Wij gaan niet opzij

City Group beschuldigd van overtreden Financial Fair Play Rules

Thiestemberg

Onze collega’s van Fanzine De Rat kwamen met een opvallend bericht naar buiten over de City Group. De internationale ‘voetbalketen’ wordt namelijk onderzocht door Football Leaks voor het mogelijk overtreden van de Financial Fair Play Rules.

In het kader van de overnameperikelen waar de City Group zoals bekend een belangrijke rol in speelt vonden wij het waardevol om de beschuldigingen aan het adres van de City Group te delen. 'Der Spiegel' de oorspronkelijke bron stelt dat er drie belangrijke beschuldigingen zijn jegens de City Group namelijk:

 

  1. Manchester City heeft minderjarige spelers onder druk gezet om een contract te tekenen door geld te betalen.
  2. Er wordt gesjoemeld met sponsorgelden. Het grootste deel werd door Sheikh Mansour zelf gedaan. De marketinginkomsten worden daarnaast opgeblazen om de investeringen van de Sjeik te verbloemen.
  3. Roberto Mancini, manager van Manchester City van 2009 tot 2013, heeft mogelijk op ondoorzichtige wijze een aanzienlijk deel van zijn salaris ontvangen via een fictief consultancycontract.
Bron:
B-Side Rats, De Rat & Der Spiegel
124 Reacties
209   85  
Dos

Dit is voor mij een no brainer : Dit moeten we niet willen, veel te groot risico dat NAC hier veel last van gaat hebben als CFG de nieuwe eigenaar wordt. Dit moeten we echt niet willen.

71   24  
Rolf

Dus daar zijn we klaar mee.

69   186  
Noad1976

Vrolijk onderzocht voor bouwfraude.

209   85  
Dos

Dit is voor mij een no brainer : Dit moeten we niet willen, veel te groot risico dat NAC hier veel last van gaat hebben als CFG de nieuwe eigenaar wordt. Dit moeten we echt niet willen.

99   36  
Ata

Dat vinden de Tipjes en de Fredjes van deze wereld totaal geen probleem. Want omdat Van Aalst de ene na de andere miskleun op zijn conto schreef, Manders een minkukel is en Mashart niet kan voetballen, moet City de boel maar overnemen. En daarmee basta.

135   124  
Teddy

Propaganda tegen City FC gaat ongeneerd door...

138   135  
Cees-2

Het in een slecht daglicht zetten van Manchester City door o.a. deze site begint meer dan zorgelijke vormen aan te nemen. Men put zich werkelijk oeverloos uit om alles wat onder de categorie "wee" valt bij hun, op te sporen en razendsnel te plaatsen. Men mag haast spreken van obsesievelijk gedrag. Meer en- meer komt naar boven welke geest in Breda heerst en tevens wordt ook duidelijker waarom NAC telkens opnieuw faalt.

Nu met de bedoeling om e.e.a. zo negatief mogelijk te doen laten over komen. Niets, dan ook niets positiefs komt op deze site over City. Dat schijnt er totaal niet te zijn? Gelukkig is een gemiddelde voetbalkenner niet he-lemaal op zijn achterhoofd gevallen. We mogen spreken dat berichtgevingen over dit onderwerp, op deze site compleet uit zijn verband worden getrokken.

42   24  
NAC4Ever

@TEDDY
10 April 2022, 20:43

Waarom zou je dan wel door hun overgenomen willen worden?

70   53  
Zeikstraal

Lekker boter op ons hoofd weer. Arveladze deal al vergeten en hoe hebben wij KNVB misleid met niet bestaande sponsorcontracten?

168   77  
Fred0

Lijkt wel Russische censuur hier, achterlijk gedoe allemaal zeg. Ga gewoon weer deze site runnen met liveblogs en interviews enzo ipv deze “waardevolle” info pfff

39   50  
hericellemons

onze erevoorzitter zat in de cel voor malversaties en dat is door de club geschikt om een faillissement af te wenden.

87   49  
Breda83

Haha die Cees. ‘Compleet uit zijn verband gerukt.’ Feiten liegen niet Ceesje, CFG is gewoon veelvraat die alleen uit zijn op geld verdienen en niet schromen de regels daarvoor te overtreden. Zijn we alweer vergeten dat Manchester City een paar jaar geleden uitgesloten werd voor Europees voetbal, en een rechtsgang richting het CAS nodig had dit ongedaan te maken (ten koste van een boete van 60 miljoen geloof ik)? Blijkbaar niets van geleerd, ze gaan er gewoon mee door. Barcelona heeft een paar jaar geleden een transferban gekregen van een aantal transferwindows omdat ze te jonge spelers gecontracteerd hadden. Als een UEFA of FIFA hier een zaak van gaan maken sluit ik niet uit dat dat ook voor CFG gaat gelden. Zit je dan met je verdienmodel.

Alles aan CFG ademt geld verdienen boven voetbal, en daar moet je gewoon ver bij uit de buurt blijven. Ik snap echt niet waarom mensen zichzelf nog steeds voor de gek houden dat we dit alles maar moeten accepteren om een keer een Angelino of García aan het werk te kunnen zien. En er dan nog vanuit gaan dat dat jaarlijks gaat gebeuren ook haha.

59   54  
Nacman

Alle top clubs hebben al zo,n beschulding gehad Barcelona real Madrid Milaan bayren München nu CITY komt voor de tegenstanders van CITY wel goed uit.

69   76  
Gerrit Hiemstra

Van alle slechte opties die er de afgelopen weken voorbij zijn gekomen over welke (vage) personen / investeringsmaatschappijen vind ik de City Group nog altijd de meest betrouwbare en beste optie!
En iedereen z’n mening hoor, maar meedoen om deze vage geruchten te verspreiden die nog door geen een officiële voetbal/uefa/premier Leaque bond of wat voor instantie dan ook is geverifieerd, krijg ik wel het idee dat het een beetje Rusland achting aandoet door desinformatie te verspreiden.
Ik hou het liever bij feiten!

26   51  
Trouwe supporter

Hoe zit het met die Amerikanen heb wel oren voor terug keer van Arnold Vidmar en Lokhoff
Ik vind dat we met city groep moeten stoppen
Moet nu wel wat gebeuren anders volgend seizoen weer niets
Dus nu zo snel mogelijk handelen met amirikanen

49   18  
Bas

@NOAD1976
De zaken waarvan City wordt beschuldigd zijn binnen het voetbalbedrijf en daarmee een direct probleem voor de club. Dat is een veel groter probleem voor de club dan wat een van de aandeelhouders binnen zijn eigen bedrijf doet.

64   14  
Wanny

@ Gerrit

Het is toch een feit dat Der Spiegel dit heeft gepubliceerd? Meer staat er ook niet in dit artikel.

67   19  
Ivo

Der Spiegel is niet te vergelijken met BN The Voice he mensen. Dat is Duitse kwaliteitsjournalistiek. Waar rook is, is vuur.

