Wij gaan niet opzij

Clubs nog in gesprek met Fox Sports

DeWeesJr

Twee weken geleden hebben wij vragen voorgelegd aan NAC. Wij vroegen de club naar het standpunt rondom de uitzendingen van Fox voor het komende seizoen. Wij delen graag met jullie de antwoorden.

Op dit moment is nog niet duidelijk of de wedstrijden komend jaar live te volgen zijn, zo laat een woordvoerder van NAC weten. "De gesprekken tussen FOX, de ECV en de CED lopen. Samen kijken zij naar de beste uitkomst voor de clubs. Momenteel is er nog geen enkele zekerheid of zinnig woord te zeggen over het wel of niet uitzenden van alle wedstrijden."

Waarom alles onzeker is, wil NAC op dit moment niet concreet toelichten: "Dit hangt af van diverse factoren. Die factoren zullen worden besproken en bekeken in de gesprekken. De gesprekken die tot op heden gevoerd zijn, zijn vanuit alle organisaties positief bevonden. Dit biedt hoop, maar geen zekerheid."

We vroegen NAC of er voor de club onacceptabele uitkomsten zijn. De club wil nog geen duidelijk standpunt hierover innemen: "We werken momenteel vanuit diverse scenario’s. Ook houden wij rekening met het scenario dat niet iedere wedstrijd live kan worden bekeken. Mocht dit het geval zijn, zullen wij er alles aan doen om voor onze supporters toch een goede wedstrijdbeleving te realiseren." NAC is hierover o.a. in gesprek met de diverse supportersgeledingen. 

De club wil op dit moment niet meer beloven, dan dat zij haar best gaat doen: "Wij willen uiteraard het beste voor onze supporters. Als NAC hebben wij hierin hetzelfde belang als onze supporters. Namelijk zolang ons Rat Verlegh Stadion leeg moet blijven, de wedstrijden via FOX toegankelijk zijn voor onze supporters. Wij zullen ons als club maximaal inspannen om dit te kunnen realiseren."

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #19 16 reacties
Volgend bericht
Eisenga geeft in juno overdracht aan Manders 16 reacties
21 Reacties
90   3  
Ouwe Spionkop

Zonder publiek spelen is al een fucking drama, maar als je dan ook nog niet live kan kijken op tv zeg ik leg die competitie maar een jaar stil. Compleet zinloos op deze manier.

16   1  
Geraldo

Dat zou toch wel de hel zijn. Na zo’n NAC-loze periode niet naar je cluppie kunnen én niet kunnen zien op tv.
Maar... laten we daar nog even niet vanuit gaan.

90   3  
Ouwe Spionkop

Zonder publiek spelen is al een fucking drama, maar als je dan ook nog niet live kan kijken op tv zeg ik leg die competitie maar een jaar stil. Compleet zinloos op deze manier.

59   0  
Ivo

Als Fox niet wil uitzenden dan moeten de KKD clubs maar een rechtzaak aanspannen om zelf te mogen streamen. In ieder geval de eigen thuiswedstrijden.

Wat is dat Fox toch een gigantisch kutbedrijf. Geen enkel belang bij de sport en de fans, het gaat alleen maar om geld en de grote 4 clubs.

24   0  
Dn Henk

Hoe moeilijk kan het zijn om een livestream beschikbaar te stellen voor wedstrijden van NAC (of wie dan ook). Op het moment van de laatste 2 speelronden in de eredivisie wordt dit toch ook gedaan ? Volgens mij leven we toch in een tijd die modern genoeg is om dit te realiseren ? Ik heb dit afgelopen seizoen al is als reactie gestuurd naar Fox maar nooit een reactie op gehad helaas. Het zou ze juist abonnees opleveren lijkt me.. maarja

12   13  
Henri

Een echt NAC's antwoord zonder ook maar enige duidelijkheid. Feit is dat FOX grote financiele problemen heeft. KPN, NOS en diverse andere beelden afnemende partijen hebben tot op heden nog niet betaald voor de niet gespeelde wedstrijden. FOX heeft al wel betaald. Dat FOX volgend seizoen het een en ander gaat verrekenen is wel degelijk de verwachting.

