Wij gaan niet opzij

Clubraad en Breda Loco's niet onder de indruk van presentatie CFG

Das Phantom

De Clubraad van NAC en de Breda Loco's hebben zich op Twitter uitgelaten over de presentatie die ze gisteren hebben van de City Football Group. Alle twee waren ze niet onder de indruk en zien ze geen reden om hun mening aan te passen over de deal.

"Korte update vanuit ons n.a.v. het gesprek met CFG. Wij hebben een presentatie gekregen over de CFG, maar geen concrete plannen gezien met gemelde investeringen etc. Onze mening na dit gesprek is dus onveranderd", aldus de Loco's op Twitter. 

De Clubraad deelt die mening. "Na het gesprek gisterenmiddag samen met verschillende geledingen en CFG is er geen reden onze mening aan te passen. We hebben geen antwoorden omtrent belangrijke onderwerpen als financiën en concrete uitgewerkte plannen." 

 

Bron:
B-Side Rats, Breda Loco's, Clubraad
Volgend bericht
B-Side Rats Liveshow - De Overname (deel 2) 189 reacties
423 Reacties
411   117  
Fcsp

Ik ben ook niet onder de indruk van de terugkoppeling van de clubraad en Breda Loco’s.

62   45  
John de Beuker

Interessant en geen goed teken dat de Clubraard en Loco's het nog altijd niet zien zitten nadat ze daadwerkelijk iets van City hebben gezien.

Ik zou de plannen evenwel graag eerst zelf ook willen zien voordat ik een mening kan vormen.

180   50  
RaraNAC

Waar zijn die (vereiste) inhoudelijke plannen dan? Waarom zou NAC een andere behandeling krijgen als een Troyes, Lommel en Gerona?

Niet zo naïef allemaal!

71   17  
Bas

@John de Beuker
Het wordt wel lastig om de plannen in te kijken als City ze niet kan laten zien.

58   40  
Boyke

Willen dan nu de “we” wachten de plannen af mensen en City adepten zich weer gewoon stilhouden. Als deze organen binnen de club al geen goede info krijgen buiten een slechte PowerPoint presentatie, wat laat de “ onverenigde stille meerderheid” dan denken dat hun dat wel krijgen. Als dit nu al zo schimmig begint. Gewoon NO DEAL ! En nie anders….

18   33  
Lamington

Clubraad en Locos
Alledrie.?

157   26  
Dun Diëe

Wacht effe, prima dat men niet onder de indruk was van de presentatie, maar wat is er dan wél verteld? De samenvattingen op Twitter zijn ook wel erg summier, enkel dat er geen garanties werden gegeven wbt financiën en uitgewerkte plannen.

Om te beginnen: wat waren de verwachtingen van de aanwezigen van deze presentatie? Wellicht dat CFG dacht een presentatie te geven enkel om te laten zien dat de clubcultuur gewaarborgd zou blijven. En dat het financiële en voetbaltechnische plaatje achter de hand werd gehouden omdat men er vanuit ging met supporters te maken zou hebben voor wie zaken als behoud van clubcultuur meer van belang zouden zijn, en wellicht het idee dat supporters geen idee/interesse hebben in gedetailleerde verhalen over financiën en technische zaken.

Als de club raad wel verwacht had dat ze hier antwoorden op zouden krijgen snap ik dat zij niet onder de indruk waren van het verhaal van City.

Maar nogmaals, voor buitenstaanders is dit allemaal koffie dik kijken. Ik ben absoluut geen voorstander van CFG. Maar, nu wordt er door club raad en loco’s wel heel makkelijk gesteld “we zijn niet onder de indruk” terwijl er door hen ook totaal geen onderbouwing wordt gegeven. Echt, hier wordt niemand wijzer van. Jammer!

118   44  
Ratjetoe

Verrassend… sorry dat ik dit moet zeggen maar soms lijkt het net op een stel stampende kleuters die hun zin niet krijgen.

25   17  
John de Beuker

@Bas

Ik neem aan dat City nog wel met beter uitgewerkte plannen komt. Niemand gaat hiermee akkoord.

@Boyke

Ik ga er vanuit dat niemand iets tekent voordat er überhaupt een duidelijk plan is, toch? Wat dat betreft hoeven we niet zo panisch te doen.

46   19  
M.H. te R.

Ok. Mocht stichting Noad nu de overname afwijzen.Dan moeten ze met een alternatief komen, toch? Kunnen zij dan bij de Amerikanen aankloppen en er misschien een wat hogere bijdrage voor de grote 3 uitslepen. Misschien alleen verdeeld over wat meer jaren. Ik krijg namelijk heel erg het gevoel dat het vooral om hun pegels gaat. Niet zozeer om het belang van de club NAC. Ik zou in de komende jaren ook graag weer gewoon "thuis willen komen in het Rat Verlegh". En bij de Citigroup ga ik naar de bioscoop, of uit eten, bowlen of karten of zoiets . Nee! Ik wil "thuis komen" , en weer "Welkom Thuis " op het stadion!

41   25  
Bas

@John de Beuker
Het geeft wel aan hoe (on)belangrijk NAC is voor City en hoe serieus ze ons nemen. Als we City op haar merites beoordelen dan schets dit ook geen fijn beeld. Kijk hoe ze om gaan met een Lommel, Girona of Troyes. Het is naïef te denken dat NAC anders behandeld gaat worden.

25   47  
Willem 4,5

Helden!!!

43   13  
Nacfem

@John de Beuker

Dit is nou een van de punten waarom ik zo twijfel bij city, ze hebben nooit echt plannen gehad, alleen geld. Maar als het grote city komt dan moet het wel goed zijn toch.... Alleen maar aannames op basis van een naam en centjes.
Terwijl als je sec kijkt naar wat er afgelopen jaren in de city groep is gebeurd het is een pyramidespel waarbij alleen de bovenste laag er baat bij heeft. DIT is wat je ZIET en niet de aannames (op basis van een naam en hoop) die door supporters gebruikt worden om positief te zijn over city.

We willen allemaal uit deze situatie, we willen weer naar de Eredivisie, we willen er weer toe doen in het NL voetbal, maar om daarvoor alles opzij te zetten, nee!

43   7  
John de Beuker

@NACFEM

Goed punt. Als blijkt dat City inderdaad alleen geld heeft en geen op maat gemaakt plan voor NAC heeft waarin rekening wordt gehouden met het behoud van de cultuur, dan ben ik ook faliekant tegen de Citydeal, hoor.

411   117  
Fcsp

Ik ben ook niet onder de indruk van de terugkoppeling van de clubraad en Breda Loco’s.

82   54  
steven73

EN ZIE hier weer de meningen van enkele individuen die de massa sturen. Het lijkt wel een western met al die cowboys hier. Met Blanco voorop die alles nog eens vanuit eigen mening aanwakkert. Jmmr he ! want een goed journalist zou het analyseren en de conclusie open laten.
DUS loco's en clubraad NU moeten jullie met een gelijkwaardige kandidaat komen. SUCCES . pas op schiet niet teveel met hagel he ben benieuwd of jullie die miljardair vinden die zonder "inspraak" ieder jaar gewoon 5 miljoen overmaakt. Ik zie jullie kandidaat graag tegemoet.

68   24  
Felix

Tig overleg maar begin bij de basis.

Wat is het doel van de meeting?
Wat is de agenda ?

Lekker commentaar geven is makkelijk maar het begint bij het bovenstaande.

Wellicht dat CFg met de aandeelhouders en stichting NOAD wel degelijk een financieel plan heeft laten zien. Met daarbij een concept beleidsplan.

Iedereen roept en tiert. Als ik Gdvrdmnn een bedrijf overneem hoef ik ook niet alles in details voor te leggen aan iedereen.

Hebben we in het verleden wel een mooi financieel plan en beleidsplan gezien? Pleur toch op man! Nitwits waren er. Waar waren stichting x en weet ik het allemaal niet toen?!? Ging je toen ook zo te keer?

Had het maar gedaan waren we nu niet in deze puinhoop beland

22   13  
Klundert

Alhoewel nu ook niet duidelijk is wat CFG nu wél heeft verteld (men heeft toch niet helemaal niks gezegd?) ga ik mee met de BSR dat de plannen wel concreter hadden moeten zijn in deze situatie.

Maar wat is dan het plan? Een onbekende Amerikaan? Die trouwens ook rond is met een Ligue 1 club in Frankrijk. En denken we nu echt dat we dan geen handelshuis worden?

Of in zee gaan met Karel Vrolijk die wel erg graag met wie dan ook in zee gaat. En waarbij men ook vraagtekens mag stellen omdat hij daarmee ook de garantie heeft dat zijn bedrijf een nieuw stadion kan gaan bouwen. Dus ook alleen maar eigen gewin.

Er vanuit gaande dat de Stichting NOAD voor het plan van CFG gaan liggen, ben ik ook erg benieuwd waar de alternatieven.

58   8  
Tjaap

Wat heeft de CFG dan wel verteld? Daar ben ik wel benieuwd naar.
Beste loco's en clubraad
Ben zelf ook eens concreet en leg dit beter uit.

33   17  
Tico

Het rommelt in de verte en HET komt als maar dichterbij! (Lees HET =faillissement ) het gaat niet goed zo. Ben er bang voor pfffff

21   22  
ßred@

@felix

Nac is geen normaal bedrijf.
Een normaal bedrijf heeft geen tig seizoenskaarthouders of fans.

26   14  
Wanny

@ Felix

Als je een bedrijf overneemt en je hebt toestemming nodig van een aantal organen binnen dat bedrijf, dan zul je moeten laten zien wat nodig is om die mensen te overtuigen.

City zal dat niet gewend zijn. Die zien dit puur als business. Die zwaaien met de geldbuidel en verwachten dan dat iedereen gaat buigen. Hetgeen ook past met hoe het er in de omgeving van hun UBO aan toe gaat.

42   21  
Otjes

Dat dan de Clubraad roept : we zijn tegen want straks heb je nix meer te vertellen.

Beste clubraad dat is ook bij Serviers en Amerikanen her geval.

Bovendien heb je nu al helemaal nix in de pap te brengen en wat er de laatste 10 jaar is gebeurd was waardeloos.

45   34  
Ouwe spionkop

Omdat City geen concrete plannen heeft!
Ze willen alleen spelers hier stallen (die onze eigen jeugd op de bank houdt) en na een jaar weer verkopen. Niet meer en niet minder.
Het is een verdienmodel, een modern handelshuis.
Vrolijk en Amerikanen hebben een plan de club naar de subtop van, eredivisie te brengen met een nieuw stadion en met betrokken mensen als Lokhoff en Stewart.
City zet hier alleen stromannetjes neer en zelfs de aanschaf van een rol wc papier gaat via Engeland.
Bah.

12   6  
Youssef

@kleine update

De kleine update wordt gevolgd door notule van het gesprek en een agenda waarin voor derden terug te lezen valt wat er besproken zou gaan worden; besproken is en en de things-to-do lijst voor een volgende bijeenkomst; met bijlagen en vergaderstukken die ter tafel gewisseld zijn?!!

Toch……..

50   37  
Fred1

Waarom verbaast het me nu niet dat ze niet onder de indruk zijn?
Ze zijn namelijk tegen alles en elke vooruitgang.
Ben benieuwd of de overgrote meerderheid er ook zo over denkt?
We gaan toch niet af op de mening van Kareltje Mul en consorten hoop ik?
Die worden echt door niemand serieus genomen.
Kijk eens hoe ver deze clubraad de boel heeft laten escaleren waardoor einzelgänger van Aalst zijn conclusies trok.
Ze hebben alles zelf over zichzelf afgeroepen gesteund door een incapabele RVC, en nu doen ze weer hetzelfde, het is gewoon ongepast en crimineel gedrag.
Deze mensen moeten NAC helpen door onmiddellijk hun functies neer te leggen.
Deze mensen kunnen de meerderheid niet vertegenwoordigen het zou eigenlijk niet eens mogelijk moeten zijn.
Ik ben het écht kotsbeu en ik denk en weet dat er wéér veel sponsoren af gaan haken door dit gedoe.

48   20  
Sir Smokalot

Beste mede supporters , correct me if I’m wrong , als de grote drie destijds NAC niet hadden gered dan waren we toch al in het verleden geworden tot een soort RBC of Wageningen.
Bestaat onze clubcultuur nog wel zo dan , voor is dat alleen bier drinken en kut roepen en veel slechte wedstrijden zien , en eigenlijk het enige wat je wilt zien is NOAD. De tijd van de Beatrixstraat is al jaren voorbij en het is nooit meer geweest zoals het was . Cordial , kroketten frikandellen van dieuh vetnek mee z’n witte jas, scheermesjes aan de hekken en denken wat ruik ik nu , das nou echte bside hasj.
Laten we als NAC vooral proberen te blijven bestaan en ons drukker maken om belangrijker dingen.
NAC is a way of life , maar wij zijn nu allemaal nog erger dan die 17 miljoen bondscoaches tijdens het WK.
Laat de mensen die jullie hebben gekozen en diegene die dik geld in de club hebben gestopt rustig hun besluit nemen , niet op emotie , maar op feitelijke waarheden 🖤💛🖤💛🖤💛🖤💛🖤💛🖤💛🖤
Zal nooit verloren gaan

15   12  
Tip

De vraag aan City m.i. is nu om met een uitgewerkt plan op alle items te komen en niet alleen ‘ het behouden van de clubcultuur’. Vraag die anders gesteld kan worden is dat als ze wel met een zak geld komen zonder uitgewerkt plan in hoeverre NAC zelf dat plan mag gaan maken en uitvoeren. En daar de benodigde garanties voor borgen natuurlijk. Zoals ik eveneens op de andere site heb gesteld , ik onttrek me verder aan de discussie omdat die in mijn ogen niks constructiefs gaat opleveren. Als je wilt weten op seizoenkaarthouders / supporters voor of tegen de City deal zijn dan zul je op een gegeven moment een referendum onder toezicht onder alle seizoenkaarthouders moeten houden. Laten we hopen dat voor NAC en voor ons de beste deal er zal komen. Verder hoop ik dat NAC in deze chaotische periode de nacompetitie haalt. Ik denk louter aan het NAC belang. Heb 3 bekerfinales meegemaakt en het eerste wat ik ‘s morgens doe is op de NAC klok kijken. Iedereen alle goeds .

10   8  
Tip

Als laatste. Naast seizoenkaarthouders/ supporters ook uiteraard sponsors. 👍

90   57  
Bogdanovic

Wederom een verwachte reactie van de trieste figuurtjes. Bij voorbaat al overal tegenaan trappen wat niet verteld dat we in de piepkleine vijver van lokale dorpsalcoholisten moeten vissen als bestuurders en hun zoontjes als jeugdspelers. Want het is Breda dus alleen dan is het goed. Gaat ook al 100 zo goed he boys?
Nee we willen alleen iemand die hup NAC schreeuwt, zn poen overmaakt en voor de rest de supporterscollectieven al het zeggenschap geven. Deze supportersgroepjes zijn niks meer dan middeninkomens die in het weekend niet veel om handen hebben. Die hebben nog nooit een ton cash op hun eigen keukentafel gehad. Maar ze weten wel even hoe je miljoenen spendeert, een bijna failliet bedrijf runt en in de voetbalwereld kan groeien. Hou je bezig met spandoekjes verfen en ken je plaats.
Het is jullie ‘cultuurhandvest’ die de schuld heeft aan het jarenlang dwarsliggen tegen groei, innovatie en modernisering ‘want dat is niet ons NAC’ door jullie gekrijs staan de aandelen überhaupt te koop en is de laatste capabele hooftrainer weggemoeten die een play-off finale verloor. Want Sydney Lewandowski was de messias omdat hij toevallig in de regio is opgegroeid. Dat je ook niet ziet dat PvH en TL samen ook al jaren vanaf de zijlijn liever intern de boel verstoren dan helpen zegt alles. Maar we blijven achter ze staan want ze hebben ooit voor NAC gespeeld. Elke trainer, bestuurder, speler rendeert hier niet en ergens anders wel omdat ze hun werk niet goed kunnen doen door het constante geëtter van deze overheerlijkte oud spelers en supporters. De teloorgang komt door de ‘fanatieke supporters’ zelf. Maar maak dat een bierzuipende bouwvakker maar eens wijs.

23   14  
Ouwe spionkop

City Group zal z'n plannen dan wel in het openbaar presenteren deze week neem ik aan? Dan kunnen we allemaal oordelen.
Breng de plannen van Vrolijk, Ons NAC en Amerikanen ook naar buiten
Laat dan vrijdag in het stadion de supporters een enquête invullen voor welke koper ze gaan. (niet online maar echt in het stadion)
Democratischer kan het niet.

12   8  
DunErwt

@TIP

je in de discussie storten om door te geven dat je je niet in de discussie wil mengen. Joe🙋‍♂️

33   18  
DunErwt

Doe het dan maar, zoals de meeste willen, met Vrolijk en speulers uit de regio. Veel plezier in de derde klasse👍

46   9  
Geelzwartwit

Het lijkt er meer en meer op dat de club cultuur geworden is tot:

Er is altijd wel gezeik en daarom zijn we ook zo betrokken en hebben we wat om over te zeiken.

Het wordt mij hier meer en meer duidelijk dat men bang is dat er niks meer te zeiken is. De club is niet meer van ons als een ander alles tot in de puntjes geregeld heeft.

Hoe kunnen we betrokken blijven (meningen hebben en zeiken) als er:
-een professionele organisatie staat?
-stabiel top 10 eredivisie spelen
-financieel geen zorgen zijn
-de media en communicatie afdeling zijn werk goed doet
- er een goede opendag komt met een te gek kids gedeelte die nieuwe jonge supporters bindt
- we nike als tenue hebben deze op de laatste speeldag gepresenteerd worden
- er fatsoenlijke merchandise is
- bij ieder event prima bier is en voldoene tappunten
- de jeugdopleiding meer en meer floreert
- vanuit de jeugd talenten doorstromen en na 2, 3 jaar NAC1 goed geld in het laadje brengen
- Ajax psv nerds weer bang zijn in Breda
- er gewoon een aangepast stadion of nieuw stadion komt door prima samenwerking met de gemeente
- nac maatschappelijk een financiële en organisatie boost krijgt en daarmee nog belangrijker in west Brabant wordt


Als bovenstaand gaat gebeuren... Dan valt er alleen nog te zeiken over ren gemiste kans of scheidsrechter of slechte wedstrijd... Dan is er alleen nog te zeiken over het voetbal van je club...

Klinkt voor sommigen als een opluchting en voor sommigen als dat is mijn NAC niet meer.

Ga jezelf te rade. Is je betrokkenheid gebaseerd op het altijd over alles een mening kunnen en willen hebben en dat kan bij NAC want er is altijd wel wat.

Of is je betrokkenheid op het voetbal van 11 in geel zwarte spelers bij de mooiste stad uit het land Breda.

Ik hoor bij het laatste. Ben helemaal klaar met het overloze gezeik al jaren lang. En wie mij die mooie club zonder gezeik gaat geven. Ik weet het niet. De rvc clubraad en stichting NOAD kiezen de partij die het het meest mogelijk kan maken

Fuck het gezeik Hup NAC!

16   12  
Wanny

@ Fred1

We kennen de plannen vam City niet. Hoe kunnen we dan zeggen dat dit een vooruitgang is?

Probleem is, als je nu goedkeuring geeft is het voor eeuwig zo.

Er zullen best sponsoren afhaken. Maar er haken er ook af als City eigenaar wordt. Helaas wordt alles erg gepolariseerd nu. Terwijl bijvoorbeeld jij en Karel Mul in de basis hetzelfde willen.

15   11  
Martinus

Dat City geen concrete plannen heeft is natuurlijk onzin. Alsof die zomaar geld ergens tegen aan gaan gooien. Ze hebben ongetwijfeld plannen en die plannen kunnen goed of slecht zijn, maar GEEN concrete plannen, dat echt niet.

Wat in elk geval niet concreet is, is de mededeling hier. Want daaruit kun je vrijwel niets afleiden. En voor de goede orde, ik ben zeer sceptisch ten aanzien van City.

22   22  
Monkeyrockers

@ bogdanovic De fanatieke supporters afschilderen als “ bierdrinkende bouwvakkers “ arrogantie ten top . Ik zie overigens de bouwvakkers hier om de hoek elke ochtend met dikke RAM jeeps en Mercedes auto s aankomen , dus die aanname van een ton cash op de keukentafel zou ik niet aandurven -:)

20   39  
Boyke

Bogdanovic duur en intersant doen en het woord verven niet eens goed kunnen schrijven. Je bent af. Next.

18   15  
H.V.M.

"Geen antwoorden omtrent belangrijke onderwerpen als financiën, investeringen en concrete uitgewerkte plannen”.

Dus de City Group komt slechts met mistflarden naar Breda en nemen blijkbaar niet eens de moeite om er serieus werk van te maken.
Alles valt of staat met een heldere, goede presentatie.
Gemiste kans!
Het lijkt er op dat ze de kamelen alvast kunnen starten voor een enkeltje richting Manchester.

Staat Karel zodadelijk weer op Pole Position???



11   9  
Scheppioni

Mijn twijfels zijn enorm !!
Ik heb veel met de Breda Loco's, mochten dus de plannen niet helemaal duidelijk zijn wat blijkt dan vind ik dat wel een farce. Ik kan me haast niet voorstellen dat city ons NAC nu zo hoog heeft, wanneer je al zoveel clubs filialen hebt !!?? Van de andere kant is het voor ons NAC ook zwaar k^t, want nu gaat het allemaal zolang duren dat het dalik voor 2024 nog allemaal door moddert !! Duidelijkheid voor ons en ons NAC is het grootste belang, maar net wat Sjoerd Mossou zegt, laten we nu svp een goed beleid krijgen, want een club met niet zo'n grote achterban had al lang op hun gat gelegen !!!

22   81  
BREDA 1965

FUCK CITY..FUCK HUN MEDESTANDERS...alles wordt naar de KLOTE geholpen...SLAPERS...NAC is NAC...mocht het toch city worden,dan is het voor mij over en uit..RIP NAC

15   32  
GJ_NAC

@BAGDANOVIC

Je klinkt verdomt veel als van Aalst en Manders en de rest van de rotte appels binnen NAC. Ff een aliasje genomen of wat?

54   26  
Fred1

@ Wanny er haken geen sponsoren af als City het overneemt.
En de meeste sponsoren van de oude garde hebben al eens met vertegenwoordigers van City gesproken.
En denk je dat sponsoren niet allang met elkaar hebben gesproken de meeste sponsoren zien ook liever City komen,
En ik weet niet exact de plannen daar heb je gelijk in maar ik weet wel wat City voor heeft met NAC.
Maar ik weet niet of iemand “ goedemorgen Oranje “ heeft gekeken?
Met één zin snoerde Perez de mond van conservatieveling Mossou en in die zelfde zin legde hij ook het probleem van jaren bloot!!!!
Kijk het ff terug en kom dan met zijn allen eens tot inkeer.
Gijzel je club niet mensen want je bent dan geen haar beter dan van Aalst geef de club eindelijk eens in handen van professionals .
En zint het je niet blijf met zijn allen dan lekker weg dan zitten er voortaan 18 in plaats van 19.000 mensen maar we zien dan wel voetbal.

23   68  
BREDA 1965

FRED1 ga lekker naar ajax toe,als je voetbal wilt zien

47   22  
Otjes

@Breda1965

Misschien kun jij naar Baronie als je bier wil zuipen.

20   10  
Geelzwartwit

@Fred1

Krijgen we eindelijk weer eens een voetbalclub tussen Mark en Aa?

30   28  
Wanny

Nee, we krijgen een filliaal van een Arabisch bedrijf tussen Mark en Aa

41   14  
Bertus

Aan lui als Breda 1965 gaat een club volkomen kapot het gaat ze niet eens om voetbal.
En ze kweken tweespalt binnen een supportersgroep.
Wat doe je bij een voetbalclub als je geen voetbal wilt zien?
keten, zuipen en de idioot uithangen meer is het niet.
Daar gaat het over en nergens anders over.
Ze zitten niet op voetbal te wachten en maken de club kapot om zelf de gek uit te hangen.

6   7  
PietP

@Fred1
We kunnen er nu wel vanuit gaan dat NOAD dit gaat afkeuren. Dan moeten ze met een alternatief komen.
Met welk alternatief zie jij ze het liefst op de proppen komen?
1. GFC
2. GFC/Vrolijk combinatie
3. Vrolijk
4. OnsNac
5. Project076 (OnsNac/Vrolijk combinatie)

25   57  
BREDA 1965

LUI als BREDA 1965,hebben vroeger de B-SIDE opgericht,meer heb ik hier niet aan toe te voegen

37   24  
Nr. 20

Man wat zijn we ver afgezakt zeg. Een groepje supporters dat mij dan schijnt te vertegenwoordigen. Ken de beste mensen niet maar ze hoeven mij niet te vertegenwoordigen. En hun NAC IS OOK MIJN NAC!! Alles is volgens mij
Een gevolg van zwak leiderschap en organisatie. Waar is die Manders. Die moet communiceren met achterban en de diverse geledingen leiden. Nu wordt een ‘delegatie van de supporters uitgenodigd’ mam moet niet gekker worden. Ik ben echt die betweters allemaal kotsbeu. Zij vinden niets goed wat niet past in eigen straatje. Ben vanaf mijn 4 meegenomen naar NAC. Met m’n vader op vak A. Later er 6 jaar mogen voetballen en daarna met vrienden altijd pal achter NAC maar begint nu echt met al die betweters de liefde voor NAC te verliezen. Helaas.

18   8  
Geelzwartwit

@wanny

Of een filiaal van een bouwbedrijf, onbekende amerikanen dat kan natuurlijk ook.

Ik vraag alleen of we weer een voetbalclub krijgen ipv het grootste cafe van nederland waar barpraat zogenaamd de cultuur is.

Gewoon voetbal weet je wel zonder geouwehoer over randzaken.

18   20  
Willem 4,5

@bocdanovic. Er zijn gelukkig nog altijd genoeg supporters die hun ziel NIET aan de duivel verkopen!

14   9  
HupNac

Iedereen kan zeuren op elkaar wat ze willen maar City wordt het niet. Lijkt me nu wel duidelijk dat dat geblokkeerd wordt.

Kunnen beter spreken over hoe nu verder. Willen we vrolijk met ons Nac? Hoe zou die constructie eruit moeten zien? Waar haalt ons Nac geld vandaan wanneer bijgelegd moet worden? Vrolijk zal dan niet alleen geld bij willen leggen.

HupNac

22   6  
ome cor

Zijn we het er misschien wél over eens dat NIKS doen in elk geval geen optie is ?

De spelers met afgelopende contracten hebben een brief ontvangen, maar als er niks gebeurd gaan die straks lopen.
Dan speel je straks met een veredeld jong NAC met Dordrecht en Helmond Sport om de onderste drie plaatsen.

Maar gelukkig heb je dan nog wel je eigen identiteit, de club waar je je vrouw hebt leren kennen of waar je kinderen heen gaan (God weet waarom, niet voor het mooie voetbal iig en hopelijk ook nog niet voor het bier) en kun je trots zijn op je allerlaatste seizoen NAC.
En op Breda1965 die de Bside opgericht heeft natuurlijk.😜

17   37  
Iele

De duimpjes worden hier weer geregeld vanuit Den Haag? Of heeft city al z’n vinger in de pap. @bsr -> uitzetten! Jullie kunnen vast zien wie ze manipuleert

11   7  
Geelzwartwit

@hupnac

Je moet een partij hebben die NAC op alle fronten tot een professionele toekomstbestendigs bvo kan maken.

Los van geld is je beleid en plan enorm belangrijk en nog belangrijker welk niveau poppetjes ga je op essentiele functies zetten.

Daar zit mijn grootste vrees mbt Ons Nac of Vrolijk. Wordt het echt professioneel ingericht met toppers op iedere afdeling of wordt er geplukt uit lokaal netwerk ons kent ons niveau.

Het ons kent ons hebben al veel te lang gehad.

12   2  
Sjak

Ik begrijp de discussie niet zo goed, NAC is zoveel meer dan een eigenaar, trainers, directie etc..
NAC is een instituut, die kan je niet zomaar slopen.
Wij samen zijn zoveel sterker dan welke eigenaar dan ooit. We hebben de afgelopen jaren gezien hoe directeuren die konten kussen of een Disney ervaring weg willen zetten met pek en veren in de Singel gegooid zijn.
Natuurlijk NAC gaat een nieuwe toekomst in en dat is lastig, wie ook de eigenaar word, maar laat je daardoor niet gek maken. Over een paar jaar kunnen we erom lachen.
Maak elkaar dan ook niet gek, het belangrijkste is dat we straks schouder aan schouder staan voor NAC, NAC ONZE club, onze kutclub!

22   27  
Ouwe spionkop

City wordt afgeschoten door NOAD das wel duidelijk NU. Dat is een kansloos verhaal verder.
Mijn voorkeur heeft Karel Vrolijk SAMEN met ONS NAC.
Supporters participatie is fantastische manier supporters nog meer te betrekken bij onze mooie club onder voorwaarde dat er wel een bepalende stem is op het eindtraject en het geen kippenhok wordt.

23   17  
Stientje

Dat alles op voorhand al wordt afgeschoten, ongekend. Eerst de feiten en de plannen, dan pas oordelen.
Wat willen we dan? Nóg 10 jaar tegen Telstar en Helmond Sport?

14   3  
Zwampie

Waar wordt er nu echt door de diverse supportersgroepen na gekeken?
Het belang over hun visie hoe NAC eruit moet zien, of over het belang van NAC.
Ik heb respect voor deze groepen die dagelijks bezig zijn met NAC.
Maar we moeten ook kijken hoe we NAC voort kunnen zetten die past in deze tijd en de toekomst. Leuk dat we de cultuur van de club willen bewaken maar die zal ook met de tijd mee moeten gaan.
Een digitaal (media,sponsor reclame) scorebord ophangen in het stadion was al een heel ding voordat die opgehangen kon worden.
Elke nieuwe koper zal zijn voordelen en zeker ook zijn nadelen hebben. Maar ik heb zover ik weet nog geen 1 koper gezien of gehoord die voldoet aan de wensen van de supportesgroepen.
Dus wat zijn dus eigenlijk de echte eisen die men wilt en kan men zelf ook water bij de wijn doen, of is dat godsverboden?

9   8  
Bob Latchford

Het is een zakelijk plan dat over iedere club gelegd kan worden. Dat spreekt nooit aan want wij zijn nac breda. Niet zomaar een club.

21   21  
DenN

Bodgdanovic chargeert natuurlijk maar wel eens met zijn punt.

De loco’s, clubraad en Van Aalst vertonen ook veel gelijkenissen:

Een hoop poespas maar weinig concreets. Maar wel altijd in de picture willen staan.

