Overal waar we komen

'NAC wil nog een centrale verdediger en buitenspeler vastleggen'

Da Pope

NAC wil voor het sluiten van de transfermarkt nog een centrale verdediger en een buitenspeler aan de selectie toevoegen. Dat meldt BN DeStem vandaag.

De selectie voor dit seizoen is grotendeels rond. De meeste posities zijn drie weken voor het sluiten van de transfermarkt dubbel bezet. Alleen centraal achterin en voorin op de flanken houdt het nog niet echt over. NAC wil daarom volgens BN DeStem nog een centrale verdediger en een buitenspeler aan de selectie toevoegen.

NAC had voor de aanval Glenn Middleton op het oog, maar die koos op het laatste voor Hibernian. De Parel van het Zuiden zoekt daarom naar andere opties. Centraal achterin heeft Brood met Monsalve, Riera, Van Hecke en bij nood Noblejas niet bijzonder veel te kiezen. Het lijkt niet ondenkbaar dat NAC voor de back-up centraal achterin aanklopt bij Manchester City. In een eerder stadium werd Colin Rösler, die uitkomt voor het EDS van City, aan NAC gelinkt. 

Als NAC de komende weken Anouar Kali en Jurich Carolina nog weet te slijten, kan het zijn dat Tom van den Abbeele tegen het einde van de transfermarkt nog een buitenkansje binnenhengelt. 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Terug naar overzicht
53 Reacties
129    
Maikolg

Ben een beetje klaar met een reactie waarin staat ‘die Congolees’. Komt gewoon uit België.

39    
Jeroen Remie

Hmmm, dubbel bezet zeggen ze.. ik vraag me dan af wie ze op het middeveld voor ogen hebben als bijvoorbeeld de 18-jarige Ilic uitvalt... wat mij betreft is daar namelijk het grootste gat. We hebben niet voor niks heel de voorbereiding met Gradje moeten spelen toch? Omdat daar niet genoeg beschikbare spelers waren voor die positie? Waarom dan nu geen focus daarop?

Ik mag echt hopen dat er op het middeveld niemand wegvalt dus.

34    
Chris W.M.

@Jeroen Remie

Je hebt daar nog altijd ene Kali rondlopen. Mag weg, en is persona non grata, maar staat ook nog steeds op de loonlijst. Van wat ik begrepen heb traint hij mee met de beloften, wie weet speelt hij vanavond zelfs mee met jong. Hoe dan ook, je hebt hem en totdat hij definitief weg is kun je er gebruik van maken. Liever dat dan een speler die ± 150K verdient op de tribune zetten en nóg een speler halen die op die plek kan spelen. Dan ben je pas echt bezig met kapitaalsvernietiging.

10    
Ivo

Als er nog een CV gecontracteerd wordt ipv gehuurd, verwacht ik dat het contract van Daan Klomp na dit seizoen niet verlengd gaat worden. 4 CV's onder contract is genoeg. Een huurspeler kan natuurlijk wel.

Een snelle, balvaardige buitenspeler is zeer welkom, je hebt spelers nodig die een actie kunnen maken.

Carolina en Kali slijten gaat lastig worden. Zelfs transfervrij. als TvdA dit toch lukt heeft hij het goed gedaan. De bezem is enorm door de selectie gegaan. Ik hoop nog op een stuntje voor op het middenveld.2    
Jeroen Remie

@Chris: Ik ga er idd even vanuit dat Kali niet meer meetelt. Als die toch nog inzetbaar zou zijn is dat inderdaad een prima alternatief.

10    
Adrisan

Inderdaad als Ivan Illic wegvalt ontstaar er een groot probleem
Je kunt natuurlijk een cv halen die evt ook op de positie van Ivan Illic
kan spelen

10    
Breda-Loyal

Als Ivan weg zou vallen heb ik van Ruud Brood begrepen in een interview dat hij dan Van Anholt als cvm wilt gebruiken ( nevenpositie)

-1    
076

@ jeroen remie

Moesten we met Damen spelen? Of waren er andere alternatieven en speelde er iets anders.....

