Wij gaan niet opzij

'City Football Group mengt zich ook in strijd om aandelen'

Thiestemberg

Voetbal International publiceerde vanavond een artikel met het nieuws dat City Football Group interesse heeft in de aandelen van NAC. Veel supporters vroegen zich al af waarom de City Group niet eerder (publiekelijk) geïnteresseerd was in de aandelen. Dit aangezien NAC en het boegbeeld van de City Group Manchester City in de afgelopen jaren al samenwerkte.

Vergelijkbaar met de Amerikaanse partij GFC ziet de City Group veel potentie in NAC. In tegendeel tot de Amerikanen is de City Group al in bezit van de aandelen van meerdere Europese clubs (Manchester City dus), Troyes AC, Girona FC en Lommel SK. Buiten Europa zijn ook Mumbai City, Yokohoma Marinos, Melbourne City, New York City FC en Montevideo City.

Hoelang de City Group al meedoet in de strijd om de aandelen is niet bekend. Bronnen in Engeland wisten wel te melden dat vertegenwoordigers van de City Group in de komende weken naar Breda afreizen om de interesse verder concreet te maken. Na een lange tijd van 'exclusiviteit' van enkele partijen is het dus weer een ware free-for-all in de overname.

Bron:
B-Side Rats, Voetbal International
Terug naar overzicht
93 Reacties
165   11  
HenkTank4823

N A C

(N)ederlandse (A)fdeling (C)ity

41   134  
Otjes

Ben erg blij als City het wordt met de achterliggende netwerk, etc.

Ik neem aan dat het technische gedeelte met City mensen wordt uitgevoerd. Spelers aangevuld met lokale jeugdspelers. Ook Na jeugdopleiding verder uitbouwen.

Qua sponsering zou top zijn dat City netwerk wordt gebruikt. Openingswedstrijd seizoen 22-23
Nac - City.

Nac’ toekomst zou er ineens 100 keer beter uitzien.

Vrolijk zou toch eruit stappen als er een betere partij is….

99   29  
Maarten

En dan weer die afdankertjes krijgen zeker? Nee, dat lijkt me niks. Laat Vrolijk en die Amerikanen het maar doen. Ik ben wel klaar met deze soap.

92   20  
Ouwe spionkop

Alsjeblieft niet.
Je hebt geen moer meer te zeggen en die clubs worden allemaal uitgehold.
Lommel hopeloos, Girona gedegradeerd etc.
Dat zou het einde van ons mooie NAC zijn.

43   24  
PJ

Top, krijgen we Brandon Barker, Ashley Smith Brown en James Horsfield toch weer terug! Goud man!

28   11  
Scheids!

Wat ik al eerder memoreerde, dat er ook goede spelers naar Breda zijn gehaald.
Daarentegen zie ik wél liever de Amerikanen én Vrolijk in dé kielzog verschijnen!

12   8  
Scheppioni

Teveel eigenbelangen ! Wordt nog een ellende lange soap....... Luc morgen wel in de basis ???

57   22  
Chris W.M.

Op het oog de minste kandidaat. Hoeft enkel maar net over de grens te kijken om te zien dat er heel wat meer nodig is dan wat spelertjes ergens neerzetten en wat geld beschikbaar te stellen om een club te helpen.

46   19  
Das Phantom (BSR)

Ik heb al moeite met het accepteren van de Amerikanen & Vrolijk. Daar word je ook onderdeel van een groep clubs, maar nog enigszins vooruitgeschoven als ik de berichten en geluiden moet geloven.

Sluit niet uit dat ik niet meer ga als we onderdeel zijn van City. Levert dat wel heel veel in van mijn clubgevoel…

Wat een soap

148   21  
H.V.M.

Zou dit bericht op VI niet op een misverstand berusten?
De afkortingen CFG en GFC lijken toch behoorlijk op elkaar!
Mocht dit overigens wél kloppen, dan hoeven we hier niet blij mee te zijn.
Aan dat gedoe met City hebben we de laatste jaren helemaal niets gehad.
Bij Lommel is het overigens inmiddels ook een zooitje.
Het blijft een vreemde zaak dat er plotseling steeds meer onverwachte kopers opduiken.
Wat is er in hemelsnaam de laatste negen maanden uitgevoerd?

41   15  
NAC Vooruit!

City heeft goed materiaal geleverd in de eredivisie ( Angelino, Manu García, Ambrose, Pablo Mari). Maar, City zal beleidsmatig en op de lange termijn onze ondergaan betekenen. Met alleen wat spelers stallen, komen we er niet! Geen NAC City alstublieft dus…

25   37  
[email protected]©️

Ik ben ook kritisch op ‘Ons NAC’, maar kunnen zij zich ook weer opnieuw kandidaat stellen? Van alle opties die we nu hebben, lijkt me dat het beste bij onze club passen.

54   3  
Ivo

Het is ongelooflijk hoe het verkoopproces van de aandelen van de club ontspoord is. Wat een chaos.

De grote 3 zijn toch alledrie redelijk succesvol ondernemer geweest, maar bij NAC vallen ze echt door de mand. Dan huren ze nog een bedrijf in om het proces te ondersteunen, maar ze houden zich zelf niet aan hun eigen spelregels.

Ik snap nu wel hoe we de afgelopen jaar van directeur naar directeur en van trainer naar trainer zijn gehopt. Onze "bestuurders" hebben werkelijk geen idee van wat ze aan het doen zijn, waar het naartoe moet en hoe ze daar gaan komen. Zo wispelturig als het maar zijn kan.

Noem je prijs, verkoop aan de partij met de meeste zekerheden en het beste plan en laat het dan in godsnaam aan anderen over.

42   10  
Wanny

En dan eindig je als Vitesse als de sjeiks in opspraak raken.

Liever met minder geld, maar wel op eigen benen.

20   8  
076

City als eigenaar is niet vergelijkbaar met een free loan overeenkomst. Of je het moet willen is iets anders. Maar in een “vitesse” model worden spelers echt gestald ipv jongens die je daar uit de jeugdopleiding kunt halen.

Dat is niet anders dan met de Southampton set-up (en dan is City groter).

