Wij gaan niet opzij

Lokaal collectief wil aandelen terug in handen van de club brengen

F8Hipster

Een collectief van lokale ondernemers heeft de afgelopen periode gewerkt aan een nieuw plan voor de toekomst van NAC. Het collectief wil hiermee een alternatief bieden voor een overname door de CFG. Insteek is de toekomst van NAC als autonome organisatie duurzaam te garanderen.

Anders dan bij eerder gepresenteerde plannen wordt NAC in het nieuwe plan geen eigendom van een (groep) private investeerder(s). Het collectief, dat onder meer bestaat uit Jasper van Eck, Jasper Vreugdenhil en Karel Vrolijk heeft zich als doel gesteld NAC weer baas in eigen huis te maken. Concreet betekent dit dat de aandelen effectief terug in handen van de club worden gebracht. Financiers krijgen, anders dan in de huidige situatie of bij de eerder voorgestelde constructies met onder meer City Football Group en Global Football Corporation, geen zeggenschap. Dit wordt formeel verankerd in een nieuwe structuur. Als de plannen doorgang vinden, zou NAC zich voegen bij clubs als PSV, AZ, FC Groningen en Heracles Almelo, die op vergelijkbare wijze zijn ingericht.

Met het plan wil het collectief niet alleen de toekomst van de club verzekeren, maar wil zij de huidige aandeelhouders ook expliciet de mogelijkheid bieden op sjieke wijze afscheid van de club te nemen. Rob van Weelde, één van de Grote Drie, sprak in een interview met deze site al in 2018 de wens uit dat NAC ooit weer op eigen benen zou staan: "Ik heb wel een droomwens en dat is dat de vereniging ooit zo draait dat het haar eigen aandelen terug kan kopen. Dat NAC weer zelfbeschikkingsrecht krijgt en wij gezien gaan worden als tussenpaus, die tijdelijk zijn ingestapt toen de vereniging het moeilijk had. Of dat een reële gedachte is, weet ik niet. (...) Maar dat neemt niet weg dat het mijn droomwens is, dat NAC weer eigenaar van haar eigen aandelen wordt." Het voorstel biedt Van Weelde en co de mogelijkheid deze wens te realiseren.

Het collectief zou op dit moment al een fonds met ongeveer 12 miljoen euro bij elkaar gebracht om de plannen te realiseren. De voorgenomen nieuwe structuur wordt in een latere fase uitgebreid toegelicht.

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
426 Reacties
527   59  
Freek

Je hoeft er geen raketgeleerde voor te zijn om te beseffen dat dit het allerbeste scenario voor NAC zou zijn.

527   59  
Freek

Je hoeft er geen raketgeleerde voor te zijn om te beseffen dat dit het allerbeste scenario voor NAC zou zijn.

91   129  
Henk Breda

En wat is, buiten het overbrengen van clubliefde, het voordeel van deze lokale mensen om hun zuurverdiende geld in ons aller NAC te steken?

Geen zeggenschap, wel aandelen?
Jaarlijks verlies, wie gaat dat betalen?
Geen jaarlijkse aandeelhoudersvergadering?

69   14  
Gilze

Voor hier echt een goede mening te kunnen geven moeten we toch echt de daadwerkelijke plannen kennen. Ook dit plan zal weer door een deel van de supporters afgeknald gaan worden. Belangrijke vragen zijn: Wat is het structurele bedrag waar NAC jaarlijks op zal kunnen rekenen, naast de 12 Mil. die nu direct klaar staan (overigens een mooi bedrag in zo'n korte tijd). Wij gaat het uithangbord worden? Hebben alle investeerders inspraak en op welke manier?

Wat mij betreft klinkt het mooi maar dat hebben al meerdere plannen gedaan. Ik laat het geheel aan de mensen met verstand van zaken over en vertrouw er op dat zij gaan kiezen met hart en oog voor de club.

107   32  
Mike

Alle waardering voor deze gasten! Wat mij betreft een mogelijk beter alternatief dan city. Wel maak ik me bij dit soort constructies zwaar zorgen over al die verschillende kampjes met eigen belangen achter de schermen. Dat is exact wat NAC ten gronde heeft gebracht de afgelopen 10 jaar. En dat zouden we nu opnieuw gaan doen. Met de beste bedoelingen. Daarbij is er veel geld nodig. Die diepte van deze zakken is maar een vraagteken natuurlijk.

Het plan van gfc in een notendop klinkt mij wel gewoon heul lekker eerlijk.

Meulensteen als leidraad
Lokhoff technisch
Arnold coach en vidmar assistent.
Daarbij diepe zakken en het vlaggenschip van de organisatie.

77   23  
ctk

Dit zou werkelijk het allerbeste scenario zijn voor NAC en de supporters want de normen en waarden blijven dan gegarandeerd! :-)

71   22  
Bzzzz

Ik denk dat ik voor de verandering een keer tot God ga bidden.


Met het verzoek dat dit werkelijkheid wordt voor de duidelijkheid :P

52   16  
Nacrat

Geld is er, voor hoe lang?
Welke voetbal knowhow gaat er komen?

55   27  
Da Pope

@BZZZZ

Ik treed met alle liefde en plezier op als bemiddelaar.

78   81  
Ben

Klinkt allemaal mooi, maar dit wordt het zelfde ramp scenario als de laatste 20 jaar. Wederom zullen oud gediende blijven zitten en wordt er aan vriendjes politiek gedaan, met alle gevolgen van dien. We hebben gezien dat dit niet werk bij NAC. Er moet echt een bezem doorheen en mensen met verstand de boel laten runnen, niet de mensen die uit emotie gaan reageren ook al hebben ze de beste bedoelingen, maar een bedrijf runnen is niet te vergelijken met een club als NAC. Nee, niet weer een groep van aandeelhouders, die is nieuwe wijn in oude zakken.

74   21  
Wanny

@ MIKE

Staat je nou niet teveel blind op vermeende diepe zakken bij Amerikanen of CFG. Als je daarvan afhankelijk wordt kan het ook zomaar ineens afgelopen zijn.

Zie ADO en Vitesse. Liggen/lagen volledig aan het infuus van een rijke eigenaar en zitten nu met de gebakken peren.

Het zou veel beter zijn als NAC op eigen kracht een stabiele middenmoter in de eredivisie is. En niet op kunstmatige wijze top 5 gaan spelen en dat dan op enig moment het kaartenhuis instort.

We zeggen hier toch altijd dat NAC qua achterban bij de top 10 van Nederland moet behoren? Als we die potentie op eigen benen kunnen verzilveren zou dat verreweg het beste voor de club zijn.

42   11  
Bzzzz

@Da Pope

LOL

Zorg jij tzt ook voor de witte rook? :)

64   69  
Sinds1976

Ik laat me graag verrassen... maar mijn eerste reactie is.. oude wijn in nieuwe zakken, teveel eigenaren, teveel meningen, slechte besluitvorming.. waar hebben we dat eerder gezien?

20   5  
Summertime

Mooi initiatief als de kunde gewaarborgd wordt, geld alleen brengt verlichting. Een solide plan voor de toekomst en een autonoom opererende organisatie waar kunde op de juiste plaatsen zit zodat er een stabiele omgeving van kwaliteit kan ontstaan is nog belangrijker als geld. De invloeden van buitenaf moeten eruit anders kan het zo zijn dat je over een aantal jaar weer in deze situatie komt.

37   8  
Didier

Zoals het hier beschreven staat zou dit top zijn voor NAC zijn. Ben eg benieuwd wat zij ervoor terug krijgen/willen. Nu lijkt het alsof het weldoeners zijn die niks er voor willen hebben... dat lijkt me erg stug.
Verder goede AD en TD aanstellen die alles beslissen en geen bemoeienis van de meerdere investeerders.

60   15  
Pvw

Yes yes yes. Dit is het best denkbare scenario.

En volgens mij willen ze juist geen zeggenschap. Dus niet te veel meningen en belangen.

Bij de andere genoemde clubs gaat dit toch ook al jaren goed?

Daarnaast zijn de genoemde namen
vermogende supporters, in tegenstelling tot de grote 3 die ongevraagd ineens aandeelhouder werden en 0 voetbalverstand hadden en de club niet kenden.

BREDA VOORUIT!

47   16  
Boyke

Ho ho. Laten we eerst even de mening van Naxioma afwachten. Die is natuurlijk leidend in deze materie.

52   8  
Guuske

prima plan, niet gaan roepen dat we over 3 jaar europees willen spelen. Gewoon normaal doen en uit dit sportieve dal klimmen. Goeie mensen op de juiste plekken. speullerkes van Hellemons met een bietje winst verkopen en af en toe hopen op een knaller. tegendraads blijven. En als we ooit europees halen hopen op een wedstrijdje city uit...

24   12  
RV

Het is toch uiteindelijk wat blijkbaar het overgrote deel wilt. Oude wijn in nieuwe zakken en Ouwe Bredaasche jongens krentebrood. Het wordt dan ook wel tijd dat die ouwe jongens een keer echt de kar trekken in plaats van vanaf de zijlijn te roepen hoe het moet en de boel te bekritiseren.

Het hoeft niet heel spannend te zijn om goed beleid te voeren.
Zolang er maar een AD en TD worden aangesteld die een plan kunnen maken (zonder dat de colonne zich daar mee gaat bemoeien).

Het klinkt al met al als een positief plan wat past bij onze club.
Het bedrag klinkt ook goed.

Wat voor mij op dit moment nog niet helemaal duidelijk is (dat ligt waarschijnlijk aan mezelf) is hoe groot de rol van Stichting NOAD nu is. Oké, het plan kan worden afgewezen en men moet met een alternatief komen binnen 6 weken. Maar wat gebeurt er dan? Kunnen de aandeelhouders dan alsnog beslissen aan City Group te verkopen en op welke gronden?

20   27  
Mike

@wanny

Ja en nee.

Het punt waar we nu staan komt door alle goedbedoelde verschillende investeerders en dus kampen bij NAC.

Mijn inziens moet er wel een partij komen die daar bovenstaat. Of dat dit plan goed afgekaderd is. Als je ergens geld in stopt als investeerder wil je hoe je het ook went of keert /voor of achter de schermen een vinger in de pap. En met een collectief met veel investeerders is dat gewoon kut. Dat hebben we wel gezien de afgelopen jaren. Nogmaals hoe goed bedoelt ook. Waar eenheid word nagestrreft is dit Nimmer het geval. Neigt idd naar oude wijn in nieuwe zakken. Al hoop ik van niet.

NAC moet zich als club gaan richten op voetbal ipv verschillende meningen. Met mensen met know how.

De diepte van de zakken weet ik uiteraard ook niet. Maar een partij die zich niets aantrekt van lokale zakelijke belangen , een enorme bezem er doorheen trekt en daarbij technisch een strak plan heeft spreekt mij meer aan. Niet meer het lachertje zijn van neerlands betaald voetbal. Trots kunnen zijn. Ipv wekelijks diepe schaamte.

Wat dat betreft hebben zowel GFC als CFG mijn inziens een straatlengte voorsprong op het nieuw te vormen plan door deze gasten.

20   13  
Tip

Van Weelde had het over " .....de aandelen terug kunnen KOPEN....."
Dus moet van die 12 miljoen er 7.1 miljoen af ? Of begrijp ik het verkeerd ?

Algemeen zou structuur van dit plan prima kunnen zijn, maar buiten die schijnbare 12 miljoen is er nog niets duidelijk . Ik wacht af.

16   16  
Pietjebel

Mooiste en beste plan wat ik nu lees
Maar mijn gevoel zeg dat d'r het komende jaar geld ingepompt word in de hoop te promoveren
Wat als dat volgend seizoen weer niet lukt ?
Blijven ze daar zoveel instoppen of word het minder en minder zoals nu het geval ?

30   14  
Canaar

Wat mij betreft klinkt dit al vele malen beter dan de City-groep. Ben wel benieuwd naar de lange termijn natuurlijk maar als de club de aandelen in eigen handen krijgt lijkt me dat al beter dan dat deze bij een investeringsmaatschappij komen die niks met de clubcultuur zullen hebben. Al die mooie praatjes van investeerdes zijn natuurlijk alleen maar worsten die voorgehouden worden. Na verloop van tijd gaat het gewoon om investeren en er iets aan verdienen. Hopelijk staan onze heren "eigenaren" hier welwillend tegenover. We gaan het weer zien, liever een goed plan dat wat langer duurt (het duurt toch al veel te lang) en nog maar een jaar naar de klote dan uiteindelijk helemaal niets.

In ieder geval hulde voor de mensen die hier hun nek in zo'n korte tijd voor uit steken.

13   11  
SjorsNAC

Mijn voorkeur gaat zeker wel uit naar 1 van beide initiatieven tov city dat lijkt me duidelijk. Veel vraagtekens nog. Maar schiet aub op zeg

22   12  
Wanny

@ MIKE

Het is inderdaad een puinhoop met al die aandeelhouders. Maar vergeet niet dat er 1 constante factor is in deze situatie, het feit dat Van Aalst, Van Weelde en Burema de meerderheid van de aandelen hebben.

Het is ook niet helemaal fair om er op voorhand vanuit te gaan dat een andere groep er een zootje van gaat maken, omdat deze 3 heren dat ook gedaan hebben.

Het is niet zo dat we een lange historie hebben van groepen aandeelhouders die er stuk voor stuk
een puinhoop van hebben gemaakt.

33   49  
Cees-2

Meteen zijn de waan van de dag mensen euforisch. Ook deze site weet niet hoe snel men dit moet plaatsen. Gebaseerd op, ja op, krantenberichten! Nou daar kun je op bouwen, op Bn Destem. Waarheidsgetrouw aan de ondergrens hangend.

Maar mocht "dit" serieus spelen, dan is een onderzoek daarin gewenst. Pas als dit onderzoek is afgerond, dat in de breedste zin van het woord, pas dan kun je conclusies trekken.

Raskallen zoals velen per direct doen, heeft geen enkele zin, maar dat gaan bepaalde mensen helaas nooit of- te nimmer begrijpen. Sommigen willen dat perse niet, dat zijn de kwalijksten. Maar je moet er helaas mee dealen. De maatschappij is zo momenteel.

Maar laat maar zien wat e.e.a. mogelijk gaat worden. Bepaalde initiatieven moeten terdegen onderzocht worden. NAC moet namelijk op o.a sportief gebied omhoog.

29   8  
enaaceebreda

Op zich ben ik er geen voorstander van dat alle gegadigden maar uitlekken (zonder echte 'plannen' te tonen, en alle kampjes meteen stelling nemen.

Toch is de situatie nu anders. Veel mensen roepen dat er 'geen alternatief' is, maar is essentie (aandelen terug naar de club), is dit het aller beste scenario. Uiteraard moeten de overige randvoorwaarden ook goed zijn. Het zou onbegrijpelijk zijn als dit plan niet serieus als alternatief onderzocht zou worden.

Overigens: hierboven vaak gezien dat 'alle eigenaren dan weer iets willen', maar basis achter dit plan is dus dat er geen eigenaren/aandeelhouders zijn.

33   12  
RaraNAC

Op afstand blijven en investeren in de juiste poppetjes.
Vervolgens tegen iedereen communiceren dat de stip op die horizon (promoveren) 3jaar is en dus al die poppetjes daar laten zitten. Selectie rustig door selecteren.
Wij moeten dan als 19.000man ons bek houden als we 5wedstrijden verliezen en volle bak achter het team gaan staan.

Eens dan wordt de hemel stralend “blue”.

20   8  
Pvw

Goed geslapen Ceessie?

26   23  
Vinnie Jones

Ben er bang voor wat meerdere al zeggen. Hoeveel geld blijft er structureel over voor de club?

Voordeel van de City-groep is dat er altijd geld is. Of je het krijgt is een tweede, dus contractueel vast laten leggen wat je krijgt (inflatieafhankelijk). Bij Bredase ondernemers ben ik er een beetje bang voor dat iedereen inspraak verwacht. Als dat zo is, dan is het wachten tot het implodeert.

Ik hoop het wel, maar ik ben bang van niet. Tot morgen!

33   77  
Molenschot Loco

Bah!!! Vrolijk gedraagd zich als een klein kind wat zijn zin niet krijgt!!! Hij wil kost wat het kost inbreng hebben ...nou mannetje pomp er dan maar wat miljoentjes meer in zou ik zeggen!!!! Let maar op .......nu praten ze nog dat ze zich op de achtergrond zullen gaan houden..... Tja......waar heb ik dat meer gehoord......Hij wil gewoon dat NAC stadion gaan bouwen....prima......maar laat het daarbij!!!

44   9  
Wanny

@ VINNIE JONES

Er is in potentie geld genoeg, maar het wordt niet goed besteed. Met deze begroting moet je ook richting eredivisie kunnen. Misschien is wat extra geld de eerste jaren nodig om de stap te maken, daarna moet je op eigen benen ook top 10 kunnen spelen.

Maar dan moet je geen miljoenen door het putje spoelen aan zaken als Sydney, Vloet, Bayram, immer geblesseerde spelers, afkoopsommen etc etc.

Het grootste probleem zit in de organisatie, niet in de clubkas.

49   19  
Beest

Wat snappen mensen niet aan:

Aandelen gaan terug naar de club en de investeerder krijgen geen zeggenschap????

47   10  
Chris W.M.

@RV

Zoals het mij is uitgelegd moeten de aandeelhouders, wanneer zij een nieuw alternatief afwijzen, de gehele verkoopprocedure opnieuw starten. Het is dus mogelijk dat je in een catch-22 terecht komt; het verkoopproces leidt telkens tot het voordragen van CFG, Stichting NOAD wijst dit af en schuift een andere kandidaat naar voren, aandeelhouders wijzen dit af en schuiven CFG weer naar voren, Stichting NOAD wijst dit af etc etc etc. Wanneer de aandeelhouders het alternatief afwijzen op basis van de prijs die men wil betalen, dan kan een derde partij gevraagd worden te beoordelen of dit terecht is. De club zal dan getaxeerd worden, de waarde die de derde partij dan bepaald zou dan leidend worden. De aandeelhouders zullen het hier niet op laten aankomen aangezien de verwachting is dat de waarde vele malen lager ligt dan de bedragen die nu geboden worden.

Veel realistischer is dat de aandeelhouders "gewoon" akkoord gaan aangezien ze een perfecte escape geboden wordt. Zij krijgen de prijs voor de aandelen die ze willen, de partij die door Stichting NOAD wordt aangedragen is gekozen door "de supporters" in de breedste zin van het woord en dus dragen zij geen enkele verantwoordelijkheid meer daarvoor. En zoals hierboven al staat; het is de wens van (in ieder geval 1 van) de grootaandeelhouders dat de aandelen weer terugkeren bij de club. Dus al ook al aan die wens voldaan wordt...

27   8  
gjoewie

Hehe, dit is wat ik eigenlijk altijd voorstond. Eerst een brede basis. Dan de organisatie op poten. Sportieve successen volgen dan vanzelf. Een of twee tussenjaren (sorry...) zullen we nog wle hebben, maar het is een stap de goede kant op. Het is alleen jammer dat dit allemaal zo laat op gang komt. Klaarblijkelijk hebben de lokale ondernemers een schup onder de k*nt nodig om in actie te komen.
Ik ben ook blij dat er meteen wat juridische jongens bij zitten, die de kerstboom goed kunnen optuigen.
Ik ben maar meteen in de jaarrekeningen van Heracles gedoken (waarom zou die club geen goed voorbeeld voor ons zijn?). De basis van de kerstboom in Almelo is een stichting die voor 100% eigenaar is van de holding Heracles en die is weer 100% eigenaar van de club als zodanig, het stadion en een investeringsfonds dat betrekking heeft op onroerend goed (ik weet niet of daar ook spelers in zitten...). Het bestuur van de club is ook het bestuur van de stichting.
De stichting heeft als doel het verwerven en behouden (!!) van alle aandelen in het kapitaal van de holding, die een besloten vennootschap is. Dat betekent dat externe eigenaren van aandelen die alleen aan de holding kunnen verkopen. Waarom hebben we dat bij NAC niet gedaan?
Maar goed, het was de (niet zo) stille wens van Rob van Weelde (what's in a name?).

12   2  
Naccertt

Ik ben nog een beetje zoekende hoe ik deze constructie moet zien en als ik een aantal reacties lees vele andere met mij ook.

Zijn lokale ondernemers (wie het ook moge zijn) nu bereid om eenmalig veel geld op tafel te leggen zodat NAC weer eigendom word van NAC?
Zou dat betekenen dat met dit geld eerst de aandeelhouders uitgekocht worden en dat het overgebleven geld gezien kan worden als een soort van startkapitaal? Dat met dit startkapitaal de organisatie opgebouwd kan worden en NAC als bedrijf vervolgens met deze organisatie zelf winstgevend moet gaan worden??

Het klinkt enerzijds heel positief anderzijds als mijn aanname klopt vrees ik ook gezien onze historie, goede kennis, topsportmentaliteit en invloed van de achterban met dit scenario.

Iemand die precies weet hoe deze constructie in elkaar zou zitten?

29   18  
Bzzzz

De RvC heeft het eerdere plan van Vrolijk afgeschoten omdat zich andere plannen aandiende.

Als de RVC nu City niet afschiet omdat er een nieuw initiatief is opgestaan maken ze zich niet bepaald geloofwaardig.

19   6  
DenN

Als je als club zijnde niet afhankelijk van je moeder(club) hoeft te zijn om je eigen broek op te houden: dan in principe altijd doen.

Ik ken Vrolijk niet maar ik heb hem nu werkelijk in ieder scenario al voorbij zien komen. Voor mij is het nog niet duidelijk of dit vanuit clubliefde is of dat er (ook) andere belangen spelen.

Verder is het inderdaad een beetje een ouwe jongens krentebrood-gevoel, zoals hierboven ook al benoemd.

Willen we wel vooruit? Ook ik ben opgegroeid met de Beatrixstraat maar die nostalgie komt (helaas) nooit meer terug.

Laten we nu stoppen met het eindeloze verzet tegen een scorebord, iedere willekeurige potentiële koper en de roep om geweldige jongens uit de regio zonder tanden. De club is van ons allemaal en we moeten gewoon vooruit. We zijn nu niet alleen voorbij gestreefd door Fortuna Sittard en Cambuur maar daar komen ook clubs als Eindhoven en Volendam bij.

The only way is up!

20   8  
Dos

Oke, leuk dit. Maar wat zijn de verdere plannen?
Als de verdere plannen goed zijn en onderbouwd dan ben ik pas enthousiast, nu is het puur gissen. Nu de polonaise lopen is net zo kortzichtig als er blind vanuit gaan dat CFG de beste optie is.
Ik sta er voor beide opties neutraal in en natuurlijk hoop ik dat het lokale initiatief het beste blijkt te zijn.

9   1  
enaaceebreda

@BZZZZ
Dat is iets wat ik online vaker heb gelezen, maar dat is natuurlijk een beetje een naïeve opmerking die vooral gebaseerd is op 'hoop'. Volgens dat principe de overname namelijk niet afgerond kunnen worden tot er geen nieuwe of aangepaste initiatieven zich aandienen. Geloof me, dat zou tot in de oneindigheid doorgaan.

12   19  
Bredaaaaa

Super!
Doen.

12   17  
Reflektor

Het binnenhof is er niks bij met der prietpraat .

17   17  
Breetjeda

Deze 3 heren zijn absolute helden als dit gebeurt

37   8  
ArnoldUno Breda

Prima. Maar laten we dan wel met z'n allen afspreken dat we niet massaal in de kramp schieten als we over 2-3 jaar nog steeds in de KKD spelen. Rustig en verstandig opbouwen. Accepteren dat een solide fundament opbouwen tijd nodig heeft. Maximaal investeren in de jeugdopleiding en geen absurde bedragen neerleggen voor uitgerangeerde spelers die ons zogenaamd naar de Eredivisie moeten brengen.

Deze constructie zou het beste voor NAC en de supporters zijn, maar tegelijkertijd de weg van de lange adem. Ik hoop echt dat iedereen dat beseft en accepteert. Van essentieel belang dat de club de verwachtingen tempert en dit vanuit een realistisch plan communiceert naar de achterban. A.u.b. geen 'binnen 3 jaar stabiele eredivisieclub'. Trek er gerust 5 jaar voor uit.

11   4  
WijGaanEuropaIn!!!

Idee klinkt goed. Mijn vraag is alleen als ze geen zeggenschap hebben en de aandelen worden gekocht. Wie zet dan de juiste namen op de juiste plek. Zorgt voor de juiste organisatie want op dit moment moet er een flinke bezem doorheen lijkt me. Hun nog steeds ook al hebben ze geen zeggenschap of Manders mag weer ze ding doen wat we toch echt niet weer laten gebeuren.

13   13  
Dun Kees

Klinkt goed maar meer informatie is nodig om een en ander te kunnen beoordelen. Met name de gevolgen op lange termijn zijn mij onduidelijk. City heeft ook niet mijn voorkeur tenzij NOAD een aantal eisen kan stellen die de eigenheid van de club waarborgen. Uiteraard moeten dan alle toezeggingen zwart op wit worden vastgelegd.
1) plan hoe zo snel mogelijk in de eredivisie te komen
2) waarborgen m.b.t. de clubcultuur
3) maximaal drie huurspelers per seizoen
Etc. etc.

23   31  
Geronimo

Autonoom en duurzaam. Moderne gebakken lucht termen.
Financiers krijgen geen zeggenschap. Ja, ze gaan er miljoenen insteken zonder als een soort van filantropen.

Waarom komen ze nu pas met dit initiatief?

Klinkt allemaal te mooi om waar te zijn. Heb het idee dat ze komen met dit idee terwijl ze weten dat er 0,0% kans van slagen is. Dat soort mensen zijn vaak niet te vertrouwen.

28   29  
Fanneke

Iedere lokale inversteerder (of supporter) hoe je het wilt noemen, die de club wil overnemen is gedoemd te mislukken. Het klinkt allemaal leuk en een mooi initiatief.
Op de langere termijn is dit het einde vanNAC inhet betaald voetbal, want wie gaat jaarlijks de tekorten aanvullen?

10   4  
Bzzz

@enaaceebreda
Daar heb je natuurlijk helemaal gelijk in en daar ben ik me ook bewust van!
Ik trek de (on)logica van de RvC redenen uit februari door.

Quote uit die tijd:
''Tijdens het bestuderen van de plannen van Karel Vrolijk hebben er zich alternatieve voorstellen aangediend. Om deze voorstellen te kunnen onderzoeken, kunnen wij nu niet anders dan het voorstel van Karel Vrolijk afkeuren.''


Maar wie weet pakt het allemaal goed uit en komt er een nog mooier plan uit voort!

38   18  
Tip

Eens met @DOS.

Ik maak maar een oppervlakkig rekensommetje. 12 miljoen min 7,1 is 4,9 miljoen.
We stevenen af op een dik verlies dit seizoen en ook volgend seizoen in de keuken levert verlies op. ( ieder keuken seizoen levert verlies op.) Daarnaast gaat een compleet andere organisatie optuigen uiteraard geld kosten. De personele invulling van nieuwe mensen en mensen die weg moeten kost geld. Wat hou je over om in de spelersgroep en technische staf te investeren om noodzakelijk te promoveren ?

Ik ben geen troll, wel 55 jaar supporter, ik wil graag positief zijn. De aandelen terug naar de club is in principe prima, maar gaat dit zo lukken ?

Betreffende die genoemde clubs zoals bv. Heracles. Daar gingen soortgelijke organisatieveranderingen volgens mij bijna altijd gepaard in combinatie met bouwen nieuw stadion. Dan krijg je veel meer investeerders en dus grotere geld buffer.

Misschien zit ik er langs naar ik hoop. Ik ga er vanuit dat de stichting NOAD (en de RvC) dit alles deskundig onderzoekt. Kortom, ik wacht andere informatie af.

PS. Ik moet wel zeggen dat Vrolijk een kundige stoelendanser is. Hij krijgt alles en iedereen op de dansvloer 😎

19   14  
Charles

Dit past het beste bij onze club, baas in eigen huis.

Hulde voor de initiatiefnemers, zonder eigen belang hierin te betalen. Die karel doet het niet uit eigen belang en is een doorzetter, om ondanks al het gezeik van de afgelopen periode, toch mee te doen.

Bedrag moet nog wel 3 tot 5 mln hoger, dan komt het helemaal goed.

23   24  
Dabbert

Leuk idee dat NAC weer baas in eigen huis wordt, maar dat zijn ze al zo vaak geweest en altijd werd het een grote puinhoop met bijna faillissementen. En 12 miljoen is ook niet veel. Als daar al 7 miljoen af moet voor de aandelen dan blijft er nog maar 5 miljoen over. Dan moeten er nog openstaande kosten af, achterstallig onderhoud, afkoopsom voor Manders en dan blijkt straks dat we nog anderhalve ton over hebben. Dit terwijl we 15 spelers moeten kopen om weer niet voor lul te staan voor heel Nederland. Laten we wijs zijn en gaan voor de Amerikanen. Dan zien we eindelijk weer eens goed voetbal. Daar zijn we toch na zoveel jaren wel aan toe. En hebben we dan een tegenvaller of weer eens een algemeen directeur die zijn handen niet uit de kas kan houden, dan hebben we genoeg geld achter de hand om dit aan te vullen.

37   24  
Da Pope

Uiteindelijk valt of staat ieder idee met de praktische uitwerking, maar in basis is dit het plan dat voor mij het meest recht doet aan het karakter van de club. NAC is een volksclub, NAC is van iedereen. Daar past privaat eigenaarschap wat mij betreft per definitie niet bij. Dat heb ik vanaf dag één gezegd. 


Je staat als club op een kruispunt. Om de juiste richting voor de toekomst te bepalen, moet je eerst de vraag beantwoorden wat voor club je precies wilt zijn (of worden). Voor mij is overduidelijk dat een toekomst waarbij de aandelen weer in handen van de club zijn en je weer baas in eigen huis bent het best past bij onze geschiedenis en de clubidentiteit zoals ik die beleef. 