11    
Ratkopf

En dan Meijers laten gaan... wat een waanzin

-76    
van Flieger

Waar komt toch die diepgewortelde angst vandaan om niet transparant te willen zijn ? Van Flieg onthulde al eerder dat deze heren niet in de vijver van eredivisie spelers vissen maar eronder. Men vindt de budgethalvering wel ok. Alleen deperado's gaan daarmee akkoord. Het is dancing on a highwire. In plaats van schuld te erkennen en stevig in te kopen heeft men ervoor gekozen om het minimalistenpad te bewandelen. En als dat geen succes wordt krijgen anderen de schuld.
Iedereen kan zien dat we een onomstreden doelpuntenmaker voorin nodig hebben, die Stokkers gaat dat niet zijn. Verder is die Congolees een belediging voor iedere opleiding, hij kan er geen reet van. Ongepolijst heet dat, maar wij zitten er wel mee opgescheept.
Er zijn stevige fouten gemaakt gedurende de voorbereiding, maar zij gebruiken de 0-2 tegen Dordt nu als schaamlap om die gaten af te dekken. Helmond thuis zal ook nog wel lukken maar als er niet wordt doorgepakt dan gaat het licht snel uit.

16    
seuter

Bart Meijers terug halen,of kan dat niet meer?

-8    
Ben

Als ons NAC nog een ECHTE spits haalt is promotie verzekerd!!! Anders weet ik het zonet nog niet.....

129    
Maikolg

Ben een beetje klaar met een reactie waarin staat ‘die Congolees’. Komt gewoon uit België.

29    
Chris W.M.

@Ben

Wacht nu maar af tot Dogan er bij is. Dan krijgt Stokkers vanzelf meer ruimte en zal blijken dat hij er gewoon 15-20 in kan leggen dit seizoen.

49    
Ivo

@van Flieger

Wat een sneu gezeik. En als NAC volle bak geld had uitgegeven aan betere spelers, had je over een paar maanden weer wat te klagen over de bokhonden die er zo'n financiële puinhoop van hebben gemaakt.

En zo kan je je leven lang door blijven klagen.

Ik zie liever jonge, zeer gedreven kerels als Olij en de broers Ilic. Spelers die geen jaren bij NAC zullen spelen, want hun plafond ligt uiteindelijk wel hoger, maar die er wel 200% voor gaan.

Talentvolle spelers op eredivisieniveau spelen in de eredivisie. Niet in de KKD.

De winst tegen Dordrecht zegt idd niet zo veel. Maar wie dit team heeft zien spelen, ziet wel een andere mentaliteit dan vorig jaar. Hier worden nu de mouwen opgestroopt en geknokt voor iedere bal. Zelfs de spits jaagt en verdedigt mee. Vorig jaar was dat totaal ondenkbaar. Ik vind dit een verademing. Nog 2/3 goede spelers erbij (vooral qua spelinzicht en mentaliteit) en je doet gewoon mee om de topposities.

14    
Bou

@chris wm

Kali bij de eerste selectie gaan ze niet doen, ik vermoed dat Brood ook inziet dat zijn mentaliteit een risico is voor het groepsgevoel.

17    
Chris W.M.

@Bou

Mocht Kali er op 02/09 nog steeds bijzijn dan voorzie ik dat er "een goed gesprek" gaat plaatsvinden en hij gewoon als reserve achter Ivan op de bank gaat plaatsnemen.

Vooropgesteld, mag van mij liever vandaan dan morgen ophoepelen. Maar als je hem dan toch hebt, laat hem dan gewoon werken voor zijn geld. Mits hij zich natuurlijk gewoon normaal gedraagt binnen de groep...

31    
Dun Diëe

We kunnen blijven zeuren over de Eredivisiewaardigheid van de selectie en dat we in verwachtingen naar beneden hebben bijgeschaald. Prima, klopt als een bus en het is verschrikkelijk wat de aandeelhouders ons aandoen. Maar als je kijkt naar hoe er wordt geroeid met de riemen die er gegeven zijn dan staat er op zijn minst een interessante selectie. In de as hebben we het wel voor mekaar. Met Olij, Monsalve, Ilic, Stokkers en als hij weer fit is Dogan moeten we gewoon zeer competitief zijn in de KKD. Als je dat niet wil zien heb je een complete huisalp voor je kop.

11    
Da Pope (BSR)

@Chris W.M.