Dat NAC een vlaggenschip wordt van die Amerikanen zonder rendements verwachting (spelers verkopen en afromen) is ook een illusie.

In alle drie de gevallen ben je gewoon je zeggenschap kwijt.

Jammer dat iedereen steeds vond dat alles en iedereen weg moest. Zeker toen met City het best aardig ging en we in ieder geval nog wel baas waren in eigen huis. Dit is het gevolg.

Verkoop de tent dan ook maar gewoon aan de hoogst biedende. Dan maar Europa in met een plastic laagje, Dat is in alle 3 de plannen zo.

12   5  
Maarten

Nu nog een rijke sjeik en dan weten we helemaal niet meer of we van voor of achter leven. Ik ben er zo klaar mee , niet of normaal.

11   2  
Kinderkaartje

De overname.

The gift that keeps on giving.

22   17  
Arie

Mijn scc gaat dan linea recta de prullenbak in. Troyes, Lommel, Girona zijn clubs zonder enige allure.
Wij zijn een begrip in voetballand Nederland, alleen al met het Avondje NAC. Dan vergooi je je ziel niet aan zo'n gedrocht.

59   8  
Fred1

City heeft het altijd goed met NAC voor gehad en ze hebben enorm geïnvesteerd in NAC.
Logisch dat de interesse niet weg is.
Meer dan de betweters hier aan de buitenkant zien.
Loop anders ff op het trainingscomplex rond of door de burelen in Breda.
Van die Smulders mogen we van alles vinden, was ook een arrogante en eigenwijze lullo maar had wel een enorm goed contact met de City group.
Stijn Vreven, Hyballa en Lokhoff wisten het wel op waarde te schatten maar Brood die Belgische pseudo TD en zéker Steijn en Manders schoffeerden deze mensen tot op het bot.
Onder Vreven kwamen de talenten wel tot hun recht en we moeten niet vergeten dat al die arrogante kwallen daarna ook goede spelers net zo arrogant afwezen.
City kwam dus we degelijk met goede spelers maar die werden afgewezen of wilden zelf niet meer voor NAC spelen vanwege de slechte naam die inmiddels was opgebouwd.
Het is niet altijd wat het lijkt.
Maar we kunnen willen wat we willen maar zolang van Aalst zijn spelletjes blijft spelen met zijn verschillende allianties moet ik het eerst allemaal nog zien.

16   16  
Arie

Ook toen de goeie, bruikbare spelers (nog geen 50% overigens) hier kwamen kreeg ik al jeuk van de City Group. 1 van de gezwellen die als grondlegger aan de basis stonden van het gedrocht wat het internationale voetbal is geworden. Met die op 2 handen te tellen leuke spelers spelen we nu in de marge van de KKD. Dat hadden we zonder City ook wel gekund. Of beter zelfs. We zijn er dus geen klote mee opgeschoten.

6   3  
ssje

Als da maar goed gaat komen. NAC moet wel onze club blijven 💛🖤

1   11  
Fan uit Zevenbergen

Wat een Soap ist toch

John De Mol gebelt ???

24   8  
D'n Klaagmuur

Blijf het apart vinden dat er in heel Brabant niet een klein clubje mensen te vinden is die verstand hebben van beleidsvoering én voetbal én wat geld bij elkaar kunnen sprokkelen.

Als ik zie dat zo'n brouwerij Frontaal via crowdfunding binnen no-time 3 miljoen bij elkaar weten te krijgen om hun bedrijf te laten doorgroeien, waarom kan een club als NAC niet op een makkelijke manier een partij vinden met hart voor de club die ons kan bevrijden uit deze nu al 8 jaar durende kuttijd op voetbalgebied.

Waar is de lef en creativiteit in Breda gebleven in hemelsnaam gebleven waardoor we straks echt een nietszeggende eenheidsworsten club worden met een uit wanhoop te grabbel gegooide identiteit.

Ik mis zó ontzettend de echte behoefte om naar NAC te gaan, de ouderwetse NAC sfeer op de tribunes met nieuwe creatieve liederen, passie en beleving.

In de wurggreep met z'n allen door een stel bovensloters die enkel uit zijn op financieel winstbejag. Het is om gek van te worden.

16   9  
Dabbert

City heeft zijn kans gehad. Ze hebben ons gewoon laten barsten. Van aalst en de Servische miljardair ook niks omdat daar Van Aalst bij zit. Die heeft ons ook laten barsten.

Schrappen deze 2 deals.

17   2  
D’n opletter

Seuntjens toch niet weg?

8   6  
ctk

Ik mag hopen dat dit niet serieus is, heb helemaal niets met CFG, we krijgen op een uitzondering na alleen maar waardeloze spelers daar vandaan.
Wat mij betreft heb ik meer vertrouwen in GFC.

15   1  
Andre Vermeulen

Totaal geen berichten gezien dat overgang Seuntjens definitief is.Hoe zit het nu?

19   3  
Cees-2

Sommigen komen met bepaalde hysterische opmerkingen waar je geen enkel brood van kunt bakken. Van Aalst en consorten gaan hoogstwaarschijnlijk voor een deal die hun het meeste gaat opleveren. Die gaan echt niet bakken met geld inleveren om die van alles schreeuwende supporters te pleasen. Vergeet het maar. Sommigen zeggen, de club moet van "ons" blijven, maar ook nu is er totaal niets van ons. Wie zijn ons? We willen de club niet kwijt, die ben je al kwijt! Heb je momenteel iets te zeggen dan? Nee totaal niets. Dat zijn luchtkastelengedachten. Laten we in vredesnaam hopen dat er een goede deal uitkomt. Hopen, want geen enkele supporter heeft daar, ook "nu" enige nvloed op.

2   14  
steven73

HUP CITY, ik zei het al in eerdere berichten. die amerikanen zijn niet wie ze zeggen te zijn.

4   7  
steven73

En @ivo De Grote drie proberen precies te doen wat jij zegt. echter die vrolijk is een mediageil mannetje waar we op lange termijn niets aan hebben. alleen maar meer ellende. Ga nu maar voor City.

8   3  
Nacman

Voor de deadline van 12 uur snachts geen bevestiging nergens te lezen over de transfer van seuntjes.
Zou hij dan toch spelen vanavond?