 Natuurlijk wil ik graag weten hoe de plannen er precies uitzien, hoe de nieuwe structuur vormgegeven wordt en hoe de financiële toekomst wordt verzekerd. Voor goede intenties alleen koop je niets. We zijn er nog lang niet, er is nog veel onduidelijk, maar het is een grote, grote stap in de juiste richting.

21   14  
Nicky

Er is geen enkele twijfel over mogelijk dat aandelen in bezig van de club zelf het allerbeste scenario is.

Natuurlijk telt ook hier onder welke voorwaarde en vooral wie neemt de uiteindelijke beslissingen.

Maar bij NAC heerst een veel groter probleem. De kracht en de ziel van NAC is gelijk de achilleshiel. De grote valkuil waar wij met zijn alle keer op keer intrappen.

De supporters zijn het probleem. De emoties zijn het probleem. WIJ weten her altijd beter. Niet als we winnen, nee, na twee keer verliezen. Na de derde keer verliezen met de trainer weg. En als de trainer niet goed was moet de technische man ook wieberen.

NAC zit al decenia in een negatieve spiraal. Er is veel meer nodig dan aandelen naar de club. Dit is zeker niet iets dat wordt opgelost door meer geld en al helemaal niet door Amerikanen of Engelse eigenaren. NAC is een zieke patiënt waarvan de familie het niet eens wordt over de juiste behandeling.

29   16  
Capello

Allemaal fans die investeerders die beslissingen nemen op basis van emotie (dat die je namelijk als fan) en geen enkele ervaring hebben in de wereld van het betaald voetbal. Daarnaast een groot deel haantjes en mensen die zichzelf vooral heel interessant vinden (van Eck). Waar kan ik inzetten op bonje binnen de groep binnen 1 jaar?

59   43  
Ome Cor

De mensjes die van gekte niet wisten hoeveel anti City geluiden ze moesten produceren rollen nu met superlatieven over elkaar heen om dit plan toe te zingen.
Niet om de inhoud, maar omdat het hiermee geen City wordt.

Feitelijk is het niks nieuws onder de zon.
Weer een groep die samen financieel garant gaat staan voor NAC alleen met andere namen dan de grote drie.

Iedereen blij ! NAC gered
En over een paar jaar hetzelfde liedje.
Op naar een beleid van oude jongens krentenbrood met oudspelers die we als speler zo hoog hadden zitten dat we denken dat ze alles kunnen.

Lang leve de eigen identiteit die stevig hand in hand gaat met foute keuzes, eigen belangen, vriendjes op de troon en mismanagement.

Een de schaapjes lopen vrolijk blatend achter de kudde aan.

12   5  
Guuske

@dabbert, als een club fatsoenlijk geleid word en geen domme gekke dingen doet. dan maak je zomaar geen miljoenen verlies. Manders hoeft geen afkoopsom. Deze is zzp en verhuurt zich maandelijks aan Nac...Dat Nac nu zo slecht staat is het gevolg van wanbeleid en slecht toezicht van oa. een slechte RVC die zoals nu blijkt waarschijnlijk door groot aandeelhouder aangestuurd word. of dat in te toekomst zo blijft zal de tijd leren.

25   29  
capello

@ome cor, you nailed it. precies dat!!

19   19  
Tip

Uiteraard kun je het hebben over keuzes m.b.t. cultuur , emotie, historie etc. etc.

Maar uiteindelijk gaan financiële kaders bepalen op iets kan of niet. Als je 1700 euro in de maand netto verdient dan moet je niet in een een huis gaan wonen met een huur van 1250 euro per maand. Dan kun je nog zo vol goede wil zijn, je loopt hartstikke vast.

Ik denk dat het best is om het doorrekenen van de financiële plannen van CFG en Vrolijk door een extern deskundig bureau te laten doen. Deze kunnen ook advies geven over de waarde van de aandelen.

Echt vraag expertise van een externe deskundig betrouwbaar bureau.

Met alles respect, de 4 leden van NOAD hebben hier niet het niveau voor. En dat is niks om voor te schamen. Deze casus is zeer ingewikkeld en je kunt zomaar een verkeerde beslissing nemen.

12   15  
gjoewie

Ome Cor, je wantrouwen is volledig gerechtvaardigd. Maar een ezel stoot zich nooit twee keer aan een steen, toch? We hebben van onze fouten geleerd en nu gaan we het beter doen.
Zoals ik hierboven schreef, mocht dit plan doorgaan, dan moet je eerst een nieuwe structuur en organisatie opzetten. Aandelen mogen alleen terug aan de club verkocht worden. Dat geeft wat zekerheid voor de toekomst, omdat met de resultaten van de club, zowel sportief als zakelijk, de koers van de aandelen doen stijgen.
Er moet nu iemand komen die boven alle partijen staat, iemand van onbesproken gedrag. Iemand die buiten het licht van de schijnwerpers en flitslichten blijft. Die gaat de nieuwe Raad van Commissarissen leiden.
In de nieuwe structuur is geen plek voor Manders als Algemeen Directeur. Maar het is wel belangrijk dat we snel een Technisch Directeur aanstellen. Als het even kan moeten we hiervoor wel een kanjer aantrekken. TL:bier: wordt commissaris technische zaken.

26   19  
Bzzz

@OME COR
Goh, supporters die niet wilde dat NAC nummertje 12 werd in een spelershandelshuis zijn wel blij dat er een serieus lokaal initiatief is waarin de club zelfstandig blijft. Waarbij nadrukkelijk wordt aangegeven dat men wil leren van de afgelopen periode en men een andere structuur wil kiezen op basis van succesvolle voorbeelden in het buitenland.

Super spannend, wie had dat verwacht inderdaad :P

19   19  
robbie

Los van hoe de plannen allemaal zijn. Als je het beste wil voor NAC, dan is mijn inziens dit laatste initiatief het beste.
Daarmee wil ik nog geen waardeoordeel geven over de inhoud van de andere plannen.

Maar wat ik WERKELIJK niet begrijp, is dat er plannen worden toegejuicht hier op de site, waarbij je NAC verkoopt aan een organisatie waar de eigenaar , bewezen, bloed aan zijn handen heeft en vriendschappelijke banden heeft met Poetin.
Hoe mooi die plannen dan ook kunnen zijn. Dit is NAC en Breda onwaardig en moreel verwerpelijk ! Ik kan me ook niet voorstellen dat zo'n plan door de KNVB kan worden goedgekeurd.

30   43  
De baviaan

@da Pope..

Ben je jezelf niet enorm belangrijk aan het maken zonder positie, invloed of visie.
Blijf gewoon lekker supporter en zing eens een toontje lager aub.

Laat de mensen die aangesteld zijn voor de job gewoon hun werk doen en brand ze niet constant af zoals je doet met Manders etc.

Je voegt niets toe en zorgt enkel voor ongewenste noise en onrust.

57   45  
naxioma

Het is een aandoenlijk initiatief, maar gedoemd om op kortere of langere termijn te mislukken.
Om NAC structureel vooruit te helpen is een startkapitaal nodig van tenminste 20 miljoen euro. 7 miljoen voor overname van de aandelen, 3 a 4 miljoen om de organisatie op te bouwen en de selectie op het juiste niveau te brengen, en dan per jaar nog eens 2 a 3 miljoen om te verwachte exploitatietekorten te dekken, zeker als promotie naar eredivisie uitblijft. Dan houd je het met 12 miljoen welgeteld 1 of 2 jaar vol. Cruciale vraag is wat er gebeurt als het startkapitaal op is en NAC structureel een exploitatietekort heeft van bijvoorbeeld 1 a 2 miljoen euro per jaar. Gaan we dan bezuinigen en wordt de neerwaartse spiraal ingezet, of gaat er dan iemand -om niet- bijstorten? Het lijkt mij zeer onwaarschijnlijk dat dit gebeurt zonder dat iemand daar een tegenprestatie (lees: zeggenschap) voor terugverlangt. Als dit plan door zou gaan dan zijn we in feite terug bij de situatie tot 2013. Iedereen weet hoe zwaar NAC het toen ook financieel had. De uitgangspositie is echter veel slechter. Weliswaar hebben we nu dan wat startkapitaal, maar de club moet echt vanaf de grond worden opgebouwd. Dat gaat veel geld kosten en succes is niet verzekerd. Zeker niet als cruciale posities in de organisatie niet goed worden ingevuld, en de lokale leiding van NAC onder zware druk komt te staan als resultaten (op korte termijn) uitblijven. NAC is één van de moeilijkste clubs om te leiden. De vele geledingen in en rondom NAC die allen invloed willen uitoefenen vereisen enorme koersvastheid van geldschieters, bestuursleden en directie. Iets waar NAC in de afgelopen 50 jaar nauwelijks toe in staat is geweest, ook niet onder het befaamde voorzitterschap van respectievelijk Tim Meeus en John Peek. Als de club lokaal geleid wordt dan is de kans levensgroot dat zij speelbal wordt van de diverse geledingen in en rondom NAC die allemaal hun invloed willen laten gelden. Dat geldt voor de media, dat geldt voor supportersgroepen, dat geldt voor investeerders en voor sponsoren. Ze gaan zolang door met het beïnvloeden van de verantwoordelijken totdat zij uiteindelijk hun zin hebben gekregen. Zo heeft NAC tientallen bestuurders en trainers versleten. Er is geen enkele garantie dat dit in de toekomst beter zal gaan. Integendeel.
De namen die nu genoemd worden in de media als mogelijke kandidaten voor Algemeen Directeur en Technisch Directeur zijn niet bepaald hoopgevend. Ik houd er niet van karaktermoord te plegen, maar aan de andere kant is het wel noodzakelijk eens goed te kijken naar de achtergrond, kwaliteiten en ervaring van de beoogde kandidaten.
Ten eerste is daar Justin Goetzee die genoemd wordt als mogelijk Algemeen Directeur. De grote verdienste van Justin Goetzee is dat in het laatste jaar onder zijn 5 jaar durende directeurschap NAC eindelijk eens een keer zwarte cijfers schreef. Vervelender is dat dit gebeurde ten koste van het voetbalbedrijf en uiteindelijk de sportieve prestaties. Justin Goetzee was in zijn zittingsperiode als AD medeverantwoordelijk voor twee degradaties en de aftakeling van NAC als voetbalorganisatie. In die jaren toonde hij zich meer een aimabele boekhouder dan directeur van een BVO. Daarnaast moeten we niet vergeten dat Justin Goetzee uiteindelijk de druk van het Algemeen Directeurschap niet aankon en zelf ontslag nam door zich onbegrijpelijkerwijze solidair te verklaren met Hans Smulders. Maar het was een mooie uitweg voor hem op dat moment. Justin Goetzee is te licht voor de functie, zeker gezien de uitdagingen die voor liggen.
Ten tweede wordt Geert Brusselers genoemd als mogelijke Technisch Directeur. Vraag is op basis waarvan? Buiten hoofd jeugdopleiding NAC is de enige enigszins relevante ervaring die van hoofd talentontwikkeling in de zandbak van Saudi-Arabië (wie had het alweer over fout geld...?). Echt volstrekt onvoldoende om de positie van Technisch Directeur goed in te vullen (zoals bijvoorbeeld Ted van Leeuwen dat wel goed doet bij NEC). Met een kleine kruidenier als Algemeen Directeur en een op zijn best beginnend Technisch Manager heb ik er bitter weinig vertrouwen in.
Er ligt een plan voor van de City Football Group dat in alle facetten beter is dan dit lokaal alternatief. CFG brengt relevant (internationale) voetbalachtergrond, -netwerk en -expertise met zich mee, waar de voetbalorganisatie NAC enorm van gaat profiteren. Een lokaal alternatief kan dat bij lange na niet bieden. CFG heeft diepere zakken dan dit lokaal alternatief, waardoor de kans dat sportieve doelstellingen kunnen worden gerealiseerd, vele malen groter is. Daarnaast is de kans op toekomstige financiële problemen en mogelijk zelfs faillissement, veel kleiner. Door de solide basis van CFG zal een professioneler en consistenter beleid worden gevoerd, hetgeen bij lokale eigenaren/bestuurders veel moeilijker is door de voortdurende invloed die de verschillende geledingen willen hebben. En als het gaat over cultuur: die maken wij als supporters zelf wel. Bovendien valt daar met CFG goede afspraken over te maken.
En dan tot slot, nu lijkt het dat de verschillende geledingen eensgezind achter dit lokale alternatief staan. Echter schijn bedriegt. Belangen lopen niet parallel, men wil allemaal eigen unieke invloed en zeker als het tegenzit zal de interne strijd losbarsten. NAC wil zo graag baas in eigen huis blijven, wat dat ook moge betekenen. Het klinkt heel erg als baas in eigen buik. Het zou mij niet verbazen als onder lokaal eigenaarschap ("aandelen weer bij de club") de club zich uiteindelijk zelf aborteert. Daar zijn we namelijk heel goed in.

22   29  
Bzzz

Op twee A4'tje met open deuren en losse eindjes na kennen we de plannen van City niet. Desalniettemin moeten we geloven dat dit plan in "alle facetten beter is"?

Heb je toevallig blauwe ogen @NAXIOMA?

25   14  
Da Pope

@De Baviaan

Deze snap ik even niet helemaal. Als je doelt op mijn berichtje aan Bzzz: dat is een grapje, omdat mijn nickname de Paus is. Misschien snap je niet helemaal wat de taakomschrijving van de Paus is. Kan natuurlijk.

Verder geef ik slechts mijn mening en roep ik nergens dat ik invloed moet of wil. Dat hoef ik ook helemaal niet. Ik benadruk doorlopend dat ik slechts één van de vele NAC-supporters ben en dat ik niet belangrijker ben dan de supporter naast me.

Leg me asjeblieft uit wat je precies dwars zit.

18   17  
Tip

Twee nuances @Naxioma.
1. Ik denk dat de miljoenen die we overhouden als startkapitaal volledig verdampen aan kosten met dit plan.

@Bzzz
2. Inderdaad dient ook plan CFG nader te worden uitgewerkt.

30   16  
TvB

Ik ben ook bang dat we hiermee binnen 3 jaar terug bij af zijn..

14   21  
willem 4,5

Het zou een zegen zijn!!!!!!!!!!!

38   33  
naxioma

Ik ga al naar NAC vanaf mijn zevende, ben al ruim 20 jaar seizoenkaarthouder, heb ooit een door HtC ingebracht NAC veiling item gewonnen door het meest te bieden voor een voetbal reisje naar Barcelona en ben nu ook lid van de Club van 1912. Maar ik steek geen enkele euro in het lokale alternatief. Gewoonweg omdat ik er geen enkel vertrouwen in heb en er van overtuigd ben dat een toekomst onder eigenaarschap van CFG het beste is voor NAC.

15   16  
Tip

Waar ik me echt druk om maak. De heren van de stichting NOAD staan toch voor een schier onmogelijke taak? Als ik hun was zou externe deskundigheid inschakelen om beide plannen door te rekenen. En daarna pas een keus maken. Succes !
PS. RvC idem dito.

23   19  
Wanny

@ NAXIOMA

Dat is ook prima en inmiddels meer dan duidelijk. En als het CFG wordt, wens ik je veel plezier bij het bezoeken van de wedstrijden.
Mijn 26e seizoenkaart komt er dan helaas niet meer.

19   9  
Chris W.M.

@Tip

Stichting NOAD laat zich uiteraard adviseren door experts op allerlei gebied en doen dit niet enkel op eigen houtje.

24   28  
ctk

@NAXIOMA,

Als je dan toch zo geilt op CFG koop dan een seizoenkaart van MC.
Ik heb weining zin om als speelbal van CFG te fungeren die spelertjes gaan stallen die net hun strik diploma hebben en op een uitzondering na NAC ook niet beter gaan maken.
En die 12 miljoen waar de lokale sponsers mee komen (staat nog niet vast en wordt door de media geroepen) die hebben heus wel een plan om meer geld te genereren, dit is slechts het startkapitaal!
Ik geef deze heren liever een kans dan als speelbal van CFG te dienen, want voordat we het weten spelen we in blauw, met een mascotte op het veld en het clublied van MC op de achtergrond!

20   15  
gjoewie

Nax > Aandoenlijk is jouw hartstochtelijk pleidooi voor de CFG-deal. Maar jouw argumenten tegen het plan van de lokale ondernemers kunnen ook gebruikt worden om de CFG deal onderuit te halen.
Stel dat de CVLO instapt met pakweg 12 miljoen en we gaan na 3 jaar nat, dan kost het ons 12 miljoen en hebben we in elk geval het stempel: we hebben het geprobeerd.
Stel dat CFG instapt met 7,1 miljoen overname, 3 jaar lang pakweg 9 miljoen om de exploitatie op gang te houden en nog enkele miljoenen aan geparkeerd geld in de vorm van duur betaalde maar niet presterende voetballers en ze trekken de stekker eruit, want we staan nog steeds negende in de KKD, dan kost het je 40 miljoen. En dan roepen we met zijn allen, hoe hebben we dit in vredesnaam laten gebeuren?
Wie geeft mij de garantie dat als de CFG deal doorgaat er wel een kundig Algemeen Directeur op de plek van Manders gezet wordt? En wie wordt de Technisch Directeur? In de Raad van Commissarissen komt in elk geval iemand met een theedoek op zijn kop (met alle respect), om te kijken of alle uitgaven wel netjes verantwoord worden.
Als je kijkt wie zich nu al probeert in te likken als de deal met CFG doorgaat, dan lust ik er nog wel een.

19   19  
Pvw

Naxiomaatje,

Je bent niet heel erg goed ingevoerd helaas.

Brusselers en Goetzee zijn helemaal niet aan de orde.

Dus kom met een goed verhaal, of beter, zeg niks en reis met enige regelmaat naar Manchester.

19   32  
willem 4,5

Voor de City lovers lovers ons, er is psychologische hulp
aanwezig hoor na de overname.

12   4  
Dun Diëe

Of dit plan financieel en voetbaltechnisch kan opboxen tegen CFG is nog maar de vraag. Maar met dit plan krijg je wel de vereniging terug. Dat zou heel mooi zijn maar kan fataal aflopen als er weer een bende van de administratie wordt gemaakt zoals onder Mommers. Ben benieuwd hoe hier door de betrokken partijen over gedacht wordt.

Wel een heel erg gulle schenking overigens: mensen die in totaal 12 miljoen bereid zijn meer te leggen zonder zeggenschap te krijgen. Hoop dat dit duidelijk op papier komt en verder geen haken of ogen aanzitten.

44   22  
Fred1

Ik ken de meeste van deze mensen goed, Jasper van Eck zelfs heel goed.
De meesten hebben goede intenties en zijn ook echte NAC fans.
Toch stap ik er niet in simpelweg omdat ik geen vertrouwen heb in de iets langere termijn en de plannen spreken mij niet aan en geven geen garantie op sportieve en bestuurlijke verbeteringen.
Stel dat NAC autonoom wordt en zichzelf kan en mag bedruipen dan komen toch op den duur weer dezelfde mensen of mensen van een zelfde kaliber boven drijven.
Die maken wéér dezelfde fouten want dat zit in hun genen we moeten vrij en losgemaakt worden van die vervloekte oude niet van deze tijd zijnde sentimenten.
CFG of de Amerikanen is de enige juiste oplossing.
Ik begrijp ook de halsstarrigheid van de vertegenwoordigers van de diverse geledingen niet, ze denken niet in het belang van NAC maar louter aan nostalgie een niet meer bestaand NAC en egoïsme.
Ze denken dat hun speeltje en hun bemoeizucht in het gedrang gaan komen.
Afscheid nemen van heel de ouwe meuk is het beste.
Als men toch zoveel om NAC geeft probeer die 12 miljoen dan na de overname ( indien nodig ) in NAC te pompen in een soort van externe spelersfonds waarmee we de club naar de top van Nederland gaan helpen.
Maar beste mensen stop onderhand eens met dat getalm en die onnodige bemoeienissen geef de club de ruimte om uit het slib te komen en terug te komen op niveau.
Met wat er nu loopt mogen we ons geen enkele illusie maken op beter op plat offs laat staan promotie, vergeet het.
Ik lees het interview weer met de Graaf, het is een grote treurnis , hij geeft eigenlijk toe dat hij geen vat op de spelers heeft, dat ze geen bal over 3 meter kunnen spelen en hij verkeerd heeft ingekocht.
Als je zover in het seizoen zit is dat natuurlijk een ramp en dan heb je gewoon gigantisch gefaald.
Het komt er op neer dat er op Olij na een spelersgroep staat zonder mentaliteit zonder inzet zonder voetballend vermogen en zonder trots.
Laat staan dat ze het veld in gaan om ondanks alles te willen winnen.

15   19  
naxioma

@willem 4,5
Dat geldt natuurlijk ook voor de tegenstanders van de city-deal als deze (zeer waarschijnlijk) doorgaat..;-) Een bak bier doet wonderen.

15   3  
Spin

If it seems to good to be true it usually is...
Daarom graag asap duidelijkheid over alle plannen, ambities en voorwaarden van dit initiatief.

24   13  
Nachoreca1

@fred1

Daar waar geld mee gemoeid is, en haantjes gedrag vertoonf zal worden, gaat het geheid mis. Kwestie van tijd idd..
Ik ben het dus helemaal met je eens. Op de lange termijn gaat dit niets brengen...

14   13  
naxioma

@pvw
Dat zou al een heel klein beetje winst zijn. Tenminste als andere kandidaten van een beter kaliber zijn. Desalniettemin helaas gen vertrouwen in dit lokale alternatief.

23   23  
Boyke

Ah. De reactie van Naxioma waar ik op heb gewacht. Hoe NAC al die jaren zonder City heeft kunnen overleven, met louter lichtgewichten al de gehele geschiedenis lang, is mij door dit orakel een wonder. All hail Naxioma

16   25  
GJ_NAC

Beste nieuws dat er in weken is geweest en de allerbeste oplossing voor iedereen. IK ZEG DOEN!

24   11  
Vdh

Topplan!!!

Fijn dat deze mannen de hobby van 19.000 man willen redden / sponsoren!

De naïviteit hier op het forum is vaak te groot, dus ik juich het van harte toe dat dit plan wordt opgepakt.

27   11  
Zeikstraal

Geweldig nieuws. Lokale partijen besteden 12 miljoen. Geven NAC terug aan het volk en bemoeien zich dus nergens mee.

10   15  
Tip

@Chris W.M. Prima, maar daar wel transparantie over graag. Welk financieel deskundig bureau hebben ze in de hand genomen ? Ik neem aan dat dit in hun onderbouwing /motivatie komt te staan.

16   4  
Mo

Mooi te horen ik had vaak kritiek op chris van nijnatten ,omdat hij en pierre altijd liggen te zagen en nooit iets doen.maar hoorde dat hij 1 van de mensen is die veel geld binnen brengt via zijn netwerk ,dus bij deze sorry chris en bedankt dat je je woord nakomt

11   30  
Bredaaaaa

Ik ben zeer blij. Deze nieuwe eigenaren zullen niet veel geld hebben om te investeren denk ik. Maar dat maakt niet uit. Ze moeten een goede 5 jaren plan maken voor de promotie. Mannen aanstellen als Goetzee. Hij heeft veel ervaring om een club te laten promoveren. Uitstekende mannen als Hellemons en de Graaf gelijk hun contracten verlengen. De knowhow, professionaliteit en knaken van city kunnen mij gestolen worden. NAC moet gewoon NAC blijven. Aantal jaar ere spelen, degraderen en dan weer promoveren. Spijt me, maar dat is mijn NAC waarmee ik me identificeer. Bsr, breda loco’s etc nog belangrijker maken. Deze echte supporters zijn de cultuurbewakers. Hun mening telt zwaarder mee dan van de rest.

17   18  
Bzzz

We hebben de City duimpjes even mogen missen voor mn gevoel, maar daar zijn ze weer :)

14   6  
Nac

Is de 12 miljoen inclusief de vraagprijs van 7 miljoen of exclusief?

5 miljoen is niet heel veel wat je nog overhoud voor investeringen in de selectie de komende jaren.

21   20  
Rens

Van de regen in de drup.
Hebben we nu echt niets geleerd van het feit dat meerdere aandeelhouders nooit op 1 lijn zitten met alles gevolgen van dien. De vrienden kliek kan blijven. En de sansavria kan voluit gedraaid worden.

Echt dit zou een ramp zijn als dit gebeurd.

11   9  
Tip

Vraag aan @Naxioma. Ik wil me graag goed oriënteren voordat ik mijn definitieve mening heb gevormd. Ik herinner me van jou , nogal wat tijd geleden, dat je bij Ons NAC sterk was betrokken. Heb ik dat goed ? In je berichtgeving toen zag ik een vrij plotse verandering. Van enthousiast over supportersparticipathie ging je over op een sterke partij met veel geld, netwerk en ervaring. Is die verandering gekomen door verschil van inzicht die is ontstaan met de andere leden van Ons NAC ? Ik sta verder achter jouw opinie maar ik vind wel dat CFG veel verder uitonderhandeld moet worden. En afhankelijk daarvan maak ik een keus waarbij ik weet dat die op zich weinig invloed zal hebben.

@Fred1. Eens. Omdat hij al jaren binnen het NACse zit als sponsor mag je hem rustig ervaringsdeskundige noemen. Net als @NAChoreca.

14   30  
Cees-2

Naxioma: Hele interessante uitleg, goede onderbouwing. Dit soort verhalen lees ik met de nodige aandacht, mooi. Veel op feiten gebaseerd, "vandaar uit" werkende, zover mogelijk, naar wat er nu speelt. En in de toekomst mogelijk kan gebeuren.

11   14  
scheppioni

Plan is goed !
Hopelijk zitten hier niet weer van die luchtkastelen personen tussen.
Dit voelt wel beter om de club echt in BREDA te houden, van de andere kant gaat het nog allemaal wel heel lang duren dit ........
Dit is het meest zorgelijkst en wat Fredje terecht op het laatst zegt, op sportief vlak weet Ed het ook niet meer en staat er echt helemaal alleen voor ....... dit is een net zo'n trieste zaak want we halen de play offs zelfs niet, dat hadden we zeker wel gehaald als bij NAC iemand had gezegd dat Molenaar bv ipv visser bij de groep had toegevoegd moet worden.
Nu hebben we maandag gezien dat het met de oudere hap net zo bocht kan zijn als met de jeugd. Voor de jeugd is dit nog te verklaren, zij leren hiervan. Met een goede mix en positiviteit die nu helemaal weg is kan het omslaan. Ik bedoel maar dat twee backs ons al minimaal 12 punten hebben gekost. Met een twijfelende trainer en geen aanvullende staf is geen zicht op een ommekeer dus Molenaar had een simpele move geweest binnen NAC op sportief vlak !
Op bestuurlijk vlak is het maar echt hopen dat het geen gebed zonder end gaat worden !!
Onze wereldclub NAC gvd !

30   11  
Wanny

@ CEES-2

Naxioma's feiten schrijven toevallig allemaal toe naar overname van CFG als beste optie voor NAC. Er staat geen enkele bedenking in waarom het bij CFG ook weleens mis zou kunnen gaan.

Dat is geen uitleg, maar propaganda.

Natuurlijk mag iedereen het daar mee eens zijn, maar ga niet zeggen dat in zijn stukken de enige waarheid staat.

10   5  
Dos

"Plan" is goed? Welk plan?
De intentie is goed, nu afwachten wat de concreet onderbouwde plannen zijn, zodat er een goede afweging gemaakt kan worden. Ook ben ik benieuwd wat voor zekerheden de investeerders inbouwen, want voor niets gaat de zon op en dat is volledig logisch.

Over het voetbaltechnische : Dit is een logisch gevolg van de bestuurlijke wanorde, dus hier kan je geen trainer iets verwijten. Molenaar was hetzelfde overkomen.

NAC moet eindelijk eens op bestuurlijk en sportief vlak een rustige club worden. Pas dan kan het op termijn weer wat worden.

11   2  
Geelzwartwit

Tussen, volgens Vrolijk de komende jaren, zelfs in de eredivisie een tekort van 1,5 miljoen per jaar. En geen transferkapitaal op het veld. En de club gezond terug aan NAC zelf zit denk ik wel een heeeele lange adem en erg diepe zakken.

Ik laat me graag verrassen hoe men dit wil realiseren.

Vooral benieuwd ook naar het hoe en wat als de praktijk achterblijft bij de ambities

13   2  
Wanny

@ Schep

de lange termijn is nu veel belangrijker dan de afloop van dit seizoen en zelfs volgend seizoen. Nu zal beslist worden wat NAC voor club is, als onderdeel van een andere club of meer zelfstandig. Dit zal met alle zorgvuldigheid moeten gebeuren.

Zodra die keuze gemaakt is kan er pas weer gebouwd worden. Wellicht verliezen we dan nog een seizoen, maar met de juiste uitleg gaat het gros van de achterban daar echt wel in mee.

6   6  
Jb

Is een mooi bedrag in zo korte tijd zit ook een vlinke nasmaak aan 12mil is voor een jaar wel leuk bedrag
Maar het gaat om de toekomst op langere termijn daar
Zie je of hoor je niks van be voorbeeld een nieuwe stadion
In de toekomst praat je gauw over 30 45 mil plus de op bouw van de eigen jeugd op hoog nivo houden en in vesteren daar zie op lees ik niks op terug dit is gewoon
Weer een snelle stund om nac uit city oriëntatie te houden . Maar geen toekomst op langer termijn

21   18  
naxioma

@Tip
Dat klopt inderdaad. Ik ben begin 2019 benaderd om mee te denken over de voorloper van Ons NAC, maar door praktische omstandigheden (afstand) kon ik hier niet actief aan bijdragen. De afgelopen jaren heb ik me enorm in NAC verdiept en ook gewerkt aan een mogelijke overname door een andere partij. Door omstandigheden is dat helaas niet door kunnen gaan.
Wat mij de afgelopen jaren duidelijk is geworden, is dat NAC enorm moet professionaliseren om haar potentieel waar te maken. Daarnaast zijn mogelijk langjarige investeringen vereist. Ik heb er gaandeweg steeds minder vertrouwen in gekregen dat dit gaat lukken onder lokaal / regionaal eigenaarschap. Ik heb het volste vertrouwen dat CFG het beste met ons voor heft en dat de unieke NAC cultuur, waar wij allen zo van houden, in goede handen is bij CFG.