Voor wat betreft de loco’s, respect voor wat jullie voor NAC betekenen en betekend hebben maar het is nu wel tijd om van het standpunt ‘kijk ons eens lekker tegendraads zijn’ af te stappen.

Schik je naar de plannen of kom zelf met een alternatief (lang genoeg de tijd voor gehad toch) maar blijf niet altijd maar overal tegenaan schoppen. En anders: nie mauwen!!!

14   6  
Dutchbird

Opvallende informatie.
Als ze aantrekkelijke plannen hebben voor de toekomst van NAC dan hadden ze die vast gepresenteerd om de supportersdelegatie te overtuigen. Uit het feit dat ze niet gepresenteerd zijn kunnen we eigenlijk alleen maar afleiden dat dergelijke plannen er niet zijn. De huidige drie grote aandeelhouders en Crossminds hebben ze dan ook niet gezien.

Of de plannen staan bol van zaken als naamsverandering van NAC naar Breda City FC, lichtblauwe clubkleuren ipv geel/zwart, opheffen jeugdafdeling en dergelijke andere concernkeuzes van dit handelshuis. Allemaal zaken waarvan ook CFG weet dat de supporters dan afhaken.

14   6  
Boxer

Ik ben het met de meerderheid eens dat we geen lommel of Troyes moeten worden.
Maar als nu eens vastgelegd wordt dat bijvoorbeeld minimaal 70 % van de jeugdtrainers/ begeleiders een NAC achtergrond moeten hebben, minimaal de helft van de technische staf een NAC achtergrond moet hebben, er minimaal 4 of 5 of 6 , ik zeg maar wat, spelers uit de regio of eigen jeugd in de selctie moeten zitten zodat NAC de regionale binding blijft houden.
Dat er dan jaarlijks 5 Angelino's of Garcia's komen die na een jaar weer weg zijn, so be it. Als er nu een speler boven de rest uitsteekt is hij ook weg en veel spelers blijven over het algemeen (uitzonderingen daar gelaten) toch maar maximaal 2 of 3 jaar bij een club.
Dit alles uiteraard zwart op wit vastgelegd.

Waarom zou dat geen mogelijkheid kunnen zijn?

10   8  
Dutchbird

Omdat het niet past in het concernbeleid van CFG Boxer.

40   29  
Bertus

4 uit de lucht gegrepen kereltjes gaan ff over het voortbestaan beslissen.
En 19000 supporters moeten het er maar mee eens zijn .
Sodemieter op zeg.

10   3  
SjorsNac

Ik kan niet anders als vertrouwen op de mensen die erbij zijn geweest, maar had ook niet verwacht dat het ineens anders zou zijn. Jammer dat er niet meer inhoud bekend is nu. Ik ben in ieder geval nu zeker tegen een overname door city, een lommel scenario is een nachtmerrie. Dus zonder kei en keiharde garanties gaan ze maar op zoek naar een andere club.
Ik pas er ook voor om naar een vreemdelingenlegioen te kijken, vreselijk.

Enkele voorwaarden in mijn ogen in willekeurige volgorde.

- club op korte termijn terugbrengen naar de eredivisie, dat doen we met een combinatie van Nederlandse spelers en de beste talenten van city.

- Manders moet weg en word vervangen door een NL directeur met bewezen capaciteiten. Hij heeft zichzelf onmogelijk gemaakt.

- De jeugdopleiding word nog verder verbeterd met investeringen en faciliteiten maar Hellemons blijft het hoofd al dan niet met hulp van city experts

- Kantoor personeel blijft aan, niemand word vervangen.

- Respect voor de historie van de club
- Respect voor clubiconen

- Er wordt zsm een ervaren td aangesteld met groot netwerk in binnen en buitenland

- bsiderats blijft toegang houden tot spelers voor interviews etc net als andere geledingen die voor sfeeracties, spandoeken etc zorgen.

- financien, wat gaan ze investeren, hoe ziet dit er op de lange termijn uit. Hoe blijft de club gezond

- Er word Nederlands en Engels gesproken maar de laatste gaat zeker niet de voertaal worden.

- logo, kleuren, clublied, speelstad etc zijn heilig.

- realitische plannen met het stadion

Etc etc

12   13  
Monkeyrockers

@nr 20 Je gaat al vrij lang naar NAC maak ik op uit je betoog , het feit dat jij deze beste mensen van de clubraad/ locos niet kent , komt eerder uit desintresse vanuit jou kant . Maar iedereen die een beetje meer de club volgt als de 90 minuten voetbal , weet wie dit zijn , makkelijk te vinden op het internet.
Je kan van alles vinden van de clubraad , en ik vind daar ook een hoop van . Maar benaderbaar zijn ze wel.
Zeer opmerkelijk dat je zo lang naar NAC gaan en dat niet weten wie dit zijn …

30   18  
Nachoreca1

@Bertus....hahahaha ik denk exact hetzelfde. Vier vrijwilligers die even de city group opzij gaan schuiven...en dan alle aanhangers die zijn blijven hangen in het verleden... je kan gillen wat je wilt, en spandoeken ophangen tot je een ons weegt....kapitaal zal altijd winnen...geloof me maar.

6   1  
HupNac

@geelzwartwit

Mee eens. Zou ook niet zo 1 2 3 kunnen zeggen hoe we met Ons Nac kunnen garanderen dat de juiste poppetjes op de juiste plaatsen komen.

Denk wel dat de combinatie Vrolijk/ons Nac altijd in het belang van de club Nac keuzes zal maken en niet perse in het belang van een zusterclub of bankrekening nummer.

Alleen hoe moet zo'n huwelijk standhouden? Zodra er extra centen nodig zijn......

Hup Nac

5   4  
Henkie

@Boyke

“Intersant”

😂

10   10  
Nonkel Frans

Zo is dat. De focus moet nu liggen op het alternatief. Er is geen tijd meer om te bakkeleien. De sfeer hier is ziekmakend en weinig constructief. Het is nu er op of eronder.

Onsnac heeft eergister niet voor niks publiekelijk aan Stichting Noad laten weten dat zij zich aanbieden als alternatief. Verder is van Vrolijk bekend dat hij zo weer aanhaakt bij onsnac. Dan kom je weer uit bij de partijen die zich hadden verenigd in kandidaat koper project 076. Ik ga er vanuit dat hier nu achter de schermen keihard gewerkt wordt om de commiteringen met uitgewerkt beleid klaar te zetten plus een potentieel team met stafnamen te hebben. Dat wordt nu een project 076- 016 plus.

Dit is een kritiek moment en daarom van cruciaal belang dat de troepen hier ophouden om elkaar - vaak ongefundeerd - af te zeiken. Want waar 2 vechten gaat een derde met het bot er vandoor. Dat is/was nu bijna aan de orde en dat kan alleen voorkomen worden als onsnac rustig en professioneel door kan werken. Dan kan er binnen 6 weken iets liggen waar Stichting Noad mee voor de dag kan komen en Van Aalst en co geen nee tegen kunnen zeggen.

Gaat het lukken om hier stil of constructief te zijn mannen? Anders zou ik zeggen: BSR gooit de site maar weer dicht maar dan nu met de nette slogan "Ssst work in progress" .
Het zelfde geldt voor de Rat. Sluit de geledingen alstublieft mensen. Als dat kan met een - wij zijn tegen - statement moet dat ook lukken met een - wij zijn voor - geluid.

Als dit forum even sluit kan ieder zonder inzet maar met een mening gewoon lekker buiten ergens op een bankske gaan zitten ouwehoeren. Dan zijn de echte werkers gevrijwaard van onnodige stemmingmakerij. Het journaille mag dan trouwens ook 2 keer nadenken voor ze iets publiceren. Schuif ook maar ff aan op de bankskes en wacht op de witte rook zou ik zeggen.

Zij die echt willen helpen en de club duurzaam in de benen te zetten, weten waar ze zich kunnen melden.

19   5  
Krenk

Geen concreet plan?

Op basis waarvan hebben zij van de aandeelhouders dan het akkoord gekregen om NAC over te nemen?!

6   6  
Bas

@Denn
Naar welke plannen moet ik me schikken? City heeft ze blijkbaar nog niet uitgewerkt.

9   1  
Wanny

@ Krenk

Geld

26   19  
NAC 70

Clubraad en Breda locos zijn niet onder de indruk van de plannen van City.... hoe hoog heb je het dan in je bol ? Ik blijf erbij dat al die verschillende groeperingen juist er mede voor gezorgd hebben dat we staan waar we staan nl 9e in kkd met een selectie en directie die daarbij past.. er is totaal geen objectiviteit meer alleen maar gekonkel en vrezen voor het feit dat ze bij een nieuwe eigenaarschap hun zgn invloed op de club verliezen...come on je bent een supporter en be proud on that !

12   4  
GB

Wat een gedoe. Gewoon simpel houden. Als er geen goede uitgewerkte plannen liggen, van wie dan ook, kan er niet geoordeeld worden. Dus ook de supportersgeledingen nu niet negatief beoordelen. Als zij geen informatie hebben die er toe doet, kunnen zij niks beoordelen, en hoeven ze dus ook niet met een reactie te komen die er toe doet. We willen allemaal informatie maar tot er duidelijke informatie is, die goed beoordeeld kan worden, is alles subjectief. En dat zie je nu terug in alle reacties. Je kunt nu alleen kijken naar beschikbare informatie van Girona, Troyes en Lommel, en daar mag dan ook op geoordeeld worden.

U zijt gegroet!

14   6  
Dun Diëe

@Fred, ik heb meteen even naar Perez en Monssou gekeken maar ik vond nou niet bepaald dat die laatste met zijn bek vol tanden zat toen Perez zijn argument gaf.

Het argument van Perez: of je gaat voor City of je gaat voor eeuwig rommelen in de onderste helft van de KKD. Maar iedere viool weet toch dat er wel degelijk alternatieven zijn?? De keuze is toch helemaal niet zo zwart wit?

Voor buitenstaanders is het koffiedik kijken wat die deals dan precies omvatten, maar Vrolijk en/of de Amerikanen zijn als ze evenveel geld voor de aandelen op tafel kunnen leggen als City gewoon waardige alternatieven. Dan kun je vervolgens inhoudelijk de discussie voeren wie op de volgende laag qua plan en beleid het beste bij de club passen.

Monssou gaf juist precies goed aan waar de schoen wringt met City.

19   6  
De zwijgende meerderheid

In plaats van hard kut of hoera roepen heb ik eens de tijd genomen mij een beeld te vormen. Blijft niet makkelijk en wat echt de beste keuze is zal, met de nu bekende info, echt gissen blijven.

Dan maar determinatie door eliminatie. CFG is echt het einde van alles wat ik nu net zo bijzonder vind aan NAC, en iedere combi met “Ons NAC” wordt weer 30 jaar gekonkel en gezeur. De laaste tikkie naar het zuiden podcasten waren echt een beetje griezelig

12   28  
HupNac

We weten al zo goed als zeker dat City klaar is in Breda.

Is het een idee om een nieuw topic te maken met "hoe nu verder". De City fans kunnen hier blijven huilen en de rest kan verder lullen over de toekomst van Nac.

Nu is het moeilijk praten op het forum omdat er 2 discussies door elkaar lopen.

HupNac

18   7  
Henkie

@Hupnac,

“ We weten al zo goed als zeker dat City klaar is in Breda.”

Bron? Of wie zijn “we” en waarom weten die dat?

20   19  
Nr. 20

Ons NAC? Astemblief zeg…nog keer betweters aan het roer…..

23   28  
Mo

DIE VAN AALST, BUREMA EN VAN WEELDE BLIJvEN MAAR BEZIG OM ONS SUPPORTERS TE S C H O F F E R E N!

DIE KUT 3 MAKEN ONZE CLUB KAPOT!

TUIG!

6   6  
HupNac

@henkie

Scroll omhoog en lees even het artikel...

HupNac

15   6  
Henkie

@Hupnac,

Ik heb het gelezen.

De clubraad en een supportersgroep is niet onder de indruk van de plannen van City.

Hoe leidt dat ertoe dat “we” (wie dan?) weten dat City klaar is in Breda?

Die link mis ik.

21   15  
Ouwe spionkop

@henkie
NOAD schiet de plannen van City af, das nu wel zeker.
Dus mogen ze een alternatief plan, aandragen en dat gaat Vrolijk samen met ONS NAC worden vermoed ik.
Als die het voorelkaar krijgen van Aalst en vrienden uit te kopen dan hebben we een prachtige nieuwe eigenaar van ons mooie NAC.
Reken er maar op dat die nu achter de schermen keihard bezig zijn.

10   6  
Henkie

Dank voor de toelichting.

Of Vrolijk beter is, weet ik niet. Vind hem een beetje “hak op de tak” overkomen. Lijkt snel dingen te roepen, dan weer samenwerken met een partij, dan toch weer niet.. Ik weet niet of zo iemand beter is, maar ik ken van geen enkele partij de plannen.

10   5  
Denn

@Bas

Op basis van je reactie ga ik er even vanuit dat jij in persoon aanwezig was bij de presentatie.

Los van City waren er natuurlijk ook die Serviër, de Amerikanen en vrolijk. Het kan toch niet zo zijn dat geen enkel ‘plan’ deugt?

We kunnen ook zo doorgaan maar dan moeten we er ons bij neerleggen dat we nog verder gaan wegzakken in het moeras dat de kkd heet. Maar ik ben wel benieuwd naar het meesterplan dat de critici in gedachten hebben!

22   5  
GB

Het grote probleem, ook voor City, is dhr. Van Aalst. Die speelt alles en iedereen tegen elkaar uit. Vrolijk is wellicht te naief en heeft zich laten piepelen, de overige "2" grootaandeelhouders laten zich door hem piepelen. Crossminds laat zich door hem piepelen etc.. enz... City ziet nu langzaam waar ze zich mee in hebbe gelaten en zo komt t cirkeltjes rond. Wimpie lacht, Wimpie huilt en laat overal een puinzooi achter.......

U zijt gegroet!


46   15  
Henri

Het is allemaal zo verschrikkelijk veel met twee maten meten. CFG komt met een presentatie en wordt meteen afgeschoten. Vrolijk heeft in de tussentijd zijn plan o.a. met hulp van NAC groeperingen al een aantal keren herschreven en hij mag blijven schrijven tot het er uiteindelijk eens een keer doorheen komt.
CFG wordt bewust zwart gemaakt door een club als Lommel te noemen als mislukt project. Nu zijn dit natuurlijk wel meerjarige projecten en draait het bijv. in de USA, Australië en Japan meer dan goed op sportief gebied, de toeschouwer aantallen en de jeugdopleiding. Maar deze clubs worden bewust niet genoemd. Daar kijken we niet naar.
Als je zo ook op Twitter kijkt zie je dat supportersorganisaties die transparantie beogen in realiteit zelf niets terug communiceren. Vier mensen met allerlei contacten en belangetjes binnen het NAC-se gaan nu even namens 18000 man besluiten wat er moet gaan gebeuren. Ik ga me steeds meer irriteren aan die kliekjes die overal aan de touwtjes trekken, manipulerend bezig zijn en elkaar de bal toeschuiven.
Als ik naar Tikkie naar het Zuiden luister hoor ik altijd gasten uit een bepaalde hoek. Terwijl iedereen kan lezen wie er op dit forum met goed onderbouwde, aanvullende of totaal andere visies komen. Maar de mensen achter nicknames als GeelZwartWit, Fred1, Bommel, Naxioma, vroeger een Buurman worden nooit uitgenodigd om hun verhaal eens te houden en met de presentatoren te discusiëren. Gewoon open en eerlijk. Nee ook hier blijft het ons kent ons en blijft de burcht gesloten.

22   10  
WiSe1979

Wat was er anders te verwachten van mensen die met vooroordelen naar zo'n gesprek gaan...
Of je geeft geen reactie of je geeft een inhoudelijke reactie; 'niet onder de induk' zegt helemaal niets. ...en daar ben ik dan weer niet van onder de indruk!

13   12  
ßred@

Ongeacht de uiteindelijke uitkomst van dit alles blijkt heel die city deal nu al veel schade aan te richten.
Wat een armoedig niveau hier...

Ik neem in elk geval een clubraad waarvan de bestuursleden met naam en toenaam bekend zijn een stuk serieuzer dan alle roeptoeterende nicknames hier.

Jullie branden elkaar af met NON argumenten. "Boehoee ik denk dat jullie domme bouwvakkers zijn dus jullie tellen niet meer mee. " bah... Walgelijk.

Ik heb gisteren gelezen dat mensen het zelfs oke vinden als putin nac koopt. Serieus mensen?

12   17  
Leo

Moeten wij eens niet met zijn allen eisen dat die gVD KUT3 opzouten?

Spandoeken aan de buitengevels?

13   5  
GB

Wat willen de reageerders hierboven dan? City beoordelen op niks concreets? Dan ga je ze dus beoordelen op hun trackrecord en daar word je gewoon niet blij van.

De amerikanen hebben alles, in ieder geval op financieel gebied open gegooid. Of het goed is weet ik niet, maar ze zijn igg bereid dat te doen. Totdat CFG hetzelfde doet kun je nu alleen kijken, nogmaals, naar de info die er wel is. En die js gewoon niet in hun voordeel.........

U zijt gegroet!

10   4  
Geelzwartwit

@henri

Dankje

26   12  
Chris1

Wat ik nog steeds niet snap van het anti City deel van de supporters is het hele Against modern football sentiment wat er bij komt kijken. Waar waren jullie een aantal jaren geleden eigenlijk toen we met een half elftal aan City spelers op het veld stonden? Wanneer hebben we uberhaupt voor het laatst een selectie/bestuur gehad waar we ons als supporters ook maar een beetje mee konden identificeren?

En waarom gaat het voorstel van die rijke Amerikanen niet precies tegen alle zelfde principes in? Of denken jullie dat we met een type als Malcolm Glazer beter af zijn dan met olie sheiks van City?

14   8  
Puckstra

Doe nu ff niet zo achterbaks en deel de plannen met de achterban! Meer openheid van zaken zou een hoop onrust kunnen voorkomen

15   14  
Oosterhout3

@henri,

Van Buurman weet ik 1 ding zeker...
Die is 5.000.000% anti city

@geelzwartwit.
Bij die beslissingen wie er op cruciale posities plaats nemen ben je toch zelf bij als onsnac het doet?!

Ik heb gister je bericht gezien& dat klinkt als een plan, als je dan nog in bepaalde kleinere stappen denkt komt het helemaal goed...

Al weet ik 1 ding zeker, onder city gaat dit zeker NIET gebeuren!(daarom ook mijn tekst onder het vorige artikel)

Ja we krijgen het 1e jaar een groot budget(net zoals lommel etc)
Maar zij kiezen de spelers, zij de trainers, zij de td, de eigenaren krijgen geld als er een transfersom komt en wij mogen 2 weken wachten op een interviewtje hier op de site ipv direct na de wedstrijd....
De voorbeelden zijn legio waar de city group jonge talenten vastlegt met speelgarantie, iets wat ten koste gaat van je eigen jeugdopleiding.

@voorstanders city group

Maak een eigen website, eigen media kanalen en kom met elkaar om contact en treedt naar buiten met redenen waarom, zodat er idd een ander verhaal wordt verteld dan nu...

17   5  
Bas

@Denn
Het plan van Vrolijk was geaccepteerd door de aandeelhouders en NOAD maar (oneigenlijk(?)) tegengehouden door de RvC om verder te kijken. Dan kan er toch daarop worden teruggevallen? Ook niet ideaal, maar i.t.t. City is dat geen weg van no return.

15   4  
Martinus

Ik vind de wijze waarop over de overname hier onderling 'gesproken' wordt heel zorgwekkend. Ik begrijp de emoties, maar je ziet wel heel duidelijk dat er heel veel meningen zijn die - laat ik het zacht uitdrukken - niet echt samen gaan.

Welke weg ook bewandeld gaat worden, welke partij ook de boel overneemt... Er gaat een groot deel problemen zien met de gekozen weg. Ik zie zelf ook bij alle kandidaten mogelijke problemen: Vrolijk die zelf continu de media opzoekt en ideeën oppert die gewoon niet realistisch zijn, klinkt vooral populistisch. City heeft meerdere filialen, waarbij succes bij een groot deel ontbreekt en je vraagtekens kunt zetten bij de oorsprong van de organisatie. De Amerikanen zonder track record, dat is makkelijk aannemen dat zij dan het beste met NAC voor hebben maar ook dat is niet op feiten gebaseerd en een enorm risico. Logisch dus dat elke kandidaat die op pole positie ligt, een hoop kritiek krijgt. Tegelijkertijd hebben we een organisatie die al jaren slecht wordt geleid, met een AD die zichzelf onmogelijk heeft gemaakt, sportieve prestaties die te wensen over laten en spelers in de wachtkamer. Dus willen ook veel mensen eindelijk eens een oplossing. Dus elke partij die in pole positie ligt heeft ook een hoop supporters die ze graag het voordeel van de twijfel geven. Die zich opwinden over diegenen die de partij direct afschieten.

En dat, beste medesupporters, is volkomen logisch. Maar wel zorgelijk. We lijken niet helemaal helder te hebben wat nu echt de prioriteiten zijn (getuige alleen al sommige wensenlijsten die hier de voorbije dagen voorbij kwamen), wat we nu echt willen. En wat nu realistisch is om te mogen verwachten van een partij die NAC overneemt. En dan komt er ook nog tijdsdruk bij kijken. Dit is iets waar we niet zomaar aan uit gaan komen. Niet zonder een normaal dialoog. En dat gebeurt hier nauwelijks.

Ik snap dat we allemaal ons zegje willen doen, maar laten we in godsnaam proberen om een beetje op één lijn te komen. Alleen dan kan je gezamenlijk iets bereiken. En laat je niet opjagen door de tijd. Liever een goede overwogen uitkomst dan een oplossing die niet voldoende in het belang van NAC is, om eindelijk van dit hele proces af te zijn.

Wij zijn NAC. Wij allemaal.

6   4  
Didier

Het zou verbazingwekkend zijn als ze wel een plan hadden met daarin alles meegenomen qua cultuur e.d. Ze zijn pas net komen kijken.
De deal is duidelijk gesloten op een overnamesom en eventuele sportieve intenties.
Weet niet onder welk mom dit gesprek was, maar het zou het beste zijn als het een brainstormsessie was om met elkaar te kijken hoe het in de praktijk kan werken dat de cultuur in de breedste zin des woords behouden kan blijven.
Goed dat meerdere geledingen van supporters zich laten horen, maar probeer vanaf nu zaken voor elkaar te krijgen in gesprekken. Of het moet zijn dat men een heel goed alternatief heeft waarvan de kans van slagen >90% is.

15   12  
Monkeyrockers

@ chris 1 Er is altijd weerstand geweest tegen die huur samenwerking met City , juist omdat het je afhankelijk maakt wat City ons toewerpt . En dat bleek wel na het promotie jaar , waarin we ondanks ( Mari, Ambrose , Manu Garcia, Angelino) slechts 14 e werden . Het jaar erop kregen we niks en vlogen we er keihard uit een klap die we nooit te boven kwamen .

Dit was slechts een samenwerking een totale overname is van een andere orde , waar ik persoonlijk geen onderdeel vanuit wil maken .
Het zogenaamde “ farmen “ van spelers en kopen van kampioenschappen door de city group . Het grote geld heeft alles kapot gemaakt en zal op de lange termijn de huidige Europese supporters cultuur laten verdwijnen .

Ik geloof heilig in de kracht van de regio , en in het bijzonder die van Breda . Als we nu onze club verkopen aan de arabieren komt de kans nooit meer terug dan ben je NAC voorgoed kwijt . We hebben nu de kans om het te proberen met regionale partijen , kijkend naar de successen van Cambuur en Go Ahead Eagles , dan moet hier ook kunnen .
Ps als je anti city bent wil dat niet zeggen dat je pro - amerikanen bent.

19   26  
Ernie

Natuurlijk zou het van de zotte zijn als onze 4 vrijwilligers hier stokje voor gaan steken. Dat wordt dan einde Nac want er is geen andere keuze.

19   32  
Ouwe spionkop

De keus is simpel. Voetbal voor NAC City FC met een blauw stadion vol onbekende buitenlanders die na 9 maanden weer worden afgewisseld voor een volgende lading.
Of behoud van eigen identiteit met een Lokhoff of Stewart en een eigen goede jeugdopleiding en genieten van je eigen talenten.

27   24  
De waarheid

Ach schei nou toch eens uit , hoezo voorstanders die een eigen City website op moeten richten.
Als we zo doorgaan storten we met z'n allen NAC het faillissement in!
Lekker tegen RBC , nou dat is echt geen feestje hoor overnieuw beginnen .
Vreselijk word dat , RBC is al jaren lang aan het ploeteren in de kelderklasse van het amateur voetbal!

City group gewoon accepteren .
Liever een elftal die elke keer veranderd waarmee NAC naar de eredivisie gaat
Dan straks met z'n allen op een hobbelveld tegen bijv de Rimboe op Wouwse plantage!

10   7  
Wanny

@ Ouwe

Die keuze is voor iedereen anders. De ene wil sportief succes waarbij eigenaar of wie in het vekd staan minder uitmaken.

De ander wil geen onderdeel zijn van een grote club en zelfstandig blijven.

En weer anderen willen een regionale smoel op kantoor en veld.

En alles wat daar tussenin zit.

Uiteindelijk hebben RVC en Noad een officiële rol in dit proces. Dus daar moeten we dan maar op vertrouwen. Die mensen wegzetten als minkukels slaat ook nergens op. Zij voeren de rol uit waarvoor ze zijn aangesteld.

13   7  
Wanny

@ De Waarheid

Met of zonder City hoeft er niks failliet te gaan. Tenzij de aandeelhouders dat moedwillig doen.

3   58  
wollahahsahbee

hahahahahahaahahhahah jullie club is helemaal naar de kk ah zwimpies!!! lekkkerrrr voor julllie

27   14  
Chris W.M.

@ ERNIE

Nou niet zo dramatisch doen. Het alternatief staat al te trappelen in de coulissen, er gaat helemaal niemand failliet. Ténzij de aandeelhouders dat willen. Maar die hebben straks de keuze in 6-7 miljoen verdelen en bijschrijven op de bankrekening of al hun geïnvesteerde geld verliezen. Die kiezen wel eieren voor hun geld.

21   7  
Chris1

@monkeyrockers
Ik ben het met je eens hoor, ik zie het liefst ook geen arabieren of amerikanen bij onze club. En laten we hopen dat er alsnog een regionale partij partij opstaat met een concreet plan om ons van deze ellende te verlossen. Ik heb er helaas mn twijfels bij.

Ik stoor me alleen nogal aan de overdreven selectieve verontwaardiging van o.a. BSR (site op zwart etc.). Terwijl naar een organisatie als ‘Global football corporation?’ blijkbaar wel geluisterd wordt. Het komt een beetje hypocriet over.

15   14  
Jan

@Chris w.m.
Het alternatief Karel Vrolijk en wie weet met welke partij hij nu weer in zee gaat. Wat ik nergens lees en ook niet tijdens de podcast hoor is dat dhr. Vrolijk, als grootste aandeelhouder (70 - 30) ook nog ja heeft gezegd tegen een samenwerking met CFG (gegenpressing podcast). Het moreelkompas is dan compleet zoek. De eager om de (gedeelde) eigenaar van NAC te worden is groter dan met wie ga ik in zee en wat zijn dit voor lui.

18   11  
H.V.M.

Laat ik voorop stellen dat er in mijn woning geen slingers opgehangen gaan worden als de City Group met de scepter in ons stadion gaat zwaaien.
Maar het is natuurlijk een drogreden om te zeggen dat er bij eventuele overname elk seizoen een nieuwe selectie zal staan.
Al ongeveer een decennium zijn bijna alle voetbalclubs complete duiventillen geworden en als er een club is die daar de laatste jaren flink aan mee heeft gedaan dan is het onze club wel.
Als het dan nog minimaal middelmaat was geweest hadden de meesten er nog wel mee kunnen leven.
Helaas ligt het niveau zelfs dáár nog mijlenver onder en dat verklaart meteen de huidige onverteerbare stand in de gammele Keuken Divisie.
Waar wij eigenlijk allemaal met smacht op wachten zijn vooral de kleine letters uit het mogelijk opgestelde contract.
Pas dan kunnen we een juiste conclusie trekken!
Dat Clubraad en Loco's nog niet enthousiast zijn valt te prijzen, maar ik verneem tot nu toe niets waar ze wél enthousiast van zijn geworden?
Het lijkt mij sterk dat tot nu toe alle kruisjes bij 'nee' zijn ingevuld.
Kortom er blijft, in ieder geval voor ons,
nog veel onduidelijk en dat betekent ook dat we Überhaupt nog niet voor de 'juiste' partij kunnen kiezen.

10   14  
Ed

Waarheid@
Wat moeten we idd anders. Zo aankloten schiet ook niet op. Alternatieven zijn er niet.

15   19  
Sven

City is twijfelachtig natuurlijk maar wat is het alternatief dat er binnen 6 weken moet zijn? Meneer vrolijk? De man die met populaire opmerkingen probeert de supporters voor zich te winnen? Ja een nieuw stadion en Ernie terug. Euh de gemeente heeft de grond al gekocht en Ernie kan ook naar de knvb!! De Amerikanen dan? Dan komt van Hooijdonk weer in beeld dat was ook hartstikke succesvol! Het is gewoon allemaal niks maar dit is het gevolg van al die jaren kut beleid!

27   18  
De waarheid

Jarenlang aan ploeteren in de keuken kampioen divisie is zeker een optie?
Dan gaat NAC uiteindelijk wel failliet....

29   2  
Fan uit Zevenbergen

Hup Stichting NOAD 💛🖤💛🖤 succes ermee

31   8  
Bas

Volgens sommigen zijn er maar twee opties: overname door City of faillissement. Iedereen doorziet dat dit een vals dilemma is. Wat een kleuterniveau. Het is niet alsof de aandeelhouders voor CFG niet al met een andere partij een akkoord hadden bereikt.

15   14  
Monkeyrockers

@ chris 1 De BSR site op zwart was denk ik ook meer een primaire reactie vanuit het supports hart dan een doordacht plan om pro city fans de mond te snoeren . Ik denk inderdaad zoals jij al aan geeft dat er een hoop zogenaamde pro city fans gewoon de plannen willen zien en die nu hun hakken in het zand zetten omdat ze of niet gehoord worden of als niet echte NAC ers worden bestempeld .
Die nuance mag best gemaakt worden .
Mijn eigen mening blijft , ik hoef geen plannen van city te horen of zien hun “ signature “ is inmiddels al duidelijk te zien bij Lommel en Troyes .


@ h.v.m.
“Dat Clubraad en Loco's nog niet enthousiast zijn valt te prijzen, maar ik verneem tot nu toe niets waar ze wél enthousiast van zijn geworden?”

Misschien is dat ook wel gelijk een trieste conclusie , dat er ook simpelweg niks is om op dit moment enthousiast van te worden ?