0   4  
NAC Vooruit!

Mats Seuntjens heeft tegen ESPN bevestigd:

De transfer van Ralf Seuntjens naar Japan lijkt rond:

"Ik zal hem zelf naar Schiphol brengen, komt wel goed."

8   0  
Geelzwartwit

Het belangrijkste is dat er een professionele voetbal organisatie opgetuigd wordt. En dit onder 1 visie van jeugd tm NAC1. Alle eigenaren zullen zich richten op het creëren van meerwaarde bij spelers, doorontwikkelen van speler en team tbv sportieve en financiële prestaties.
Welke partij hierin het best is.. Ik zou het niet weten. Ik ken geen concrete plannen niet anders dan stukjes uit Bndestem die altijd beginnen met "naar het schijnt"

Dat het maar opschiet

1   0  
Geelzwartwit

@nacman
In Tokio, Japan is het 8 uur later dan in Breda.

Zal wel goed gekomen zijn

3   1  
Chris W.M.

@NACMAN

De transfermarkt in Japan sluit pas 29 maart om 00:00. Gisteren was de eerste wedstrijd van het seizoen, maar net als hier betekent dat niet dat er dan geen spelers meer gehaald kunnen worden.

4   2  
Nacman

@NAC vooruit
Dan had ons lokale parochieblad of NAC zelf of een van de voetbalsite daar wel gisteren een officiële melding van gemaakt wat mats zeg is leuk maar zolang het niet officieel bevestigd is hoeft hij niet naar Schiphol te rijden.

2   5  
Gjoewie

Haha, het houdt maar niet op. Maar goed, hoe meer serieuze kandidaten, hoe hoger de prijs, toch? Kwestie van vraag en aanbod.
Ondertussen staat ook Fietstas te koop. De nieuwe eigenaar moet wel een schuld van 120 miljoen (!!!!!!) overnemen. Stel nu dat er iemand komt met, pakweg, 60 miljoen, dan krijgt hij geen poot aan de grond in Arnhem. Och, denkt hij dan, als ik Fietstas niet kan kopen, dan ga ik wel naar Breda. 😇

2   1  
Breda*076

Dat deze partij ineens naar boven komt is opzich ook niet heel gek naar mijn idee. De regels met het verhuren van spelers gaat natuurlijk geheel op de schop. CFG heeft dus partijen nodig waar ze hun spelers "definitief" kunnen stallen om ze daarna voor een habbekrats te kunnen verkopen aan een andere partij binnen de groep om zo alsnog het spelletje van "verhuren" te kunnen spelen.

Lijkt mij niet de partij om je aan te verbinden maar ik ken de plannen dan ook niet.

4   1  
nb.vos

Ben benieuwd!
Ik heb deze spin-off toegevoegd aan de must see lijst op netflix.
Eerst Seizoen 2 De Overname nog afkijken.

4   2  
Nacbeest

Ben überhaupt benieuwd of het systeem van de city group nog lang zo kan blijven werken. Als ik het me goed herinner willen ze het aantal huur spelers van een club (verhuurd en gehuurd) sterk inperken.

5   7  
Geelzwartwit

Dan zou het van
NAC Breda
NAC Breda City worden

Onderdeel van de redding van faillissement vroeger was oa dat het woord Breda toegevoegd werd. Mede daardoor stelde de Gemeente zich "schappelijk" op mbt betalingen.

Inmiddels zijn we gewend aan NAC Breda. Toevoeging van woord City zou wederom een soort vereiste zijn tov lijfsbehoud.

Als het beste plan maar zegeviert. Het woordje - stad - achter Breda erbij zou me niet zo boeien.

De gemeente zal het mbt citymarketing niet echt erg vinden

5   2  
Sjef de gevulde koek

En wie is het volgende week ? Word dat dat er knopen doorgehakt gaan worden.

6   3  
Geelzwartwit

Wel grappig.. Vaak las ik hier dat supporters NAC een slapende reus vinden. Een club fie in supporters aantallen top 5 is. En qua club en achterban top 10? Ere.
Er zijn nu 3 enorme reuzen die onze club wakker willen schudden.
Ook opmerkelijk vind ik dat Otjes van de week nog zei - ik denk dat er onverwachts een 3e partij mee heen gaat... - Toen was City nog niet in beeld.

Ben benieuwd of er vandaag of in de podcasts weer wat cliffhangerd komen. The saga continues

3   10  
Die ne gast

Blijkbaar hebben partijen als City en Sport Republic zich niet in de eerste ronde ingeschreven (omdat Crossminds het netwerk niet had om het daar onder de aandacht te brengen?) en melden zij zich nu pas.
Dat Crossminds-traject is dus zonde van de tijd en het geld geweest. Met als gevolg dat komend seizoen ook weer een verloren seizoen wordt. Dat ge bedankt zijt, ge wit ut.

City, Sports Republic, Amerikanen, ik word er niet echt blij van.
Als iedereen nu toch weer aan de onderhandelingstafel mag plaatsnemen, moeten we Ons NAC maar niet weer eens activeren en alvast een crowd-fundings actie starten.
Genoeg voetbalsupporters uit binnen- en buitenland die best wat geld willen doneren om ons uit de klauwen van City-groep te houden.

19   2  
gjoewie

Geelzwartwit > Ik denk dat er toch zo gekeken wordt naar NAC. Een slapende reus. Eigenlijk wel een adekwate omschrijving.
Gisteren zag ik de samenvatting van Fortuna tegen de Stillempjes. Een echte kelderkraker. Het stadion van Fortuna is een kopie van dat van ons. Capaciteit dus ongeveer hetzelfde. Aantal toeschouwers: 5.800.
Bij Fietstas zie je soms ook weinig mensen op de tribune zitten, maar ja, dat stadion is ook twee keer zo groot als dat van ons.
Als een derde van het aantal toeschouwers een sjaaltje of een petje koopt, dan heb je wat dat betreft al twee keer zo veel omzet als bij Fortuna.
De bieromzet bij NAC moet echt een van de hoogste van Nederland zijn.
Hoe kan het toch dat Sparta en RKC ieder jaar weer gewoon in de eredivisie spelen? En Fortuna? En PEC? En Heracles? Organisatorisch doen ze het gewoon beter dan NAC, hoewel wij veel meer capaciteiten hebben.
NAC is echt een slapende reus. Het wordt tijd dat we wakker worden.