28   13  
Beest

Wel hilarisch om nu de pro city mensen nu ineens te horen zeggen dat ze twijfels hebben bij dit plan.

Dat ze eerst wachten tot de plannen bekend zijn.


Zo moeilijk deden ze niet mbt City;)

6   2  
Geelzwartwit

Overigens ook benieuwd welke sleutelrol het stadion in dit initiatief speelt.

Als bekend is de huursom voor NAC een behoorlijke op de begroting. Mocht een investeerder het stadion overnemen en breder winstgevend inzetten en NAC een lagere huur kunnen bieden helpt dat ook in het snel gezond worden.
Dan kun je als stadion eigenaar tzt ook verbouw of nieuwbouw doen welke dan ook gericht kunnen zijn op inmomsten boost voor de stadion eigenaar en voor NAC zelf.

Vrolijk die zijn miljoenen niet in de club stopt maar het stadion koopt en de huur verlaagd en werkt aan stdion 2.0?

Het is allemaal lekker gissen

17   8  
Klundert

Klinkt allemaal leuk, maar kennelijk had CFG geen plan en is dit wel een plan? Het enige wat ik lees is 12 miljoen en 3 ondernemers die geen zeggenschap willen.

Van de 12 milj houden we er nog 5 over om lopende kosten te dekken. Mensen als Arnold gaan echt niet komen want wie gaat dit betalen? René Meulensteen wordt door Ten Hag meegenomen naar die andere club uit Manchester dus die komt ook niet.

Dan wordt het weer hetzelfde gezeik als de afgelopen jaren. Ik ken 2 van deze 3 ondernemers redelijk goed. Ze hebben natuurlijk echt wel veel geld maar lang niet genoeg om er jaarlijks 1 of meerdere miljoenen in te pompen. Dus wordt het aanmodderen met trainers als Edje, misschien Lokhoff als TD. Wordt het daarmee zoveel beter als de huidige 3 die ook niets investeerden, behalve de miljoenen voor de aankoop?

14   8  
Bas

Mooi initiatief hoor.

Maar wie gaat er structureel miljoenen in de club stoppen elk jaar weer? Want zonder dat geld elk jaar komen we sportief geen stap verder ben ik bang

16   18  
Zak hooi

@ Beest

Doe eens rustig en ga je kooi in.

Heel goed nieuws dit. Dit willen we allemaal!

2 pijnpunten:
- Hoe weten we dat de geschiedenis zich niet gaat herhalen? Emoties en alle perikelen.
- Is er genoeg geld? Buiten het feit dat we 7.1 mil moeten aftikken hebben we minimaal nog 20 mil nodig voor de komende 5 jaar.

22   25  
Ramon

Dit is echt geen goed nieuws. Dan krijgen we precies hetzelfde wat er nu is gebeurd maar dan nog erger. De mensen die nu mee gaan doen zijn vrijwel allemaal bekende van elkaar. Als het straks om geld gaat of ( moeilijke ) beslissingen wordt het weer hommeles. Daar hoef je geen geleerde voor te zijn. Een vriendengroep die NAC wil overnemen, aub laat dit niet gebeuren.

Zet nu is eindelijk goede mensen weg en neem afscheid van een aantal oud gediende met hun voorkeuren en vooroordelen. En zoek een vermogende persoon of partij, niet 10 lokale ondernemers die wat spaarcentjes hebben en straks de dienst uit gaan maken, want dat gaat zeker gebeuren ook al wordt dat nu niet beweerd. Sponsoren het geld dan? Nee!

Maar ze zullen we de cultuur bewaken....... wordt er dan gezegd. Welke cultuur? Die is al 15 jaar weg helaas, de tijd van zeg maar begin jaren 90 komt echt niet meer terug, helaas. Liever nu een keer goed wegzetten met nieuwe en kundige mensen als weer pappen en nat houden, leren ze het nu echt werkelijk nooit?!


13   20  
Real Robert

Ben het grotendeels met Fred eens. Stop die centen in een extern spelersfonds of in sponsoring.
Over een paar jaar is het weer bonje met die lokale jongens.
Maar in godsnaam geen City groep! Wij zijn dan werkelijk de zoveelste aan hun boom; met 100% Brits bestuur.
Dan liever wel de Amerikanen, die blijkbaar NAC als het vlaggenschip van hun plannen willen maken.
Is juist een garantie om wij NAC te blijven.
Onder die jongens krijgen we een Nederlands georienteerd management en technische staf.
Wel de bezem door de hele organisatie!
Die Amerikanen hebben ook diepe zakken als het om financiering gaat.
Ik weet uit ervaring, dat Amerikanen betrouwbare partners kunnen zijn. Dat kan ik niet van die UAE types zeggen.

25   13  
Wanny

@ ZAK HOOI

Waar hebben we 20 miljoen voor nodig dan?

Zijn er bij Cambuur, Eagles, Groningen, Heracles, PEC mensen die er 4 miljoen per jaar in steken, bovenop de inkomsten die die clubs al hebben?

Als er goed beleid wordt gevoerd is dat niet eens nodig om eredivisie te spelen. Maar bij NAC krijgen we het voor elkaar om vele tonnen mis te lopen bij transfers (Bayram, Vloet, Sydney) en een deel van het salarisbudget op te maken aan mensen die niet meer voor de club werkzaam zijn (Steijn, Immers). Voor dat geld hadden we een paar goeie spelers kunnen hebben en om promotie mee kunnen doen.

7   7  
Dun Diëe

@Fred1, over je laatste stukje over de Graaf vind ik dat je nogal over het hoofd ziet dat hij ook een paar absolute sterkhouders zoals Haye en Seuntjens is kwijtgeraakt, en elke trainer is zo goed als zijn materiaal (in dit geval materiaal zonder TD als hulp /Klankbord. Daarnaast is het een onervaren trainer waarvan je niet kan verwachten dat hij de groep perfect weet te beschermen van de turbulentie waar de club zich in bevindt. Natuurlijk is er ruimte voor verbetering met een onervaren coach maar in alle context vind ik dat hij het behoorlijk doet. Ik zou hem niet in het rijtje “minkukels in de geschiedenis van de club die er nooit meer bij betrokken moeten worden” willen scharen in elk geval.

11   7  
Jb

En het mooiste is niemand praat over de nieuwe regels van de fia wat nac heel gunstig uit komt en voor city
Eigenlijk niet wat ze in de nieuwe seizoen willen invoeren vreemd Eigenlijk. Aleen maar over eigenbelang omdat ze bang zijn niet interessant genoeg meer zijn om bij nac betrokken teblijven. Of dat bij baantje teverliezen

16   5  
NAC4Ever

Klinkt goed, al heb ik nog veel vragen. Maar ik wacht eerst de uitwerking af.

Vraag mij wel waarom je geld in de club zou stoppen als je geen zeggenschap krijgt, behalve uit clubliefde.

En waarom komen ze hier nu pas mee terwijl dit al langer de wens van veel supporters is?
Ik hoop niet dat de reden is dat ze CFG buiten de deur willen houden.
Ik hoop namelijk dat de nieuwe eigenaren er komen om NAC (vooruit) te helpen. Niet om te voorkomen dat een ander eigenaar wordt.
(Voor de helderheid, ik ben tegen CFG).

18   1  
Geelzwartwit

@dun dieee

Natuurlijk missen we Haye en Seuntjens maar met deze twee spelers stonden we op een gegeven moment ook 9e/10e in de KKD.

25   3  
Jf

Is Nac nog wel Nac?
Supporters waren qua liederen origineel en zongen voor de wedstrijd bij de warming up iedere speler om en om toe. Dit resulteerde in geklap van de spelers naar het publiek.

Nu zingen we af en toe naam onder hetzelfde deuntje.

Keepers met rode haren, Anthony lurling, Babos, Leonardo allemaal nummers die van hen waren nu staan ze op het veld en worden ze alleen uitgescholden.

Nee voor mij is Nac al niet meer het Nac van 10 jaar geleden.

Heel veel echte naccers zijn afgehaakt en lieden die gewoon voor de lol komen en vragen aan de bar of er passoa jus wordt geschonken zijn er in overvloed. Ze weten niet eens wie de keeper is.

Laten we ook eens kritisch naar onszelf kijken.

7   5  
Jb

Dat is wat ik ook bedoel jf die gasten geven geen zak om voetbal alleen maar zuipen en blowe . En snuiven en weten inderdaad niet wie de keeper of de spelers zijn
Want dat is niet interessant maar als psv of feyenoord ajax komt dan zijn ze allemaal waker lol

3   2  
Dun Diëe

@ Geelzwartwit dat klopt maar dat verandert niks aan m’n punt dat je dat de Graaf niet of slechts gedeeltelijk aan kan rekenen. En dat hij niet in het rijtje minuskels past dat ooit binnen de club actief is geweest (zoals Rutjes, Schoenmaker je., Edelenbos etc etc)

9   5  
Geelzwartwit

@wanny

2 miljoen tekort bij Groningen
Aangevuld door sponsors en supporters en transferinkomsten zijn nodig om het structurele begrotingstekort te zuiveren.

Heracles schrijft ook zwarte cijfers door transferinkomsteb en sponsor en supporter steun.

Fc Groningen. Wat hier en daar als voorbeeld gesteld wordt. Ze hebben wel het gevoel dat alles de goede kant op gaat. En dat is volgens mij ook hier weer direct te relateren aan de sportieve prestaties. Gaat het sportief goed dat gaat het met de club goed dat is bij NAC ook altijd zo geweest (met geld wat er niet echt was) . De kunst is echter het met een net huishoudpotje sportief goed te doen.

Vooralsnog hebben de meeste clubs transferinkomsten nodig om rond te komen. Mede daarom hoge nood bij NAC om sportief beter te presteren.


https://www.fcgroningen.nl/nieuws/steun-supporters-en-sponsors-zorgt-voor-zwarte-cijfers-fc-groningen/2

14   13  
Zak hooi

@ Wanny,

Dit is een wake up call. Er moet structureel elkaar jaar een paar miljoen erbij anders ga je het niet redden. Maar goed lekker zo door blijven gaan en nog 10 jaar kkd. Ik zie het persoonlijk niet zitten.

13   5  
Geelzwartwit

@DUN DIËE

Ik vind dat De Graaf duidelijk een beginnend coach is en ook een coach die zwemt in niemandsland. Je ziet duidelijk dat hij een td mist. Het presteren van De Graaf reken ik hem sowieso niet aan. Dat reken ik de directie aan die geen fatsoenlijk technisch beleid heeft neergezet.

9   7  
gjoewie

Even voor de goede orde (vooral voor Real Robbert), lees de brief van Van Aalst nog eens even terug. De Amerikanen hadden grote dromen, maar geen geld. Daarom heeft Van Aalst ze de deur gewezen. Toen sprong Vrolijk erop en die kwam tot de conclusie dat ze niet te vertrouwen zijn. Het zegt nogal wat als Vrolijk dat zegt. De Amerikaanse partij was er niet, kreeg toen een naam, en is er nu nog steeds niet en zal er niet komen ook. Dit voor de mensen die op roze wolken en met dollar-tekens in hun ogen leven.
Ik ben tegen de CFG-deal, ik heb al vaak uitgelegd waarom. Maar dat wil niet zeggen dat we niet met ze kunnen samenwerken. Desnoods mogen ze een minderheidsaandeel nemen, maar innige samenwerking op sportief gebied kan altijd, mits uiteraard onder bepaalde voorwaarden. En waarom niet combineren? Op die manier gaat er niemand op zijn bek. Van Aalst niet, want die krijgt zijn 7,1 miljoen, CVLO niet, want die houden de meerderheid in de aandelen en CFG niet, want die kunnen nog steeds te dure spelers bij ons parkeren. Het wordt tijd om een van de Jaspers naar Engeland te sturen!
Het grote verschil tussen het initiatief van CVLO en de CFG-deal is dat als het niet goed gaat, je na een x aantal jaren kunt ingrijpen bij CVLO: tot hier en niet verder. Bij CFG kun je dat niet. Wat als CFG na drie jaren structureel te hebben gefinancierd ineens zegt dat we niets meer krijgen opdat we leren om op eigen benen te staan? Dan ben je wel in de aap gelogeerd.


17   7  
Wanny

@ ZAK HOOI

Zeker moet er geld bij, maar waarom moet dat uit de zak van eigenaren komen? Dat is toch geen levensvatbaar business model?

Je moet zorgen dat je uit de normale bedrijfsvoering genoeg geld genereerd om mee te doen in de eredivisie. Niet elk jaar het handje ophouden bij Van Aalst.

13   4  
Naccertt

@ Wanny

Laat ik eerst zeggen dat ik deze optie het meeste zou toejuichen mits er voldoende geld beschikbaar komt. Ik denk dat je die 20 meer dan nodig hebt. Zonder de diepte in te duiken.

7 mio ben je al kwijt voor het uitkopen van de aandeelhouders. Als je vervolgens kijkt naar inkomsten en uitgaven..

Het stadion is niet van ons zelf. Het trainingscomplex is niet van ons. De horeca verdienen we niks aan.

Ons kapitaal staat op het veld maar de enige speler die momenteel wat waarde vertegenwoordigd is Olij. Als de verkoop niet voor deze zomer rond is dan heb je geen enkele speler die enige waarde vertegenwoordigd.
Uiteraard hebben we ticketing en sponsoren. Daarnaast wat TV gelden die we krijgen. Maar op basis van onze eindklassering dit jaar wordt dit ook weer minder.

Vervolgens zoals je aangeeft moeten we werken aan een goed beleid. Uiteraard is dit op het niveau van AD, TD, trainer en staf. Maar wat denk je van al het kantoor personeel? Als ik gewoon naar het laatste jaar kijk waarbij de communicatie afdeling al moeite heeft een foutloze mail op te stellen of de goede marketing omtrent de goude SSC korting etc. etc.

Nogmaals ik word van deze optie het meest enthousiast maar er moet echt een berg met geld geinvesteerd worden om het bedrijf NAC financieel levend te houden.
In dit verhaal neem ik dan het lobbyen, vriendjes politiek en de macht van de supporters die continu weer nieuwe trainers, TD's en AD's, willen niet eens mee.

12   5  
Wanny

@ GEELZWARTWIT

als je het stuk over FC Groningen leest, zie je dat het gaat om het afzien van compensatie voor gemiste wedstrijden door corona. Hadden alle supporters compensatie gevraagd, dan was de club in het rood terecht gekomen.

Dit is natuurlijk geen getrouw beeld van de gang van zaken bij die club in een normaal jaar.

33   6  
Robbie

1) degene die Robbie als nickname gebruikt. Graag een andere. Post al langer met deze naam. Ben t overigens wel met je eens.

2) Naxioma et al: ik vind de verheven toon waarmee andere geïnteresseerden, waaronder Vrolijk, worden weggezet zeer misplaatst en tegen het arrogante aan. Alsof het minkukels zijn. Deze heren, en anderen, hebben bedrijven opgericht en uitgebouwd die financieel (ondanks corona en andere ellende) financieel en cultureel gezond zijn. Ik ken een van de personen redelijk goed en naast het opzetten, schalen en groeien van zijn bedrijf beschikt deze persoon over een fantastisch set van waarden en normen. En geloof me het adagium…’me, myself and I’ hoort daar zeker niet bij. Verre van dat. Dat deze mensen niet in staat zijn om een gedegen plan om tafel te leggen vind ik dus weinig respectvol en getuigen van machteloze irritatie omdat het anders lijkt te gaan dan je zou willen. De financiele constructies waarmee city en andere investeerders de club gaan financieren zijn vele malen risicovoller (achtergestelde keningen etc). Ook ik ben lang supporter. Ben als klein kindje meegenomen naar de kuip om in overvolle treinen terug de beker te vieren en waar ik mijn vader voor het eerst uitbundig zag lachen en feestvieren met vrienden en supporters. Daarna zelfs Jacques Beusenberg bij Baronie om een handtekening gevraagd, Anton Joore, Krijnen, Goodlash etc. Martien Vrijesen die tijdens de 3-2 (containers voor het stadion, geen publiek) tegen Feyenoord de 3-2 maakte en en zweepslag kreeg bij het juichen tegen De Stem zei”ik was het juichen verleerd”. De erbarmelijke jaren onder in de eerste divisie gevolgd door promotie bij Den Bosch onder Spelbos. Veel hoogte en dieptepunten. Maar de gedachte alleen al dat NAC mogelijk gekocht wordt door lokale succesvolle ondernemers met een warm hart en zuiver moreel kompas, die de leiding aan professionals wil overlaten en de aandelen wil teruggeven aan de club maakt dat dit mogelijk een van de hoogtepunten wordt in mijn bestaan als NAC supporter. Die gedachte alleen al…….dat versterkt de binding die ik voel met de club en met alle supporters (ook jou, anderen die anders denken maar wel met NAC begaan zijn) alleen maar sterker en mooier! Nu hopen dat dit gaat slagen.

14   8  
ennaojseejer

de vorige keer dat CFG hier binnen kwam is meteen de hele scouting buiten geflikkerd, want we zouden het wel doen met de connecties van CFG. Wat blijkt nu: juist met zelf opleiden en scouten kun je als kleinere club overleven.

16   8  
Dos

Tijd zal het leren, denk dat als iedereen hier de keuze heeft tussen de volgende scenario's :

- CFG constructie die uiteindelijk succesvol blijkt te zijn
- Lokaal initiatief die uiteindelijk succesvol blijkt te zijn

Voor de laatste optie zou kiezen.
We hebben bij geen van beide garanties, dus ik hoop echt dat het laatste scenario bewaarheid wordt.
We gaan het zien.

12   14  
Tip

Dank voor het antwoord @Naxioma. Duidelijk!

@Robbie. Mooi geargumenteerd. Maar mensen die een prima moreel kompas worden toegedicht (dat is ook verheven taal trouwens) en supporter van NAC zijn, zijn er genoeg. Je zult toch met me eens zijn dat dit alternatief 'plan' verder dient te worden uitgewerkt ? Net zo goed als we bij CFG garanties moeten gaan bedingen.

Zoals het nu het alternatief gepresenteerd is verwacht ik , ik speculeer nu, dat NOAD door de druk goedkeuring geeft, maar dat het vast loopt bij de RvC en/of aandeelhouders.

Ik heb nog een vraag. Waarom komen deze mensen in hemelsnaam nu pas met hun idee ? We zijn 9 maanden aan de gang. En nu komen ze met een losse flodder van 12 miljoen zonder enige onderbouwing.

Eerst kijken met welke tekst NOAD komt.

17   9  
Cool Hand

Ik ben best intelligent (VWO, universiteit), maar van zulke zaken snap ik weinig. Ik erken dat. Zouden meer mensen op deze site moeten doen.

13   8  
Matc

Als het waar is dat er echte NAC mensen de club overnemen zitten daar natuurlijk heel wat positieve punten aan verbonden. De club zal weer geen leven en meerdere sponsors zullen aanhaken. Supporters blijven in grote getalen komen en spelers uit eigen jeugd krijgen de kans om zich te bewijzen. Ik hoop alleen dat er een goed plan gemaakt wordt,cen ja, we zullen de komende jaren een beetje geduld moeten hebben. Proberen om binnen 3 jaar naar het hoogste niveau te komen en daar ieder jaar te strijden voor lijfsbehoud. Ik zie het wel.zitten met alleen maar echte NAC mensen.

22   9  
Rogo

@TIP

Deze sponsoren gingen er natuurlijk eerst vanuit dat van Aalst en co de boel aan een fatsoenlijke partij zouden overdragen. Pas toen ze met City aankwamen zijn overal de alarmbellen afgegaan.

23   9  
Dutchbird

Echt het initiatief dat NAC nodig heeft. Nog niet in detail uitgewerkt. Maar daar wordt hard aan gewerkt. Enkele suggesties daarbij.

1) De partijen die de aandelen overnemen worden aandeelhouder zo lang de aandelen niet zijn overgedragen aan NAC zelf (of een bovenliggende stichting / vereniging). Dus veel aandacht besteden aan het uitwerken van taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van de AvA want anders bepaalt de wet hoe NAC wordt bestuurd.

2) Zo lang NAC een BV is en geen structuurvennootschap (NV) kun je wel een adviesorgaan hebben die je RvC noemt. Maar dat is een lege huls, tenzij je de wettelijke titel van een NV gaat nabootsen en alle taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden goed verdeelt en eenduidig beschrijft. Zo'n door de (drie grote) aandeelhouders samengesteld adviesraadje zonder bevoegdheden als nu is killing. Daar moeten we echt van af.

3) Waarschijnlijk laat dit initiatief zich prima combineren met delen van het initiatief OnsNAC. Bijvoorbeeld om via certificaten nog meer geld binnen te halen om de aandelen versneld aan de club te kunnen overdoen. Maar ook om de betrokkenheid/verantwoordelijkheid van de supporters te bevestigen en structuren .

4) Iedereen die roept dat de afgelopen 8 jaren hebben bewezen dat gedeeld lokaal ondernemerschap niet werkt moet het BN DeStem artikel van Yadran Blanco van begin 2014 (over de conversie van de leningen naar aandelen) er nog maar eens bijpakken. Het is toen nooit de bedoeling geweest dat 3 van de 21 de meerderheid zouden verwerven en een dictatoriaal bestuursregiem zouden creëren. Dat hebben die drie zelf bedacht en vervolgens hebben ze de andere 21 op slinkse wijze buitenspel gezet. Daarna hebben ze acht jaar lang alle bestuurstaken naar zich toegetrokken en daar een teringzooi van gemaakt. Noem mij eens een bedrijf of een club waar drie mensen zo smerig aan de macht zijn gekomen. De kans dat overname door lokale partijen wederom eenzelfde puinhoop oplevert is dan ook uiterst klein. Bovendien kan dat in de statuten worden voorkomen door een reeks eisen te stellen aan varianten van samenwerking tussen aandeelhouders.

9   3  
Robbie

@Tip
Ik ben het met je eens dat er een goed plan onder moet zitten. Overigens is elk plan, city/amerikanen/lokaal, te fileren als mensen erop uit zijn. De plannen van lokaal zijn minimaal net zo solide als die van CFG. Desalniettemin zou ik het fijn vinden, net zoals jij, om tzt meer details te weten.

Als de rvc/de aandeelhouders dit plan, na goedkeuring van NOAD, torpederen dan staat de boel in de hens. Immers, financieel krijgt men wat men wil, plannen zijn minimaal gelijk.. Deze implosie zal overigens ook acuut leiden tot waardevermindering (dan haken supporters/sponsors echt af) en dus kapitaalvernietiging aan de zijde van de huidige aandeelhouders. Lijkt me niet verstandig.

RVC: men torpedeerde een staande deal met Vrolijk vanwege betere opties. Nu doen zich wederom betere opties voor. Als de rvc het CFG plan wel goedkeurt terwijl er wederom opties zijn wordt mij opeens heel veel duidelijk. Hun rol in de affaire Lokhoff-Manders-Steijn (niets doen, uitko-en) v Aalst helpen om onder de exclusiviteit clausule van Vrolijk uit te komen (weigeren te tekenen) tot instemmen met CFG (en Manders herbenoemen). Maar dit laatste is persoonlijke speculatie.

We gaan het zien. Als de St NOAD uiteindelijk de CFG plannen toch goedkeurt omdat de lokale plannen tekort schieten dan vertrouw ik erop dat men een goede afweging heeft gemaakt.

11   13  
ELH

Goed initiatief hoor, maar ben bang dat we dan over een paar jaar weer op de grote markt staan! Bij de gemeente welliswaar om geld te schooien omdat we anders failliet gaan. Maar ik krijg heel graag ongelijk.
COME ON SUPER NAC!

2   16  
Jb

Waarom niet je normale naam robbie waar de duimpjes niet naar beneden kan alleen maar omhoog zoals meer
Die alle tegen city zijn .en pro vrolijk kamp zitten op deze site dat voor alle supporters bedoeld zijn

28   42  
Bob

Echt hoe kunnen mensen dit een goed idee vinden. Hebben die onder een steen geleefd de afgelopen jaren. Dit wordt niks, net zoals het nu ook niks is. Is voor de korte termijn en dan weer bonje. Laat city snel komen, dan hebben tenminste een bestuur met kracht, kunde en geld. IPV weer dezelfde vrienden maar dan in een andere setting met beperkte middelen maar een hoop bla bla.

Dit zou een nachtmerrie zijn als ze hier mee eens zijn.

5   6  
Robbie

@JB …..mijn echte naam is Robbie. En de duimpjes, spijt me. Dat heb ik ook wel eens ervaren als ik het doe bij anderen. Beide kanten op overigens. Dat systeem werkt inderdaad niet.

14   3  
Wanny

@ BOB

Je weet dat de club de laatste 8 jaar is gerund door WVA, RvW en PB?

9   11  
Dabbert

Zet die plannen die de Amerikanen en de lokale eens op papier en laat de supporters eens beslissen. City wordt het sowieso niet. Die hebben kansen genoeg gehad toen we een samenwerkingsverband hadden. Die hebben NAC toen laten barsten. De lokale dan kies je voor nostalgie. Ik ben al 50 jaar supporter, en heb NAC steeds meer zien afglijden. Nostalgie is gezellig met een meter bier op de tribune en je maten weer zien na twee weken. Maar dat kan ook in het café op de hoek. Als we praten over voetbal dan moeten we echt een serieuze partner met geld hebben. Alles moet opnieuw aangeschaft worden. Algemeen directeur, technisch directeur, een spelersgroep, trainers, etc. Dus mijn inziens de Amerikanen die willen werken met mensen die NAC kennen. Lokhoff, Arnold etc.
De lokale is leuk maar hebben geld voor 1 seizoen. Wat na dat seizoen? Als er weer een miljoen bij moet. Bij wie moeten we dan weer bedelen?

18   22  
Hupstein

Vrolijk heeft dubbele agenda!

Ze dronken een glas;deden een plas.....en het blijft voor altijd wat het was!

40 kapiteins op een schip zuipende matrozen op de tribune....word niks..

23   33  
Pep G.

Waar zijn we allemaal mee bezig... verwachten we nu echt dat deze lokale investeerders NAC naar een nieuw niveau gaan tillen? Met de city deal ontstaat er een veel groter netwerk waar veel meer potentie voor de toekomst in zit.
Tijd om te accepteren dat je zonder geld of netwerk gewoon niet meer mee kan in het hedendaagse voetbal. Als we het allemaal weer lokaal willen oplossen, zijn we over 5 jaar precies op dezelfde plek als waar we nu staan.

15   14  
fvf6

Er wordt alleen gesproken over 12 miljoen nu , daar gaan vanaf 7.500.00 voor de verkoop nu ,dan houd je 4.500.00 over om te bouwen aan een nieuw NAC. Wat ik nergens lees is hoe wordt er en door wie verliezen worden aan gevuld . De laatste jaren is er nogal eens bij gesprongen door de grote 3 .Wie gaat dit nu doen , aangezien NAC niet draaiend of winstgevend gemaakt wordt met de huidige sponsors en recettes ,laat staan met transferinkomsten . Als je NAC overneemt leg dan een duidelijk plan op tafel en niet alleen 12 miljoen .

17   16  
Bobby Firmino

Ik vrees dat Karel Vrolijk een te klein netwerk heeft , en dat NAC over een paar jaar in dezelfde situatie zit zoals nu het geval is!

19   25  
anoniem73

goed plan. ben je binnen 5 jr weer failliet.

18   13  
GJ_NAC

De negatieve mensen hier spreken allemaal over hoe gaat het collectief dit doen?, wat zijn de investeringen?, wat als ze bij moeten storten? en op welke termijn promoveren we dan? Ze hebben te weinig geld.

Kijk eens even naar hoe de constructie nu in elkaar zit? Precies het zelfde. Alleen zitten er nu mensen met 0 clubliefde aan het roer...want als je de club wil verkopen aan CFG...dan heb je echt 0 clubliefde of zeker niet het beste voor met NAC!
Dat is het grote verschil met dit nieuwe collectief van regionale investeerders.

De grote 3 hebben toch ook tegen wil en dank de aandelen overgenomen laten ze duidelijk belijken en willen daarvoor het liefst een standbeeld bij de hoofdingang.

Ze hebben de club systematisch kapot gemaakt door verkeerde aanstellingen, onnodige ontslagen en verkeerde of geen investeringen, Verkeerde uitlatingen en aantijgingen richting supporters en daarnaast alles aan elkaar gelogen samen met stroman Manders.

Laat nu eindelijk de club maar eens in handen vallen van een groep mensen die het echt het beste met NAC voorheeft.
Wil ook best nog 5 jaar wachten op de eredivisie als dat nodig is. Maar zelfs met de beperkte investeringen hebben wij de afgelopen 10 jaar ook 6 jaar eredivisie gespeeld. Ik zie niet in waarom nu dan niet de weg omhoog ingezet kan worden en we zullen zeker geduldig maar ook nog steeds NAC zijn!

HUP NAC!!!!!!

10   25  
Tip

Dank voor je antwoord @Robbie. Mijn grootste bezwaar is de financiële draagkracht. Met 3 man komt men aan 12 miljoen. We houden nog geen 5 miljoen over. Ik zou er niet van staan kijken als de huidige tekorten rond de 1,5 miljoen zitten. Je houdt toch niks over voor een fatsoenlijke selectie op de mat te krijgen ? En dan nog eens in enkele maanden een geheel andere organisatie optuigen met andere mensen in een paar maanden. Ze zijn al zo snel bij NAC.....

Ik ben er 100 procent van overtuigd dat 12 miljoen te weinig is.
Ben het met je eens dat we de stichting NOAD zijn werk nu moeten laten doen. Ik hoop dat ze zich laten adviseren door een kanjer van een financiële deskundige. Dan ben ik misschien te overtuigen.

