Waarschijnijk helemaal niets. CIty wordt hoe dan ook afgeschoten en is bij voorbaat al kansloos bij deze groep "supporters".

Men leeft in een droomwereld. Voor NAC is dit een hele mooie partij. Je moet er alleen wel positief in gaan en het naar je eigen hand zetten.

We willen toch naar de eredivisie??!! Dat gaat alleen lukken met City. Met vrolijk en al die andere dubieuze kandidaten wordt het nooit niks. Dat is lood om oud ijzer. Laat dan de 3 knuppels maar zitten. Dat maakt niets uit.

Dus als je dit bod niet aanpakt en uitonderhandeld dan ben je geen knip voor je neus waard.

Dan volgt vanzelf vroeg of laat het RBC scenario. Dan kunnen die 100 negativisten ergens bier gaan drinken op een sportpark, en mijmeren over hoe een mooie club NAC ooit was...Dan kun je pas echt klagen...!

Vraag eens aan een gemiddelde RBC supporter of ze liever door City waren overgenomen, of dat ze het liever zo laten, bij de amateurs gezellig...flikker toch op man.

Het gaat maar om 1 ding, en dat is eredivisie spelen tegen fatsoenlijke tegenstanders op zaterdagavond, met NOAD en aanvallend voetbal en alles geven! Dan zitten er 25.000 malloten op de tribune, en is iedereen blij, inclusief diezelfde opportunisten, die nu allemaal zo negatief zijn!

We zijn nu een parodie op onszelf aan het worden. Lekker tegendraads mannen! Ga zo door, en duw de club nog maar verder de afgrond in. Al 10 jaar goed bezig!!
Nog even het laatste zetje, dan zijn we er.

31   14  
Geraldo

Het heeft er alle schijn van dat de supporters van NAC die nauw bij de overname betrokken zijn, eigenlijk maar 1 ding willen. NAC niet verkopen. Tenzij alles hetzelfde blijft, hooguit een eigenaar met een andere naam én er dan wel +5 miljoen per jaar in de club gestopt wordt.
Maar geloof het nou maar, dat gaat niet gebeuren.

Steeds als het spannend wordt en tot een deal dreigt te komen, neemt de angst om “jouw club” kwijt te raken de overhand.

Want stel je voor; NAC zou wél professioneler en stabieler worden als organisatie en gaan presteren… dan herkennen sommigen zich niet meer in hun club.

In de emoties tijdens het overname-traject vergeet men gemakshalve wat een enorme tyfusbende het al jaren is.

De grootste angst is daarom dat er nu nog gezeken kan worden, in de wetenschap dat het soms wat uithaalt. En dat is mede de oorzaak van waar de club naar is afgegleden en verder naar zal afglijden.
En in andere professionele handen lukt dat niet meer. Als dan de stoomtrein gaat rijden, stopt die niet zomaar meer.

En daar zit de grootste angst.

18   27  
Noad1976

@ beest simpel antwoord voor je

Dit is het enige plan dat realistisch en betrouwbaar en haalbaar is.
Alle andere altenatieven die hier worden genoemd zijn niet voor niets afgeschoten of niet haalbaar gebleken maar dat word hier continue ontkend.

De Amerikanen hebben geen voetbal knowhow en Vrolijk wil een stadion bouwen en de City groep wil als handelshuis geld verdienen en NAC terugbrengen naar de eredivisie en professionaliseren qua opleiding accomodatie en spelersniveau.

Manders out moet niet zon probleem zijn dat kun je met ze afspreken toch

Alternatief is wel degelijk dat NAC richting faillisement gaat direct of met uitstel van executie. Het stadion zal ook leeglopen als NAC het nieuwe MVV word.

20   14  
Beest

@noad1975

Hoe moet ik je aanspreken eigelijk?

Onder welke nickname?

-noad1975
-Carlo
- hoi
- johnny1912

Of heb je er nog meer?;)

15   11  
The M.

@Chris W.M.

Het is duidelijk dat het bij WvA voornamelijk om de euros gaat.

Vrolijk werd door de RvC naar buiten gebonjourd met ruim 20 vraagtekens feedback vwb zijn PowerPoint sheetjes. De plannen van de Amerikanen hebben we (eveneens) nooit gezien, maar WvA was ineens zeer principieel als het gaat om de herkomst van de Amerikaanse dollars. Voornamelijk omdat het UBO register in zijn 'zakelijke' tijd nog niet bestond. Met bloed/olie-dollars heeft WvA blijkbaar geen problemen (geen UBO register).

Het vod wat CFG nu 'presenteert' is niets anders dan de plannen die je bij elk andere willekeurige BVO ziet waarbij men wel de handen op elkaar krijgt (ik noem volstrekt willekeurige clubs als NEC of een AZ).
Zover ik heb begrepen onderscheiden deze plannen zich ook niet van wat er de afgelopen maanden is gepresenteerd, sterker nog, de CFG plannen zijn 'schijnbaar'(??!!) beter....

15   10  
Barbapapa

Het uitvak stuk is er gewoon ingezet om supporters te pleasen. Waarschijnlijk heeft cfg aan van Aalst gevraagd waar supporters zich aan ergeren.

Als je wat verschillende artikelen leest over de overname van Lokeren kan je op het uitvak na elk blokje tegen elkaar wegstrepen.

Met de dag word ik banger dat het NAC waar ik verliefd op ben geworden aan de hand van mijn vader verleden tijd is. Hij draait zich om in zijn graf als hij weet dat dit speelt.

19   11  
Beest

@noad


Want jij heb de plannen van de Amerikanen gezien? En van Vrolijk?

Je gaat blind af op het woord van Van Aalst. Laat dat nou net de gene zijn die een enorme schijthekel heeft aan de supporters.

29   14  
Martinus

Ik ga er 1 ding uitlichten. 1 ding.

"Als ons bod succesvol is, beginnen we onmiddelijk met de volgende stappen: Wij zullen ons zeer intens verdiepen in de club en haar cultuur. We zullen met alle belanghebbenden samenwerken om ervoor te zorgen dat onze plannen en strategieën zijn afgestemd op de ambities en behoeften van allen."

Zoals City zelf al stelt, ze werken jarenlang samen met NAC. En ze moeten zich nu nog gaan verdiepen in de club en haar cultuur? City wil dus zeggen dat ze een concreet bod hebben gedaan om een club over te nemen die ze nog niet goed genoeg kennen. Ga toch weg.

11   6  
Robbert

@ chris w.m.

Prima als City het niet wordt hoor. Maar heb jij enig idee wat het alternatief kan zijn? En zijn we als supporters dan wel tevreden?

Persoonlijk hoop ik dat NAC erin slaagt om wat fatsoenlijker voetbal te gaan spelen. Of dat de eerste tijd nog in de top van de kkd of onderste regionen eredivisie, maakt me niet zoveel uit. Maar ja, ik snap dat dat ook afhankelijk is van de financiële middelen die je tot je beschikking hebt.

16   28  
Noad1976

@beest kinderachtig weer

mijn nickname is noad1976 met 1 ip adres met de bsr mannen was ik allang geblokkeerd als ik meerdere nicknames zou gebruiken zeker omdat ik niet het bsiderats geluid laat horen

26   32  
Cees-2

Belgische naccer: Exact, geweldig verwoord. Jij bent een realist. Jij wil "ook" lekker voetbal zien in Breda, met zo,n 25.000 mensen op de tribunes. Om tweewekelijks naar uit te kijken met die 25.000 mensen. Topamusement in Breda.

24   33  
Noad1976

@Beest zonder van aalst had nac al niet meer bestaan

er is nooit respect voor de eigenaren
de supportersgeledingen hebben een ziek grote hoeveelheid invloed binnen NAC dat maakt onze club bijzonder maar onbestuurbaar en nu zelfs staan we op de rand van de afgrond. Marcel van Roosmalen beschreef het treffend.

16   14  
NAC Liverpool Forever

@Belgische NACCER.
Brr koude rillingen krijg ik van het idee , als supporter langs de lijn bij een lokaal knollenveld...
En dan ineens gehaat worden uit het niets...

Wat is er überhaupt mis met mooi voetbal , dat heeft een voetbalstad als Breda na jarenlang ellende wel meer dan verdiend!

'' dan ga je maar naar Ajax''
'' dan neem je maar een toeristen kaartje om in het Camp Nou te kijken''


19   12  
die ne gast

Ik denk dat Maarten Akkermans op Twitter gelijk heeft en dat dit stukje proza gewoon getikt is door Mattijs Manders!

Zelfde soort positief wensdenken, net-niet zinnen en precies de plank misslaan bij het willen 'pleasen' van de supporters door iets op te nemen over het verbouwen van het uitvak en horeca-punten in 'de omlopen'.

Dit is precies zoals Mattijs Manders het zou opschrijven.

15   28  
Noad1976

Anti City = Anti Manders = Anti Steijn = Anti Van Aalst

NAC en de toekomst of de plannen interesseert jullie daarom ook niet
dat je kunt onderhandelen dat word ontkend het is wat ze ook zeggen of doen fuck city

ik stel voor dan om ook de Amerikanen en Vrolijk hun plannen te laten publiceren want ik hoor dat dit zo goed was boekwerken bankgaranties etc maar publiceer deze dan ook even zodat ALLE supporters weten wat het "alternatief" is

26   15  
Kinderkaartje

Na anderhalve paragraaf gestopt met lezen.
Alsof je een partijprogramma van een politieke partij in verkiezingstijd zit te lezen.

Ze beloven gouden bergen, maar als ze eenmaal aan de macht zijn moet je je bek houden.

Enige verschil is dat je die politiek partij na 4 jaar weer weg zou kunnen stemmen. City is voor altijd. Maar het probleem blijft. Ik herhaal:

Ze beloven gouden bergen, maar als ze eenmaal aan de macht zijn moet je je bek houden.

16   15  
Maarten

Rot op City
Presentatie of beter liquidatie. Dat waren dus die zalvende woorden . Ik ben alleen nog maar bozae geworden. Ga wwn ander club vermoorden man. Deze xcub is niet voor jullie.

22   9  
Ivo

Een pakketje schroot met een dun laagje chroom.

Nu maar hopen dat welvarend Breda wakker is geschud.

12   14  
Dun Diëe

Of dit nou exact hetzelfde plan als het plan van Lommel was laat ik maar in het midden want blijkbaar spreekt die Belse journalist zichzelf hierover tegen.

Maar goed, we kunnen terecht klagen dat het een vodje van “plannen” betreft. Echter zijn deze helaas wel meer concreet dan waar Ons NAC, Vrolijk en de Amerikanen ooit mee aan zijn komen zetten. En het is waar dat de “plannen” van City in elk geval over voetbal gaan, zoals v Aalst had gezegd.

Maar… dan houdt het ook wel meteen op. Gelukkig hebben we niet met vage Russen, Arabieren of andere luchtfietsers te maken gekregen met deze overname maar dan nog… wat een armoede zeg. Het is toch verschrikkelijk om te janken dat dit qua voetbal nog eens de beste optie is.