23   7  
Beest

Dat mensen toch nog steeds roepen om ons nac. Dan heb je toch een plaat voor je gezicht hangen hoor..

Er willen nu 3 groepen NAC overnemen die er echt veel geld in willen pompen . En dan kom je met ons nac aan waar we nog geen 6 miljoen bij Elkaar krijgen.

Ik wil gewoon weer terug naar zaterdagavond voetbal thuis tegen Utrecht of een vitesse. We proberen het al 50 jaar met lokale mensen en niemand krijgt NAC aan de praat.

Laat nu de mannen met de echte centen het maar eens proberen . De sfeer op de tribune gaat er echt niet door veranderen

6   8  
Svt076

De eigenaren van City zijn in zowat alles het tegenovergestelde waar wij als Bredanaars/Brabanders/Nederlanders voor staan.
Krijg hier het minste gevoel bij. Al helemaal als je ook nog eens kijkt naar Lommel.
The soap continues...

10   0  
Dun Diëe

Het dramatisch verloop van het overnameproces legt wel één ding in de voetballerij in het algemeen bloot: dat iedereen er tegenwoordig op uit is het Red Bull model toe te passen, en dat als beste succesmodel wordt gezien voor clubs die niet tot de groten der aarde behoren.

Nu ben ik er geen hele grote fan van maar je moet toch eerlijk zijn dat dat een duurzamer model is dan de rijke Arabier of Rus die de toko als eenling overneemt.

Dat een lokale vermogende groep NAC gaat runnen is in elk geval een illusie… de pijnlijke conclusie is dat er uiteindelijk niet genoeg geld bij elkaar gelegd kan worden en er ook niet een goed plan voor Nac uit de regio zelf is gekomen. Blijkbaar wil niemand met voldoende vermogen de kar trekken. Al moet wel gezegd worden dat de club volledig op zijn gat ligt en het afbreukrisico en de financiële injectie om er weer boven op te komen enorm is.

Dus zijn we overgeleverd aan de drie buitenlandse partijen elk met Red Bull als blueprint.

3   5  
RV

Zou een waardeloze zet zijn wat mij betreft. Als de heren het beste met de club voor hebben en supporter zijn (wat ze beiden pretenderen) dan mag en kan dit nooit geaccepteerd worden.

Het is gebleken uit de genoemde voorbeelden dat het zelden succesvol is geweest voor zowel de prestaties als het karakter van de overgenomen club.

Alleen maar in het belang om op te leiden en te handelen in spelers. Dat staat allemaal veel te ver af van mijn eigen beleving over voetbal.

30   3  
Geelzwartwit

Je kon vrijdag heel goed de potentie van NAC zien.

9e plek kkd maar onwijs veel supporters op de tribunes.

Inzet en vooruitvoetballend op het veld. Mix van routine en jong. En het publiek is blij en zingt en loopt weer eens trots het stadion uit. Veel meer is er niet nodig om de aanhang warm te krijgen.

Bovenstaande zorgt ervoor dat je NAC niet met een Lommel of Ligue1 club of wie dan ook kan vergelijken.
Als NAC organisatorisch en sportief echt professioneel opgezet wordt en daarmee progressie maakt dan kan het in Breda wel eens heel gek gaan lopen.

De club en het voetbal is op sterven na dood maar toch 15 - 17k man op de tribunes. Stel je eens voor als het wel goed gaat. En dat is mede waarom die grote partijen interesse hebben. Ook al wordt het een handelhuis dan wel 1 met bomvolle tribunes. Het is en blijft een voetbalclub met maatschappelijke waarde en identiteit. Stop je 20 miljoen in Lommel of in NAC.. Een wereld van verschil.

22   3  
Dun Diëe

Ik moet ook zeggen dat mijn mening over de partijen met de dag veranderd. Door nieuwe inzichten, nieuwe informatie waar je ineens over leest. Zo zie je maar weer hoe je beeldvorming beïnvloedbaar is als buitenstaander.

Huidige stand van zaken: geen fan van de City groep vanwege hun belabberde track record met voornamelijk Lommel en Girona als voorbeeld. Het klopt dat ze ons goed kennen en ons in het verleden goed geholpen hebben. Maar Verschueren wist niet hoe snel hij naar Rotterdam moest rennen na een paar jaar rommelen daar. Geen gelikte organisatie als je het mij vraagt.

Wat betreft de Amerikanen zeer onder de indruk van het cv van Nick Sakiewicz. Maar dan moet het wel kloppen dat hij de grote man achter dit verhaal is. Het “vlaggenschip” verhaal kunnen we als korreltje zout nemen. Puur een verkooppraatje om goodwill te kweken maar dat betekent niet dat het an sich een verkeerde partij is. Beetje vreemd wel, voor mij althans, dat hij met Vrolijk - a.k.a. de Man van Alle Winden - in zee gaat. Ben benieuwd wat de gedachte daarachter is omdat ze voldoende kapitaal lijken te hebben voor 99% eigenaarschap. Het lijkt me ook dat ze de clubcultuur zodanig begrijpen dat ze oudgedienden actief betrokken willen laten raken bij de club: voorzover we dat uit de media hebben begrepen ten minste.

Tot slot, Sports Republic lijkt me nog steeds geen verkeerde keuze. Omdat ze niet alleen met doelstellingen komen die te mooi om waar te zijn, maar gelukkig is hun werkwijze dankzij the Guardian goed gedocumenteerd en kun je stellen dat het geen pannenkoeken zijn. Dat van Aalst op een bepaalde manier betrokken blijft is niet ideaal, maar in de beschreven rol niet onoverkomelijk mijns inziens. Maar dan moet ik toegeven dat ik me door hem niet persoonlijk geschoffeerd voel, in tegenstelling tot de actieve supportersgroepen.