Wat me een beetje tegen de borst stuit is dat je stelt dat bij de keus voor CFG " de boel in de hens gaat...". Als men zich daardoor laat leiden en intimideren zijn het slappe zakken. Voor dreigen met geweld moet je nooit terug gaan staan. Daar zou de club ook aan kapot gaan.

32   14  
Chris W.M.

Kijk eens aan, Man City in de problemen (?) in Engeland. Worden al 4 jaar onderzocht door de PL, Der Spiegel heeft wat zaken boven water weten te krijgen. Al met al geen zuivere koffie, benieuwd of dit invloed gaat hebben op het verdienmodel van CFG (transferverbod o.i.d.); https://www.spiegel.de/international/europe/sponsorship-money-paid-for-by-the-state-a-2ad5b586-1d82-4a21-8065-f3c081cd91a4

6   6  
Nacrat

@TIP

Dus dit is waar al die haat onderling voor is? Als er zo weinig te besteden aan een selectie dan worden het zware seizoenen volgens mij.

21   8  
Shower

12 miljoen krijgen? Lekker man, Meteen doen!! Verkopen kan dan altijd nog. City kan wel ff wachten. Ik zou dan wel alvast een gratis samenwerkingsverband aangaan met city en vragen aan vrolijk oftie nie misschien alvast een nieuw stadion kan bouwen. Gratis zou fijn zijn.

25   5  
van Zottegem

Als ik de bedragen zo lees wat erin zou moeten en geen netwerk enzo dan vraag ik me af hoe RKC, Cambuur, Heracles, clubs van oorsprong gezien kleiner dan NAC het wonder hebben geschaft dat het daar wel lukt met de lokale onbemiddelden zonder netwerk. Ik moet ook wel lachen om het succes die die CFG groep 'ons' wel niet gaat brengen. Ja ook ik heb NAC zien afglijden, maar ik zie liever dat de club op eigen benen probeert te staan dan en probeert er wat van te maken dan een wereldwijd conglomeraat die de dienst uitmaakt. Goed bezig RKC met de kleine beurs die jullie hebben. Ongelooflijk he pro city mensen dat dit nog kan in het betaalde voetbal ;-).

29   8  
Chris W.M.

@Tip

Ik wist niet dat die 12 miljoen het eindbod was. Volgens mij zijn ze nog steeds bezig investeerders aan zich te binden. Daarbij; het is niet zo dat de nieuwe partij ineens het hele spelersbudget moet gaan betalen toch? T.o.v. vorig seizoen hebben we nu ongeveer een miljoen minder spelersbudget, vorig seizoen met 3 miljoen spelersbudget op een paar minuten na gepromoveerd. Dus met het afdekken van de tekorten, het verhogen van het spelersbudget naar het niveau van vorig seizoen en het aanstellen van de juiste (technische) mensen speel je volgend seizoen gewoon om de bovenste plekken mee.

20   51  
Noad1976

Daaaaarr is ie weer Vrolijk maar dan weer met 2 nieuwe poppetjes. 12 miljoen en 7 miljoen om de club over te nemen. Dus 5 miljoen om te investeren in 5 jaar is een 1 miljoen per jaar. Nou we gaan voor het landskampioenschap hoor.

14   10  
John de Beuker

Super nieuws dit! Zeker te verkiezen boven Man City als het lokale initiatief inderdaad serieus is, genoeg geld heeft én een plannetje heeft. Ik hoop wel dat dat plannetje net zo kritisch wordt bekeken als het plannetje van Man City, trouwens.

19   18  
Eric

Weer dezelfde kliek die nu al denken dat ze meer als een ander zijn, laat staan als ze nog wat geld gaan schuiven. Kom op zeg dit kan toch niet serieus zijn. Karel vrolijk zijn 12e plan.

Vreemd dat er geen mogelijkheid is om je aan te sluiten bij deze groep. Dan heb je misschien wel een kapitaal, maar daar zitten de heren niet op te wachten natuurlijk. Als ze dit voor NAC doen , zouden ze daar voor open moeten staan.

Een ezel stoot zich niet 2 x aan dezelfde steen, alleen bij NAC.....

15   35  
Noad1976

@ chris wm als City bij wijze van spreken MVV overneemt dan promoveren wij met deze lokale investeerders het komende jaar zo ie zo niet😂😂😂 City kan veel meer erin pompen en dat weten jullie ook.

7   6  
Jf

@gjoewie als je iets schrijft hou je dan aan de feiten. De Amerikanen hebben wel degelijk geld en konden dit ook overleggen. Van Aalst zijn intentie is zichzelf en heeft daarbij misbruik gemaakt van Vrolijk die met iedereen mee lift. Vrolijk gaf namelijk aan dat de plannen van de Amerikanen goed waren.

Ik geloof in lokaal met Amerikanen. Waarbij de sleutelposities door oud Naccers opgevuld worden.
Gillissen td, Steward ad.

Al met al samenwerken met hen is beter dan helemaal naar city wat over 10 jaar niet meer bestaat vanwege de nieuwe regels.

20   9  
Ivo

De Tips en de John de Beukers draaien weer overuren.

Op basis van één artikeltje in de krant worden weer allerlei aannames gedaan en conclusies getrokken.

In de brief van Wim en Anneke stond alleen de 7,1 mln die naar de aandeelhouders zou gaan, over kapitaal voor NAC is vanuit de City Group deal niks bekend. Verder hebben we een powerpointje en een gecopy-paste briefje van 3 A4 dat ook bij Lommel gebruikt werd. Dus wat weten we nou helemaal van die City Deal? Die misschien zelfs alleen kapitaal aan NAC in de vorm van leningen wil verstrekken. We weten het niet.

Diezelfde mensen die daar mee weglopen vragen nu om allerlei info van het lokale initiatief. En er wordt nu al geroepen dat het financieel te weinig is.

Lieve mensen, wij krijgen de detailplannen niet in handen. Dat is helemaal niet gebruikelijk bij de overname van een BV. Zelfs het personeel krijgt maar beperkt info. Stichting NOAD krijgt de plannen wel, zij worden ook ondersteund door financieel en juridisch experts.

8   6  
witzwartgeel

Einde seizoen voor NAC-aanvaller Antonia: ‘Hij is nooit over een langere periode echt fit geweest’
Een nieuwe domper voor trainer Edwin de Graaf. Hij kan dit seizoen niet meer beschikken over Jarchinio Antonia. De 31-jarige rechtsbuiten is al wekenlang afwezig en mist ook het slot van de competitie. Dat heeft De Graaf donderdag in aanloop naar het duel met VVV gezegd.

Yadran Blanco 07-04-22, 16:30 Laatste update: 16:48 Bron: BS

22   7  
John de Beuker

@IVO

Huh, wat, ik draaioveruren? Dit is mijn eerste reactie in een paar dagen. En ook nog eens een korte en keurige reactie, als je het mij vraagt. Wat een geleuter zeg.

9   4  
gjoewie

Jf > Jij wilt feiten? Hier heb je feiten:

Letterlijk uit de brief van Van Aalst:
" Voor het hele project zou $250 mio worden opgehaald waarvan $20 mio voor NAC was voorzien. Ter verduidelijking: Nick is geen investeerder, hij tapt uit de beschikbare fondsen beheert door JP Morgan.

Na ondertekening van de MoU hebben we de notaris, Xander Blokzijl van Schaap, gevraagd om een draft koopovereenkomst te maken. Daaruit volgt logischerwijs een check op de financiën, zoals: is er geld? Waar komt het vandaan? En wie zijn de uiteindelijke geldschieters? Allemaal reguliere en noodzakelijke vragen welke tegenwoordig gevraagd worden bij iedere transactie over het feitelijke eigendom (UBO)en herkomst van het geld. Op die punten hebben we na weken van aandringen geen enkel bevredigend antwoord gekregen van de door GFC aangestelde zaakwaarnemer in Zuid Afrika Cobus Kotze.

En plotseling werd een nieuwe investeerder naar voren geschoven, een Canadees met een van de Balkan afkomstig naam, zou de grote man op de achtergrond worden, nu met HSBC (ipv JP Morgan) als fondsbeheerder. Ook met deze nieuwe naam kregen we van Cobus Kotze uit Zuid Afrika niet de benodigde informatie. Het gevoel bekroop me dat Nick met NAC aan het leuren was, op zoek naar investeerders. [...] Onze inschatting was dat Nick tijd aan het kopen was om ergens funding te vinden."

Vraag 1: is er geld? Na weken van aandringen geen enkel bevredigend antwoord. Conclusie: er is geen geld.

Wat wil je nu? Als er wel geld was had Van Aalst al lang gehapt. Zeker als er sprake is van 20 miljoen dollar. Er lag een Memorandum of Understanding, getekend en wel. Er was een draft koopovereenkomst. Nick heeft geen geld. Wel plannen en dromen, maar daar koop je niets voor. Niet bij Van Aalst en niet bij mij.

20   6  
Rob

Aandelen terug naar de club betekent dat de club door verkoop van spelers, commercie enz. moet zorgen dat de inkomsten gelijk of hoger zijn dan de uitgaven. Dat zal zeker niet direct zorgen dat we terug naar de ere gaan, maar wanneer er eindelijk goed beleid gevoerd gaat worden ook niet onmogelijk. Stap voor stap bouwen aan de toekomst met succes en tegenslag.

26   15  
Otjes

Ok, we storten 12 miljoen en Nac krijgt al z’n aandelen terug. Wij hoeven geen zeggenschap….

Hoe dan? Een lening aan Nac…en wat als Nac niet terug kan betalen? Lening omzetten in aandelen, net als de grote 3?

Wij gaat Nac besturen? De vriendjes van de geld storters?

Wat zijn de verdere plannen?

Deja vu mensen?

11   5  
Dos

Ivo

Juist daarom pleit ik voor rust, geen discussie meer over dit onderwerp, want het wordt steeds grimmiger en dat is nergens voor nodig. We hebben allemaal gemeen dat we het beste voor NAC willen en aan een verschil van inzicht veranderen we toch niets.
Noad krijgt alle info en neemt een weloverwogen beslissing, die we moeten en zullen respecteren hopelijk. Ook als het CFG wordt.
Ik sta er neutraal in, ben niet uitgesproken voor of tegen CFG, gevoelsmatig heeft het lokale initiatief een streepje voor. Hopelijk zal Noad tot die conclusie komen, want dat betekent dat daar alle reden toe is.
Hopelijk kan daarna met vallen en opstaan gebouwd worden naar een stabiele toekomst in de ere.
Hup NAC, zal never nooit verloren gaan!

20   7  
Nacman

NAC is al eeuwen een hopeloze puinzooi.
Maar wel onze Bredase puinzooi.
Er moet een frisse wind door heen iemand die niks met alle stromingen binnen de club wat te maken heeft.

8   6  
La matanza

Helemaal met otjes eens, ben zeer benieuwd naar de uitkomst en de uiteindelijke plannen van de gekozen partij. Ik hoop wel dat deze helemaal in te zien zijn als alles rond is en niet dat we te horen gaan krijgen hier treden we niet mee naar buiten !

29   10  
Ata

Nee, dat City is een stuk veiliger voor onze toekomst...

12   23  
Ernie

Zeer vreemd, waar komt dit nu ineens vandaan? Je hebt er nooit eerder van gehoord, dit kan niet kloppen. Ben het met Fred eens. Lood om oud ijzer.
Blijkbaar geloven er hier mensen in sprookjes.

25   48  
Pro City Group


Het is een aandoenlijk initiatief, maar gedoemd om op kortere of langere termijn te mislukken.
Om NAC structureel vooruit te helpen is een startkapitaal nodig van tenminste 20 miljoen euro. 7 miljoen voor overname van de aandelen, 3 a 4 miljoen om de organisatie op te bouwen en de selectie op het juiste niveau te brengen, en dan per jaar nog eens 2 a 3 miljoen om te verwachte exploitatietekorten te dekken, zeker als promotie naar eredivisie uitblijft. Dan houd je het met 12 miljoen welgeteld 1 of 2 jaar vol. Cruciale vraag is wat er gebeurt als het startkapitaal op is en NAC structureel een exploitatietekort heeft van bijvoorbeeld 1 a 2 miljoen euro per jaar. Gaan we dan bezuinigen en wordt de neerwaartse spiraal ingezet, of gaat er dan iemand -om niet- bijstorten? Het lijkt mij zeer onwaarschijnlijk dat dit gebeurt zonder dat iemand daar een tegenprestatie (lees: zeggenschap) voor terugverlangt. Als dit plan door zou gaan dan zijn we in feite terug bij de situatie tot 2013. Iedereen weet hoe zwaar NAC het toen ook financieel had. De uitgangspositie is echter veel slechter. Weliswaar hebben we nu dan wat startkapitaal, maar de club moet echt vanaf de grond worden opgebouwd. Dat gaat veel geld kosten en succes is niet verzekerd. Zeker niet als cruciale posities in de organisatie niet goed worden ingevuld, en de lokale leiding van NAC onder zware druk komt te staan als resultaten (op korte termijn) uitblijven. NAC is één van de moeilijkste clubs om te leiden. De vele geledingen in en rondom NAC die allen invloed willen uitoefenen vereisen enorme koersvastheid van geldschieters, bestuursleden en directie. Iets waar NAC in de afgelopen 50 jaar nauwelijks toe in staat is geweest, ook niet onder het befaamde voorzitterschap van respectievelijk Tim Meeus en John Peek. Als de club lokaal geleid wordt dan is de kans levensgroot dat zij speelbal wordt van de diverse geledingen in en rondom NAC die allemaal hun invloed willen laten gelden. Dat geldt voor de media, dat geldt voor supportersgroepen, dat geldt voor investeerders en voor sponsoren. Ze gaan zolang door met het beïnvloeden van de verantwoordelijken totdat zij uiteindelijk hun zin hebben gekregen. Zo heeft NAC tientallen bestuurders en trainers versleten. Er is geen enkele garantie dat dit in de toekomst beter zal gaan. Integendeel.
De namen die nu genoemd worden in de media als mogelijke kandidaten voor Algemeen Directeur en Technisch Directeur zijn niet bepaald hoopgevend. Ik houd er niet van karaktermoord te plegen, maar aan de andere kant is het wel noodzakelijk eens goed te kijken naar de achtergrond, kwaliteiten en ervaring van de beoogde kandidaten.
Ten eerste is daar Justin Goetzee die genoemd wordt als mogelijk Algemeen Directeur. De grote verdienste van Justin Goetzee is dat in het laatste jaar onder zijn 5 jaar durende directeurschap NAC eindelijk eens een keer zwarte cijfers schreef. Vervelender is dat dit gebeurde ten koste van het voetbalbedrijf en uiteindelijk de sportieve prestaties. Justin Goetzee was in zijn zittingsperiode als AD medeverantwoordelijk voor twee degradaties en de aftakeling van NAC als voetbalorganisatie. In die jaren toonde hij zich meer een aimabele boekhouder dan directeur van een BVO. Daarnaast moeten we niet vergeten dat Justin Goetzee uiteindelijk de druk van het Algemeen Directeurschap niet aankon en zelf ontslag nam door zich onbegrijpelijkerwijze solidair te verklaren met Hans Smulders. Maar het was een mooie uitweg voor hem op dat moment. Justin Goetzee is te licht voor de functie, zeker gezien de uitdagingen die voor liggen.
Ten tweede wordt Geert Brusselers genoemd als mogelijke Technisch Directeur. Vraag is op basis waarvan? Buiten hoofd jeugdopleiding NAC is de enige enigszins relevante ervaring die van hoofd talentontwikkeling in de zandbak van Saudi-Arabië (wie had het alweer over fout geld…?). Echt volstrekt onvoldoende om de positie van Technisch Directeur goed in te vullen (zoals bijvoorbeeld Ted van Leeuwen dat wel goed doet bij NEC). Met een kleine kruidenier als Algemeen Directeur en een op zijn best beginnend Technisch Manager heb ik er bitter weinig vertrouwen in.
Er ligt een plan voor van de City Football Group dat in alle facetten beter is dan dit lokaal alternatief. CFG brengt relevant (internationale) voetbalachtergrond, -netwerk en -expertise met zich mee, waar de voetbalorganisatie NAC enorm van gaat profiteren. Een lokaal alternatief kan dat bij lange na niet bieden. CFG heeft diepere zakken dan dit lokaal alternatief, waardoor de kans dat sportieve doelstellingen kunnen worden gerealiseerd, vele malen groter is. Daarnaast is de kans op toekomstige financiële problemen en mogelijk zelfs faillissement, veel kleiner. Door de solide basis van CFG zal een professioneler en consistenter beleid worden gevoerd, hetgeen bij lokale eigenaren/bestuurders veel moeilijker is door de voortdurende invloed die de verschillende geledingen willen hebben. En als het gaat over cultuur: die maken wij als supporters zelf wel. Bovendien valt daar met CFG goede afspraken over te maken.
En dan tot slot, nu lijkt het dat de verschillende geledingen eensgezind achter dit lokale alternatief staan. Echter schijn bedriegt. Belangen lopen niet parallel, men wil allemaal eigen unieke invloed en zeker als het tegenzit zal de interne strijd losbarsten. NAC wil zo graag baas in eigen huis blijven, wat dat ook moge betekenen. Het klinkt heel erg als baas in eigen buik. Het zou mij niet verbazen als onder lokaal eigenaarschap (“aandelen weer bij de club”) de club zich uiteindelijk zelf aborteert. Daar zijn we namelijk heel goed in.

26   28  
sjef de gevulde koek

Ik melde dit verhaal gister ochtend al hier op de site. Alles word bij elkaar geraapt om City buiten de deur te zetten. City is geen optie maarja nu worden alle trucen en sponsoren weer uit de kast gehaald. Eindstand mocht dit lukken ben je precies 0,0 opgeschoten. Oude gezichten die in het verleden ook tot niks zijn gekomen. Het blijkt nu ook, wat ik al weken roep dat Vrolijk zn plan ook nergens op sloeg en die beste man gewoon niet in staat is NAC over te nemen. Als dat toen door was gegaan was het ook helemaal niks geworden. Al bij Al zijn we een jaar verder een hoop ellende en totaal niks opgeschoten en met dit nieuwe plan weet je 1 ding zeker dat we voorlopig nog wel even in de KKD spelen.

26   13  
D'n Klaagmuur

Voor al die mensen die enkel denken dat alles alleen te redden is met een grote investeerder:

Er zijn honderden grote bedrijven die ooit zijn begonnen met niets, op een klein zonderkamertje, zonder budget met enkel een goed idee met veel potentie en een goede visie en een gedegen plan.

Als je enkel denkt dat een zak geld de oplossing is zegt dat meer over je eigen gebrek aan creativiteit en ondernemerschap. Deze club kan door goed beleid met capabele loyale mensen nog altijd een club worden die voor altijd een club wordt die nooit lager hoeft te staan dan top 12 Eredivisie.

Als kleine clubjes als Heracles, RKC, Zwolle het kunnen dan wij zeker.

Ik heb daarom 100x meer vertrouwen in een ondernemer als Vrolijk (al heb ik geen idee over zijn voetbalkennis) dan clubs die een paar eigenaren hebben enkel rijk geworden door olie bezit.

20   10  
Altijd NOAD

Als ik het zo lees zijn er al heel veel die meer informatie hebben....
Dat er nu meerdere lokale heren willen meedoen is te danken aan WvA.
Hij komt met City en dat stuit heel velen tegen de borst. Mede daardoor zijn er meerderen die mee willen doen aan het hernieuwde plan.
De 12 miljoen is wat er nu is binnengehaald en dit bedrag zal nog meer gaan worden.
Het is niet zo, 7 miljoen voor aandelen en dan nog 1 miljoen per seizoen voor de komende 5 jaar.
Ik lees nergens dat dit zo is vastgelegd.
Er zal zeker meer geld beschikbaar komen de komende jaren.
Als NAC zelf weer eigenaar is en de belangrijke posities goed worden ingevuld zal dit ook meer geld gaan opleveren door (nieuwe) sponsoren doordat ze weten dat elke euro bij NAC terecht komt en niet bij een buitenlandse investeerder. Extra geld in de jeugdopleiding en hopen dat er wat doorbreken in het 1e elftal en uiteindelijk wat extra inkomsten genereren door een transfer.
Ik zie deze constructie zeker positief in!
Nog even geduld hoe e.e.a. gaat lopen komende periode. HUP NAC!!

14   32  
Tip

@Ivo. Het is Ivo die overuren draait. Zelfs op de andere site is hij geniepig aan het stoken en liegen over mensen op deze site. Ik heb er geen probleem mee hoor, je lult maar een eind weg. 👍😎

15   27  
Cees-2

Als je "alle" berichten er met terugwerkende kracht op naslaat, alleen over dit onderwerp, is het niet zo vreemd te noemen dat NAC-Breda slechts in de KKD speelt. En niet voor de eerste keer is dat het geval! Idem dito de financiële reddingsoperatie om de club weer eens op niveau te krijgen.

Een buitenstaander concludeert vast het volgende, dat is aldaar water naar de zee dragen, zoals het meestal al is geweest. Wie daar anders over denkt, nou ja?

En het gaat maar door, en door,.......ook onder de supporters, oeverloos. Terwijl tot op heden er door iedereen, weinig tot niets van gebakken is.

Vele BVO,s moeten het jaar in, jaar uit in de breedste zin van het woord met minder middelen doen dan in Breda.

Toch denkt menigeen, zowel pro, als anti-City-mensen,nu gaat het "wel echt" gebeuren! Met lokale mensen aan het roer in de toekomst. Tja een ezel stoot zich niet drie keer, in Breda heeft men zich al tich keer gestoten. En ik vrees, ook nu opnieuw, niet voor de laatste keer. Als de laatste keer überhaupt ooit komt?

Waar haal je feitelijk het lef vandaan om voor de zoveelste maal te denken dat je het "nu" wel zou weten, na talloze eerdere genante mislukkingen?

Daar zet ik een vraagteken achter, maar dat kan ik haast op zeker weglaten. Zeker bij lokale bestuurders, of wat voor lokale mensen dan ook. Een groepje ondernemers zoek je niet even snel bijeen. De afrekening komt voor 100% zeker. Euh,....een ouderwetse afrekening welteverstaan.

14   10  
De Bolle Damen

Ik begrijp dat zorgvuldigheid geboden is, maar ook snelheid is nu een zwaarwegende factor.
Ik geloof in ieders goede bedoeling maar het nieuwe lokale initiatief lijkt me het allerbeste ; met 1 kanttekening : er moet veel meer geld bij !

Als we zo graag allemaal willen dat we baas in eigen huis blijven , verzamel dan eens alle (financiële) grotere NAC sponsors + nieuwe investeerders (zijn er zat neem dat maar van mij aan ) en kom eens op de proppen met €30 miljoen.
Dan kunnen we iets bereiken.

En dan nog een heel belangrijke ; een top TD! Dat is namelijk de enige persoon die NAC gezond kan houden en kan laten groeien.

Een degelijke AD is in Breda eo wel te vinden maar de TD wordt cruciaal.

Dus hopelijk gaan ze niet voor nèt genoeg geld voor de aandelen maar gaan ze voor groots.
Pak het nou eens godverdomme goed aan. Geld moet er komen en een top TD.
De rest komt wel
Hup NAC !

6   4  
Geelzwartwit

Hele benieuwd hoe ze deze opzet geen berekenen.

Als je ergens geld in stop als supporter of als kille investeerder. Dan wil je op een bepaald punt toch:

Alleen je investering terug (dan is het meer een lening)
Of. Je investering met winst terug.
Of er op wat voor andere manier dan ook beter van worden.

Je wil toch altijd op een dag minimaal terughebben wat je ingelegd hebt.
Eigenlijk net zo als de huidige eigenaren daar ook op hoopten...

Het kan natuurlijk allemaal maar met in het achterhoofd de uitspraak van Vrolijk dat er de komende jaren 1.5 miljoen tekort is (ook in de ere) en er voorlopig niet veel transferkapitaal op het veld staat.. Vraag ik me wel af in wel decennium NAC weer zelf eigenaar kan worden. 1 kink in de kabel doordat een balletje er niet ingaat of een VAR een penalty tegen geeft kan betekenen terugval en extra geld erbij.

Heel heel benieuwd. Het doel klinkt top de weg er naartoe verneem ik heel graag.

24   6  
Ata

@Nax,
Heb je nu per ongeluk twee keer hetzelfde bericht onder twee verschillende namen gepost?

26   9  
H.V.M.

NOAD 1976: "Daaaaarr is ie weer Vrolijk maar dan weer met 2 nieuwe poppetjes".

Dat er een klein aantal mensen vóór de CFG zijn is oké.
Je krijgt nooit iedereen op een lijn en we hebben allemaal recht op onze mening.
Maar kom nou niet met bovenstaande onzin aan.

In het Project076 werken privé-
Investeerder Karel Vrolijk en coöperatie Ons NAC samen om de aandelen van NAC te verwerven en vanuit daar te bouwen aan een succesvolle en stabiele toekomst van NAC.
In Project 076 zit óók Jasper Vreugdenhil sinds zomer 2021.
Jasper werkt dus al een klein jaartje samen met Vrolijk.
Schrap dus maar een van je nieuwe poppetjes.

Pro City prima, maar kom dan met de juiste informatie én argumenten!

Overigens gaat NOAD de City overname, zoals het er nu voorstaat, met aangrenzende zekerheid blokkeren.

12   42  
Tip

Heeft iemand er al rekening mee gehouden dat NAC momenteel een forse belastingschuld heeft? Zodra de nieuwe eigenaren zijn geïnstalleerd staat de belastingdienst op de stoep. Aftikken graag. Het plan is in principe hartstikke mooi, maar er moet fors veel geld bij. Dan zijn er nog dwaallichten die zeggen dat de aandeelhouders maar 2 miljoen moeten krijgen. Dan ben je toch niet van deze planeet ? Eigenlijk kleine kleuters. Die 7.1 miljoen zijn al geboden door CFG en liggen vast.

21   5  
Wim

Tip.

Wat wil je nu eigenlijk zeggen?

Die belastingschuld is al in de boeken verwerkt. En dus in de prijs van de aandelen. Als jij er kennis van hebt, weten verkopers én kopers, of dat nou City, de Amerikanen of wie dan ook, er vast ook van. Dus dan kunnen ze daar rekening mee houden.

10   1  
Charles

Waarschijnlijk valt de 2 mln belastingschuld onder bijzonder uitstel regeling. Hierdoor is er 5 jaar de tijd om af te lossen. Wel dus een extra aflossing van 400/k per jaar.

Wel bijzonder dat er ruim 7mln voor de aandelen wordt betaald, met een zichtbaar eigen vermogen van ruim 1.2 mln einde vorig seizoen. Dat zal zeker meer zijn geworden dit seizoen.

Er wordt dus een behoorlijke goodwill bedrag betaald, van circa 6 mln.

37   9  
Ivo

Zo wordt het nu dus gespeeld. City gaat 7.1 miljoen betalen voor de aandelen, en niemand weet hoeveel ze gaan investeren in NAC. Dat is nergens terug te vinden. Bij andere clubs hebben ze kapitaal geïnvesteerd in de vorm van een lening. Dan kom je als club zo ver in de schulden dat je daar nooit meer uit komt.

De lokale investeerders hebben nu 12 miljoen opgehaald maar dat zou dan "te weinig" zijn. Ook al is er nog niks bekend over eventuele structurele investeringen of het garant staan voor tekorten.

We vergelijken appels met peren, en puur omdat iemand appels lekkerder vindt, of peren vies, vinden we dat maar een beter alternatief. Zo loopt de discussie nu ongeveer.

Daarnaast pleit ik ervoor om een onafhankelijke partij de waarde van NAC vast te laten stellen, en daar nog 25% op te doen als goodwill richting de aandeelhouders. De kans is zeer groot dat je dan ver onder de 7 miljoen uit komt. Die 7 miljoen - dat is NAC boekhoudkundig waarschijnlijk niet waard. Waarom zou er teveel betaald moeten worden aan aandeelhouders, onder wiens leiding de club zo ver is afgegleden (en dus minder waard is geworden). Dit gaat allemaal ten koste van de investeringen die in NAC gedaan kunnen worden.

37   10  
steef

Leuk man al die posts onder dezelfde aliassen.
Pro city zijn zonder het alternatief serieus te willen bekijken.
Lachwekkend, wacht nou maar af, de stichting NOAD doet zijn werk.

Van Aalst heeft 1 belang, en dat zijn niet de supporters. City heeft ook 1 belang, en ook dat zijn niet de supporters.

40   10  
Enkhuizer

City bewijst momenteel juist een heel onbetrouwbare partij te zijn met al die malversaties. Als die onderuit gaan wordt je helemaal meegetrokken

11   44  
Noad1976

@ HvM waarom komt Vrolijk nu pas met Vreugdenhil dan? Eerder wilde hij nog optrekken met de Amerikanen. Het lijkt uit nood geboren omdat hij buitenspel is gezet eerder, er is geen consistent plan bij Vrolijk behalve het stadion bouwen en dat is eigen belang en financieel kan hij NAC in leven houden maar laten groeien , investeren daar heeft hij het kapitaal niet voor.

17   10  
Nonkel Frans

Het geboden bedrag van 7,1 mln door CFG ligt vast. Hoezo vast?
Heeft er reeds een UBO plaats gevonden door de notaris. Als uit de UBO blijkt dat dit geld mogelijk onwetmatig is verkregen dan is dat bod van 7 mln niks waard en kan het niet als maat voor andere bieders gelden. Want de bieder van 7 mln wordt dan toch gediskwalificeerd?