13   8  
Boyke

You better get used to it, Teddy.

56   28  
Die ne gast

Prima dat BSR hun actie voorzet.
Als City de boel overneemt dan is het echt geen ‘business as usual’ meer en de actie van BSR geeft een mooi voorproefje van de verschraling die ons dan te wachten staat.

23   58  
Gerrit Hiemstra

@Wanny, als dit wordt bevestigd door de Engelse voetbalbond of door de UEFA prima. Het is nu een onderzoek door een Duitse krant.

14   16  
Bobby Firmino

Het AZ van Engeland!

88   23  
enaaceebreda

Toch wel 'grappig' dat de pro-citiers nu vinden dat supporters sites als De Rat en B-side Rats City in een kwaad daglicht willen zetten. Had nooit verwacht dat NAC supporters zo veel invloed hadden, dat ze zelfs in journalisten van gerenommeerde bladen als Der Spiegel naar hun hand konden zetten. Chapeau, ga zo door heren.

56   16  
Bas

@Cees
Lees de artikelen in the Guardian of der Spoegel dan maar eens zelf of lees het interview met Yves Leterme. Bovenstaande weergave is gewoon accuraat. Als je dan nog steeds zin hebt in City dan moet je wel heel weinig vertrouwen hebben in ieder ander mogelijk initiatief. Hoe komt dat?

41   26  
Beest

Hahahaha

Ohjee dit komt de citypaupers niet goed uit.

132   36  
Das Phantom (BSR)

Ah, zie dat onze propogandamachine om City zwart te maken werkt. Kost een paar centen om die Duitse journalisten om te kopen, maar dan heb je ook wat!

111   94  
HenkTank4823

Ook hier in Breda zullen de zogenoemde “commissies” hun weg vinden door de geleidingen om een eventuele overname door City door te drukken. Wees daar maar niet verbaasd door.
Anderzijds ben ik we een beetje klaar met heel het gedoe rondom de overname. Van beide kanten. Het gemekker over identiteit voorop. Wij supporters zijn al jaren het gezicht en identiteit van de club. Of er nu een Sjeik of mij part Kim jong oen de boel overnemen zal. Zonder ons “SUPPORTERS” is er geen NAC. Ik kom liever naar NAC met een sjeikin de eredivisie dan verliezen ven een jong elftal jaar in jaar uit. Dan maar een hoge spelers wisseling.
En ondanks dat ik respect heb voor de inzet voor de mannen van alle supporters sites, derat/Bsiderats voorop, die zich met liefde en plezier inzetten om ons te vermaken met Nacnieuws hun club door weer en wind heel het land achtervolgen. Zou het toch fijn zijn dat ze in meer onafhankelijke berichtgeving zouden plaatsen. Er zijn nog supporters die de zelfde denkwijze delen.

19   39  
Gerrit Hiemstra

@DAS PHANTOM

het is niet slecht bedoeld mocht dat zo overkomen. Ik kijk graag op de site en jullie doen fanstastisch werk!

Wat heeft nou jullie voorkeur? Die Amerikanen gaat het ook alleen maar om geld te verdienen als investeringsmaatschappij. Die Serviër zullen we het maar niet meer over hebben denk ik? Vrolijk en de zijnen, dan denk ik…wie geld investeert wilt zeggenschap hebben? Dan denk ik dan krijg je zoiets als het nu is? Zo doorgaan als nu schiet ook niet op? Ok City group, dan heb je geen zeggenschap meer. Heb ik verder nog een andere optie gemist?

27   63  
Tip

In de eerste plaats zijn het beschuldigingen. Er is nog niets bewezen. Daar waar CFG bewijsbaar de mist in is gegaan, zullen ze moeten betalen en de organisatie waar nodig aanpassen. Dat gaan ze dan natuurlijk ook doen. Dit speelt bij alle topclubs. Goed dat er gecontroleerd wordt.

De clubs die in de City holding zitten kunnen hier nooit aansprakelijk voor worden gesteld , nu niet en in de toekomst niet, of enige hinder van ondervinden.

49   59  
1 van de 2

Goh, weer een stukje vanuit de bside rats en verrassend nieuws weer, begint hier steeds meer op propaganda vanuit Rusland te lijken.
Alles en iedereen moet wijken voor het heilige doel- gezien vanuit de redactie b- side rats dan. Ieder ander geluid is niet welkom.

47   20  
willem 4,5

Een reden temeer om niet met deze oplichters in zee te gaan, als dit bericht waar is. En als dat bericht niet waar is ook niet!

32   32  
Noadhugodver

Voor de mensen zeggen dat BSR op Rusland begint te lijken; Rusland verspreidt leugens om mensen één mening te forceren; BSR verspreidt subjectieve berichten om hun mening flink duidelijk te maken. Of je het ermee eens ben is aan jou, maar het is niet hetzelfde

57   13  
H.V.M.

Dit artikel stond op 07 april ook al op VI, onder vermelding van 'Der Spiegel'.

De overname door de duistere figuren van de City Group zou de allergrootste fout uit de geschiedenis van NAC zijn.
Niet doen dus.
Aan iedere overname zitten uiteraard 'onverziene' risico's.
Mocht het bijvoorbeeld alsnog Vrolijk en consorten worden, dan zal het natuurlijk (achteraf) ook niet allemaal koek en ei zijn.
Bij de City Group zal het echter vanaf het begin al hommeles zijn.
Ook het Rat Verlegh stadion zal snel omgedoopt worden tot Etihad stadium.
Gaat niet gebeuren????
Vergeet het maar, die schimmige Sjeik en zijn trawanten vegen hun reet af met onze 'verankerde' statuten.
Al zouden alle fans wegblijven, het zal ze totaal niets uitmaken.
Zolang de scouts, zaakwaarnemers en voetbalmakelaars op de tribune zitten, blijft hun verdienmodel in stand gehouden.
Nog enger gaat het worden als ze van hun NAC speeltje afwillen!
Dat laten ze de club met een onoverbrugbare schuld achter.
Voorkomen is beter dan begraven.

33   12  
Nonkel Frans

https://www.theguardian.com/commentisfree/2021/may/15/manchester-city-play-beautiful-football-but-it-masks-the-ugliness-of-their-owners-nick-cohen

Hier nog eentje @Bas voor hen hier die nog steeds twijfelen. Je begint je toch af te vragen of men hier engels kan lezen want internet staat er vol mee. Of wil men het niet weten?
Je kunt de waarheid negeren in deze voor/tegen discussie, maar daarmee is ze nog niet weg.