22   40  
Steef

Haha @bsiderats zet die duimpjes even af. Hier zijn trollen met vpn aan het werk. Binnen 1 minuut + of - 10.

Namen die nooit posten en nu ineens pro city zijn. Terwijl er voorlopig geen enkel argument voor te bedenken is. En genoeg tegen.

24   7  
Nacman

Welke vragen zijn er gesteld aan city en welke antwoorden hebben jullie gekregen.
Anders blijft het voor de rest van de supporters vissen in het donker
Niemand kan nu iets beoordelen dat is niet transparant.

17   15  
Spionkop

Zonder een oordeel te geven over de city groep, ik ken immers hun plannen niet. Maar buiten dit, hoe denkt men hoe het sportclub-landschap er over laten we zeggen 30 jaar uit ziet?

Ik denk dat dan alle sportclubs in handen zijn van rijke particulieren, of investeringsmaaschappijen. Ik denk dat die route onomkeerbaar is.

Daar kan je op tegen zijn, en ik heb zeker ook mijn twijfels. Maar zo zal het gaan. Je ziet het nu al bijna overal. Of men is al in handen van zo een partij, of men zoekt zo een partij.

De vraag is wat wil je nou, de rest van je leven chagreinig zijn, dat het zo gaat? Of ze zullen we er alles aan doen dat de juiste partij hier komt te Wie dat dan ook is.

NAC komt sowieso handen van een groep, of je dat nu wilt of niet. Nu overal op tegen zijn, bij voorbaat, brengt ons nergens.


Dan lees ik, ja maar we verkopen onze ziel, maar dat vind ik zo een holle uitspraak. Was die ziel er ook al in de beatrixstraat toen ik daar met 2000 man zat te schelden op Jo Jansen, of Cor Pot? Was het die ziel op de grote markt, waar we met slechts een paar honderd man in de vrieskou stonden bij een gemeenteraad voor het voortbestaan van NAC?

Was die ziel misschien zichtbaar tijdens het Roeland Oltmans bewind? Tijdens NAC basketball wellicht dan?..

Aanvaard dat het sportclubklimaat verandert, dat doet het continu. Doen we dat niet, dan blijven we elkaar in de haren vallen, en komen we later uit bij een nog veel slechter alternatief.







12   7  
Geelzwartwit

Er zit best wat in die opmerking dat we nu ook ieder seizoen andere spelers hebben en als ze een beetje talent hebben zijn ze of na 7 wedstrijden weg of na 6 maanden naar Japan of weggejaagd naar Bologna.

Hoeveel spelers en trainers en assistenten hebben we afgelopen jaren gehad. Dat Is in combi met de sportieve uitholling en teloorgang bijna niet te evenaren.

Hup NAC en nu even hup Max!
Lekker ff iets positiefs 😊

24   15  
Nm

Karel met zijn 3 PowerPoint slides en een 15 miljoen gat in zijn budget had een goed verhaal hahah.

Zeg gewoon dat je city niet ziet zitten en draai er niet omheen. Tot nu toe heeft geen enkele koper een verhaal laat staan een goed verhaal. Daarnaast zijn sprookjes ook verhalen dus wat voor garanties heb je?

28   29  
NAC supporter

Gewoon goedkeuring geven
We kunnen niet zo aan blijven tobben om alsnog NAC nog verder zien af te glijden.
Dit is de redding voor NAC
Niet dat bouwbedrijf en de Amerikanen want dat word echt niets
Willen we NAC redden ja of nee?

21   8  
De zwijgende meerderheid

Zo diep zitten wij er in. Veel oprechte NAC-supporters zijn deze wanorde zo beu dat ze de pas een mening over CFG willen geven als het uitgewerkte plan er ligt. Ik snap de “alles is beter dan dit” en “mooi voetbal mag ook wel weer eens Gvd” echt. Mijn hemel wat een bende, met afstand de diepste gierput tot de rand gevuld.

Combi’s van supporters met locale zakenmensen moeten toch echt never een club in eigendom nemen. Dat heeft ons de afgelopen 30 jaar geleerd toch. Toch???

Ik hoop nog op de Amerikanen e/o Karel Vrolijk het mogen doen. Dat Vrolijk verweten wordt dat hij wispelturig is vind ik niet helemaal fair. Hij was op zoek naar steun en het spreiden van zijn risico’s, kan je hem dat kwalijk nemen? Hij zet de centen van zijn gezin op de balk hè, voor een passie. Je bent geen kleine als je zo’n bedrijf kan opzetten. Misschien is de juiste partner zoeken wel zijn kracht, normaliter staat elke scheet alleen niet gelijk op de socials

2   0  
Den Hoge

Het is voor mij totaal niet meer duidelijk welke besluitvorming op welk moment heeft plaatsgevonden en wat daar dan de reden voor is geweest. Ook dit bericht is weer een waar ik eigenlijks niets mee kan.

Er zijn nog steeds alternatieven, dan wel afzien van verkoop, maar een faillissement zie ik niet gebeuren. De huidige groot aandeelhouders lijken nu al geen x percentage verlies te willen nemen op hun investeringen, zij hebben toch totaal geen baat bij een faillissement?

5   15  
De muzikant

@tip: drie beker finales, wow. Neem ons mee in jouw roemrijke levenservaring.

13   8  
MickJ

Geen info of hoogte van City ?
Je denkt toch zeker niet dat City
met alle gegevens loopt te strooien
bij o a de Loco’s
Zou ik ook niet doen.
We hebben het niet over een pak
suiker .
Nee nee duidelijkheid bij diegene
die verantwoordelijk gesteld kan
worden op verdere verloop .

19   13  
Spin

CFG is kut, maar mensen die denken dat Vrolijk met een zesde poging wel de juiste man is zijn zo mogelijk nog naïever!

16   8  
Mozz

B Side Rats op Zwart geweest. Nee, dat is de oplossing. Informeren, informeren. De gemiddelde NAC supporter snapt er helemaal niets meer van. 50 jaar NAC-supporter. Geef eens in het kort en duidelijk aan wat er aan de hand is. Dank.

8   7  
Braze

Begrijp ik goed dat ManCity alleen de aandeelhouders betaalt en verder niets doet?
Hebben we bij NAC dan geen concrete plannen liggen over het financieel en het voetbaltechnisch beleid voor de middellange en lange termijn.Geef die aan City en zeg dat je het zo maar dan beter wil.
Ik vind het vreemd dat geen van de biedende partijen kan voldoen aan de eisen van de Loco,s en de clubraad. Maar de afgelopen jaren , zonder beleid, waren ze angstig stil!

15   16  
Eddy W (BSR)

Dat wij op zwart gingen was inderdaad omdat dit ons als supporters een stap te ver ging. Voor mij persoonlijk: het moet bij NAC om NAC draaien en ik zie het liefst een elftal op het veld met spelers waar ik iets mee heb. Hoe fantastisch ik het tweede jaar onder Vreven ook vond, ik heb gewoon veel meer met een Van Schuppen of een Seuntjens dan met een Ambrose.
Daarnaast is het trackrecord van City in Europa niet heel geweldig.
Daarnaast zie ik voor City twee scenario's waarin NAC qua opleiding voor hun spelers het meest waard is, bovenin de kkd of bovenin de eredivisie...

@Henri, wij hebben in het verleden meerdere keren met enkele mensen contact gehad of ze wilde aansluiten bij de podcast met eigenlijk altijd een negatieve reactie. Voor vrijdag stond die uitnodiging voor iedereen open, niet all en door mensen die wij wilde. Maar ook hier kwam niemand op af. Als er iemand is die met (een deel van ons) in gesprek wilt gaan en een andere visie heeft willen we daar best over praten. Onze contactgegevens zijn oa hier te vinden, maar bericht op Facebook of insta kan ook altijd.

25   17  
Bavel NAC

Schijnt dat de mensen van City heel erg onder de indruk waren van het bezoek van de feestcommissie en de zich zelf tot een soort OR verklaarde clubraad.

Die mensen ( de rijkste club op aarde met de beste mensen in dienst) moeten zich naderhand gek gelachen hebben om de poppenkast. Het is voor City graag of niet. Zij hebben geen problemen he.

16   12  
Tip

Tsja als mensen de geschiedenis niet meer kennen moet ik op hun akelige toontje wel even reageren. De 3 bekerfinales : Ajax -NAC op de radio. NAC - nec in de Kuip. Onvergetelijk. Een droom. NAC-psv. In de kuip. Om snel te vergeten maar ik vergeet het nooit meer. Betreffende de deal met City. Ik wil gewoon een volwassen eerlijk democratisch proces wat de meerderheid van de supporters en sponsors wil? Mijn mening is niet eens belangrijk. 👍

41   18  
Kleine sponsor

Kijken naar spelers waar je iets mee hebt, die in je straat wonen die” hallo” tegen je zeggen?

Het is een topsport bedrijf. Geen amateur vereniging met een ledenvergadering waar je mag stemmen.

NAC is een BV met aandeelhouders die hun aandelen willen verkopen. Zij bepalen aan wie. NOAD toetst.

En dan: doooorrrrrrrr, stop de soap, stop met zeuren.

Je beslist als supporter of sponsor over 1 ding: koop ik een kaartje / verleng ik mijn contract.

Voor mezelf sprekend: als ook dit verneukt wordt door “supporters” reken ik nog een jaar 4 stoelen in de box af omdat contract doorloopt, gaan de bordjes per direct weg en wens ik iedereen het beste met die schijt 5e colonne.

14   6  
Braze

Kunnen de Clubraad en de RVC mij/ons duidelijk maken op welke concrete criteria de plannen van de overname partijen beoordeeld zijn/worden?
Nu hoor ik alleen maar dat "HET "niet deugt.
Nu weet ik alleen dat het beleid bij NAC al heel lang niet deugt.
Als ik op de site van de Man City Football Group kijk kan ik heel concreet zien hoe hun beleid op hoofdlijnen er uit ziet en wie voor wat verantwoordelijk is.
Je moet op basis daarvan in gesprek met City de plaats van NAC na een eventuele overname kunnen bepalen? Alleen roepen dat het kut is kan ieder kind

15   13  
TheButcher

Zonder CFG gaat NAC failliet? CFG is het failliet van NAC.
Wat met CFG rest is hetzelfde lot als dat van Kwatta, de naam bestaat nog maar ook niet meer dan dat: https://www.kwatta.be/

16   14  
Monkeyrockers

@ kleine sponsor Dus 8 jaar lang wanbeleid door de grote drie was geen reden om te twijfelen om als sponsor te stoppen ? Maar als de “ supporters “ dit blokkeren ben je er klaar mee . ….

20   12  
Fred1

@ Braze dat kunnen ze niet.
Blijkbaar houden ze die informatie liever voor zichzelf om niet nog meer tegenstand te krijgen.
Ze verkopen hun ziel liever aan 4 nitwits van de clubraad en 3 kneuzen van de RVC.
Het is gewoon te gek voor woorden en heeft niks met democratie te maken.
Ze kunnen de overgrote meerderheid niet eens vertegenwoordigen als die geen stem krijgen en monddood gemaakt worden.
Simpel stuur als NAC alle seizoenkaarthouders een brief of mail met de vraag of ze het wel of niet eens zijn en het antwoord heb je .
Echt ze weten niet wat ze aanrichten.

24   10  
Kleine sponsor

@monkey,

Tot voor dit jaar speelden we nog ergens om: vechten tegen degradatie / strijden om promotie.

Nu is het niks. En als City niet door gaat is het over en uit. Die Amerikanen worden het niet, komen nooit door toetsing knvb, in Karel en bij wie hij zich nu weer aansluit geloof ik niet en als er niet verkocht wordt zullen de 3 er € 0,0 in stoppen en speel je weer voor de kat zijn kut met de eigen jeugd. Daar krijg ik geen klant voor warm om mee te gaan en ben er zelf ook klaar mee om naar groeiend gras in de kkd te kijken.

11   8  
NAC Liverpool Forever

Wat gaat er nou gebeuren als de City Group NAC echt overneemt?
Gaan de supporters dan weg , en richten ze een soort van NAC 2.0 op bij Baronie bijv?

En kijk eens naar mijn nickname ik ben absoluut GEEN City fan.

Het liedje ''Blue Moon'' doet me totaal niks!

13   19  
Hugo

@bsiderats. Zet de duimpjes maar uit hoor. Dit neemt niemand meer serieus.

15   8  
Spongebob

Of ze nu wel hun plannen gemeld hadden gisteren (en die waren misschien wel positief) nog dan waren de supporters het nog niet eens.

Tis toch nooit goed!!!

Volledig met fred1 eens

11   5  
@ Monkeyrockers

@ kleine sponsor . De grote 3 gijzelen onze club en creëren tweespalt onder supporters/ sponsors door niks te investeren en al het tafelzilver te verkopen .
Het gevolg mensen die puur voor het voetbal komen of zoals jij ook zakelijk mensen mee willen nemen , raken gefustreerd en haken af omdat je naar niks zitten te kijken .
Dan is de worst die City heet aantrekkelijk om in te bijten .
Jij denkt ook dat kleine sponsors hetzelfde worden behandelt door de City Group of worden die ineens straks ook naar de zijkanten van de hoofdtribune gestuurd omdat het toch maar klein bier is ?
Ik durf er mn hand niet voor in het vuur te steken , jij wel ?
Moraal van het verhaal is , we kunnen deze beslissing met zn allen maar 1 x maken . En een korte sportieve opleving ( zie Girona ) weegt bij mij zeker niet op tegen alle negatieve scenarios die city met zich meebrengt .
En wat gebeurt er met NAC als de sjeik er klaar mee is of als er sancties tegen Saudi Arabie of de Emiraten komen , dat hadden we 3 maanden geleden met Rusland ook nooit verwacht .

18   18  
Noad1976

Bang hun macht kwijt te raken zielige vertoning clubraad.

19   23  
Noad1976

Die super supporters willen kost wat kost hun invloed behouden en hun gedram brengt nac al 10 jaar naar de afgrond. Persoonlijke rancunes en emoties. Als de grote drie slim zijn laten ze het nu klappen einde NAC. Die supporters gijzelen onze club niet de grote drie. De Amerikanen en Vrolijk zijn geen opties ook niet voor de KNVB. Laat de clubraad maar uitleggen dan waarom de Amerikanen zo goed zijn ze verkopen hun ziel zo graag aan de yankees.

11   4  
NAC!!!

Vreemd mijn reactie weggehaald is!

Zoals ik al melde: Van Aalst was al lang bezig met City voor de overname.
Dat andere buitenspel zijn gezet is gewoon zijn manier van handelen.

En voor de gene die denken dat City de oplossing, totaal niet: Dan blijven we nog zitten met enkele mensen waar we vanaf willen…

13   4  
RV

Ik moet zeggen dat ik enorm veel respect heb voor die gasten die met hun podcast en tomeloze vrijwilligerswerk altijd kritisch zijn naar onze club.

Ik denk dat het nu soms wel een beetje doorslaat maar als ik dan die acties zie bij de stadions van Troyes, Lommel en zelfs het grote City maakt me dat wel trots. Verder is het vooral een beetje (net als een Sjoerd Mossou en Helene Hendriks op nationale TV) dat altijd maar er bij willen horen en zogenaamd de naam van NAC hoog willen houden. Willen doen alsof we zo cult zijn. Maar laten we eerlijk zijn, er zijn veel grijze clubs die ons al lang voorbij zijn.

Nogmaals, het verbaast me dat er niet 10.000 man voor de stationstraat staan. Als de afgunst echt zo groot is dan zouden er toch wel echt grote acties komen in plaats van eenmans acties. Ik twijfel, maar als ik het gevoel heb dat er 10.000 man achter staan dieb tegen City zijn dan denk ik dat ik sneller over gehaald ben om partij te kiezen. Klinkt besluiteloos maar tot op heden weten de meeste supporters echt helemaal niets. Ik behoor er zelf ook toe.

Als City kan bevestigen dat ze geen Engelse staf benoemen, Manders op de trein zetten en de identiteit willen bewaren dan ben ik wat geruster. Maar tot die tijd weet ik het niet. Ik ben in ieder geval wel klaar met die troosteloze wedstrijden op dit kut niveau en de sfeer is ook al meerdere jaren nep en gemaakt, laten we niet in die nostalgie blijven hangen.

Maar nogmaals alle credits voor die kritische spandoeken. Dat is ook onze identiteit. Mooi.


9   6  
NAC Liverpool Forever

Het is een feit , dat als de City Sjeik group de boel overneemt, wij nog niet af zijn van Manders....
Dus laat een ander het dan maar overnemen , Karel met zijn bouw bedrijf the Yanks?

I don't know?!

Let wel op de KNVB is streng (kijk maar naar Fc den Bosch) toen met die zoon van Merab Jordania

Maar de tijd tikt wel door....

NIEMAND is groter dan de club!

17   19  
Noad1976

Als City Manders ontslaat dan is het ineens wel een goed voorstel zo simpel zijn de supporters hier. Een paar kneuzen in de clubraad en breda locos oftewel stichting NOAD zijn straks verantwoordelijk voor het faillissement van NAC . De KNVB gaat jullie voorkeur afschieten en dan zegt City toedeloedoki slimmerds. Dit word einde oefening.

41   9  
Kleine sponsor

@monkey

Zou niet weten waarom sponsors anders behandeld worden. Ik koop stoelen, eet vooraf iets met relaties en kijk voetbal. Praat wat na met mensen en ga naar huis. Hoef geen inspraak over wie er trainer wordt, wie de team manager is, wie de jeugd traint enz. Lijkt mij dat zij daar meer verstand van hebben en wat de opleiding nu aflevert sluit niet aan bij het sportieve niveau dat wij nastreven. Het lag niet aan de vorige trainer he dat Azzagari en Kestens niet mee konden in top KKD. De enigen die dat geloven zijn de objectieve jongens van De Stem.

Voetbal, bekenden zien en relatiemarketing zijn bij mij leidend. Niet wat de clubraad vindt, of dat oud NAC ook eindelijk eens gaat betalen om binnen te komen, of dat de 5e colonne van buiten de bc club zonder extra kosten telkens weer in hoofdgebouw rondloopt alsof de club van hen is.

Mij maakt het niet uit of er mascotte komt, als de jongste jeugd dat leuk vindt, geef ze dat en ga daar niet voorliggen.

Ik kijk liever 1 jaar naar Garcia en Angelino dan 3 jaar naar Azzagari en Mashart. Over de eerste twee hebben we het nu nog.

Geld verdienen met deze opleiding zal incidenteel best eens lukken maar gaat nooit een structurele bron van inkomsten worden. Zeker niet zolang we in de KKD spelen.

Die angst bij mensen dat je met het grootste voetbalbedrijf ter wereld een moordenaar binnen haalt deel ik niet, zeker niet omdat we zelf al op sterven na dood zijn en krampachtig vasthouden aan wat ooit zo leuk was aan de Beatrixstraat. En ja de grote 3 zijn hoofdzakelijk verantwoordelijk voor de status. Maar er is nu een oplossing en daar moet je op zijn minst naar luisteren voor je ze direct in de bek spuugt en wegjaagt. Luisteren, vragen stellen en communiceren. Maar niet door de loco’s en de clubraad. Dat is een beetje of Johan Vlemmings met Biden gaat praten.

Rustig blijven en een wel overwogen besluit nemen en je niet gek laten maken door een groeperingen ( BNdeStem, Gabriels, Karelse, Fansites) die maar 1 oplossing zien: de Amerikanen die niet door de KNVB check komen die baantjes hebben liggen voor genoemde personen en die beinvloeders als Van Hooijdonk, Mossou en Hendriks handig de menigte laten bespelen. Hendriks zegt voor de Amerikanen te zijn, want die hebben met haar gesproken. Dat lijkt me een geweldig argument. Nu nog zorgen dat ze laten zien wie de daadwerkelijke eigenaar van dat vage investeringsclubje zonder ervaring in de voetbalwereld is en waar zijn geld vandaan komt. Anders gaat het eerste poortje van de check bij de KNVB dicht, als ze daar al komen. Crossminds maakt zich onsterfelijk belachelijk als ze een partij die dit niet voor elkaar heeft voordragen. Maar misschien dat Karel zich nog een keer laat gebruiken om door het UBO poortje te komen.

9   4  
NAC Liverpool Forever

Niemand is groter dan de club .
Let op dat geld voor IEDEREEN!

Maar ik snap NOAD1976
De tijd tikt door!

25   13  
Belgische Naccer

Geen Plan?

Dat past dan perfect bij NAC. Wij hebben al 20 jaar geen plan.

En wat is de inbreng van de Loco's en de clubraad geweest in deze meeting? Gewoon allemaal lekker apatisch met de bek open, achterover geleund?

Dit is de kans! Sta op, presenteer de voorwaarden die je vastgelegd wil zien aan City. Ventileer al die angsten betreft, clubidentiteit, cultuurbehoud, "de ziel"...en weet ik wat er allemaal verzonnen is, en los het op!

Het is en blijft weer amateurisme ten top. Wanneer staat er nou eens een echte leider op binnen NAC of clubraad. Iemand zal het voortouw moeten nemen en de koers met City uit moeten zetten.

Wel allemaal commentaar leveren, maar niets maar dan ook niets zelf inbrengen om de toekomst van NAC te waarborgen. Deze club stevent gewoon af op een faillissement op deze manier.

35   35  
Otjes

Beste mede NAC supporters het wordt steeds gekker.

Vandaag is me ter oren gekomen dat de Clubraad en Loco's echt onder te indruk waren van het City verhaal. Er was geen speld tussen te krijgen en iedereen leek enthousiast.

Echter door druk vanuit verschillende supporter gelederen durft men dit niet te communiceren. Er heerst angst voor bakstenen door de voorruit. Nac wordt gegijzeld door enkele supporters groepen en angst cultuur.

Het schijnt ook te zijn dat iemand van de Loco's er persoonlijk belang bij heeft dat de Amerikanen als eerste uit de bus komen uiteindelijk.

Als dit waar is dan is dit in en in triest. Er wordt niet uit het belang van Nac besloten maar uit angst voor, etc.

7   15  
Toontje

Het schiet nog steeds niet op
Perspectief is nog steeds waardeloos

en zo stevenen we toch langzaam/snel af op het vorig jaar al
voorspelde

FAILISSEMENT

Heel onzer club naar de kloten dankzij de 3 en oetlul Manders

31   15  
Ivo

@Kleine sponsor
Touché. Er wordt door een klein groepje mensen nu heel hard geschreeuwd dat we dit echt niet moeten willen. En als zoiets gebeurt, gaan anderen vaak een kritisch nadenken.

Het interesseert me geen hol wie er in de bestuurskamer rondlopen, ik ga naar NAC om leuk voetbal te zien, spannende wedstrijden en zeker in de KKD wil ik zien dat NAC één van de betere ploegen is. Het laatste goede seizoen was een goed seizoen DANKZIJ De City Group, en natuurlijk is dit geen liefdadigheids instelling maar een zakelijk bedrijf.

Laat het daar nu bij NAC aan gescheeld hebben, zakelijkheid. Of het nu de ruzie was tussen Lokhoff en Steijn, tussen Hyballa en Weijs en van den Abeelle, tussen Manders en de supporters, de laatste jaren is het een janboel, een amateuristische bende. En onze fijne lokale bestuurders zijn daar verantwoordelijk voor.

Als er een goed, kapitaalkrachtig, zakelijk alternatief komt voor de city group: Graag en prima, doen! Maar blijven aankloten met een nieuwe generatie van Aalstjes, daar pas ik echt voor. Doe dan die City Group maar.

26   24  
Noad1976

Die hele clubraad en breda locos hebben een persoonlijke vete tegen City ook bndestem lijkt wel propaganda kanaal tegen City. Ze komen niet met inhoudelijke plannen of een alternatief ze stellen hun macht en ego boven de toekomst en het voortbestaan van NAC. Ik begin het gevoel van bedreigd worden door Steijn steeds beter te begrijpen. Deze supporters gaan ver heel ver!!

10   11  
Bavel NAC

Ik weet niet of dat waar is, maar dit was wel mijn vrees. Maar dan mbt de Stichting NOAD leden.

16   8  
Belgische Naccer

@ Otjes

Dat lijkt me een realistischer uitleg...dan dat CFG geen plan zou hebben...

Maar als dit echt waar is, dan is dat echt een in- en in-trieste situatie.

Je laat je toch niet chanteren door een paar roeptoeters?
En dat er dubbele belangen zouden zijn in de clubraad...zou dit niet het "onafhankelijke instituut" moeten zijn? Is dit niet het hele idee van deze raad?

Hoe dan ook , ik snap er weer helemaal niets van.
Wie staat er nou eens op binnen NAC en geeft nu eindelijk eens openheid van zaken?

Waarschijnlijk niemand...Manders zou dit moeten communiceren, maar die heeft al zijn geloofwaardigheid al lang verspeeld. En toch zit hij er nog...

Dit kan ook echt allemaal alleen maar bij NAC.
Ik hoop toch dat alle angst en chantage, plaats maakt voor gezond verstand en een goed plan voor de toekomst van NAC. Een toekomst zonder de grote 3 en Manders.

Alle andere oplossingen waarbij 1 van bovenstaande personen actief blijft binnen de club...zijn KUT.

29   17  
Dos

Beschamend, dat is het gedrag van BSR, SBL richting de evt overname.
Grow up!

25   14  
De Waarheid

Onbegrijpelijk dat diverse groepen voor mij de keuze maken bah.

24   10  
Rbull

Onze supportersplatformen, welke inhoudelijk op de hoogte zijn van het gesprek wat gisteren heeft plaatsgevonden, zijn op dit moment geen haar beter dan de grote 3. Want ook zij hebben op dit moment NAC met haar supporters in een houtgreep.

Zij denken acties op touw te mogen zetten. Wellicht terecht of wellicht onterecht. Ik heb geen idee, maar deel ajb je informatie met de andere supporters. Daarmee creëren we meer eensgezindheid en duidelijkheid.

38   22  
Ronald van Haafteren

Wie denken die lieden die naar Manchester zijn gegaan in hemelsnaam dat ze zijn om mijn club zo te schande te zetten. Jullie noemen het “jullie club”, mijn vrienden en ik noemen het “onze club”. Wat geeft jullie het recht om onze club zo de afgrond in te rijden. Jullie vinden dat een deal met City onze club de afgrond in dirigeert, wij vinden dat jullie met de pogingen de deal tegen te houden onze club de afgrond in rijden. Lekker recalcitrant zijn en er op kicken dat vreemden het mooi vinden dat “we” het voor elkaar krijgen om een stokje voor overname te steken. Wij zeggen dat na overname door de Amerikanen en/of Vrolijk onze club ter ziele gaat met het binnenrijden van GB, JP, TL, JG, etc. etc. Als voetballers leuk tot goed maar als beleidsbepalers nog nooit iets klaargemaakt dat beter is als alle flapdrollen hier de laatste jaren.

Leg om te beginnen ons maar eens uit dat NAC meer van jullie dan van ons zou kunnen zijn.

24   20  
De muzikant

@otjes: stomme oetlul, welke nitwit heb jij gesproken of wat probeer jij hier voor stemming te kweken? Ze, de groepen die erbij waren, waren juist totaal niet onder de indrukindruk van City. In tegendeel zelfs.

19   12  
Henk

@Otjes
Maak die aantijgingen maar eens hard. Boter bij de vis. Je verhaal is op zichzelf al erg ongeloofwaardig en dat het uit jouw mond komt helpt daar niet bij.

13   16  
Noad1976

@ Henk doet de clubraad en breda locos ook boter bij de vis. Waarom keuren ze alles af namens alle supporters???? Waarom brengen ze voortbestaan NAC in gevaar??

29   19  
Chris W.M.

Jarenlang meeliften op de acties en de sfeer die de supportersgroepen het stadion binnen brengen en waardoor NAC de naam heeft een échte voetbalclub te zijn en dan nu klagen ‘dat je niet gehoord wordt’.

Dat betekent dus dat we meer supportersgroepen gaan zien de komende tijd, misschien een nieuwe website erbij? Alles om je mening te kunnen laten horen?

14   16  
Nac

Haha die mensen die bij de city groep willen horen wat een grap.

Kies dan een club uit de ere. Lekker met 11 buitenlanders spelen die bij 3 goede wedstrijden naar een andere clubs gaan.

34   31  
Bavel NAC

Wat een eikels die spandoeken op hangen in Frankrijk en Engeland bij City.

Hier wil geen fatsoenlijke sponsor of overname kandidaat nog iets mee te maken hebben.

Als er iets besloten wordt wat deze clubgijzelaars niet zint, heb je ellende.

28   18  
Ronald van Haafteren

Dus ik mag me alleen supporter noemen als ik een spandoek ophang, een fakkel in de fik zet of met mijn grote muil vooraan ga staan?

18   14  
Lamington

Otjes

Namen, rugnummers en complete data.
Zo niet, ben je een slappe, uit je bek lullende en stemmingschoppende zak.

Ik lees graag jouw weerwoord waaruit blijkt dat je niet volledig uit stierenpoep bestaat.

32   18  
Bertus3

Ik vraag me af of de clubraad, Bsiderats en de RVC zichzelf nog in de spiegel aan kunnen kijken en nog kunnen slapen.
Ik zou mijn ogen uit de kop schamen.
Ik ben het volkomen eens met andere schrijvers, heb me al die tijd gewoon zand in de ogen laten strooien, niet de grote 3 maar uitsluitend jullie zijn verantwoordelijk voor de penibele situatie waarin we nu verkeren.
Sterker nog, iedereen zal jullie straks ook 100% verantwoordelijk houden voor de gevolgen die hieruit gaan voortvloeien.
Schaam je kapot jullie hebben het met een paar man puur uit egoïsme en wrok jegens Manchester voor elkaar gekregen om een club die 110 jaar bestaat te elimineren.
Jullie zijn nog erger dan de grote 3 er is een gesprek geweest en jullie willen alles voor jezelf houden omdat de waarheid niet verteld mag worden.
Openheid en je werkelijke drijfveren durven vertellen dat zit niet in jullie genen.
De waarheid is trouwens dat Manchester wel degelijk een goed verhaal heeft waar andere geledingen wel van onder de indruk zijn.
Ook ik ga me steeds meer verplaatsten in Steijn en Manders jullie maken iedereen het werken gewoon onmogelijk.
Wat heb ik me al die tijd een rad voor ogen laten draaien.
Er is geen enkele intentie aanwezig om NAC op de been te helpen deze mensen leven van ellende, wanorde en zelfverheerlijking , om kotsmisselijk van te worden.

14   7  
Youssef

@ waar zijn de stukken van CG! Dan is het probleem opgelost. Iedereen kan dan zelf het eigen vonnis vellen over de overname

10   7  
Henk

@NOAD1976
Ze keuren niet alles af. Er is één ding afgekeurd. Er is geen persoonlijke vete (projectie ?). Waarom accepteer jij het vage verhaal van Otjes direct en kritiekloos? Waarom reageer je zo emotioneel? Kan je feiten en fictie nog wel scheiden?