Lijkt mij dat Stichting NOAD sowieso bij de aangereikte kandidaten checkt of een UBO rapport aanwezig is. In het belang van de club. Van Aalst geeft aan dit bij de Amerikanen heeft laten uitvoeren maar zwijgt hierover bij CFG.
Naast het artikel uit VI wat @Ata hierboven vermeldt inzake onderzoek naar financieel fraude onderzoek rond FC Manchester City- CFG vanuit Abu Dhabi, hier nog een artikel uit Scandinavie. Weer een in de reeks eerdere genoemde artikelen over de El Mansour family, hun sportwashing, hun vriendschap met putin en assad en hun dirty feodale praktijken.
https://www.josimar.no/artikler/the-men-behind-manchester-city-the-dark-side/5040/

18   24  
Nacman

Oké noad blokkeert de deal en komt met een nieuwe kandidaat de grote drie wijzen hem af.
Dan start het proces helemaal overnieuw.
De grote drie storten geen geld meer in NAC.
NAC lijdt een verlies van 1.5 miljoen of meer spelers die nog wat opbrengen moeten worden verkocht om het verlies terug te brengen.
Dus totaal geen ervaring meer op het veld en een club op de rand van de afgrond sportief en financieel.
Hopelijk begrijpt noad dat het 5 over 12 is voor de club.
Al signalen op welk gebied staan op donker rood.
City is niet de beste oplossing maar wel een gedegen oplossing voor NAC.
Een club waar veel te veel collones de dienst willen uitmaken.
Waar geen trainer of manager het goed doet.
Al jaren lang helpen deze stromingen binnen NAC en geholpen door het trio onruststokers van Bn de leugenaar de stem.
Deze zo eens grolieuze club naar de klote.

23   13  
Chris W.M.

@ NACMAN

Zolang het nieuwe initiatief het bod van CFG benaderd of zelfs evenaart zie ik geen reden voor de aandeelhouders om hier voor te gaan liggen. Ze hebben de centen die ze willen, plus wordt de keuze voor een partij ze uit handen genomen. Dus ook in de toekomst geen boze supporters als de FIFA het conglomeraat CFG gaat ontmantelen, wanneer CFG toch hun ‘beloftes’ niet na blijft te komen etc etc en supporters naar de heren gaan wijzen als de kwade geniussen. Ideale scenario dit voor hun.

6   2  
Blind paard

Zo is dat, Freek. Maar RVC kan wel wat raketgeleerden gebruiken, denk ik...

16   37  
Belgische Naccer

Een nobel initiatief. Maar dit is uitstel van executie. 12 miljoen is een schijntje om NAC uit deze beerput te trekken. Even rekenen:

7 miljoen om het bod van CFG te evenaren, want onze Rotterdamse vriend gaat die 7 miljoen niet meer afgeven nu. En dan blijft er 5 miljoen over om de put te dichten die Manders, Steijn en de grote 3 hebben achtergelaten.
Dan moet er al geld bij...want je weet nu al dat operationele verliezen hoger zijn dan dit.

En dan? Dan moet er nog een volledige promotie-waardige selectie aangekocht worden voor volgend seizoen. Of stellen we dat nog een paar jaar uit?

Kortom, op papier een leuk idee. Maar in de praktijk een voortzetting van het pappen en nathouden beleid van de afgelopen 10 jaar. Geen geld, weer geen professionele organisatie, bloedeloos in de kelder van de KKD, en een leeglopend stadion, en uiteindelijk het onafwendbare faillissement. Maar hé wel een eigen club! Net zoals RBC.

Er is 100 miljoen nodig de komende 5 tot 8 jaar mensen. Geen 12 miljoen. Tenminste als je de ambitie hebt om NAC weer NAC te maken, linkerrijtje eredivisie, daar waar we thuishoren, op basis van onze supporteraantallen.

En dan kom je toch uit bij een Sjeik, of iets dergelijks. En dat is niet de schuld van die Sjeik...maar het resultaat van 10 jaar wanbeleid, na een toen al bijna-failissement. NAC is niks opgeschoten de afgelopen 10 jaar. En dit plan is een herhaling van de geschiedenis.

39   7  
Ivo

100 miljoen, toe maar, het wordt steeds gekker hier.

In Almelo, Deventer, Zwolle, Waalwijk etc. etc. hebben ze ook geen 100 miljoen. Maar werken ze met EDDD.

Eerst denken, dan doen.

30   9  
Kinderkaartje

@Belgische Naccer

Hahahaha. 100 miljoen in de komende 5 jaar? Dat is 20 miljoen per jaar. Erbij.
Jou weekend is vroeg begonnen blijkbaar en je zit al sinds vanmiddag aan de Duvel ofzo?
100 miljoen in de komende 5 jaar. We hebben het niet over Barcelona of PSG, he. Het is NAC Breda.

100 miljoen in de komende 5 jaar?
Heb je het dan over Belgische Franken of zo?

Leg uit: Waarom zou DAT bedrag nodig zijn, hoe heeft Cambuur of Go AHead dat bedrag dan bij elkaar gekregen?

10   6  
Geelzwartwit

De begroting waar je inclusief promotie en tvgelden en andere extra inkomsten naar toe moet groeien in de toekomst is dus minimaal die van fc Groningen 20 miljoen. Met de wetenschap dat die in de toekomst ook hoger zal liggen dan nu.

Begroting is wat anders dan investering. Overigens zijn clubs als rkc en cambuur en Heracles volgens het jaarverslag van NAC niet te vergelijken met NAC. Er staat namelijk dat een club als formaat NAC met grote achterban en stadion etc niet kan overleven in de kkd. Omdat dit alles een hoge begroting vereist.
Kleinere clubs kunnen dus af met een lagere begroting wel rondkomen. Wat echter het belangrijkste is voor het presteren is het spelersbudget. Als Heracles in de eredivisie met 14 miljoen begroting het goed doet en NAC in de KKD met 10 miljoen slecht doet zegt dat dus niet alles over de technisch kant.

Anyway teveel onderwerpen om iets over te vinden en die ervoor zorgen dat geen club met een andere te vergelijken is. Als dan toch dan komt Groningen wellicht het dichtst in de buurt.

18   41  
Koen

Dit lijkt mij een verlate 1 april grap. Dit kun je toch niet menen of serieus nemen?! Dit zo van de ene ramp in de andere ramp komen. Precies hetzelfde liedje weer. Als dit gebeurd zal ik na 30 jaar niet meer komen. Kom nu eens met slimme mensen met voetbalverstand en zet eens wat weg.

Dit is absoluut geen optie. Is voor de korte termijn, totaal geen visie of toekomst met dit “plan” een aantal lokale partijtjes met wat spaargeld, aub laat dit niet gebeuren.

Een city laten lopen met al hun kennis en ervaring voor een paar lokale bedrijfjes...... en weer op dezelfde voet verder met vriendjes van vriendjes.....

Dit zou de definitieve doodsteek van nac kunnen zijn.

13   19  
naxioma

Voor alle duidelijkheid. Ik ga echt niet twee keer hetzelfde bericht posten, en al helemaal niet onder de naam Pro City Group.

1   4  
La matanza

@freek gebaseerd of wat

16   8  
Geelzwartwit

Ondertussen weet bndestem ook niks meer te schrijven en komen zojuist met een artikel over het gemis aan doelpunten doordat Seuntjens weg is.

Matchday!

16   7  
Tonn

@geelzwartwit
Ja klopt als je als Stem verslaggevers in de krant en podcast eerst verkondigt dat NAC de transfer aan Seuntjes moet gunnen en het niet kan maken om hem vast te houden, dan heb je inderdaad minstens 2 artikelen kunnen schrijven. Eigenbelang en niet in t belang van NAC. Dat is de realiteit.

10   7  
Gman

Mijn eerste reactie op de CFG was; doe maar. want er liggen alleen maar vergelijkbare slechte alternatieven.. Nu geeft dit plan wel een ander beeld; je wordt geen onderdeel van een grotere organisatie met meerdere voetbalclubs.

Mijn eerste reactie was wel: Nu kan het dus wel opeens vanuit het Bredase?? Is dit niet een beetje hypocriet dat de lokale ondernemers nu opeens wel hun beurzen willen trekken omdat CFG met 1 been binnen staat? Lijkt mij ergens een beslissing op basis van paniek in plaats van een gedegen visie en beleid op dit moment. Ik ben dan ook erg benieuwd naar de plannen. Laat dit dan maar a.u.b. het alternatief zijn wat NAC en Breda zo nodig heeft.

Stichting NOAD is niet te benijden iig.

12   9  
Gman

Overigens vind ik het gek dat er op geen enkele manier eens out-of-the-box gedacht wordt door partijen om bijv. in de toekomst te investeren in NAC...

Brouwerij Frontaal haalt binnen no-time 5 miljoen euro op met crowdfunding, omdat ze met een aantrekkelijk verhaal komen en geliefd worden binnen het Bredase.
Waarom wordt dit nergens geopperd in plannen van een vrolijk of andere gegadigden? Er zijn genoeg supporters die wat euro's in de club willen leggen, maar geen 10k hebben liggen.

Start bijv. als NAC zijnde een eigen valuta/crypto-munt waar je ook je bier mee kan halen of in de fan-shop los kan gaan op alle producten...

Het blijft allemaal op het oude en hetzelfde terugkomen helaas.

21   8  
Ivo

@GMAN

Je vergeet dat er eerst een deal was met een lokale ondernemer (Vrolijk), waar de aandeelhouders al akkoord mee waren. Dus geen vuiltje aan de lucht. Er was gewoon al een deal!

Toen kwam de RvC met de wat vreemde actie om andere opties te onderzoeken (is hun rol niet, de RvC controleert de directie) en ineens was daar de City Deal. Daar zat van Aalst natuurlijk achter, die probeerde zo meer geld voor de aandelen binnen te harken.

Daarna moest er dus wat geregeld worden zodat er een minimaal vergelijkbaar bod ligt met de City Group, zodat je juridisch en financieel sterker staat. Dat is nu geregeld.

6   9  
Jos

waar blijft die Crowdfundingactie?

8   4  
Gman

@IVO . dat stukje van de tijdlijn was mij even ontschoten! Klopt dat de RVC roet in het eten gooide toendertijd..

we houden de fingers crossed op dat de best mogelijke deal voor NAC uiteindelijk doorgang gaat krijgen!

1   17  
Voske

@ Willem 4,5

Begrijpend lezen duidelijk niet jouw sterkste kant.

Drama Queen.

26   21  
F7rij7

en dan? Stoelendans tussen de lokale helden waarbij er weer diverse groeperingen ontstaan. Oude wijn in nieuwe zakken.

Dit is al 5x geprobeerd de laatste 7 jaar. Gaat hem niet worden. De meeste ondernemers die wat betalen willen nu eenmaal ook bepalen. Knappe m/v die degenen die dit gaan betalen op 1 lijn krijgen mbt directie/bestuur.

Verder is het track record van de afgelopen jaren van betrokken lokale mensen nou ook niet bepaald een succes.

Er zaten er een paar te snurkers met de namen Van Bavel, van der Hoeven, die Mommers zijn gang lieten gaan en ik moet ook denken aan Hoppe en de grond om het stadion, aan de erevoorzitter die in de cel belandde en waar de club naast advocaatkosten ook een vermogen voor heeft betaald om de zaak te schikken om niet omgetrokken te kunnen worden door de belastingdienst.

Ik moet denken aan de ontslagen trainers met een groot NAC hart: Lokhoff, Karelse, Gudelj, Brood.

Ik moet denken aan de technische man in de RvC, Baardemans.

Bezint eer gij begint.

15   19  
Ome Cor

@F7RIJ7
Precies dat !

Dit is de natte droom van iedereen die anti City is dus alle geluiden van kritiek op de nieuwste plan worden als negatief ervaren.

Liever met de eigen identiteit over een jaar of 3,4,5 weer hetzelfde traject van ellende in gaan dan kijken naar een inhoudelijk betere oplossing dan op de oude (zwaar geblesseerde) voet doorgaan.

6   14  
Willem 4,5

@voske. Ik begrijp dat het niet doorgaan met City, wat volgende week bekend gemaakt gaat worden, de nodige frustraties oproept, vooral bij jou. Ben toch al een tijdje van school af en ben nooit aangesproken op het feit dat begrijpend lezen een zwak punt van mij was. Je kunt altijd nog psychologische hulp krijgen hoor, want je frustraties binnenboord houden is schijnbaar moeilijk voor je, succes ventje!

17   11  
Wanny

@ OME COR

Natuurlijk moet ook dit plan, net als alle andere plannen, goed onderbouwd worden en vervolgens kritisch bekeken.

Toch is er in ieder geval 1 heel grote plus, in dit plan wordt NAC geen onderdeel van een andere club. Ik snap dat we snakken naar sportief succes en dat daarvoor middelen nodig zijn, maar om dan maar je zelfstandigheid op te geven gaat me te ver. Dat druist in tegen het doel waarvoor NAC ooit is opgericht.

22   5  
Nacrat

Nieuwe start met een nieuw collectief.
Nu eerst de supporters weer samen krijgen. Wat een haat onderling 🤦‍♂️

20   28  
ELH

Doe maar gewoon City. Dat zijn tenminste mensen met kennis van zaken, die weten hoe je een voetbalclub runt. Ben er helemaal klaar mee.

14   21  
Joop

Dit plan is geen plan maar een oproep van een vriendgroep die wat geld bij elkaar willen schrapen en verder geen pottenkijkers erbij willen hebben. Want anders zou je kunnen denken aan soort crow funding actie waarbij meer partijen en/of personen zijn bij aan kunnen sluiten, dan heb je veel meer geld wat je binnen kunt halen. ( bijvoorbeeld minimaal 50 k ) en met een goed plan. Nu worden het 6 of 8 kapiteins op 1 schip. Dit gaat niet werken, die ervaring hebben we helaas.

Onbegrijpelijk dat mensen zn "plan" toejuichen. Dan steek je echt je kop in het zand. Oude wijn in nieuwe zakken is de perfecte uitspraak in deze. Mensen met een bietje verstand schieten zn "plan" meteen af, want we gaan toch niet weer met dezelfde ellende beginnen met mensen die straks de dienst uit gaan maken omdat ze wat betaald hebben en totaal geen kennis hebben van het runnen van een voetbalclub. De vriendjes kunnen ze dan weer binnen halen en de inkomsten van NAC gaan weer op aan afkoopsommen

13   18  
Beest

Het wordt hier met de dag lachwekkender.

De mensen die tegen City waren werden bestempeld als onruststokers, en dat hypocriete gelul over de 6de kolonnne.

Het is nu zeker dat Noad city af gaat keuren en met het Bredase alternatief gaat komen.

3 keer raden welke mensen nu tegen dit plan zijn? Dezelfde mensen die andere mensen uitmaken voor " 6de kolonne ".


IEDEREEN die zijn mening uit op :
-Facebook
-twitter
- fansites

Is onderdeel van de 6de kolonne. Stel ongelofelijk hypocriet volkje

22   11  
Chris W.M.

@Joop

Weet je wat je kop in het zand steken is? Gewoon niet lezen wat in de tekst staat: " Financiers krijgen, anders dan in de huidige situatie of bij de eerder voorgestelde constructies met onder meer City Football Group en Global Football Corporation, geen zeggenschap."

Met je 6 of 8 kapiteins op 1 schip.

8   7  
[email protected]©

Over 2, of 3 seizoenen komt er een nieuw tv-contract, het is de verwachting dat het wel een stuk aantrekkelijker wordt dan het huidige contract dat nu al een jaar of 7 oud is. Het wordt met extra tv-geld dus ook eenvoudiger om een gezonde begroting te hebben, maar daarvoor zal je wel in de Eredivisie moeten spelen, anders mag je niet uit die pot graaien. Het zal niet zo spectaculair zijn als in de Premier League, maar zo'n nieuw tv-contract kan de afstand tussen Ere en Eerste divisie wel vergroten. Kortom, promotie voor die tijd is in mijn ogen wel essentieel.

Ik ben hartstikke voorstander om de aandelen terug aan de club te geven. Dat is altijd het allerbeste scenario. Hulde aan de genoemde ondernemers die hiervoor hun nek uitsteken. De aandelen terug is één, maar de club moet ook rap zijn eigen broek op kunnen houden. Dus maak werk van meer inkomsten en minder uitgaven. Uitbreiding van de ere bij een promotie, aankoop van het stadion wellicht, eigen horeca, verduurzamen van alle accommodaties, merchandising op orde maken, enz. En absoluut geen spelersfondsen.

7   19  
Kiko

Wat ik mij afvroeg: is Tiesto ook nog in beeld om wat voor onze club te doen? Ik lees niet alles dus weet niet of hier al eens over gesproken is, maar ik vroeg het me af. Ik weet dat hij eerder namelijk wel bereid was NAC te helpen.

5   10  
Malle

Waar komt die Karel vandaan elke keer

22   9  
Dos

De onderzoeken waar Chris WM naar verwijst in het artikel werpt voor mij een ander licht op de situatie. Er staat in het artikel gewoon feitelijk dat het geen zuivere koffie is bij CFG en je kan wachten op het moment dat er sancties gaan komen waar alle clubs waar CFG eigenaar van is last van gaan hebben.
Ookal is maar 10% waar dan nog moet je dit niet willen en lijkt me de beslissing om afscheid te nemen van CFG als mogelijke eigenaar geen ingewikkelde. Een veel te groot risico.

Ik wens NOAD en de partijen die betrokken zijn bij het lokale initiatief veel wijsheid.

3   5  
gjoewie

[email protected](C) > Ik weet niet precies hoe de vork in de steel zit bij CVLO, maar je kunt bedenken dat als er een NAC stadion BV komt, Karel Vrolijk zich daar in koopt. Financiers krijgen dan wel geen zeggenschap in de club, hetgeen zeer goed is, maar ze willen natuurlijk linksom of rechtsom wel iets van hun investering terugzien. De droom van Vrolijk is natuurlijk om NAC in een ultramodern stadion te zien voetballen, dat gebouwd is door de firma... Vrolijk!
Als er vanuit CVLO een groep afgevaardigd wordt om koffie te drinken met Van Aalst, dan kan ik me voorstellen dat (lees: ik ben bang dat) Van Aalst gewoon weer mee wil doen. Al dan niet in de vorm van een spelersfonds.

4   23  
Tip

De aandelen terug naar de club is geweldig ! Daar is bijna iedereen het over eens. Maar als het geen haalbaar plan is heb je uiteindelijk niks. Dan kan het principe nog zo mooi zijn. Ik vind bv. twee zaken al raar. Waarom komt men nu last minute met dit plan ? Lijkt op zeer opportuun handelen. Verder ging het eerste plan van Vrolijk alleen over 12,5 miljoen. En nu komen ze met drie aan met 12 miljoen. De indruk die ik heb bij Vrolijk is dat hij altijd een te grote broek aan heeft. We hoeven hier elkaar het mes niet op de keel te zetten. Als er een goed betrouwbaar plan zit ‘bij aandelen naar de club’ is 99 procent van de supporters , waaronder ik, voor. Dat bij een CFG de geldstromen met argusogen worden gevolgd is logisch en alleen maar goed. Maar die gaan dat echt altijd wel in regel brengen.

12   15  
Cees-2

Chris W. M.: Chris, feitelijk klopt het, dat staat inderdaad op papier, zover wij dat kunnen beoordelen! Maar papier maakt de club minder kapot, als dat kleffe ons kent-ons. Kijk terug, de feiten spreken voor zich. Denk jij nou echt dat straks in de praktijk, als menigeen het niet zint, dat zij dat laten lopen, omdat het op papier staat. Bij NAC!

Binnen de kortste keren valt iedereen, als vanouds over elkaar heen. Papier, of geen papier. Vergeet niet je hebt met allerlei lokale mensen van doen. Wat was, onderling, dat blijft, vast en- zeker. Daar kun je gif op innemen.

Emoties, jaloezie, haantjesgedrag, binnen no-time, onthou mijn woorden. Mensen veranderen nooit, pluche, rangorde, jaloezie, macht en geld, het is nooit anders geweest. En dat gaat ook nooit veranderen.

8   3  
[email protected]©

Geen spelersfondsen, daarvan wordt je op termijn altijd slechter!! Als je eens een leuk bedrag voor een speler krijgt, dan verdwijnt daarvan meteen een deel in het spelersfonds, ipv op de rekening van de club.

25   6  
Chris W.M.

@Tip

Die 12 miljoen is uiteraard niet het finale bedrag waarmee ze gaan werken, er is gewoon aangegeven dat ze nog steeds investeerders/sponsors aan zich aan het binden zijn. Dat ze last-minute met dit plan komen is ook al meerdere malen hier aangegeven: er is heel veel weerstand tegen CFG binnen die groep mensen. De Amerikanen pruimden ze nog, Vrolijk is een van hun, dus in een eerder stadium was het helemaal niet aan de orde dat ze mee moesten doen.

14   8  
PietP

Die stukjes van Cees-2 worden ook met de dag lachwekkender.
Zelfs feiten naast je neerleggen om maar weer toe te werken naar jouw werkelijkheid waar alles de schuld is van bemoeizuchtige supporters, journalisten, sponsoren en oudgedienden.

En ook die verdachtmakingen richting de krant onder elk bericht deze week.
Dan weet je wel dat je te maken hebt met iemand die door zijn argumenten heen is.

21   5  
Ivo

@Chris WM

Er is een bedrag genoemd voor een eenmalige investering van 12 miljoen.
Over structurele investeringen is niets bekend gemaakt, ook niet over het dekken van tekorten in de begroting of bijstorten bij onverwachte tegenvallers. (bijv. een langer verblijf in de KKD).

Echter: hetzelfde geldt voor de City Group. Daarover is alleen bekend wat de aandeelhouders krijgen: 7,1 miljoen. Dus dat is nog veel schimmiger. Bij Lommel heeft City de tekorten (8 miljoen!) weggewerkt, maar wel in de vorm van een lening. Maar wie gaat dat ooit nog terugbetalen? Lommel is een veel kleinere club dan NAC. Deze club is technisch al lang failliet en hangt bij City aan het infuus. Zodra City er uit stapt, is Lommel failliet.

14   12  
Boyke

Blijft toch aandoenlijk om te zien, dat reageerders als TIP zelf aangenomen aannames als feiten beginnen te zien. Waren we nou 110 jaar oud of 125 ? Ouwe trekvogel ? ;-)

13   2  
Zeikstraal

Kan de redactie uitleggen hoe de aandelen terug in handen van de club komen?

24   6  
Dbare

Wordt er nog gevoetbald binnenkort? Ik weet het niet meer, lees er niets meer over.

15   8  
Just me

@ELH
CFG weet waarschijnlijk hoe ze een voetbalBEDRIJF moeten runnen maar zeker niet een voetbalCLUB!
Het gaat ze niet om de club maar om het business model.

De CL wedstrijd van Man City gezien afgelopen dinsdag? Totaal geen voetbal sfeer in het stadion. Compleet dood gemaakt in een paar jaar tijd. Maar dat interesseert ze niet.

De ziel is uit de club. Is dit wat jij ook wil bij NAC? Ik in ieder geval niet.

10   3  
gjoewie

TIP > Je weet toch niet wie die 12 miljoen inbrengen? Dat staat er niet. Misschien zijn het 12 financiers die elk 1 miljoen neerleggen. Op die manier heeft niemand de meerderheid en dus geen (eerste) recht van spreken. Dat probleem hebben ze dan goed getackled.
En ze hebben tot dusver 12 miljoen samengebracht. Het kan dus zijn dat het nog meer wordt.
Ik heb het al een keer eerder gezegd: het streven van CVLO is lovenswaardig, maar ze hadden er veel eerder mee moeten komen. Juist vanwege het bod van CFG zijn ze ineens in actie gekomen.
Van Aalst lacht ondertussen zijn r**t eraf, want hij ziet zijn bod van 7,1 alleen maar hoger worden. En, nog een herhaling, er is gedurende de door Crossroads gecontroleerde procedure alleen maar "vals" gespeeld. De Amerikanen (weer een herhaling; die dus GEEN GELD hebben en dus geen serieuze kandidaat zijn) hadden al een getekende Memorandum of Understanding liggen. Van Aalst had blijkbaar haast om zijn aandelen over te doen. Toen kwam Vrolijk, die bood 7 miljoen, maar hij kreeg geen aandelen. Crossroads hoorde daarvan, speelde de informatie door naar CFG (die zich tot dan afzijdig hadden gehouden) en die gooiden er een schamele ton bovenop: 7,1 miljoen. Akkoord, riep Van Aalst. Hoe eerder ik op vakantie kan, hoe beter. Ik ga bij Paul in Zuid-Afrika een wijntje drinken.
Maar dat was gelukkig buiten de waard gerekend. Want de stichting NOAD zal hopelijk niet akkoord gaan en probeert nu tijd te winnen om CVLO de kans te geven een tegenbod te doen.

9   6  
Bobby Firmino

De sfeer is bij Man City inderdaad doods ...
Maar dat was volgens mij al voor dat de sjeik de boel overnam.
Arsenal op Highbury was ook anders qua sfeer vergeleken het Emirates Stadion...

Maar het klopt Man City is aardig plastic geworden!

6   13  
Tip

@Boyke. Wel gemakkelijk als je dan zegt wat die aannames zijn. Jeugdige rukkert. 😎

@Gjoewie. Goed verhaal. Maar blijft staan dat 12 miljoen veel te weinig is. En met @Vrolijk erbij zou het meer moeten zijn. Het eerste bod van Vrolijk himself was volgens mij 5 miljoen en 7,5 miljoen gespreid over drie jaar. En inderdaad het plan is laat, misschien te laat ? Maar goed we wachten de plannen af. Laat me graag verrassen door een goed onderbouwd plan.

13   19  
Tip

Nog een opmerking @Gjoewie. " Van Aalst lacht zicht te barsten... "
Na de leningen te hebben geconverteerd naar aandelen hebben de 3 grote aandeelhouders nog regelmatig bijgepast. Ik denk dat ze in NAC ongeveer 14 miljoen hebben geinvesteerd. En ze gaan dus 7,1 miljoen terug vangen. Echt een reden om je te barsten te lachen ? Ze pakken een flink verlies.

11   7  
nacnoord

@ Tip,

Die 7 miljoen verlies hebben ze ook wel aan d'r eigen te danken..
Ze hebben me toch een partij rotzooi binnen gereden...

11   5  
Charles

Ik hoor en lees ook hier regelmatig hier, dat de huidige aandeelhouders hebben bijgepast sinds dat ze erin zitten.

Maar als ik de jaarrekeningen van de afgelopen jaren (voor corona) terug kijk, is er meestal gewoon winst gemaakt.

Ik ga me hier nog een wat beter in verdiepen, maar ik denk dat het bijpassen wel meevalt en dat er een belachelijke hoge prijs van ruim 6 mln goodwill door de potentiële kopers wordt geboden.

9   2  
Charles

Uiteindelijk willen de aandeelhouders dus toch een deel van hun destijds omgezette leningen naar aandelen terug zien.

5   12  
Cees-2

PietP: Of dat werkelijk de feiten gaan worden, dat gaan we zien? Verder spreek jij over belachelijk. Nou dan heb ik nog een hele lange weg te gaan alvorens ik mezelf net zo belachelijk heb gemaakt, als haast alles en- iedereen die tot nu toe met NAC van doen heeft gehad. En blijf op deze weg vooral doorgaan. Je hebt tot nu toe gekregen wat je over je hebt afgeroepen, de toekomst zal in dat geval hoogstwaarschijnlijk op hetzelfde uitdraaien. Je vergeet een crucial feit, MENSEN. Hoe meer haantjes, hoe meer er gekibbel gaat worden. Onheroepelijk!

7   5  
Charles

En dat er partijen zijn die 7 mln bieden, das nog daar aan toe, maar de huidige aandeelhouders zouden er ook voor kunnen kiezen om het verschil tussen 1 mln waarde aandelen en 6 mln goodwill in de club te laten zitten, als ze echt alleen in het belang van nac handelen.

8   2  
gjoewie

TIP > Ik had dat beter op moeten schrijven. Maar feit is dat de nominale waarde van NAC momenteel ver onder de 7 miljoen zit. Dus pakken wat je pakken kan, zal Van Aalst denken. En ja, het liefdesproject van zijn vrouw heeft hem klauwen vol met geld gekost. Laten we hopen dat we over een jaar of twee alleen met weemoed terugdenken aan het overnameproces en dat Van Aalst de boeken in gaat als een van de drie redders van NAC.

Overigens: die 12 financiers pluk ik maar uit de lucht, hoor. Het kunnen bijvoorbeeld ook 6 zijn die elk 2 miljoen inleggen, of 4 met elk 3 miljoen. Juist door het bedrag gelijk te houden, mag/hoeft Vrolijk ook niet ineens de volle mep in te leggen. Dus in potentie is er nog meer geld.

Ik ben trouwens benieuwd wat CFG gaat doen als CVLO iets van 7,5 miljoen gaat bieden. of 7,11 miljoen. Dat zullen ze toch met hun billen bloot moeten. Want dan helpt een schamele ton extra niet meer. Ze moeten dan toch echt aangeven wat hun doelstellingen zijn en garanties op tafel leggen. Want ik neem aan dat CVLO nu ook aan het bedenken zijn hoe ze Van Aalst over de streep kunnen trekken.

16   8  
Nonkel Frans

Daarom moet dat bod en de maat van 7 miljoen van CFG tafel. Abu Dhabi geld ligt zeker nu in deze tijd overal onder een vergrootglas.
Populair gezegd : een bod met louche geld van een louche sjeik moet niet serieus genomen en terzijde geschoven worden.
Moeten onze hardwerkende ondernemers nu gaan overbieden over een boevenbod ?

Slim spel van Van Aalst wat vraagt om kritische doorlichting van het gehele overname proces.

13   6  
Voske

Raar dat Henk Breda (tweede post, helemaal bovenaan dus) zoveel duimpjes naar beneden krijgt. Hij kaart een ontzettend waar punt aan. Utrecht heeft van Seumeren. Das een hele grote uitzondering en die heeft ook geel veel geld. Maar zelfs de grootste NAC-supporter gaat niet zijn zuur verdiende centjes in een bodemloze put gooien. Daar moet een solide plan bijkomen, anders kunnen ze over twee jaar weer de knip trekken. En mochten ze dat zelf geen probleem vinden, dan vinden hun kinderen dat wel. Die heeft van Seumeren trouwens ook niet dacht ik...