20   44  
Coen

In de voetbalwereld is het credo oplichten, geld, geld, meer geld, fraude en verraad. Zie ook de pot geld die ervoor zorgt dat Qatar het WK organiseert. Hoe clubs als Real etc miljoenen schuld mogen hebben. Hoe fctwente na jaren van fraude en bedrog nu toch gewoon weer top 4 speelt. Kinderachtig gedrag om city hier in kwaad daglicht te zetten. Als de deal door gaat dan kan er toch worden afgesproken dat NAC z’n eigen technisch beleid mag voeren, clubkleuren en naam niet aan te tornen valt…. Als sjeik er dan elk jaar 5-10 miljoen in pompt komen we een eind. Kunnen dat soort zaken binnen een deal afgesproken worden of werkt het zo niet?

45   18  
Ivo

Hier wil je toch niet mee geassocieerd worden? Straks staan er bij ons via City een soort van kindslaven met een wurgcontract op het veld. Zum kotzen.

34   23  
Breda83

Hee, de duimpjes brigade is weer bezig. Een naam die nog nooit eerder iets gepost heeft die ineens binnen no-time veruit de meeste duimpjes omhoog krijgt. Waar hebben we dit eerder gezien. Probeer het iets subtieler te doen jongens, dit valt teveel op.

47   51  
Belgische Naccer

och och daar gaan we weer...

Nee NAC heeft altijd alles zuiver gedaan...met al die schimmige deals met Vloet, Amoah, Arveladze, en al die afkoopsommen, Steijn die "zelf" vertrekt en 3 ton mee krijgt...en the list goes on and on and on... en Vrolijk, de Amerikanen, en alle Bredase lokale sponsoren zijn smetteloos? Hou toch eens op met deze pathetische betutteling. Manders en Wim van Aalst en consorten hebben zeker ook geen wanbeleid vertoont de laatste 10 jaar.

De anti-City propaganda op deze site, neemt lachwekkende vormen aan.

Maak je nou eens druk om zaken die er toe doen. Namelijk hoe krijgen we NAC weer in de eredivisie met spelers waar je voor naar het stadion komt? Fiorini al vergeten zeker? Nee inderdaad... beter Mashart, Maria, Ligeon en Antonia, ik snap het hoor.

46   16  
Breda83

@Belg

Leg eens uit waarom zaken waarmee NAC enkel zichzelf in de vingers heeft gesneden in jouw ogen te vergelijken is met moedwillig de regels overtreden? Of vind jij dronken worden en jezelf onderkotsen hetzelfde als dronken worden, in de auto stappen en een ongeluk veroorzaken?

45   19  
Wim

Och och daar gaan we weer.

Dus omdat NAC ook wel eens een scheve schaats gereden heeft is er geen enkel bezwaar om met CFG in zee te gaan.

De pro-City propaganda door sommigen op deze site, neemt lachwekkende vormen aan.

Hoe wanhopig zijn de Belg, Tip, Cees-2, Noad1976 ondertussen geworden?

49   16  
Belgische Naccer

Even waar het hier WEL over zou moeten gaan. In plaats van "waar rook is is vuur" berichten over onze toekomstige nieuwe eigenaar:

Kan BSR eens een interview met Manders doen? Die man verdient zijn geld wel heel erg gemakkelijk het afgelopen jaar...

Graag zou ik wat opheldering krijgen van Dhr. Manders over onderstaande zaken die allemaal zijn afgespeeld onder zijn verantwoording:

Hoet staat het met de opleidingsvergoeding van SvH?
De afkoopsommen van Steijn en Immers, die "zelf" opstapten?
De corruptie rondom Hyballa die wegmoest om plaats te maken voor "vriendje Steijn"?
De kapitaalvernietiging bij het gratis wegsturen van onze 3 Spaanse vrienden?
Het uitblijven van een fatsoenlijke aanbieding en de verguizing van ons toptalent SvH?
De beloofde promotie onder Steijn en het nieuwe stadion?
Het wegjagen van Lokhoff, omdat hij de vinger op de zere plek legde bij het voetbal van Steijn?
Het moddergooien van Steijn in de media over NAC en Lokhoff?
De totaal over de balk gegooide miljoenen van de Van Hecke deal?
De gigantische transfersom voor een jeugdspelertje van Eindhoven die het verschil niet maakt?
Het dichtdraaien van de geldkraan, met als excuus bedreigingen die er niet waren?
De totale amateuristische soap rondom "de overname"

En ik kan nog wel 100 vragen bedenken over de dubieuze praktijken die onder Manders hebben plaatsgevonden. Ik zou graag opheldering krijgen van Dhr. Manders.

Dus Mattijs, maak eens een briefje met alle antwoorden, zoals Wim van Aalst deed over de overname-perikelen. Dat zou wat zorgen kunnen wegnemen...en zou ook wat beter staan als je straks weer moet gaat solliciteren.



35   19  
Arie

Hahaha Ceesje, NOAD1976 en consorten. Gieren met jullie allen uit het pro-City kamp. Allemaal op de achterste poten, omdat City een vlek verderf is met hier weer een openlijke smet.
Mooi man. Genieten.

29   13  
@TIP

Jij moet in de politiek zitten. Jij lult alles recht wat krom is. Eerst was het Steijn, toen Manders en nu dit van City. Word je nooit moe van jezelf dat je altijd moet verdedigen met zogenaamde feiten die nergens op slaan?

Als jouw navigatie links zegt sla jij rechtsaf met het excuus dat het beter is voor je banden……….

15   13  
HenkTank4823

@Breda83,
Als je het over mij heb,
Ik post hier al jaren onder deze naam.
HenkTank4823.
Klopt, 4823 is mijn postcode. Just a local, geboren en hier opgegroeid.

Wat er ook gebeurt met NAC, laten we hoe dan ook achter onze club blijven staan. Wij zijn NAC, en niet de eigenaar wie dat ook gast worden!

20   34  
Reflektor

Slecht stukske dit.

26   12  
Bas

@Belgische NACcer
Mattijs is onderdeel van de City deal en aast op een baantje binnen het concern. Zal me niet verbazen als hij het contact heeft gelegd. Hij was immers degene die de banden heeft aangehaald anderhalf jaar eerder. En het briefje van WvA waarin hij iedereen besmeurd was al niet erg serieus te nemen, de MM variant daarvan zal minstens zo belachelijk zijn. Zolang Wim er is blijft Manders en als NAC onderdeel wordt van de City group dan bestaat de kans dat hij nog langer blijft.

24   18  
Geelzwartwit

Grappig bij BnDestem zitten ze inmiddels op niveau bouquet reeks.

Mijn god wat een metaforen en zoetsappige teskten over Bannis. Mijn god wat een niveau. Bannis speelde eindelijk eens een aardige wedstrijd in de KKD tegen een zwak vvvv.

Dit is geen sportjournalistiek meer.
Zo jammer. Maar goed als BnDestem niks te schrijven heeft dan krijg je dit soort dingen.

35   14  
Hedde'um

Onvoorstelbaar dat sommige mensen dit hier gaan verdedigen, want vroeger hadden we ook slechte deals. Want andere clubs hebben ook deze beschuldigingen gehad.

Alsof het iets goeds is? Alsof we hierom dan maar wel met city in zee moeten gaan. Beetje een "als je vriendje van het dak afspringen, spring jij dan ook" verhaal.