3   6  
Pomelo

Nee

28   13  
naxioma

Waar andere clubs moeite hebben om goede investeerders te vinden, staan ze bij NAC in de rij om de club over te nemen. Inmiddels hebben zich drie grote partijen gemeld die NAC willen overnemen, en is er tenminste nog één partij (die eerder interesse had) die zich wellicht bij dit rijtje gaat voegen. De internationale voetbalwereld lijkt wakker te zijn geworden, en de interesse van de ene grote partij roept de interesse op van de ander. Zo werkt dat nu eenmaal. En de interesse voor NAC valt ook goed te verklaren. NAC is een 'traditionsverein', een volksclub met een trouwe aanhang en een uniek karakter. Financieel is de club redelijk gezond, en zelfs in de KKD bij matige prestaties draait de club bijna break-even. Daarnaast is NAC op sportief gebied de club die het meest onder haar potentieel presteert. NAC is dus zowel sportief als financieel zeer interessant voor (buitenlandse) investeerders. Dit in tegenstelling tot Vitesse, Twente of ADO die of een enorme schuld hebben en/of elk jaar een flink operationeel verlies lijden. Met gerichte investeringen kan NAC een aansprekende en stabiele subtopper worden in de eredivisie. En dan heeft zo'n buitenlandse investeerder/netwerk er ineens een unieke club en geweldig uithangbord bij. Of het nu SR, CFG, GFC, FSG, RB of een andere partij is.
Degene die nu gaat bepalen wie de nieuwe mede-eigenaar / grootaandeelhouder wordt is Wim van Aalst. Hij heeft besloten sowieso deel uit te willen maken van dit succesverhaal en aan NAC verbonden te blijven als mede-investeerder en aandeelhouder. Dat in een aandeelhouderschap dat varieert van 15 tot 30% eigendom, afhankelijk van hoeveel de hoofdaandeelhouder zal investeren. SR en CFG zijn de meest voor de hand liggende partijen, maar ook GFC kan een optie zijn, als zij bereid zijn Wim van Aalst te accepteren als mede-eigenaar in plaats van Karel Vrolijk. Een tweede minderheidsaandeelhouder lijkt uitgesloten. De voorkeur gaat waarschijnlijk uit naar een (enigszins) ervaren partij die èn zeer kapitaalkrachtig is èn ook een groot international voetbalnetwerk meebrengt. De komende weken zal duidelijk worden wie naast Wim van Aalst de grote eigenaar/investeerder wordt van De Parel Van Het Zuiden. Na zoveel magere jaren lijken nu echt de vette jaren aan te gaan breken!

17   11  
ome cor

De anti City geluiden zijn gebaseerd op een andere samenwerkingsvorm dan eigenaarschap. Dus het is appels met peren vergelijken.

Of City beter is of juist niet dan "de Vrolijke Amerikanen" kan ik niet beoordelen, maar afschrijving van City op basis van een slechte vergelijking past niet.

De beste optie is nog steeds een Bredase miljardair met NAC hart en ervaring in het betaald voetbal, maar hoeveel zijn er daarvan ?

17   22  
Ouwe Spionkop

Zolang van Aalst een belang houdt in NAC wordt het nooit wat.
NAC jaren in wurggreep houden, dan NAC te koop zetten (want supporters zouden trainer zogenaamd hebben bedreigd) en dan nu weer mede eigenaar blijven.
Wegwezen met die gast, samen met zijn vriend Manders!
Ik pleit voor de Amerikanen samen met Vrolijk. Ze hebben ontzettend veel geld te besteden en willen een nieuw stadion gaan bouwen. Als je subtop eredivisie gaat spelen trekt NAC zeker 25.000 man gemiddeld. Ook zijn er lijntjes met Arnold, Stewart.
Een Serviër lijkt me gezien met warme relatie met Putin niet verstandig. Voor je het weet staat hij op de sanctielijst en ben je weer terug naar af.
City groep is helemaal uit den boze. Die hollen die clubs alleen maar uit, ze stallen er wat spelers en doen er verder niks mee. Zie Lommel en Girona.

11   1  
RedFox

Als je dan leest hoe het er bij Lommel aan toe gaat sinds de overname, wordt ik daar niet heel enthousiast van....

https://nl.wikipedia.org/wiki/Lommel_SK_(2554)#Overname

19   2  
Fritske d'n Olifant

NAC is alleen in toeschouwersaantallen, entourage en horeca-omzet een "sleeping giant". Voor de rest spelen wij al jaren een vrij marginale rol in voetballand. De tijd dat topclubs met knikkende knieën naar Breda kwamen lijkt alweer lichtjaren achter ons.

Acht jaar lang hebben we ons laten gijzelen door drie grootaandeelhouders die dat eigenlijk niet wilden zijn. Ze wilden nooit serieus investeren, maar namen tegelijkertijd wel hele ingrijpende en dure beslissingen ten koste van ons aller NAC. Dat begon al met Graeme Rutjes die zonder enige ervaring, maar wel op voorspraak van Van Aalst TD mocht komen spelen en een van de hoofdschuldigen van de degradatie in 2015 werd. Voetbalknowhow in de top van de club vond men niet belangrijk. Alles wat Bredaas en oud-NAC is vormde een bedreiging. Over alle blunders en intriges naderhand zou je een boek kunnen schrijven. Netflix zou direct de rechten kopen om er een serie van te maken.

Wat het allemaal nog schrijnender maakt is dat behalve een lokale bouwondernemer niemand in Breda/West Brabant blijkbaar geïnteresseerd is een pak geld op tafel te leggen om de plaatselijke voetbaltrots te redden. Alles wat NAC ooit was is kapot gemaakt, uit elkaar gedreven, gepolariseerd en de eensgezindheid is ver te zoeken. Dat lees je hier ook in de reacties terug. Hierdoor zijn we helaas overgeleverd aan buitenlandse investeerders. We moeten het als gewone supporters met een 9 tot 5 baan er maar mee doen en bidden dat NAC nog iets van autonomie en eigen identiteit overhoudt.

9   2  
SjorsNac

Met city ben je er in ieder geval wel zeker van dat de 5e colonne buitenspel staat, valt ook wat voor te zeggen.
Toch heeft het niet mijn voorkeur, ben je in ieder geval zeker dat het niet meer dan een handelshuis gaat worden.

