Wij gaan niet opzij

Contracten Ligeon en Cagro ontbonden

Masthow

De contracten van Ruben Ligeon en Welat Cagro zijn met onmiddellijke ingang ontbonden. Dat meldt NAC vanmiddag op de eigen site. Het tweetal beschikte over een aflopend contract, maar in onderling overleg is nu al een einde gemaakt aan de samenwerking.

Beide spelers maakten al langere tijd geen onderdeel meer uit van de wedstrijdselectie van NAC. Cagro raakte in juli vorig jaar zwaar geblesseerd aan de knie en de berichten waren toen dat hij pas tegen het eind van dit seizoen weer inzetbaar zou zijn. Het revalidatieproces mocht de 23-jarige middenvelder nog bij NAC volgen, maar nu scheiden toch de wegen. De Belg kwam in totaal tot 27 wedstrijden in het shirt van NAC, waarin hij één keer scoorde en twee assists gaf.

Ligeon maakte in de zomer van 2021 transfervrij de overstap naar NAC. Een groot succes werd het niet. De rechtsback werd regelmatig als linker vleugelverdediger gebruikt, vaak uit nood geboren. Het hoogtepunt van zijn anderhalve jaar bij NAC was zijn doelpunt in de met 1-2 gewonnen derby in Tilburg tegen Willem II. Eind januari kreeg de 30-jarige Ligeon te horen dat hij samen met Alex Plat geen onderdeel meer zou uitmaken van het eerste elftal. In zijn tweede termijn bij NAC kwam hij tot 31 wedstrijden.

We wensen beide spelers veel succes in het vervolg van hun carrière!

Bron:
B-Side Rats, NAC
64 Reacties
46   2  
Bp

1e periode van Ligeon was beduidend beter dan zijn 2e.

Beide succes in verdere carrière

23   15  
Bas

Volledig terecht!
Hebben onze club niks gebracht. Te weinig kwaliteit en te weinig mentaliteit

Plus prima dat het netjes is afgehandeld met elkaar!
Is wel eens minder geweest

46   2  
Bp

1e periode van Ligeon was beduidend beter dan zijn 2e.

Beide succes in verdere carrière

26   4  
Greve i. Ch

Wie volgt , navolgende schapen over
de dam.
Ik schat nog zeker 10 .

2   0  
BubbaVan Ligeon hebben ze van dat technische hart afgelopen zomer toch ook afscheid willen nemen?

Inderdaad terecht en goed op deze manier

2   2  
Ivo

Bijzondere timing, maar prima om ze wat eerder te laten gaan. Ze hadden allebei een aflopend contract. Ik vermoed dat dit op verzoek van de spelers zelf is, zodat ze nog ergens transfervrij kunnen spelen. Met name buiten Europa zijn de transfer windows anders.

25   9  
Iksnaptnimehr

Want ligeon is zoveel slechter dan besselink en Velthuis?

13   4  
Scheppioni

Ligeon en ook Plat zijn echt niet minder dan sommige hardleers voetballers binnen de NAC selectie ! Het ga jullie goed heren ....

4   3  
bier en friet

Qua kosten zal het niks uitmaken, daarom weet ik niet of dit zo handig is. Je zult bijvoorbeeld maar een blessuregolf hebben in aanloop naar de finale van de play-offs. Het moet gek lopen, maar al is de kans 1% dan nog vraag ik me af wat de afweging is geweest van NAC om dat risico te willen lopen. Volgens mij trainen ze al niet met de groep, dus het groepsproces verstoren oid zal ook van toepassing zijn. Maar goed, ze zullen hun redenen hebben.

11   6  
Monir

Spelers behouden voor playoffs zou ik afraden. Ik hoop trouwens ook niet dat nac gaat promoveren via playofs dit seizoen.
Dan donderen ze net zo snel weer de keuken in. Gewoon jaartje doorboren. Zijn net begonnen.

7   15  
Fred1

Deze spelers zijn dus absoluut niet minder dan Besselink, Agougil, Velthuis, Banzuzi, Mac Nulty , Staring en de rest van die fantastische aangetrokken spelers.
Dus ik wacht tot het rijtje bovenstaande geweldenaren binnenkort aan de beurt komt.
Maar ik vrees dat we dan lang kunnen wachten.
Wat een zootje is het zeg.