21   3  
GeelZwarHart

Ik ga zelf op zwart

18   3  
Tante Annie

Op geelzwart mag ik dan wel hopen, toch?

26   32  
Peer11

Pff gelukkig weer een anti CFG bericht. Treurige bende hier.

23   37  
Ben

Boeiend, nog altijd beter en kundiger dan een paar lokale ondernemers met wat spaargeld en vage deals met sponsoring waar ze zelf beter van worden. Die zitten er puur uit eigen belang en niet om NAC te helpen.

34   14  
Wanny

@ BEN

Nee, CFG die komt om NAC te helpen zeker.

31   17  
Fan uit Zevenbergen

Heeft Stichting Noad al NO Deal gezegd ????

Hup NAC 💛🖤💛🖤💛

28   20  
Beest

Zo, dit gaat de week zijn dat city eindelijk afgewezen gaat worden.

Het bier staat koud

23   37  
Realist

Waarom is de goedkeuring nog niet gegeven?
Dan kan de focus op voetbal en bouwen (en dan nog geen nieuw onnodig stadion waar het Vrolijk om te doen is).

Come on noad, Come on city!

21   11  
Breda83

Wie gaat het Realist zeggen?

21   32  
Ibio

In principe ben ik voor city. Ik geef ze net het voordeel van de twijfel. Dit laat mij wel weer twijfelen.
Ik hoop als het city wordt dat ze dan meteen spelers halen als Seuntjes, Bayram en Gudelj. Als ze die halen dan mogen ze het alsnog worden.

41   35  
Nachoreca1

Zit nu zelf al bijna 26 jaar in de wereld van pers, uitgevers enz...maar wat deze site klaarspeelt had ik nooit van mijn leven verwacht. Riekt inderdaad naar censuur en zwaar partijdig gedrag. Laat het dan idd maar rusten en pak de draad op van wat ooit een mooie en goede site was. Mijn god zeg...pfff

25   18  
Ongelooflijk

@ Belgische Naccer, Tip, Cees-2, Noad1976

Hoe is het daar in het Emerites Palace?

33   24  
Tip

Je moet een dergelijk bericht in de krant gebaseerd op onderzoeksjournalistiek serieus nemen maar wel naar waarde schatten !

Na maandenlang onderzoek vinden de journalisten van Der Spiegel binnen een miljoenenbedrijf uiteindelijk drie punten.
1. Jeugdspelers kregen een bonus bij tekenen contract.
2. Er is boekhoudkundig met posten geschoven om minder belasting te betalen.
3. Het contract met de hoofdtrainer bestond uit 2 delen.

Op punt 1 staat een forse boete, op punt 2 een navordering van de belasting met 50 of 100 % boete en punt 3 lijkt mij een losse flodder omdat dit niet verboden is.

Waarbij aangetekend dat het dus beschuldigingen van een krant zijn , nog geen formeel onderzoek is gestart en we sowieso niet weten wat er van klopt.

Maar meer dan ik hierboven stel kan een formeel onderzoek niet opleveren. Ik praat dit niet goed maar dit speelt bij nagenoeg alle grote clubs en punt 2 ook bij alle grote multinationals. Als het klopt wat Der Spiegel stelt krijgt de CFG terecht een forse boete en navordering van de belasting. Goed dus dat er onderzoeksjournalistiek is !
De clubs die onder de CFG vallen hebben hier geen lor mee te maken en zijn trouwens zelfstandige entiteiten met eigen verantwoording.

Nog ter verduidelijking ; ik word in verschillende reacties ingedeeld in het pro City kamp. Dat vind ik best , maar ik heb steeds geschreven dat ik pro 'bestplan' ben. En pro 'bestplan' blijf ik.

Dat de stukken op beide supporters sites gelijktijdig zondag werden geplaatst is natuurlijk ter ondersteuning van het Anti City kamp waar ze zelf toe behoren. Ze plaatsen het niet om de wereld wat mooier en rechtvaardiger te maken. 😎






21   13  
MickJ

Moeten sommige onder ons City beschuldigen
op een krantenbericht ?
Een melding van verkeerd omgaan met geld.?
En afwijzen op die beschuldiging.
Oké waar rook is vuur, maar bedenk wel
dat het bij NAC VUUR IS,
t.w.
Heer Manders met zijn activiteiten van ,Sidney
Vloet , en meer wat wij niet weten.
En dat wordt geaccepteerd door de sommige
organen in deze club.
Hou a.u..b. op pak een spiegel en gaat staan.


22   19  
van Zottegem

@breda83
Ikke.
Realist beste brave borst, je city groep gaat onze Bredase trots niet overnemen. Een aantal ondernemers uit Breda en omgeving redden NAC en Breda tegen deze buitenlandse deugnieten. En zo hoort het ook. Aandelen terug naar de club. En nu in de hoek jij met je foute vriendenclubje

35   14  
B13

Ik vind het ook allemaal heel raar dat de vrijwilligers van de bsiderats en derat.nl een eigen mening hebben en dat ook op hun website durven te zetten. Hoe durven ze als NAC-supporters hun mening te geven !!!
Nee, een mening mag enkel gegeven worden door subjectieve en neutrale reageerders op die website want die hebben er wel verstand van!!
En laten we vooral onze mening versterken door andere reageerders met een andere mening persoonlijk aan te spreken zodat het lijkt alsof die andere mening onzin is.
Dat NAC te koop is gezet en ontzettend lang duurt, heeft ervoor gezorgd dat op de (virtuele) tribune de supporters in een tweestrijd is verwikkeld, is misschien wel het meest dramatische stuk van de hele verkoop.

21   19  
Tip

@@Tip.

Ik ben nooit pro Steijn of Manders geweest. Ik was wel tegen een ontslag van Steijn op basis van roering onder een deel van de supporters. Ik vond een roep van de supporters om aanvallender voetbal terecht, maar vervolgens vond ik het beter om Steijn aan het werk te laten voor 1 seizoen. De zaak ging escaleren, van Aalst investeerde niet meer in de selectie en dat heeft , hoe dan ook, een hoop ellende gebracht. Zie waar we nu staan.
Als mensen over dit hele gebeuren anders denken ; dat is hun goed recht.
Verder is deze casus voor mij een gepasseerd station. We moeten verder. Ik ben blij dat nacompetitie er nog in zit.

8   7  
Eljé

En Tip, het is ook niet dat NAC zich nooit schuldig heeft gemaakt aan dergelijke praktijken... We moeten altijd nog maar hopen dat alle lijken uit de kasten zijn gevallen :-)

14   19  
Nacrat

@TIP

Je vergeet je beschuldigingen van bedreigen aan Steijn. Door de de supporters buiten het stadion was het geloof ik🤔begrijp dat je dat afgesloten hebt. Doe ik ook als ik helemaal fout zit met mensen beschuldigen terwijl ik poep praat.