14   10  
Geelzwartwit

CLUBRAAD EN BREDA LOCO'S NIET ONDER DE INDRUK VAN PRESENTATIE CFG

Maar de clubraad en breda loco's waren goed voorbereid en hadden zelf een waterdichte presentatie voor CFG die duidelijk maakt waar men bang voor is, wat men niet wil laten gebeuren en hoe ze NAC in de toekomst wel willen zien.

CFG was onder de indruk van de clubliefde en realistische presentatie. En neemt deze presentatie zeer serieus en mee in een herziend plan.

Zoiets is toch het gehele bericht? Toch? Het beste voot NAC toch? Oplossingsgericht denken ten gunste van de club toch?

Toch? Of snel spandoeken ophangen in Manchester?

Of is beide gebeurd?
Het begint op een blinde vlek te lijken en een rode lap op een stier.

Succes alles en iedereen.
Waarschijnlijk is er iemand binnenkort helemaal klaar met alles en dan is er of helemaal geen overname meer mogelijk. Of van Aalst koopt zelf de aandelen en trekt zich nog minder van supporters aan.

Overigens is het in dit soort situaties toch niet mogelijk om 4 vrijwilligers een keuze te laten maken? Je kan 4 vrijwilligers toch niet opzadelen met een keuze maken mbt verkoop bvo en flink verdeelde en betrokken achterban?

Advies: stichting NOAD verzamelt samen met de clubraad - de ziel, wat supporters belangrijk vinden en willen waarborgen - noad levert dit document aan bij een onafhankelijke partij. Deze toetst het realisme van de wensen en eisen van de supporters.
De partij brengt advies aan stichting NOAD uit. In dat advies staat op welke punten de stichting het met de supporters eens of niet eens zouden moeten zijn. Een scheiding van aannames en emoties en realisme.
Realisme waarbij aannames omgezet worden naar eisen. Realisme waarbij ook gekeken wordt of eisen te kort door de bocht zijn en het een toekomst van een bvo remmen of positief beïnvloeden.
Stichting noad kan dit rapport indienen bij overname kandidaten, te beginnen nu bij de city groep en stellen welke punten bindend voor een overname en te voeren beleid zijn.

Hetzelfde rapport zal ook voorgelegd moeten worden aan iedere andere partij mocht City niet doorgaan.

Op deze wijze wordt de stem van de supporters objectief gehoord en omgezet naar realistische eisen. En is stichting NOAD niet de sjaak als een koper er wel of niet aan kan voldoen.

Het is een extra toetsing gebaseerd op wat suporters graag willen.

Je kan het die 4 vrijwilligers niet aandoen de kop van jut te zijn.

21   11  
Chris W.M.

@Otjes

Dan gaan de Loco’s wel heel ver om te verbloemen dat ze eigenlijk wel onder de indruk zijn van de plannen. Naar Manchester, Troyes en Lommel afreizen enkel om de indruk te wekken dat je tegen bent, dat gaat best ver.

16   9  
Robbie

@Otjes (en andere pro sjeik/city supporters) ik vind t nogal wat wat je hier beweert en op deze manier de integriteit van de de mensen in de clubraad, st noad Inspelen op de onderbuik met vage ‘ik heb gehoord….”, “men wordt er zslf beter van…) anecdotes is puur stemmingmakerij en opruien. Bijna wanhopig. Ik ben faliekant tegen city vanwege de dubieuze eigenaren (waar wij straks geld aan geven) en het feit dat het diel van city is opleiden en verhandelen van voetballers. Meerdere clubs uit hun portfolio hebben de naam city geadopteerd en spelen inmiddels in t lichtblauw. Geen enkele club in europa is er beter van geworden en geen enkel lokaal talent is bij deze clubs sindsdien doorgebroken. Waarvan akte. Als er tegenstanders zijn met zinnige tegenargumenten vind ik dat alleen maar goed! Graag. Maar dat gelul van ‘er zijn geen alternatieven’, ‘de club gaat anders failliet’, “laten we de plannen afwachten’ (dan is t al te laat) past voor mij in t rijtje bangmakerij, angst aanjagen enz . Dus totdat ik niets beter hoor blijf ik bij mijn mening. En ja, de loco’s, 076, bsiderats, vakG) hebben absoluut recht van spreken en onderschat niet de achterban. Zeker omdat ze verenigd zijn. Hen afschilderen als een stelletje emotionele labiele idioten die de club gijzelen is dom, kortzichtig en weinig respectvol. Als supporters hier dat lastig vinden dan is dat zo.
Het spel is op de wagen. Nu wachten wat er komen gaat. En weet je, om een of andere reden heb ik er nog vertrouwen in ook.

12   7  
Ivo

@Chris WM

Wat is - op dit moment - nou het meest realistische alternatief?
Ik hoor het graag. Want het is enorm vaag.

10   11  
Noad1976

@ Henk waarom emotioneel? Omdat door jullie onderbuikbeslissingen en zonder realisme mij club straks niet meer bestaat. En kom niet met er zijn alternatieven die zijn er niet. Althans niet die de KNVB gaat goedkeuren.

10   19  
Eddy W (BSR)

@BERTUS3

Over het algemeen zijn wij een redelijk neutrale nieuwssite die alleen in de podcast de mening laat horen. Maar fijn dat wij de schuldige zijn in het wanbeleid van de afgelopen jaren.

7   6  
Monkeyrockers

@ kleine sponsor

Het niveau in de 1 e divisie / onderkant ere divisie is zo laag , dat je 5 goede basis spelers en 2 jaar een ingespeeld team nodigt hebt om in de ere te spelen zie cambuur ).

Is City nu echt de kip met de gouden eieren .
Dit moet met lokale mensen gewoon haalbaar zijn , net zoals bij andere provincie clubs .

Wij beleven NAC beide compleet anders , en dat is prima NAC is van iedereen.
Dat deze deal een splijtzwam gaat worden in de achterban is wel duidelijk , City had nooit een optie mogen zijn en dat reken ik de grote 3 wel aan .

Bedankt voor je reactie ik begrijp de argumenten vanuit jouw positie , maar vind de hele City deal een eenrichtingsweg waarbij je de club nooit meer terugkrijgt .

@ Ivo dit is geen klein clubje schreeuwerts als je ziet hoeveel support er is op de socials , dan is dit wat groter dan een klein groepje

14   18  
Noad1976

@ lamington otjes raakt jullie blijkbaar nu komen de bedreigingen. Je moet anti City zijn anders krijg je een steen door de
ruit toch.

13   18  
Arie

Zoveel mogelijk mensen zouden NAC ook al moeten mailen dat ze hun seizoenkaart vast op willen zeggen als NAC en CFG de plannen doorzetten.

10   17  
Noad1976

@ arie supportes die dmv dut soort acties hun gelijk moeten halen moeten zeker hun seizoenkaart opzeggen walgelijk deze opruiers

16   8  
Henk

@NOAD1976
Waarom blijf je volharden in die emotionele dreigementen dat NAC failliet gaat als City de boel noet mag overnemen? Je bedient je van een onzinnig kleuterniveau en een vals dilemma.

11   5  
NAC Liverpool Forever

Manchester City is ook veranderd qua club sinds de overname.
De club van Maine Road was totaal veranderd in een club van plastic.
Maar dat doet de de City fan totaal niks!
Ze zijn blij dat ze om prijzen meedoen , en eindelijk hun gehate Man U kunnen verslaan...
Zelfs Liam Gallagher is er blij mee , terwijl hij echt van de Maine Road garde kwam.

Maar stel the City group pompt net zoals in Man City zelf miljoenen , en maakt tot tegenstelling van Troyes en Lommel er echt een soort van 2e Man City van.

Willen we dat?
Toch liever dan dat ze er een 2e Lommel of Troyes van maken..

11   13  
Noad1976

@ bertus3 jij snapt het bsiderats objectief sure het is een anti city propaganda kanaal en hun maken de club kapot door te doen dat ze als supporters de club ownen en kunne runnen. En @ geel wit ook helemaal met je eens doe dan een voorstel of vraag garanties aan City maar nee dit moeten ze afknallen hun persoonlijke strijd. Belang van NAC no way. Ze brengen NAC naar de rand van de afgrond!

14   36  
BREDA 1965

Al die pannekoeken die ik hier normaal nooit zie..krijg de tyfus...

13   4  
Chris W.M.

@Ivo

Het meest realistische is dat stichting NOAD hiervoor gaat liggen, of zelfs de RvC ( hebben eerder immers een overeenkomst tegen gehouden omdat er andere opties waren die onderzocht moesten worden. Dat is nu ook aan de hand dus als ze consequent zijn…) en dat Vrolijk met backing van een of meer andere investeerders (Ons NAC wellicht?) als tegenkandidaat voorgedragen wordt. De Amerikanen staan op plek 2 denk ik, aangezien zij hun plannen nog niet gepresenteerd hadden aan NOAD. De stichting is bekend met de plannen van Vrolijk dus die zal op pole liggen, tenzij de Amerikanen met keiharde toezeggingen komen.

9   19  
Noad1976

@ henk slimmerd denk jij dat de KNVB de plannen van Karel Vrolijk gaat goedkeuren? Hij krijgt niet eens een UBO. Maar aangezien ik een kleuter ben zal
Ik het wel mis hebben. Al die anti City diehard fans gaan schelden of drammen of dreigen als ze hun zin niet krijgen. Alternatieven hebben ze niet. Leg ons maar uit dan het alternatief ben benieuwd!

14   16  
Noad1976

& breda1965 nog zon echte supporter die gaat schelden en dreigen als ze hun zin niet krijgen

26   5  
Fritske d'n Olifant

Ik word zo moe van reageerders hier die roepen dat de supporters die tegen de overname door City zijn van NAC het liefst een gezellige amateurclub willen maken. Ik weet wel zeker dat iedereen NAC het liefst op een zo hoog mogelijk niveau ziet spelen en dat de voetbalorganisatie professioneel is ingericht. Maar de keuze is, doe je dat met of zonder City.

Ga je voor snel geld en succes of ga je voor stapsgewijze ontwikkeling? Ook met weinig geld en middelen is het ziet zo moeilijk een professionele organisatie in te richten. Wellicht kost het je dan nog een extra jaar KKD, maar liever dat dan je uitleveren aan City en voor altijd aan hun infuus te moeten blijven.

Er wordt ook vaak beargumenteerd dat NAC door alle kampjes en colonnes al jarenlang een bende is en nu eindelijk professioneel geleid gaat worden. De colonnes hebben er geen puinzooi van gemaakt. Yadran Blanco heeft nooit de opstelling bepaald. De heren van De Rat of BSR hebben niet figuren als Rutjes, Manders en Steijn binnen gehaald. Oud-NAC heeft nooit een trainer ontslagen of heeft Gilissen laten lopen. Sterker nog, het ontslag van Smulders zonder plan B gebeurde onder druk van de aandeelhouders. Daar hadden supporters of 5e colonnes niets mee van doen. Het enige besluit dat onder druk van de fans heeft plaatsgevonden was volledig terecht en veel te laat het ontslag van Steijn. En dat wordt de ondertekenaars van de petitie tot op de dag van vandaag nog steeds aangerekend. Toevallig door veel van dezelfde figuren die zo stellig pro City zijn.

13   7  
Ivo

@Chris W.M.

Als we City niet willen, omdat we dan onze autonomie kwijtraken, dan willen we toch ook geen Amerikanen? Dan worden we net zo goed een handelshuis, waarbij de Amerikanen misschien nog wel meer geldgedreven zijn dan City, qua druk op rendement halen. Bij City is er nog iets van een long-term plan.

Dan blijft over: De Vrolijk/Ons NAC combinatie. De vraag is of die een vergelijkbaar kapitaal kunnen inbrengen als City. Vrolijk heeft ook al vreemde communicatie acties uitgehaald. Bij Ons NAC vind ik het besturingsmodel nog heel onduidelijk. Wie bepaalt er dan echt, wie neemt de grote beslissingen? En wat als er binnen Ons NAC een conflict ontstaat?

8   3  
Henk

@NOAD1976
Ik ben niet zo'n (taalkundig)genie als jij, maar ik doe i.i.g. niet alsof NAC failliet gaat als ik mijn zin niet krijg. Er is nog niet zolang geleden een plan goedgekeurd door alle geledingen wat aan alle (financiele) eisen voldeet. Helaas werd dit on hold gezet door de RvC. Maar blijkbaar weet jouw onderbuik dat het stiekem toch niet voldoet. En zelfs als het niet voldoet, dan kan City de boel nog overnemen. Dus als je werkelijk zo overtuigd bent dat er geen, of geen deugdelijk alternatief is dan hoef je je geen zorgen te maken. In die alternatieve realiteit kan City de boel overnemen, wel met 6 weken vertraging uiteraard.

8   1  
N

Wie wil NAC zijn over 5 jaar en waar willen we qua plek stabiel staan?

Afhankelijk van die antwoorden zou een tussenpartij prima investeerders moeten kunnen vinden.

Offtopic: Dat bsiderats zich laat lenen om deze “reactie” te plaatsen is wat mij betreft niet heel erg sterk. Zeg alles wat jullie gehoord hebben of plaats niets indien dit het is. Wat schieten fans hier nu mee op? 200 reacties met gefrustreerde mensen.

7   14  
Noad1976

@henk dat plan komt niet door de keuring van de knvb daar hebben ze op voor gesorteerd. En het probleem is je kan niet terug naar City dan meer dus een faillisement is dan reeel maar dat mag je niet uiten want de anti City mannen willen natuurlijk niet einde NAC op hun geweten hebben. Dan draait de opinie en dat kunnen ze niet gebruiken.

5   12  
Bavel NAC

@chriswm: de Amerikanen staan op plek 2, weet je dat zeker?

10   1  
Youssef

Kan iemand aub eens zeggen wanneer de “gewone “ supporter iets te horen gaat krijgen over de mogelijke nieuwe eigenaar en zijn/haar insteek/plannen/toekomstperspectief etc….
Iemand????

8   3  
Henk

@NOAD1976
Waarom zouden ze daar op voorsorteren? 3n waarom was dat vier weken geleden nog niet zo? Waarom kunnen we dan niet meer terug naar City? Snap je het zelf nog wel?

12   6  
Chris W.M.

@Ivo

Vandaar de keiharde toezeggingen die ze van de Amerikanen zullen eisen. Zij zeggen dat NAC het hoofd van de piramide wordt; zet maar op papier.

City zal hier duurdere spelers neer kunnen zetten, dat klopt. Maar ik verwacht niet dat zij nu veel meer gaan investeren in de club dan dat Vrolijk zou doen.

Ons NAC is volgens mij gewoon een duidelijk verhaal; https://www.onsnac.nl/project-076/
In het kort; de diverse groepen (supporters, MKB, grote ondernemers, hoofdinvesteerder) kiezen allemaal iemand die in het bestuur plaats neemt, het bestuur stelt vervolgens een RvC samen. Zo zijn alle groeperingen vertegenwoordigd.

Nu zegt mijn onderbuik dat vanwege de snelheid Vrolijk zal kiezen voor andere investeerders dan Ons NAC. Er werd in januari al gesproken over ondernemers die in de Ploeg van Toffe jongens zaten uit het plan van Ons NAC die hem zouden willen steunen, ik denk dat het uit die hoek gaat komen.

7   3  
Chris W.M.

@Bavel NAC

Aangezien ik dat stukje begon met “ik denk” kun je concluderen dat ik dat inderdaad niet zeker weet.

6   16  
F7rij7

@robbie, @ otjes

Bram is toch een pluche plekje beloofd door de Amerikanen?

11   3  
NAC Liverpool Forever

Bij elke geldschieter word NAC een handelshuis.
Denk je werkelijk dat een geldschieter zich echt verbind aan NAC.
Die willen maar 1 ding winst = kassa
Alleen Karel Vrolijk wel , maar die is misschien emotioneel te betrokken bij NAC.

Vooral Amerikanen denken alleen maar aan winst , zo zijn ze.
Dat is hun aard , Amerikanen zijn hard en vooral als het groot om een bedrijf.
Die cultuur past totaal niet bij NAC!

19   5  
Oosterhout3

Wat een clowns hier in de comments...

Derat komt morgen met een uitgebreid verslag.

Bsr die de schuld krijgt dat het nog niet bekend is, de schuld krijgt van het wanbeleid wat de grote3 hebben gedaan...(3 rvc's, 10 hoofdtrainers, 15 assistenten, 6 td's, 4 ad's en een paar interem directeuren, allemaal de schuld van bsiderats blijkbaar).

Stop toch met die onzin...
+-50% is het eens met de verkoop .als je geen eigen jeugd wil zien spelen& voor goede voetballers gaat kojken ( en daarbijhorende schulden aan de city group niks uit maakt)

8   19  
Noad1976

@ Henk de RVC is op de hoogte van een aantal hiaten en zaken met name wat betreft de herkomst van het geld en de UBO bij de Amerikanen en Vrolijk. Manchester City heeft wat meer expertise als ervarings handelshuis en kunnen dit ondervangen. Vandaag stonden wat “ supporters” in Manchester met fuck you spandoeken voor hun deur. Het is graag of niet wij hebben hun nodig en niet andersom. Denk jij nou echt dat je ze eerst kunt voor rot schelden en dan later wanneer het niet anders kan weer kan terugroepen. Ze halen hier steeds Lommel aan lees maar eens over Lierse SK dat kan NAC ook overkomen!

8   4  
Henk

@NOAD1976
De RvC zag vier weken geleden nog geen hiaten. Wat is er in de tussentijd veranderd? Dat verhaal blijft erg ongeloofwaardig. Het komt wel erg van pas nu City er is en ook precies op het goede moment. Verder blijven jouw herhalende dreigementen erg gratuit. Als NAC failiet is dan ziet WvA geen cent terug. Dat laat hij niet gebeuren als je ziet wat hij nu al voor toeren uithaald om het onderste uit de kan te halen. Als City ons niet nodig heeft dan is het sowieso niet de juiste partij.

28   18  
Hugo

Ongelooflijk. Wat een nieuwe reaguurders allemaal. En allemaal pro-city. Wat een toeval hè. En wat zijn er ook veel duimpjes. Niemand trapt hierin. Niemand. Sterker nog. Laat je stem horen aanstaande vrijdag. Thuis tegen jong -ajax. Want jullie zijn met 'velen' lees ik hier.

14   5  
Ivo

@Chris WM

Ik vind dat allemaal flinterdun hoor. De Amerikanen starten net, Vrolijk is met ze gebroken wegens onduidelijkheden. Qua risico's op het gebieden van continuïteit en herkomst van kapitaal gaan er veel alarmbellen af. Lekker van wegblijven, en een consortium-scenario staat toch niet op de verlanglijst. anders zouden we niet zo moeilijk doen over City.

Dus moet het uit het Bredase of de regio komen. Wat natuurlijk 9 maanden geleden al had gekund. Waarom het dan nu wel zou lukken, zijn aannames.

Een scenario kan zijn dat een paar mensen de aandeelhouders uitkopen, de gaten dichten in de begroting, en het over 2-3 opnieuw proberen met een verkoop. Maar je kan zo maar een economische crisis inschieten, en dan gaat het allemaal veel langer duren.

Als er een stevig alternatief op tafel zou liggen zou het anders zijn. Maar tot die tijd zit ik er erg dubbel in.

7   3  
Oosterhout3

@noad1976

Lierske ging failliet door een Egyptenaar met grootheidswaanzin en minachting naar de achterban...

Diezelfde groot gedeelte van de achterban nu medd eigenaar van lyra lierske...

Dus je mening is dat onsnac de oplossing is neem ik Aan?

9   13  
Noad1976

@ Henk het dogma wij zijn NAC wij hebben niemand nodig is leuk maar natuurlijk onzin we glijden steeds verder af. WvA is voor jullie wel goed genoeg om NAC te redden maar nu moet ie doen wat jullie zeggen anders ie ie toch zijn geld kwijt. Wie wil er straks nog in NAC investeren een deel van de supporters hebben zoveel macht dat ze elk beleid en of verandering kunnen blokkeren.

24   15  
ome cor

NAC wordt hoe dan ook een handelshuis.
Die club van toffe jongens uit de regio is leuk voor amateurniveau, maar daar dwing je geen promotie mee af.

De vraag is dus....onder wiens leiding is de club het beste af.

Fuck City roepen om het roepen of mee praten slaat nergens op.
Ken de plannen en oordeel dan pas.
Maar in de huidige situatie blijven betekent de dood van onze club. Mensen die overal tegen zijn en geen verandering willen noemen we struisvogels.

20   9  
Chris W.M.

@ IVO

Je vergeet dat de club afgelopen januari al verkocht was aan Vrolijk, een lokale partij. Tot de RvC ineens hun boekje te buiten gingen.

14   13  
Noad1976

@ oosterhout3 als er een lokale partij echt kapitaalkrachtig genoeg zou zijn dan was ik daar zeker voor. Die is er helaas niet dan is City wel een partij die niet a la de chinezen bij ADO maar wat doet. Waarschijnlijk loopt de club langzaam leeg als je onderaan komt te spelen KKD. Maar de clubraad blij dat ze de identiteit van NAC hebben behouden. Ik vind het om te janken.

20   14  
Henkie

Chris W.m,

“ Jarenlang meeliften op de acties en de sfeer die de supportersgroepen het stadion binnen brengen en waardoor NAC de naam heeft een échte voetbalclub te zijn en dan nu klagen ‘dat je niet gehoord wordt’.”

Daar druipt de arrogantie toch wel weer vanaf.
Bepaalde groepem supporters zorgen voor wat sfeeracties dus de bulk van de supporters en seizoenskaarthouders die daar niet bijhoren mogen vooral niet klagen.

“waardoor NAC de naam heeft een échte voetbalclub te zijn”
Uit welk onderzoek/welke bron komt dit? Of gewoon jouw mening als zogenaamd feit gepresenteerd?

“ Dat betekent dus dat we meer supportersgroepen gaan zien de komende tijd, misschien een nieuwe website erbij? Alles om je mening te kunnen laten horen?”
- Waarom zou je een supportersgroep moeten vormen of website moeten aanmaken als je wil dat je mening gehoord wordt? Of bedoel je dat je mening er dan meer toe doet dan die van supporters die daarin niet participeren?

18   6  
Kees B5

Als het niet zo triest was zou je erom kunnen lachen. Wim van Aalst heeft ooit NAC gered van de ondergang en iedereen was hem er, terecht, dankbaar voor. Juist de man zonder wie NAC waarschijnlijk niet meer zou hebben bestaan, maakt nu precies de voor de club verkeerde keuzes die alles wat NAC is in één klap kunnen vernietigen. Top van BSR om door de site op zwart te zetten de ernst van de situatie aan iedereen duidelijk te maken. De City Football Group als eigenaar zal NAC niet verder brengen. Kijk naar de plaats waar de satellietclubs van CFG staan en je weet genoeg. Wat Van Aalst bezield heeft om de club en Karel Vrolijk, met wie hij overeen kwam dat Vrolijk een meerderheidsbelang van 70% zou kunnen krijgen, zo te piepelen, wie het weet mag het zeggen. Het zou gewoon alleen eigenbelang kunnen zijn of wraak op de supporters die niet veel meer op hebben met "Ome Wim" nadat zij vorig jaar de schuld kregen van het wanbeleid bij NAC. Ook de op zijn zachtst gezegd niet geliefde Manders als zetbaas van CFG laten zitten past in dit bizarre plaatje. De Stichting NOAD zal dit plan zeker torpederen maar dan zijn we er nog niet. Van Aalst zal woedend zijn en de zaak verder traineren vrees ik. Sjoerd Mossou schreeef gisteren in BN/De Stem: "Weergaloze zege gloort voor NAC" maar de weg naar die weergaloze zege is nog lang. Wij als supporters kunnen niet meer doen dan (nogmaals) een statement maken komende vrijdag.

22   26  
Bredaaaa

Liever 20 jaar lang de Graaf als trainer met onze jeugd in de onderste regionen kkd dan eredivisie met shitty!

26   17  
Ouwe spionkop

Jongens blijf rustig en laat je niet opnaaien door de paar blikken trolprofielen die zijn opengetrokken.

19   26  
Noad1976

Paar trollen? De poll gezien op de rat 1/3 wil gewoon door met City. En dat op een anti city propaganda site.

Marcel van Rosmalen omschrijft het net ook mooi bij Studio Voetbal. De supporters kunnen zichzelf trots op de borst kloppen lekker tegendraads naar het faillissement bier drinkend.

Gelukkig zijn er ook andere supporters maar als je op de tribune wat anders roept word je natuurlijk wel even gecorrigeerd door de harde kern.

We zijn ten dode opgeschreven. Zeker met stichting NOAD.

19   20  
Bzzzz

Wat een neppe shit hier die reacties. Nep duimpjes.

Als er echt zoveel City fans zijn: waar zijn jullie in de echte wereld? Waar zijn jullie spandoeken?

NEP

35   35  
Fred1

GEWELDIG die korte corner van Marcel van Roosmalen.
Precies zoals het is.
We staan compleet voor paal voor de natie en daar buiten en niemand neemt ons nog serieus.
19000 supporters worden belachelijk gemaakt door een handvol lieden die menen namens iedereen te moeten spreken.
En iedereen generaliseert.
Wordt wakker.

11   16  
Noad1976

@bredaa nou succes met je masharts veel plezier!

36   19  
Ouwe spionkop

@fred1 Hoezo staan we voor paal voor de natie? Omdat we vechten voor onze club?
Wat een waardeloze reactie. Hierbij kunnen we je niet meer serieus nemen.

14   18  
NAC 70

@Bizzz, de door genoemde city fans zijn ook echte Nac fans die zich gedragen als fans en zich niet groter maken dan de club en ook zich niet gedragen als zgn " eigenaren" kan ook niet want het zijn tenslotte nac supporters. Laat de collum van Rosmalen een wake up call voor ins allen zijn

21   25  
Belgische Naccer

Eerst de plannen openbaar en dan oordelen.

Ik schrik toch wel erg van de, in mijn ogen totaal ongegronde, haat tegen City...Waarom toch?

Dan hebben we een vermogende professionele partij...en dan jagen we ze weg?

Kijk dat Steijn weggejaagd is, dat snap ik, was ook volkomen terecht. Maar deze snap ik echt totaal niet. Ga in gesprek met ze, stel een gedegen plan op, waarbij alle angst wordt weggenomen en ga bouwen aan een nieuw promotiewaardig elftal! EN gooi al die amateurs eens buiten!

Het alternatief is faillissement, of uitstel van executie en 3 jaar doormodderen onder de zoveelste emotionele local zonder voetbalverstand en dan alsnog failliet...

Denk eens na mensen. En oordeel pas als je alle feiten kent. Wat een roeptoeterij, en kuddegedrag en BSR voorop. Die kan ik ook niet meer serieus nemen. Een en al stemmingmakerij. Waar is de objectiviteit gebleven?

30   2  
H.V.M.

Met 'duidelijke' spandoeken naar o.a. Manchester en Lommel gaan is méér dan een behoorlijk statement.
Of dit allemaal verstandig is gaan we t.z.t. zien.
Overigens is het terecht dat de twijfels groot blijven!

Zo maar even een klein stukje over de samenwerking met Lommel!
Lommel SK sluit haar eerste seizoen als onderdeel van de CFG af op een derde plaats na de ongenaakbare kampioen R Union SG en RFC Seraing, die beiden promoveren naar de Jupiler Pro League. Na het seizoen besluit CFG om de talenten Manfred Ugalde en Vinicius Souza< op huurbasis elders te stallen, respectievelijk bij FC Utrecht en YR KV Mechelen.
Het tweede seizoen onder de CFG-vlag kent echter een tumultueus verloop.

Je verwacht dus eigenlijk dat de City Group in het tweede jaar dan alsnog het gaspedaal wat dieper in gaat trappen om promotie te bewerkstelligen
Echter het tegenovergestelde gebeurt!
O.a. gaan ze plots Manfred Ugalde notabene bij FC Twente op huurbasis stallen en dáár hebben ze niet eens een officiële samenwerking mee.
Lommel is inmiddels een zieltogende club geworden!

In 2017 promoveerde Girona naar Laliga en verbleef daar twee jaar.
Inmiddels spelen ze nu in de Segunda División en het lijkt er niet echt op dat de City Group een blik goede spelers naar Girona stuurt om deze club snel weer op het hoogste niveau te laten acteren.

Ook bij Troyes is het allemaal onder de paraplu van de Sjeik geen rozengeur en maneschijn.
Troyes was voorheen het Volendam van de 'heen en weer' en dat zijn ze heden ten dagen nog steeds.
Weinig vooruitgang dus!

Het lijkt er sterk op dat de City Group weinig belang erbij heeft om teams daadwerkelijk beter te maken , zodat ze een vaste waarde worden op het hoogste niveau en dat is behoorlijk zorgelijk voor de (nabije) toekomst.
Okay, er moet bij ons op korte termijn ingegrepen worden.
Aanmodderen zoals het de laatste jaren gaat is NAC onwaardig.
Desondanks mag men zoals het er nu uitziet, best kritisch zijn op een overname van wie dan ook.

31   12  
Bredaaaa

Ik heb ff studio voetbal bekeken. Die van roosmalen heeft wel een hele grote waffel.

17   12  
Kees B5

Beste pro-CFG vrienden, dus jullie zien ook graag dat Manders blijft zitten als zetbaas van de sjeiks?

9   24  
Noad1976

@ bredaa zegt de man met grootste waffel maar jij kan vast het grootste spandoek maken Fuck City geniet er maar van het kan je laatste spandoek voor NAC worden

5   14  
Noad1976

@Kees B5 stel her voor aan City dan of als eis dat er een nieuwe algemeen directeur moet komen. Maar die kans krijgen ze niet City moet worden afgeschoten toch?

15   6  
Noord-Mokumse NAC'er

Ook een mooi doekske bij Lokeren.

15   9  
Fritske d'n Olifant

Gaan we hier nu echt die wandelende augurk van een Van Roosmalen serieus nemen mensen?

9   15  
Noad1976

@ Fritsje de Olifant standaard reactie de harde kern “ supporters “ kleuters trollen augurken altijd beledigingen of verkapte dreigementen. Geef nu eens met argumenten aan waarom de Amerikanen bijvoorbeeld wel een goede betrouwbare partij zijn?

10   15  
Bredaaaa

Bij de amerikanen zal NAC geen satelietclub zijn. NAC behoudt dan zijn identiteit.

22   13  
Tip

Als je door reacties scrolt kun je de geweldige eenheid onder de NAC supporters bewonderen. Het is 1 grote verdeelde puinzooi. Er wordt gescholden, beschuldigd, verdacht gemaakt, vooroordelen, speculaties , verbaal geweld , op de persoon gespeeld i.p.v. op de inhoud etc. etc.