We kunnen wel zeiken dit een slecht/vaag verhaal is maar uiteindelijk dit is gewoon een principe kwestie. Ook al heeft CFG qua voetbal goede plannen. NAC zal nooit een franchise worden van een voetbal conglomeraat. En al helemaal niet van één met een eigenaar uit een streek waar de waarden in het leven 100% haaks staan op die van ons.

En tot slot, als ze zich nu nog moeten gaan inlezen op de clubcultuur is dat een beetje te laat. Your Highness Sheikh Mansour if you’re ready this: we call this mustard after dinner. Nu onze clubcultuur blijkbaar hun aandacht heeft: misschien als er de volgende wedstrijd 90 minuten lang “wij zijn de homos uit Breda” gezongen wordt dat ze dan hun interesse kwijtraken. Ik zeg het proberen waard.

34   14  
Badeend

@Belgische NACcer

"Het gaat maar om 1 ding, en dat is eredivisie spelen tegen fatsoenlijke tegenstanders op zaterdagavond, met NOAD en aanvallend voetbal en alles geven! Dan zitten er 25.000 malloten op de tribune, en is iedereen blij, inclusief diezelfde opportunisten, die nu allemaal zo negatief zijn!"

Jij begrijpt zo mogelijk nog minder van de club NAC als CFG of Mattijs-zonder-H.

Nogmaals: het gaat om wat voor club je wil zijn en pas daarna over hoe je daarmee sportief succes behaalt. Niet andersom.

14   9  
Oosterhout3

@geelzwartwit

Jouw plan afgelopen week in de comments was beter dan dit vodje van de city football group

noad 1976; heb je niks beters te doen dan op ieder negatief geluid te reageren kul?


Wat ik heb gelezen is 0,0 beter dan wat van aalst zelf naar de klein aandeelhouders toe stuurde en onder de andere pagina staat...
Sterker nog; in de brief van van aalst staan gewoon weet een leugen... city niet over stadion... 1 dag later een leugen

27   11  
Bas

Het masker is nu wel defintief afgevallen bij NOAD1976. Als dit de types zijn die de overname door City moeten verdedigen dan kan je beter niemand hebben. Wat een negativiteit en onbredase zelfhaat. Wow

20   11  
The M.

Het is wellicht geen populair standpunt, maar als club hebben we onze ziel al aan de duivel verkocht toen de grote drie als 'redders' opstonden.
De overname door City, god behoede ons!, is in dat opzicht alleen maar uitstel van executie. Uitstel van het accepteren van de gedachte dat we als supporters en sponsors al jaren niets meer in de melk te brokkelen hebben. Was het toen (en nu nog) WvA en co. dan wordt het nu CFG...

Hypocriet om nu te roepen dat ONZE club verloren is gegaan door de overname van CFG terwijl dit jaren geleden al is gebeurt!

21   12  
Steef

Dit is het interview na de overname van Lommel.

Ik zie wel wat overeenkomsten…
https://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200511_04953977

Niet doen.

13   3  
Robbert

@The M.

In feite ging het dus daarvoor al mis. NAC staat niet bepaald goed bekend om het sportieve beleid.

Geen idee wie dit op kan lossen. Ik word er behoorlijke moedeloos van.

22   40  
De Waarheid

Schijnbaar maken supporters tegenwoordig uit hoe een club regeert wordt. Bah ik wordt er een beetje ziek van.

27   28  
Wijnkunst

Kunnen we alsjeblieft een geïnteresseerde investeerder (wie dat dan ook is) met respect behandelen? Tenslotte wordt er in onze club geïnvesteerd, wat absoluut noodzakelijk is. En als wij meer garanties willen, kunnen we dat toch gewoon bespreken niet? Dat heet onderhandelen! Afschieten kan altijd later nog. Ik kots van al die stemmingmakerij hier.

31   29  
Mike

Hahahaha. Ze dachten bij City, laten we het begrijpelijk uitleggen en opschrijven voor de supporters. Geen moeilijke termen etc.

Komen ze hier inneens een leger naccers tegen die allemaal denken een succesvol directeur te kunnen zijn, maar vooral vanaf de zijlijn. Waarvan sommige ook nog moeilijke worden missen in de uitleg.

Man man man.

Ik ben niet pro city. Zeker niet. Maar even met m'n gele bril af zie ik het volgende:

De wens en hoop op een sterk lokaal herkenbaar bestuur om echt eens stappen te maken zijn er al 40 (!) jaar. Dan niet langer.

Op een uitschieter na heeft niemand er ook maar iets van gebakken. Allemaal eigenpijpers en blaaskaken in een slangenkuil.

Wellicht moeten we concluderen dat Breda eo gewoon geen capabele mensen herbergt die er in willen stappen. Ook Vrolijk moet oppassen voor imago schade voor z'n bedrijf na een half jaartje bezig te zijn met NAC.

Heel veel serieuze bieders zijn er verder niet. Let wel. We denken dat we niet dieper kunnen zakken. Maar dat zullen we volgend jaar wel als we het hierbij laten.

Eerlijk. De laatste keren dat ik echt zat te genieten van het voetbal bij NAC Was toch met Angelino, ambrose etc.

City heeft het trainingscomplex toch netjes gemaakt. Heeft nac geen cent an betaald.

Ik vermoed dat nac moet oppassen dat het niet failliet gaat als men maar zo door gaat. Dat de investeerders hun verlies nemen en de club laten gaan. Dan is het gewoon klaar.

Mits goede afspraken en anders boetes moet er toch een strak contract opgesteld kunnen worden lijkt me wat waardevol is.

En iedereen die lommel roept.. Tja. Als je goed kijkt gaat 't bij andere clubs wel goed. En lommel haalde vorig jaar toch een leger aan spelers waar ik nu direct voor zou tekenen. Dat het niet goed uit pakt is jammer. Maar dat ze actie hebben genomen kan je ze niet ontzeggen.

Ik wil wel weer eens een keer met trots naar NAC kijken ipv plaatsvervangende schaamte van carnavaleske slangenkuil die steeds verder afzakt. Maar wel lekker tegendraads is.


30   24  
Tip

Met de CFG hebben we van doen met een bedrijf met een tientallen miljoenen omzet en een tank waaruit ze kunnen putten van miljarden. Inderdaad oliegeld.

Dit bedrijf werkt met een vaste strategie en ze hebben dus, heel verstandig in feite, 1 overname plan. Dit plan kan echter clubspecifiek worden aangepast nadat de club akkoord is met hun ruime bod op de aandelen. Dat clubspecifieke dient de club uiteraard in mee te denken en te participeren.
Zo werkt de CFG en dat gaan ze bij NAC Breda natuurlijk niet anders doen.

Wat denken de anti-CFGers nu? Dat CFG bij iedere club op voorhand een clubspecifiek plan gaan schrijven om dan later te worden afgerekend op enkele details en te horen dat de koop niet doorgaat ?
Nee natuurlijk gaan ze dat niet doen. Zijn ze ook helemaal niet verplicht.

NAC heeft een goed bod gekregen en de NAC stakeholders zijn verder geïnformeerd met het algemene City plan. Het is nu aan de aandeelhouders om ja of nee te zeggen.
Zegt men ja, prima, de schouders eronder. Niet lullen maar poetsen.
Zegt men neen , dan wordt dat door City gerespecteerd, men neemt het voor kennisgeving aan , de koop stopt, en men gaat over tot de orde van de dag.
Krijgt City te veel gezeik en slechte publiciteit dan trekt men zich terug uit de koop.

En wat City bij NAC Breda gaat krijgen is ; een berg gezeik. (Deels onder het mom van betrokkenheid.)

Zoals al geschreven, de verkoop zal afketsen en er is daarna in feite geen serieuze overname kandidaat met perspectief.

Uiteraard hoop ik ongelijk te krijgen want als ik gelijk heb zitten we wederom op een doodlopende weg.




38   29  
Zak hooi

Ik zeg tekenen! Voor alle tegenstanders, kom maar met iets beters!
Wil die kkd uit en weer met spanning naar het stadion. Geen halfbakken spelers meer maar een mix van Garcia's en van Schuppens

23   15  
Nacbeest

Als we ons toch als een uniek sneeuwvlokje zien in de wereld van voetbalclubs en supporters dan moeten wij wel de doelen kunnen halen met de support van CFG. Dan kijken we toch niet naar andere clubs die op sterven naar dood waren toen ze werden opgepikt.

Kom uit de slachtoffer positie en denk in mogelijkheden.

26   18  
die ne gast

Wat ik mij oprecht afvraag: waarom denken pro-City mensen dat het onder City sportief veel beter zal gaan dan onder bijv. Vrolijk? Dat is gewoon niet het track-record van City bij de andere clubs. Ik zeg niet dat Vrolijk het beter gaat doen, maar ik denk zeker ook niet slechter.

Een pluspunt van City -op dit moment- zijn inderdaad de diepere zakken van City, zodat NAC altijd KKD kan blijven spelen zonder failliet te gaan. En City vind dat waarschijnlijk ook prima. Het gaat hen om spelers stallen niet om NAC.
Een jarenlang verblijf in de KKD en financieel overeind blijven is onder Karel Vrolijk wellicht minder vanzelfsprekend.
Maar kijk naar clubs als Excelsior, Volendam of volksclubs als Cambuur en Go Ahead (met ook duizenden bemoeials op de tribune). Met goed beleid en de juiste poppetjes op de juiste plaats heb je helemaal geen bakken met geld nodig om uit de KKD te komen. Het is echt niet zo moeilijk:
goede mix jong talent en ervaren (top-KKD) spelers, een echt goede keeper, scorende middenvelders en een top KKD-spits als Verheydt, Mühren, of vroeger Sjoerd Ars in je selectie en je promoveert vanzelf een keer.

Dat zou nog een voordeel van deze soap kunnen zijn: rust in de tent. City buiten de deur houden, Manders buiten gooien en opnieuw beginnen. Dan zijn we echt rock-bottom gezonken, maar is er wel schoon schip gemaakt en niemand verwacht voorlopig resultaten, zodat er tijd is om nu eens echt wat te gaan opbouwen.

26   19  
Otjes

Vrolijk kan mss wel 7 miljoen bieden. En dan? Geen extra investeringen, geld op. Op zoek naar een 2de investeerder. Lukt dat? Nee, want anders was die er al.

De amerikanen hebben geen definitieve investeerder. Er wordt geschermd met een derde, nieuwe USA media partij die de ene naar de andere USA deal/ college aan elkaar rijgt. Wat is hun plan dan?

Als City wordt gedist dan zijn ze weg, die komen niet terug.

Ben bang dat we weer snel Red Nac moeten opstarten. Maar de animo zal mss niet groot meer zijn, pphh. Ben benieuwd hoe de sponsors erin staan.