29   10  
Ivo

De Amerikanen hebben hier een mooi spreekwoord voor: If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck.

De voetbalwereld is natuurlijk sowieso al een verrot wereldje waar zaakwaarnemers, clubs en durfinvesteerders over de rug van (vaak jong) talent geld proberen te verdienen.

De vraag is aan welke kant van het verhaal wij willen staan, gaan wij hier vol in mee en worden we een radertje in een groot geheel waarbij het het doel is om spelers als handelswaar door te schuiven totdat te zoveel mogelijk geld op leveren?

Of proberen we juist een warme club te zijn waar de menselijke maat centraal staat, en waar spelers zich vanuit de eigen jeugdopleiding thuis voelen? En ja, ook dat laatste kan nu al beter, al is het soms moeilijk om warm te worden van het voetbalkwaliteit en de inzet op het veld.

Wat voor club willen we zijn? Dat is de hamvraag, mensen.

19   10  
Dos

Beste Tip

Lees jouw reacties graag. Nu ga je wel echt makkelijk voorbij aan het volgende :

Er wordt gesjoemeld met sponsorgelden. Het grootste deel werd door Sheikh Mansour zelf gedaan. De marketinginkomsten worden daarnaast opgeblazen om de investeringen van de Sjeik te verbloemen.

Weleens van Wwft gehoord?
Dit is een extreem serieus topic en als er nu al twijfels zijn over de herkomst van het vermogen in het overnameproces en dan is het geen moeilijke beslissing dat het zaakje stinkt.
CFG is niet zomaar een klein onderneminkje he.

12   5  
Ger

Allemaal de schuld van Mommers😄

13   14  
Tip

@DOS. Wederzijds !
Je hebt hier een punt. Maar als er wat betreft de herkomst van het geld iets bewijsbaar fout zit dan stopt het sowieso bij KNVB.
Bij al die andere clubs in de holding is het nooit een punt geweest blijkbaar.

Mocht het op dit item vastlopen dan is City niet het beste plan.
Ben daarom ook benieuwd wat de beslissing van NOAD gaat worden en de onderbouwing hierbij.

31   20  
Jaren90

Dacht dat dit een NAC site was. Vind het wel kinderachtig dat er geen nieuwe NAC items worden geplaats maar wel een item over city.
En nee ik ben niet pro city

23   16  
Baosje

@jaren 90

dan snap je volgens mij niet helemaal wáár het de laatste weken om draait bij NAC

en of City , NAC nieuws is

ieder ander nieuws is momenteel van ondergeschikt belang

het is belang is het voortbestaan van onze club , ons NAC

25   32  
Hasan

Dit is oudnieuws uit Duitse kant alles wat er tegen city gebruikt kan worden gebruiken jullie om je zin tekrijgen echt zielige met die jeugd spelers Ajaxs doet het zelfde
Al jaren tijdje geleden nog bij nac die 13 jarige groottalent
Omdat ze zelf geen of bijna eigen jeugd opleiden liever
Bij andere clubs wegkopen en later zegen dat het eigen
Jeugd is en als je geld ergens instop will je ook wat verdienen toch doen wij znp toch ook doen alle grote clubs
Barcelona en Madrid is niet anders zware schulden en
Töch met een illegale constructie spelers blij binnen halen
Als het om geld gaat willen ze er allemaal op verdienen zie het ver schil niet.

19   28  
ctk

@Hasan,

Probeer het nog eens, maar dan in het Nederlands graag? :-)

23   6  
Mo

Manders oouuuttttt

19   5  
Wanny

@ TIP

Punt 3 lijkt me het omzeilen van de FFP regels. In het stuk stond ook nog dat sponsors op papier voor zeg 10 miljoen in de boeken stonden, maar dat die maar 4 miljoen daarvan betaalden en 6 miljoen betaald werd door de Emiraten. Als dat zo is, dan is dat fraude.

In Nederland heeft FC Twente voor dit soort praktijken toch een behoorlijke straf gekregen, om nog maar te zwijgen van de imagoschade.

29   16  
RaraNAC

@jaren90 e.a.

Wen er maar aan, want dit is dus precies wat er gebeurd als City aan de macht komt.
Geen interviews oid.

Ik verbaas mij erover dat zoveel mensen zó ondankbaar zijn en maar alles verwachten van vrijwilligers, om zelf op de hoogte te blijven van alles wat met NAC te maken heeft.

Succes met het opzetten van een website, waar wij allemaal het laatste NAC nieuws kunnen lezen!

Dit zijn geen mensen die zich verheven voelen en bepalen welke koers NAC maakt, dit zijn mensen die voor jou (!!) tijd vrijmaken, zodat jij met je luie bek vanaf de bank een interview van Mashart kan bekijken.

Wat is NAC zonder deze vrijwilligers? Zielloos.

@bsiderats. Zie het maar als een compliment, niemand kan zonder jullie...

5   15  
Jaren90

@raranac als dat de opzet is dan begrijp ik dat volkomen. Alleen city gaat NAC niet overnemen dus vind ik het nieuws over hun niet relevant.
Ik lees liever een positief stuk over spelers dan alles wat met city te maken heeft

16   4  
PietP

@BSR
Wat ik wel zou waarderen is een korte toelichting op de front page over de huidige invulling van de website.
Dat is nu alleen op twitter gedaan, en niet door iedereen gelezen.
Daar mag iedereen het dan wel of niet mee eens, maar is in ieder geval duidelijk.

@Tip
Deze frauduleuze zaken kan je in het bedrijfsleven misschien afkopen met een boete, en dat moet inderdaad eerst beoordeeld worden door de rechter.
Hier heeft een zwaardere lading, omdat dit indruist tegen de Financial Fair Play regels. Daar mag je best iets van vinden voor het onder de rechter is geweest, helemaal als het komt van degelijk journalistiek onderzoekswerk.
Dat je dat niet noemt in je reactie en dus ook niet veroordeeld, vind ik kwalijk en neigt naar een 'Pro City' houding.

8   4  
scheppioni

Ja dat zou dan precies in het plaatje passen van ons NAC !
Gaat nog lang duren de bende bij ons NAC !
Ondertussen zijn we al half april, we zijn nog verder weg dan ooit wat tot mijn oren komt ......
Chris wm hopelijk heb jij wel positiever nieuws wat klopt ??

11   13  
Tip

Dank voor de constructieve mail @Wanny. Punt 3 kijk ik als volgt tegen aan. Macini zijn werk behelsde bv. dat hij voor 60 procent hoofdtrainer was van MC 1 en voor 40 procent consultant/adviseur van de CFG. Dat kan het salarissen toch uit twee potten komen ? Mogelijk heb jij gelijk. Dat zal een eventueel onderzoek uitwijzen.