29   11  
Ivo

Ik blijf het echt supervreemd vinden dat sommigen hier roepen dat 12 miljoen te weinig is, terwijl er helemaal niks bekend is over hoe veel de City Group in NAC gaat steken, en in welke vorm.

Waarom zou je daar bij de ene overnamepartij kritische vragen over stellen en er bij de andere overnamepartij totaal overheen stappen? Ik begrijp dat niet.

11   29  
Noad1976

@ Ivo omdat bij de City groep dat nooit een probleem zal zijn bij Vrolijk weet je dat ie overdrijft hij heeft bewezen zelf niet kapitaalkrachtig genoeg te zijn. Daarom moet hij steeds samenwerking zoeken met anderen.

27   7  
Ivo

@NOAD76

Dat de City Group toegang heeft tot veel kapitaal, wil niet zeggen dat NAC een blanco cheque krijgt. Dus hoeveel geld gaat City in NAC steken, en tegen welke condities?

Bij Lommel werden het dus leningen...daar kom je nooit meer vanaf. Of je moet ze omzetten in aandelen. Dan is de cirkel weer rond.

16   29  
Tip

Bij City zullen ze als holding altijd de verliezen afdekken. Bij Vrolijk etc. is het de grote vraag of hij dat kan. Overigens dient het plan van de CFG ook eerst verder worden uitgewerkt en een aantal garanties worden bedongen.

Dat 12 miljoen te weinig is, valt simpel na te rekenen. De 5 miljoen die overblijven verdampen aan kosten , zoals exploitatie verlies en belastingschuld. Maar ook hier wachten we het plan af.

Overigens vind ik de emotionele reacties van supporters om City buiten te houden mooi. Alleen kun je in emotie wel eens juist de verkeerde keus maken. Ik heb in principe veel liever dat de aandelen naar de club gaan als er een goed stabiel plan achter zit.
Daarom hoeven we hier elkaar niet in een wurggreep te nemen.

24   7  
Ivo

@TIP

Dat is ook gek, NAC wordt afgeleverd aan de nieuwe eigenaren met een exploitatieverlies en belastingschulden, maar toch mogen van Aalst en Co 7 miljoen pakken voor de aandelen.
Iedere euro die naar de aandeelhouders gaat, gaat niet naar de club.

Ik vind daar wel wat van.

9   39  
Jb

Dit moet een uit laat klep zijn voor alle nac supports
Die een eigen mening heben of je nou city off usa
Of je kiest uit protest voor vrolijke met ze clubje van
Drogen hersen en de mee lopers van loco b-side en dan binnen een jaar of een half naar de klote
En weer bij af maar dat is toch veel better dan van city
Zijn of die Amerikanen liever naar de klote ........nou
Die hondert man spreken niet voor 18900 andere supporters en die zijn deze 10 jaar gezijk van kut voetbal
Ook wel zat ik hoop als vrolijke wint dat de meeste
Geen seizoen kaart kopen waarom zo je weer terug moeten off blijven als deze klote onstabiele 10 jaar kunnen
We better naar jeka of bavel of groenwit die kunnen onze
Hulp wel gebruiken

14   10  
Lamington

Moet er niet nog iemand zeggen dat dit 'oude wijn in nieuwe zakken' is, want dat heeft nog niemand gedaan. Daar maak je wel een heel sterk statement mee

....

10   7  
Boyke

JB, zomaar een ideetje op de vrijdag middag. Ga effe je schoolgeld terug vragen pik. Ik ben normaal niet de spelling NAZI, maar jou Nederlands of wat daar voor door moet gaan, is echt wel heel erg belachelijk slecht.

8   13  
ennaojseejer

@Ivo
Wie heeft Emmen dan als suikeroom? Of Go Ahead? Of Fortuna Sittard? Of de Graafschap? Of Excelsior.
Allemaal clubs die het prima doen zonder grote geldschieter.
In de toptijd van NAC jaren 70 bungelden ze ook vaak onderaan de eredivisie net boven de streep, met af en toe een uitschieter naar boven. Daar moet je op mikken, met eigen jeugd en scouting....

7   4  
Klundert

@JB

Ik heb werkelijk geen idee wat je nu eigenlijk typt? Beetje combinatie van Google Translate (?) met geen basisschool afgemaakt…

8   3  
Kinderkaartje


@JB

Heb je nou een gedicht proberen te schrijven of wat is dit stuk proza?

Mijn god, wat een niveau.

7   1  
Jandorstig

@ENNAOJSEEJER

Volgens mijn zit er bij Fortuna Sittard een rijke Turk achter als ik het goed heb

6   18  
john

jullie zijn allemaal moedeloos

vanavond weer onderuit en onderuit en onderuit..

dat begrijp ik met personen als J.B in de club.

gr uit rotterdam

28   5  
Ivo

Voor de liefhebbers, even wat OUD-NAC nieuws.

Vanavond komen we Nick Venema weer tegen, die speelt nu bij VVV en kwam totnu toe tot 14 doelpunten en 3 assists. Venema is een vaste waarde bij VVV.

Ralf Seuntjens heeft zijn 1e wedstrijd bij FC Imabara met 3-0 verloren.

Robin Schouten heeft vorige week zijn eerste speelminuten gemaakt bij SönderjyskE, hij speelde 45 minuten mee in een met 2-1 verloren wedstrijd. Tot voor kort zat Schouten niet eens in de wedstrijdselectie.

Colin Rosler mocht zijn basisdebuut maken bij Lillestrom, maar werd na 45 minuten gewisseld. Toen Rosler van het veld ging stond Lillestrom met 2-0 achter, maar het werd nog 2-2. In Noorwegen is het seizoen nog maar net begonnen.

Thom Haye heeft een basisplaats bij Heerenveen, de 1e 4 wedstrijden werden verloren, maar uit 4 wedstrijden daarna werden 6 punten gehaald. Haye gaf 1 assist.

Ook Sydney van Hooijdonk krijgt behoorlijk wat speeltijd bij Heerenveen, hij kwam in 8 wedstrijden tot 1 goal en 1 assist.

Mounir El Allouchi kent een moeilijke start in Marokko. de laatste tijd zit hij regelmatig niet meer in de wedstrijdselectie. In de 12 wedstrijden die hij speelde kwam hij tot 1 goal en 2 assists.

Anouar Kali heeft nog steeds geen club.

26   26  
Vince

Laten we van gansharte hopen dat de deal met een paar lokale ondernemertjes niet door gaat. Dit is echt van de regen in de drup. Mensen denken dat ze der spaarcentjes zomaar aan NAC geven en zich nergens mee gaan bemoeien. Als je dat denk dan is er echt is mis.
Die willen en gaan zich straks overal mee bemoeien, zeker ook met het aanstellen van mensen uit hun eigen netwerk. Dit gaat echt niet werken, zoals het nu ook al jaren niet werkt.

Maak toch eens schoon schip en zet een organisatie weg met professionals.

Moet het rijmpje tegen city vandaag weer gezonden worden?

28   14  
Kinderkaartje


Voor alle City lovers:

"‘Manchester City vervalste cijfers om Financial Fair Play-regels te omzeilen’"

https://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=402473

Nee goed idee, om je door zo'n malafide club te laten overnemen!
What could possibly go wrong?

29   8  
Maarten

Manchester City is in verlegenheid gebracht door een grootschalig onderzoek van der Spiegel. Het Duitse medium meldt dat the Citizens meerdere overtredingen hebben begaan. Uit geclassificeerde documenten van de club blijkt dat er verschillende betalingen zijn gedaan met staatsgeld van de Verenigde Arabische Emiraten. Tevens werden verschillende minderjarige spelers met ditzelfde staatsgeld onder druk gezet om te tekenen voor City.

6   4  
Bas

Beetje begrip voor JB graag. Nederlands valt niet mee als het niet je moederstaal is.

10   3  
Dbare

Bedankt Ivo! Leuk om weer eens wat te lezen over Nac en oudspelers etcetc..., kun je misschien ook een voorbeschouwing maken voor vanavond en misschien wat leuke feitjes erbij? ;-)
Is weer eens wat anders dan de afgelopen weken.

Bsiderats heeft tegenwoordig nog maar 1 onderwerp waar ze over willen schrijven volgens mij.

8   5  
Zwampie

Opstelling NAC
1-4-1-4-1
Olij
Moise-malone-bakker-mashart
Azzagari
Kaj-banzuzi-cagro-velanos
Bannis

Wederom weer wisseling in de spits , spel opvatting en spelers op verkeerde posities .
Een linksbuiten die rechtshalf staat, ondanks zijn mindere spel.zorgt een trainer er ook ervoor hoe spelers voor de dag komen.
Een rechtsback die centraal dient te staan.
Een linksback waar totaal geen vertrouwen in zit en alleen uit nood mag spelen.
Aan de opstelling heb ik mijn vraagtekens met welke gedachte ed de spelers het veld in stuurt. Verwachtingspatroon is dat we terugzakken op eigen helft en cargo meer achterin te vinden is dan azzagari.

Maar we zullen het gaan beleven, vertrouwen is na maandag wel ver gezakt


2   1  
nbfcx

https://72netsportv.com/

even in de gaten houden normaal iedere wedstrijd kunnen kijken alleen staat hij er nu nog niet tussen:(

19   22  
Ron

Eens met de reactie van Vince (17.27 uur) . NAC in handen van lokale ondernemers. Dat levert geheid net zo veel narigheid op als nu. Meerdere kapiteins op 1 schip. Iedereen wil zich er tegenaan bemoeien. Mensen zonder echte voetbal knowhow hoe een betaald voetbal organisatie moet runnen. Kansloos. Het was onrustig bij NAC, het is onrustig en dat blijft het. Oftewel zoals van Roosmalen al eens aanhaalde in de korte corner: NAC heeft geen 19.000 supporters, maar 19.000 bemoeials.

3   3  
Charles

Geen stream beschikbaar?

74   19  
Mf3

Doen jullie nu helemaal niets meer aan de wedstrijden??
Echt wat vallen jullie me tegen heren bsiderats… iets met drammen en een kind wat zijn zin niet krijgt.
Heel jammer dit.

6   13  
Kaj de Rooij

Hocus pocus pilates pas, ik wou dat ik niet harry potter was

9   6  
Dbare

Inderdaad MF3!!

7   1  
Bobby Firmino

En nu gaan ze gelukkig aan de goede kant erin!

26   9  
1 van de 2

Ik kijk vooral oo deze site omdat ik de wedstrijd wil volgen, helaas is dat weer niet het geval

12   2  
kopspion

afwezigheid Antonia is nu bekend
maar waar zijn Kortsmit, Maria, Marijnissen ????
alle drie al weken niet bij de selectie, maar we horen er helemaal niks van
Bilate ook weer afwezig dacht ik.....

15   17  
Bredaaaaa

De Graaf strikes back!!! 2-0 al voor zijn super lads. Voor NAC. Laten we dit seizoen superieur afsluiten! Ik geloof!

11   2  
Mario

Ik snap dat er gediscussieerd word en dat is niet erg.
Maar waar het om gaat is nu toch bezig.
2-0 voor maar verders gewoon lekker verder discussie voeren.

12   2  
NNB

Wel duur glas die bilate

17   4  
Bredaaaaa

3-0!!! Rob Penders helpt NAC ook om te winnen van Almere. Prachtige avond.

9   7  
Naccie

Goed verdedigd mashart

37   13  
Ome Cor

Ik krijg net een appje: Noppert man of the match bij GAE-WII (4-0)

Vonden de kenners hier dat ook niet een drama keeper, die alleen maar kon feesten ?
Noppie staat ergens rond plek 8-9 in de eredivisie....wij bijna :-p

15   0  
Baco

YESSSSSSS!!!!!! Hup NAC

7   23  
Beatrixer

Iedereen kan voetballen behalve Stillem II.

Mijn Beatrixstraat wat zijn die slecht in corners verdedigen. Lachwekkend gewoon.

17   21  
Bredaaaaa

Ik zou st2 niet uitlachen. Zij spelen op het hoogste niveau. Wij niet. Ik ben oprecht blij met deze overwinning. Playoffs halen is een must. Met de Graaf gaan we denk ik promoveren.

15   14  
Scheppioni

Met Ed alleen gaan we zeker niet promoveren, moet nog zien dat we de play offs halen, nu lekker weekend, volgende week pasen kan weer grote kans zwaar k^t zijn !! Nu 🍻🍻💛🖤

3   9  
@BREDAAAAA

Nog wel

34   7  
Lamington

Ik zou ook niet te hard om willem2 lachen. Hoe misplaatst wil je 't hebben.. zelf lopen te prutsen ongeveer halverwege de kkd en w2 vooralsnog (..) boven nacompetitie.

Ik gun het ze van harte hè, misère. Maar nu uitlachen slaat nergens op. Dat doe ik wel als we ze treffen in de playoffs en dat winnend weten af te sluiten. Daarvoor niet.

23   16  
Klets

Laten we beginnen met 3 punten!!!
Daar is echter wel alles mee gezegd want als je van dit vvv wil verliezen zal je ze zelf in je eigen doel moeten schieten! En dan nu het grote vloeken in de kerk.....
Wat een slappe sfeer op de B side!!! Ze beperken zich tot een haast onmogelijk verstaanbaar anti city lied waarmee ze overigens het stadion niet mee krijgen. Lees verdeeldheid! Verder is het een slappe bedoeling net als op het veld en tekenend voor de afgelopen 10 jaar NAC! Wie de eigenaar ook wordt, wij bepalen toch het avondje nac en de sfeer? Daar kan geen sjeik toch iets aan veranderen? We kijken al jaren naar dramatisch voetbal en al jaren heeft NAC niets over NAC te vertellen. Daarnaast is het al jaren een komen en gaan van spelers, trainers, managers, etc.

Concreet, we vechten momenteel tegen ons zelf en daardoor is er ook geen sprake meer van het avondje NAC!!

12   18  
Bobby Firmino

Voor mij kunnen ze daar in Tilburg niet genoeg afgaan!
Afgelopen jaren constant op omroep Brabant met hun mediageilheid.
Het was daar w2 voor en w2 na..
Het leek meer op omroep Tilburg i.p.v. Brabant...

Ooit komt de ommekeer en staan ze weer met beiden beentjes op de grond!


Ik zal het geweldig vinden als NAC straks willem II de eredivisie uitknallen...
Met hun ''hoogmoed komt voor de val''


17   4  
Ivo

Waar Helmond, Jong Ajax en Jong Utrecht NAC geen centimeter ruimte gaven, gaf VVV ons zo'n beetje het hele veld. En dan zie je meteen het verschil, met wat meer tijd en ruimte krijgen we wel fatsoenlijke aanvallen op de mat. Zelfs Mashart was prima vandaag, al zag hij er bij de tegengoal weer niet goed uit. Maar ach, toen was het al 3-0.

We zijn de Graafschap voorbij, die zitten in een nog grotere dip dan wij.

Toch complimenten voor de spelersgroep, na 3 zeperds zijn ze weer opgekrabbeld. Netjes.

Nog 4 potjes, qua nacompetitie halen hebben we het in eigen hand. Almere, Dordrecht, Top Oss, en als laatste Excelsior, dat zich zal sparen voor de playoffs.

21   20  
Gargamel

Ik haat Stillems.

41   20  
BraboF6

Geen wedstriidverslag, geen interviews. Wat is er veranderd in de redactie?. Ook daar onenigheid zoals in bijna ieder sub-clubje binnen NAC?

37   9  
sNACkbar

Wat interesseert mij Tilburg nou, blijkbaar sommige supporters hier wel.
Kijk naar je eigen club en zorg dat we voor het nieuwe seizoen een promotie waardige selectie krijgen en een trainer met ballen, want met Edwin de Graaf zullen we nooit promoveren.
Leuk deze overwinning, maar vergeet niet dat NAC afgelopen week met 4-0 van Helmond en 1-0 van Jong Utrecht hebben verloren, de 2 nummers laatst van de KKD.

21   3  
Jappio

Ik vond het een mooie avond vanavond. Paar mooie aanvallen gezien, Velanas deed het weer goed vandaag! Ook een betere sfeer ten opzichte van vorige week.

24   7  
Moppernac

Volgende week cruciale wedstrijd voor NAC als ze de nacompetitie willen halen.
Dat betekent dat ze MOETEN winnen van Almere City zodat zij niet de 4de periodetitel kunnen pakken want dat pakt NAC naast de nacompetitie omdat De Graafschap NAC nog wel voorbij gaat in de eindstand.

57   2  
Wanny

Beetje jammer dat er snel gefloten werd als Kaj iets fout doet. Terwijl ie een heel behoorlijke wedstrijd speelde.

25   12  
Belgische Naccer

Natuurlijk lachen wij Willem 2 wel uit.
Net zoals die al jaren ons NAC uitlachen!
4-0 eraf tegen Go-Ahead...man man man.

Die vliegen er natuurlijk keihard uit. Is ook helemaal niks. Geen NOAD, geen plan. Scheelt heel weinig met het niveau van NAC.

En dan die halve Rotterdammer Van Geel als TD.
Ik gun ze de KKD van harte!!

Dit weekend nog op een degradatieplek en misschien wel allerlaatst! Mooi man ;-))))))

33   3  
Chie

De rooy en velanas top vandaag! Bannis prima. Bakker en malone, olij! Tuurlijk was vvv onthutsend zwak, maar toch netjes gedaan door onze jongens!

11   14  
Tip

Prima overwinning. Nacompetitie nog steeds haalbaar !

56   19  
Didier

Plaats aub gewoon weer berichten over de wedstrijden en ander NAC nieuws.
Alleen maar subjectieve berichtgeving omtrent de overname werkt averechts!

6   17  
Jb

Waar iemand vandaan komt of schrijft je kan het toch
Lezen dat maakt toch niet uit nu zie je gelijk wie zich
Aangevallen voelt dat zeg ook al genoeg en straks
Weer met een collecte bus met de naam vrolijke rond lopen sukkeltje......

21   11  
Didier

@klets zo’n beetje alle sfeer kwam vanavond van de B-Side. Vak G nauwelijks gehoord en Vak F was half leeg.

20   10  
Beest

Front en loco,s worden dus niet gemist op de bside.

14   3  
Moppernac

Ik weet niet of iemand het heeft gezien, maar de 3-1 van Vvv was buitenspel!!!!
En daar hoefde geen lijntjes voor getrokken te worden om dat te zien.
Jammer voor Nick Olij dat het door een fout van de grensrechter geen clean sheet is.

17   3  
Tonn

Mooie overwinning, daar waren we aan toe. Onverklaarbaar het verschil met maandag. Getraind op balbezit de afgelopen week hoorde ik van een NAC speler. Knotsgekke competitie die keukenkampioen divisie. Zo snel mogelijk eruit en naar waar NAC thuishoort. Hup NAC!

2   3  
De muzikant

@beest, waarom niet?

11   8  
Realist

Mooie en belangrijke overwinning vanavond!
Respect voor de spelers dat ze ondanks het gejammer in de 2e helft van een deel vd bside getocussed bleven.

Steun je club, jammer na de wedstrijd als je daar behoefte aan hebt.

33   3  
NAC!!!

Als het goed is mag het ook gezegd worden.
Gisteren degelijke overwinning tegen een zeer zeer slecht VVV.

Kai man van de match, dreigend en toonaangevend in de aanval.
Trek deze lijken door kerel! 👍

17   3  
Geelzwartwit

Edwin je staat hier vast met een tevreden gevoel?
-ja na de blammage tegen Helmond is dit wel even lekker.

Spelen de berichten over de overname dan ook een rol bij de spelers? Want er kwam opeens een goed plan en we winnen ook weer
-ja we hebben het er natuurlijk wel over maar je moet zorgen dat het niet in de kopjes gaat zitten van de jongens. We hebben vooral getraind op balbezit en Kaj meer betrekken in het spel. Dat hij goed kan voetballen weten we allemaal dat het er niet altijd uitkomt weet hij ook. Nou daar werken we met zijn allen hard aan en vandaag pakte het heel goed uit.

Bannis lijkt ook helemaal los te zijn? Wat is daarmee gebeurd?
-Dat wat hij vandaag in de wedstrijd laat zien zien wij dagelijks al op de training. Dat hij vandaag dan 2 keer scoort is mooi voor hem en voor ons want daarmee was de wedstrijd wel gespeeld.

Je leek iets anders te spelen dan vorige week?
-ja we wisten dat de zijkanten zwak waren dus zochten we eerder de buitenkant en hielden het veld breed. Je zag bij die goal van Bannis dat wat we wilden er goed uitkwam. Velanas passte goed en Van Schuppen trok hem goed voor op Bannis.

En de sfeer in het stadion leek ook wel weer helemaal terug. Wat vond he daarvan?
-ja dat is natuurlijk geweldig om voor zoveel man te spelen en als we dan winnen helemaal. Voor de jongens is het ook geweldig natuurlijk. Het publiek kan kritisch zijn en dat mag ook maar zoals vanavond ja beter kan je niet wensen natuurlijk.

En nu weer helemaal terug voor een plek in de playoffs.
-Ja daar spelen we natuurlijk nog steeds voor. Daarom is deze uitslag extra lekker. De andere uitslagen hielpen ons vandaag ook wel maar we moeten vooral naar onszelf kijken en hard blijven werken.


Geen videobeelden excuus daarvoor.

14   0  
Kiko

Dank Geelzwartwit! Ik kan me er helemaal in verplaatsen hahaha! De beelden heb ik niet nodig.

19   23  
ELH

@just me

Totaal geen voetbalsfeer, daar ben je zelf bij toch? Het word tijd er een eigenaar komt die niet lokaal is. Aangezien er hier al zolang de club bestaat wanbeleid gevoerd word.
Dat plan van de lokale ondernemers:
Die gaan zomaar geld storten in de bodemloze put NAC en hoeven er niets voor terug? Lijkt mij sterk. Mr Vrolijk is net een hoer, die gaat met iedereen in zee als hij het nieuwe stadion maar kan bouwen. Met wie of wat maakt hem niet zo veel uit.

Er is hier jaar in jaar uit bewezen dat hier geen normaal winstgevend beleid gevoerd kan worden. Ik vind het erg naïf om te denken dat dat nu wel ineens zou gebeuren.
Spelers die hier gratis de deur uitlopen, jeugd die al vroeg weggekaapt word. De horeca die verkocht is (echt een van de domste dingen qua beleid ooit) aangezien hier meer gezopen word dan bij gemiddeld andere club. Geld dat word uitgegeven dat er helemaal niet is.
Stadion wat van ellende uit elkaar valt waar je een enorme huursom voor kwijt bent. Een uitvak(aquarium) waar niemand in wil. Dus dat brengt ook niets op. En verpest de sfeer, want er komt geen tegengeluid wat altijd zorgde voor hete avondjes NAC.
Zo kan ik nog wel even door gaan.. link of rechtsom Wij zijn de club, Wij maken de sfeer en Wij bepalen de cultuur.


14   4  
NAC Vooruit!

Is er nog gevoetbald door NAC?

💛🖤

23   6  
Geelzwartwit

@ehl

Mbt Vrolijk en bouw stadion..

In 2017 was er een stadion verkoopproces. Toen is het stadion getaxeerd op 7.5 miljoen.

De huursom is al jaren een flinke aanslag op de financiële huishouding. Dit zorgt er mede voor dat NAC het niet vol kan houden om KKD te blijven spelen.

Als Vrolijk NAC wil helpen en iets met het stadion wil dan meldt bij zich met zijn 7 miljoen niet bij de aandeelhouders maar bij de Gemeente Breda. Dan kan hij het stadion herontwikkelen en NAC daarmee helpen nieuwe extra inkomsten te krijgen of door de huursom te verlagen zolang we niet vast top 10 ere spelen.

Vrolijk kan lekker doen waar hij goed in is en NAC enorm helpen.

Ik blijf het vreemd vinden dat dit nergens lijkt te spelen. Mede mbt terugdringen kosten en wens van Vrolijk om iets met het stadion te doen en de gemeente wil er al langer vanaf.

Een nieuwe gemeenteraad biedt wellicht nieuwe kansen op dit vlak.

52   15  
1 van de 2

Toch wel bijzonder dat er nu al voor de tweede keer op rij geen of nauwelijks aandacht wordt besteed vanuit deze site aan de wedstrijd die Nac speelt. Zou dat niet de belangrijkste taak moeten zijn? Ja, daar zou deze site zich vooral bezig mee moeten houden en niet met allerlei randzaken, hoe belangrijk die ook zijn voor de toekomst van Nac.
Dit gaat de verkeerder kant op met deze mooie site, ben gisteren al na 1 keer kijken afgehaakt.

53   14  
De Bolle Damen

Deze site is niet zo interessant meer.
Hoe kan het nou dat er niets over wedstrijden gemeld wordt?
Hoe kan het dat er mensen vanBSR “dan liever naar Baronie “ gaan als NAC met een bepaalde partij in zee gaat?
Als je NAC supporter bent dan hou je van NAC, dan kan een andere club die liefde toch niet vervangen?
Droevige mensen, je bent supporter of niet. Kritiek oké maar dat dreigen van “dan ga ik niet meer” vind ik zo simpel. Nep supporters die mensen veroordelen op hun mening en die zelf weglopen als het ff niet gaat zoals zij wensen.
Hup NAC ! Voor altijd !

16   26  
Lamington

Bolle Damen

Jij veroordeelt "Nep supporters die mensen veroordelen op hun mening"

Wat ben jij dan?
Precies, van hetzelfde laken een pak! 😃👍🏼

46   19  
Nachoreca1

Het is me nu wel duidelijk dat de redactie van deze site tegen de deal met city is . Mijn god, wat een bekrompen, simpel gezeik zeg. Bolle damen en anderen hebben gelijk; wedstrijd verslagen moeten prioriteit zijn hier. En niet dat geneuzel over een overname waar je toch 0,0 invloed op hebt. Al zing je 100 liedjes in Bredaas/Engels en 100 spandoekjes ophangt.

68   34  
Fred1

@ 1 van de 2 , Het is nu wel duidelijk hoe de mensen van BSR er werkelijk in staan.
Zeer teleurstellend om te constateren.
Het zijn hobbyisten en vrijwilligers dus je mag er niets van zeggen.
Maar als je jezelf een fan site noemt zonder enige aandacht aan datgene waar het uiteindelijk om gaat ( voetbal ) en uitsluitend alleen maar je eigen standpunten in de hoofden wilt persen van de mensen dan gaat mij dat ondanks het hobbyisme een brug te ver.
De site heeft inmiddels een vrij grote aanhang en zelfs sponsoren heb ik begrepen dan kun je dit absoluut niet maken, dat gaat neigen naar narcisme en de supporters zijn de plebs die het maar moeten volgen, te nemen of te laten, zij bepalen.
De ergernis onder de normale supporters wordt steeds groter ook onder de sponsoren.
Gisteren was het afscheid van “ de professor “ , de ergernis tijdens die huldiging was groot onder de sponsoren in mijn vak, stuk voor stuk, dan zie je die dikke niet uit zijn woorden komende voorzitter van de “ supportersvereniging “ in zijn te kleine retro trainingsjack weer vergenoegd de camera’s in kijken, alsof het over hem gaat.
Tenenkrommend.
Het geeft precies het beeld weer als je achteraf de foto ziet waarover het gaat, egoïsme maar nooit NAC.
Dat is dus één van de mensen die een eerlijk oordeel zou moeten vormen over de plannen van CFG en van de Amerikanen, met alle respect maar dat kan toch niet, deze mensen nemen zichzelf heel serieus maar ze worden zelf door niemand serieus genomen.
Ik vind dat dit alles een steeds schaamtelozere vertoning gaat worden, het gaat allang niet meer om NAC maar om gelijk krijgen en vast houden aan valse sentimenten die niet meer in de huidige tijd passen.
De club lijkt overgeleverd aan een stel mensen die volledig de weg en de realiteit kwijt zijn.
Kiezen voor lokaal is kiezen tegen NAC en tegen de sport en vooral de wil om verder te komen in de voetbalwereld.
Laat het runnen van een club over aan professionals en niet aan spandoeken makertjes, voorzittertjes van een fanclub, een natuursteen verkopertje , mensen die verder niks om handen hebben en een site die zichzelf plotseling boven de meerderheid van de supporters heeft verheven.
Ze hebben niet in de gaten dat ze eigenlijk alles al kapot hebben gemaakt.
Én hun incompetentie hebben waargemaakt door nu al enthousiast te zijn Overveen plannen van de lokale investeerders waar geen enkel toekomstperspectief in zit.
Nogmaals schaam je dat je een instituut van 110 jaar om zeep helpt.

21   18  
D’n opletter

@Fred1, AMEN!!

24   30  
Sjak

Ik vind dat er hier een mooi statement gemaakt word. Het getuigt van lef. Als je het over de wedstrijd wil hebben ga dan lekker op Twitter of Facebook je gal spuien. Op DeRat gaat het zijdelings over de wedstrijd maar eerlijk is eerlijk, hoe belangrijk is het.. Ik denk dat hier heel wat egootjes zijn die moeten afkicken van de duimpjes ;-)

25   19  
Wanny

@ Fred

Als het over de sport zou moeten gaan, moet je de club nooit overdragen aan een andere club. Een sportclub hoort zelfstandig te opereren en niet in dienst van iets anders.

21   4  
P

Waar was Bilate gister ? Weer geblesseerd ??

29   17  
Van "taajlaand

Ook ik heb al enkele weken geen reactie meer gegeven hier omdat ik het gevoel gekregen heb dat als je niet 100% tegen de Citydeal bent, je er totaal niet meer bij hoort.

NAC is een vereniging, en hoewel 'professioneel', het blijft een vereniging.
Verenegen doe je niet door een gedachtengang of een eigen wil aan anderen op te leggen, en dus ga ik mee in de reacties van Fred, de Bolle Damen en Nachoraca1!

Jammer dat er in het 'voetballeven' hier niets anders meer lijkt te bestaan dan Ciity buiten de deur houden.
Natuurlijk zijn er een hoop geen fan van de deal, maar laten we eerst eens even wachten WAT de deal ECHT gaat inhouden.
Het aanmodderen heeft TE lang geduurd.
Stilstand is achteruitgang, maar NAC staat al veeeel te lang stil, en zicht op vooruitgang is er al jaren niet meer.