6   6  
Nac on tour

Fox is al jaren een probleem....ook dit seizoen weer. hoevaak is nac nou op tv gekomen dit seizoen....

15   1  
Bart

Zelfs amateurwedstrijden kan je tegenwoordig live kijken door een gimbal die de bal volgt. Nou dit kan fox ook hoor.. geen commentator nodig of niets kost een klein beetje geld maar dat zouden de clubs zelf kunnen betalen. Zou schandalig zijn wanneer fox dit niet uit zou zenden, voetbal is voor de supporters! Anders massaal met alle supporters van alle clubs in de kkd naar Hilversum toe.

17   0  
SjorsNAC

Als ze dat zouden flikken zeg ik per direct mn abonnement op. Dan alles maar illegaal! Het zou echt van de zotte zijn als de wedstrijden niet worden uitgezonden in deze tijd. Alle faciliteiten zijn er.

Elke wedstrijd wordt al opgenomen en vaak via goksites al te bekijken. Commentaar kan me gestolen worden, zend die wedstrijd maar uit. Ik meld me anders bij deze aan om een camera van ratsports te bemannen, pislink wordt ik ervan als ze ons zelfs dit gaan onthouden.

15   5  
Ivo

Het is heel simpel, je hebt 9 eredivisiewedstrijden en 10 KKD wedstrijden per week.

Op zaterdag en zondag kan je er 6 per dag afwerken op 2 kanalen / 2 wedstrijden tegelijkertijd. Speeltijden 14u30, 17u30 en 20u30.

Dan doe je er 3 op donderdagavond en 4 op vrijdagavond om 18u30 en 20u30.

Dit moet toch te doen zijn. Kosten kunnen worden gedekt doordat je het betalen per wedstrijd mogelijk maakt. Zeg 5 euro per wedstrijd waarvan 2,50 naar Fox gaat en 2,50 naar de thuisclub.

5   1  
Bommetje

Zo ist Ivo, ik zou me niet zo’n zorgen maken.
Voor Fox is dit natuurlijk een gouden kans.
Naast de mondkapjesfabrikanten de grote winnaar van de Coronacrisis.

1   3  
Pommelo

Is een (betaalde) livestream op youtube oid misschien een idee? Ik wil daarvoor best betalen.

6   1  
Sup

Graag ook rekening houden met de Belgische supporters ;-)

4   1  
Bredafun

simpel op te lossen, elke wedstrijd wordt opgenomen, dus kunnen we ook bekijken dan vanuit huis.
verzin iets, dat we middels een code bijvoorbeeld welke van te voren wordt betaald, deze kunnen inloggen en de gewenste wedstrijd kunnen zien.
waarom tot nut toe alleen maar ERE divisie op fox en dat Duitse voetbal waar 99,95 niemand op zit te wachten.
als een ieder hiervoor de mogelijkheid krijgt, dan wordt dit dik terug betaald naar FOX!
In principe willen we gewoon een mogelijkheid, dat dan ook iedere wedstrijd (ERE & Keuken) in principe te zien is.

4   1  
Sanseveria

Als alle wedstrijden zonder publiek niet live op tv te zien zijn, heeft een competitie geen enkele zin. Voor wie speel je dan in vredesnaam?
Dus gaan we ervan uit dat elke wedstrijd gewoon te zien zal zijn.

In dat geval kan ik me aardig vinden in het idee van Ivo. Kleine aanpassing: probeer alle wedstrijden op unieke tijdstippen te laten plaatsvinden zodat er zoveel mogelijk tv kijkers (=reclame en tv inkomsten voor de clubs) zijn. Dat kan prima aangezien er zonder publiek gewoon elke avond gespeeld kan worden, bijvoorbeeld om 18.30 en 20.30 uur. En daarnaast in het weekend nog om 14.30 en 16.30.

3   1  
Breda

Clubs moeten dit via de overheid spelen. Zou een eis moeten zijn om competitie uberhaupt te kunnen starten. Anders krijg je 100% zeker groepen bij stadion.

2   0  
Breda

Overigens zijn er serieuze geluiden dat ziggo en kpn fox contract willen opblazen (en ook ajax en paar andere clubs zouden dat willen).
Ben benieuwd.