Ik moet zeggen dat ik de twijfels van Van Flieger met betrekking tot Stokkers toch echt wel deel. Hij heeft mij nog nauwelijks overtuigd in de wedstrijden, die ik van hem gezien heb. Hij is geen echt aanspeelpunt, is niet echt snel, heeft niet echt een actie in huis en is vooralsnog ook geen echte afmaker. Hij kan alles een beetje.

Ik hoop natuurlijk dat hij met Dogan een geweldig koppel gaat vormen, maar dat is voor mij echt eerst zien en dan geloven.

-33    
van Flieger

Van Flieg heeft doorgaans aan 1 training wel genoeg om spelers in te schatten. Zoals in La Manga (3 trainingen overigens) als in Oudenbosch werd veel duidelijk.

De technisch beste speler van allemaal is Ivan Ilic. Dat hoor je aan zijn balaanname, je hoort namelijk niets. Bij anderen is er een geluid, tot klappen aan toe. Stokkers is een te iel mannetje, geen speler waar baardige mannetjesputters ook maar 1 seconde van wakker liggen. Naar mening van van Flieg is hier een beoordelingsfout gemaakt door VDA. Die Congolees kan er niks van, nul balbehandeling. Echt een aanfluiting om die gast aan te nemen. Is het de wens om een verborgen cultheld in huis te halen ? Een nieuwe Sadiq ? Die kon het wel, deze niet. Verder is Neelen (waar is die gebleven ?) een klein jongetje, volkomen ongeschikt. Nacho ok, mag wel even zijn timing in de gaten houden. Olij ok. Mashart en Schouten inwisselbaar, niks speciaals. Over Allouchi is al genoeg gezegd, geen redder. Van Flieg is geen fan van het type voetballer Verschueren maar als hij de energie kan blijven opbrengen dan is hij bruikbaar.

Ja mensen, deze selectie is niks bijzonders. We hebben alleen Ruud Brood die er iets van moet maken. Dat hij deze uitdaging heeft aangenomen pleit voor hem, want hij is samen met de volledige achterban stevig in de steek gelaten door de aandeelhouders. En dat brave mensen, is jammer.

-12    
jvt

Er moet een absolute leider voor op het middenveld gehaald worden. Op te stellen ipv de te zwakke El All. Een bikkelaar, een man die het voortouw neemt, ervaring meebrengt en zijn mannetje staat. Ook al voor als de jeugdige Ilic wegvalt of terugvalt.

Je kunt niet stellen dat je ook nog Kali hebt want die is schijnbaar niet goed genoeg. Daarnaast een buitenspeler met scorend vermogen. Belangrijker dan een extra voorstopper want daar kan ook Verschueren in geval van een schorsing nog spelen.

Onze Tom met bijberoep zou toch een paar sterkhouders vastleggen? Laat zien dat je kampioen wil worden. De potjes tegen Dort en Helmond zijn uiteraard niet maatgevend. Er moeten voor KKD begrippen spelers komen die het verschil maken. Komt er nog iets van MC? Geld is er want er zijn meer dan 10k seizoenskaarten verkocht. Niet aankomen met valse beloftes svp. Doe dat maar in Heerenveen.

21    
Chris W.M.

@Da Pope

Stokkers is deze voorbereiding ook niet echt verwend met buitenspelers die een goeie voorzet hebben en een nummer 10 die hem met een mooie steekbal een aantal keer per wedstrijd voor de keeper zet he.

Met Dogan komt er zoveel dreiging bij dat in mijn ogen er altijd meer ruimte komt voor Stokkers. Een CV zal altijd doordekken op Dogan, waardoor Stokkers vaker 1-op-1 komt met zijn tegenstander. Staat nu de hele wedstrijd tussen 2 man.

10    
Ivo

@Chris WM

De ziekte van 4-3-3. Spits op een eiland, buitenspelers onmachtig, je middenveld outnumbered.
Ik ben er geen voorstander van en vindt het jammer dat Brood - ondanks dat hij NUL echte buitenspelers heeft, toch weer 4-3-3 hanteert. Tegen Dordrecht kom je er mee weg, tegen Cambuur gaat dat mis.


34    
Steefl

Ik vind het wel zonde dat NAC Hans Deelen (Flieg) niet heeft aangesteld als hoofdscout. Die man heeft blijkbaar aan 1 blik genoeg om een speler te beoordelen.