Ik werk nu 38 jaar als kleine zelfstandige, en als wij met ons (kleine) bedrijfje hadden vast gehouden aan het "vroeger was alles beter" principe en 'autistisch' onze bedrijfsvoering van toen hadden vast gehuodfen was onze deur voorgoed op slot geweet.....
Snelle veranderingen in koopgedrag van consumenten, en eisen van leveranciers hebben er voor gezorgd dat we het roer flink hebben moeten omgooien, en 'saneren'.
En daarbij zijn harde en emotionele beslissingen genomen, waarbij medewerkers na respectievelijk 33 en 30 jaar diensttijd, 'op straat zijn gezet'.
Moeilijk, maar gelukkig met wederzijds begrip.

De voetbalwereld, wensen van publiek/supporters, eisen en egoisme van spelers/zaakwaarnemers veranderen nog sneller.

Zo, en nu hopelijk zo snel mogelijk weer terug over het hedendaagse voetbal van ONS NAC!
Want er werd gisteren na een, voor NAC doen, gewonnen na een best leuke wedstrijd.

26   39  
Leur-1977

Zouden alle mensen die klagen over het feit dat de bsr zich alleen richt op de overname. Niet alvast naar de Manchester city site kunnen gaan?
Dan kun je daar al gaan wennen.
Die site heeft vast een plaatsje gereserveerd voor al hun opleidings clubs.

Bsr. heeft meerdere malen aangegeven dat ze alleen nieuws omtrent de overname zouden plaatsen.

Ik verbaas me dat ze daar nog energie in willen stoppen. Omdat ze zoveel gezeik en gezeur over zich heen krijgen.

Hou vol mannen... Respect !

22   36  
Beter de Laat dan nooit

Als de site je niet aanstaat dan blijf je toch lekker weg. Momenteel is maar 1 ding belangrijk en dat is de toekomst van NAC en de rest is bijzaak.
Pro-city personen die je naïef noemen als je voor lokaal bent.
Je bent pas naïef als je denkt dat city NAC vooruit wil helpen.
Misschien niet direct het eerste jaar maar ooit worden we het afvoerputje voor spelers en financiële tekorten. We worden overgeleverd aan een dubieuze organisatie die over onze rug de financial FairPlay regels kan omzeilen. Ons tekort kan zodanig oplopen dat op een faillissement kan worden aangestuurd. Als je die dreiging niet ziet kan het morgen te laat zijn.
Lokaal geeft geen enkele garantie maar die mensen zijn dermate betrokken dat we in ieder geval baas in eigen huis blijven.

15   0  
Andre Vermeulen

En weer was er een half elftal ziek,zwak,misselijk,licht geblesseerd, niet fit. Kortsmit.Marijnissen, Ligeon, Rutten, Maria, Antonia,Bilate.Wat is er met Vieri Kotzebue?

21   17  
Sjak

@ Van "taajlaand

De City-deal betekent dat je voor altijd je club kwijt bent, zie Vitesse, Ado. En dat niet alleen, de dagelijkse leiding wordt aangestuurd in Manchester. De club is dan zijn regionale statuur kwijt. Je hebt het over gisteren, maar er staan 4 jeugdvoetballers van NAC in het eerste. Dat is dan verleden tijd. Bij onze jeugdopleiding zitten als het aan City ligt alleen nog maar buitenlandse jongens die nergens anders kunnen stallen. De volksclub NAC is er dan niet meer. Natuurlijk moet je je durven te ontwikkelen en meegaan met de tijd maar met City mee gaan is een onzalig idee. Ik heb het nu niet over de sjeik etc.. daar kan je van mening over verschillen. Ik denk ook dat jij als eigenaar van een klein bedrijfje ook nadenkt over de lange termijn strategie van je bedrijf en niet blind achter wat mooie praatjes aanloopt.

17   27  
Tip

En ik ben het weer eens met @Taajland.👍
Het trieste vind ik is dat er een zeer onaangename discussie ontstaat omdat een aantal mensen zich niet bij democratische besluiten kan neerleggen.
Let maar op, straks vliegen de beschuldigingen en rotopmerkingen weer van de een naar de ander. Een 'discussie' waarbij eigenlijk een genuanceerde gedachte over City verboden is.

En het is nergens voor nodig !!
Als plan Vrolijk goed onderbouwd is , met voldoende financieel draagvlak, dan wordt het plan Vrolijk. Ook al zullen een aantal mensen , waaronder ik, dan sceptisch zijn over dat lokale ondernemers bij NAC niet werkt. De meeste zullen voor Vrolijk zijn en dat is het dan ook !

Als plan Vrolijk niet voldoende in orde is, dan dien je na 9 maanden te concluderen dat het met lokale geldschieters niet lukt. En dus wordt het dan CFG. We moeten verder. Uiteraard hebben supporters dan het recht af te haken uit principes. Maar dat zal een heel kleine minderheid zijn en dus is de meerderheid weer beslissend zoals het hoort in een vereniging.

Wat het ook wordt, ook al is het niet je keus, zet er de schouders onder. Niemand is groter dan de club zelf. En wie zich niet kan verenigen ( heel mooi woord in dit kader) heeft het volste recht af te haken en verdient respect als dit respect ook wederzijds is.


22   7  
Ivo

@Van Taajland
@TIP

Een herhaling van zetten, maar daar gaan we nog maar een keer.

NAC is GEEN vereniging met een ledenstructuur. Er komt GEEN ALV waar we kunnen stemmen.
En NAC is ook GEEN overheidslaag met democratische verkiezingen.
Het gaat niet om wat de meerderheid wil. En wij hebben geen inspraak. Er komt geen referendum, er komen geen verkiezingen.

NAC is een BV, een Besloten Vennootschap, waarbinnen de eigenaren/aandeelhouders zeer veel vrijheid hebben om te doen wat zij willen met het bedrijf dat van hun is.

Bij NAC kan alleen stichting NOAD ingrijpen en die mogelijkheden zijn zeer beperkt. NOAD mag een negatief advies geven en een alternatief voorleggen. Daar moet serieus naar gekeken worden. Maar op het eind van de rit moeten de aandeelhouders een "Jawoord" geven.

En dat wil helaas niet zeggen dat dat "het beste plan" is. Ook dat is maar een gevoel, dat haast niet uit te drukken is in cijfers of onderbouwingen, als je, zoals wij, niet de complete plannen kent. Die krijgen wij ook niet. Want het is een BV.

Alle discussies op deze en andere sites, op de tribunes en podcasts staan daar helemaal los van. De publieke opinie zal allicht meespelen, maar is niet doorslaggevend. Op het eind van de rit, beslissen de aandeelhouders. De RvC, KNVB, Gemeente en NOAD moeten een krabbel voor akkoord geven. En daar zullen we het mee moeten doen.

10   14  
ELH

@sjak
Ja 4 uit eigen jeugd. Die kunnen echt niet mee in de eredivisie. Leuk voor in de middenmoot kkd maar verder niks.

19   8  
Dos

Eens met Fred1.

Tegelijkertijd ben ik wel van mening nu dat CFG een groot risico is. Het artikel met onderbouwde feiten in Der Spiegel is voor mij zo klaar als een klontje.

21   2  
Braze

Crossminds had een plan van aanpak voor de verkoop en zou dat begeleiden.
Is kennelijk niet erg goed gelukt, want nu rollen de plannen die buiten de procedure gevallen over tafel.
Er zullen nog wel meer frisse ideeën zijn. Volgens mij zijn we zo nog tot 2024 bezig om plannen te beoordelen en af te schieten. Leuke bezigheidstherapie voor de supporters die al jaren naar fatsoenlijk voetbal snakken.
Grote schoonmaak bij NAC, daar draait alles om!

13   9  
Tip

@Ivo. Daar gaan we inderdaad weer. Heel dat principe van wie de keuzes maakt en hoe het proces verloopt snappen wij natuurlijk ook.

Waar we het hier over hebben is of er onder de supporters van NAC draagvlak is voor DIE keuzes.

De stichting NOAD zal in hun beslissingen zeker meenemen of er draagvlak is onder de supporters. En daarna ligt het inderdaad weer bij RvC en aandeelhouders.17   6  
Ivo

@Tip
Dat is een utopie. Supporters zijn het bij geen enkele club overal over eens. Zoveel mensen zoveel meningen. Dat zie je hier ook.

Of het nu over een trainer, een speler, een opstelling of tactiek of over eigenaren gaat, we worden het toch niet eens. En dat is ook prima. Mooie onderwerpen voor op de tribune, in de kroeg of op feestjes. Of op fansites. Maar al die discussies betekenen helemaal niks in de besluitvorming.

23   12  
Cees-2

Mensen zitten complex in elkaar. Zeker ook bij NAC. Dat is nooit anders geweest. Hoeft op zich niet erg te zijn, maar een bepaalde categorie eigend zich bepaalde privileges toe! Zeker als men iets doet waarvan men "zelf" overtuigd is, "ik" verdien hierdoor die privileges. Dat is echter een gigantische misvatting.

Dat gevoel wekken zij gaandeweg bij zichzelf op. Ze vinden het dan ook niet meer dan normaal, dat anderen, dat ook als zodanig "moeten" zien. Ik doe dit, ik doe dat, dat al jaren lang, dus vind "ik" dat hoort zo te zijn.

Dat doorbreek je zelden, of nooit, die gedachtengang bij desbetreffende mensen. Zo ook speelt dat enigszins bij BSR. Wij maken deze site, dus wij hebben iets meer recht van (afh. van onderwerp) spreken, denken, doen, en nu laten. Openlijk zullen ze dat zo nooit vertalen, maar in hun gedachtengang, die niemand kan lezen, heerst dat.

Als je een site als deze opricht, weet je op voorhand dat je positieve en negatieve kritiek gaat krijgen, of zelfs bemoeizucht. Want de site gaat over NAC, en je weet dondersgoed wat je er dan gratis bij gaat krijgen. Alles en- iedereen die NAC nastaat.

Anders ben je wel erg naïef, als je denkt daar niet mee van doen te krijgen. Dat krijg je, heel normaal. Daar mag je niets van vinden van deze bemoeizucht, in de zin dat dat niet mag! Alleen ongeoorloofd taalgebruik kun je verwijderen. Die norm mag je nog zelf bepalen als beheerder(s).

Als je in dit geval anti-City bent, krijg je daar onherroepelijk commentaar op, andersom trouwens ook! Heel normaal, mag niemand iets van vinden.

Succes verder met deze site.

Vallen ze de beheerders meer op de persoon aan, dan is e.e.a. anders in te vullen. Dat is een meer donkergrijs gebied.

In de verdere organisatie bij NAC speelt dit euvel nog sterker, daarom staan we o.a. daar waar we nu staan.

12   14  
Hertog Jan

Mij lijkt dat het a.s. dinsdagdilemma al bekend is. Of zijn jullie bang dat de uitkomst misschien wel eens anders uit kan vallen dan gewenst?

9   10  
Wolfmanjack

Bolle Damen.100% met je eens.

33   11  
Nacman

BSR
Ik vindt het mooi dat jullie protesteren tegen City.
Maar dat je geen wedstrijd verslag meet doet en interviews met spelers is zeer jammer.
Er zijn namelijk veel bejaarden en zieken mensen die niet naar NAC kunnen en nu helemaal niks meer horen van de club.
Begin er gewoon weer mee wees een supporter voor die mensen.

5   9  
Tinus Plotseing

Bij een lokaal collectief moet je een STAK (Stichting administratiekantoor) oprichten waarmee je het stemrecht en winstrecht expliciet splitst.

De STAK beheert de aandelen, het stemrecht blijft bij de stichting. De lokale ondernemers houden het winstrecht (is logisch want ze stoppen er ook geld in) en winst kun je delen met anderen via certificaten. Door splitsing van het stemrecht en winstrecht houdt je zelf wel de zeggenschap in handen. Belangrijk om in dit geval ook individuele supporters de kans te geven 'in te stappen' in de club.

WIJ ZIJN NAC. NAC ZIJN WIJ

22   23  
Henkie

De BSR-crew zijn supporters en vrijwilligers. Dat ze deze site gemaakt hebben en daar zoveel tijd en energie in steken en wij daar niets voor hoeven te doen is erg mooi.

Nu denken sommigen dat ze een wedstrijdverslag of interview mogen “eisen”, alsof ze daar het recht op hebben. Nou nee hoor, als BSR daar geen zin (meer) in heeft, pech gehad.

Vind je dan de site niet meer leuk? Bekijk deze dan lekker niet meer.

Ongeacht je mening over City. Toon wat dankbaarheid voor al het werk van BSR.

7   0  
Didier

@P weet niet wat me Billate is maar hij liep een kwartier voor de wedstrijd het stadion in... wij vroegen ons ook af wat er met hem is. Niet op de bank iig

13   9  
Breda F2

Via deze weg wil ik op de eerste plaats de B side - Vak G en F 7 bedanken voor de sfeer van gisteren. Goed gezongen en wederom duidelijke teksten!! Tevens was t spel ook niet onaardig.

17   6  
Die ne gast

Het is allemaal niet zo zwart-wit. Ik ben fel tegen een overname door City, maar het punt van de 18.000 bemoeials zie ik ook. Ik ben heel blij als NAC in lokale handen blijft, maar willen we ooit nog wat bereiken met NAC dan moet er inderdaad echt wat minder emotie en druk vanuit de achterban zijn.

11   16  
Sjonnie

Hertog [email protected]

Ik denk het zelfde als jou.
Als er een dinsdag dilemma zou komen(maar die komt er niet) dan denk ik ook dat er meer mensen zullen stemmen op een City deal dan supporters die tegen stemmen.
Dus graag een dilemma van voor of tegen CFG?

8   11  
Tip

@Ivo. Schrijf ik ergens dat supporters het allemaal honderd procent eens over iets moeten zijn ? Natuurlijk is dat nooit. Utopie , over wat ??

Stichting NOAD zal in hun besluitvorming wel degelijk mee laten wegen hun inschatting of er wel of geen draagvlak onder de supporters voor is.
En vervolgens gaat het formele proces zijn weg.

Betreffende het eindoordeel van NOAD hoop ik dat ze rationeel bestuderen of Vrolijk zijn plan (financieel) haalbaar is. En als eerste dienen ze op rationele gronden te bekijken of er echt redenen zijn CFG af te wijzen. Maar dat de supportersopinie van invloed zal zijn is niet te voorkomen en kan ook worden meegenomen in de motivatie van hun besluiten.

Na de beslissing van NOAD , komt , als men City afwijst, het alternatieve plan bij de RvC en aandeelhouders. Wat die dan gaan doen zal afhangen van de onderbouwing , doorberekeningen en motivering die ten grondslag liggen aan het besluit en alternatieve plan van NOAD.

Het kan dan afhankelijk van die motivering van NOAD alle kanten op. Een rechtszaak is niet uit te sluiten. Ik weet het niet honderd procent zeker maar ik denk dat de aandeelhouders ,als de onderbouwing van NOAD echt aantoonbaar flut is, de leden van NOAD aansprakelijk kunnen stellen vanwege obstructie en de financiële gevolgen hiervan. Maar nogmaals dit laatste weet ik niet zeker.


12   11  
Tip

@Die ne gast. Inderdaad. En hoe denk je het met die 18000 bemoeials fatsoenlijk beheersbaar en stuurbaar te maken ? Misschien een wat andere opzet van de organisatie een goed idee ?

8   8  
Dutchbird

Beetje stil rond het lokaal collectief en haar fonds van (al) € 12 miljoen. Op zich een goed teken want dat hoort bij een broedende kip.

Wie niet stil was afgelopen week was strafrechtadvocaat Peter Schouten (bekend van Peter R. de Vries). Die kreeg op radio 1 plotsklaps podium met zijn mening over de redding van NAC. Geen Manchester City, geen Vrolijk maar een coöperatie van 25.000 supporters die allemaal deelnemen met € 100 of een veelvoud daarvan. Max 2.500 certificaten per man. € 25 miljoen ophalen moet makkelijk lukken volgens de strafrechtadvocaat.

Het radioprogramma haalde er ook Sjoerd Mossou bij die aan Schouten probeerde duidelijk te maken dat een dergelijk initiatief al was genomen maar was mislukt. Bovendien zou het volgens Sjoerd tot onbestuurbaarheid leiden. Voor Sjoerd was de oplossing aandelen terug naar de club en dat is nu juist waar het lokale collectief mee bezig is. Gewoon weer net als bij PSV, Heracles, Eagles en AZ. Stevige RvC boven een stere directie en opgelost. Overigens is ook die structuur geen garantie voor succes. Kijk maar bij onze Tilburgse buren.

Er vielen mij een paar zaken op:
1) Die Schouten heeft niet eens de moeite genomen om zich te verdiepen in bestuurlijke perikelen van de afgelopen 10 jaar.
2) Die Schouten heeft zich niet verdiept in de overnameperikelen van het afgelopen jaar. Dus ook niet in supportersinitiatieven als "onze club terug" en OnsNAC.
3) Wat heb je aan strafrechtdeskundigheid bij een vraagstuk dat vooral draait om ondernemingsrecht?
4) Schouten heeft bovendien niet eens de moeite genomen om de brief van van Aalst aan de kleine aandeelhouders juridisch te fileren. Terwijl hier juist een unieke kans ligt voor een advocaat om zich te profileren en in de zaak te mengen.
5) Sjoerd heeft ook weinig kennis van ondernemingsrecht en beseft blijkbaar niet dat je diezelfde RvC en diezelfde directie uit zijn ideaal ook zo kunt projecteren op een supporterscollectief. Die 25.000 supporters hoeven het niet met elkaar eens te zijn en hun enige zeggenschap mag bestaan uit één stem per certificaat bij de RvC verkiezing en het goedkeuren van het nieuwe jaarplan en afgesloten jaarverslag.

3   2  
Dutchbird

oeps foutje max 2500 certificaten per man moet zijn: 250 certificaten

12   2  
NAC4Ever

Ook al vond ik VVV dramatisch, heb genoten van ons NAC.
Door de stand in de vierde periode gaat het nog spannend worden of we de play-offs mogen spelen. Maar dat hebben we gelukkig in eigen hand.

Het seizoen is nog niet verloren!
Spelers als Velanas, Olij, Bannis (vond ik gisteren goed spelen), Malone en bij vlagen de Rooij geven mij hoop.
RKC was in hun promotie jaar na 34 wedstrijden ook nog niet zeker van play-offs.

Hup NAC!

10   8  
Wanny

@ TIP

Een rechter houdt echt wel rekening met het feit dat Stichting NOAD uit 4 vrijwilligers bestaat. Die worden echt niet zomaar veroordeeld.

16   10  
Scheppioni

Ik kan me in het standpunt van Bsr wel vinden, hoewel ik ook echt baal van geen wedstrijdverslagen voorlopig. Onze club staat echt laaiend on fire..... ik twijfel ook nog steeds enorm wat het beste is voor ons NAC ?! Ik hoop dat Fredje in deze het ook goed ziet, mijn argwaan erin is groot maar het ergste nog van alles is dat het zo ontzettend lang gaat duren dat ik nog moet zien of het in 2023 nog wel duidelijk gaat zijn, de eigenbelangen van ieders zijn zo groot, niet in het belang werkelijk van ons NAC !!! Dat stoort me nog het meeste 💛🖤

30   16  
Breda83

Twijfelachtige tactieken door Pro-City. Eerst proberen de roddel de wereld in te helpen dat leden van NOAD bedreigd zouden worden tegen te stemmen, nu beginnen ze de suggestie te wekken dat de leden van NOAD voor de rechter gedaagd zouden kunnen worden. Schaamteloos.

12   8  
Die ne gast

@TIP
In theorie is het simpel: de 18.000 man op de tribune kunnen wel geluid maken, maar kunnen niks beslissen.
Het gaat er dus vooral om of de bestuurders zich laten beïnvloeden of niet.
Je moet dus een AD, een TD, Een trainer en een RVC hebben die op één lijn zitten en zich niet laten leiden door de waan van de dag en een bal op de binnenkant of buitenkant van de paal.

En dat op één lijn zitten, krijg je door een plan en beleid te hebben, dat te communiceren en daar transparant over te zijn.
Ik ga ervan uit dat de nieuwe eigenaren zoiets gaan doen en gewoon helder uitleggen dat NAC momenteel tot de grond toe is afgebroken en dat er tijd nodig is om dat weer op te bouwen. Volgend jaar is plaats 5-8 in de KKD het hoogst haalbare. Het jaar daarna top-5 (en hopen op een play-off wonder) en het jaar daarna zijn we pas écht promotie kandidaat. Dat geeft rust en duidelijkheid. Juist al dat populistisch geblaat en het opblazen van de verwachtingen door NAC-bestuurders heeft ons te vaak in de problemen gebracht.
Alleen realistisch zijn gaat ons verder brengen. Maar wat mij betreft dus wel een NAC als zelfstandige entiteit met een sterke regionale verankering en eigenaren. Wat alle bemoeials rondom NAC is eigenlijk ook één van de sterkste punten van NAC.

30   37  
Bertus

Die Mossou ga ik een steeds groter intrigant vinden , vreselijk arrogant mannetje is dat.
Dit soort gasten met hun domme fascinatie voor het verleden blokkeren de groei van de club en halen het plezier weg voor 19.000 supporters.
Als je voor een krantje schrijft en ooit een onbeholpen keepertje bij Jeka bent geweest dan wil het nog niet zeggen dat je de competentie hebt om je hier mee te bemoeien.
Datzelfde geldt voor Gabriels, Hendriks , BSiderats en Blanco hou je allemaal eens een tijdje koest met al dat gestook!

23   19  
Ernie

Fred1
Volledig eens met jou stuk!!!

27   20  
Breda83

Lees nu pas de reactie van Fred. Klein kind die zijn zin niet gaat krijgen en om zich heen gaat slaan. Naast het verzinnen van bedreigingen, het verzinnen van potentiële rechtszaken tegen leden van NOAD gaan we nu maar de leden individueel aanvallen en met sterke argumenten als een te klein retro jackje komen. Het wordt er niet sjieker op allemaal. Maar wat wil je van aanhangers van een organisatie die aantoonbaar de wet overtreed en het niet zo nauw neemt met normen en waarden.

18   21  
Didier

Mensen die op LinkedIN, in de media of op het internet beweren dat NAC een rauwe volksclub is leven echt in het verleden. Dat zijn we allang niet meer. Op dit moment is het bij de Stillems rauwer als bij ons.
Maar als we onderdeel worden van CFG kan het proces om van onze club een soort attractie te maken weleens verder worden doorgezet en worden versneld. Bij het lokaal initiatief blijven we op sportief gebied waarschijnlijk aanrommelen... Hopen dat het laatste meevalt en/of dat we in de toekomst alsnog een 'Van Seumeren' krijgen

20   15  
Atleet

Helemaal met Fred 1 eens…. Vandaag weer genoeg gehoord op Boeimeer!!!!

Hopelijk lukt die lokale groep maar dan zullen ze toch 1 ding moeten veranderen.

TOPSPORT klimaat neerzetten vanaf de jeugd.

En sorry dat ik het zeg maar 80% weet niet eens wat er voor moeten doen … laat staan voor laten.

Ook hier onder de supporters weet het merendeel niet eens wat dat is…. Als je ziet hoe de gemiddelde met een blad bier omhoog komen lopen ,…. Dat schieten de tranen in je ogen en die denken te weten wat topsport is.

Fijne avond

14   24  
Duimpje

@ Tip
Gij zijt echt dom.

27   21  
Pvw

@Fredje1, onruststoker,

Ad vd Bemt zit niet bij NOAD. Dat zijn Sjoerd van Fessem, Hubert Baardemans, Walter Clement en Peter Daalmans

Daarnaast ben ik, en met mij velen, voor vernieuwing. De lauwe kroketten, geur van oud bier in de Cordial en niet verstaanbare geluidsinstallatie mogen worden vervangen. Graag een nieuwe manier van sponsorwerving, waardoor we niet enkel afhankelijk zijn van MKB. Enz. Enz. We begrijpen elkaar.


Maar verkoop van ons instituut (jouw woord) aan een buitenlandse poenclub, als eerste van Nederland, voelt vies, goedkoop, niet van jezelf, plastic enz. enz. Ik kom al 40 jaar bij NAC en kap ermee als het zover zou komen. Want we zijn NAC niet meer, maar een afhankelijke franchiser onder toezicht.

Zou je die twee punten dus uit elkaar kunnen halen misschien? Want het staat los van elkaar.

Daarnaast is het misschien goed even te wachten tot er meer bekend is over het plan van het lokale initiatief. Want misschien zitten daar wel onderdelen in je die helemaal nog niet kent.

NAC=BREDA

11   42  
Fred watch

Fred, ga lekker naar de Stillems als je steriel corporate voetbal wil.

Het is simpel.

Of je bent voor NAC, ant CFG en anti Stillems.

Of pro City Football Group.l, pro Stillems en anti NAC.

24   21  
Tip

Hahaha. Prachtig. Constant worden mensen die niet direct Anti City zijn weggezet als trollen , dubbele accounts etc.
Kijk nu naar @Duimpje. Nooit van die nickname gehoord hier en komt met een onderbouwde reactie van 4 woorden. Daarmee niet in de gaten hebbend dat hij zich voor paal zet bij weldenkende supporters en dus de anti City zaak juist niet helpt.

Overigens ik ben heel simpel voor het beste plan. Is dat City, dan City en anders onze Vrolijke stoelendanser als er genoeg geld achter zit. Uit de beslissing van NOAD inclusief de motivatie moet, als het goed is, blijken wat het beste is. Afwachten dus.

Vond gisteren Velanas, Bannis en Kaj goed ballen. Met wat mazzel halen we de nacompetitie nog.15   20  
Tip

@PVW. Fred1 schrijft nergens dat Ad van der Bempt in stichting NOAD zit. Hij weet echt wel dat Ad voorzitter is van de supportersclub.
Verder met je eens dat we moeten wachten op meer info.

19   10  
Pvw

@TIP, wat bedoelt Fred hiermee dan?

Dat is dus één van de mensen die een eerlijk oordeel zou moeten vormen over de plannen van CFG en van de Amerikanen, met alle respect maar dat kan toch niet, deze mensen nemen zichzelf heel serieus maar ze worden zelf door niemand serieus genomen.

18   20  
Tip

@PVW. Fred bedoelt , meen ik, dat de NAC geledingen veel teveel in het verleden blijven hangen en teveel uit zijn altijd hun invloed (macht) te behouden. En Ad vindt hij daarbij horen. Ad geeft hij als voorbeeld. Dat is de mening van Fred.

U zou ook kunnen redeneren. Fred is een echte NACer en stopt al heel zijn leven veel geld in NAC als sponsor. Dan is het denk ik nuttig eens na gaan waarom Fred proCity en Anti Lokaal is. Hij heeft een levenlang ervaring binnen het NACse. Ik denk overigens dat Fred uiteindelijk ook voor het beste plan is.
Ik denk dat veel mensen hier na een goed gesprek het best eens worden. Het is allemaal teveel opgeklopt.

Verder ben ik het met u eens dat we meer informatie moeten hebben van beide opties.

19   23  
Pvw

Je weet het mooi te vertellen Tip. Hier klopt natuurlijk geen reet van, maar omdat het zaterdag is en je u tegen me zegt laten we het hierbij.

Hopelijk stopt je vriend Fredchaster City ook met de boel opnaaien.

Wacht het plan van lokaal af en oordeel daarna.

14   13  
De muzikant

Klagen over dubbele accounts terwijl je zelf diverse namen gebruikt. Hoe zat dat verhaal ook weer over Kevin de Bruyne?

17   17  
Tip

@muzikant. Och Jezus, we krijgen ook nog de muzikant met de valse noten.
Ik heb hier de nickname @Tip en inderdaad op de andere site geef ik heel af en toe een reactie onder @Van Diederick.....
Mag dat van jou? Iets verkeerd aan?
Verhaal Kevin de Bruyne heb ik zo helder als glas uitgelegd, niks bijzonder overigens, want vele mensen kennen die story.

Verder neem ik je kleinzielig geleuter niet kwalijk. Kom eens met een inhoudelijk verhaal zou ik zeggen. Dat verruimd de blik.

@PVW
Dank voor het compliment.
Wat er niet klopt in mijn reactie ontgaat me, toch een redelijk simpel verhaal, maar geen probleem hoor.
Inderdaad , dat ben ik met u eens, dienen we meer info af te wachten.

Fijne avond allemaal.30   25  
Fred1

Mijn mening is, als je vertegenwoordiger, spreekbuis of medewerker van een fan site een supportersgroepering of een aanverwante stichting bent dat je er dan voor alle supporters moet zijn, dan moet je naar de buitenwereld toe Zwitserland zijn, dus neutraal zijn, niemand zit dan op jouw persoonlijke mening te wachten.
Wat hier gebeurt is met name de kant kiezen van de anti CFG lieden en geen rekening houden met het overgrote deel van al die andere mensen die er anders over denken.
@ Tip je vat de koe bij de juiste hoorns er is geen enkele tegenstander van CFG die interesse heeft waarom anderen pro zijn, andere meningen tellen namelijk niet.
Ze blijven inderdaad te veel in het verleden hangen en vasthouden aan sentimenten die niet meer van deze tijd zijn en zelfs niet meer zouden kunnen in het huidige betaalde voetbal.
Niemand van al die anti CFG lieden verdiept zich in de feiten waarom de club zo ver is afgegleden laat staan dat ze kijken naar datgene waar ze zelf schuldig aan zijn.
Zelfreflectie opus er niet.
Tip heeft gelijk dat ik al jaren meeloop en alles heb gezien en meegemaakt, veel supporters die klaar staan met het vormen van allerlei meningen waren wellicht niet eens geboren toen wij als ouwe getrouwe garde onder aanvoering van Frans Derks de spullen terug kochten op de veiling die de fiscus had georganiseerd .
Letterlijk op de barricaden gestaan om de club te redden het is dan zuur dat er nu gezelschappen zijn die alles van de oude cultuur verheerlijken en niet eens weten hoe het werkelijk was.
NAC gala’s die werden georganiseerd waar échte NAC mensen kapitalen bijeen schraapten om in de club te stoppen.
Maar mensen als bijvoorbeeld Guus Roffelsen bestaan helaas niet meer.
Ik wil niet meer eens in de zoveel tijd terugvallen in dezelfde ellende en dat gaat gebeuren als we niet heel snel een professionele club gaan worden wat alleen maar kan met alleen CFG of de Amerikanen.
Want beste mensen het door jullie verheerlijkte verleden was vaker ellende dan fun.
Ik en met mij veel sponsoren praten uit ondervinding, we hebben er inderdaad al die jaren veel geld ingestopt maar daar hoor je niemand over, dat deden we ook vrijwillig uit liefde voor de club en daar mag je nooit over zeuren, maar eerlijk is eerlijk we hebben er vrijwel nooit iets voor terug gekregen.
Zelfs geen waardering.
En nu willen lieden die zelfs nooit één dubbeltje extra in de club hebben gestoken het voor het zeggen hebben, lieden die vaak niet eens de geschiedenis van de club kennen alleen van horen zeggen en er dan ook nog een verkeerde draai aan geven.