5   3  
Scheppioni

Effe snel cursusje voor onze staf van oud NaCCer Arne Slot, nie Fredje !?

11   0  
Bredaaaaa

Heren bedankt voor jullie inzet en veel succes met jullie carrière!

6   4  
Nachoreca1

@fred1 exact wat ik ook dacht. Voor mijn gevoel kan er nog 10 man weg idd of zijn 2 genoemden niks minder dan hun. Sterker, hoe ligeon scoorde in Tilburg zie ik meer weinig kunnen op dit moment.
Vind het nog een aardige soepzooi onder nac=breda bewind.

2   4  
LmDit werd de hoogste tijd hoor! Na Kosiah nu ook deze twee.
Kosiah kwam te kort.
Cagro is te traag.
Ligeon te lui.

Hopelijk groeit de groep dan nog meer naar elkaar toe voor de laatste serie wedstrijden tegen alle bovenste ploegen (op Zwolle en MVV na)

4   5  
Willem 4,5

Succes met jullie verdere carriere jongens, het ga jullie goed. Kan iemand mij vertellen waarom de duimpjes (weer) niet werken, niet top-prioriteit maar wel leuk.

4   1  
Frits

Het zijn de restanten van een vreselijk beleid. Daarmee stonden we 14e eind december... Met ook heel saai voetbal. Nu zit er in ieder geval meer pit in, hoewel we nog steeds zomaar 12e kunnen eindigen

6   3  
Hup nac

Molenaar en Hellemons hebben steeds gezegd dat dit Nac minstens 3 Windows nodig heeft om de zaak echt te verbeteren...
Daar hadden ze gewoon helemaal gelijk in!

Gelukkig wordt daar nu werk van gemaakt!!

11   0  
j.d.BSIDE

Nu de rest nog ; snel schoon schip maken !

6   2  
The Don

Deze zijn echt niet minder dan wat er nu in de basis staat

7   0  
Ed

Op naar een betere selectie

10   7  
jvt

Ook jvt begint zich te ergeren aan de positivo'svan BN/DeStem, "NAC pakt door" kopt ie. Nou als NAC echt doorpakt stelt het niet 21 spelers aan sinds de zomer waarvan er misschien, heel misschien 4 meekunnen. Pff.
Wees eens kritisch op dit beleid zeg.

11   1  
Ouwe spionkop

Welat jammer. Die gast heeft een enorme pech gehad met die blessure op de 1e training dit seizoen. Hij deed 't naar behoren in de wedstrijden vorig seizoen. Maar komt tekort als je volgend jaar wil promoveren.
Nu nog afscheid nemen van onder meer Velthuis en Besselink en 2 goede centrale verdedigers aantrekken.

1   2  
Ome Cor

Als je denkt dat Ligeon de slechtste is, dan snap je het niet.
Cargo was geblesseerd..... beetje jammer dus.

Maar alles voor een beter NAC om VOLGEND seizoen te promoveren

5   1  
Bp

Who's next ?? Antonia

7   1  
Volksclub NAC

Lachwekkend hoe BNDeStem dit brengt ‘NAC pakt door’…
Idd man 2 voetballers weg en weer een oud NACcer erbij in de rol van ‘Head of performance’? In Venlo en Den Bosch zullen nu wel trillen van angst…

4   0  
Adriaan

Vreven voor 3 jaar naar Belisia Bilzen 2e Amateurklasse in Belgie...
Mag wat kosten daar...
Overigens we hebben sinds Smulders veel te veel spelers ( en trainers) zien komen EN gaan
Gaat niet alleen om de spelers maar welke trainer stelt binnen een gekozen systeem eens de juiste spelers op?

9   0  
Geelzwartwit

Echt professioneel is het bij NAC allemaal nog niet. De meeste er staan nog een hoop spelers niet met foto op de website van NAC.

Ik denk dat ze met de fotograaf een 1 keer per jaar afspraak hebben?

Dit soort dingen kun je makkelijk regelen en horen ook gewoon geregeld te zijn. Als speler voel je je ook niet echt serieus door je werkgever genomen lijkt mij.

Dit soort zaken hebben niks met de uitgestelde komst van een algemeen directeur te maken. Het is het niveau van de organisatie.

Wanneer wordt het eens professioneler.

On topic beide spelers heel veel succes verder. Jammer dat NAC weer verkeerd gescout heeft en daarmee geld in het putje gegooid heeft.

2   1  
Ibio

Ontbinden contract is nog 3 maanden doorbetalen?
Ik vind dat Ligeon het prima deed als linksback. Hij is wel iets te dik, dat wel.

10   1  
Wanny

Ligeon is ook om de haverklap geblesseerd. Net als Antonia.

Kun je niet op bouwen

5   2  
Cees-2


BLANCO EN DOORPAKKEN

Oh wat ben ik toch blij dat NAC eindelijk eens een keertje echt "doorpakt", en dus eens niet wordt ingepakt! Heb ik overigens niet van mezelf, maar van de geniale Blanco, die dacht laat mij dat altijd sterke binnenkomertje maar eens weer een keertje in de regionale bühne deponeren.

Doorpakt? Hoezo dat? Nou men jast er voor deze keer ECHT twee uit! Die schijnen absoluut niet het juiste "profiel" te bezitten. Profiel, hu? Ja, ja, als er straks voor de zoveelste keer een nieuwe trainer wordt binnengehaald, dan gaan we box to- box pressing spelen. Nou ja, van doel tot- doel, om je doel beter te bereiken, snap je?

Maar die andere 30, toch, als ik me niet vergis? Ook nog haast allemaal nieuwelingen te noemen. Nou de meesten geven we even een snel box to box, opfris cursusje en we hopen er, zoal altijd, het allerbeste van. En bij de rest, dan pakken we toch telkens lekker door, Blanco weet er van. Klinkt toch allemaal net iets leuker.

Nee jongens, we gaan eindelijk massaal doorpakken deze zomer. I.p.v. de gebruikelijke jaarlijkse 28 mutaties. Gaan we nu echt het "heen en weer" krijgen in doorpakkende zin.

Hoe is het trouwens met o.a. het "talent" De Wijs, Blanco?

7   10  
Ibio

Blanco/bn de stem is de spreekbuis van NAC.
Aangezien de zwakste columnist van BN de Stem het vriendje is van PVH.

Omgba is namelijk een geweldig supertalent. Ontdenkt door PVH.

3   2  
Ivo

Deze spelers zaten op een dood spoor. Ze hadden een aflopend contract en waren niet meer in beeld voor de selectie. Normaal gesproken zitten dit soort spelers hun contract uit, Ligeon en Cagro hebben blijkbaar andere plannen en wilden weg. Prima dat ze er uit gekomen zijn om hun contracten te ontbinden.

Verder gaan we na dit seizoen afscheid nemen van:
Bakker, Velthuis (Huur), McNulty (Huur), di Michele Sanchez (Huur), Rutten, Velanas, Van Schuppen, de Rooij, Antonia, Herrmann (Huur) en Mashart. Alex Plat heeft nog een contract tot juni 2024 maar mag ook weg.

Mekkaoui, Martina en Garbett hebben ook een aflopend contract maar ik verwacht dat NAC gaat proberen om deze te verlengen.

12   13  
Van Flieger

De Doorpakkers van de Stadionstraat laten even de spierballen zien zeg.

5   3  
Cool Hand

Spelers wegsturen is het makkelijkste gedeelte, gezien onze huidige selectie. Maar dan.

10   12  
Van Flieger

Hij was toch die ervaren rechtsback met veel drang naar voren en de wil om zich continu te verbeteren? Heeft Hellemons de achterban een sprookje verteld? En lees even de reacties op deze site na. Nog net geen wereldkampioen in huis gehaald maar het scheelt niet veel. Mensen die een kritiekpuntje hadden werden uiteraard onsportief benaderd. Dat wel.

7   1  
Maikel

De echte Flieger is terug. Wat was die nep Flieger erg zeg!

6   10  
Noad1976

Inderdaad degene die een Ligeon heeft gehaald daarvan moeten ze het contract ontbinden!

Nu brengen als wat goed is belachelijk beleid in stand houden.

13   24  
Noad1976

Blanco is inderdaad spreekbuis van PvH.

Zegt nooit iets zonder eigen belangen. Maar pI air zit iets te blij bij Studio voetbal.

Feyenoord en zoon gescoord dat nac naar de klote gaat is wat minder belangrijk voor hem.

5   2  
anoniem73

Walcot, was vlak voor zijn blessure goed bezig. En best belangrijk voor nac. jmmr zag hem graag

8   5  
Francis Bacon

Van Cagro snap ik het niet helemaal. Of het moet duidelijk zijn dat op zn oude niveau terugkeren niet meer gaat lukken.

De laatste wedstrijden zie je dat een beetje concurrentie voor Staring wel belangrijk is. En een Cagro in vorm kan de concurrentie met Staring prima aan.

Vind het ook een slecht signaal... Cagro en Ligeon hebben zich altijd positief ingezet voor NAC. En die moeten dan nu wijken vanwege jongens als wernersson die werkelijk niks toevoegen.

7   0  
Wanny

@ FRANCIS BACON

Ik weet niet hoe de overeenkomst eruit ziet, maar je kunt het ook positief bekijken. Die jongens zijn nu vrij om te gaan waar ze willen. Bij NAC zat er toch geen perspectief meer voor ze in. Waarom die gasten dan aan een contract houden?

14   6  
Gilze

De spelers in deze selectie waar je in mijn ogen volgend (KKD-seizoen) nog mee door zou kunnen:

- Kortsmit (moet iemand naast, niet meer zo sterk als begin seizoen)
-L. Marijnissen (wel tijd door te breken)
-Mekkaoui
-Lucassen
-Martina
-Vet (twijfelgeval, alleen in KKD)
-Staring
-Omarsson
-Omgba
-Vd Sande
-Boere
-Garbett (proberen langer te houden)
-Banzuzi (ivm leeftijd en toch in jeugdelftallen Nederland)
-Agougil (net verlengd)

De rest voldoet allemaal niet of loopt uit contract.
Hier zitten een hoop "jeugdspelers" bij dus er zal echt flink versterkt moeten worden, met name het middenveld en achterin.

4   8  
Tip

Deze gasten mogen vertrekken en krijgen hun nog openstaand salaris tot einde contract mee. Die gasten zullen een dubbel gevoel hebben maar er bepaalt ook niet van wakker liggen. Waar zit nu het voordeel van NAC ? Daarnaast zitten er op de bank mindere voetballers dikwijls ook met minder ervaring. Waarom mogen die wel hun tijd uitzitten ? Ik vermoed dat dit een soort wraakactie naar Hellemons is. Ook een punt is dat dit soort beslissingen onrust veroorzaakt en naar buiten toe wordt NAC als dubieuze club extra geprofileerd.

10   1  
Henk

Wat is een Cagro in vorm? Was een wisselspeler in zijn periode in Armenië. Was één seizoen basisspeler bij Telstar, maar speelde ook in dat seizoen periodes niet of amper. Deze jongen kan gewoon niet mee op het niveau dat wordt nagestreefd, en was volgend jaar sowieso weg. Waarschijnlijk kan hij nu ergens in het buitenland aan de gang en mogelijk is er een compromis getroffen. Lijkt me goed werkgeverschap om hem te laten gaan.

8   4  
De muzikant

Wie zegt dat ze hun openstaande salaris tot einde contract krijgen? Weet je nog meer details of denk je dat het zo is?

6   3  
Ivo

Ik geloof niet dat L&C hun volledige contract nog uitbetaald krijgen. Dan zou NAC zeggen, blijf voor dat geld maar trainen & beschikbaar voor ons. Ik vermoed dat ze hooguit nog een maandsalaris meekrijgen en in ruil daarvoor mogen ze proberen in pakweg Noorwegen, Japan, Canada of de USA terecht te komen. Daar is de transfermarkt nog open. Of ze waren hun uitzichtloze situatie zo beu dat ze zeiden: laat die laatste maanden salaris maar zitten.

4   4  
Tip

Uiteraard gaat een medewerker de laatste paar maanden nooit zelf opzeggen of hij moet direct bij een andere werkgever aan de slag kunnen. Dat laatste speelt echter niet. Dus zit hij of zij gewoon zijn tijd uit, doet voor de bühne onder zijn werktijd wat hij moet doen of, bij pesterijen, kiest hij voor de ziektewet. In dit geval heb ik het niet nagevraagd bij een bron.

4   2  
Henk

@Tip
Dan is wat je zegt dus slechts stemmingmakerij gebaseerd opnames gepresenteerd als feit. Vraag is waarom je dit doet. Waarom dit een wraakactie richting Hellemons zou zijn is mij ook een raadsel. Logica ontbreekt voor dit narratief.

3   2  
Tip

Nee hoor Henk. Ik mag gewoon mijn eigen mening en visie geven op wat er is gebeurd. En ik geef aan , nadat daarover gevraagd wordt (was een terechte goeie vraag) , dat ik geen bronnen heb nagetrokken.
Daarnaast is een en ander wat later in het jaarverslag simpel te verifiëren . Dus de waarheid komt sowieso aan het licht !

4   0  
fvf6

Duidelijk is dat we met de huidige selectie niet in de ere - divisie terug zullen keren laat staan handhaven als het toch gebeurd. Logisch dat er nu ruimte wordt gemaakt om spelers aan te trekken maar mee we meer kans maken om dat wel mogelijk te maken . En er zullen er inderdaad meer volgen zoals hier al eerder is geschreven

7   0  
Henk

@Tip
Niemand, maar dan ook niemand stelt dat jij je mening of visie niet mag geven en daar zou jij je toch niet door laten remmen, dus het is onnodig en wat bevreemdend om dat te vermelden. Deze zin is en blijft zonder de feiten te kennen simpelweg stemmingmakerij gebaseerd op aannames gepresenteerd als feit: "Deze gasten mogen vertrekken en krijgen hun nog openstaand salaris tot einde contract mee."

2   5  
Mo

Jammer vi d ligeon beter dan die duitser en die deen is nu al afgeschreven die speelt nooit meer en zou cargo minder zijn dan die az klungel of vet heel apart

4   4  
gjoewie

Tja, ik snap dit ook niet. In het geval van Cagro kun je stellen dat hij een tijd lang van de ziektewet getrokken heeft. En nu hij weer terug is, is ineens zijn salaris te hoog?
Ligeon zal ook niet een van de minder verdienende spelers geweest zijn. Laten we zeggen dat hij meer verdiende dan Besselink, Agougil, Velthuis, Banzuzi, MacNulty en Staring. Dan moet je volgens mij wel erg op zwart zaad zitten om ineens deze spelers te lozen. Misschien dat in Scandinavie nog een competitie begint en dat daar dan ook de transferperiode nog open staat?
Cagro zal wel teruggaan naar Telstar. Ik wens beide spelers veel succes.
En ik zou graag horen wat het idee achter deze fratsen is.

Gisteren is bekend geworden dat Dick Lukkien naar FC Grunn gaat. Dat zou geen slechte trainer voor NAC geweest zijn. De kans bestaat dat hij in de KKD moet beginnen, maar dat zal hij wel weten. Hij is immers met Emmen ook 2 keer gepromoveerd.
Ik denk dat NAC ook het beste naar een nieuwe trainer kunnen gaan kijken. Ik ben wel benieuwd naar wat een Michael Reiziger bij NAC zou presteren. Hij is beschikbaar. Danny Buijs ook. Kan ie volgend jaar tegen zijn oude club.

Overigens nog een vraag aan de goegemeente: gisteren liet het publiek bij FC Grunn zien dat ze als een man achter het elftal staan. Vervolgens slaat een imbeciele bezoeker een eigen speler op zijn smoel. Normaal gesproken krijgt zo'n gast een stadionverbod voor het leven. Hij moet zich tijdens de wedstrijd melden op het veldwachterskantoor in Breskens. Dan weten ze tenminste zeker dat ie niet in de buurt is van de Euroborg. Maar nu het publiek zich eendrachtig heeft verklaard, hoe gaat het dan? Als een imbeciele bezoeker een misdaad pleegt, dan moeten ze dus ook allemaal straf krijgen. Een stadionverbod voor het leven! Iedereen naar Breskens op zondag! Het zal gezellig worden op de veerboot vanuit Vlissingen! Wat vinden jullie?