Wel jammer dat hij oprecht hoopt dat het slecht gaat met NAC zodat hij zijn eigen gelijk kan halen.

8    
Kip

Haal Vd Boomen op in Eindhoven. Ideale NAC speler, i.p.v. El Allouchi bv. Is zeker in staat dogan en stokkers te laten renderen, en pikt zelf ook zn goals mee

3    
Judge M.

@Kip: daar wordt hier al maanden om gesmeekt maar dat gaat dus blijkbaar niet gebeuren. De TD haalt enkel transfervrije spelers daar waar vd Boomen nog een jaar onder contract staat in Eindhoven. En hij wil zelf naar de Eredivisie..

Ik zou het een prestatie van wereldformaat vinden als we zonder het betalen van teansfersommen zouden promoveren maar ik heb er een hard hoofd in...

Daarnaast verwacht ik dat na de wedstrijd van a.s. vrijdag nog wel bekendgemaakt gaat worden dat er spelers richting Helmond gaan. Mijn geld zou ik dan zetten op Klomp, Reuvers en Van Hooijdonk als hij verstandig is.. Dat zou ook verklaren waarom er een extra cv gezocht wordt..

-5    
van Flieger

Judge - wel tekengelden.

-16    
Real Robert

Wat Flieg schrijft, wellicht wat provocerend, is meest waar.

On topic: nu zal er wel weer een uitgegroeide teenager

gehaald worden als c.v.

Ik begrijp nog steeds niet, dat Meijers niet nog een kans

krijgt. Speelde n.b. goede wedstrijden in de eredivisie,

toen we niet degradeerden. Dat hij bij Helmond wegzakte

is toch geen wonder? Wie niet daar, inclusief die

trainer, vorig jaar? Dat Weijs dat niet wil zien.

En dan nu Klomp ook weer wegsturen.

Wat voor agenda heeft onze TD? Wel altijd maar weer

vage proefspelers halen. Over Damen zullen we het

dan maar niet hebben!

Meijers zou, ook met Brood als trainer, het gras hier

opvreten! Ook als rechtsback bruikbaar.

8    
Dun Diëe

Prima Flieg. Vergeet je Peter Maas niet even in te lichten dat hij gehoorapparaten moet meenemen in zijn op te zetten scouting plan?

3    
Chris W.M.

@Kip

Vergeet het maar. Eindhoven vraagt zoveel dat zelfs Eredivisieclubs zich er niet aan branden. Sterker, Branco was al rond met een club die Europa League speelt. Maar ook zij willen niet voldoen aan de eisen van Eindhoven.

5    
NAC4Ever

Ik denk ook dat we redelijk compleet zijn zodra we nog een centrale verdediger en een buitenspeler hebben gehaald.
Maar Ik hoop dat ze nog wat budget over houden om toch nog een controleur te halen, voor het geval I.Ilic en/of Verschueren niet kan/kunnen spelen.

-25    
van Flieger

Peter Maas was ook in La Manga. Zat daar voor Heerenveen. Maar had al wel een paar meninkjes over ons NAC. Zonder er iets van gezien te hebben, want Peter is een ultra scout, die heeft alleen wyscout nodig, een uurtje gamen en Peter weer genoeg.

8    
F7-Top

Even over Dogan: is het nu echt niet mogelijk dat iemand van NAC hem vraagt wat opheldering te geven t.a.v. zijn blessure? De supporters hebben toch wel het recht te weten wanneer hij ongeveer weer speelklaar is; dagen, weken of maanden?

Hup NAC!

8    
Ivo

@Flieger

Kijk ook eens naar de tegenstanders. Het is ook niet dat we tegen de wereldtop spelen.
4 jong-teams die voor spek en bonen meedoen, clubs die zwaar zijn afgegleden (vorig seizoen Roda 13e, Volendam 16e), clubs die nog met moeite betaald voetbal spelen (Helmond, Dordrecht, Telstar), clubs die al jaren ploeteren om er uit te komen (NEC, MVV, Go Ahead).

RKC promoveerde vorig seizoen vanaf een 8e plek. Dit seizoen promoveren P1 en P2 rechtstreeks.

Met dit team moet je sowieso voor de top-5 mee kunnen doen.