Nergens een spatje humor of nuance. En dan zijn er grimmige dwaallichten die het gek vinden dat je daar tussenuit wilt blijven.

En het is totaal onnodig. Laat iedere supporter rustig zijn eigen opinie ontwikkelen. Respecteer elkaars mening. Oefen geen druk uit op elkaar. En om te bepalen of er draagvlak is voor de City deal hou een referendum ( onder toezicht) onder sponsors en seizoenkaarthouders. Deze info kunnen ze dan meenemen in het verdere verkoopproces.

13   15  
Noad1976

@ bredaaa nac behoud zijn identiteit bij de amerikanen. Hoe dan? Omdat ze
Lokhoff gebruiken als pion ?? Dat is slim van ze maar het doel is toch hetzelfde als City geld verdienen. Zo zie je waarom supporters geen goede bestuurders zijn. Ontsla Manders breng Lokhoff naar binnen en dan verkopen ze wel hun
ziel van de club aan een commerciele partij .

13   10  
Buddha

Ik ben vooral blij voor Jethro Mashart, altijd compleet afgezeken op deze site. Nooit meer opstellen, contract verscheuren dat soort termen.
Vanaf nu zijn dit de helden van de toekomst!

17   10  
Anton

Ik kreeg wel een echte glimlach op m'n gezicht van die spandoeken :-) !! Die overname door de city groep gauw afblazen, het is niks anders dan machtspelletjes van de grote 3, manders (die zit denk ik bij bepaalde mensen tot over z'n nek erin) en da gekke crossminds! Laat NAC gewoon NAC zijn met lokale mensen, en ja dan kan het om de zoveel jaar wel eens fout gaan, komt toch altijd wel weer goed, maar dat is wel NAC! En NAC, ga nooit meer in zee met hagenezen ;-)

10   20  
Noad1976

@ buddha als Mashart je held is dan zit je goed bij Stichting Noad dan doen je mee voor degradatie uit de KKD. Maar je hebt City eruit geschopt klasse man! Trots!

6   26  
Noad1976

@ anton laat nac gewoon nac zijn het komt altijd wel goed. Het ligt aan de grote drie niet aan de supporters. Wake up call de grote drie zijn jullie zat. Er valt geen beleid te voeren bij NAC want dan komen er weer bedreigingen als de supporters het niet zint. Daarom staat de club te koop nac blijft niet nac als de amerikanen komen is de eerste die eruit ligt Mashart.

15   23  
Fred1

@ Ouwe spionkop, wie zijn we?
Jij en die 6 andere?
En daar horen ik en nog 18000 supporters niet bij.
Jullie vechten niet voor “ jullie “ club maar jullie vechten voor jezelf en jullie plekkie.
Jullie leven alleen bij de gratie van ellende en onrust, zoals van Rosmalen al zei jullie willen geen voetbal of promotie het gaat alleen om aandacht en onrust.

24   8  
Beest

@Noad1976

Hou gewoon je bek Man.

Je loopt continu te janken die jou "mening" niet respecteert maar " harde kern is .

Maar zelf loop je andere mensen die het niet eens zijn met jou ook volledig af te branden.

Weet je hoe ze mensen als jou noemen? Hypocriet

12   2  
Gilze

Ik weet ondertussen helemaal niet meer wat te denken. Ik ben helemaal niet pro city, zeker niet als je kijkt wat het de andere clubs , die er nu onder vallen, heeft opgeleverd. Vreemdelingen legioenen met een mooi complex maar 0 herkenning en binden binnen de clubs. Die mag van mij weggestreept worden en puur bij geen andere keuze /faillissement weer op de lijst komen.
-Vrolijk zag ik in het begin graag als lokale goedwillende supporter. Helaas vrees ik te weinig geld en onstabiele factor in de media. Luchtfietsen?
-Amerikanen waren mijn favoriet, veel geld, nog niet op rare fratsen kunnen betrappen maar waarvan ik heel het plan niet ken, dus ook hier geen overtuiging zonder er meer van te weten.
-Ons NAC, geen idee? Gevoel van te veel poppetjes met een mening, al zullen ze het beste met NAC voor hebben.
-De Serven, helemaal geen beeld bij. Maar van Aalst wil wel, dan krijg ik de kriebels er al van, dat is puur voor z'n eigen portemonnee.

Tja wat moet je dan?

10   16  
Ernie

Van mij had het Vrolijk mogen worden iemand uit de regio. Maar met hem is het niet gelukt om eruit te komen, afsluiten dus. Enige overgebleven kandidaat is de CFG. Dat is de realiteit!

17   6  
Oosterhout3

@hvm

Thx...
In lommel dit seizoen; 3 vertrokken hoofdtrainers waarvan de kortste nog geen 21 dagen...

@fred1

Zoek even contact met breda 1965 en de rest van de pro city groep (die zeggen namens een meerderheid te spreken)

12   5  
Ivo

@Oosterhout 3

Voor het ontslaan van trainers hebben wij geen City Group nodig hoor.

Wij versleten in één seizoen Brood, Weijs en Hyballa en dat seizoen werd door Corona niet eens afgemaakt.

16   3  
Heestp

Ik begrijp de redenen niet zo waarom je vóór de overname door CFG zou zijn. Laat ik voorop stellen dat ik best open sta voor allerlei overnames. Evt. de amerikanen of sports republic.

Je hoort redenen als:
- Financiële mogelijkheden
- Eredivisie spelen met goede spelers
- Professionele organisatie
- Anders gaan we failliet

De vraag is alleen, is dat ook zo? De CFG heeft wel een trackrecord waar je naar kan kijken of het ook zo is. Wat ik daaruit op maak is dat het toch voornamelijk het volgende:
- Financiën gaan alleen naar jeugd- en trainingscomplex
- Elk jaar gaan je beste spelers weg en 12 nationaliteiten is normaal, spreektaal engels (is dit dan goed genoeg om te kunnen promoveren? dat is zeker geen zekerheid!) Je kan zeggen dat CFG het meeste gebaat is bij NAC in de Ere maar kijk naar de andere satellietclubs en je weet beter.
- Ze gaan mensen invliegen vanuit de CFG om ook de trainers te trainen. Er zal alleen gekeken worden welke trainers nog kunnen doorgroeien. Ook hier allerlei nationaliteiten.
- Anders gaan we failliet, is geen reden. Er stonden meerdere partijen klaar om NAC over te nemen. Ik neem aan dat de aandeelhouders echt geen 7mio door de WC spoelen. Dan storten ze het hoognodige erbij en bezuinigen als een gek. Dan begin het verkoopproces opnieuw.

Zoals ik hierboven al zei, heb ik op zich geen bezwaar bij de Amerikanen of Sports Republic. Natuurlijk heb ik het liefst dat NAC in lokaal eigendom blijft maar zo niet dan is dat niet onoverkomelijk.

Het Red Bull Salzburg worden voor Southampton (indien SR), vind ik nog niet zo slecht. Als er een goed technisch systeem wordt uitgerold en je gaat hetzelfde spelen als Southampton dan is dat in ieder geval een goed uitgedacht plan.

Je beste spelers zullen dan verkocht worden tegen een schappelijke prijs aan Southampton. SR zal dan ook wel NAC in de (sub)top van de Eredivisie willen hebben anders is de stap te groot van NAC naar Southampton.

Om dit rendabel te maken zal ook de club/stadion/supporters belangrijk zijn.
Dan ben je 1 van de 2 clubs en zal de aandacht ook op NAC gericht zijn.

Bij de Amerikanen is het, denk ik, een utopie om te geloven dat wij dan de top van de piramide zijn. Waarschijnlijk zal ook hier een soort Red Bull idee worden uitgerold. NAC begint als top van de piramide en zal waarschijnlijk naar nr 2 zakken indien ze een club in Engeland/Duitsland/Spanje kunnen kopen.

Wat wel voor de Amerikanen spreekt is dat ze clubwaarde (lijken) te snappen door van te voren met allerlei oud naccers te praten.

Uiteindelijk kan je voor een relatief klein bedrag een mooie club kopen met een behoorlijke potentie. Die potentie waar maken is het meest lastige maar dan zou de club in een aantal jaar misschien wel 3x zoveel waard kunnen zijn.

Ik zie ook vaak voorbij komen dat de Amerikanen alleen geld willen verdienen en dan de club weer willen verkopen als het goed loopt om te cashen. Als je in een sportclub gaat investeren zit je voor de langere termijn in denk ik. Je kan ook waarde creëren op papier. Pensioenfondsen doen dit natuurlijk ook. Zolang je goed beleid maakt en elk jaar de club iets meer waard laat worden dan verdien je ook geld.

Uiteindelijk worden de TV-Gelden steeds hoger en dat maakt de club ook weer meer waard.

Ook Jos Vrolijk / Ons Nac is goede mogelijkheid en qua gevoel natuurlijk het beste. Alleen dan hebben we gewoon 5 jaar nodig om rustig beleid te voeren en te promoveren.
Ik zou daar geen probleem mee hebben zolang je ziet dat de organisatie goed geleid wordt en elk jaar ietsjes beter gaat.

Kortom vind de overname van CFG de slechtste optie die er tussen zit.


14   17  
Cees-2

Zoals Fred1 het weergeeft. Menigeen put zich uit, om vooral het "eigenbelang" hoogtij te laten vieren. Luister goed naar podcast 1 en 2. Ze doen laten lijken dat het om de club gaat, nee joh. Dat staat op de 2e plaats. Nogmaals luister daarna. Zij zijn nog erger dan de leiding bij NAC. Met minachting vallen er ook woorden over andere supporters. Nee joh, zij voelen zich god! Terwijl ook met hun inbreng tot op heden, NAC in de KKD speelt. Dus wat dat betreft hebben ze er ook weinig van gebakken. Waar haal je het lef vandaan om nu al nieuwe kandidaten op deze manier te screenen. Je hebt o.a zelf amper wat gepresteerd om NAC op niveau te houden. Feitelijk niets. Hou met de nodige schaamte je mond, geef anderen een kans. Mogelijk bakken zij er wel iets van!

19   15  
since1912

Pro-city ziin dan ben je een troll, en anti-city een emotionele idioot. Er zit alleen nog heel veel tussen.

Ik ben voornamelijk anti de huidige situatie. Slechter kan niet. Dus dan mag je City op je blote knieën danken dat ze geld in onze slangenkuil pompen.

15   1  
Wanny

@ CEES-2


Uiteindelijk is toch gewoon de vraag wat voor club je wil zijn? En daar heeft iedereen een ander beeld bij, vandaar de tegenstellingen.

Waar de een vooral bier wil drinken en kut wil roepen, vindt de ander sportief succes het belangrijkst. En zo zijn nog heel veel andere manieren waarop mensen NAC willen beleven.

Persoonlijk zie ik het niet zitten dat je onderdeel wordt van een andere club. Of dat nou CFG is of Willem II. Voor een ander maakt dat niet uit blijkbaar. Dat zal ik moeten respecteren.

6   12  
Cees-2

Wanny: eigen belang is dodelijk voor een club, dodelijk! Het moet "altijd" om het algemeen belang gaan, want dat is het belang van de club. Dat alleen is goed voor NAC. Niet je persoonlijke gedachte, dat is nooit goed. Jij bent maar een individu, een piepklein radertje, daar komt hij weer, van het "ALGEMEEN"

9   5  
PietP

Mee eens wat Cees-2 zegt.
Het is niet in het belang van NAC om onderdeel te worden van het grote City project. Daar worden alleen de clubs bovenin 'de kerstboom' beter van, omdat er een grotere kweekvijver ontstaat.

3   11  
Cees-2

Als 15% tegen MCFC zou zijn, maar ongeveer 85% niet. Wat moet het dan gaan worden Wanny? Als dat andersom zou zijn, dan moet ik me bij de meerderheid neerleggen. Dat is democratie. Als er een verschil is van ongeveer 70%, lijkt mij e.e.a. duidelijk. Als dat bij die groep van 15% niet is. Wat willen zij dan volgens jou. Met zo,n giga verschil. Natuurlijk, toch je eigen zin doordrammen, kost wat kost. Nee Wanny zo zit de wereld niet in elkaar, is mijn mening.

16   3  
van Zottegem

@cees2

Algemeen belang het belang van NAC? Je legt de vinger op de zere plek. Het wordt het belang van CFG als de deal doorgaat. Niks belang NAC. Spelers stallen en rap verkopen. Das het belang van die groep in NAC. En wat is het belang van NAC? Blij zijn dat je hun spelers mag stallen en dat ze nog bestaan? Laat me niet lachen. Ik heb het eerder gezegd, maar als deze deal doorgaat zien ze mij nooit meer.

6   1  
Wanny

@ CEES-2

Dan kom je weer terug bij dezelfde vraag. Wat voor club vind je dat NAC moet zijn? Als je die vraag hebt beantwoord kun je pas gaan vaststellen wat het belang van NAC is.

Als je hierop antwoord dat NAC een club moet zijn waar regionale jeugd in ruime mate kansen moet krijgen in het eerste, zelfs als dat berekent dat de club in de eerste of tweede divisie speelt, dan is het belang van NAC heel anders dan als je antwoord is dat NAC elke 3 jaar Europees moet spelen.

12   6  
Cool Hand

Wordt de column van van Rosmalen op deze site geplaatst?

11   1  
Wanny

@ CEES-2

De RVC en NOAD zijn aan zet. Dat is statutair zo vastgelegd. Als daar uit komt dat er verkocht wordt aan CFG, zal ik me daarbij neer moeten leggen. Net zoals bij elke andere uitkomst. En dan kan ik daar zelf conclusies aan verbinden door al dan niet nog een seizoenkaart te nemen.

Tot die tijd kan iedereen zich laten horen, zoals het ook hoort uiteraard.

Het jammere van dit verhaal is dat het erg polariseert en uiteindelijk zul je er linksom of rechtsom supporters door verliezen. Het is gewoon eeuwig zonde dat het zover gekomen is.

8   15  
Noad1976

@beest nog zon fuck city spandoek supporter als ze niet hun zin krijgen blokkeren schelden en dreigen!

Weet je wel wat de Amerikanen willen? Gaat gewoon om macht de supportersgeledingen dreigen buiten spel te worden gezet. En stichting Noad moet dat blokkeren anders….

16   7  
Nonkel Frans

Van Roosmalen slaat de spijker op zijn kop. Dit forum laat het ook weer zien. Wat een kippenhok. We zijn niet alleen bemoeials maar veel erger we zeiken elkaar hier af. Dat is funest.
Niet lullen maar poetsen Breda. Samen schouders er onder - samenwerken is the only way up. Dan word je als club pas echt bijzonder. We zijn nu voor de buitenwereld verworden tot het bekende schaap met veel geblaat en weinig wol.

Ik bewonder en steun de stille krachten die ondertussen achter de schermen de handen uit de mouwen steken om de club uit vreemde handen te redden en weer Bredaas voetbal op de mat en in de ere te krijgen. Van die mensen moeten we het hebben. En als er van hen straks nieuws en hopelijk witte rook komt dan zou het een ieder hier sieren om eerst eens rustig te lezen en te luisteren voor dat je iets gaat afbranden. Als je toch je huiswerk niet wil maken ga dan lekker particulier in t cafe staan brallen maar houd je mening uit de openbaarheid. Die voegt niks toe maar breekt op deze manier onze club op den duur wel af.

Hup NAC!

13   11  
Ed

De supporters maken de sfeer en er zullen altijd clubmensen blijven. Klakkeloos tekenen is de andere kant. Willen we voetbal zien bier drinken dat zal gewoon blijven. Op deze manier verder is ook niks. Alternatief is er ook niet. Door, want het duurt allemaal veel te lang. Moderniseren is niet altijd verkeerd.

35   8  
naxioma

De Stichting NOAD ADVENDO Combinatie staat voor een belangrijk besluit. Belangrijk is dus om goed de tijd te nemen, de emoties te laten bedaren, de zaken scherp te krijgen en op basis van de juiste criteria en afwegingen een besluit te nemen.

De belangrijkste rol van de Stichting NOAD is het waarborgen van het voortbestaan en van de kernwaarden en cultuur van NAC. Het gaat hierbij niet om de beoordeling van een nieuwe eigenaar an sich. Dat valt buiten het mandaat van de Stichting NOAD. Cruciaal is of onder het eigenaarschap van de nieuwe partij het voortbestaan de kernwaarden en cultuur van NAC kunnen worden gewaarborgd. Dat betekent dat de Stichting NOAD een geconcretiseerd beeld moet hebben welke elementen/criteria bepalend zijn voor het waarborgen van het voortbestaan en van de kernwaarden en cultuur van NAC. Op basis daarvan kan het plan van de mogelijk nieuwe eigenaar worden beoordeeld en eventueel worden aangepast. Met name de elementen kernwaarden en cultuur zullen geconcretiseerd moeten worden.
Op deze manier kan de Stichting NOAD direct invloed uitoefenen en invulling geven aan het behoud van de kernwaarden en cultuur van NAC.
1) Om te voorkomen dat NAC een satellietclub wordt, kan de Stichting verlangen dat de directie in hoge mate onafhankelijk opereert en dat de sportieve en financiële doelstellingen van NAC leidend zijn in de beleidsvoering en besluitvorming. De directie legt verantwoording af aan de Raad van Commissarissen, waarin meerdere geledingen rondom de club zijn vertegenwoordigd (met wellicht een veto voor de eigenaar).
2) Om er voor te zorgen dat NAC zijn regionale / nationale karakter behoudt kan de Stichting verlangen dat tenminste één of twee van de drie cruciale posities (van AD, TD en Trainer/Coach) door een Nederlander wordt ingevuld. Verder zou bijvoorbeeld tenminste 70% van de posities in de kantoor- en voetbalorganisatie door Nederlanders moeten worden ingevuld, bij voorkeur door mensen uit de regio of Oud-NAC mits zij voldoen aan de functievoorwaarden.
3) Om te voorkomen dat NAC een doorgangshuis wordt kan de Stichting eisen dat maximaal 30% van de selectie uit huurspelers mag bestaan, met een maximum van 6 spelers. De nieuwe regels van de UEFA beperken sowieso al het aantal in- en uitgaande huurspelers.
4) Om ontwikkeling en doorstroming van eigen jeugd te bevorderen kan overeengekomen worden dat de selectie voor tenminste 20% bestaat uit spelers die uit de eigen jeugdopleiding komen (met een minimum van 4).
5) Ook kunnen afspraken worden gemaakt om de betrokkenheid en consultatie van supporters te waarborgen, inclusief de volledige vrijheid van meningsuiting (binnen afspraken).
Zo is de Stichting NOAD nu in een unieke situatie gekomen om handen en voeten te geven aan het waarborgen van kernwaarden en cultuur, iets waartoe zij tot op heden niet toe in staat zijn geweest.
De Stichting NOAD is aan zet om dit serieus op te pakken en hierover realistische en afdwingbare afspraken te maken met de nu voorliggende partij. Dat is de rol die de Stichting NOAD hoort te pakken en is exact binnen haar mandaat. Mochten over bovenstaande geen goede afspraken gemaakt kunnen worden dat kan de Stichting NOAD het voorstel afwijzen. Dan snapt ook iedereen waarom dat is gedaan en weten ook eventueel andere toekomstige partijen waaraan zij moeten voldoen. Het zomaar afwijzen van plannen zonder dat dit op voorwaarden besproken en getoetst is, past niet.
Verder moet de Stichting NOAD goed beseffen dat de aanhang van NAC bestaat uit verschillende geledingen die allemaal hun eigen kijk hebben op de toekomst van NAC en de voorliggende plannen. De supporters die zich nu tegen de overname door CFG verzetten zijn zeer actieve supporters die georganiseerd zijn en die supporterssites beheren. Zij maken spandoeken, reizen naar Manchester, maken podcasts en genereren zo veel aandacht. Daarnaast is er een groep supporters die op de sociale mediasites een andere positie innemen. Zij zijn of voorstander of staan vooralsnog niet afwijzend tegenover een overname door de CFG. De vele reacties lezende is deze groep groter dan op basis van wat je op het geroeptoeter van de tegenstanders in de media zou verwachten. En dan is er nog een veel groetere groep die zicht helemaal niet heeft laten hoeren, en voor wie het wellicht niet uitmaakt wie de eigenaar is, als NAC maar blijft bestaan en zij tweewekelijks naar het Avondje NAC kunnen, bij voorkeur natuurlijk in de eredivisie. Dit alles kan zeer goed betekenen dat een zeer vocale en actieve minderheid tegen de overname is terwijl een zwijgende meerderheid voor is of tenminste niet afwijzend is.
Maar eigenlijk moet dat voor de Stichting NOAD niet uitmaken. Het gaat er niet om welk plan volgens de supporters het beste is. Zo is het proces niet ingericht. Het gaat erom dat de Stichting NOAD er voor zorg draagt dat onder nieuw eigenaarschap de kernwaarden en cultuur van NAC worden gewaarborgd, wie de eigenaar ook is. Nu ligt het plan voor van de City Football Group en nu is het aan de Stichting NOAD om duidelijk te maken wat voor hen belangrijk is en hoe zij dat gewaarborgd willen hebben.

De Stichting NOAD moet bij een eventuele afwijzing met een gelijkwaardig alternatief komen. Voordat men de plannen van CFG beoordeelt en eventueel met een alternatief komt, zou het goed zijn als Stichting NOAD tot een analyse komt waarom het bij NAC de afgelopen twintig jaar (“altijd”) een bestuurlijke, organisatorische, financiële en voetbaltechnische wanorde is. De resultaten van deze analyse zouden ze mee moeten wegen in het eventueel aandragen van alternatieven. Ik moet er zelf niet aan denken dat bijvoorbeeld Karel Vrolijk en/of Ons NAC de nieuwe eigenaar zou(den) worden. Dan komt een lokale wat naïeve bouwondernemer samen met de 5e en 6e colonne zonder expertise in het runnen van een voetbalbedrijf aan de macht en zal NAC verworden tot een vrijplaats van voortdurende intriges en machtspelletjes, leidend tot inconsistent beleid en verdere sportieve en financiële aftakeling. Dit is misschien leuk voor journalisten, wannabees, intriganten en podcastmakers maar is de doodsteek voor NAC. Met deze kernwaarden en cultuur van NAC moet juist afgerekend worden. Ik hoop dat de Stichting NOAD dat ook beseft.

Stichting NOAD, neem de tijd en doe wat het juiste is voor NAC.


42   21  
Chris W.M.

Even inzoomen op de Europese clubs, de clubs die qua structuur en tegenstand wat dichter bij die van de Nederlandse competitie staan;

Troyes AC:
Vanaf 2014/2015 - 5 jaar Ligue 2 gespeeld, 3 jaar Ligue 1. Hun laatste promotie was inderdaad onder het bewind van de City Group. Maar zijn altijd al een ploeg geweest die dicht tegen de Ligue 1 aanzat en er net zo makkelijk weer uitvielen gezien de laatste 8 jaar. Staan nu 15e, slechts 2 punten voor een nacompetitie plek en 6 punten boven directe degradatie.

Girona FC:
Vanaf 2014/2015 - 6 jaar Segunda Division gespeeld, 2 jaar Primera Division. Waren al gepromoveerd voordat ze (deels) overgenomen werden. Hebben het in hun eerste seizoen in La Liga fantastisch gedaan, mede door spelers die City daar gestald heeft. Toen die spelers vervolgens weer vertrokken zijn ze in hun 2e seizoen in La Liga gedegradeerd. Spelen sinds seizoen 2019/2020 weer op het tweede niveau.

Lommel SK:
Vanaf 2014/2015: Nu het 6e jaar in 1B, 1 jaar zelfs afgezakt naar Eerste klasse Amateurs. Beetje lastig te duiden door de meerdere malen veranderende structuur van de competitie, maar eigenlijk altijd een laagvlieger geweest. Vorig seizoen op straatlengte van Union en Seraing 3e geworden, op dit moment een-na-laatste. Ze staan dus eigenlijk weer waar ze vandaag kwamen.

Op basis hiervan zou je kunnen concluderen dat de plannen van City, die in principe voor elke club hetzelfde zijn als je je erin verdiept (investeren in trainingscomplex, personeel en apparatuur) niet echt werken. Er is geen club die ineens boven zichzelf uitstijgt vergeleken met resultaten uit het verleden. Zijn mensen echt zo verblind door de komst van Angelino en Manu Garcia dat de crap die we gehad hebben ook maar vergeten? Verwachten die mensen dan echt dat we elk jaar zulke toppers gaan krijgen? En waarom krijgen (behalve 1 jaar Girona) die andere clubs dan geen toppers, en wij wel?

15   5  
Tante Corrie

@ Otjes

Waar blijft de onderbouwing van je ridicuul bericht (27 maart 20:54). Is de duim reeds leeggezogen?

9   2  
Fritske d'n Olifant

@NOAD1976

Ik heb in al die jaren dat ik af en toe mijn reactie geef, stoom afblaas of mijn mening ventileer nog nooit, maar dan ook echt nog nooit iemand beledigd of de maat genomen. Reagen mede-supporters met een andere mening dan ik, hoe debiel of stupide ik die ook mag vinden verdienen altijd mijn respect. Wat mij betreft zouden meerdere reageerders dat hier mogen doen

Dat ik Marcel van Roosmalen (ik zal het deze keer netjes zeggen) een zuurpruim vind die constant anderen de maat neemt dat is mijn persoonlijke mening, net zoals hij de zijne mag hebben en jij de jouwe NOAD1976. Waarschijnlijk vind Van Roosmalen dat ook van zichzelf dus ik zie hier de belediging niet.

Om op je vraag in te gaan, Ik ben van geen enkel plan overtuigd. Simpelweg omdat ik ze niet heb gezien. Maar het plan is niet waar het probleem zit voor mij. City zal vast een heel goed plan hebben en diepe zakken. Het gaat er om dat je als club al je autonomie en een deel van je identiteit kwijt raakt als je deel wordt van de City group. Er wordt dan verondersteld dat tegenstanders hun invloed op de club niet willen verliezen. Welke invloed? De afgelopen 8 jaar heeft Ik hoef echt niet te bepalen wie er bij NAC TD of trainer moet worden. Er zijn binnen oud-NAC en alle technische mensen in de club

27   13  
Bob

Sommige draaien echt helemaal door. Al da nostalgisch gedoe en maar denken dat ze de mening van iedereen kunnen schetsen....
Ben ook nog van de oude stempel ( 50+ ) maar helaas de tijden zijn veranderd. En kap nu eens met dat overdreven gedoe van vast houden aan dingen die niet meer bestaan of uit de tijd zijn. Of gaan we nog spelen met een leren bal met veters?

25   23  
Beest

@noad1976

Je wordt met de minuut hypocrieter.

Ik geef je 2 voorbeelden waarvan je nekharen al rechtovereind zou moeten staan als je een nac supporter bent en niet een trolletje.

1 ) Bij city verdwijnt de jeugdopleiding. Er worden city spelers gehaald en die krijgen de voorkeur voor de lokale jongens. Het enige onderdeel wat dus wel funcitoneert gaat verdwijnen. Geen gudelj meer , geen bredase jongens meer bij nac maar een vreemde fransman of een ilic die geen fuck om ons geeft.

2) Er zullen never nooit meer clubiconen komen. Nooit meer een Penders, ten rouwelaar, Lurling ,Karelse ect ect. Er zal elk jaar een volledig ander elftal staan . Hoe kan je dit in godsnaam zien zitten???

Of je moet werkelijk geen enkel gevoel daar bij hebben en alleen maar op geld belust zijn. Maar dan zit je al jarenlang bij de verkeerde club.

Iedereen wilt dat nac promoveert en iedereen droomt dat Nac de CL wint. Maar nooit onder een vlag van een Arabier waar er mensenrechten worden geschonden.

Je moet je kapot schamen

19   10  
PietP

@Chris W.M.
Van alle reacties, zowel hier als elders, die voorstander van deze deal zijn kan je een deel indelen als 'anti supporter standpunt'. In algemene zin vinden ze de supporters maar domme schreeuwende bierdrinkers die beter hun mond maar houden. Noad1976 en ook Otjes zijn daar lichtende voorbeelden van.
Als in hun ogen 'de supporters' ergens tegen, dan zijn zij voor. Zijn 'de supporters' voor, dan zijn zij tegen. Argumenten zijn er niet, maar wel genoeg verdachtmakingen zoals de suggestie dat 'de supporters' bang zijn hun zeggenschap kwijt te raken.
Ik weet niet hoe je met die groep een gezonde discussie kan voeren.

11   1  
Fritske d'n Olifant

Oeps, ik drukte iets te snel op de gele knop. Het gaat er mij in ieder geval om dat de club in handen komt van iets of iemand die NAC voorop heeft staan. De ontwikkeling van de eigen jeugd, het eerste elftal etc. Ik heb heb helemaal niets tegen ontwikkeling of vooruitgang, integendeel. Maar dit is geen discussie over scoreborden, ledreclame of mascottes op het veld. Dit gaat over de autonomie en de ziel van de club. Een ding weten we zeker bij City, je word gewoon een bedrijfsfiliaal met hun mensen en hun spelers. Ik kan me niet voorstellen, maar laat me graag verrassen, dat hun plannen voor NAC 180 graden afwijken van de plannen die ze hadden met Girona, Lommel en Troyes.

Daarnaast vind ik dat een club als NAC in staat moet kunnen zijn om zichzelf duurzaam te ontwikkelen. Daar zijn geen grote budgetten voor nodig. Maar wel de juiste mensen op de juiste plek die de tijd krijgen om de juiste dingen te doen. Niet dat er om de haverklap iemand ontslagen wordt omdat er binnen de organisatie allerlei politieke spelletjes plaatsvinden. Ik snap daarom ook niet dat er steeds bij Vrolijk geroepen wordt dat hij geen geld heeft. Je hoeft geen miljoenen aan spelers uit te geven, maar gewoon slim investeren. Weten wie je binnen haalt en daar en plan mee hebben. Dus niet 5 ton aan een Kaj de Rooij uitgeven en die vervolgens verkeerd gebruiken. En zo kan ik nog legio voorbeelden noemen.

14   4  
Beest

@pietp

Je beantwoord je eigen vraag al.

Met mensen als noad1976 kan je niet discussiëren. Die houden van tegen de menigte in gaan . Daar leven ze voor. Altijd maar een tegen geluid willen geven zonder enige vorm van inhoud.

22   5  
De zwijgende meerderheid

Iemand die structureel NAC met kleine letter schrijft mijn moet je al helemaal niet serieus nemen.

Ik lees de posts van noad1976 al niet eens meer

12   12  
Bzzz

Je merkt wel dat er iemand niet werkt om zondagavond om pro-city duimpjes te spammen :P

25   26  
Johnny1912

Je zal maar eens zon grote loser zijn om naar Manchester te vliegen en daar een niets zeggend spandoekje op te hangen.