34   16  
Geelzwartwit

Ik wacht nog even totdat ad Eskens, Goetzee, Manders en td Rutjes, Smulders, Van den Abeele, Steijn eindelijk hun 5 jaren plannen afhebben. Nooit ook maar 1 letter van gezien.

Hoe City deze plannen in grote lijnen wil gaan bewerkstelligen is voor hun natuurlijk niet zo lastig uit te leggen. Ze zijn het al jaren in de praktijk bij andere clubs aan het toepassen. Dat ze heel hun huishouding niet open en bloot aan supporters overleggen is iets wat je wellicht ook niet moet verwachten. Bij de meeste clubs die ze overgenomen hebben proberen ze de eerste 3 jaar de eerste stevige basis leggen. Daar zit mbt NAC in opgesloten dat ze max in 3 jaar terug naar de eredivisie willen zijn enw aar mogelijk veel eerder.

Los van dit wat City van plan is zou ik het bij iedere overname kandidaat wel pretrig vinden als ze een 60% NL bezetting waarborgen in de organisatie, jeugd en NAC1.

Engelstalig trainers etc mogen van mij best komen. Graham Arnold is ook Engelstalig die zou ik niet zo snel willen uitsluiten.

Ik vermoed dat er in de presentatie naar de RVC en aandeelhouders per hierboven beknopt omschreven onderwerpen wel een achterliggend plan van aanpak ligt.

Als reeds eerder gedeeld kun je op de site van New York City al wat meer lezen over succes vanuit dit soort plannen. Maar in een ander artikel lees je ook dat City geleerd heeft dat met alleen maar dure bekende spelers neerzetten je niet kampioen hoeft te worden. Juist toen de Europese oud top spelers bij New York weggingen en talentontwikkeling belangrijker werd voor het eerste elftal werd NewYork City voor het eerst kampioen.

https://www.theguardian.com/football/2021/dec/09/the-days-of-lampard-and-pirlo-have-gone-for-nyc-fc-and-the-team-is-better-than-ever

https://www.nycfc.com/news/five-points-a-taste-of-success

Benieuwd naar de andere overname kandidaten en hun plannen en track record. It ain't over till the fat lady sings.

Wijsheid en sterkte aan een ieder die uiteindelijk ergens voor moet stemmen.

37   9  
Bartesi

Ik ben absoluut niet voor City. Het vooruitzicht van een jaarlijks doorgangshuis (erger dan nu) biedt geen mooi vooruitzicht. Elk jaar 16 nieuwe spelers is nog erger dan nu al het geval.

En let op, je komt nooit van de City Group af. Echt nooit. Schulden worden opgebouwd met een strategie die Man City dient. Niet een strategie die NAC zal dienen.

Gereguleerde communicatie vanuit Manchester. Dramatisch en een nachtmerrie. Binding met de club wordt anders. Liefde blijft maar het wordt onaangenaam anders.

En wat ik echt niet begrijp, wellicht wil iemand het mij uitleggen, is dat het plan vd Amerikanen beter zou zijn.

Maar, wat als we helmaal niet worden verkocht?

- Is het einde van mijn club het alternatief?
- Kan ik mijn 30 jaar liefde niet meer overdragen aan mijn zoon?
- Willen we het faillissement op ons geweten hebben?
- Nee, maar dit voelt als een onwenselijke situatie.

Bedenk me:
- De liefde hangt in het stadion. Niet in de boardroom.
- Geil ik nu op Manders, kijk ik verlieft naar Van Aalst? Nee, joh. Alle eigenaren en bestuurders hebben laten zien het niet aan te kunnen en de supporters niet te begrijpen.
- Maar dit voelt echt slecht.
- kijk eens terug wat we in het verleden hebben geaccepteerd.

Ik zit verder te denken:
- Waar staan we nu? Is dit het niveau waar ik graag voor naar het stadion kom? Ja, ik ga altijd. Maar het is om te janken.
- Gaan we nu ineens doen of winnen en verliezen er echt niet tot doen? Onzin. Krakers wil je zien, soms succes vieren en diepe dalen horen bij de club.
- Argumenten om een amateurclub te supporten zijn nobel. Ter herinnering, je bent supporter geworden van een BVO.
- 10de in de Ere vonden we een paar jaar terug al een dieptepunt. We zijn echt ver gezonken. Is dit wat NAC en haar achterban verdienen?
- Nee, maar ik zou blijven gaan.


Ik ga huilend slapen. Zou graag eensgezind zijn als supporters. Ik vind zowel het Pro en Cons kamp weinig reëel.

Daarnaast hoop ik op een wonder en een alternatief dat wordt geaccepteerd door de huidige eigenaren, de supporters en sponsoren die er graag aan bij willen dragen aan groei.

Ik wil gewoon naar mijn club blijven gaan tot mijn dood! Aan alle betrokken, maak mijn en onze club niet (helemaal) dood.

21   14  
Scarface

De Amerikanen zijn het niet, Vrolijk kan het niet, CFG mag het niet... En nu dan? OnsNAC of toch RedNAC?

Anyways, het was leuk jullie gekend te hebben, mede NAC supporters. Het lijkt erop dat ik mijn Club1912 verbintenis niet uit kan zitten in ieder geval.

Ooit dan straalt de hemel... Ah, fuck it, ben er klaar mee.

11   11  
HB076

Dit zijn doelstellingen die iedere potentiële eigenaar graag wil behalen.

Dit zie ik echter niet als een plan. Een plan is concreet, duidelijk, een manier van aanpak. Hier zit weinig concreets in. Ik snap dat je weinig wil vertellen over cijfers en precieze bedragen want dan word het gezanik zodra er iets daarin verandert.

Maar je kunt bijvoorbeeld clubcultuur leren kennen heel concreet maken.
-Welke supportersverenigingen ga je spreken en betrekken?
-Ga je oud NAC-spelers en oud betrokkenen bij NAC interviewen
-Hoe ga je je hierin verdiepen?
-Van welke tradities weet je af, en hoe ga je deze behouden?
-Nauw samenwerken met supporters, hoe wil je dat vorm geven?

25   12  
Henri

Een glas is half vol of half leeg. Enkele positieve punten:
*We staan ook volledig achter alle elementen die worden beschermd door de rechten van het gouden aandeel.
*Centraal in ons plan staat de ontwikkeling van regionaal, nationaal en internationaal toptalent. Het in Breda ontwikkelde talent vormt de basis voor het bouwen aan een duurzaam en stabiel Eredivisie-team.
*Een combinatie van lokale mensen aan het roer bij de club met steun en kennis vanuit Manchester en andere clubs.

Echt, het maakt mij niets uit wie het gaat worden, maar dit overnameproces is inmiddels verworden tot gedrocht dat onmogelijk een positief einde kan hebben. Er zit zoveel zuur, negativisme, zelfvoldaanheid in delen van de achterban van NAC dat zelfs tien bakken van Jan Boeren uit Terheijden daaraan niet helpen.

28   21  
De Bolle Damen

Ik heb geen zin meer in dezelfde kut jaren met kut voetbal en kut mensen in de directie. Na 49 jaar wil ik iets meer.
Het is toch al jaren zwaar zaad mensen. Sleeping giant , wake up !

23   16  
H.V.M.

Laat ik de 'plannen' nog eens goed door lezen dacht ik.
Misschien zie ik toch belangrijke verbeteringen over het hoofd!
Inmiddels heb ik er meer tijd ingestoken dan de "opsteller" destijds.
Want nieuw blijkt het allemaal niet te zijn.
Sterker, waarschijnlijk is er een Engelse uitvoering van Sonja Bakker aan het kopiëren geslagen.
Er zullen van dit A4-tje weinig mensen VROLIJK worden.
Óók niet na twee keer lezen.
Denk dat Karel inmiddels alwéér op het vinkentouw heeft plaatsgenomen.

40   29  
Fred1

Die Sven Claes is een fantast van de bovenste plank.
Ik loop al wat jaartjes in het Belgische mee en in België zijn er weinig mensen die hem serieus nemen.
Blanco vinden ze hier een vuilschrijver maar zo’n Belgische riooljournalist geloven ze meteen.
Niet te geloven.
Dit is een vertaling uit het Engels maar men weet al meteen dat het copypast Lommel is.
Het verschil is dat City in Lommel een bouwval kocht en daar is een andere doelstelling mee dan met NAC .
Ze zijn niet gek bij CFG .
De kip met de goude eieren slachten ze echt niet.

18   8  
Den Hoge

Waar ik met name over val is dat deze City groep zichzelf presenteert als een organisatie met enorm veel expertise over talentontwikkeling.

Als je dan eens opzoekt welke spelers er dan uit hun Academy komen die ze zelf volledig hebben opgeleid én ook minuten maken dan kun je je afvragen in hoeverre die zelfprofilering wel klopt.

Als je bij je eigen club een topopleiding hebt als bijvoorbeeld Ajax of West Ham United, dan breken er toch met veel grotere regelmaat spelers door dan nu het geval is? Als je vlaggenschip dan eigenlijk geen topopleiding heeft, waarom zou ik dan moeten geloven dat ze dit voor NAC wel weten te realiseren?

Bron: https://www.transfermarkt.com/manchester-city/jugendarbeit/verein/281#/

22   29  
Pro City Group

Wat een onzinnige negatieviteit! Alsof de gemiddelde NAC fan nu minimaal 5 spelers kan opnoemen? Al decennia lang worden er 15 spelers gekocht en weggestuurd. Nu heb je kans dat er spelers komen die misschien wel wat kunnen en kunnen ze niks, dan ben je net zo goed als dat je nu bent maar dan met veel geld. Zie het probleem niet.

10   4  
Oosterhout3

@geelzwartwit

In de Beatrix destijds wel een uitleg gehad van een 5 jarenplan van smulders.
Alleen hij vergat in zijn 3e seizoen zich er zelf aan te houden(nadat hij sportief te afhankelijk was van... city)

18   24  
Realist

Een prima plan.
Een mooie escape uit de ronkende puinhopen na dat lompe ultimatum vorig jaar.
Op deze manier kunnen onze kinderen ook in de toekomst nog naar nac

11   16  
Noord-Mokumse NAC'er

Nee.

Ik zal zaterdag eens vragen als ik er weer ben of Millwall ons niet wil overnemen.

Dan blijft je cultuur zoals die nu ook is.

Ik zie een FC Disneyland voor me met City.

Hup NAC

3   3  
Geelzwartwit

@oosterhout3

Dankje voor de aanvulling. Dit was mij niet bekend. Maar als je een plan schrijft en je er tussentijds niet meer aan houdt is het ook niks waard.
Daarom lijkt het me nu belangrijk dat bij iedere nieuwe eigenaar een aantal zaken die jij en al genoemd hebben vastgelegd worden in de overeenkomst van overname.

Geen enkele nieuwe eigenaar moet van essentiele verkooppraatjes in de praktijk kunnen afstappen.
Een van de belangrijkste blijf ik de 60/40 NL verhouding vinden.