25   14  
Ata

Nou wordt-ie mooi. De tegenstanders van City kennen de historie van onze club niet.

Welterusten, Fred.

27   7  
PVW

Ik ben het wel met Fred eens dat de kleine aandeelhouders te weinig waardering hebben gekregen. Zij hebben er meer geld ingestopt dan welke supporter dan ook en kregen voornamelijk gezeik en ze zijn een flink deel van hun vermogen kwijt. Daar mag wel eens wat meer dankbaarheid voor zijn.

De rest van het betoog kan ik niet volgen. De nieuwe lokake investeerders, of je het nu een goed idee vindt of niet, doen het toch ook uit clubliefde? Vanwaar die sneer richting hen?

En we mogen niet naar het verleden kijken, maar Guus Roffelsen wordt ingebracht. In die tijd stond Mathé van Kelle op doel, kon je nog zwemmen bij het EI en knipte Netty Brouwers de kaartjes. Die tijd is voorbij, maar waarom we daarom onze ziel moeten verkopen is me niet duidelijk.

NAC=BREDA29   6  
PVW

Overigens Fred, heb ik me wel degelijk verdiept in de City casus.

Ik denk dat de club er organisatorisch, sportief en financieel op vooruit gaat met MC, dat meen ik.

Maar, en dat is voor mij en duizenden anderen veel belangrijker, je bent niet echt NAC meer. Je bent een onderdeel van. Als we een keer iets zouden winnen dan voelt het nep, gekocht, met geld van een foute sheik.

Veel liever heb ik de pieken en dalen die bij een lokale club horen. Ik was in Troyes, Newcastle, Polen en Nijmegen. En onlangs ook in Helmond. Helmond was zuur, wederom een dieptepunt, maar nog steeds liever dan fakesucces via City.

Begrijpt het pro City kamp dat? Want ik heb het idee dat wij pro City wel begrijpen (maar niet willen), maar dat andersom het onderliggende sentiment niet wordt gezien.29   31  
Belgische Naccer

Het word tijd dat er een NAC site komt, met neutrale berichtgeving. Berichten gebaseerd op feiten, en niet op emotie.

Het geven van meningen, of artikelen doorweekt met cynisme vind ik journalistiek niet OK. Schrijf gewoon een degelijk artikel (zoals VI over het bod van City) gebaseerd op de feiten, en laat de supporters hun mening maar geven onder de artikelen en emotioneel en cynisch zijn. Dat is prima. Maar een artikel zou alleen de werkelijkheid moeten beschrijven.

Nu is ieder bericht over de overname gekleurd en alleen maar gebaseerd op angst en emotie. Meningen worden zonder schaamte geventileerd in de artikelen...De site gaat zelfs uit het niets op zwart, als er iets gebeurd wat ze niet zint. Wedstrijdverslagen zijn er niet meer?

Als dit het is, ga dan maar weer op zwart.
Daar mist niemand wat aan.

De site is technisch verder dik in orde.

Maar de berichtgeving is van een zeer laag en zeer subjectief niveau. Wat mij betreft ongewenst en niet professioneel. Dit kan echt veel beter.

26   4  
Didier

NAC is helemaal niet alleen Breda. NAC is veel groter dan Breda.... Oosterhout, Etten-Leur, Hoeven, Gilze, Rijen, Made, Geertruidenberg, Dongen, Zundert etc... en nog ver daarbuiten.
Daar gaat het al mank

32   16  
Kinderkaartje

@Belgische Naccer

Je begint je betoog al meteen fout:
"Het word tijd dat er een NAC site komt, met neutrale berichtgeving..."

Euh? Wie vindt dat? Jij, denk ik?
Dus zou je openingszin moeten luiden:

"Ik vind dat het tijd dat er een NAC site komt, met neutrale berichtgeving..."
Prima, als jij dat vindt, doe een cursus HTML of nog beter Wordpress, registreer een domein en je bent vertrokken.
Veel succes.

Ten tweede: objectiviteit bestaat niet. Hoe kan het anders dat de Telegraaf met een pro City stuk komt, terwijl de Volkskrant en NRC een heel stuk kritischer zijn over deze overname.

Tot slot; je kunt hier alle kritiek over BSR spuien die je wil, maar jij hangt lekker achterover een beetje kritiek te geven, terwijl de BSR crew zich als hobby het vuur uit de schoenen loopt om jou -onder normale omstandigheden- een beetje te entertainen, met filmpjes en andere content.

Je betaalt er niets voor, en toch loop je kritiek te geven, omdat je pro city bent. Dat mag, maar beter kunnen is zelf doen zou ik zeggen.
Kun je mooi hele objectieve pro city stukjes plaatsen.

18   36  
Fred1

Eens met Belgische Naccer, volledig eens.
@PVW, wat je moet begrijpen is dat NAC niet aan de Stadionstraat zit niet in Manchester maar simpel in je hart, en dan maakt het niks uit als dan CFG de geldschieter is.
De pro CFG mensen zijn ruim in de meerderheid maar die zijn ook pro Amerikanen en ook niet per definitie tegen anderen mits ze hetzelfde kunnen leveren.
En dat is nu precies het grote verschil met jullie.
@Ata, leer eens lezen wat er staat , er staat dat sommigen niet eens geboren waren tenzij jij nog een en ander hebt meegekregen uit je vloeibare periode.

30   11  
PVV

Voor mij maakt dat wel uit Fred. Zo enorm veel dat ik met mijn in mijn hart niet meer zal gaan als we onderdeel van MC worden. En ik ben niet de enige.

Over en sluiten.

NAC = GROOT BREDA

21   14  
Ata

Tja Fred, als dat de definitie is van de geschiedenis kennen, mist er bij jou ook een substantieel deel. Of ben jij bijna 110?

23   18  
Lamington

Fred, Belgische NACCER

Registreer een domeinnaam, scoor wat serverruimte, wordpress erop en hoppa! Jullie eigen site! www.deneutralenaccer.nl is voor een euro te bemachtigen, gelijk doen!

Kunnen jullie daar verder calimero'en over hoe oneerlijk het is dat men hier de mening heeft dat NAC niet door de CFG overgenomen niet worden. En om dat kracht bij te zetten geen verder nieuws plaatst. Er zijn immers maar twee echte NAC sites. Misschien is een derde week goed jongens. Ga ervoor!

19   7  
Scheppioni

@ Fredje
Ik vind het best jou grote vertrouwen in city. Ik ben volledig mee eens dat er eindelijk eens goed professioneel beleid moet komen, maar ik vraag me echt af bij een city met zoveel satelietclubs, of ze daar serieus ons NAC onder de loep nemen, ik denk dat namelijk dat het daar geen betere toekomst van gaat worden bij ons NAC ..... ze hebben zelfs ook lijntjes uit staan naar list&bedrog, dat is ook een teken aan de wand, maar ik hoop dat je gelijk hebt alleen al voor de toekomst van ons NAC, zie ik toch liever een andere optie !

34   18  
Leur-1977

Zijn er echt mensen die denken dat het pro city kamp in de meerderheid is? Dat is natuurlijk waanzin.

Als het zover komt, dan ga ik er van uit dat mijn club van 1912 kaart ontbindende voorwaarden heeft.

Ik heb nu al weer voor de tweede termijn voor 10 jaar NAC gekozen.

Niet voor een city holding.

22   17  
Beter de Laat dan nooit

@Fred 1
Ik verheerlijk helemaal geen verleden, maar ben tegen City omdat je je ziel niet verkoopt aan de duivel.
De Ilicjes en dergelijke die city in het verleden voor 2,5 miljoen kocht lopen straks over de NAC begroting.
Binnen de kortste keren hebben we tekorten van miljoenen en verliespunten vanwege niet gevoerde begrotingsdiscipline dreigen.
Wordt het tekort te groot dan gaat de stekker eruit en zijn we een koopje geweest van 7 miljoen.

Daarnaast heb ik je in het verleden regelmatig horen klagen dat er niet naar je geluisterd werd als sponsor. Je verwijt nu een 5e colonne waar je zelf gewoon onderdeel van bent. Een sponsor moet zich niet met beleid willen bemoeien.

36   13  
Ivo

De zondag contemplatie, 10 april 2022.

Groundhog day.

De voorstanders van de City deal zetten de tegenstanders weer neer als naïef, dom of onwetend, of vooringenomen. Zij zijn in de meerderheid, zij zijn objectief, zij zijn al 100 jaar NAC supporter en hebben Rat Verlegh himself nog in actie gezien, en zij kennen de plannen van City zo goed, dat je wel gek moet zijn om iets anders te willen.

De 12 miljoen van het lokale alternatief is niet genoeg, ook al weten we niet hoe en hoeveel geld City in NAC gaat steken. Net als bij Lommel in de vorm van leningen?

En dan ligt de City group ook nog onder vuur, Sportswashing, omzeilen van financial fair play, hele jonge spelers dwingen tot wurgcontracten, en de beerput ligt nog niet eens helemaal open.

In het hele City plan kan je net zo makkelijk gaten schieten als in het lokale alternatief: We weten namelijk niks van de terms & conditions. Ik verwacht en hoop dat het lokale alternatief transparanter gaat zijn. De namen er achter zijn in ieder geval al bekend.

Wim van Aalst lacht zich de ballen uit zijn broek. Zij gaan 7 miljoen cashen voor een club die totaal op zijn gat ligt, trekt de deur dicht en zegt: succes ermee.

Ik ben voorstander van het lokale alternatief, maar:
- Dit keer niet "tegen wil en dank" maar met 100% commitment.
- Er is voldoende eenmalig én structureel geld nodig
- De governance moet strak en duidelijk zijn. Wie beslist straks waarover.
- Er is (eindelijk) goed sportief, commercieel en financieel beleid nodig.
- NAC moet herkenbaar blijven, zowel qua club als qua voetbal. Maar verandering en vernieuwing moeten wel kunnen.

Een prettige zondag gewenst.

15   25  
Nachoreca1

@ivo...
Je start je betoog door de pro city aanhangers neer te zetten als betweters en arrogant volk...
Je sluit je betoog met... ik wil..., dat leest niet veel anders weg hoor...hahaha
Ik ben er overigens al lang aan uit...welke constructie ook...het word nooit wat bij onze club. Teveel stromingen, meningen en terugvallen op zgn naccers die eigenlijk niet veel kunnen in de praktijk.

8   25  
Tip

Inderdaad @NACHORECA1 ! In het eerste stuk van @IVO ‘s reactie kun je pro City net zo goed vervangen door anti City. Heeft geen enkel nut dit deel. Vervolgens heeft hij het over terms&conditions van de CFG deal. Daar had bij kunnen staan dat die t&c van de CFG moeten worden onderzocht. En het laatste deel van zijn reactie zijn met name veel proCity supporters het over eens.

25   22  
Derk

De City voorstanders in de meerderheid. Ha ha.

In onze groep, een man 15, zijn er 13 fel tegen. 1 neutraal en 1 voor. En die voorstander heeft het eigenlijk liever niet, maar heeft geen geloof in een andere uitweg.

Ook bij anderen in en rondom het Bredase hoor ik hetzelfde.

Fred, je lult. Er zullen best ook City voorstanders zijn, die mogen zeker hun mening ook geven uiteraard. Maar wat je schrijft klopt niet. En dat weet je zelf ook.

Wisten jullie trouwens dat Robert Maaskant officieel als City propaganda-machine is ingezet? De RM die in de Gegenpressing podcast zei dat hij emotioneel werd toen mensen applaudisseren voor zijn vader, de legendarische Bob Maaskant? How low can you go?

19   1  
Sjak

Het is wel grappig om te zien dat 2% van alle supporters hier doet alsof ze alles voor het vertellen hebben. We moeten gewoon afwachten, de kaarten zijn geschut. We moeten hopen en hoop is uitgestelde teleurstelling.

18   15  
Fred1

@ Lamington, het is natuurlijk heel gemakkelijk om te roepen, ben je niet met ons dan ben je tegen ons en dan begin je maar voor jezelf.
Dat is precies de stemming die er nu heerst, verdeel en heers.
Ik ben het met NAC horeca eens, we zijn nu zover dat het gewoon niks meer met ons NAC gaat worden en dat ligt voor een groot deel aan al die colonnes die het allemaal voor het zeggen willen hebben.
@ beter laat dan nooit, je hebt gelijk een sponsor mag zich niet met beleid bemoeien, staat ook in zijn contract, maar zou datzelfde dan ook niet gewoon moeten gelden voor de “ gewone “ supporter?
Ik heb zelf al eerder aangegeven dat ik me ook vaak bemoeid heb met zaken maar verstand komt met de jaren.
Bij een club als NAC wordt sinds jaar en dag fout op fout gestapeld, beleidsmatig , sportief en foute mensen , maar wat zijn wij uiteindelijk met al die bemoeienissen opgeschoten , helemaal niks , sterker nog de club is door deze kamikaze acties verder in de shit geduwd.
Is dit dan wat we allemaal beoogd hebben?
Gaat het er dan alleen maar om , om je gelijk te willen halen?
De club is geen eenheid meer en de supporters al helemaal niet meer.
Uiteindelijk levert dit gedoe alleen maar verliezers op.
Ik hoop dat men een keer het licht ziet maar zolang mensen zichzelf belangrijker dan de club vinden zakken we alleen maar verder af.
Ik stop nu met deze zinloze discussie want in principe is het steeds een herhaling van zetten.
Ik ga nu ook niet meer reageren op dit item het is bekend hoe ik en met mij velen er instaan.

18   28  
Tip

Een zekere @Derk zit in een bepaalde groep van 15 personen en hij meent dat de mening van die groep ook representatief is voor 20.000 supporters. En op basis daarvan durft hij te stellen dat @Fred1 “ lult”. Als we inderdaad zo gaan discussiëren is het de hoogste tijd voor een adempauze. Die pauze is toch nodig om nadere info over het lokaal plan af te wachten. Fijne zondag allemaal.

17   6  
Derk

Tip, het is een reactie op je vriend Fred die zelf start met 'de meerderheid'. Maar dat laat je gemakshalve achterwege?

Pauze is altijd een goed idee.24   5  
Huizimanzi

In veel berichten lees ik dat we afspraken gaan maken met cfg. Dat we voorwaarden aan de deal gaan stellen.
Nergens lees ik welke knappe koppen dat voor ons gaan doen. De RvC? De huidige aandeelhouders (lees drie, waarvan er maar één iets te zeggen heeft)? Stichting NOAD?
En die zijn daarvoor allen capabel en gemotiveerd genoeg om tegenwicht aan de cfg advocaten die dit al meer dan 10 keer gedaan hebben te bieden?
Wie heeft daar vertrouwen in?

2   14  
Cees-2

HUIZIMANI: Hier in Nederland wonen ook advocaten!

12   15  
Atleet

En wie zegt dat het lokale alternatief zorgt voor een topsport klimaat ? Hebben ze daar ervaring mee ?

Er moet een groep inspringen die de ervaring heeft om dit neer te zetten.

Nee ik ben niet voor city …alhoewel ze wel onze jeugd met potentie al veel vroeger een contract gaan geven.

Iedereen hier die de lokale namen kent kan mij vertellen wat ze met ervaring in de topsport hebben ?
Ja ze zijn nac fan maar dat was Anneke van Wim ook maar wil niet zeggen dat ze een topsport bedrijf kunnen runnen.

Daar gaan we nu met lokale mensen ook naar toe hoor.

Maar goed ik zal het wel verkeerd zien.

Fijne zondag

Ps mooie marathon gezien …. Moeten die voetballers ook is wat meer doen, hun loopvermogem verbeteren.

10   3  
Huizimanzi

@cees-2
Niet echt een antwoord op de strekking van mijn vraag.
Namens wie worden er welke voorwaarden uitonderhandeld?
Ja, door nederlandse advocaten.
Wiens belang staat daar voorop?
Ik zou zeggen die van de verkopende partij. Zijn dat ook "onze" belangen?

3   51  
Jb

Boyke pikkie als je zo graag goed wil corrigeren kom
Dan naar de Bredase ring daar praten we met handen en voeten dat is een stuk better taal dan achter een laptop lullen....sukkeltje .....

20   5  
Lamington

Fred

Maar zo is het wel. Volgens mij is door verschillende supporters geledingen aangegeven dat zij niet op een overname door CFG zitten te wachten. Prompt daarop kwam een 'arsenaal' aan vreemden, gesteund door 'bekenden', online deze overname promoten. Je kan hierin kip-ei'en wie als eerste vervelend werd.
Feit is dat een/de supporterssite(s) wordt verweten te subjectief en niet journalistiek te zijn, terwijl het fansites zijn. Ik heb al eerder gezegd dat ik hier zo vaak iets lees waar ik het niet mee eens ben. Dat kan ik al dan niet laten weten. Maar lopen huilen dat de site kut is, ik wegga, eenzijdige berichtgeving heeft, niet journalistiek verantwoord is en meer dergelijke kreten, maakt iemand geen haar beter. Sterker nog, zwakker zelfs. En dat is alleen omdat je JOUW* mening niet vertegenwoordigd ziet. See the irony?

Ik ben tegen een constructie dat NAC een doorgeefluik gaat worden. En daar neigt het naar, voor zo ver mijn kennis gaat. Weer een schip met tig kapiteins zie ik ook niet gelijk als the Love Boat. Daar geldt ook dat er een goed plan moet zijn.
Die verdeeldheid zie ik vooral online. In de echte wereld ervaar ik die een stuk minder.

27   7  
Lamington

En @Bsiderats

Flikker JB met z'n 'kom dan, dan krijg je klappen'-kleuterplaat van de site af. Dat soort eeuwige lopende band-medewerkers moet je lozen als diarree.

5   12  
Tip

@Derk. Heb je gelijk in. Hoe groot de groepen zijn is louter speculeren.

5   3  
De muzikant

Sorry Johnny 1912

12   9  
Nacman

Als die constructie er komt blijft alles bij het zelfde als toe k3 de leiding had een grootte puinhoop van teveel kapiteins en stromingen op een schip dat NAC heet en alleen maar kan zinken.

27   7  
KC

Haye en Sydney doen het lekker.

Leuk voor die gasten

10   37  
NAC4ever

Sydney blijft een hele matige speler. Blij dat die weg is met zijn hele colonne aan gezeik en intern gestook

24   4  
Bobby Firmino

Bij een redelijk draaiend team pikt hij zijn doelpuntjes wel mee.
Van mij had hij wel mogen blijven.

18   5  
Youssef

@nac4ever

De “colonne” kom je bij elke NAC gerelateerd issue tegen?!

Sydney had bij elke coach een reële kans gehad tov Bilate. Maar het ventje moest geregeld 80 minuten warm lopen om dan de wedstrijd nog te beslissen……🤢
Dan krijg je logischerwijs gedonder mee?!
Ik had hem graag samen met Haye bij NAC in de basis gezien……
Ook echt tof voor die twee dat ze het daar in Scandinavië zo goed doen.
Tegen Almere 3x Hilterman ‼️

11   13  
NAC4Ever

@NAC4EVER
10 April 2022, 14:14

Zou je een andere nickname willen kiezen?
Ik gebruik deze al een aantal jaren.

14   33  
naxioma

Voor alle city haters… kijken jullie ook zo uit naar de wedstrijd van onze toekomstige zusterclub tegen Liverpool vanmiddag? Go City Go!

9   20  
Charles

De mooiste uitkomst zou een samenwerkingsverband zijn tussen lokaal en city.

City kan de laatste 8 mln investeren om zo écht een financieel solide basis te hebben voor komende jaren.

Ze kunnen dan spelers laten ontwikkelen bij nac.

En met city hebben we ook meer kans op een goede organisatiestructuur.

Maar wel lokaal de overhand in leiding en op beslissingsniveau om onze cultuur in ere te houden.

Iedereen blij volgens mij!

24   9  
PVW

Naxioma,

Je bedoelt onze moeder? Bij een zuster-relatie is sprake van enige gelijkwaardigheid. Daar is geen sprake van.

In het geval NAC-MC word je verkocht, opgeslokt enz.

Daarom ben ik zo verdrietig dat er blijkbaar NAC supporters zijn die dat een goed idee vinden. Volgens Fred houdoe en bedankt zijn die zelfs in de meerderheid, ik weet zeker dat dat niet zo is. Maar dat mogen we niet zeggen van Fred zijn vriend Tip.

Veel plezier met kijken. Doe je je NAC-City shawl aan?

6   11  
Cees-2

HUIZIMANI: Als men bij NAC (lees: stichting NOAD) advocaten contracteerd, dan behartigen zij de belangen van NOAD, oftewel NAC. Dat is 100 % een feit. Zij moeten zich eerst verdiepen in de materie, maar dat is bij "elke" zaak het geval. Ook die van Manchester City moeten zich in deze zaak verdiepen. Aangezien geen enkele zaak exact zijn gelijke kent. Verder mag je aanemen dat Nederlandse advocaten in eigen land beter op de hoogte zijn van de algemene regels dan hun advocaten. Of zij hebben in dit geval ook Nederlandse advocaten gecontrateerd? Dus dit moet geen enkel probleem opleveren, mits je de juiste stappen onderneemt.

15   0  
Leur-1977

Vroeger had ik veel sympathie voor Arsenal. Voornamelijk tijdens de Bergkamp periode.

Maar nu ben ik 100% voor Liverpool.

Gek he?

6   1  
Bobby Firmino
9   14  
Tip

@PVW. Van mij mag je alles zeggen. 👍. Ik stel alleen dat niemand weet of antiCity groep groter of kleiner is dan proCity. Dat moet je onderzoeken. Is vrij eenvoudig te doen. Liverpool - City pracht affiche natuurlijk.

14   10  
Otjes

De lokalen investeren hun spaargeld in Nac en geven Nac de aandelen en willen geen zeggenschap….hoe dan?

Ik neem aan als lening en als Nac niet kan betalen worden deze achtergestelde leningen omgezet in aandelen?

De directie wordt door deze investeerders neergezet. Wie betaalt, bepaalt. Dus wel zeggenschap, neem ik aan.

Voetbalkennis injectie? Niet belangrijk, we blijven Nac….

Tja….veja vu?

19   10  
Breda83

@ HUIZIMANZI

Onderhandelen met City, ik blijf dat een goede grap vinden. Pro-City neemt iedereen hier de maat dat we niet in het verleden moeten blijven hangen, en we onze cultuur niets meer voorstelt, maar dan wel denken dat City bereid is voor NAC af te wijken van de blauwdruk die ze over alle clubs leggen. Op basis van wat dan? Het NAC belang is niet het belang van CFG, dus waarom zouden zij in vredesnaam verregaande afspraken willen maken? Ze hebben NAC echt niet nodig hoor, voor ons letterlijk 10 andere clubs.

15   9  
Derk

Otjes, volgens mij staat het hierboven al uitgelegd hoor. En is deze manier niet nieuw in voetballand.

Geen zeggenschap voor financiers en aandelen terug naar de club. Terugbetaling aan investeerders door toekomstige winsten. Zijn die er niet dan pech voor de financiers. Dus geen risico voor NAC.

Niet heel complex en geen deja vu.

13   13  
@derk

Ik vind dit een naïef plan. NAC toont al jaren dat het geen beleid kan voeren laat staan winst maken. Wie gaat met deze constructie de verliezen opvangen. Binnen 5 jaar zitten we weer in een crisis.

Definitie van waanzin is niks veranderen en hopen dat het beter gaat. Dit gaat niet gebeuren als er ook voetbal know how instapt maar hier hoor ik niemand over. Overigens in geen enkel plan.

20   8  
Derk

Misschien moeten we wachten tot er meer naar buiten komt.

Het feit dat de afgelopen 8 jaar alles is fout gegaan wat er fout kon gaan kun je de nieuwe groep niet aanrekenen. Dat gebeurt helaas wel zo lijkt het.

Pieken/dalen horen bij onze kutclub. Je ziel verkopen niet. Nooit.

11   12  
Otjes

Terugbetalen aan investeerder met toekomstige winsten. Wat een grap.

Nac leidt bijna 2 miljoen verlies per jaar op het moment. Dit is zeker deja vu.

Red Nac is over 2 jaar een item.

9   6  
Derk

https://www.nac.nl/jaarrekening

Overdrijven is ook een kunst Otjes

6   7  
Huh?

Als ik het goed lees hoeven ze toch niet te worden terugbetaald als er geen winst is? Dus loopt NAC geen gevaar toch

13   11  
Tip

Ik ga er vanuit dat bij de stichting NOAD momenteel een goed uitgewerkt plan van Vrolijk en c.s. ligt evenals dat men inzicht heeft hoe bij City de clubspecifieke zaken (lokaal) kunnen worden ingevuld.
Pas dan kan NOAD een gemotiveerde beslissing nemen.
Als dat niet is dan is NOAD aan het luchtfietsen op dezelfde amusante wijze als wij dat hier doen. En dat kan ik me niet voorstellen.
Kortom, we dienen de beslissing van NOAD met motivering af te wachten. Als het goed is krijgen we dan antwoord op (nagenoeg) al onze vragen. PS. Ik ga er vanuit dat NOAD de nodige deskundige expertise heeft ingehuurd om tot een goede afweging te komen.

11   11  
Otjes

Wacht de cijfers van dit jaar maar af.

Anyway Nac zou evt de investeerders nix hoeven terug te betalen, er onstaat wel schuld die op de balans van Nac komt.

Anders zal snel de balastingdienst langskomen (schenking?) en de accountants zullen de boeken niet goedkeuring.

Keep on dreaming …. Money is not for free…

13   9  
@Otjes

Dit model werkt al bij andere clubs Otjes. Er wordt een lage rente berekend, dus van een schenking is geen sprake.

Ik heb wat research gedaan, zou je ook eens moeten doen op je vrije zondag, voordat je zoveel onzin begint uit te kramen.

Discussie prima, maar kom met feiten die kloppen. Met je € 2 miljoen schuld per jaar. Ook dit jaar is daar helemaal geen sprake van.

9   8  
Otjes

Feit is dat Nac rente zal moeten betalen. Ben benieuwd wat her percentage zal zijn en hoe lang Nac in default kan blijven met betalen.

Hoe hoog de schuld dit jaar wordt, we zullen het zien.

13   4  
Ongelooflijk

@ Tip

Heeft NOAD jou nog niet ingehuurd voor advies?

15   6  
Sjef de gevulde koek

Feit is dat je met Haye, Seuntjes, en SVH gewoon was gepromoveerd dit jaar. Voor de rest slaap verder iedereen!!

16   7  
Martinus

Of lokaal zou werken, weet ik niet.

Maar stel dat je er van uit zou gaan dat het lokaal niet kan werken, dan nog vind ik het een hele grote sprong naar 'dan maar City '. Al helemaal met de nieuwsberichten die over hun handelswijze naar buiten zijn gekomen, die bevestigen wat velen al vermoedden.

Ik heb eerlijk gezegd bij elke oplossing tot nu toe wel vraagtekens. Maar City is tot nu toe wel de enige waarvan ik denk: Dat moeten we gewoon niet willen.

6   2  
Ata

Ja Nax, ik keek daar zeker naar uit. En wat vind ik het verdomd jammer dat Liverpool dat vreselijke City niet heeft verslagen.

2   5  
Forum

Gevulde koek stop met drinken hahaha

1   0  
Noad christ

Allemaal elke wedstrijd de mensen die willen 10 of 5 extra per wedstrijd willen geven graag maar geen zeggenschap wel meedenken over de toekomst van ons clubje
ONZE PAREL VAN HET ZUIDEN

0   1  
opa

Dat zou in een woord fantastisch zijn NAC blijft NAC!💛🖤💛🖤💛🖤

0   0  
deuZige

Ik denk dat er hier een heleboel last hebben van (selectief) amnesia. De laatste keer dat NAC op eigen benen stond hebben we na een decennium financiele ellende en onrust bijna afscheid moeten nemen van onze club. Ieder jaar leek er wel weer een skelet van een x aantal miljoen uit de kast te vallen. Dus of dat nou de juiste weg is voor onze club? Het probleem zit em denk ik in die clubcultuur en identiteit van NAC. Die is niet compatible (gebleken in het verleden) met verstandig en duurzaam financieel beleid.

Hiermee zeg ik niet dat we als City Group bezit verder moeten willen. Integendeel!

Nee het beste is volgens mij om het eigendom en beheer van de zakelijke kant van NAC onder te brengen in een aparte, onafhankelijke, organisatie (zonder winst oogmerk) die als enige doel heeft de financiën van NAC Breda te beheren. Die hebben dan de macht over alles wat niet over voetbal zelf gaat. Uiteindelijk geven die elk jaar aan de technisch directeur van NAC een budget waarmee die het voetballende werk moet gaan dirigeren.

Dus 2 organisaties, 1 voor het geld en 1 voor het voetbal.

En geen private sponsors of investeerders die zeggenschap hebben.

Maar goed, dat is mijn mening.

Laad alle berichten na dit bericht in