9   7  
fvf6

Logische zet van City die worden nu beperkt in het aantal spelers dat ze mogen verhuren en om zeilen dat op deze manier . Maar ik zie niet in dat NAC hier beter van wordt want je bent de zoveelste club die spelers van City opleidt en je wordt er zelf niet wijzer van

12   2  
Dun Diëe

@Naxioma rake analyse. Het uitverkochte huis zal zeker helpen, en de financiële situatie ook. Kleine voetnoot: mochten we uiteindelijk met een partij in zee gaan die (veel) geld in de club gaat pompen om hogerop te komen dan stijgt de eventuele schuldenberg waarschijnlijk ook en als de inkomsten dat niet voldoende compenseren dan worden we in de toekomst ook een club financieel vergelijkbaar met de clubs die jij noemt. Oftewel, mocht de partij er in een later stadium weer uitstappen dan kan het zo zijn dat je NAC aan dat rijtje toe kan voegen.

Maar goed, dat is nu eenmaal het risico van investeren en specifiek is het betaald voetbal model nou eenmaal een risicovolle investering (daarom is het zo lastig betrouwbare investeerders te vinden voor een BVO). Als we weer hogerop willen komen, kom je hier niet onderuit. En in dat opzicht verschilt een eigenaar van buiten de regio niet met een eigenaar van binnen de regio (er vanuit gaande dat Sinterklaas niet bestaat). Als de totale waarde van de club, kapitaal op en naast het veld, maar ongeveer recht evenredig omhoog gaat samen met de investeringen. Goed beleid is dus noodzakelijk, dus laten we hopen dat de club in goede eerlijke handen komt, wie het ook wordt.

10   23  
The Don

Nooit aan beginnen, fuck City!

3   5  
Badeend

Fritske,

"NAC is alleen in toeschouwersaantallen, entourage en horeca-omzet een "sleeping giant". Voor de rest spelen wij al jaren een vrij marginale rol in voetballand. De tijd dat topclubs met knikkende knieën naar Breda kwamen lijkt alweer lichtjaren achter ons."

Als we elke week de Eredivisieclubs angst aan zouden jagen, zouden we geen "sleeping giant" zijn, en dan zou er ook voor daadwerkelijke realisatie van de potentie betaald moeten worden. Op dit moment gaat het er vooral om of geïnteresseerde partijen die potentie zien, en of die waargemaakt kan worden met (relatief) kleine investeringen.

19   3  
SanderH

Voor een buitenlandse partij is NAC commercieel gezien erg interessant. Wekelijks een vol stadion en een grote naamsbekendheid. Daarom kan je Lommel niet vergelijken met ons NAC. Sterker nog ik denk dat City Lommel laat vallen als men NAC overneemt. Daarnaast staat bij NAC de jeugdopleiding goed op de kaart wat je over de Belgische vrienden niet kan zeggen.
Sports republic en GFC gebruiken van Aalst en Vrolijk natuurlijk als pure stroman niet meer niet minder. Zeker financieel gezien. Dan is er een lokaal gezicht bij de overname en ivm de toetsing bij de KNVB is dat erg interessant. Alles bij elkaar denk ik dat de City group de beste keuze zou zijn. Ook om van het old boys network af te komen.

14   20  
Boyke

Hoevaak we die Disney beleving van Naxioma al hebben gehoord. Dat de vette jaren nu eindelijk gaan beginnen. Ik word er echt moe van. En dan andere kandidaat kopers voor luchtfietsers uitmaken. Dit stinkt naar een geval van “Wij van WC eend, adviseren WC eend” met z’n gelik bij van Aalst. Gadver.

23   1  
Andre Vermeulen

Je zou bijna vergeten dat er vanavond gevoetbald gaat worden. Nog steeds dezelfde afwezigen?

6   2  
Beter de Laat dan nooit

Was in het begin enthousiast over samenwerking met City, maar we zijn vaker het afvoerputje geweest dan dat we kwaliteit kregen. Voorbeelden Lommel, Girona en Troyes spreken ook niet in hun voordeel.
Dat een regionaal persoon minderheids aandeelhouder wordt bij de andere opties juich ik alleen maar toe. Op het moment dat de hoofdaandeelhouder er vanaf wil is het voort bestaan van de club beter gewaarborgd.
Uiteraard liever Karel Vrolijk dan van Aalst maar aan de andere kant spreekt het plan van de Serviër me meer aan. Zolang het maar niet met Manders is.

8   3  
NAC4Ever

Weet iemand of Seuntjens er vanavond nog bij is?

12   2  
Geelzwartwit

Je merkt wel in de flarden van de plannen van alle kandidaten (behalve die van City) dat ze op een ander niveau denken en willen opereren dan - Penders moet trainer worden, Lurling moet zich meer laten gelden, Lokhoff is een top TD -

Eigenlijk geeft dat mij nog het meeste moed. Natuurlijk komen namen als Vidmar en Arnold etc voorbij maar uit alle berichten klinkt wel door dat ze technisch het beste willen gaan neerzetten. Een plan met de beste poppetjes. En dat ze vanuit plan, visie, beleid pas de poppetjes gaan invullen.

Een professionele organisatie ipv lokaal sentiment. Het zou voor eens en altijd wel eens de redding van de club kunnen zijn. Verliezen daarmee veel karakter qua club? Ja natuurlijk want al het gekronkel, vriendjes in schuiven, ons kent ons, elkaar zaken toeschuiven, dealtjes, 1e,2e,3e,4,e,5e,6e kollones enz al dat gezeik en gedoe maakte dat NAC een levendige club was met waar we nu staan als resultaat. Jaren terug was dat nog te handelen maar in het huidige betaald voetbal redt je het niet meer met hier en daar een mazzeltransfer of hulp operatie.

NAC is bier zuipen en kut roepen. Het zou zomaar eens kunnen zijn dat NAC straks bier zuipen en juichen is. Ik zou zeggen...wen er dan maar aan. Ik kan er tzt prima aan wennen eindelijk eens een moderne bvo.