17   11  
NoWat

Goed verhaal, als ze nakomen wat er staat niks mis mee wat mij betreft..!

23   15  
Belgische Naccer

@badeend

Ik citeer je:

..."Nogmaals: het gaat om wat voor club je wil zijn en pas daarna over hoe je daarmee sportief succes behaalt. Niet andersom"...

Vooral in deze droomwereld blijven geloven...ja we zijn nu ook echt de club die we willen zijn, en sportief gaat het superlekker! al 10 jaar lang.

Dit is dus precies wat ik bedoel. Je leeft in een droomwereld, zoals zo velen hier. Maar vooral je kop in het zand blijven steken. Dan komt het RBC-scenario vanzelf.

Ik pas daarvoor.

Ik wil over een paar jaar weer eens in een kolkend stadion zitten als we Feyenoord met veel NOAD jankend naar huis sturen...ik ben wel klaar met die kut-partijtjes op maandag en vrijdag en weggetikt te worden door Dordrecht of Helmond Sport. Dat is niet de club die ik wil zijn. Maar als jij dat wel wilt. Prima joh.

19   10  
Box

Ik wil niet dat ons mooie NAC vergeleken wordt met Lommel. Daar komen al 20 jaar maar 1500 supporters kijken!

27   17  
Fred1

@ Geelzwartwit er zijn in de BC meerdere presentaties van het 5 jaren plan geweest.
Een keer met MC er bij.
Ook toen was de Business club zéér kritisch en werd Smulders nogal geschoffeerd waarop Goetzee ingreep en een lans voor Smulders brak.
Goetzee was woedend.
Al dan niet terecht maar ze stonden wel schouder aan schouder.
De plannen die City toen met NAC had waren er op geënt om structureel tot de top 6 in Nederland te behoren.
Men was ook van plan bruikbare spelers in Nederland te contracteren en bij NAC te stallen , spelers die je nu bij Vitesse, Heerenveen, Groningen , Twente en AZ ziet rondlopen.
Dat is daarna vakkundig verneukt door die Belgische TD en daarna Steijn en Manders.
Lokhoff was weer met MC om speaking terms en iedereen weet hoe het is afgelopen.
Ik heb vertrouwen in het plan van City en dat is gebaseerd op meerdere aspecten en niet uit onderbuik gevoel.
Ik heb eerlijk gezegd totaal geen vertrouwen in de mensen die de stichting NOAD vertegenwoordigen, ik vertrouw ze niet en ze ontberen de kennis, er zit echt geen enkele now how en er zit er eentje bij die alleen plat Bredaas praat en niet eens de Engelse taal machtig is, onverstaanbaar brabbelt maar toch verzot is op een microfoon in zijn handen.
Daar kan je mee voor de dag komen, daar maak je echt indruk mee hoor.
Het is een steeds groter wordende farce.

11   8  
Geelzwartwit

@fred1

Ook deze insight wist ik niet. Dankjewel geeft nog meer aan hoe men al die jaren over elkaar heen duikelt.

Tijd voor structuur. Beleid. Toekomst.
En ook voor een mooie toekomst voor alle nieuwe generaties supporters.

14   15  
Bredaaaaa

Onacceptabel. Nooit doen!!!

3   5  
Fan uit Zevenbergen

De Knvb heeft toch als,regel dat je als buitenlandse club een Nederlandse club niet mag overnemen ??? Of bestaat die regel niet meer

13   9  
Oosterhout3

Onder city winnen we de beker... mogen we Europa niet eens in...

Je wordt dan ipv nac breda, gewoon jong manchester city.

@fred1
Wat je( expres?) vergeet te vermelden is dat echte talenten niet naar nac toe mochten of wilden , ook in de eredivisie niet(2e seizoen ere)


Alsof annie als ze het goed doet naar cittie gaat...
Alsof ze ben van bilzen uit gaan leggen hoe hij moet wassen ?
Alsof ze Eric mathijsen uit moeten leggen hoe de regio hier in elkaar zit...

Jeugdopleiding staat gewoon goed, want dit seizoen leverde het ondanks corona vorig jaar gewoon meerdere basisspelers op.

18   16  
Ernie

Er zijn hier mensen die ieder plan hier structureel afbranden. Je moet als supporters wel beseffen dat je hier niet eindeloos mee kunt doorgaan.
Ik heb ook vertrouwen in het plan van City. En nu snel aan de slag want de tijd begint te dringen.

14   11  
Maarten

Het is een schoffering van de bovenste plank . Alsof City maar ook geïnteresseerd is in het cultuur van NAC. En wat ben ik woedend op Wim van Aalst zeg. Die man sinds hij aandeelhouder is gaat alles mis met zijn hap en snapbeleid. En die man tekend in een brief aan de kleine aandeelhouders zijn verwrongen visie op wat er met NAC moet gaan gebeuren. Die man snapt nog steeds niet wat indentiteit is en hoe belangrijk het is voor sponsoren, supporters en anderen die NAC een warm hart toedraagt. Die van Aalst heeft gelijk dat hij zijn aandelen verkoopt aan een partij die denkt in het belang van NAC en haar achterban. Vooralsnog blijven we ploeteren die van Aalst heeft veroorzaakt. Ik vind het werkelijk waar een schoffering.

10   8  
Klundert

@RV

“Concreet gezien moet dus de Stichting Noad met een partij komen die 7,25 miljoen biedt en iets van een plan heeft? Dat moet toch gewoon haalbaar zijn zou je zeggen.”

Dus dan vind je het niet erg dat er geen plan is maar bij CFG wel? Terwijl dit duidelijk geen kopie is van het plan van Lommel, aangezien er specifieke zaken instaan zoals het verbeteren van het aquarium.

Verder vind je ook dat de nieuwe eigenaar moet investeren in de jeugdopleiding. Daar zullen miljoenen voor nodig zijn. Stichting NOAD moet dus niet op zoek naar 7,25 miljoen maar naar 7,25 + miljoenen in de jeugdopleiding. Maar verder vind je alles best? Dat is garantie voor opnieuw jarenlang gerommel op bestuurlijk niveau.

Vooralsnog is dit het enige plan wat we tot dusver hebben gezien want zelfs de Amerikanen, Karel en de Serviërs hebben dit niet gedaan. Hoe serieus kun je die dan allemaal nemen?

8   2  
Sjef de gevulde koek@OOSTERHOUT3

Klopt wat je zegt verschillende jeugdspelers in de basis alleen 1 klein minpuntje ten eerste is het noodzaak omdat er geen geld meer is en ten 2de Banzuzi is werkelijk de enige die de eredivisie aan kan en echt potten zit. De rest met alle respect gaat er niet komen en is niveau Top Oss. Dat is helaas de harde werkelijkheid can onze jeugd nu.

11   7  
Pannelap

Dus.... na een succesvolle bod, gaat CFG zich pas intens verdiepen in hetgeen ze zojuist hebben gekocht!?

Komt neer op..... je koopt ongezien een huis, en daarna ga je het pas bezichtigen. Bijzondere gang van zaken.

Overigens, erg ambitieus deze 3 kantjes. Maar onderbouwing, hoe, waarmee, en tegen welke kosten.... komt op mij wel erg opportunistisch over en dan gaan de alarmbellen rinkelen.

15   7  
RaraNAC

Hellemons is verdomme al jaren bezig met de jeugdopleiding, behoren we eindelijk weer tot een van de betere, ga je dit in 1 klap om zeep helpen. “Talentontwikkeling”.. ja welk talent?? Regionaal of hun eigen “talent”??

Lees nou eens goed: dit is (inhoudelijk) GEEN plan!!

Mijn plan komt op hetzelfde neer:

Ik wil met aantrekkelijk voetbal en eigen opgeleide spelers zo snel mogelijk naar de ere. Vervolgens zullen we structureel linker rijtje ere spelen.
Tevens wil ik het stadion uitbreiden, en omdat mensen het uitvak nu kut vinden zal ik dat ook even veranderen.

Nou, nu zeg ik inhoudelijk net zoveel.
Deed Manders overigens ook, die had City van een samenvatting kunnen voorzien van maar 1 A4tje.

De grote graag blijft: HOE DAN??

Het maakt bij erg verdrietig dat iedereen maar denkt dat we ineens goede spelers krijgen en dat ze echt in het belang van NAC denken.

15   8  
the fly

@ Ome Cor,

Ik ben het volledig met je eens. NAC heeft al jaren een verschrikkelijke organisatie. Vele baantjes verkregen door vriendjespolitiek. Vele incapabele mensen.
Leuk al dat geld en al die plannen, maar een goede organisatie en structuur is zeker ook zo belangrijk. Run de club als een bedrijf (want dat is het ook). Het is juist goed dat er iemand van buitenaf wordt aangesteld om de organisatie neer te zetten. Als de organisatie achter de schermen goed staat zal de rest ook vanzelf goed komen.

17   26  
Johnny1912

Ik lach me dood, wat verwachten jullie dan? Dat alle plannen met hoe, wat, wanneer, hoeveel openbaar worden gemaakt? Tuurlijk niet, dat gaat ons in deze fase niks aan ook.

Iedereen denkt hier totaal onrealistisch. En zelfs hadden ze plannen met 100 pagina’s uitgewerkt werden ze toch door iedereen hier afgeschoten omdat niemand ze mag en ze af wil schieten. Dan worden toch wel weer de puntjes waarin verkeerde woorden worden gebruikt eruit gepikt.

Plannen zien er gewoon goed uit voor een beknopte whitepaper. Kun je niks op aanmerken.

Maar dat iedereen zich zo als een clown gaat gedragen laat alleen maar het niveau en onrealistisch denkbeeld van mensen hier zijn. Chris Wm had ik op verschillende onderwerpen ook hoog zitten maar gedraagt zich nu als een debiele dorpsgek. Zet je niet zo voor clown man en doe even normaal.

9   5  
enaaceebreda

Terug kijkend naar afgelopen jaren, kunnen we allemaal wel constateren dat het een enorme puinhoop was.

Toch is het opmerkelijke dat er dus mensen zijn 1 van de hoofdverantwoordelijken, die fout op fout heeft gemaakt, nu wel de juiste keuze zou maken.

Het is belachelijk dat mensen die pretenderen het ‘belang van NAC’ voorop te hebben, blindelings vertrouwen op van Aalst.

5   5  
Martinus

Het klopt dat het voor City moeilijk, of zelfs onmogelijk, was om mensen op anders gedachten te brengen, maar dit is wel heel summier.

Investeren, maar we weten niet hoe. Als je dan hoort dat ze bij andere clubs ook schulden hebben laten oplopen, dan mag je best iets meer uitdiepen. Dan neem je zorgen weg. Maar dit zijn holle termen, breed geformuleerd zodat er precies geen de specifieke beloftes zijn gedaan waar je op terug kan vallen.

Ik kan hier niks mee.

10   16  
Gedoe

Plan gelezen.