Die wetgeving op het voorkomen van witwassen van geld en voorkomen financieren terrorisme vind ik moeilijker en daarom ontweek ik het in mijn betoogje. Wat moet je erover zeggen ? Die wetgeving is namelijk cliënteel gericht. Hoe moet ik dit implementeren in een deal van NAC met de CFG ? In de eerste plaats is de CFG volledig verantwoordelijk voor hun eigen geldstromen. Ik kan verder maar 1 ding bedenken. NAC kan in de deal met de CFG een appendix opnemen waarin CFG garandeert dat de geldstroom naar NAC uit een zuivere bron komt. En mocht later blijken dat dit niet zo is dan is NAC als zelfstandige entiteit nimmer daarvoor aansprakelijk, maar CFG is wel aansprakelijk als NAC door een onzuivere geldbron van hun schade oploopt. Het is waarschijnlijk te simpel gedacht maar wat moet en kun je anders ? Voer voor ter zake kundige advocaten.

Ik ben voor het beste plan. En ik wil maar 1 ding en dat is dat NAC blijft bestaan. Voor mij liggen de roots van NAC op de Gasthuisvelden en dan ga je tot het gaatje.

Ik zag vrijdagavond Eagles. Dit was de sfeer bij NAC en dan bij NAC nog een graadje meer. Dit moet snel terug komen in Breda , daar is geld en organisatiewijziging voor nodig. En dan ga ik niet op voorhand een machtig bolwerk als CFG afserveren.

Zit het initiatief van de lokale ondernemers beter of net goed in elkaar als de deal met CFG dan ben ik voor het lokaal alternatief ondanks de nadelen van het ouwe NAC-jongens krentenbrood principe.
Sowieso blijf ik altijd NAC supporter.

5   5  
Tip

@PietP. Goeie nuance ! Geeft mijn antwoord aan @Wanny voldoende duidelijkheid omtrent mijn opinie en opstelling ( die je mag betwisten uiteraard) ?

23   20  
Fanneke

Als we op deze manier doorgaan met het gezeur over de overname. Kijken we nog 2 jaar KKD een daarna bestaat NAC niet meer, ondanks het zo gewilde behoud van identiteit gezever.
Zonder overname door een kapitaalkrachtige partij zal NAC echt failliet gaan op termijn.
Het plan om de aandelen terug aan de club te geven is een luchtbel. NAC kan zijn eigen broek niet ophouden dat heeft het verleden wel bewezen dacht ik zo.
Dan lees je op deze manupilerende site dat NACstraks in het lichtblauw speelt. Wat een onzin. De clubkleuren blijven gewoon behouden en de identiteit ook.
Binnen een maand telt alleen maar het resultaat van de wedstrijden en niet welke poppetjes er op het veld staan.

24   31  
Ramon

Wanneer komt de city deal nu eindelijk is rond. Eindelijk schoon schip en een professioneel bestuur en beleid. Lang genoeg gewacht op dat plaatselijk bouwbedrijfje.

10   9  
Dun Diëe

Ik begrijp dat het vrijwilligerswerk is en dat de overname een belangrijke kwestie is maar toch mis ik het voetbalnieuws hier wel een beetje.

27   15  
Derk

Iedereen mag een mening hebben, maar ik heb in real life nog nauwelijks mensen ontmoet die City een goed plan vinden. Soms een twijfelaar. Wanneer je echter deze site opent dan lijken ze in de overhand.

Bijzonder.

NAC=BREDA

19   21  
Theoden King

Ik denk niet dat CFG het enige voetbalbedrijf is, dat dit soort trucjes uithaalt. Laten we nou toch niet naïef zijn.

14   10  
Tante Annie

@pietP
Ik heb dus geen shitter en dit inderdaad gemist op de site. Dus snel even opgezocht en hieronder desbetreffende
Tweet van BSR:
Bij ons op de site verschijnt de komende tijd even alleen nieuws over de overname. Dat betekent ook dat tot dat de deal met City van tafel is geen wedstrijdbezoekjes op de perstribune. We willen de club nu als supporter beleven en steunen. Hup NAC! 💛🖤 #NACpraat

Los van mijn mening over de overname begrijp ik de redactie volkomen. Aan BSR dus de complimenten voor hun werk! Hulde en hup NAC

17   18  
Boyke

Manipulerende site. Nou nou Fanneke. Das nog al is een uitspraak. Denk dat de mannen van BSR nu wel bang worden en zwichten voor jullie. Want tja. Dat hadden ze wel verwacht natuurlijk in Manchester, dat de deur wagenwijd open zou gaan voor het grote City.

Zoals Obelix al zei. Rare jongens die City gasten.

23   26  
Beest

Clubliefde is niet te koop.

Fuck de Cfg.
Fuck de trillen

En fuck de mensen op de F/hoofdtribune die lopen te janken dat ze sfeer kut is maar zelf 90 min als een dooie op het stoeltje zitten

27   7  
Lamington

Beest

Ben eens eerlijk. Op elke tribune is de sfeer ruk. BSide probeert nog, net als F7. Vak G is momenteel vooral reactief ipv proactief.. niks nieuws en mensen vragen al lang niet meer 'wie wij zijn' ..
Veel mensen zijn het jarenlange managementgezeik en apathische voetbal beu. Al dan niet kotsbeu. Dat goed doorbreken -en snel- en NAC komt terug. Maar doormodderen is zeer ernstig.

12   24  
Beest

@lamington

Iedereen weet dat de sfeer minder is mede door het wanbeleid en slechte spel.

Maar ik vind het ongelooflijk hypocriet als mensen op de lange zijde gaan lopen klagen dat de sfeer slecht is.

De mensen op de bside lopen nog wel eens zonder stem naar buiten. Het enige waar de f tribune of hoofdtribune last van kunnen hebben zijn hun voetjes van het bier halen.

Nog niet zo lang geleden haakte de f tribune in als de bside massaal begon te zingen. Nu zitten ze schaapachtig te kijken of als az supportertjes mee te klappen.

Alles heeft te maken met het nieuwe volk wat bij NAC komt ben ik bang. Vriendjes van vriendjes die waarschijnlijk niet eens NAC fan zijn

21   12  
Stan

Uiteindelijk gaat het allemaal om het voetbal op het veld. De laatste keer dat ik goed voetbal heb gezien stonden Angelino en ene Manu Garcia op het veld. Zou het toeval zijn?

15   14  
Breda83

@Stan

Toen Angeliño en Garcia kwamen, in 2017, had CFG nog geen vinger in de pap bij clubs als Girona FC, Lommel SK en Troyes AC. Als CFG de keuze heeft een speler van dat kaliber ergens te stallen, dan zullen ze echt wel eerder bij Girona of Troyes uitkomen. Maak je nou geen illusies, dat soort spelers komen echt niet naar NAC als CFG het voor het zeggen zou hebben. Eerder types als Fiorini, zeer nuttig, maar geen absolute uitblinkers of dragende spelers. Daar zijn de Nederlandse competities gewoon niet aantrekkelijk genoeg voor.