Kap gewoon met dat je zin willen doordrijven, de club is van alle supporters. Niet alleen van degene die denken te spreken namens ‘alle supporters’. Straks zitten we met Vrolijk opgescheept, dan is onze club pas kapot.

Ik zit overigens liever naar een Manu Garcia of Mari te kijken dan naar Mashart of Maria.

13   11  
Jf

Wat zijn we verenigd. Ik lees een hoop diverse meningen en ben het met veel zaken die ik lees eens. Ik heb al vaker geroepen dat er mensen zijn die zichzelf erg belangrijk vinden.

Ik vind het ook onbegrijpelijk dat er door city een plan voorgelegd wordt aan Front. Die hebben er toch gewoonweg niks te zoeken aan de tafel. Daarvoor hebben we anderen zoals stichting Noad.
Het interview van Thijs bij Omroep Brabant was een goed voorbeeld van misplaatste arrogantie met een vleugje grootheidswaan.

Maar los van dit probleem kijk ik naar de feiten die ik zie en lees omtrent CFG en dan kies ik voor de Amerikanen.
Nac moet namelijk wel overgenomen worden. Er moet een goed beleid gevoerd worden met een visie. Echter lees ik natuurlijk alleen wat de media schrijft en daarin vind ik Yadran die door vele verguist wordt de enige die onderzoek doet. Andere media laten zich vooral leiden door gevoel.

Don't make stupid people famous.

11   20  
Bzzz

Ben benieuwd of de duimpjes komende uren weer de andere kant op gaan bewegen.

Oftewel, of iemand zijn prikkaart in de prikklok heeft gestoken - en weer druk gaat typen over iets van "we kennen de plannen niet", "de supporters zijn er toch bij" en "met de tijd mee gaan".

6   19  
anoniem73

oproersite, zou verboden moeten worden deze site

15   10  
Beest

Johnny.

Zo ongelofelijk naïef om te denken dat er elk jaar zulke spelers komen.

Faupaula
Adarabiyoyo
Horsfield
Erik palmer Brown
Brandon bakker

Loop je daar ook warm voor?

14   8  
Spongebob

@beest

Hoe weet jij zo zeker dat de jeugd afdeling verdwijnt ?
Spreek jij wel is iemand van de jeugd afdeling ?

10   9  
Beest

Spongebob

Omdat city dat bij Lommel,troyes en girona ook niet doet.

City heeft daar namelijk geen enkel belang bij. Die kopen over heel de wereld iedereen die een bal recht kan trappen op 14 jarige leeftijd .

Bijvoorbeeld dat Grootste talent van Australië Arzani. Speelde bij de topclub uit Australië en is door city gekocht. Hij speelt nu bij Lommel tegen degradatie uit het 2de niveau van België.

12   11  
Johnny1912

Beest

Loop jij warm voor Kali, Dj Buffonge, Maatsen, Karami, Kastaneer en Rosheuvel?

15   4  
Helsie

Naxioma post een perfect voorstel wat stg NOAD kan proberen af te dwingen. Wijst CFG dat actief af, dán heb je concreet iets waarop het breekt. Wat stg NOAD formeel kan afdwingen, is wat relevant is. De rest is alleen maar ruis, beeldvorming, etc.

(Nog even los van of de punten die erin staan meer door nostalgie ingegeven zijn dan door een weg naar kwaliteit, maar goed, het is iets waar we in Breda in elk geval blijer van worden dan van de standaard City-template.)

Nog even voor de mensen die mekkeren dat de duimpjes niet matchen met de reacties (ook bij andere berichten): ik lees erdoorheen en zet duimpjes. Niet iedereen hoeft zo nodig continu te posten om wel eens of oneens te zijn met wat ie ziet. Mijn opvattingen staan primair op twitter en niet hier.

9   6  
Fritske d'n Olifant

@Naxioma

Het eerste deel van je betoog vind ik zeer goed onderbouwd en ik ben het er ook grotendeels mee eens. Het zou goed zijn om te kwantificeren wat het behoud van cultuur en identiteit nou precies betekent. Dan heb je hier ook een andere discussie en komen we misschien wel tot de conclusie dat dit al jarenlang onder de huidige eigenaren niet goed geregeld is.

Verder heb je al meerdere keren aangegeven dat de druk op de stichting NOAD onmenselijk is, maar tegelijkertijd moeten ze volgens jouw betoog wel van alles. Ik denk dat de stichting zelf wel kan bepalen wat ze moeten doen. En vervolgens steek je weer je gebruikelijke riedel af over activistische tegenstanders die een enorme zwijgende meerderheid van voorstanders en zwevers de mond zou snoeren. Zonder dit verder te onderbouwen. Ik vind dat echt een zwaktebod. Ook je kwalificaties aan het adres van Karel Vrolijk getuigen van weinig respect en objectiviteit. Alsof een bouwonderneming en zeker op het formaat van Vrolijk peanuts is. Ik denk dat Vrolijk juist prima in staat is om een BVO als NAC ook echt als een bedrijf te leiden en specialisten het werk te laten doen. Ik zie Vrolijk ook niet naast een spandoek staan of in podcasts aanschuiven. Hij heeft een keer in De Stem laten weten wat zijn plannen met NAC zijn en daar wat namen laten vallen omdat het er toen echt op leek dat hij NAC ook daadwerkelijk zou overnemen. En hij heeft een keer zijn reactie gegeven op de plotselinge afwijzing. Is dat nu allemaal zo spannend? Ik zie liever iemand die communiceert met de achterban dan wat we de afgelopen jaren van de grote 3 hebben gezien.

Tot slot ben ik benieuwd waarom jij en je medestanders vinden dat de overname door City een must is. Waarom kunnen clubs als Sparta, Willem II, Go Ahead, FC Groningen het allemaal wel op eigen kracht en NAC niet? Alsof die clubs geen bemoeizuchtige achterban hebben. We maken ons hier veel te veel wijs dat NAC een onhandelbare club is. Als een van de genoemde clubs op dit niveau zou acteren zou daar ook de pleuris uitbreken. Dan zouden supporters zich ook roeren. Wij hebben bij NAC juist veel te lang bier drinkend en kut roepend weg gekeken voor het wanbeleid van de afgelopen 8 jaar.

8   3  
Cees-2

Wanneer, NAC behoort een club te zijn die structurele in de Ere Divisiie speelt. Gewoon middenmotor, dat over het algemeen. Leuk voetbal wedstrijdje winnen, verliezen, lekker publiek. Dan is over het algemeen genomen haast iedereen content. Wie dat voor elkaar bokst, krijgt mijn zegen. Tot nu toe hebben "WIJ" daarin gefaald.

2   7  
Beest

@Johnny

Nee zeker niet .

Dus eigenlijk kunnen we concluderen dat de city speler niet veel beter zijn dan wat we zelf halen?

Waarom vind jij dan dat we het moeten verkopen aan een city? Want schijnbaar zit er verder weinig verschil in buiten 1 jaar

15   9  
Johnny1912

Onzin Beest,

Lommel haalt ook Wuytens en Verschueren. Zijn toch spelers waar we warm voor zouden lopen.

Het is allemaal makkelijk om te kijken naar andere clubs. Lommel is in alles veel kleiner dan NAC dus die vergelijking slaat al nergens op.
Girona is alleen een partner van de groep.
Troyes komt uit op het hoogste niveau prima dus.

Het is makkelijk om allemaal maar wat rond te roepen wat kant noch wal raakt wat iedereen in de podcast doet. Wij zijn degene die de NAC id kunnen bewaken ongeacht wie de eigenaar is. De laatste jaren is er ook niks meer over van de NAC id op de tribunes en directie. Waarom komt daar niemand van in opstand?

Tuurlijk moeten we geen huurling of 6 per jaar accepteren. Maar als we een goede combinatie kunnen krijgen ieder jaar is daar niks mis mee. Dan zit er een keer een Palmer Brown bij, maar ook een Florini die wel binding aan de club laten zien.

Zonder de echte plannen te kennen ben ik niet voor of tegen. Ik ben zeker tegen 8 verschillende huurlingen ieder jaar. Maar dat ben ik ook tegen de Kalis en Marias enzovoort.

20   7  
naxioma

@fritske
Een reaktie. Op basis van wat ik lees en hoor uit mijn omgeving zijn er veel supporters die niet afwijzend staan tegenover een overname door CFG, al dan niet onder bepaalde voorwaarden om kernwaarden en cultuur te behouden. Waaronder mijn zoon en zijn vriendengroep. Deze groep is echter veel minder vocal dan de die-hard tegenstanders. Het zou mij niet verbazen als deze groep (aanzienlijk) groter is dan de die-hard tegenstanders, hoewel ik daar natuurlijk geen bewijzen voor heb. Feitelijk is het ook niet relevant, omdat de Stichting NOAD moet beoordelen of bij het voorliggende voorstel de kernwaarden en cultuur van NAC behouden blijven. Desalniettemin denk ik dat het van belang is dat de Stichting NOAD weet dat er veel supporters zijn die er anders over denken dan wat je nu vooral verneemt in de media.
Tot slot, ik heb niets tegen Karel Vrolijk persoonlijk en ik weet zeker dat hij het beste met NAC voorheeft. Hulde daarvoor. Zijn optreden de afgelopen maanden en zijn totale gebrek aan expertise in de voetbalwereld geven mij weinig vertrouwen. Ik vrees dat hij te onervaren en beïnvloedbaar is, waardoor 5e en 6e colonnes het defacto voor het zeggen krijgen, zeker indien Ons NAC mede-eigenaar zou worden. Dat zou de doodsteek zijn voor NAC. Een minderheidsaandeel van Vrolijk met een buitenlandse partij zou eventueel wel kunnen. Vraagtekens bij de Amerikanen die geen enkele track record hebben in de voetballerij en waar kennelijk onduidelijkheid bestaat over de herkomst van het geld (belangrijk KNVB criterium).

10   8  
Chris W.M.

@naxioma

Maar het track record van CFG is ook niet iets om heel warm van te worden. Voor heel veel geld honderden spelers van overal ter wereld aantrekken waarvan slechts een handvol echt slaagt en de rest verdwijnt in de krochten van het betaald voetbal. Dus of het nu in het voordeel van CFG spreekt dat ze veel ervaring hebben in het handelen in spelers...

6   17  
Bzzz

Ongeveer 10u zou ik zeggen dat de like'jes en berichten weer de andere kant op begonnen te gaan.

De klok tikt weer! :D

12   9  
Beest

Johnny

Gedeeltelijk mee eens.

Alleen wat ik onbegrijpelijk vind is dat een deel simpelweg niet snapt wat er gebeurd met de club NAC zelf.

Wat city overal doet ,dus ook bij NAC, is spelers heel jong bij andere clubs weghalen en stallen bij 1 van de 11 clubs. Die spelen zich dan in de etalage en vertrekken naar een ander filiaal. Zoals bij Manu Garcia.

Garcia en Angelino waren geweldenaars. Maar Hoeveel heeft NAC eraan verdiend? Niks nada noppes.

En dat is dus het hele probleem. Misschien stalt city wel 5 geweldige spelers. Maar NAC gaat er geen ene cent aan verdienen.

City maakt zelf elk jaar een keurige winst . Maar de citygroup heeft een verlies van ruim 96 miljoen . Dat houdt dus in dat Clubs uit de citygroup geen deelname aan het Europees voetbal mogen hebben vanwege de financiële fairplay regels.

Dus wat hebben wij er in godsnaam aan? Je kan toch simpelweg concluderen dat NAC er alleen maar slechter op wordt? Al komen er 5 toppers. Doorgroeien gaat nooit gebeuren

2   6  
Nacman

Leuk die actie, s in trouwste rommel en Manchester zeker gesponsord door een .......... vriend van NAC

7   4  
Spingebob

@beest,

Is dus een aanname van je……

Kom je wel is bij de jeugd afdeling ?

Misschien is het plan wel om met city veel eerder onze talenten vast te leggen zodat ze niet eerder vertrekken naar een grotere club.

13   8  
naxioma

@chris wm
Daarom is het ook van belang om op basis van reëele maar duidelijke criteria afdwingbare afspraken met hen te maken. Door wijziging van UEFA regelgeving zal City Football Group sowieso hun business- en managementmodel (moeten) gaan bijstellen (zoals eerder reeds aangegeven). Mede hierdoor is het weinig zinvol om naar de praktijken en de resultaten in het recente verleden te kijken. Daarbij zijn deze in lang niet alle gevallen zo verkeerd.

3   0  
Beest

@spingebob



Lees mijn reactie op Johnny hierboven.

Daar leg ik wat meer uit waarom ik het vind.

18   11  
Ed

Alle dat negatieve. Nee, het gaat nu lekker. Aan dit lekkere komt ook geen einde. Lekker door blijven klootviolen dta schiet op. We bivakkeren in de middenmoot van de kkd. Winnen een paar keer en gaan bij de onderste van de kkd met 4-0 de bietenbrug op. Jaren zo doorgaan en het publiek loopt alsnog weg. Alternatief als investeerder is er niet. WIj als supporters maken de sfeer. En City zal echt niet alles over boord gooien.

16   6  
naxioma

@beest
De regels van de UEFA gaan wijzigen waardoor een club per seizoen maar een beperkt aantal in- en uitgaande huurspelers mag hebben (van 8 naar 6 in seizoen 24/25). Dus uiteindelijk maximaal 8 uitgaande huurspelers van Manchester City voor alle in Europa aangesloten clubs. Ook komt er en maximum van het aantal spelers dat tussen twee clubs mag worden uitgeleend (3). Hierdoor moet de City Football Group zijn werkwijze wijzigen, waardoor het voor hen van belang is dat waardeopbouw plaats vindt bij de afzonderlijke clubs in plaats van alleen maar in de top van de voetbalpiramide. Daarnaast kan NAC (Stichting NOAD) wellicht grenzen stellen aan het maximum aantal huurspelers.

6   2  
Spongebon

@beest,

Volgens ben je als bvo verplicht om een
Jeugd afdeling te hebben.

Maar kan het mis hebben hoor.

15   9  
naxioma

City zal juist meer gaan investeren in de jeugdopleiding.

8   7  
Beest

@naxioma

Maar dan weet je nu toch al dat nac op de 3de plek komt?

In Frankrijk en Spanje liggen de bedragen voor spelers veel hoger . Het is naïef om te denken dat dan de toppers naar Nederland komen.

En dat zijn dus de Horsfields, Faupaula,s .

Daarbij is mijn grootste punt waarop ik tegen city ben is dat de citygroup ruim 96 miljoen verlies lijdt. Mijn droom dat NAC Europa ingaat valt dan volledig in duigen want dat mag simpel weg niet met de fairplay regels.

Waarom zouden we nog supporter zijn? Dat is toch de droom van elke supporter?

18   12  
Dos

NAXIOMA

Sterker nog. Het is mede aan City te danken dat onze jeugdopleiding er zo voor staat momenteel, met als resultaat dat pareltjes al hun debuut hebben gemaakt in het eerste.
Verder complimenten voor je sterke betoog!

9   4  
Fritske d'n Olifant

@Naxioma,

Dan kunnen we het dus eens zijn dat we niet weten wie allemaal welke mening heeft. Ik ben het ook niet altijd eens met elke actie vanuit bepaalde geledingen van NAC. Zo vond ik het hele gedoe met het digitale scorebord en ledreclame zwaar overdreven. Maar dit vind ik van een totaal andere orde. Maar iedereen zijn mening.

Wat Vrolijk betreft, stel hij zou zijn oren laten hangen naar mensen uit de zogenaamde 5e colonne. Wat is daar mis mee? Ik neem gemakshalve aan dat je daarmee de groep rondom PvH, CvN, SM etc bedoelt. Pierre van Hooidonk gaat echt nooit meer een officiële functie bij NAC bekleden. Die is met spelers als Kaikai en Ciftci echt gigantisch door de mand gevallen destijds. Van Nijnatten of Mossou zie ik ook niet op een cruciale positie binnen NAC terecht komen. Dan rest alleen nog John Peek, maar die is ook al rond de 70. Die zie ik niet meer 24 uur per dag met NAC bezig zijn in een directeursfunctie. Als we het over oud-NAC hebben dan heb ik eerder mijn hoop gevestigd op de generatie die tussen 2000 en 2010 bij NAC speelde. Gilissen moet je als AD terug halen, slimme vent en inmiddels gepokt en gemazeld bij Heracles. Kees Luijckx zit al bij NAC en is nu met een opleiding bezig. Die zou je ervaring kunnen laten opdoen aan de hand van een ervaren man als Lokhoff en na 2 jaar als Ton 65 is de boel laten overnemen. Kees Kwakman vind ik altijd hele goede commentaren geven bij Espn. Dat zegt natuurlijk weinig over zijn toegevoegde waarde in een voetbalorganisatie, maar dat kunnen anderen beter beoordelen dan ik.

8   5  
Helsie

Gaat het reguliere transferwerk niet óók gewoon door? Ik merk dat er net over gepraat wordt alsof het uitsluitend nog om CFG-spelerroulatie zal gaan, maar volgens mij blijf je daarnaast toch óók een reguliere voetbalclub.

10   14  
z

Wie zitten er eigenlijk in de clubraad en wie zijn de loco,s??
En door wie zijn deze eigenlijk gekozen??
Ben ik oprecht benieuwd naar!!

23   9  
Chris W.M.

Interessant stukje net geluisterd waarin een Belgische journalist even is nagegaan hoe het er nu bij Lommel aan toe gaat.

Staan nu een-na-laatste met een salarishuishouding van 7 miljoen. De beste spelers van de groep die vorig seizoen daar speelden zijn door CFG verkocht of elders gestald. De spelers die ze voor dit seizoen gehaald hadden en moesten spelen bakten er vrij weinig van. Pas toen de derde coach van dit seizoen het over een andere boeg gooide en met meer lokale jongens is gaan spelen kwamen er resultaten.

Het kan misschien wat zeggen over het vermogen van de groep om in te schatten wat voor spelers passen in een bepaalde competitie, of wellicht hebben ze er gewoon schijt aan en willen ze gewoon dat de "talenten" aan spelen toe komen. Overigens hebben 10 spelers van de selectie van 30 de Belgische nationaliteit. Dus ook dat zegt wel wat van hun ideeën.

Vanaf minuut 8: https://open.spotify.com/episode/3NKI0piMX5kPfJr2svXzBL?si=S7hSX_FkRXqDP1qasOiE6A&nd=1

5   2  
Bertus

@ Coolhand natuurlijk plaatsen ze dat niet dat is preken tegen eigen parochie.

15   4  
Geelzwartwit

Als ik alle uitgangspunten en standpunten van de supportersgeleding hoor dan hoor ik in alles dat het verenigingskarakter op 1 moet blijven staan.
Sfeeracties, spandoeken, interactie tussen club en supporters, samen 1 en soms kritisch maar het NAC Maatschappelijke, de functie en rol die NAC voor heel veel supporters in hun leven speelt, dat mag nooit weg. Dat is wat NAC voor veel mensen is.

Los van de City discussie lijkt het mij voor de directe toekomst heel erg verstandig als de supportesgeledingen de koppen bij elkaar steken en tot een afgekaderd plan en visie komen waar de supporters waarden in gemanifesteerd zijn.

Uitgangspunt is dan: De club krijgt een nieuwe eigenaar (wie dan ook)
Waar staan we voor en hoe kunnen we dit waarborgen. Waar moet een nieuw NAC aan voldoen?

Ik zou als supportegeledingen dan ook goed kijken naar andere clubs. Ajax is ooit ook overgenomen. Supportersgeledingen zijn nog steeds flink actief. Twente was bijna bankroet draait top 7 eredivisie mee, supporters zijn ondanks nieuwe organisatie en eigenaren nog steeds zeer betrokken en actief. AZ een klinische club maar ook een financieel echec gekend draait top 7 mee. Natuurlijk hebben alle cubs een totaal andere achterban en geen club is met elkaar te vergelijken. Maar al die clubs hebben voor de supporters wel verenigingswaarde kunnen behouden. De een meer dan de ander.

Ik ben zelf heel benieuwd hoe supportersgeledingen in combinatie met een nieuwe eigenaar nieuwe supporters gaat aantrekken en betrokken krijgt. En dan heb je het over jonge supporters die of meedoen met de supportsgeledingen of een warm geel zwart hart krijgen omdat NAC mooie merchandise heeft een professionele open dag. Kids playground, zaken als streetleague maar ook gewoon trots op een professionele BVO omdat het leuk voor kids is een wedstrijd te bezoeken. Los van sfeer. Noem het commercieel etc. Nieuw elan en nieuwe generaties en type supporters.

Of het nu Vrolijk, Serviers, Amerikanen of City of Bakkersland is.
De club gaat over genomen worden. Los daarvan. Breng in kaart wat NAC voor sfeer cultuur, maatschappelijk nu NAC is en maakt. Kijk naar clubs die er al bovenop gekomen zijn en hoe zij het hebben kunnen waarborgen (hebben die afspraken is er beleid gemaakt etc.)

En aub lees dit niet als.. dan heeft NAC straks handkleppertjes, jingles, trommels....

Wees aub wijzer dan dit soort reacties. Het gata erom - Hoe krijgen we het voor elkaar om te zijn en blijven wie we zijn. PLUS hoe kunnen we op een moderne wijze ook voor nieuwe generaties en supporters die voor bijv. club en alleen beter voetbal komen - Die club van toffe jongens zijn bestuurd door wie dan ook.

Mbt het formeren van ONS NAC is ook goed gekeken naar andere clubs, hoe die het doen, deden en daarmee een beste voor ONS NAC zelf opgesteld.

Kom op supportersgeledingen! Zet hem op! Zorg voor behoud en vernieuwing.

20   5  
bas

Het zou wel uniek zijn als NAC de eerste club binnen het City concern is waar de kernwaarden en clubcultuur behouden blijft. Maar waarom zou City bij NAC afwijken van het eigen standaardmodel dat ze overal uitrollen?

7   14  
Bredaaaaa

Noad1976 geef toe. Dit seizoen met de Graaf heeft ook wat. Typisch NAC. Vallen en opstaan. Diep in je hart wil je city ook niet. Ik weet het zeker.

8   6  
Wanny

@ GEELZWARTWIT

Je hebt het in je voorbeelden wel over clubs die op zichzelf zijn gebleven. Wellicht met een andere eigendomsstructuur, maar niet binnen een concern waarin meer dan 10 clubs zitten. Dat is fundamenteel anders dan het model dat CFG hanteert.

Wat mij betreft is een andere eigenaar ok, daar ontkomen we helaas niet aan. Belangrijke voorwaarde voor mij is dat er geen dubieuze figuren achter zitten. En dat NAC geen onderdeel wordt van een conglomeraat van clubs. NAC moet de enige club zijn van zo'n eigenaar.

Als daaraan voldaan wordt geloof ik best dat de rest goed gaat komen.

7   3  
bas

@Geelzwartwit
Zijn de clubs die jij noemt ook onderdeel geworden van een andere club? Want daar gaat het m.i. in het geval van City om. Willen wij onderdeel worden van een concern waar het belang voor het grootste deel bij een andere club ligt. Met andere woorden, het belang van NAC zal dan nooit meer op één staan. Dat is ook waar de schoen wringt als je naar een Troyes, Girona of Lommel kijkt. Dat laatste heb ik al eerder uitgebreid uiteen gezet. Daarbij is weinig ruimte voor behoud en ook niet de 'vernieuwing' die je wil zien bij je club.

7   5  
Beest

@bredaaa

Doe niet zo ongelofelijk simpel. Echt werkelijk niemand buiten jezelf vind dit seizoen leuk.

25   17  
Fred1

Wat ik me werkelijk in alle eerlijkheid afvraag.
Dat een klein groepje het lef heeft om openlijk de overgrote meerderheid meent te moeten vertegenwoordigen is natuurlijk al helemaal not done en schetst een volkomen scheef beeld van de NAC supporter in de media.
Dat je nergens leest dat het maar om een kleine minderheid gaat die niks beters te doen hebben blijft helaas ook onbesproken en onbeschreven ook dat is ergerlijk.
Dit tot daaraantoe, maar waar ik mij recent weer woedend over heb gemaakt zijn de streken van die Breda loco’s .
Een paar keer per jaar staan ze met collectebussen klaar om geld bij elkaar te schooien voor zogenaamde sfeeracties, er zijn ook nog donateurs , maar zijn die. “sfeeracties “ ook bedoeld om gezellig reisjes te maken door Europa om domme spandoekjes in België , Frankrijk en UK op te gaan hangen?
Betalen die geldschieters daarvoor ?
Ik vind het werkelijk niet kunnen, al zouden ze het uit eigen zak betalen dan zijn dergelijke acties nog niet goed te praten.
De club wordt door deze mensen zelfs buiten de grenzen belachelijk gemaakt.
Ik vind het ook niet meer zo gek dat de knvb altijd de pik op ons heeft, we vragen er gewoon om.
Steeds meer dingen ga ik in een ander perspectief zien.
Dit gaat nog een lang staartje krijgen.

12   6  
bas

Daarnaast willen we dat NAC eigendom word van een concern waarvan de eigenaar zaken doet met Assad. Dezelfde Assad die samen met Poetin oorlogsdaden heeft verricht die kunnen worden gezien als genocide.

8   14  
Beest

@fred1

Waarom komen er geen reacties van mensen die wel voor de city deal zijn?

Met goede argumenten?

Misschien omdat die er niet zo heel erg veel zijn en dat jou reactie 0,0 inhoudt bevat ?

Ik ben oprecht benieuwd naar de mening van iemand die de deal met city wel ziet zitten. En welke argumenten die persoon daarvoor heeft.

24   13  
Los Pollos Hermanos

De clubraad, en nog onbelangrijker, de Breda locos, zijn niet onder de indruk. Nou, nou.. dan weet je dat het echt niets was, want deze gasten zijn allemaal zeer succesvolle ondernemers die weten hoe ze een bedrijf runnen en op welke manieren en met welke liquide middelen geïnvesteerd moet worden.

8   3  
ctk

MC heeft talloze jeugdspelers omdat ze maar kopen wat los en vast zit.
Van de 100 spelertjes hopen ze dat er 1 of 2 goede tussen zitten die flink wat geld opbrengen, de rest gaat bij het afval.
En dan nog zo'n sjeik uit een dubieus land waar mensenrechten op een zeer laag pitje staat.
Ze hebben clubs nodig waar ze de spelertjes kunnen dumpen, het zal ze een worst wezen wat er met die clubs gebeurd ook al spelen ze 6e divisie.
Nooit maar dan ook nooit mee in zee gaan, dit is de doodsteek voor ons aller NAC Breda!

3   12  
scheppioni

Is die manders onderhand er al uit of wil city hem behouden ??
Dan zou dit al genoeg zeggen !
Jaloerse blik vanuit arnhem, k^t hollywood met hun twee duizend seizoenskaarten .....
wat een lachertje die m.v.r. sapstengel met afgunst !
NAC is hot, armhem not !

7   2  
Geelzwartwit

@wanny

ik zeg daarom ook;
los van wie de eigenaar wordt. Je moet nu als supporters je karakter en toekomst waarborgen en meteen nadenken hoe er ook voor nieuwe generaties een mooi supporters hart mogelijk is.

Daarom zeg ik ook; die clubs die ik als voorbeeld geef hebben allemaal een ander type overname of eigendom of wat dan ook. Ze zijn allemaal om gegaan naar een nieuwe toekomst met een ander type eigenaar. HOE hebben zij het verenigingskarakter kunnen waarborgen etc.

Precies wat jij nu denkt te lezen staat er juist niet. Ik weet niet hoe ik het nog helderder moet opschrijven...

Los van wie de eigenaar wordt en wat voor eigenaar en type de voorbeeldclubs zijn...

en nogmaals er staat ook; niet over trommels beginnen etc

13   7  
Fred1

@ Beest volgens mij lees je niet goed want ik zie nogal wat reacties van voorstanders.

9   5  
Henk

@Los Pollos Hermanos
Hoeveel medewerkers en hoeveel omzet moet je hebben om te mogen meepraten volgens jou? Geldt dit dan ook voor deze site? Dan weet ik of ik nog mag reageren. Alvast bedankt.

12   7  
Braze

Voor de vergelijking

Lommel heeft 30.000 inwoners
Troyes heeft 60.000 inwoners
Gerona heeft 100.000 inwoners

Is daar plaats voor een topploeg?

Ik neem aan dat NAC Breda vele malen interessanter is voor Man City foutballgroup. In Breda is plaats voor een middenmoter Eredivisie.Dat vraagt nu hoge investeringen om er te komen en nog hogere investeringen om er te blijven.

11   1  
Geelzwartwit

Van mij even geen inzichten en oplossingsgericht denken tbv van behoud karakter, cultuur, mogelijkheden en de toekomst van vele NAC generaties en alle generaties die na ons nog jaren willen gaan.

Ik voel me een roepende in de woestijn mbt wat willen we wel en hoe kunnen we dat voor elkaar krijgen. En welk type nieuwe eigenaar zou daar aan kunnen en willen voldoen.

Dat City met zijn template businessmodel heel veraf staat van het verenigingskarakter zal iederen begrijpen.

Succes een ieder met de wellus nietus discussie. Mijn inzichten zijn er genoeg geweest, alles wordt verkeerd gelezen of niet op in gegaan.

De pen is leeg, aju!

9   3  
Geelzwartwit

@fred1

Ps. het lijkt me tof om eens een biertje te doen over voetbal
niet over overnames maar puur over talentjes, scouten, looplijnen etc.
Lekker kletsen over hoe een bal op het veld rolt ipv tussen supporters.

Zonnetje biertje terrasje en andere inzichten over het spelletje krijgen. Voebal kan zo leuk zijn om te doen en over te hebben. Voetbal dan he.

8   9  
Beest

Fred1

Nee ik lees alleen dat mensen het niet eens zijn met de acties en dat er zo fel gedemonstreerd wordt tegen city.

Ik zie nergens de voorstanders die met argumenten komen waarom zij denken dat het wel een goede deal is.

Maar jij bent een voorstander? En met welke reden?

5   5  
Beest

@braze

Heerenveen heeft 50.560 inwoners.

Je redenering slaat dus nergens op.

Daarbij zitten er bij Girona ook gewoon 19.000 mensen op de tribune

15   9  
Fred1

@ geelzwartwit, jammer dat iedereen dat een beetje over het hoofd heeft gezien, namelijk dat het over voetbal gaat.
Het spelletje kan zo mooi zijn.
Gelukkig sta ik nog regelmatig langs de kant en in het gras waar het wel over voetbal gaat.
@ Beest er zijn gewoon geen betere alternatieven en ik weet ook zeker ( kan daar helaas niet over uitweiden ) dat CFG met NAC andere bedoelingen heeft dan iedereen denkt.
Al vrees ik dat er in het voortraject al onherstelbare schade is aangericht.