TEGEN! Ik hou m’n hart vast voor wat er komen gaat

15   10  
Hij gaat de Singel in

Er is ligt van geen enkele andere partij een beter plan. Dat is triest, want wat hier ligt van City is inderdaad vrij algemeen. Maar niet slecht, als men garanties kan geven of op bepaalde punten altijd toestemming moet krijgen van andere organen.

De vergelijking met Lommel is niet helemaal terecht. LOMMEL is geen NAC maar was ook geen NAC. Het was altijd al een publieksloze club.

Bij andere clubs is het City wel gelukt om succesvol te zijn.

Kortom garanties eisen van City en deal sluiten. Of er moet een andere en betere keus komen, maar die andere partijen modderen nu ook al maanden aan en hebben hun kansen gehad.

Oh ja, Crossminds begeleidt dit overnametraject toch en krijgt daar tonnen voor ? Wat een wanprestatie dit ! Alles ligt constant binnen een dag op straat. Het lijkt wel of BNDESTEM dit overnametraject begeleid.

10   13  
Cees-2

Over het bewust gebruik, dat door een bepaalde groep van de volgende woorden, "alle supporters". Dat met regelmaat. Corrigeert men wel enigszins, later in hun relaas, onder een soort van p.s., maar zij moeten geen woorden gebruiken die totaal niet stroken met de werkelijke feiten.

Alle supporters, dat zijn zij niet. Bij lange niet. Ook al menen zij dat mogelijk, van wel! Deze woorden zijn, juist "nu" veel te belangrijk om daar je voordeel mee trachten te behalen, zeker bij MCFG. Zwaar misleidend is dat. Verder dupeer je de overige supporters, naast de minachting, die dit uitstraalt.

Daar komen ze weer zonder uitleg. Succes er mee.

12   9  
Forum

Je kan voor of tegen CFG zijn. Maar de argumenten die hier worden aangedragen tegen dit plan zijn dom, tenenkrommend en gênant. Weinig realistisch en compleet gebaseerd op emoties.

Ben heel erg benieuwd hoe ver een eventuele nieuwe partij zijn plannen uit moet leggen. Maar waarschijnlijk gaan we hier akkoord met het eerste en beste plan wat enigzins meer uit de regio komt. Dan is een duidelijke plan van aanpak ineens niet meer nodig.

Over 5 jaar staan we dan opnieuw waar we nu staan. Met een nieuw stadion wat veel geld op brengt voor de investeerders, maar niks meer met ‘NAC Cultuur’ te maken heeft. Het geïnvesteerde geld is verdampt en nieuw geld is er niet. Dan gaan we weer op zoek naar een nieuwe eigenaar en zijn we weer 8 directeuren en 16 trainers verder.

Maar gelukkig geen CFG!

17   2  
Ratjetoe

Wat een verschil in de commentaren. Dat doet mij nog het meest pijn. Dit is niet de reden dat ik 16 jaar geleden besloot een seizoenkaart van NAC te nemen. Ik was onder de indruk van de samenhorigheid onder de supporters. Dat was voor mij het sleutelmoment. Iets wat nu verdomde ver weg lijkt..

Iemand nep supporter noemen is het ergste dat je kan doen.

10   10  
Chris W.M.

Zie hier de gebruikelijke retoriek van iemand die aanvoelt dat hij zijn zin niet gaat krijgen. Als je het niet kan winnen op argumenten dan maar beledigen. Zeer volwassen hoor!

10   9  
Breda83

Wow iemand is heel druk bezig geweest vannacht met de duimpjes te manipuleren. Mijn post is sinds gisterenavond laat vele tientallen duimpjes kwijt geraakt.

6   2  
Youssef

@breda83

Het gaat hier over NAC hè; zoals altijd zijn er veel meningen en zeker geen overtuigende meerderheden mbt tot de beslissing over de aanstaande overname

14   3  
Wanny

@ BREDA83


Wat kan jou die duimpjes schelen. Dat is leuk als je 12 bent.

14   6  
Becherovka

@Breda83

Ja, heel de wereld is tegen je. Je probeert de City groep te ondermijnen. Daarom worden er Russische trolls ingezet om op dit supportersforum jouw mening te ondermijnen. Jij bent de enige die de waarheid ziet.

Oh wacht, mensen kunnen ook een andere mening hebben en pas later online zijn gekomen. Zou dat het nou eens zijn of is dat te simpel?

12   12  
Breda83

@Wanny

Het gaat er niet om dat ik duimpjes kwijt ben geraakt, boeiuh, maar dat de voorstanders van City het nodig vinden door al dit gemanipuleer net te doen of er een meerderheid voor is. Ik tientallen duimpjes kwijt, ome cor tientallen erbij zodat hij maar bovenaan kjomt te staan, en dat alles in 1 nacht. Kan natuurlijk zijn dat alle voorstanders van city s nachts leven...

14   12  
Stan

Het is toch verontrustend dat 4 amateurs van de stichting Noad gaan beslissen over de toekomst van Nac. Wie heeft dit ooit bedacht? Waar gaan die hun beslissing op baseren? De reacties hier?
Dan wens ik ze veel succes!
Persoonlijk ben ik ervan overtuigd dat wanneer dit niet doorgaat het einde verhaal is.

7   3  
Hont

Enkele vragen die niet beantwoord worden:
- bij wie komen de spelers onder contract staan, de club of de holding?
- wat gebeurt er met de winsten en verliezen operationeel en op transfers?
- hoe onafhankelijk blijft de rvc? En hoe wordt dat gewaarborgd?
- wat wordt bedoeld met voortbouwen op de geschiedenis van de club?
- wat wordt gedaan met de kennis over de cultuur van de club, de club weer teruggegeven aan die eindeloos koppige supporters?
- wat staat in het middellang en langetermijn plan?
- worden de gemaakte schulden voor investeringen weggezet bij de city group of bij de club?
- etc etc

Zomaar wat onmisbare vragen die niet beantwoord worden. Dit is geen plan. Dit is geen inzicht verlenen.

Hierdoor kan ik onmogelijk enthousiast worden.

12   6  
RHCP

Ik blijf tegenstander, altijd geweest en zal het altijd blijven.

Dit is niks minder dan je ziel verkopen aan de duivel. 'Fans' die van NAC een dependance willen maken door NAC onderdeel van de City group te maken zijn voor mij schijnheilige leugenaars.
Verblind door geld, afkomstig uit een land waar arbeiders als slaven worden gebruikt.

Ik ben fan geworden van een trotse, onafhankelijke club. Als dit anders wordt, dan ben ik fan af. Uiteraard zullen mensen dan 'blijf weg' of iets soortgelijks zeggen. Prima, dat zal ik vooral ook doen.

Ik kan tenminste in de spiegel kijken zonder een sell out te zien.

7   3  
Bzzzz

@Stan, waar baseer je dat op?

Er was al een goedgekeurd plan en bedrag tot de RvC op aangeven van City daar voor ging liggen.

9   4  
Mitchel

Het is wel degelijk relevant dat er met duimpjes gemanipuleerd wordt.

Dat gebeurt overigens heel simpel: met verschillende VPN-accounts de website op gaan en volplempen met likes maar.

De reden waarom dit relevant is, is omdat het Pro-City kamp hiermee kan "aantonen" dat alle partijen die zich uitspreken tegen City, niet voor de hele supportersschare spreken. Sterker nog, in hun (drog)redenering is de stille meerderheid Pro-City.

Ik weet 100% zeker dat dit aan de orde is, want verschil duimpjes vannacht om 1:30 van Ome Cor met vanochtend 7:30 is ca. 100 duimpjes.

8   7  
die ne gast

Wat een gel*l dat de keus City of failliet zou zijn.

Er staan nog genoeg mensen in de coulissen die geld bij willen storten als de nood echt aan de man komt.
Zo dood is NAC niet.
NAC blijft ook zonder City echt wel bestaan.
Met City blijft -voorlopig- in ieder geval de naam bestaan.

7   8  
Bzzzz

Dus tijdens de nacht heeft de reactie van Ome Cor ineens zoveel duimpjes gekregen dat deze bovenaan is komen te staan.

Wat een manipulatieve kleuters bij City!

13   6  
Hedde'um

"Wij zullen ons zeer intens verdiepen in de club en haar cultuur. We zullen met alle belanghebbenden samenwerken om ervoor te zorgen dat onze plannen en strategieën zijn afgestemd op de ambities en behoeften van allen. "

Hoezo ben je geïnteresseerd in een club als NAC, als je nog niet weet wat de club en haar cultuur is? Hoe kan je in godsnaam met al die plannen komen als je niet door hebt dat resultaat niets interesseert in Breda als dat gedaan wordt zodra dat gebeurd als de supporters zich niet meer kunnen identificeren met de club en de jongens op het veld?

Als je voort wilt bouwen op de cultuur en geschiedenis van NAC, dan heeft City dus helemaal niets aan NAC. Zeker aangezien de prioriteit van City ligt bij het winnen van prijzen en successen boeken, ten koste van alles. Per definitie staat de cultuur van City loodrecht tov die van NAC.

We hebben toch al gezien hoe het is om spelers te krijgen van City? Of zijn de Muric vergeten na die ene wedstrijd en we met Van Leer werden opgescheept? We hadden 6 huurspelers dat jaar, de meeste bleven niet langer dan dat. Een vreemde legioen kregen we voor geschoteld. Aan ieder die voorstander zijn voor het plan, hoe kan je dan denken dat dit anders gaat zijn? De regels zijn gewijzigd, clubs mogen niet meer zoveel spelers hebben en verhuren om later door te verkopen. Dus wat doen ze, clubs kopen zodat er meer geld verdient kan worden en dat allemaal onder de dekmantel voor sportief succes.

Een voetbalclub kan per definitie niet onder een andere voetbalclub spelen, omdat de een dan afhankelijk is van de ander en je heb er vervolgens niets maar dan ook niets meer over te zeggen. Als City ons daadwerkelijk koopt zijn wij onze club kwijt zoals we die nu kennen. Het mag misschien nu wel een kut club zijn, met kut eigenaren, maar het is wel onze kut club. Ik denk als ik voor velen spreek, als ik zeg dat ik niet meer naar NAC ga als deze verkoop doorgaat.

6   1  
Boyke

Stan. Dat gouden aandeel is er gekomen toen er weer is een reddingsactie nodig was en wij als supporters zoveel geld hadden opgehaald, dat toen er een omzetting naar aandelen kwam dit gouden aandeel in handen van ons als supporters kwam. De 4 heren zijn sinds die tijd al bezig de messen te slijpen omdat deze dag ooit zou komen. Deze 4 heren zijn geen amateurs. Zoek anders even hun achtergrond op voor dat je zomaar wat begint te blaten. Das voor schapen. Als de ene begint de ander ook.

8   4  
John

Dit is geen presentatie, geen plan en totaal niet financieel onderbouwd plan om een beslissing als NOAD te kunnen nemen. Dit is na 6 maanden CrossMinds echt niveau "bierviltje".