14   23  
Recherce

Oh jee, als ze die lokale bouwer nou maar niet na gaan trekken want dan houden we mogelijk geen kopers meer over. :-)

2   4  
Geelzwartwit

En dan niemand bij Bndebouquetreeks

Die ziet dat er NEC moet staan ipv NAC - NAC

Wat een niveau.

OM eist tot 100 uur celstraf na ‘orgie van geweld’ na NAC-NAC: ‘ 'Agenten stonden doodsangsten uit’
VIDEOBREDA - Het Openbaar Ministerie eist tot 100 dagen celstraf tegen acht verdachte relschoppers na afloop van de wedstrijd NAC - NEC vorig jaar. Agenten stonden doodsangsten uit tijdens een ‘orgie van geweld’, aldus de rechtbank.

14   6  
F1

Wanneer gaan we eens hebben over voetbal , algemene uit komt er aan ! Pak je daar 3 punten doe je volop mee . Iedereen loopt te mauwen maar kijk eens na nec vorig jaar 8 ste en door

Een goede loting en je zit erbij

Laten we alles verpesten door dit hoe lang duurt dit nog allemaal

11   0  
Tante Annie

@f1, ik had laatst een discussie over hoe NEC vorig jaar promoveerde. Ik opperde jouw standpunt, maar toen werd gezegd dat NEC er een stuk beter voorstond dan wij. Volgens mij zijn wij net zo dramatisch als NEC vorig jaar was. Hoe denk jij daar precies over? Is onze situatie vergelijkbaar? Hoe groot zijn onze kansen?
In mijn optiek zijn onze kansen wel existent, maar is daar ook wel alles mee gezegd. Als we op het juiste moment pieken (zoals NEC) kan het wel. Hup NAC

37   28  
naxioma

Sinds de invoering van Financial Fair Play zijn zo'n 30 clubs een keer in staat van beschuldiging gesteld. Het is goed dat deze regels er zijn en dat clubs zich daar aan houden.
Het is ook begrijpelijk dat clubs met hun advocaten kijken wat eventueel mazen in de regelgeving zijn of hoe deze omzeild kunnen worden. Er is bijna altijd een grijs gebied dat ruimte laat voor een 'eigen' interpretatie van de regels. En dan kan het wel eens voorkomen dat een club iets doet waarvan dan later de UEFA zegt dat dit niet is toegestaan.
Daarnaast zijn er natuurlijk ook clubs of mensen binnen clubs die willens en wetens de boel flessen om de regelgeving te omzeilen. Het gebeurt bij grootbanken als ING en Deutsche Bank (van harry bd) die op grote schaal witwassen hebben gefaciliteerd. Het gebeurt bij Volkswagen dat sjoemelsoftware schreef om maar aan de emissienormen voor dieselauto's te voldoen. Het gebeurt bij bedrijven als Apple en Google die misbruik maken van hun machtspositie. Het gebeurt op grote schaal in de bouwwereld. En het gebeurt ook op kleinere schaal bij de doorsnee NAC supporter. Ook wij betalen zo min mogelijk belasting, en hoe vaak hebben we ons huis laten verbouwen of schilderen door zwartwerkers? Ik praat het absoluut niet goed, maar realiteit is dat dit gebeurt. Op kleine schaal en op grotere schaal. Ook bij NAC zijn in het verleden zaken niet volgens het boekje geregeld. We hebben allemaal boter op ons hoofd.
Wel is het natuurlijk zo dat clubs zich aan de regels moeten houden en dat (moedwillige) overtredingen stevig moeten worden aangepakt. Of het nu bij Manchester is, of bij een andere club. Het is goed dat de werkwijze van City nu onder een vergrootglas ligt, want dan is de kans dat dit in de toekomst nog gebeurt veel en veel kleiner. Het belangrijkste is dat alles contractueel en financieel rondom NAC goed geregeld wordt.
Kortom, ik word hier warm noch koud van. Totaal niet relevant in de context van het overnameproces. Maar ja, kennelijk is dit belangrijker nieuws (NOT) dan het plaatsen van stukken over NAC zelf, de wedstrijden, de kans op de nacompetitie en ex-NACcers.
Over ex-NACcers gesproken. De drie genoemde opvolgers van Erik Ten Hag hebben alledrie een NAC verleden: Slot, Schreuder en Bosz. Ook in het elftal van de week deze week maar liefst drie ex-NACcers: Van Hooijdonk, Kastaneer en De Kamps. Dit toont maar weer eens aan dat NAC een club is met enorm potentieel, maar waarbij het door allerlei krachtenvelden en negativisme rondom de club het er bij NAC niet altijd uitkomt, zeker niet in de laatste 10 jaar. Voor het professionaliseren van NAC en voor duurzame promotie naar de eredivisie is overname door CFG de beste optie. En dat kan heel goed met behoud van de cultuur en kernwaarden van NAC. Of willen we blijven aanrommelen en sportief en financieel verder afglijden onder lokaal eigenaarschap?

20   18  
John de Beuker

Ook ik word een beetje treurig van de berichtgeving van BSR de laatste tijd. Er zijn weinig (eigenlijk geen) platforms waarop het mogelijk is echt een neutraal beeld van de ontwikkelingen mee te krijgen. Toch zal ik waarschijnlijk wel op deze website blijven kijken, simpelweg omdat in het land der blinden eenoog koning is.

En nee, ook ik ben niet pro-City.

5   2  
witzwartgeel

@johndebeuker

Eigenlijk is het heel simpel...

Als er echt serieus nieuws is dan staat het op nac.nl
alle het andere nieuws is of aanname of uit de wandelgangen of uit betrouwbare bronnen die voor NAC zelf dus onbetrouwbaar zijn want ze lekken...

Er is blijkbaar geen nieuws want BNdeStem schrijft ook niet veel.
Het lijkt mij ook logisch want; City Football Group heeft een bod gedaan en daar buigt de Stichting NOAD zich nu over. Op de achtergrond wordt er aan altenatieve voorstellen gewerkt door andere overname geinteresseerden zodat, mocht Stiching NOAD CIty afkeuren er alternatieven zijn waar naar gekeken kan worden.

Wellicht biedt de Gegenpressung podcast nieuws maar ik vermoed dat dat van het niveau - het schijnt dat - ik heb gehoord dat etc. zal zijn. En het stuk uit Der Spiegel zal wel breed uitgemeten worden.

Mbt Stuk uit Der Spiegel etc. maak ik mij niet zo druk. Stichting NOAD zal zijn toetsing en beoordeling echt wel secuur doen. Statement van supportersgeledingen is natuurlijk ook allang duidelijk dus dat zal ook in de beoordeling meegenomen worden.

Tis gewoon wachten op serieus nieuws van NAC zelf (of Crossminds).

16   31  
Dreman

En dadelijk gaan we ook nog geloven dat de lokale ondernemers echt 12.000.000 "opgehaald" hebben.

De wens van de vader der gedachte.
Oftewel hersenspoeling.