1    
Keesje

Nac speelt geen 433 maar 4231

-4    
van Flieger

Ivo - als je naar de tegenstanders durft te kijken kun je maar 1 conclusie trekken: we zijn weliswaar aan de competitie begonnen, maar de selectie is bij lange na niet compleet, gehaalde spelers niet wedstrijdfit en grote vraagtekens over de spits. Je hebt 1 gelukje, namelijk een ontzettend makkelijk programma in augustus.

Waar is het geld van de getransfereerde spelers (denk aan Lundqvist, Kastaneer) en de SCC verkoop boven 10K gebleven ? Dat gaat al snel over een ton of 7. De budgethalveerders zijn nog schandaliger onderweg dan algemeen bekend. De cijfers over het afgelopen jaar en de prognose voor dit seizoen zijn bekend en worden nog steeds onder de pet gehouden. Echt grote klasse allemaal.

-2    
Ratkopf

@f7-top

Dat is helaas niet meer mogelijk met die nieuwe privacy wetgeving. De speler zal in dit geval zelf inititief moeten nemen om openheid te geven.

-6    
den hulk

beerens is nog een goeie buitenspeler

2    
F7-Top

@ Ratkopf,

Ze kunnen hem toch wel influisteren dat dit gewenst is?

-6    
Rr1912

Lees net dat Schilder gestopt is, maar was misschien wel de ideale man als reserve centrale verdediger. Nodige ervaring, in de KKD en in Breda natuurlijk. En zal ook niet zo duur meer zijn.

11    
Ivo

@van Flieger

Volgens mij zijn er van de gehaalde spelers 2 niet wedstrijdfit. Dogan wegens een ongelukkige botsing, Bohui wegens een bij de training opgelopen knieblessure en de vorige week gehaalde linksback en reservekeeper mogen nog even wennen. Die zullen vanavond wel met NAC 2 meedoen.

Verder staat er al een aardig team. Natuurlijk heb je te maken met de erfenis van vorig seizoen (Carolina, Kali en enkele mindere jonge spelers) maar daar heb je mee te dealen. Dat soort gevallen heb je bij andere clubs ook, al heeft Smulders op een gegeven moment te scheutig contracten uitgedeeld. Dat kan je deze directie niet aanrekenen.

NAC kan in de KKD geen break even spelen dus ik snap dat een kersverse directeur de incidentele meevallers even achter hand houdt. Zodat je in de winterstop nog één of twee gerichte versterkingen kan halen. Nogmaals, als er later tekorten ontstaan ben jij de eerste die dat stelletje bokhonden wel even tot de orde roept. Om je eigen termen te gebruiken. En dat brave mensen, is ook jammer.

1    
Benassi

Meijers is volgens mij geen optie meer. Die heeft al een oefenpotje meegedaan bij Almere City, en staat op het punt om te tekenen. Doodzonde...

3    
ome cor

Van Flieg heeft doorgaans aan 1 training wel genoeg om spelers in te schatten.

Kletskous !

1    
Atleet

@ van Flieger

Dat je zelf geen nieuwe Bredase club begint ?

Want jij hebt namelijk overal verstand van, geen TD, AD, trainer etc etc nodig want jij weet het beter dan de meeste mensen die zon functie bekleden.
Ook heb je geld zat dus zit jij binnen een aantal jaren wel in de Europese top.

Schei toch uit man!!!

-3    
D’n Dijk

Ontzettend makkelijk programma in augustus ????

Met Cambuur en Volendam als tegenstander ?

Wat een onnavolgbare voetbalkennis hebben sommigen hier zeg ! ???

3    
Nachoreca1

Er moet rap een ervaren middenvelder, spits en buitenspeler bij. Afgelopen vrijdag was leuk maar de zwaktes kwamen nogal aan bod... doorpakken nu anders gaan we er tegen sterkere tegenstanders gruwelijk onderuit.

6    
Bommetje

@D’n Dijk
Wij hebben van de kanshebbers inderdaad veruit het makkelijkste programma in de 1e periode.

7    
[email protected]©

Natuurlijk zijn Olij en Ilic prima spelers. Net als dat Nacho, Mashart, Schouten en hopelijk ook Dohan leuke spelers zullen zijn. Dat is de discussie ook helemaal niet. Het probleem is dat Ruud Brood 11 man moet opstellen en af en toe ook eens wil wisselen. Dan moet hij kiezen uit spelers die al jaren zweven tussen prof- en amateurniveau.