17   8  
Cees-2

Ongeveer 85% van het publiek is helemaal niet zo specifiek bezig met die identiteit. Zeker niet in obsessieve zin! Indentiteit en onderin de KKD. Liever wat minder identiteit en middenmoot Ere.

Verder, niemand heeft een glazen bol.

NAC is interessant voor City, dat is al een plus. Zouden Helmond Sport, Top Oss, Dordrecht..enz. dat ook zijn voor hun? Ploegen met identiteit, dat wel. Weleens gezien tweewekelijks aldaar. Wil je dat? Het gros van de supporters zeker niet. Nou blijf dan nog even hardnekkig op deze manier doorroesten, zoals je nu gaat.

Blijven we dadelijk "alleen" onze fantastische identiteit behouden, dat voor diegenen die dat ten koste van haast alles hardnekkig blijven prefereren. Kan je tevens oudpapier gaan inzamelen voor de jaarlijkse Bingoavond bij je club. Om wat geld in te zamelen voor nieuwe hoekvlaggen. Wel met die geweldige identiteit! Want vooruitzichten dat er een omslag gaat komen, zijn er niet!

En bij event. toekomstige nieuwe overnames. Geloof me, er zal weer volop gemekker zijn. Net zolang dat iedereen zegt, laat ze het daar lekker zelf uitzoeken. Tot er voor hun niets meer uit te zoeken valt.

Simpel. Wij hebben er tot nu toe weinig, tot niets van gebakken. Geef een ander toch een kans. Denk je dat MCFC het slechter gaat doen als wij dat tot op heden hebben gedaan? Die kans is haast nihil, lijkt me. Zie de huidige feiten. Ga voor de spiegel staan, zeg tegen je eigen, jeetje, wat een puinhoop. Je spreekt de waarheid.

Identiteit, en wat we allemaal meer kwijt kunnen raken. Ik snap wel dat er mensen zijn die niet graag "hun" steeds meer doodlopend straatje bij NAC, ondanks dat, willen verliezen. Maar denk niet zo egoïstisch.

Goed voetbal, ja, dat zijn we zeker al kwijt. Daar draait het toch in hoofdzaak om? Niet helemaal, maar grotendeels. Niet om bepaalde sentimentele zaken bij een club. Zoals bij amateurclubs. NAC moet een BVO blijven in de Ere Divisie.

Niemand is groter dan de club, prent dat vast in je hoofd. Het gaat om het totaalplaatje, waar wij in hebben gefaald. Gefaald, dus a.u.b. niet al teveel noten op je zang, wees blij dat je het stokje "nog steeds" kan doorgeven!

Straks is het op deze manier, over!

3   7  
Beest

@fred

Maar wat is dan je reactie op het gene wat eigenlijk nog niet aan het licht is gekomen maar eigenlijk het belangrijkste:

City zelf maakt elk jaar een mooie winst. De citygroup heeft een verlies van ruim 96 miljoen. Dat houdt dus in dat wanneer een club uit de city group Europese plaatsing haalt, ze niet in Europa uit komen komen vanwege de financiële fairplay regels.

Dan kan NAC toch never nooit doorgroeien naar een subtopper in de ED? Dan is elk alternatief toch ook gelijk beter dan City?

6   7  
Real Robert

Inderdaad, met die zandbakgroep elk jaar weer 10

buitenlanders in het elftal.

NAC wordt slechts opgekocht om blikken

jeugdspelers ervaribng te laten opdoen in de

eredivisie. Daarna kunnen ze goed verkocht

worden ten behoeve van de City-kas. Niet die van

NAC.

Die lui hoeven echt geen plan voor NAC uit te

werken! Hun business model is al lang in werking

bij al die geweldige clubs, die aan hun kerstboom

hangen.

Er wordt hier overigens net gedaan of er zoveel

miljoenen nodig zijn om NAC weer naar een hoger

niveau te brengen.

Is gewoon onzin; zie Heracles, Groningen e.a.

Het gaat om fatsoenlijk beleid onder een

fatsoenlijke nieuwe eigenaar en dat is voor mij

niet een woestijnhapper uit een boevenland.

Ben er veel geweest. Jullie ook allemaal hier op

de site?

Voor mijzelf betekent een City-overname einde van

mijn vele NAC-jaren. Even door de zure appel bijten

dan!

13   5  
Dutchbird

Dank @ChrisWM
Het verhaal van Lommel maakt zo overduidelijk dat de club CFG helemaal niet interesseert. Het enige dat telt is de waardevermeerdering van gestalde spelers.

Het behalen van Europees voetbal is niet haalbaar met telkens sterk wisselende selecties vol jonge spelers die eerst een half jaar moeten wennen aan het nieuwe land met zijn eigen cultuur. Dat weten ze bij CFG ook dus zien ze Europees voetbal niet als doelstelling.

Geld bijstorten om betere spelers te halen was bij de huidige meerderheidsaandeelhouders al nagenoeg onmogelijk. Bij CFG wordt dat totaal onmogelijk want die willen alleen maar spelers uit hun eigen handelshuis. Soms nog aangevuld met enkele lokale spelers. De salarissen van de gestalde spelers moet de club gewoon betalen uit de bedrijfsvoering en als dat een verlies oplevert lapt CFG dat wel bij. Maar dat is totaal anders dan het op voorhand beschikbaar stellen van geld.

Lommel maakt echt duidelijk dat het clubbelang bij CFG geheel ondergeschikt is aan de belangen van het handelshuis. Dat willen we niet horen, we hopen dat het anders is, maar het is de harde realiteit. Eenmaal overgenomen komen we nooit meer los van die realiteit.

15   8  
Noad1976

Kan iemand van die anti commercie supporters mij nou nog eens goed uitleggen wat het versch is tussen de Amerikanen en City?? Behalve dan Ton Lokhoff .

9   10  
Bzzz

Wie zijn "wij" in jouw verhaal Cees-2?

De huidige aandeelhouders hebben er niks van gebakken.

Toen er nog geen aandeelhouders waren ging het qua voetbal best lang best goed (met wat pieken en dalen) en was NAC gewoon een normale verschijning in de Eredivisie. Dus het plan zou logischerwijs moeten zijn: hoe komen we van aandeelhouders af? Dan is City geen slimme keus. Daar kom je nooit meer van terug.


Ik geloof er ook niks van dat 85% van de NAC supporters het wel best vindt dat NAC een etalage wordt voor een spelershandel. En elk jaar weer mag hopen dat er wat goeds tussen zit. Waar de binding met de supports, lokale ondernemer en de maatschappij compleet ondergeschikt zijn aan het meer waard maken van spelers. Want dat is de core-business van City. Dat is het plan wat we zogenaamd niet kennen.


Probleem is juist dat de reacties op B-Side rats niet representatief zijn. Om wat voor reden dan ook.
Ze sluiten in ieder geval niet aan wat ik mensen in levende lijven over de deal zeggen: dat dit behalve in naam het einde van NAC gaat betekenen.

Wie gaat er nou vrijwillig geld betalen om naar een sjeik zijn handelswaar te komen kijken?

21   10  
gjoewie

Mensen, ik heb me de laatste dagen wijselijk op de vlakte gehouden. Maar soms vragen bepaalde acties om een reactie.
Ik val in herhalingen, maar we weten allemaal dat het hele overnameproces inmiddels negen maanden loopt. Iedereen zag vanaf het begin aankomen dat de club overgenomen gaat worden door een kapitaalkrachtige grote broer. We moeten blij zijn dat het gebeurt, want oom Wim steekt er geen geld meer in. Dat is de reden waarom we nu op de 9de plaats van de KKD staan. En beter zal het niet worden.
Iedereen heeft het zien gebeuren en acht maanden lang heeft niemand geprotesteerd.
Voor alle duidelijkheid: CFG is niet mijn ideale oplossing van het probleem, maar een breed gedragen coalitie van sponsoren uit Breda en omstreken blijkt niet te kunnen.

In de negende maand gebeurt het dan: BSR gaat op zwart. Uit protest.
En dan nog staalhard durven beweren dat BSR objectief is (Eddy W). Nee, dan kom je geloofwaardig over. (Sorry Eddy, dit is niet persoonlijk bedoeld, maar je schrijft het wel).
Ineens bepaalt een kleine groep supporters dat we tegen CFG zijn.
De acties in Manchester, Troyes en Lommel gaan duidelijk een stap te ver. Als een kleine groep zegt de mening van de meerderheid te moeten vertegenwoordigen, dan moet je ook zo stoer zijn om te erkennen dat je in dit geval helemaal verkeerd zat. We waren al het lachertje van de KKD, nu zijn we het internationaal ook. Ik hoop dat je trots bent op jezelf.
Je moet blij zijn dat er een partij is die geld in NAC wil steken. Snappen jullie dat niet? Tenzij we allemaal een seizoenkaart gaan kopen voor 1000 euro (losse kaartjes per wedstrijd 60-80 euro), dan kunnen we de club draaiende houden op basis van recettes. Zo niet, dan zijn we jammer genoeg overgeleverd aan een grote broer.
Niemand is er enthousiast over, maar niemand komt met een goed alternatief. Oom Wim heeft al veel geduld gehad met ons, ergens moet ook hij een lijn trekken.

Met de spandoekenactie in Manchester hebben we de deur dicht gegooid voor wat betreft overleg met CFG. En dat is erg jammer. Voor wat er nog te redden valt, stel ik voor dat we in het overnamecontract vastleggen dat we een proeftermijn van, laten we zeggen, drie seizoenen hanteren. Daarna evolueren we de boel en nemen we een definitieve beslissing. In dat geval hebben we nog voldoende tijd om een alternatief te bedenken.
Of: zie mijn voorstel op de andere site.

11   15  
Noad1976

@gjoewie respect bsiderats en de breda locos en clubraad verre van objectief sterker nog ze brengen nac naar afgrond. Hun willen de club besturen hun macht is veelste groot. Daarom is NAC onleidbaar er is een groep supporters die liever stil staan of zelfs achteruitgaan tot faillisement aan toe zolang ze maar hun inlvoed en ego kunnen behouden binnen het nacse. Dan ben je ten dode opgeschreven en die supporters proosten op het verval van de club en dat ze de club hebben gered. Misselijkmakend.

15   13  
Johnny1912

Goed gesproken Gjoewe.

Wie denken ze wel niet dat ze zijn om namens het andere grote deel van de supporters te spreken?

Nu hebben ze ineens allemaal een grote bek, maar de sfeer en NAC identiteit op de tribune hebben ze jarenlang niet bewaakt.

4   5  
Beest

Noad1976

Het grootste verschil en ook gelijk het belangrijkste.

Als we onderdeel worden van de citygroup dan mogen we Europa niet in. We kunnen dus niet doorgroeien.

De citygroup heeft een verlies van 96 miljoen. Vanwege de financial fair play regels mag een club dus niet uitkomen in Europese competities.

Dus wat heeft een overname voor zin als je niet kan/mag doorgroeien naar subtop eredivisie?

3   6  
Noad1976

@ Beest dat is een sportieve reden dus het mogelijk niet kunnen spelen van Europees voetbal is de reden. Volgens mij zijn er net nieuwe regels opgesteld door de fifa of uefa waardoor dit word ondervangen. NAC mag maar een maximum aantal huurlingen laten spelen en verkopen op jaarbasis.

Maar stel dat je toch gelijk hebt dan neem je financieel liever meer risico met de Amerikanen dan met de zekerheden die de City groep kan bieden.

Is de eerste keer dat ik dit argument hoor bij de fuck City mensen.

Misschien kan iemand dit eens goed uitzoeken of het wel klopt dat met de nieuwe regels. Wanneer City en NAC zich daaraan houden of je dan geen europees mag spelen?

4   6  
Noad1976

Manchester City wint zaak bij CAS: geen uitsluiting Europees voetbal

Manchester City heeft de beroepszaak tegen de Europese voetbalbond UEFA bij het internationaal sporttribunaal CAS gewonnen. De uitsluiting voor twee seizoenen Europees voetbal is daarmee van de baan.

Daarnaast is de door de UEFA opgelegde boete van 30 miljoen euro door het CAS verlaagd naar 10 miljoen. Dat maakte het sporttribunaal maandag bekend, nadat het de zaak in juni achter gesloten deuren had behandeld.

Financieel bedrog

City spande de zaak bij het CAS aan nadat de club in februari wegens financiële malversaties een forse schorsing opgelegd had gekregen van de UEFA. De Europese voetbalbond verbande de Engelse club voor enige tijd van het Europese toneel.

De UEFA zei door de club, die in handen is van steenrijke Arabische investeerders, misleid te zijn bij het opgeven van de sponsorinkomsten. Ook zou City de regels van financial fair play hebben geschonden, die moeten voorkomen dat clubs meer uitgeven dan er binnenkomt.

Volgens een eerste uitleg van het CAS is echter onvoldoende bewezen dat City bewust de sponsorinkomsten anders heeft voorgesteld en zijn sommige aanklachten ook verjaard. Het volledige vonnis, met alle details, wordt later deze week vrijgegeven.

11   12  
Just me

Beste Gjoewie/NOAD1976/johny1912 en consorten,

Jullie bepalen niet het geluid dat BSideRats, De Rat, loco’s etc met hun achterban willen delen. Als het jullie niet aanstaat begin je toch gewoon eigen platform. Dan kan je daar het tegengeluid organiseren en een pro CFG beweging starten.

Succes met jullie initiatief.

5   0  
Beest

@Noad1976

Die regel heeft geen betrekking op de financal fairplay regel.

Dat zijn 2 verschillende regels.

Als je club of in dit geval "group" niet voldoet aan de financiële regels mag je niet meedoen aan die competities.

Daarbij stel je dat de Amerikanen een risico zijn mbt financiën? Ze hebben rond de 1 miljard op de bank staan? Waarom zou city meer in NAC steken dan de Amerikanen.

Daarbij hebben die die Pool naar voren geschoven die daadwerkelijk een goed cv heeft in Amerika en de MLS. En willen ze flink investeren in de jeugd. Dat zijn Al meer dingen die we horen dan van heel de city groep.

Verder kan je er niet veel van zeggen maar als je niet Europa in kan wat hebben wij er dan in godsnaam aan om onderdeel van citygroup te worden?

Werkelijk alles is beter dan dat (buiten faillissement;) )

4   8  
Noad1976

@ just me censureren kan julie kunnen ons blokkeren en blijven spreken namens “ alle” supporters. Geloofwaardig als objectieve partij en journalisten zijn jullie dan zeker niet meer.

5   6  
Noad1976

@ beest die Amerikanen hebben inderdaad veel geld maar de herkomst schijnt een probleem te zijn ook voor de KNVB.

Ik heb meer met een voetbalknowhow handelshuis dan een pool uit de MLS enzo.
Beiden zijn het handelshuizen.

Dat van wel of niet europees en of dat dit valt te voorkomen door in de overname hier op in te spelen. Vitesse speelt ook gewoon Europees toch als partnerclub van Chelsea. Dit moet worden uitgezocht.

7   0  
Beest

Noad1976

Wat heeft jou artikel te maken met clubs uit de citygroup?

Citaat uit artikel van de vi :

City maakt al vijf jaar op rij keurige winsten bekend. De laatste seizoenen bleef er steeds zo'n tien miljoen euro over. Minder bekend is dat het resultaat van de totale City Football Group, inclusief de andere filialen, verslechterde naar 93 miljoen verlies. Voor de eigenaar uit Abu Dhabi maakt dat niets uit. Het verlies wordt gemaakt bij de kleinere clubs die niet meedoen aan de Europese toernooien en dus ook niet hoeven te voldoen aan de regels voor Financial Fair Play.

4   20  
Johnny1912

Just me

Wat ben jij voor dom wicht met zaagsel in je hoofd? Lees onze reacties nog eens even terug door begrijpend te lezen.

Of ben jij een gevalletje dom geboren, dom gebleven?

3   8  
Noad1976

@ Beest duidelijk je verhaal en interessant argument. Kan City NAC overnemen en toch vrijwaren van uitsluiting Europees voetbal ik ben geen sportrecht advocaat maar dat zouden ze dus moeten onderzoeken.

9   3  
Just me

@johny1912

Zo, nu ben ik echt onder de indruk van jou zeg! 😂😂😂. Ouwe internet hooli!

12   6  
Henkie

@Beest

“Waarom komen er geen acties van mensen die voor de deal zijn”

Tja, waarom kwamen die er niet van mensen die het eens waren met de coronamaatregelen, maar protesteren mensen alleen ergens tegen als ze het oneens zijn met bepaald beleid?

Weinig aanleiding om actie te voeren voor een deal die gemaakt is waarmee je het al eens zou zijn, toch?

6   3  
Beest

@noad1976

Nou ik vind het niet interessant maar doodeng. Mijn nekharen gaan er overeind van staan.

Zeker met dit bericht er ook nog eens bovenop

https://www.voetbalprimeur.be/nieuws/1012208/boekhouding-lommel-kleurt-donkerrood-al-maakt-city-group-zich-geen-zorgen.html.

12   3  
Wanny

Europees voetbal of niet zal me voorlopig worst wezen. Ik wil kijken naar een elftal met jongens als Penders, Ten Rouwelaar, Lurling. Jongens die een tijd bij de club spelen en daar ook een gevoel bij hebben. Dat daar af en toe iemand tussen loopt die een jaartje het verschil maakt en dan weer weg is vind ik ook nog prima.

2   1  
Beest

@henk

Reacties , geen acties;)

14   12  
Noad1976

@ Beest ik snap je zorgen. Maar Lommel word me iets te vaak aangehaald. Ik denk dat NAC moet onderhandelen en stichting NOAD het maximale aan garanties eruit moet halen voor NAC. Spandoeken en fuck city en zonder overleg cancellen helpt NAC niet omdat we zo ie zo moeten worden overgenomen verkocht en een lokale partij lijkt uigesloten. Dan je angsten projecteren met een fuck city statement daar geloof ik dus niet in . Maar dankje voor je zienswijze. Eindelijk eens inhoudelijke argumenten.

7   5  
Beest

@wanny

Je heb dus blijkbaar 3 groepen

1 die het echt allemaal geen donder interesseert als er maar bier gedronken kan worden en wat nac presteert zal ze een zorg zijn. Daar val jij onder blijkbaar.

2 De groep waar ik onder val . Die helemaal klaar zijn om naar de Masharts en de Kestens en Kotzebue,s te kijken. Maar waar de nekharen rechtovereind gaan staan bij de vehalen en daadwerkelijk handelen van de city group

En dan heb je nog de groep die het liefst dat NAC morgen verkocht wordt en niet zoveel hebben met de financiële malaise die er gewoon bij komt kijken

16   6  
Eddy W (BSR)

@GJOEWIE

Zoals ik al zei: over het algemeen een vrij objectieve nieuwssite. Ik zou graag van jou willen horen hoe wij in onze nieuwsgeving de afgelopen maanden onze mening hebben doorgedrukt. Vergeet daarin vooral mijn woorden niet: over het algemeen vrij objectief.

Als je ons ervan beschuldigd dat wij alleen aandacht gaven aan Vrolijk en Ons NAC, dat komt omdat deze partijen de media opzochten en de andere partijen niet bekend waren. In die berichtgeving, waarin onze bron voornamelijk BN DeStem of ONS NAC was, probeerden wij ondanks onze meningen (die ook binnen BSR wel eens verdeeld kunnen zijn) zo min mogelijk door te laten lekken. Als er andere informatie beschikbaar was over bijvoorbeeld de andere kandidaten had ook dat hier op de site gestaan.

In onze podcast is er wel ruimte voor de meningen, anders zou het een hele saaie en korte podcast worden. Dat wij daarin allemaal tegen het model van City zijn is iets anders dan pro overname. De huidige situatie kan inderdaad niet meer en daar moet wat verandering in komen.
Volgens ons (BSR) is City niet de juiste verandering, mede door de situatie bij de andere Europese clubs op het vaste land van City. Dat hebben wij nu laten weten door de site op zwart te zetten. Er zijn andere alternatieven, Vrolijk was al rond bijvoorbeeld. Maar ook een van de andere van de 36 ingediende plannen bij Crossminds zou een oplossing kunnen zijn. Daarmee hoeft NAC van mij niet eens structuur mee te e draaien om Europees voetbal. Maar stabiel Eredivisie voetbal tussen plek 14 en 4 moet haalbaar zijn op 'eigen' benen zonder ieder jaar een miljoenen inleg van een aandeelhouder.

Ja, NAC moet met de tijd mee en langzaam doen we dat al. Maar in de toekomst van NAC, deze club die wij allemaal zo mooi vinden, moet om NAC draaien. Dat is de club waar ik mijn hart aan verloren ben en het is prima dat dit NAC niet hetzelfde NAC is als waar ik van ben gaan houden. Maar een satelliet club worden is voor vele, waaronder ikzelf, een te grote verandering. Ik zeg niet dat ik dan nooit meer kom, maar dit gaat wel heel veel pijn doen.

Mocht iemand trouwens denken dat hij/zij dit beter kan of ons hierin kan helpen om dit beter te doen: jullie mogen ons altijd een berichtje sturen om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

@NOAD1976
Just me is geen onderdeel van BSR en kan daardoor ook geen censuur plegen. Daarnaast laten wij op dit moment vrijwel alle uitingen staan, zowel voor als tegen (tenzij ze in strijd zijn met onze huisregels, maar dat zijn er vrij weinig geweest de afgelopen dagen).
Daarnaast zou ik graag van jou willen weten hoe wij meehelpen de club maar de afgrond te brengen?

14   8  
Wanny

@ BEEST

Ik val ook onder 2.

Echter heb ik liever Mashart dan deel uitmaken van een gedrocht als CFG. Die organisaties maken het hele voetbal kapot.

Ik ben er van overtuigd dat 1, 2 en 3 gewoon samen kunnen gaan, zelfs zonder externe eigenaar. Gewoon de centen die binnen komen goed besteden ipv aan afkoopsommen en uitgerangeerde spelers. Communiceer naar de achterban een 3 jaren plan, waarin we stapsgewijs richting eredivisie gaan. Als je daar helder over bent blijft het gros van de mensen gewoon komen.

Maar die communicatie is de laatste jaren helemaal weggevallen.

10   2  
Oosterhout3

@geelzwartwit,

Ik heb je plannen gezien...
Hieronder wat opmerkingen

Enigste wat geld kosten zijn; de extra (grote) sponsor relatie manager, afdeling support en cultuur en verbouwing 2 zakelijke tribunes(met 1 extra toplaag)

Dit lijkt me voor iedere aandeelhouder haalbaar, als er een grote verbouwing komt tot fundering toe (iets wat vele miljoenen(5 aankoop stadion+ uitkoop vve onder eretribune +nieuwbouw) kost vandaar ook de kijk van alle 2 de andere partijen voor een lnieuw stadion is mijn inzicht.).

De rest is goed beleid voeren qua voetbalvisie en het kantoor ondersteunen/versterken.

Als je 2a3 jaar je elftal bij elkaar kan houden met een vaste speelwijze(kijk maar naar cambuur bijvoorbeeld waar wel rijke regionale personen zijn ingestapt met een plan.)

Mijn mening is als je de tekorten in de kkd opvult met 1 miljoen extra(met 2,3 miljoen spelersbudget zoals nu zit je momenteel al in de top5 kkd).

In de ere hoef je door tv gelden en extra sponsorinkomsten geen verlies meer te maken en is dan de 2,5 miljoen extra per jaar helemaal voor de club(als je uit gaat van plan vrolijk)

30   16  
HupNac

Heerlijk.

Het kleine Nac dat weerstand biedt tegen het grote City. Dat ze überhaupt durven te denken dat ze van Nac een City franchise kunnen maken.

Liever op eigen kracht met herkenbare spelers in de kkd dan met een vreemdelingen legioen in de eredivisie.

Acties zoals van de Breda loco's maken mij weer een trotse Nac supporter! Dank hiervoor!

Nu verder met een geschikte kandidaat. Stiekem hoop ik nog op een combinatie waarin Vrolijk zit.

HupNac

11   2  
Geelzwartwit

@oosterhout

Ik denk ook dat er veel mogelijk is met de juiste mensen op de juiste posities in combinatie met een financiële solide basis.

Op alle fronten zal er een professionalisering moeten plaatsvinden. En dat zal voor sommigen charme weghalen maar positieve progressie ervoor terugbrengen.

Alles staat en valt met de juiste mensen en goed beleid en geld.
Ik meen gelezen te hebben dat Vrolijk uitging van 2.5 investeren 1.5 miljoen ieder jaar gat vullen, zelfs eerste jaren eredivisie als je daar speelt.

Dat geeft meteen ook het verschil aan met clubs als cambuur en heracles.

NAC is te groot (duur) voor de kkd.
Er is geen plek om ergens in de marge de nieuwe organisatie op te zetten.

Los van het feit dat ik van de Amerikanen ook niks weet en vond ik de intentie die in de media kwam in combi met Vrolijk aansprekend.
Waarbij ik in zo'n combi altijd hoop op een organisatie gebaseerd op amerikaanse ambitie en prestatie beleid aangevuld met cultuur maatschappelijk regio besef van Vrolijk. De 1 verantwoordelijk voor professionele organisatie en groei en de ander voor de vertaling en waarborging van het karakter.

Dank je voor je reactie. Ik kan het meer dan waarderen.

23   9  
Noord-Mokumse NAC'er

2 weken geleden liep ik het kantoor binnen en had men medelijden met mij als NAC'er.

Vandaag liep ik het kantoor binnen en kreeg ik schouderklopjes als NAC'er.

Hup NAC!

9   30  
DunErwt

Nog geen reactie van Vrolijk? Het is alweer te lang geleden voor die praatpapegaai hee. Of is tie weer een zoveelste erbij aan het halen. Dan is Vrolijk weer rechts dan weer links.
Komende jaren lekker naar Helmond, Velsen, Dordrecht......... Fijn met jongens uit de regio strijden voor plek 10 tot nummer laast👍👍

24   4  
HupNac

@snert

Lekker goedkoop scoren tegenover Vrolijk?

Die beste man wil het beste voor Nac en probeert daarbij alle wegen te bewandelen die mogelijk zijn.

Misschien niet altijd handig maar hij probeert Nac wel te redden op elke mogelijke manier.

Dat hij zelf accepteert om in combinatie met een ander de 2de viool te spelen vind ik een hoop zeggen. Hiermee laat hij zien dat niet zijn ego maar Nac op 1 staat.

Hopelijk is hij nog in de race. Zou het begrijpen als hij zich teruggetrokken heeft. Gepiepelt door de zeure 3 en beledigd door een gedeelte van de aanhang.

Ben het wel eens met je laatste deel. Liever kkd met eigen herkenbare spelers.

HupNac

34   10  
Tomvk

Hier een Willem II supporter. Deze mooie volksclub ( en dan doel ik op NAC ). Verkopen aan de city group is bijna godslastering. Ik schrik van zulk nieuws. Hoe groot ( de gezonde haat of hekel ) aan NAC af en toe ook is. Dit gun ik jullie en de club niet. Dit moet je ook NOOIT willen, NAC is dan gewoon NAC niet meer. Dus blijf met grote groepen supporters je verzetten tegen deze ‘modern football’ klets ajb!
Heel veel sterkte en succes!!! Verder ga ik me nu weer druk maken om het feit dat de mooiste club van Nederland niet gaat degraderen. Fijne avond allen!

12   7  
die ne gast

@Gjoewie
Acht maanden lang is gezegd dat bij het verkoopproces 'het belang van NAC' voorop stond.
Waarom zou je dan protesteren?
Nu duidelijk is dat City de kandidaat-koper is (en de wijze hoe dat tot stand gekomen is), is duidelijk dat 'het belang van NAC' helemaal niet voorop heeft gestaan.

Ik hoop dat het City-bod een 'blessing in disguise' wordt, want niets verenigd meer als een gezamenlijke vijand.
Hopelijk komen er nu krachten en kunnen de supporters en sponsoren de club overnemen. Ik ben graag bereid mee te betalen om ons uit de klauwen van City te houden!

7   5  
Cees-2

BZZZ:

Lekker boeiend. Wil je me nou pakken op dat "ene" woordje uit mijn gehele verhaal? Lekker bezig. Jij snapt echt wel wat ik voor heb. En het verdere verhaal, klopt het enigszins? Je snapt de intentie, of strekking hopelijk toch wel?

10   9  
Tip

Dat we in de huidige situatie zitten na 30 jaar wanbeleid vindt iedere supporter verschrikkelijk. Vraag is echter hoe komen we eruit.

Als je onafhankelijk je mening wilt vormen zijn m.i. twee zaken belangrijk.
1. Waar staat NAC op dit moment ? De feiten. A. Sportief negende plaats keuken.
B. Financieel gaan we op failliet af als er niks gebeurt. C. Verdeeldheid onder supporters zeer groot gecombineerd met een rot sfeer. D. Het merendeel van de buitenwacht lacht ons uit.

2. Op welke bronnen baseer je je opinie ? DeRat, Bsiderats, jaarverslagen NAC, opiniestukken en columns in onafhankelijke kranten, eigen internet onderzoek , voetbalbladen , je mening gevormd door de geleding waar je bijhoort ? , mensen binnen het NACse , mensen buiten het NACse etc. etc.

Uiteraard kom je tot een objectievere mening als je meerdere bronnen raadpleegt.

Ik acht de meeste supporters goed in staat tot een objectief onderbouwde mening te komen. En laat vervolgens de democratie zijn werk doen middels een goed georganiseerd referendum.

Speculatief : poll op De Rat gaf grosso modo dat 45 procent tegen was en 35 procent voor de City deal En dat op een site die zwaar anti City deal is. Ik denk dat als alle seizoenkaarthouders en sponsors worden benaderd er meer voor dan tegen zullen zijn. Maar nogmaals dat is speculatie. Dus meet het gewoon.

Mijn advies ; stop met het ophitsen, laat mensen hun keuze maken en laat de democratie zijn werk doen.

7   4  
HupNac

@Tip

Percentages op de rat zijn meer 35 voor en 60 tegen.

Een goede graadmeter ga je vrijdag zien (horen).

Gok op een orkaan van geluid tegen city. En dat zijn echt niet alleen de houders van het gouden aandeel, beheerders van dit forum en Breda loco's.

Misschien zit ik ernaast......denk het niet.

HupNac

7   1  
Nicky

"Ik acht de meeste supporters goed in staat tot een objectief onderbouwde mening te komen...."

* zucht *

Vol verbazing lees ik hoe de excessen in de reacties toenemen. Veel zijn getrouwd met hun mening met als resultaat dat ieder argument direct in de wind geslagen wordt.

Dat is niet alleen jammer, want het maakt iedere discussie monddood, het is ook nog eens gevaarlijk voor de club. Ik begrijp alle scepsis, alleen denk ik dat het nog te vroeg is om per definitie een kandidaat koper de deur te wijzen.

