Wij gaan niet opzij

Chakir Chouradi wordt volwassener bij NAC O21: ‘Heb die onzin niet nodig’

Masthow

Kansen gecreëerd, maar niet afgemaakt. Chakir Chouradi baalt na afloop een beetje dat hij niet gescoord heeft, maar noemt de zege het belangrijkst. De linksbuiten werkt hard voor het team, dan komt de beloning vanzelf.

Een lastige wedstrijd maar wel een terechte overwinning, zo omschrijft hij de wedstrijd. Chouradi vergelijkt het met een schaakspel. “Je wist vanaf het begin al dat het geen 3-3 of 4-4 zou worden.” De eerste helft vermaakte niet bijzonder. Dat werd na rust al snel goed gemaakt.  “Als de trainer zegt scherp beginnen en na 17 seconden ligt die al in het mandje, dat is wel lekker beginnen”, zegt Chouradi tevreden.

De openingstreffer brak de wedstrijd open. Ruimtes werden groter en NAC creëerde een aantal prima mogelijkheden. Chouradi kreeg meerdere kansen om te scoren maar liet die liggen. Logischerwijs was de 19-jarige daar na afloop lichtelijk teleurgesteld over. “Uiteindelijk was winst het belangrijkste, maar ik had er wel een of twee mogen maken vandaag. Die afronding moet beter vind ik.”

Leren van ervaren spelers
Met de overwinning op Vitesse komt de zegereeks op drie. NAC lijkt na de valse start (de eerste twee wedstrijden werden verloren) de flow te hebben gevonden. “We zijn op de goede weg. We winnen en ik denk ook met goed voetbal.” Daarbij helpt het volgens Chouradi dat er spelers meedoen die ervaring hebben bij het eerste. “Jongens zoals Rowan (Besselink), Stef (De Wijs), dat zijn belangrijke spelers als ze bij ons spelen. Ze nemen ons op sleeptouw. Het zijn volwassen spelers, kleine foutjes gebeuren zelden bij hen.”

Ook over Cherrion Valerius, die vorige week zijn eerste profcontract tekende, heeft hij lovende woorden. “Hij zit in zijn eerste jaar bij de O21 maar speelt heel volwassen. Maakt geen fout, ook vandaag weer. Dat is wel lekker als je zo’n vastigheid achterin hebt.”

Basisplaats
Chouradi zelf sloot afgelopen zomer eveneens aan bij NAC O21. Hij miste de voorbereiding door en blessure en deed daarna wedstrijdritme op bij de O18. “Toen ik een keer de kans kreeg bij de O21 stond ik er gewoon. De trainer geeft me vertrouwen nu. Ik wil blijven leren en me blijven ontwikkelen.” Dat lukt aardig nu hij zijn basisplaats heeft afgedwongen.

In de zomer van 2020 kwam Chouradi over van de jeugd van Spartaan’20 en sloot aan bij de O16 van NAC. Hij omschrijft zichzelf als creatieve speler. “Goed in de één tegen één. Ik kan van niks iets maken. Ik heb scorend vermogen en kan assists geven. Mijn grootste ontwikkeling de afgelopen tijd is dat ik nu negentig minuten volle bak terug kan omschakelen en verdedigend mijn taken kan uitvoeren. Dat was eerst wel minder.”

Vorig seizoen bij de O18 viel Chouradi al op door zijn acties, al was het niet altijd positief. Hij weet direct waar het over gaat. “Vorig jaar dat ik een keer mijn team in de steek laat in de vierenveertigste minuut met een domme rode kaart. Die dingen kunnen in de O21 een groot verschil maken en dat wil ik gewoon niet”, reflecteert hij op zijn eigen gedrag. Hij heeft hard gewerkt om dat uit zijn spel te laten. “Dat zijn gewoon domme dingen. Ik focus alleen op hetgeen waar ik invloed op heb, dat is de wedstrijd. Ik weet dat als ik mijn ding doe, dat dat goed moet komen. Vertrouwen op mijn kwaliteiten. Die onzin om het maar zo te noemen heb ik niet nodig.”

Bron:
B-Side Rats
3 Reacties
2   0  
Judge M.

Veel succes Chakir maar alweer een speler van Spartaan’20. Wat zit daar in dat Rotterdamse water dat het zoveel NAC jeugdspelers oplevert?

2   0  
Judge M.

Veel succes Chakir maar alweer een speler van Spartaan’20. Wat zit daar in dat Rotterdamse water dat het zoveel NAC jeugdspelers oplevert?

0   4  
BP

***:

Rick Kruys gaat niet verlengen bij VVV Venlo, iets voor NAC.
Was toch ook in beeld bij de eventuele exit JPvG, richting Besiktas

2   0  
scheppioni

Er breekt toch de laatste jaren wat te weinig jeugd door helaas..... niet verkeerd om hier extra aandacht aan te besteden en dan de juiste ook te behouden !

Laad alle berichten na dit bericht in