2) Investering in het 1ste team en het ondersteunend personeel om NAC een serieuze kans te geven direct te kunnen vechten voor promotie naar de Eredivisie

Hoeveel bedraagt de jaarlijkse investering in € 's of huurspelers ?

3) Investeringen in de jeugdopleiding’s programma's voor alle leeftijdsgroepen.

Hoeveel bedraagt de jaarlijkse investering in €'s ?

4) Investering in het stadion. Initiële investeringsmogelijkheden die we al hebben gezien zijn de verbetering van een gastvrij gastenvak, de horeca ruimtes in de omlopen en in het hoofdgebouw

Hoeveel bedraagt deze eenmalige investering in €'s ?

De Raad van Clowns heeft geen financiële onderbouwing gezien. Verbaast me niets, immers bij Chiasso, Bologna, etc... hadden ze ook vertrouwen in de mondelinge beloftes.

Graag onderbouwing met concrete bedragen en bankgaranties voor komende 5 jaar anders kan NOAD geen beslissing nemen !!

9   8  
Tip

Tsja. Manipuleren met duimpjes doen supporters die niet (direct) negatief tegenover de City deal staan. Maar anti City supporters zijn daar stuk voor stuk te eerlijk voor. Als er al met duimpjes wordt gemanipuleerd. Wat een kleuter discussie inderdaad. Mij interesseren duimpjes geen zak. Ik heb gewoon mijn eigen mening en mag die naar ik hoop hier communiceren?

Ik vermoed dat het niet lang duurt en City trekt de stekker uit hun aanbod. Dat kan bijna niet anders. Wat hebben zij nog aan de deal als het zo moet?
We zullen dan vanzelf zien waar we staan. Ik verwacht dat er dit seizoen geen deal komt en dan zit NAC in ieder geval financieel in heel zwaar weer.
Uiteraard hoop ik dat ik ongelijk krijg en dat er een goede oplossing komt !! Maar ik vrees er voor.

Verder hier in gesprek gaan heeft geen enkele zin. De tegenstellingen worden helaas alleen maar groter. Ik vraag me wel af , als dat mag, waar die anti City mensen hun kennis precies op baseren ? Zitten er bv. mensen tussen met kennis van bedrijfseconomie en van specifiek bedrijfsovernames ? Of is het allemaal cultuur-NAC kennis opgedaan door zelfstudie ?

Maar goed we gaan het wel zien.

5   5  
Ouwe Spionkop

@Tip
"Ik vermoed dat het niet lang duurt en City trekt de stekker uit hun aanbod"
Dat zou inderdaad het beste zijn voor ons allemaal.

6   4  
Wanny

@ STAN

Als die 4 amateurs zijn, wat dan te denken van de huidige 3 grote aandeelhouders en onze directie? En het bureautje Crossminds dat niks voor elkaar krijgt.

Ik heb meer vertrouwen in die 4 gasten die tenminste vanuit liefde voor NAC handelen. En achter die 4 gasten staat ook nog een hele groep waar ongetwijfeld genoeg kennis zit.

En zo ingewikkeld is het ook allemaal niet, we spreken over een MKB bedrijf met een omzet van 10 a 15 miljoen. Er zijn vele supporters die (deels) verantwoordelijk zijn voor heel wat grotere bedrijven.

7   1  
Gilze

De keuze die gemaakt gaat worden zal toch altijd pas achteraf gemaakt of gekraakt kunnen worden. Behoudt NAC haar identiteit , wat dan HEEL DUIDELIJK op papier moet komen en gaan we er sportief op vooruit dan is het wat mij betreft prima met een City of Amerikaanse partij. Is dit vooral gebasseerd op zieltjes winnen en krijg je een zielloze club, dan ben je de club voor altijd kwijt.
Maar wat er ook gekozen wordt, er moet geld in er er moeten poppetjes op de juiste plaats gezet worden, het hoge vriendjespolitiek gehalte i.p.v. kennis op de juiste plaatsen , heeft NAC de laatste jaren te kort gedaan. Dit kunnen gewoon boerenjongens met verstand zijn en hoeven niet uit Engeland te komen (expertise/tips daargelaten).
Ik ben wel op het punt dat het me nu weinig meer kan schelen hoe men het gaat doen als er maar wat gaat gebeuren en snel, elke partij heeft wel zn voor en tegens. Dat aanrommelen van de laatste jaren en het weekend na weekend naar een niveau kelderklasse zitten te kijken met 19.000 supporters komt me namelijk inmiddels meer dan de stot uit!

4   9  
Realist

Een prima plan.
Een mooie escape uit de ronkende puinhopen na dat lompe ultimatum vorig jaar.
Op deze manier kunnen onze kinderen ook in de toekomst nog naar nac

9   8  
Ouwe Spionkop

Dan nog even hoe kan die reactie van Ome Cor (meest geliked) die gisteravond nog maar paar likes had, in de nacht toen iedereen sliep, ineens 140 likes hebben?
De manipulatie van de duimpjes van het Pro City kamp is wel doorzichtig.
Kan de IC man van BSiderats dat even checken?

2   6  
@ouwespionkop

Viel mij ook al op, wel erg fluctuerend hè…

4   4  
John

Reacties als prima plan zijn ome Wim fans

Dit is geen geen plan en totaal niet financieel onderbouwd plan, voorzien van bankgaranties, om een beslissing als NOAD te kunnen nemen.

2) Investering in het 1ste team en het ondersteunend personeel om NAC een serieuze kans te geven direct te kunnen vechten voor promotie naar de Eredivisie

Hoeveel bedraagt de jaarlijkse investering in € 's of huurspelers ?
CFG staat garant jaarlijks voor aanvulling eigen vermogen of laten ze de schuldpositie oplopen.

3) Investeringen in de jeugdopleiding’s programma's voor alle leeftijdsgroepen.

Hoeveel bedraagt de jaarlijkse investering in €'s ?

4) Investering in het stadion. Initiële investeringsmogelijkheden die we al hebben gezien zijn de verbetering van een gastvrij gastenvak, de horeca ruimtes in de omlopen en in het hoofdgebouw

Hoeveel bedraagt deze eenmalige investering in €'s ?

Dit is net zo'n goed plan als de deal Chiasso, Bologna, etc... . Graag onderbouwing met concrete bedragen en bankgaranties voor komende 5 jaar anders kan NOAD geen beslissing nemen !!

12   3  
Trouwe volger NAC en BSR

Ik heb enigzins geamusseerd, maar soms ook met opperste verbazing naar de reacties gekeken hier.
Wat hier aan reacties gezet wordt, door voor- en tegenstanders is precies waar de mooie club NAC aan ten onder dreigt te gaan.
We krijgen het zelfs voor elkaar als supporters van onze club lijnrecht tegenover elkaar te gaan staan en ook nog met modder te gooien naar elkaar.
Precies wat er in de afgelopen jaren bij NAC aan de hand is.
Modder gooien op alles wat er gebeurt en op iedereen die aangesteld wordt en vervolgens weer afgeserveerd.
Deze club is niet te besturen op deze manier. Supporters die denken dat zij de club besturen, oud spelers die opgetrommeld worden om vuurtjes op te stoken en oud bestuurders die zichzelf ook weer graag horen praten.
Je kan het bij NAC NOOIT goed doen....bestaat niet!

Ik lees hier dat supporters denken dat dit het plan is.
Natuurlijk niet!
Dit is een samenvatting om ons op hoofdlijnen in te lichten wat het plan is. En daar kan je dan een mening over vormen die voor dit plan is of tegen.
Maar natuurlijk gaat CFG geen bedragen noemen naar een paar bierdrinkende en kut roepende supporters. Wie denken we wel dat we zijn?? Dan had je in het bestuur moeten zitten of met je grote mond centen in de club moeten steken om mee te mogen praten.
En wat een verontwaardiging dat een zakenman de meest gunstige deal voor hemzelf eruit wilt slepen.
Hartelijk welkom in de echte wereld beste mede supporters!

Onbegrijpelijk hoe we als supporters aan onze eigen club lopen te knagen, totdat deze omdondert.

Er moest een nieuwe eigenaar komen, want er gaat al jaren zoveel niet goed. Maar als er zich een nieuwe eigenaar aandient, wordt deze op voorhand alweer met pek en veren de stad uitgejaagd.
Natuurlijk gaan er dingen veranderen onder een nieuwe eigenaar.
Hartelijk welkom in de echte wereld beste mede supporters!

En ja, er moet iets veranderen. De club is ten dode opgeschreven en het voetbal is niet om aan te gluren. Zijn er al betere plannen gepresenteerd? Ik weet het niet.
Als ik het schrijven lees (hoofdlijnen uit het plan) van dit artikel, lees ik een aantal maal dat er met locale steakholders gewerkt gaat worden en er gesproken wordt met betrokkenen.

Een plan afschieten is makkelijker dan omarmen en proberen er het beste van te maken.
Als we graag het voortbestaan van onze club willen zal er iig iets moeten gebeuren, met of zonder City. Alternatieven heb ik alleen nog niet gezien of gehoord.

1   3  
Hedde'um

@realist

Alleen dat NAC is niet meer het NAC wat wij kennen. Er zal geen enkele reden zijn om nog te gaan, anders dan de herinnering. Als je de geluiden hoort van verschillende supportersgroepen zullen die verdwijnen in het stadion, net zoals de bijbehorende sfeer die deze groepen met zich mee brengen en velen zullen hen volgen. Dat wat overblijft zal veel lijken op het klap publiek in Alkmaar. De enige reden dat NAC nog bestaat in de KKD is vanwege het publiek.

Baronie kan maar beter beginnen met bouwen van een extra tribune.

3   2  
NAC4Ever

En nog steeds vind ik het een naar idee dat, wanneer zij eigenaar worden, we dan een eigenaar hebben wie niet alleen aan NAC denkt.

Dat was natuurlijk de afgelopen periode ook niet het geval. Maar zij waren ook niet bezig met andere clubs.