Ik geloof er niet in dat je excessen als argument moet aandragen. Als niet dan falliet, als wel dan ziel verkocht... De discussie mag best wat constructiever. Natuurlijk is er enorm veel emotie in spel, echter is er nu wel genoeg geraasd door iedereen. Iedereen die echt het beste voor NAC wil doet er goed aan naar anderen te luisteren (lezen), na te denken en dan pas te reageren met argumenten. En nog beter met suggesties of ideeen.

Dat dit voor sommige lastig is blijkt uit bovenstaande.. Een vloek of verwijt is wel vaker een reactie uit onmacht....

Sukkels ;)

5   1  
Martinus

Ik wil City ook niet, maar laten we niet alle voorstanders over één kam scheren hier. Een paar lijken er op uit te zijn reacties uit te lokken - niets meer of minder. Dat is inderdaad frustrerend, maar ik lees ook echt wel logische teksten.

Zo heb je supporters die gewoonweg meer vertrouwen hebben in City dan in de huidige situatie en de bekende alternatieven. En dat kan ik ergens begrijpen. Je weet niet hoeveel knowhow je anders in de organisatie krijgt, je weet in elk geval dat City een netwerk heeft. Tegelijkertijd weet je dat NAC onder City geen belangrijke schakel in de groep is. En dat een volksclub eigenlijk niet in zo'n structuur past, dat lijkt me wat haaks op elkaar te staan. En als City de heer Manders aan boord houdt, vind ik dat ook een uitstekende reden om ze af te wijzen.

Voor sommigen valt of staat de identiteit niet met de eigenaar, maar ligt dat bij ons. Ik zie dat zelf niet echt zo. Als je veel wisselingen in een elftal krijgt, is het lastig identificeren met een elftal. Directe invloed heeft zo'n eigenaar waarschijnlijk niet, maar op de lange termijn? Ik sluit het niet uit, hoor...

Sommigen zijn gewoon het lange proces beu en willen gewoon een oplossing. Het idee dat nog maanden langer doorgaan met zoeken ook schadelijk is, is ook niet zo vreemd. Maar ik zou toch willen oproepen om geen overhaaste beslissingen te nemen. De reden om voor City te kiezen mag NOOIT zijn dat we geen geduld meer hebben. Ga maar na hoeveel het denken op korte termijn NAC in de historie heeft opgeleverd.

We willen uiteindelijk het beste voor NAC. Ik denk dat dit niet het beste is, maar ik weet dat niet zeker. Het alternatief kan ook grote nadelen hebben. Overigens, het is niet alsof we al op de rand van de afgrond staan. De keuze is niet City of faillissement.

Ik kan niet anders dan erop vertrouwen dat degenen die de plannen kennen en hierin afwegingen kunnen maken, de juiste keuze maken voor NAC.

4   7  
Noad1976

@ tip wel de juiste verhoudingen weergeven en ja je hebt gelijk degene die tegen zijn, zijn veel luidruchtiger maar of dat ons gaat helpen dat vraag ik me af.

NAC als stiefzoontje van City Football Group
Altijd doen, grote kans voor NAC. Mijn droom komt uit!
2.14%
Het plan zal vast goed zijn maar is de doodsteek voor het Avondje NAC
3.80%
Wim naait ons zonder vaseline. Weg met die vent. En met Manders.
16.17%
Eindelijk een professionele partij met geld en een plan. En met behoud van de NAC cultuur zit het wel goed
33.29%
Fuck Off. Dit is niet mijn NAC. Say no to CFG
44.59%

2   4  
Noad1976

Excuses @ tip ik volg jou het bericht is voor @ hupnac die noemt hele andere cijfers

2   0  
HupNac

@noad

Hoe vertaal jij "wim doet vieze dingen met ons zonder vaseline" als Yes city kom der bij?

Lijkt me dat die bij de groep tegen City is. Tel daarbij op die andere groep en dan zit je wel aan die 60%

HupNac

10   5  
Sp1

Wat een tenenkrommende napraat show die gegenpres podcast...Yadran is duidelijk ergens in gaan geloven en doseert en citeert op een minachtend toontje wat mij echt zwaar irriteert.

Een uur lang lullen en gewoon de mond gesnoerd worden door John Karelse...de enige die wat zinnigs te melden had.

CFG is op voetballend vlak de beste keuze,alleen de verdeelsleutel is ontoelaatbaar,100% aan één partij verkopen is altijd alsof je je ziel verkoopt. Als City echt het beste voor heeft dan zullen ze ook vast genoegen nemen met een minderheidsbelang en garanties op contracten en transfers lijkt mij een contractuele afspraak die je met elkaar maakt.

Hoe het vanaf het begin ging met city was gewoon een prima samenwerking,waarbij wij meerdere goede spelers konden opstellen.

Ik mis gewoon de inhoud van het plan wat city van plan is...

4   6  
Noad1976

@ HupNAC dat is interessant het wegkrijgen van Manders en Van Aalst is voor veel supporters belangrijker dan de keuze voor welke commerciele partij

Dus als City belooft Manders op zij te zetten dan gaan er al weer een hoop overstag?

12   3  
Nonkel Frans

Verbazingwekkend en verontrustend eigenlijk dat menigeen hier maar in blijft gaan op
1. de sportieve en zakelijke ambities van de city groep. Het gegeven dat de city groep in handen van een Sjeik die vorige week nog Assad op schoot nam - waar men nu in Manchester en de UK enorm mee in hun maag zit lijkt niet relevant. Terwijl dit gegeven genoeg is om te weten dat dit een NoGo is.
Waarom al die woorden aan de performance van de City groep vuil maken.
2. Er zijn geen alternatieven! Hoezo? Het is vaak genoeg hier - in podcasts en in de krant - uitgelegd hoe het verkoopproces is verlopen. De alternatieven zijn er en zijn genoegzaam bekend. Over de kandidaten en varianten wordt hier wel gesproken maar echt centraal staat het nog niet.
3. Wat zijn de kenmerken van het ideale NAC. De statuten van Stichting Noad en de reikwijdte van het Gouden aandeel - die meer is dan alleeen cultuur voir de zoveekste keer - staan al jaren vast en dekken deze vraag.

Respect voor degenen die hier steeds maar weer alles opnieuw ook aan de nieuwelingen uit leggen.
Maar doe aub geen moeite om types die zichzelf de dubieuze nickname Z toe eigenen aandacht te geven. Dat gaat ten koste van de serieuze gasten op dit forum.

3   10  
Noad1976

@nonkel frans is alleen geleerde en heeft de waarheid in pacht dankje voor je bijdrage lijkt wel de gemiddelde podcast. Blindelings vertrouwen in de supportersorganen, inhoudelijk al het andere af doen als niet belangrijk die "nieuwkomers". 1/3 van een anti -city georienteerde site zijn allemaal newbies en die moeten zwijgen toch.

2   1  
HupNac

@noad

Denk niet dat mensen er zo diepzinnig erover nadenken als jij.

Maar je kan het inderdaad vertalen zoals je zelf wil....

HupNac

2   3  
Samson

Kijk nou gewoon naar de andere clubs van cfg. Dan weet je genoeg. Het gaat om winstmaken op spelers. Verder niks.

Iedereen hier die voor het plan is moet niet gaan janken over een jaar als je nog steeds onderaan in de kkd hangt.

1 eigenaar hoort niet meerdere clubs te hebben. City heeft clubs nodig omdat regelementair zij straks nog maar een beperkt aantal spelers mogen verhuren. Door clubs te kopen gaan ze dit omzeilen.

1   3  
Cees-2

Nicky: Je ziet en leest het goed. Diverse inzendingen zijn puur om te provoceren. Al kom je met een idee, of suggesties die geweldig zouden zijn. Is het niet in hun bekrompen straatje. Men trapt het met een giga aan onzin mijlenver de grond in. Schijnbaar geeft hun dat een kick, of een bepaalde genoegdoening. NAC algemeen vinden zij niet boeiend genoeg, puur voor eigen genoegdoening. Zij zijn de doodsteek voor een serieuze, objectieve discussie. Die gebaseerd is op democratie, respect, horend oor, wederzijds begrip. Negeer ze. Het is trekken aan een dood paard, hopelijk gaat dat niet NAC worden!

4   13  
Noad1976

@ Hup Nac

De Amerikanen hebben een veel harder model maar die beloven Tonnie Sixpack en dan worden ze wel op het paard gehezen.

Die Podcast bij BNDESTEM:

* eensgezindheid bij de supporters? Iedereen tegen , rijen gesloten? Ze lezen deze sites zeker niet.

* Lommel? Hoe vaak gaan ze Lommel aanhalen om City zwart neer te zetten? Gaan ze ook even bij Lierse SK langs?

Oogkleppen op hebben ze en Marcel van Roosmalen heeft groot gelijk NAC supporters graven hun eigen graf.

Wim van Aalst heeft ook groot gelijk om NAC vooruit te helpen moet je de supportersgeledingen terug supporter maken en niets meer dan dat. Ze hebben veelste veel het idee dat ze de club kunnen runnen.

Het is repeterend anti City propaganda.

9   5  
Da Pope

We gaan het aankomend weekend wel meemaken. Als er inderdaad zo'n grote "zwijgende meerderheid" voor de plannen is (nogmaals met de opmerking dat ik niet snap hoe de vertegenwoordigers van deze groep weten wat de mensen die niets zeggen precies vinden, maar vooruit), dan zal ik in het stadion wel zien en horen dat ik klaarblijkelijk al jaren niets van de NAC-supporter begrijp.

Overigens: ik ben honderd procent voor bouwen aan een mooie club, die sportief succesvol is. Voor of tegen City zijn is ook niet voor of tegen sportief succes zijn. Sommige mensen lijken die zaken (misschien wel moedwillig) met elkaar te verwarren.


5   2  
Fanneke

Het probleem bij NAC is dat veel te veel mensen zich er mee bemoeien. En iets te zeggen hebben. Iedereen heeft een andere mening een ander idee hoe het allemaal moet.
Probleem van zoveel partijen is om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Gaat nooit lukken bij NAC.
NAC gaat de grote grijze slapende muis van de KKD worden.

3   1  
HupNac

@noad

Ik zeg niet dat die Amerikanen ons zullen leiden naar het beloofde land.

Er is nog te weinig bekend over de plannen waarmee ze komen.

Kijkend naar het trackrecord van City dan zie je wel wat hun waarschijnlijke intenties zijn. Dat de supporters hun pp hebben gezien en daarmee niks wijzer werden is verontrustend. Hiermee lijken ze met Nac niks anders te willen dan wat ze in het verleden ook deden met hun andere slachtoffers.

Komt ervanuit City een goed verhaal, garanties of minderheidsbelang in aandelen dan is het misschien een ander verhaal. Maar feiten zijn dat ze dat (nog) niet doen.

Zelf weet ik ook niet alles maar probeer open te staan en de reacties/meningen van andere te respecteren.

Sommige hier op het forum zitten alleen in de aanval. Jij kan daar ook wat van (jij niet alleen, rustig maar). De wereld is niet zwart/wit.....


HupNac

3   10  
Noad1976

@ da pope wat is belangrijker de supporters die zicht het luidst laten horen en spandoeken kunnen maken of de supporters die komen voor voetbal en wel ambities hebben net als Van Aalst en NAC graag willen zien terugkeren naar de eredivisie.

Dit typeert de supportersgeledingen ze willen macht behouden en niet vooruit geen enkele ambitie of toekomst alleen maar prat gaan op het verleden. Op de borst kloppen wij zijn de beste suppporters van het land terwijl heel Nederland ze uitlacht voor het amateurniveau op het veld.

6   2  
Nonkel Frans

NOAD1976 ? Dat jongetje die de waarheid in pacht heeft en alle problemen van de club wijt aan de ego s en de vermeende macht van de NAC supporters? Die als een grammofoonplaat blijft hangen om zijn - ongefundeerde gelijk lekker sfeerverpestend en onconstructief hier te etaleren. Vertel eens manneke wat doe jij zoal voor t goede doel?

2   6  
Noad1976

@ Hupnac als een minderheidsaandeel of garanties belangrijk zijn dan moeten we met City in gesprek. Alleen roepen fuck you jaagt alle investeerders en eigenaren weg toch.

2   2  
NAC 70

@DaPope, het is geen wedstrijd tussen de supporters die voor of tegen zijn. En ook niet degene die het meeste lawaai maken hebben recht van spreken of het gelijk aan hun kant. Iedere nac supporter heeft het beste voor met de club en wil het liefst iedere wedstrijd een goede pot voetbal zien. Maar je kunt wel oprecht de vraag als supporters geleding stellen of je wel voldoende de achterban vertegenwoordigd. Getuige de reacties die her en der plaats vinden kun je daar best je vraagtekens bij zetten. Helicopterview hanteren is niet iedere organisatie gegeven maar levert wel vaak de meest heldere inzichten op.

5   3  
Ivo

Alle spandoeken, meningen, podcasts, columns, etc. doen er niet toe. We hebben het hier over een bedrijfsovername, een financieel/juridisch proces.

De aandeelhouders hebben een deal. Die hoeven niks meer.

De bal ligt nu bij anderen. Als de City Group X miljoen betaalt voor de aandelen en Y miljoen gaat investeren in NAC, moeten er minimaal dezelfde bedragen op tafel. Anders zal iedere rechter de aandeelhouders in het gelijk stellen. Zij zijn de eigenaren en hebben rechten.

Het is nu aan de ondernemers en mensen met kapitaal, om één front te vormen, de benodigde bedragen op te halen en een plan op te stellen. Dan heb je kans van slagen.

Anders is het game over. Nogmaals, het is een juridisch en financieel verhaal. Emotie speelt in de rechtbank, als het daar op aankomt, geen enkele rol.

6   3  
N1912

John Karelse erg sterk in de BN de Stem podcast, brengt tenminste een beetje nuance mee. Laat die mensen van de City Group gewoon eerst hun verhaal doen en baseer vervolgens daarop je mening. Nu wordt er op basis van allerlei aannames (die misschien terecht zijn, misschien ook niet) moord en brand geschreeuwd. De reactie van Joost daarop was dan wel weer typisch, “ja maar John 98% van de achterban is faliekant tegen”. Dat is simpelweg gewoon niet waar, weer eens veel te zwart-wit gesteld. Een groot gedeelte van de achterban is tegen, maar ook een groot deel staat er iets genuanceerder in en wil eerst plannen horen alvorens te oordelen.

Goede uiteenzetting van die Belgische journalist over de situatie bij Lommel verder, maar ook hier moeten we ons realiseren dat NAC en Lommel als clubs totaal niet met elkaar te vergelijken zijn. Een slapende reus met de vijfde hoogste toeschouwersaantallen van Nederland vs. een klein Belgisch clubje in de marge van het profvoetbal dat op een haar na failliet was en waar amper duizend man op de tribune zit tijdens een wedstrijd.. Tuurlijk is de situatie zoals bij Lommel hier niet wenselijk, maar gun die lui van de City Group in ieder geval de gelegenheid om ons te overtuigen dat dit niet het geval gaat zijn.


5   8  
Noad1976

@nonkel frans haha manneke? Wat zei de gij? Ben de gij aanhanger van de echte zelf benoemde NAC waarden van alleen bier zuipen en supporter van een bijna failliete carnavalsclub

9   8  
Da Pope

@NOAD1976

We hebben het hier wel over NAC he? Ongeacht je voorkeur voor een nieuwe eigenaar: Een stadion zonder spandoeken met mensen die hun mond houden, past natuurlijk hoe dan ook niet bij NAC.

Dus laat vooral aanstaande vrijdag je stem horen. Als je in het stadion het liefst zwijgt, ben je sowieso voor de verkeerde club.

5   4  
Helsie

En als je niet tegen en ook niet voor bent, maar gewoon het proces via Stg NOAD het werk wil laten doen, moet je daar dan ook over gaan schreeuwen? Dacht het niet.

4   1  
HupNac

@noad

Je kan het ook zo zien.

City moet niet zonder plan naar de trotse club van Nederland komen. Al helemaal niet met hun voorgeschiedenis.

Het is logisch dat de meerderheid daar niet op zitten te wachten.

Ze schetsen nu zelf het beeld dat ze niks goeds vanplan zijn met Nac (tenzij midden moot eredivisie met vreemdelingen je natte droom is).

Actie is reactie

HupNac

5   7  
Noad1976

@ da pope ik ben het met je eens dat is NAC maar ik denk dat je serieus klappen krijgt van de "harde kern" als alle andere supporters zich gaan uitspreken en ik denk dat ik niet de enige ben die dat vreest. En inderdaad complimenten aan John Karelse!

7   5  
Ivo

@Da Pope
Op de lange zijden in het stadion zitten mensen gewoon braaf naar voetbal te kijken. Ze maken een praatje en drinken een biertje. Die hebben helemaal geen zin in deze polonaise. Jij denkt dat 18.000 man bezig is met wie de nieuwe eigenaar van NAC wordt.

Bij de ALV van een gemiddelde voetbalclub met 700 actieve leden komt ook geen hond opdagen. Als je verwacht dat straks 18.000 man een Fuck City shirtje aantrekt creëer je je eigen teleurstelling.

4   6  
Rbull076

Ik maak mij oprecht zorgen voor aanstaande vrijdag tussen voor en tegenstanders in combinatie met wat alcohol.

Laten we lief zijn voor elkaar.

7   5  
Helsie

@Ivo Inderdaad. F6 supporter hier, iedereen in ons groepje zal het wat rotten wie de eigenaar wordt. Wij blijven gaan en hopen van harte dat iedereen om ons heen dat ook doet. F*ck de eigenaar, wij bepalen zelf wel hoe we de avond beleven.

7   0  
Da Pope

@NAC70

Het is zeker geen wedstrijd. Maar er zijn hier de afgelopen dagen tal van mensen, die claimen voor een grotere groep te spreken. Ik heb al die tijd gezegd dat iedereen alleen voor zichzelf kan praten, omdat niemand exact weet wat andere supporters vinden.

Het stadion is de eerlijkste en meest democratische plek om iedereen zijn of haar stem te laten horen. In een stadion weet je direct wat de gemiddelde NAC-supporter vindt. Iedereen heeft daar evenveel recht en ruimte om te laten weten hoe hij/zij erover denkt.

En het allermooiste: Als je naast iemand zit, die er anders over denkt, kun je als volwassen mensen met elkaar in gesprek. Geen beschuldigingen over en weer, geen welles-nietes, maar gewoon samen een pot voetbal kijken, een pilsje drinken en naar elkaar luisteren en elkaar vinden in de liefde voor de club.

Ik ben ervan overtuigd dat de meeste mensen echt wel hetzelfde voor de club willen en dat de verschillen helemaal niet zo heel groot zijn.

En dan kun je natuurlijk zeggen: "De aandeelhouders bepalen en zijn niemand verantwoording schuldig" Technisch gezien klopt dat. Maar waarom zou je bij iets wat je zo aan het hart gaat, niets doen, achterover leunen en lijdzaam wachten op de uitkomst. Ook dát past wat mij betreft niet bij NAC.

6   6  
Helsie

@Da Pope, je bent toch niet naïef hoop ik, he? Wat denk jij wat er gebeurt als iemand een pro-City spandoek ophangt?

7   4  
Noad1976

@ Da pope je doet alsof de voorstanders van praten met City zich vrij kunnen laten horen.

De Podcast bij BNDESTEM was een groot verwijt naar iedereen die niet "jullie" mening deelt.

Zelfs John Karelse gaf aan dat de verdeeldheid nog nooit zo groot is geweest maar jullie blijven maar roepen dat het maar reacties zijn en anoniem en de poll op de rat word genegeerd en wij moeten onze namen maar geven en naar voren treden en dat maar in het stadion roepen en dan? Steijn verhaal is een mooi voorbeeld hoe het dan met je afloopt...

7   2  
Ivo

@Da Pope
"Maar er zijn hier de afgelopen dagen tal van mensen, die claimen voor een grotere groep te spreken."

Dat werkt zo natuurlijk 2 kanten op. Inclusief Blaauwhof die richting Karelse aangaf namens 98% van de supporters te spreken. Of een supporterssite die namens alle supporters op zwart ging.

Ik ga vrijdag gewoon voetbal kijken, heb totaal geen zin om dan een soort van interne stammenstrijd uit te vechten. Dat is het me gewoon niet waard.

Als Vrolijk c.s. op tafel leggen wat City ook op tafel legt, heb je kans dat je juridisch sterk staat. Anders houdt het op. Op het eind van de rit bepaalt de rechter, als het daar op aankomt.

Ik denk dat de meeste supporters liefst zien dat NAC op eigen benen blijft staan. Maar dan is dit wel het moment van de B.V. Breda om te laten zien dat dat er nog in zit. Met een financieel dichtgetimmerd verhaal.

7   5  
Da Pope

@Helsie

Als het jouw club is en jij ergens voor staat, laat je je stem horen. Zo maak je het mij als geïnteresseerde supporter wel echt onmogelijk.

Want hoe moet ik een reële inschatting maken van de verhouding tussen voor- en tegenstanders als ik op internet doodgegooid wordt met "Nee, er is écht een zwijgende meerderheid" en die zogenaamde meerderheid zich vooraf al verschuilt achter: "Ja, maar we laten onze stem niet horen in het stadion, want die gewelddadige voorstanders hè. Doe je niks aan." Dat is geen manier van doen he?

Grow a pair, zou ik zeggen.

4   5  
Noad1976

@ da pope in de podcast word er geroepen naar John Karels dat 98 procent tegenstander is en dat trek jij niet in twijfel maar je trekt wel in twijfel dat er ook veel voorstanders zijn.

Sorry hoor bsiderats is niet objectief in deze. Maar ik waardeer wel dat we hier mogen reageren maar jullie doen niet aan inspraak.

8   3  
Da Pope

@Ivo

Ik heb het al een paar keer uitgelegd, maar doe dat graag nog eens: BSR is -niet- op zwart gegaan uit naam van alle supporters. BSR is op zwart gegaan, omdat de gasten achter de site vonden dat het voor hen te ver ging. Ze spraken puur voor zichzelf.

Ik blijf het herhalen: Niemand van de supportersgroepen rond NAC claimt voor alle supporters te spreken. Niemand. Ze spreken alleen voor zichzelf.

7   8  
Tip

@HupNAC en @Da Pope.
Kan goed zijn dat jullie gelijk hebben en dat de groep anti City groter is dan de prosupporters. We weten het niet.
Echter jullie beide als zeer verstandige mensen weten heel goed dat je de uitslag van een referendum niet moet bepalen aan de hand van de stemming in een voetbalstadion. Met carnaval zing ik ook keihard, opgehitst door een hossende menigte en een potje bier, dat er een paard in de gang staat bij buurman Jansen. Maar mijn buurman heet geen Jansen en dat paard staat er ook niet.

Een referendum moet je houden zoals een stemming wordt gedaan. Rustig , zonder bemoeienis, brengt ieder zijn stem uit.

En echt hoor, als 80 procent anti City is dan heb ik geen enkel probleem dat we City buiten dienen te krijgen. Maar andersom ook graag zo !

Het gevaar op dit moment is dat niemand rustig voor zich zelf bepaalt wat hij wil. Geloof me het is niet eenvoudig.
Wij staan er financieel gruwelijk beroerd voor. En nu staat er een partij aan de poort te rammelen met enkele zakken geld. Durf ik die weg te sturen ?

Lommel kun je ook anders bekijken. Ze hebben er financieel weer eens een troep van gemaakt. Vanuit City hebben ze al gehoord dat ze bij gaan passen. Dat is een veilig gevoel. In 110 jaar heeft NAC zo ongeveer om de 7 jaar zakken geld nodig gehad. Mooi als je dan ergens kunt aankloppen.

Waarom zouden wij het onder City slecht doen ? We zijn toch al met City gepromoveerd en het volksfeest was er niet minder om.

Laat ieder zijn mening rustig vormen en meet op eerlijke wijze of er draagvlak is voor een deal.

7   3  
Da Pope

@NOAD1976

Je haalt wat dingen door elkaar. De Gegenpressing-podcast is niet van BSideRats. Ik ga niet over de inhoud of standpunten van BN DeStem. Wat Joost, Yadran en Dennis zeggen, is niet voor de rekening van BSR.

6   5  
Barbapapa

Als ik bij de gegenpressing podcast die journalist uit België hoor krijg ik echt de bibbert. Laat dit ajb niet gebeuren met ons NAC!

1   5  
Noad1976

@ da pope okay duidelijk dankje voor je toelichting

6   2  
Nonkel Frans

John Karelse suggereert dat een scenario met City group ook kan zijn dat zij een minderheidsaandeel nemen. Dat is voor gen toch geen optie. Is het niet zo dat CG recentelijk aangaf dat ze per se 100 % willen.
(Afgezien dat ik voor mij 0% city group ben).

John pleit verder voor allianties tussen de investeerders die binnen 6 weken klaar moeten staan, mocht Stichting Noad deze deal van van Aalst afwijzen. Ik geloof daarin - er wordt aan gewerkt. Zonder City group.

7   4  
Helsie

Als je nou eens even leest wat ik schrijf, namelijk dat het ons niet kan rotten. Ga ik daar ruzie voor riskeren? Nee, ik ga voor een gezellig avondje met mijn maten. Discussiëren kan ik met mijn vrouw ook.

13   7  
Da Pope

@Helsie

Als het je niet interesseert wie de nieuwe eigenaar wordt, waarom zou je de tegenstanders dan niet steunen? Het maakt jou niets uit, dus dan is het toch prima dat het geen City wordt?

5   5  
Nac

Degene die in de city groep geloofd, moet dit artikel even heel goed lezen hoeveel ze om nac geven. Echt helemaal niks.

Het enigste wat je krijgt is 50 buitenlanders in de club.

https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/1023833/city-group-is-naast-nac-breda-ook-mogelijk-met-mogelijke-elfde-club.html

5   8  
Helsie

Omdat ik vind dat 'de tegenstand' infantiel en over-emotioneel overkomt.

4   3  
Barbapapa

@Helsie luister ajb de gegenpressing podcast en als je dan nog zegt dat je dit wil ben je geen supporter.

7   4  
Wanny

Vrolijk, Nouwens en nog wat vermogende supporters moeten de centen toch bijeen kunnen krijgen. Ons NAC was ook al een eind op weg.

Dan kun je er nog een investeringsfonds aan hangen om de club te laden groeien.

Ik heb het niet liggen, maar 7 miljoen is geen schrikbarend bedrag.

2   3  
Cees-2

Ik denk om een compleet overzicht te verkrijgen, is een referendum onder alle seizoenkaarthouders noodzakelijk. Geef tevens even aan waar City voor staat. Dat laatste, puur op feiten! Dat geeft een bepaald beeld. Dan krijg je een behoorlijk idee, hoe, of wat.

9   4  
Da Pope

@Helsie

Ik kan je prima uitleggen hoe de toekomst van NAC er in mijn ogen uit moet zien, waarom City wat mij betreft niet bij die toekomst past en wat ik zou doen om de club duurzaam levensvatbaar te maken.

Ik snap dat mensen in hun emotie niet allemaal een doorwrocht verhaal neerpennen, maar het is een wat onredelijke voorstelling van zaken om te zeggen dat niemand redelijke argumenten kan geven.

7   2  
Nac

Cees2

Op internet kan je zo tal van dingen lezen wat je niet moet willen.

https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/1023833/city-group-is-naast-nac-breda-ook-mogelijk-met-mogelijke-elfde-club.html

Ze willen nac voor jonge spelers te ontwikkelen en het zou leuk zijn als nac promoveert, maar dat is niet het doel.

Wanneer we dan promoveren gaan de goede spelers weer weg en dan degradeer je weer.

3   9  
Helsie

Ik heb het over het hele kamp. Waarom zou ik me achter een groep scharen omdat het mij niet interesseert? Ik weet dat je me niet heel goed persoonlijk kent, maar dat ik geen meeloper ben, moge wel breed bekend zijn. 😉

1   8  
Noad1976

& nonkel frans een minderheidsaandeel is voor JOUW geen optie voor John Karelse wel omdat hij ziet dat er anders geen oplossing komt wat jij propageert Vrolijk met die en die en die dat werkt niet dat geeft hij ook duidelijn aan! Hij is het zat dat supporters als jij geen comprimissen willen sluiten maar alleen afwijzen.

10   4  
Henk

Wanneer schuift er iemand van de 'zwijgende meerderheid' die onderdeel wil worden van het City concern aan bij een podcast? Ik ben wel benieuwd naar de argumenten en beweegredenen, want van de tientallen voorstanders op deze site word ik niet wijzer en in het Bredase ben ik nog geen voorstander tegengekomen. Iemand die open het gesprek aangaat maakt meer indruk dan de vaak dreinende en denigrerende opmerkingen die nu voorbij komen. Zou ook goed zijn voor de pluriformiteit. Of is de 'zwijgende meerderheid' toch wat minder enthousiast.

0   8  
Cees-2

NAC: Waar staat dat men dan weer degradeerd? Als goede spelers weg gaan. Ik lees dat nergens. Zoek het a.u.b. even voor me op, dan wil ik het zelf ook even lezen.

6   6  
Ivo

@Henk

Ik denk niet dat er heel veel voorstanders zijn voor de City Group. Maar ik denk wel dat er een hoop mensen neutraal inzitten. Of het maakt ze niet uit, of ze zijn de al jaren durende Soap beu, of ze willen gewoon meer info voordat ze een mening hebben.

Alle info die voorbij komt is van horen zeggen en bevat een flinke portie opinie. Maar leg mij 2 plannen voor en ik kan zo zeggen welke ik het beste vind. Ik heb nu niks te kiezen, ik heb geen alternatieven, ken de details niet.

Nog 3 jaar door met van Aalst & Co gaat hem ook niet worden.
De Amerikanen? Wie dan, en wat is het plan daar achter? Geen idee. Ook weer van horen zeggen.
Ons NAC? Hoe gaan we dan besluiten nemen? Of worden we dan onbestuurbaar?
Vrolijk? Heeft die genoeg geld? Wat is zijn plan?

Kortom, heel veel vragen en heel weinig antwoorden, over ieder scenario. Daarom heb ik geen uitgesproken mening, en wil ik ook nog geen plannen of scenario's afschieten.

6   1  
Nonkel Frans

Noad1976
1. City group wil geen compromis verwacht ik. Dat is wat ik aangeef. (Gelukkig voor mij dus want ik heb niks met City group ).
2. Verder Als je goed leest - ook mijn eerdere berichten - ben ik voor allianties samenwerking en compromissen tussen andere partijen.

4   2  
Heino

Sinds wanneer wordt de clubraad serieus genomen hier? Dat is toch die club van nietsnutten en weggooiers die de afgelopen jaren niks hebben toegevoegd ?

2   9  
Van nispen

And now the end is near, we are facing the the vijfde klasse

0   0  
flipper

serieuze vraag:

Wat zou het voor NAC betekenen als de 3 grote aandeelhouders hun aandelen niet verkopen en verder niets meer voor NAC doen ??

Laad alle berichten na dit bericht in