Mbt lokale sentiment heb ik wel vertrouwen in de Amerikanen maar vrees ik voor -mediaman Vrolijk-

8   14  
Hugo

Fijn he, zo een investeringmaatschappij, rijke rus, sjeik of group. Als ze je beu zijn als club, gaat de verkoop erin. Geen binding. Het vitesse-imperium (lees 120 mln schuld) staat ook in de verkoop. Die luchtbel gaat binnen afzienbare tijd spatten. En dan moet je weer beginnen vanaf de grond. Enig voordeel. Daar zit NAC nu al. Zorg voor mensen met binding, lange termijn, Bredase smoel.

Ik wil mijn NAC terug. Ik wil helemaal geen CL binnen drie jaar, geen gouden bergen, geen afgedankte ´talenten´ van city, geen doorverkoophuis of verdienmodel, geen ´filiaal´ zoals Lommel/Girona.

12   4  
Baosje

@ Hugo

nog even geduld ... dan is er géén NAC meer

het is nu buigen of barsten .. in die situatie zit NAC nu helaas... meer smaken zijn er deze keer niet meer

zonder investeringsmaatschappijen kan jij op zaterdagmiddag bij de Gunners gaan kijken

besef dat nu eens

7   2  
Bertus

Opmerkelijk dat er totaal geen nieuws is over Seuntjens.
Op zijn minst moet je toch horen of de transfer wel of niet is doorgegaan?
We worden volgestopt met non informatie en dingen die er toe doen horen we niet of bij toeval .

5   2  
scheppioni

@ NAC4EVER
Ik zie zojuist een vermoedelijke opstelling, dat nagenoeg dezelfde opstelling is alleen keren Boris en Moise terug bij de selectie. Boris zou de plek innemen betreft the Seun(zeer vreemd, deze stilte nu rond hem) Moise zou op de bank beginnen, maar dezefde verdediging en ook nog geen Ed de Graaf !?!

3   2  
Mo

Waar blijft chris van nijnatten met zijn geldscgieters nu of doen die ook nog mee ,weet iemand dat

3   1  
NAC4Ever

@SCHEPPIONI
Bedankt voor je reactie.
Ik hoop/verwacht dat uiterlijk na de wedstrijd via de interviews de stilte rond Seuntjens word doorbroken.

4   5  
Sjef de gevulde koek

Seuntjes is al lang rond die had vorige week al een akkoord. Hier al 10x gemeld maar wilde tegen de graafschap thuis nog mee doen. Vanavond is hij er natuurlijk niet bij voor de gene die dat nog wel dachten.

5   2  
D'n opletter

@Sjef, heb jij een bevestiging van NAC gezien, m.b.t. transfer van Seuntjens?

Het is toch te zot voor woorden dat dit nergens officieel bekend is gemaakt. Hoe moeilijk kan het zijn om even een persberichtje op te stellen?

12   7  
Sjef de gevulde [email protected] opletter

Binnen Nac zijn ze nog even aan het ruzie maken wie die 2,5 ton in z’n zak gaat steken. Ik hoor echt bizarre verhalen wat er achter de schermen allemaal gebeurd.

7   2  
Tonn

Ik snap al die vooringenomenheid en negatieve reacties niet t.a.v. de mogelijke overname kandidaten. Zolang we zelf Niet t geld hebben om in NAC te investeren hebben we geen invloed. Moge degene met de beste plannen doorgaan. Maar iedere kandidaat blijven afkraken zal alleen maar negatief uitpakken voor NAC

2   2  
bas

Die verhalen zijn redelijk in lijn met de verwachting mits je de laatste jaren een beetje hebt meegekregen. Ze hebben nog iets meer dan twee uur tot de transferdeadline anders blijft Seuntjens in de HB.

2   6  
bas

@Tonn
Hoe gaat ongeacht het voorstel per definitie positief zijn en staan te juichen NAC helpen? Niet iedereen is enthousiast om onderdeel te worden van een groep clubs waarin het belang van NAC niet altijd bovenaan zal staan. Onderbouwde kritiek wordt al tien jaar weggewuifd met vergelijkbare opmerkingen, maar enkel volgzaam jaknikker gedrag verziekt de cultuur nog meer. Voorbeelden genoeg daarvan. Daarnaast overschat je de invloed van wat comments op internet.

1   11  
Paulus

Ik word er kotsmisselijk van .hoe mijn club naar de gvd gaat van al die opties. Is er nou geen puisrijken Bredanaar die de club over kan nemen belijdt kan voeren en gewoon het nac dna laat zo alles het is triest hoe mijn club er voor staat NAC FOREVER

10   1  
Cambridge

@Bas tussen jaknikker/positief en negatief zit nog wel een heel groot gat.

Je kan ook gewoon nog geen oordeel willen geven omdat je de feiten niet kent. Dus niet positief en niet negatief. Dat heeft niets met jaknikkerij te maken. Dan wil je pas beter geïnformeerd oordelen (positief of negatief).

Dat NAC een rauw randje heeft vind ik heel fijn, maar er mag hier ook ruimte zijn voor de mens die niet wil oordelen voordat er wat meer bekend is.

7   5  
Dutchbird

We kunnen hier fantaseren tot we een ons wegen maar zo lang er in Teteringen een kleine generaal woont die tegen elk voorstel "njet" zegt zal de impasse regeren.

Bovendien bewijst Vitesse weer eens hoe levensgevaarlijk een nieuwe aandeelhouder kan zijn die de schuldenlast tot in de hemel laat groeien. Dan helpt uiteindelijk niets meer. Wie is er dan nog in staat of bereid om zo'n berg schulden over te nemen? Zelfs met 10 keer OnsNAC kom je dan nog niet in de buurt.

Ik vraag me overigens wel af hoe het bij Vitesse zo ver heeft kunnen komen. Heeft de KNVB zitten slapen?

7   1  
knurft

@ Paulus

welterusten ....

de mensen met héél véél geld in Breda , hebben zich niet gemeld ..dussssssssssssssssssss........

0   2  
NAC4Ever

@SJEF DE GEVULDE KOEK
14 March 2022, 13:13
Zijn NAC en de Japanse club ook al rond?