8   4  
Bommel

Wat een stelletje selectieve verontwaardigden hier zeg. We komen in opstand, want Fox dreigt niet alle KKD wedstrijdjes uit te zenden. Als we van FOX vorig jaar geen compensatiegeld hadden ontvangen na degradatie hadden we nog een veel groter probleem gehad. Nog even en jullie geven Fox ook nog de schuld dat NAC in die ellendige KKD speelt. Fox is geen liefdadigheidsinstelling. De live wedstrijden die zij uitzenden, hebben een commerciële doelstelling en worden daarom professioneel geproduceert, zodat het verkoopbaar is.

Richt je commentaar en actiebereidheid op de personen die de club naar de kloten helpen. Die laten we met 'die fantastische 19.000 man' al jarenlang hun gang zijn, zonder ook maar één serieuze vorm van protest. Daardoor spelen we nu in de onbelangrijke KKD, die voor Fox helemaal niet interessant is en vooral bijzaak. Of dachten jullie dat er 200.000 mensen inschakelen wanneer NAC-Helmond Sport aan de gang is? Je krijgt wat je verdient en in de KKD is dat niet zoveel. Deal with it of doe je beklag bij verantwoordelijken. Of bij die kaasboer in de RVC die zogenaamd de belangen van de club vertegenwoordigt. Wat een farce!

0   4  
Arie

Tja, die betaalzenders zijn ook 1 van de redenen van de ontploffing van de markt. Laat ze nu zelf maar ontploffen.
Kunnen we een reset doen en weer verder.
Z.s.m. publiek, lees september. Wie nu nog gelooft in de werkelijke ernst van Corona heeft zn ogen nog te ver dicht.

2   1  
die ne gast

NAC mag hier wel een stuk steviger instappen.
Niet alleen om de NAC-supporters hun portie NAC te kunnen geven (waar doe je het anders voor?), maar ook om de commerciële belangen die hierbij komen kijken.
Uitzenden is meer exposure voor sponsoren en als er aparte streams komen, zijn er misschien ook afspraken te maken over (lokale) reclamespots, zodat de sponsoren ook op die manier meer waar voor geld kunnen krijgen.
Zonder uitzendingen, wordt het wel heel lastig om (extra) inkomsten te genereren. Uitzendingen zijn nodig voor het overleven van het betaald voetbal.

En zoals hier boven gemeld: zonder publiek kan de KKD net zo goed op donderdag, vrijdag, maandag en/of dinsdag gespeeld worden.
De clubs en de KNVB moeten echt creatiever worden ipv de hand op te houden bij de overheid. Ik zie bij veel clubs veel geklaag en geroep om (overheids)steun, maar ze laten te weinig zien dat ze eerst écht proberen op eigen kracht te overleven. Ik zie te weinig eigen ideeën en initiatieven om te overleven zonder overheidssteun.

@Arie
Symptomen van Corona vallen voor veel mensen inderdaad gelukkig mee, maar het verleden heeft bewezen dat massa-evenementen (carnaval, wintersport, concerten, feesten) zorgen voor een te snelle verspreiding van Corona en daardoor (dreigende) overbelasting van de ziekenhuizen. Massa-evenementen zoals voetbalwedstrijden met publiek gaan er voorlopig dus echt niet komen....

1   0  
Captain Jack Sparrow

Wat ik bijzonder vind. Dat als je zou willen alle amateur wedstrijden kan je zien, maar van de professionele organisaties niet. Waarom krijgen ze dat niet geregeld dan? Er staan sowieso camera's bij elke wedstrijd. Lijkt me vrij eenvoudig om daar een link voor te geven. Voor mij hoeft er geen tv commentator bij te zijn hoor als dat het probleem is.

1   0  
vosnb

Fox!? Dat is toch dat bedrijf met een aantal zenders. Stuk of 6? Waarbij ze op wedstrijd avonden 1 of 2 kanalen live voetbal laten zien en de overige een samenvatting van wedstrijden van de vorige avond?

er zijn hooguit/ max op een vrijdagavond op het zelfde tijdstip 6 wedstrijden incl. eredivisie toch? dat zijn 12 clubs die je dus live zou kunnen volgen?

Laad alle berichten na dit bericht in