Als ik Brood was zou ik veel investeren in spelers zoals Vd Gaag, Van Hecke, of Azzagari. Als hij die gasten beter weet te maken, dan kan het zeker wat worden. Maar een deel van onze aankopen zullen het verschil niet maken en zijn volgens mij alleen maar gehaald om een volwaardige elftalfoto te hebben.

1    
Jan Bril

@ome Cor
Van Flieger heeft 10x meer inzicht in voetbal dan jij die alles wat krom is bij NAC probeert recht te praten. We hebben in Dordrecht gewonnen maar die zwaluw maakt nog geen zomer. Bovendien is het bij de aandeelhouders en het bestuur nog steeds dezelfde puinhoop die ten grondslag lag aan de ellende in het vorige seizoen. Zo lang dat niet verbetert wordt NAC in de voetbalwereld niet serieus genomen.

Heel irritant is jouw gescheld op het moment dat je geen argumenten hebt. Je probeert dan anderen belachelijk te maken maar de enige die je ridiculiseert ben je zelf.

-1    
Badeend

"Iedereen kan zien dat we een onomstreden doelpuntenmaker voorin nodig hebben, die Stokkers gaat dat niet zijn."

Deze ga ik even bewaren. Eindelijk een uitspraak die te controleren gaat zijn.

Er is natuurlijk geen enkele andere club (in de KKD) die een doelpuntenmaker zoekt, daarin is NAC óók al uniek. En dat is ook niet al jaren het geval, dat NAC een "onomstreden doelpuntenmaker" nodig heeft.

Wat wél zo is, is dat NAC al jaren een ervaren leidende middenvelder ontbeert (type Schreuder/Brama). Met geluk goed gemaskeerd door Manu Garcia maar in de seizoenen daarvoor en daarna is op die positie wel degelijk een inschattingsfout gemaakt. Hopelijk wordt die in de komende weken rechtgezet.

-1    
Badeend

For the record - dat was zeker niet Ralf Seuntjens geweest op basis van "dat hij uit de Haagse Beemden komt".

2    
Belgische Naccer

Ik ben blij met de overwinning op Dordrecht, mede dankzij het feit dat we sinds 5 jaar weer eens een KEEPER hebben.

Verder ben ik ook blij met de broertjes Ilic die het goed doen.

En het meest blij ben ik nog met het plezier wat ze uitstralen en de wil om te winnen. Blij dat al die broodvoetballers als tevrede, kastaneer, muhren, van leer, rosheuvel opgerot zijn. Alleen Kali nog, maar die wil natuurlijk niemand meer, na die wanvertoning vorig seizoen.

Tot zover de positieve punten.

Wat ik mis is een spits, maar die schijnen we te hebben in die Dogan, maar die is weer geblesseerd...Hoe lang nog? Graag een Update NAC.

Verder is dit middenveld te licht. Als ze tegen een tegenstander komen die wat groter en sterker is, dan gaan we eraan. Dit wordt echt onderschat. We missen een aanspeelpunt. Iemand die je in de dekking kunt aanspelen zonder dat we de bal meteen kwijt zijn. Allouchi en Verschueren zijn dit niet en van Ivan Ilic mag je dit nog niet verwachten. Maar dit zijn wel beweeglijke spelers die veel beter zouden renderen rondom een balvaste controleur op het middenveld.

Maar heel misschien dat het met heel hard werken, het continu blijven gaan, nooit opgeven en een flinke dosis geluk, wel gaat lukken.

Maar als ik TvA zou zijn, zou ik de voorkeur geven aan een aanspeelpunt centraal op het middenveld, dan een buitenspeler of CV.

De tijd zal het gaan leren. Als je van Volendam en Cambuur ook met 2-0 of 3-0 wint, kan het meevallen. Want we spelen inderdaad ook niet in de championsleague momenteel. Maar van de Graafschap ga je niet winnen met dit middenveld.

0    
van Flieger

Je had de reacties moeten lezen van de kenners toen van Flieg onthulde dat TeVrede in zijn hele carriere nergens nog meer dan 10 doelpunteb had gemaakt.

0    
Granada CF

@Flieg,

Je bent de beste. Echt.

Hup NAC en hala Breda

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja