Overal waar we komen

Coronabron bij NAC was moeilijk vast te stellen

Praatpapegaai

NAC heeft in de afgelopen week de wedstrijd tegen de Graafschap af laten lassen en de wedstrijd tegen Cambuur een aantal dagen verplaatst door coronabesmettingen in de selectie. Omdat meer dan tien spelers van de selectie in thuisisolatie zat kon er dus ook niet getraind worden om zich voor te bereiden op de kraker tegen Cambuur. Volgens Manders was het moeilijk vast te stellen wie de bron was bij NAC waardoor dit probleem is veroorzaakt.

Manders: "Het was toen moeilijk vast te stellen wie de bron was, hoeveel mensen besmet zijn geraakt en nog besmet zouden kunnen raken als we niet in quarantaine zouden gaan." Als gevolg waren de twee afgelaste krakers tegen de Graafschap en Cambuur. Waar de wedstrijd tegen de Graafschap door de KNVB uit de agenda werd gestreept, gind de afgelasting van Cambuur op een zeer prettige manier. De club uit Leeuwarden ging akkoord met het verplaatsen van de wedstrijd en trainer Henk de Jong legde verbaal een hand op schouder van NAC door te zeggen dat het vreselijk is wat er gebeurt in Breda. 

Manders geeft aan dat de beslissing voornamelijk genomen is om blessures te voorkomen. Er is zeven dagen niet in groepsverband getraind waardoor schade bij de spelers zou kunnen ontstaan bij het spelen van een wedstrijd aankomende vrijdag. Vandaag is de training weer hervat, zonder Maurice Steijn. Aankomende dinsdag zal de wedstrijd tegen Cambuur alsnog gespeeld worden om 18:45 in Breda.

Terug naar overzicht
25 Reacties
117    
dbare

Kijk Snoei, zo kan het ook

37    
Nacfem

Maakt achteraf ook niet zoveel uit. Nu hopen dat de spelers er goed uit komen en volle focus op Cambuur en de rest van de competitie. Je les eruit trekken en blik weer vooruit.
Zelf zou ik de beker lekker laten lopen, je ziet nu hoe snel je een aantal wedstrijden moet verplaatsen, heb je daar tussendoor ook nog de beker, wordt je schema wel heel vol. De competitie is zo belangrijk nu.

17    
Rade

Eens met NACFEM.. Beker is een leuk toetje wanneer je een zorgeloze middenmoter in Ere bent, maar nu van ondergeschikt belang.

Hoe gaaf het vorig seizoen ook was..

20    
Ouwe Spionkop

Het is geen lassen (dat doet een lasser).

3    
Scheids!

Dit virus niet oplopen is op dit moment moeilijker dan vermijden, zo lijkt het!
Ik geloof heilig dat spelers en staf er alles aan doen om het te voorkomen, maar je hebt slechts één contact nodig om de hele boel te besmetten!
Dit weten we inmiddels allemaal, tóch zijn er nog heel veel malloten die naar feesten gaan , met alle risico’s van dien!
Dit seizoen verwacht ik dan ook géén toelating meer van publiek, hoe triest!!

20    
TpT

Sportief van Cambuur, mag zeker gezegd worden. Verder natuurlijk balen die hele Corona situatie. Niemand wordt hier beter van, Cambuur niet en NAC ook niet. Hopelijk is hiermee de kous af voor ons wat betreft Corona perikelen.

19    
Mike sneu

Ik vind toch even dat ik moet reageren op jullie mooie pagina
NAC is natuurlijk een mooie club met een mooie aanhang
En ik had natuurlijk nooit mogen zeggen dat jullie het virus niet serieus nemen
Dus daarvoor mijn nederige excuses
Om het goed te maken heb ik een NOAD mondkapje aangeschaft
Hopend het bij jullie een beetje goed te maken
Veel succes dinsdag in de topper
En DRAN
Mike sneu

3    
fvf6

Hoeveel positieven gevallen zijn er nu werkelijk in de selectie zijn dat de alle spelers die in thuisisolatie zitten , of minder . Waarom die geheimzinnigheid , je hoeft geen namen te noemen maar aantallen kan toch wel .

46    
Gek

Hahaha, vier positieve testen bij De Graafschap. Kijk nu al uit naar de reactie van Snoei.

https://www.degraafschap.nl/nieuws/positieve-test-bij-de-graafschap/

-45    
Doetinchemmer

4 corona gevallen bij ons; 4 wisselspelers dus geen basis spelers, competitie stop zetten lijkt me beter, komen nog wel meer gevallen bij de clubs en krijgen zo een scheve competitie.

12    
Kinderkaartje


Karma is a bitch, Snoei. Je gunt dit niemand, maar ben toch wel benieuwd hoe die botte hork van een Snoei hier op reageert.
Dan is Henk de Jong toch net iets menselijker.

En verder eens met FVF6 zegt; noem gewoon man en paard. Zie zojuist op voetbalzone de namen van vier geïnfecteerden bij Groningen. Zo spannend is het allemaal niet. Dit leidt alleen maar tot speculaties.

1    
DunErwt

4 positieve test bij de Graafschap gisteren............

3    
Kipiani

Een lid van het medisch team van NAC ging toch met Kluijtmans (Amphia) alles bij ons en andere clubs in Brabant monitoren op Covid. Daar haalde ze zelfs OP1 of zoiets mee. Klonk goed en begrijpelijk. Virus onder controle, snel erbij zijn. Op dat moment redelijk uniek en vroeg in de voetballerij deze aanpak.
Nu dit.
Vreemd. Of toch niet ?

12    
Sjakkie plakkie

😂😂😂😂 God straft onmiddellijk meneer Snoei .... wat een pannenkoek is dat zeg

10    
Zwampie

Kinderkaartje,
Wat is de meerwaarde om te weten om wie het gaat. Geeft voor sommige alleen maar de aanleiding om te zoeken / speculeren of aannames te gaan maken waardoor een speler besmet is geraakt.


Het is al erg zat dat we hier met zun allen mee opgescheept worden in deze tijd.

-11    
Harrie

De bron achterhalen is niet zo moeilijk; dat was Maurice Steijn, of eigenlijk zijn dochter. Maurice was de eerste en met iedereen in contact geweest.

3    
Kinderkaartje

@Zwampie

Het maakt mij helemaal niets uit wie de bron of de aanleiding is. Dat kunnen wij toch nooit weten. Maar aanstaande dinsdag tegen Cambuur zijn Jantje, Pietje, Klaasje en Henkie er niet bij. Zitten ook niet op de bank.

Dan denk ik niet dat Joris, Gerard, Frans en Tinus, die wel in de basis staan, besmet zijn.

Maar toch gaan we niet zeggen wie positief getest heeft.

Nogmaals; het maakt mijn geen zak uit wie de eerste besmetting was, want dat zullen we toch nooit weten. Theoretisch is het zelfs mogelijk dat Jantje, Pietje, Klaasje en Henkie alle vier afzonderlijk zijn aangestoken en verder niemand binnen NAC hebben aangestoken.

-6    
De staantribune

Allemaal leuk en aardig hoor dat zo vrijwillig meewerken van Cambuur, ik denk dat ze het daar ook wel prima vinden ivm.blessures en pijntjes in hun selectie ( kallon hamstring) nu maar hopen dat dinsdag doorgaat , we hebben alle posities dubbel bezet dus gas erop!

-6    
De staantribune

Aanvulling van eerder bericht:Ondertussen loopt de ziekenboeg voorzichtig leeg. Robin Maulun (wreef) zit zondag mogelijk weer bij de selectie, spelers als Delano Ladan en Ragnar Oratmangoen sluiten komende week ook weer voorzichtig aan. Jasper ter Heide is nog een vraagteken voor het duel met Dordrecht, hij heeft last van de knie en ontbrak vrijdag. dus deze spelers sluiten mogelijk ook weer aan dus voor mij niet verrassend die medewerking uit Leeuwarden:-)

11    
MLBredaaa

Nu van je beste kant laten zien met een vleugje karma naar Snoei, maandag spandoek op de middenlijn:

“DGS, Sterkte! Tot snel!”

1    
Wanny

@ Kinderkaartje

Denk dat het heel goed is dat er regels zijn die voorkomen dat medische gegevens zomaar openbaar worden gemaakt.

Corona is nu wellicht niet zo pijnlijk om bekend te maken, maar er zijn genoeg situaties te bedenken waarin je dat niet wil doen.

5    
Scheppioni

Nou snoei, daar ga je .... !! Mag hopen dat de competitie toch never nooit afgebroken wordt daar is het nu veel te vroeg voor ..... hopelijk hebben we het bij NAC weer spoedig gezond ol de rit !!

0    
Bommetje

De voorzitter zong vorige keer bij NAC Cambuur ‘ Henkie laat je reet eens zien’, toen was Henk de Jong heel boos.
Gelukkig is hij bijgetrokken

-10    
Mikelscc

Deze westrijd had nooit gespeeld moeten worden cambuur hoort gwn in de eredivisie 😂

0    
EDM

Yes, lassers gezocht, er moeten veel wedstrijden afgelast worden. Wat was het nou? Aflassen, afgelasten, afgelast, afgelast? Misschien moeten ze de wedstrijden gewoon lossolderen?

Laad alle berichten na dit bericht in