4   2  
scheppioni

@ Gilze
Jammer dat je uitgerekend agougil nog noemt, scheppioni jr gelooft ook nog in agougil maar ik niet meer, je moet van je fouten leren, conditioneel top fit zijn en overtuigend in je acties zijn !
Al jaren lang is dit mede in onze staf van ons NAC een fragiel punt, een oud NaCCer laat wel prima zien hoe je met een mindere ploeg op deze punten met strijd kwaliteit de baas kunt zijn !!
Verder zullen we het maar niet over oud NaCCer vloet gaan hebben, weer een schande hier in nederland zo'n belachelijke lage strafeis !

14   2  
Moppernac

Ria Vloet mag ook zo,n 3jaar in de cel gaan nadenken van wat hij wilt gaan doen de rest van zijn leven.
Wat een verschrikkelijke oetlul is hij om met zoveel drank op achter het stuur te stappen en een kindje van 4 heeft doodgereden.
Terechte straf, het kan niet genoeg zijn, van mij mag dit minimaal 10JAAR zijn.

8   0  
NAC4EVER

Bedankt voor jullie inzet!
Zal Ligeon blijven herinneren als de speler die de winnende maakte bij de kruiken.

4   12  
jvt

Gilze blijft dus met een heel elftal ziten die nu dus absoluut niet meedoen om de prijzen. Dat wordt dus niks. Die halen het nivo van de training wederom omlaag. Beter 17 - 20 goede spelers voor je budget.
De spelers in deze selectie waar je in mijn ogen volgend (KKD-seizoen) nog mee door zou kunnen:

-Lucassen houden
-Martina houden
-Vet houden
-Omgba houden
- Omarsson voordeel van de twijfel

Dat zijn er 5 houden en de rest maakt je niet beter, met geluk worden die beter maar dat zijn gokjes en wat is ebter, we staan 8e KKD en we willen persé promoveren toch? Voor gokjes of ooit hebben we geen tijd. 12 heel goede bewezen spelers erbij + een ervaren trainer die zelf op het hoogste niveau gespeeld heeft; we moeten dus beter dan de concurrenten. Dat vraagt geen pappen en nathouden maar een trendbreuk

6   2  
Becherovka

@JVT

Ik denk dat je hier wel erg kort door de bocht bent. 5 spelers is wel erg weinig. Denk dat v/d Sande, Staring, Garbett en evt Boere echt wel een aardige selectie hebt.

Waar het voor mij in zit is de (rest)verdediging van NAC. Het middenveld wordt snel overlopen en de verdedigers stappen onvoldoende in. Daar kan je me 3 gerichte aankopen al een heel eind mee zijn.

Belangrijk is om nu een kern van de selectie te gaan bouwen en die rustig aan uit te breiden. Telkens volkstammen aan spelers weg en erbij wordt niemand beter van.

6   1  
Moppernac

Begin eerst met een nieuwe keeper

3   1  
Henk

De reacties van JVT waren al moeilijk serieus te nemen, maar dit is wel een erg bijzondere take. Wel hardop kunnen lachen. Dat wel.
De lijsten van Becherovka en Gilze zijn al een stuk realistischer.

2   1  
Van Flieger

Uiteraard krijgen ze het bedrag mee dat hoort bij de restlooptijd van het contract. Iedereen die beweert dat dit niet zo zou zijn liegt de boel voor. Maar daarnaast krijgen ze vaak ook nog wat extra's erbij, als een soort gemiste wedstrijdpremies. Er zijn gevallen uit het zeer recente verleden bekend waarbij spelers zo 120% van het bedrag meekregen waarop ze eigenlijk recht hadden.

2   0  
Frans

Achteraf gezien was het tijdperk Hans Smulders nog zo slecht niet.
Laten we eerlijk zijn wat heeft Ton Lokhof en consorten nou gebracht….

1   0  
de muzikant

Frans, Smulders heeft ons naar de rand van de afgrond gebracht.

0   1  
Youssef

@ 🪁
Lijkt de bankensector wel😊

Laad alle berichten na dit bericht in