7   2  
Fritske d'n Olifant

@Badeend

Wat ik er mee bedoelde aan te geven was dat NAC (en dat spijt me als supporter te moeten zeggen) buiten de fanbase weinig meer voorstelt. Ik kan me nog herinneren dat we bijna 20 jaar geleden gered moesten worden door Janus Oomen. Sindsdien zijn we door verschillende directies en eigenaren volledig uitgewoond en beroofd van al het tafelzilver. We hebben geen eigen stadion, huren een trainingscomplex in de achtertuin van Sauna Diana, de jeugd speelt op een bijveld van Boeimeer en de selectie heeft behalve Olij nauwelijks restwaarde. De nieuwe eigenaar koopt feitelijk alleen een stuk historie, de naam en een licentie. Als NAC al een slapende reus is dan kun je die wel met een zak geld wakker schudden, maar er moet meer gebeuren om de boel ook levensvatbaar te houden. Die bereidwilligheid van het regionale bedrijfsleven waar het nu aan ontbreekt om in NAC te investeren moet er op termijn wel zijn zodat we straks niet als een junk aan het geldinfuus van 1 eigenaar liggen. Om die reden voel ik het meest voor de combi GFC/Vrolijk, maar dat is meer onderbuikgevoel. Ik weet eigenlijk verder niet hoe Vrolijk er op staat bij de andere sponsoren?

10   10  
Nonkel Frans

BeentJes op de grond mensen:
"Wie heeft er ooit een zak geld een goal zien maken? "

Van Aalst wanneer houd je op met deze eeuwigdurende en verstikkende poppenkast; pak je verlies en ga.

14   4  
GB

Als je, je onderbuik even weglaat en de moeite doet zelf goed te zoeken (dank aan @chriswm ook, dan zie je dat die amerikanen zeer solide zijn, of NAC echt de club wordt waaraan alles wordt opgehangen wordt is dan te bezien. De Servische Miljardair is zeker ook solide maar daar wordt je ook een satelliet van Southhampton (dat is hun kapstok. Zelfde geldt voor de City group, daar wordt je echt niet belangrijk maar een club waar alle talenten worden weggehaald en ondergebracht bij die onderdelen die spelen in competities die merr geld opbrengen. Mijn gevoel naar veel lees- en denkwerk, zegt de Amerikanen. Maar vooral gaat allen eerst goed lezen, echt goed lezen en vorm dan je mening. Weer veel te veel aannames hier op basis van weinig zelf inlezen......

U zijt gegroet!

3   1  
Cees-2

Menigeen heeft nogal wat wensen op zijn kerfstok i.v.b.m de overname. Verschillende verhalen zijn goed onderbouwd, dat moet ik toegeven. Dus absoluut geen kletspraat. En mensen mogen zich als echte NAC-supporter best druk maken over de toekomst. Dat is alleen maar gezond.

Maar nu het volgende, verschillende meningen hebben nogal wat te eisen, te morren, hier te breed en daar te lang. Maar de situatie waar NAC in zit, heb je feitelijk weinig te willen, of te eisen. Het is doordobberen, of een overname. En als die financieel meer te behappen hebben,moet je blij zijn dat men dat doet! Want kan het nog slechter?

Wat ik wil zeggen, alles beter dan zoals het nu loopt. En de nieuwe mensen, plannen dat zal de tijd uitwijzen. Garanties heb je niet. Dus weet je plaats als je doorslaat met mopperen op een bepaalde partij. Alleen Van Aalst, poeha dat is?

165   11  
HenkTank4823

N A C

(N)ederlandse (A)fdeling (C)ity

11   3  
Tip

Manchester City heeft zeer zeker NAC goede spelers geleverd. Die namen kennen we allemaal. (De solo van García tegen Feyenoord in de kuip zit voor heel mijn leven op mijn netvlies. En toen durfde de lullo nog geen penalty te geven.)

Ook veel mindere spelers kwamen maar haalden we er wel uit wat erin zat? Bij Lommel werkt het inderdaad niet, maar dat ligt vooral aan Lommel weet ik. Je moet met wat City aanreikt wel iets goeds doen.

Maar laten we nu eens tevreden zijn mede supporters. Verkopen is als zitten vissen. En dan ben je toch stik blij dat er contant hard aan die dobber wordt getrokken. Kwestie is dan nog de vetste vis aan de haak slaan. Het gaat nog even duren maar dit komt echt wel goed.

De krachtsverhoudingen binnen het NACse een beetje inschattend wordt het denk ik de Servische partij. Nogmaals dit is een persoonlijke inschatting. De Servische kandidaat is in ieder geval een vette vis. Zaak dat wie het ook wordt de schouders er onder worden gezet door iedereen.

3   4  
Nonkel Frans

Ach @GB of wij nu wel of niet ons huiswerk doen en we op dezelfde minst slechte kandidaat uitkomen, het maakt allemaal geen donder uit.

We zijn overgeleverd aan een eigenaar- verkoper die niet weet wat hij wil en geen knopen door hakt. Daarmee houdt hij de hele club in een wurggreep. Mogelijk zakt de waarde van de club op deze manier verder want er staan dadelijk zo n 10 000 of meer seizoenskaarthouders op die - al dan niet georganiseerd - gaan staken dwz geen kaart meer kopen. En dat moment komt snel - in mei dus binnen 6 weken. Met de kreet " jullie zijn goud waard" maak je de gemiddelde NACcer nu echt niet meer gek.
Daar gaat dus je prachtige exploitatie begroting en je verkooppraatjes van Aalst.

Of deze suggestie wel of niet verantwoord is? Moeten we op zo n manier door te staken als supporters onze eigen club een hak zetten? Nee natuurlijk niet maar hoe komen we anders uit deze impasse? Het wordt steeds gekker. Het traineren en manipuleren van het verkoopproces kan tot dit soort ellende leiden. Wij hebben er niet om gevraagd. En wat wij vinden maakt niet uit.
Ik wens de mannen die het gouden aandeel bewaken veel wijsheid en geduld.

1   4  
NAC nz

Alsjeblieft niet! Zijn al vaker beloften niet nagekomen door mindere spelers te sturen dan beloofd.

4   0  
André

Zijn dit weekend veel gesprekken geweest ook met personen van de oude 18 aandeelhouders. Nog veel mogelijkheden ...

Laad alle berichten na dit bericht in