12   9  
naxioma

De tegenstanders van de City deal, de zogenaamde “die-hard supporters’, zitten in de loopgraven. Alles wat hen wordt voorgeschoteld wordt in hun straatje uitgelegd. Elke poging tot toenadering, elke reëel voorstel, wordt al bij voorbaat gewantrouwd en heeft geen enkele kans van slagen. Deze “die-hard” supporters denken de meerderheid van de achterban te vertegenwoordigen, maar elk weldenkend mens weet inmiddels wel beter. In dit geval is er inderdaad sprake van een zwijgende meerderheid die in ieder geval niet bij voorbaat afwijzend staat tegenover de overname door de City Football Group.
Als je met een constructieve grondhouding kijkt naar de plannen, dan staat er weinig in waar je het niet mee eens kunt zijn. Dat het verdere invulling behoeft is duidelijk.
Een van de kritiekpunten nu van de “die-hard” supporters is dat het plan te algemeen is en dat het een copycat zou zijn van wat aan andere clubs is gepresenteerd. Ten eerste denk ik dat het onvermijdelijk is dat plannen veel op elkaar lijken. Het business plan van Unilever lijkt qua opzet en hoofdlijnen natuurlijk veel op dat van bijvoorbeeld Nestlé en Danone. De verschillen vind je in de details, in hoe aan die hoofdlijnen invulling wordt gegeven. Juist doordat men niet ingaat op de details wordt er ruimte gelaten aan stakeholders om hieraan gezamenlijk invulling te geven. Ik weet zeker dat indien de City Football Group met een gedetailleerd plan was gekomen, zij het verwijt hadden gekregen dat alles van tevoren al was ingevuld en dat er geen ruimte is voor inspraak of invloed van stakeholders, waaronder supporters.
Verder wordt een vergelijking gemaakt met de situatie bij Lokeren. Dit gaat natuurlijk totaal niet op. Lokeren is in alles een veel, veel kleinere club dan NAC. Door jezelf daar mee te vergelijken doe je jezelf enorm tekort. Bovendien gelden er in België totaal andere regels voor wat betreft transfers voor spelers van buiten de EU. Dat de “die-hard” supporters blindelings het oordeel overnemen van een lokale Lokeren-volger / journalist, is te bizar voor woorden.
De Stichting NOAD staat voor een hopeloze klus. Als zij hun oren laten hangen naar de weinig onderbouwde mening cq het geschreeuw van de “die-hard” supporters dan zullen zij met een alternatief gelijkwaardig plan moeten komen. Dat plan is er niet en zal er ook niet komen. Het gaat hier niet om 7,1 miljoen of 7,25 miljoen voor de aandeelhouders. Wat echt van belang is, is het vermogen blijvend in NAC te investeren, en bovenal de voetbaltechnische kant van de zaak. NAC krijgt met de City Football Group toegang tot één van de beste, zo niet beste professionele voetbalnetwerken met daarin state of the art methodes voor trainingen, talentscouting, talentontwikkeling, managen van BVO’s, etc. Hier zal geen enkele partij tegenop kunnen. Het beste wat andere partijen kunnen proberen is het aanstellen van een goede Technisch Directeur en/of Trainer-Coach. Vraag is of NAC deze aan kan trekken en kan behouden. En mocht die er onverhoopt wel zijn en blijven, hetgeen niet vanzelfsprekend is met onze track record, dan nog heeft deze geen toegang tot zo’n hoogwaardig professioneel voetbalnetwerk met bijgaande expertise en methodiek.
Uiteindelijk zijn wij een betaald voetbalorganisatie, en gaat het erom dat wij de ambitie hebben structureel op het hoogste niveau te voetballen met goed, aantrekkelijk voetbal en steeds betere prestaties. Dat is ook de beste garantie voor het voortbestaan van de club en het behoud van het unieke Avondje NAC. NAC is geen carnavalsvereniging of open inrichting voor 19.000 bemoeials. NAC is bovenal een betaald voetbalorganisatie.
En ja natuurlijk is behoud van identiteit, kernwaarden en cultuur belangrijk. Zoals je kunt lezen wordt dat ook door de City Football Group onderkend. Dit biedt de perfecte uitgangssituatie om reële, duidelijke, afdwingbare afspraken te maken over elementen die bepalend zijn voor behoud van die identiteit, kernwaarden en cultuur. Daarbij kan het gaan om samenstelling directie en technische staf, maximum aantal huurspelers, ontwikkeling en doorstroming van jeugdspelers, aantal jeugdspelers in selectie, consulatie en inspraak van supporters, vrijheid van meningsuiting, whatever. Dus “die-hard” supporters: kom uit je loopgraven, zie de mogelijkheden en neem die handschoen op.

1   9  
Ari

De uitslagen zeggen al genoeg bij lommel.
Een half jaar voor dat het werd overgenomen ging het nog redelijk.
Daarna zie je er helemaal niks van terug in de uitslagen dat msg er alles aan doet de club er hoger op te laten komen.

9   5  
Ben

Laten we dit een kans geven.
Als dit zo op papier staat.
Kunnen ze er niet om heen.
Als we dit niet doen zijn we ten dode opgeschreven

hup nac

5   3  
Wanny

@ BEN

Een kans geven kan niet.

Dit is een definiteve keuze wat je als club wil zijn. Kies je ervoor bij deze groep te willen horen, dan is dat voorgoed.

Het is niet zo dat we na 2 jaar kunnen zeggen, het valt ons wat tegen, mogen we alsjeblieft de aandeeltjes weer terug.

3   4  
Rob

Zelfs de regionaal gebonden jeugdopleiding met spelers binnen 50 km van Breda en Zeeland, willen ze uitbouwen naar nationale en internationale spelers. Dat deed Vitesse ook en kijk eens hoe die er nu voorstaan? En dan bedoel ik niet alleen de schuld maar ook de prestaties van hun oudste jeugdteams.

12   5  
Tony93

Wellicht ben ik wat te negatief voor vele hier op de BSR, maar ik kan het werkelijk waar niet negeren wat ik naar mijn mening hier in de reacties echt veeel te veel teruglees.

"met dit beleid staan we al bijna 10 jaar voor lul en zijn we de vernieling in aan het gaan, laat CFG het aub oplossen/proberen niks kan slechter dan dat het nu is"
Of
" zolang CFG maar alles van onze eisen inwilligt qua cultuur en haar club, en minimaal 60% van hun spelers uit de regio halen dan mogen ze wat mij betreft"

Deze mensen begrijpen niks in het leven, en naar mijn mening begrijpen ze van al helemaal geen ene reet van Clubcultuur! Want CFG heeft al meerdere keren bewezen maling te hebben aan alles wat een club maakt of is. En gooien het roer om zonder ook maar enigzins wat intact te houden.

Hieronder even een korte uitleg van een clubs die zijn overgenomen door CFG de afgelopen jaren, en hoe hun "Clubcultuur in stand gehouden bleef " *kuch* en kom aub niet met het excuus dat we appels niet met peren mogen vergelijken dat Clubs als Lommel, Girona en Troyes niet hetzelfde kaliber zijn als een NAC Breda enz. Het idee wat hierachter zit is puur en alleen kijkend naar het handelen van CFG in dit soort situaties ongeacht de club.

MELBOURNE HEARTH /(Melbourne City) - ik zelf heb een aantal jaren in Melbourne gewoond en deze club was toentertijd pas net opgericht. Via verschillende online petities van The Harold Sun (lokale krant) werd dit na ingestuurde stemmen genaamd Melbourne Heart.
Na wikken en wegen werd besloten dat de kleuren van de tenues Rood met Wit zouden moeten zijn en dit de clubkleuren waren.

In de eerste jaren van het bestaan van de club trok deze voor de topwedstrijden en stadsderby's met Melbourne Victory bijna 25.000 supporters naar het stadion.

Na nog geen 5 jaar is de club toen overgenomen en doorgegaan in het leven als MELBOURNE CITY FC, met de kleuren, 3 x raden - "City Blue" en even zodat alle supporters dit gelijk weten, dan is dit stukje tekst naar mijn mening CRUCIAAL:

"Melbourne City Football Club" was lodged on 16 January, and Melbourne Heart's minority shareholders had registered the business name "Melbourne City FC".

HOWEVER, THERE WAS NO OFFICIAL STATEMENT FROM THE CLUB FOR SOME MONTHS!!!, leaving fans in limbo as to the future identity of the club"!!!!!

Ook duidelijk terug te zien in de cijfers van de toeschouwers is het feit dat sinds CFG erin zit, de toeschouwersaantallen drastisch zijn teruggelopen en het gemiddelde aantal toeschouwers nu bestaat uit ongeveer 11,000 man over het hele seizoen, waar er 30,000 in het stadion kunnen.

Er is dus nauwelijks nog binding met de club na dit alles wat zich heeft afgespeeld daar, EN CFG heeft dus pas na MAANDEN van de overname besloten naar buiten te komen met deze ontwikkelingen. SCHANDALIG, als je het mij vraagt.

En dan voor de mensen die gaan zeggen- ja maar nu staan ze bovenaan in de competitie en spelen ze Asian CL. LUL niet- Het is een TOTAAL andere club geworden, DAT valt niet te vergelijken.

Club Athletico Torque/ Montevideo City Torque:

in 2017 overgenomen door de CFG, ook hier - na enkele jaren wordt er ineens besloten dat het club logo/ shirts e.d toch veranderd moeten worden naar wat onze Sjeik Mansnor het liefste ziet, namelijk transparantie met de andere fillialen in New York en ook Melbourne en Manchester.

Nogmaals, niks maar dan ook niks uit al dit handelen hierboven geeft mij ook maar enigszins het gevoel dat deze overname positief uit gaat vallen voor onze Club.

Voor CFG maakt dit namelijk GEEN REET uit wat de aanhang van zo'n club wil, en heeft met deze algemene witwas presentatie allesbehalve laten zien dat wij serieus genomen worden door (ge)Sjeik MANSNOR.

Tuurlijk, ergens hoop ik dat het anders kan en gaat, en ik snap de wens om weer terug te gaan naar de jaren dat we linkerrijte eredivisie speelde. maar we kunnen niet meer kijken naar het verleden met teams vol spelers zoals de Amoah, Babos, Lurling, Leonardo's en Christiano's en Glenn Salmons. We zijn ook juist toen na deze gouden periode ternauwernood niet Failliet verklaard(het is dus een illusie te denken dat we nog een schim zijn van deze ploeg los van de supporters natuurlijk)
Maar een ding is zeker, laten we aub ook niet denken dat CFG weer dit soort kaliber spelers bij NAC gaat stallen, in ieder geval zeer zeker niet voor de langere termijn!

Ik ga het hierbij laten want van sommige op deze website kan ik niks anders dan intens verdrietig worden.

AGAINST MODERN FOOTBALL!





0   0  
Overrijsel NAccer

Een positief ingestoken verhaal dat je op iedere denkbare prof club die in nood zit kan loslaten. Geen maatwerk, maar een globaal plan dat verder uitgewerkt moet worden om enige waarde te krijgen.

Mijn grootste vraag: What's in it voor City? Maak dit concreet en maak het niet mooier dan het is. Een aantal voorwaarden kunnen we al invullen, maar wat zijn de voorwaarden die écht pijn doen en zullen schuren in de praktijk met onze huidige cultuur en potentie van NAC.

4   0  
SanderH

We kunnen er veel over zeggen maar er zijn 2 alternatieven. 1 Sports republic die genoeg financiële daadkracht hebben, ook vooruit willen maar dan zit je alsnog met het ons kent ons kliekje waar ik totaal niet blij van wordt en zij zijn ook bezig om meerdere clubs te kopen aka het CFG model. Of 2 faillissement want dat is de realiteit daar stevenen we uiteindelijk wel op af als dit zo doorgaat.
Uiteindelijk willen we allemaal naar de eredivisie met leuk voetbal en een vol stadion.
Daarbij heb ik liever CFG dan die luchtfietser van een Vrolijk. Die heeft mss wel clubliefde maar niet genoeg financiële daadkracht.