5   2  
witzwartgeel

@forum

Wordt dat gebruikt om de lijnen te krijten?

9   3  
Forum

@WitZwartGeel

Ze lagen er wel erg strak bij vrijdag!

Het maakt me overigens niet pro CFG, maar respecteer wel degene die dat wel zijn en sta open om hun argumenten aan te horen. En dat zal niet direct mijn mening veranderen, maar wil ook niet dood zijn voor een tegengeluid.

22   11  
Ivo

Het tegengeluid is duidelijk, maar staat zelf ook niet open voor een tegengeluid.

Op valide argumenten wordt gedoken, daar gaan ze gewoon niet op in. Het is een grijsgedraaide plaat.

Als bekend wordt dat de City Group babyzeehondjes doodknuppelt wordt daar ook nog omheengeluld. Weet je wat pas erg is? Whataboutisms zijn altijd makkelijk. Het zijn standaardtruukjes in discussies.

Alles is wel gezegd en voor en tegenstanders gaan elkaar toch niet overtuigen. Ik zag vrijdag overigens weinig Pro City spandoeken in het stadion. Het is wachten op echt nieuws.

22   9  
1 van de 2

bsiderats

Ik heb veel bewondering voor de inzet van de vrijwilligers van de bsiderats, mar het volgende moet ik toch even kwijt.

Blijkbaar is er een tweet uitgegaan vanuit de bsiderats met de mededeling dat er voorlopig geen voetbalnieuws te volgen zal zijn, maar alleen nieuws over de overname.

Dit staat blijkbaar in een tweet, sorry hoor maar dan sla je de plank toch helemaal mis. Waarom staat dat niet op deze site? Zoiets communiceer je toch niet via een tweet?
Had een hoop vragen voorkomen.

24   24  
Bertus

@ Ivo degene die geen spandoekjes hangen zijn de “ normale “ supporters voor zover Breda die nog heeft. ( want heb de indruk dat er veel hun verstand kwijt zijn )
En dat heet de zwijgende meerderheid.
Ik ben 55 jaar, pro City en denk je dat een volwassen kerel met een voltijds baan met kinderen en kleinkinderen spandoekjes gaat lopen maken?

12   25  
Hasan

Ctk probeer zelf maar eens zuiver Nederlandse taal
En doe een examen dan ga jij ook vlink door de grond
Met je Brabantse dialect...... sukkeltje je kan toch lezen en begrijpen wat moeilijk doen man

9   9  
Beest

* flink
* door de grond zakken

6   1  
Patje

Wanneer krijgen we nou wat te horen?

16   20  
Nacrat

Mensen van buitenlandse afkomst "pesten" vanwege hun Nederlands schrijven.
Het begint met de dag triester te worden hiero🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

11   11  
opa

Gaius dus! Was ook te verwachten. Hou asjeblief NAC uit die poenklauwen .
NAC moet NAC blijven, dan wordt het vanzelf weer beter. 💛🖤💛🖤💛🖤💥

9   13  
Beest

@nacrat

Jezus stel je niet zo ongelofelijk aan man links loetje.

Hij reageert toch zelf ook zo.

6   14  
Nacrat

@hasan

Doe een melding bij meldpunt voor discriminatie😉
Er liggen er inmiddels al 2 meldingen.

13   5  
Monir

Bside rats. Gooi tot de overname de website op zwart aub. Het is hier alleen maar negatief, agressief, versplintering, frustratie. Hier heeft niemand wat aan

6   5  
Ongelooflijk

@ Hasan

Top stukjes. Verrassend dat er nog mensen intrappen.
Satire mensen.

3   10  
Felix

Waar zijn de feiten?

Hoezo stemmingmakerij?!? Schaam je om op deze wijze de opinie te beïnvloeden.

2   14  
Beest

@nacrat

Hahaha walgelijk deugmens.

80 jaar geleden hadden ze hier een naam voor😉

4   15  
Nacrat

@beest

Kijk ff hoe je zelf al 2 weken hier reageert op mensen.

Maar 80 jaar geleden waren jouw opa en oma en de rest van je pauperfamilie inderdaad bruinhemden.

Mijn familie woonde in die tijd nog niet in Nederland laat staan in Europa.
I rest my case.

3   12  
Dreman

Mensen die duimpjes omlaag geven op medeprikkers die de realiteit wel onder ogen zien mogen zichElf even achter se oren krabben.
Oftewel.
Die hebben geen zelfreflectie, want de waarheid verdragen kost teveel psychologische inspanning tussen realiteit en aannames

4   8  
Beest

@ nacrat

Good old days.

8   10  
Bozke

Ik ben even klaar met deze site. Continue City zwart maken, geen "gewoon" Voetbalnieuws meer.

En iedere mening wordt honderdmaal herhaald en neutrale/pro city mensen worden afgemaakt omdat een groepje bepaald heeft dat het slecht is.

0   1  
Dutchbird

Het Duitse weekblad Der Spiegel heeft afgelopen week aangetoond hoe sterk verweven Manchester City is met het regime in Abu Dhabi en dat die ‘samenwerking’ leidt tot dubieuze financiering en contracten. Dat deed het weekblad in samenwerking met journalistencollectief European Investigative Collaborations (EIC), waarvan ook NRC deel uitmaakt. NRC heeft op basis daarvan vandaag een uitgebreid artikel gepubliceerd waarin haarfijn uit de doeken wordt gedaan wat er allemaal mis is.

Jarenlang hebben City en Abu Dhabi geprobeerd te ontkennen dat er directe banden waren tussen de staat en de voetbalclub. City zou een „persoonlijke investering” zijn van sjeik Mansour. Dat kwam City goed uit, omdat het daarmee een regime op afstand zette dat wordt beschuldigd van ernstige mensenrechtenschendingen en dat geen politieke oppositie accepteert.

Nieuwe documenten laten ook zien dat City, in strijd met de regels, minderjarige voetballers onder druk heeft gezet om contracten te tekenen. Bovendien zou oud-coach Roberto Mancini via fictieve adviescontracten in Abu Dhabi een groot deel van zijn salaris in het geheim hebben ontvangen.

Wim van Aalst beweerde in zijn brief aan de kleine aandeelhouders: „Bij City gaat het alleen en uitsluitend over voetbal”. En: „De ambitie om succesvol te zijn [zit] bij City in de genen.” Gelul meneer van Aalst. Bij City gaat het over geld en de wijze waarop de overheid van een oliestaatje met geld aan de touwtjes trekt bij een voetbalconcern waarbij ze niet alleen schijt blijken te hebben aan mensenrechten maar ook aan de financiële spelregels in de voetbalwereld.

Dit gaat echt niet de doofpot in. Om Manchester City weer onder controle te krijgen zal het CFG vehikel door de bonden worden ontmanteld. Bovendien komen de geldstromen en spelerstransacties tussen CFG en de filialen onder het vergrootglas te liggen.

Laad alle berichten na dit bericht in