4   15  
Greetings from City Football Group

Dear NAC supporters,

This Friday we will visit NAC Breda’s home match against Jong Ajax with a delegation from Manchester. Hopefully we will see a good match with a good result for NAC Breda.
We have heard a lot of good things about the ‘Avondje NAC’ and we are looking forward to experience this.
Hopefully, we will also be exposed to NAC’s core values: contrarian, exuberant, togetherness and self-awareness.
We have heard that some of the supporters are strongly opposed to a takeover by the City Football Group. We therefore expect that the entire stadium will be covered with banners (not just one like in Manchester), that is chanted for 90 minutes against the takeover and that supporters chain themselves to the goal posts.
We would be somewhat disappointed in the rebellious and tenacious nature of the club and it’s supporters if this were not the case.
As you can see, anything is possible within the City Football Group. We welcome diversity, individuality and uniqueness.
Welcome to the City Football Group. Together we are heading for a bright future.
We’ll see you Friday.

3   3  
De Waarheid niet in pacht

Ik weet het niet goed . Volgens mij is de keuze die nu moet worden gemaakt een heel principiële. Wil je toegang tot geld, investeringen, beter voetbal door talenten die zodra ze kunnen doorpromoveren naar een hoger gewaardeerde club en een 'professionele' kijk op wat sport is (een manier om geld te verdienen, een business)? Dan is de keuze voor city vermoedelijk best ok.

Zie je sport als een deel van je identiteit, als een belangrijke bijzaak van het leven, waarbij je eigenlijk vindt dat nactalent het liefst regiobinding heeft, niet wegloopt bij de eerste de beste carrièreoptie, waar geld eigenlijk op de tweede plaats staat... Dan is city vermoedelijk de slechtste keus ooit.

Maar ja...het systeem he? Zonder geld draait geen een club op niveau. En van clubtrouw kan een voetballer niet eten, die zitten vast in het systeem. De bovenste helft van de eredivisie heeft vrijwel allemaal een grote geldbron erachter en steeds meer clubs met historie en een trouwe achterban, maar zonder een kille leiding en bak met geld, zakken af naar de kkd. De hele voetbalwereld is net als alle handelsmarkten hard en cynisch,. De hele branche is verweven met corrupt geld en alle aaseters die dat aantrekt. Ook een deal met een Brabantse geldschieter is vermoedelijk niet veel anders in die zin.

Dus... wat willen 18.000 supporters? Geld en daarbij dan iets beter voetbal? Een lokale niet al te geldbeluste suikeroom en een rol op het kkd-niveau/soms een keer ere, samen met alle andere clubs die hangen naar traditie? Of echt schijt aan het systeem, de club failliet laten gaan en met een paar duizend supporters opnieuw beginnen in de lagere amateurdivisies?

Ik kies denk ik toch voor b. Al weet ik niet of dat slim is. Een faillissement en terug naar de amateurs is geen vooruitgang. Het systeem zie ik het liefst kapot gaan, maar reëel is dat niet. We moeten er in mee, maar als dat zover gaat dat we als een parasiet aan de grootste multinatiional gaan hangen gaat me te ver. Liever een niveau lager met nog een restje nostalgie en clubliefde dan moeten bedelen voor geld bij een baas die niet van voetbal houdt.

3   5  
Willem Naccerski

Rijk de Gooier zei het al lang geleden : Foutje bedankt .
Niet doen dus , in zee gaan met CFG !!!

3   2  
Hoge Vucht

Van mij hoeft t niet en dat is door deze brief niet veranderd.. maar iedereen z’n mening.

5   3  
Djeepnr99

Ik kan alle plannen, van wie dan ook, afschieten zoals velen hier doen. Dat is heel gemakkelijk zonder enige kennis van zaken……zoals zovelen hier.

Niet gehinderd door enige kennis van zaken zou ik NAC Breda liever niet in handen zien komen van een bouwondernemer. Laat hem lekker doen waar hij wel verstand van heeft, bouwen. Een overname door of icm een supporterscollectief zie ik ook niet zitten. Laat die lekker bier drinken ik kut roepen.

Een partij als CFG, met de juiste knowhow, zie ik wel zitten mits bij de verkoop contractuele afspraken worden gemaakt over cultuur, historie, inspraak, eigen jeugd, herkenbaar elftal met NOAD mentaliteit etc etc (graag aanvullen door de kenners hier). Ik hoop dat iedereen die hier nog iets van mag vinden hier op een constructieve manier in mee wil denken met CFG.

Aandeelhouders, RVC, spelers, trainers, personeel, sponsoren etc…….zijn allemaal passanten. Maar NAC…….dat zijn in wij!!!! En zolang wij onszelf, zonder enige kennis, zo druk blijven maken over het wel en wee van NAC Breda, dan zal NAC nooit verloren gaan!!!

Hup NAC!!

6   2  
Q

Zolang we meerdere seizoenen met een vaste selectie kern kunnen spelen en de club geen onnodige schulden laten maken, is het een prima plan.

We doen net of er alleen maar Bredanaars in de jeugd spelen en niemand van buiten halen, niet waar dus.
En zonder voetbalvisie een financiers ga je elk jaar weer een nieuwe selectie incl staf krijgen net als afgelopen jaren.
Dan zie ik nac liever met een paar internationale talenten spelen tegen ajax1 ipv jAjax.. (alsof we nooit buitenlandse spelers hebben gehad: Amoah, Graham Arnold, Leonardo, Sergio, García, etc, etc)
Ik zie niet in dat dat negatief op de tribunes gaat veranderen.

3   2  
ELH

Ik ben voor! Laat anders de Nee roepers met een reeel alternatief komen. En dan bedoel ik niet ons NAC of Vrolijk.
Het is genoeg geweest, er word al veels te lang zomaar wat aangekloot. Dat blijft niet goed gaan. Wij zijn de grootste AMATEUR club van NL.

1   2  
Jim

Ik moet toegeven, er is 1 ding wat ik zeer bewonder aan dit hele uitgebreide verslag van onze vrolijke vrienden.

Prima woordje nederlands voor een arabische sjeik uit de zandbak.
En voor degene die roepen dat het translate is, je bent een wappie want ze hebben ECHT het beste met ons voor hoor.. net als al die andere veel te vermogende machtige mensen die alles willen besturen en regelen op alle vlakken en takken in deze wereld.. TRAP HIER NIET IN!!!!!!!!!!!!!!!

2   2  
JohnK

Dit zijn vanzelfsprekend niet de complete plannen. Die bevatten vertrouwelijke informatie en waarschijnlijk ook IP. Het is onzinnig om te verwachten dat deze met een complete supportersschare gedeeld worden. Dit is een snel geschreven tekst/mini persbericht om tegemoet te komen aan de lastige achterban van NAC.

Maar daar doet deze partij geen zaken mee, dat zijn de huidige aandeelhouders. Het geraaskal over deze plannen ontstijgt nauwelijks het niveau van supporters die een spelersbus opwachten om “verhaal te halen”. Het draagt alleen maar bij aan de chaos rondom NAC, en de onwelwillendheid van andere investeerders om in te stappen.

CFG heeft puur commerciële intenties, dat lijkt me evident. Maar voetbal draait op commercie, dus wat zijn nu precies de bezwaren? Er is simpelweg geen alternatief voor deze noodlijdende club, met moet blij zijn dat er überhaupt een concrete optie op tafel ligt. Het is verder ook niet zo raar dat in eerste instantie een plan op hoofdlijnen wordt gepresenteerd.

3   1  
Hansss

Ik ben de KKD wel beu weet niet hoe t met jullie zit? Investeren in onze club, gas erop!

1   2  
SpookrijderNL

"Cultuurbewaking"...als in: het is altijd een slangenkuil geweest, en dat moet vooral zo blijven...

0   2  
a

Kon ome Cor geen duimpje geven, werkte niet???

Ben het helemaal eens met Ome Cor en dat is wel eens anders geweest!!

1   2  
Ben deze inzet van selectie en trainer beu

Als we dit voetbal en inzet elke week mogen aanschouwen, dan maakt city het voetbal zeker niet minder! Anders snel een alternatief bedenken

0   0  
Memyselfandi

Wat mij verbaast in de hele discussie is dat niemand twijfels heeft!

Ik twijfel namelijk enorm.

Ik ben in eerste instantie ben ik tegen de city deal.
Ik wil een herkenbaar NAC. Spelers waar ik (en mijn kinderen) naar op kijken. Herkenbare gezichten. Maar dat is al lang geleden…

Ook ben ik er nog steeds van overtuigd dat NAC met een goed beleid met dit budget ook gewoon eredivisie kan spelen. Dus is geld nu de enige weg omhoog? Of kan een Vrolijk, met misschien minder geld het nu echt niet voor elkaar krijgen om eredivisie te spelen?

Als je met City in zee gaat weet je dat er geld komt, maar wat is het beleid?? Oftewel bij City verkoop je toch je ziel en is het maar afwachten wat het succes gaat zijn. Geld zal niet het probleem zijn.

Bij een Vrolijk weet je bijna zeker dat je in ieder geval je ziel niet verkoopt. Het enige risico is dat er te weinig geld/kennis is om verder te komen. Oftewel we blijven aanmodderen.

Mijn conclusie is dat ik liever een ziel in de club heb dan alleen geld, maar wel een goed beleid.

Of zijn er goede afspraken te maken met City over onze ziel??

#moeilijkekeuze

0   0  
ir. Rini Beekman

Ik, ir. Rini Beekman wijs dit belachelijke plan subiet af. Het bestuur van NAC zal mijn veto weldra in de brievenbus ontvangen.

Alleen de Beekman Football Group is goed voor de toekomst van ons aller NAC.

Met bourgondische groet.

ir. Rini Beekman
Beekman Football Group

0   0  
Richard bosveld

Er is zo veel commentaar op de city groep aan de ene kant snap ik het wel
Maar aan de andere kant kan het dan nog slechter als plek 9 in de Jupiler League 🤔
Erger als dit zou het toch wel niet worden zegt .

0   0  
Joop

Ik was in eerste instantie er op tegen maar als deze regels duidelijk op papier gezet worden enals je na gisterenavond tegen j Utrecht gezien hebt en dat er maar twee spelers een voldoende halen fn zeg ik na 52 jaar lid te zijn gewoon verkopen want veel slechter als nu kan het niet meer wordener moet met spoed een t.d komen manders moet verdwijnen en we roepen dat er niet goed gevoetbalt wordt maar ruim 2 derde van de spelers weet niet of ze volgend jaar spelen dus die spelen zonder motivatie er moet nu binnen 2 weken 100 procent duidelijkheid heid zijn anders kost het de club vele supporters beter rond de 10plaats meedraaien in de eredivisie dan nu in de keuken divisie

Laad alle berichten na dit bericht in