Wij gaan niet opzij

Dat was ons het avondje wel

Benn076

Gisterenavond om 20:00 begon onze Da Pope met zijn presentatie over de totstandkoming van de nieuwe website van B-Side Rats. Een (al zeggen wij het zelf) knap staaltje werk waar afgelopen jaar enorm veel tijd in is gaan zitten voor zowel RB-Media als onze eigen BSR crew.

Richting 20:15 was het de beurt aan Eus Roovers die vanuit RB-Media ons meenam in het proces, de nieuwsberichten op over de nieuwe site en de reacties van onze volgers. Hierna vervolgde Da Pope zijn verhaal en presenteerde de nieuwe functionaliteiten en het design van ons nieuwe thuis. Om exact 20:30 uur zorgden de aanwezig mannen van RB-Media ervoor dat onze nieuwe site de lucht in ging. Althans, dat was de bedoeling. Kort na de lancering om 20:31 uur werd de nieuwe site getroffen door een aanval vanuit het buitenland. In het begin mopperden we nog even op de omdat wij ervan overtuigd waren dat jullie massaal op F5 drukten en daarom de site wat moeite had met op gang te komen. 

Ondertussen waren de mannen van RB druk in de weer met de om tot zes keer toe de toegestane aantal bezoekers te verhogen. Hierna bleek al vlug dat we te maken hadden met een aanval, iets waar helaas ook een van de grootste hostingpartijen van ons land niets tegen kon beginnen. Ondanks de vakantietijd hebben zij toen besloten al het verkeer vanuit het buitenland te blokkeren. Dat leek even te werken maar kort daarna lag de site weer plat. Kort na de klassieke ddos aanval werd een zogenaamde 'booter aanval' gedaan. Een in het buitenland ingekochte gerichte aanval die extreem lastig te stoppen is. Na vele telefoontjes van de techneuten van RB-Media richting de hostingpartij hebben we rond half 12 besloten om het einde van de aanval af te wachten. Dit bleek iets na 00:00 uur het geval. We hebben op dit moment nog geen idee wie wij afgelopen periode zo boos hebben gemaakt dat we het uitgerekend tijdens de lancering moesten ontgelden. 

Er zijn een aantal zaken die gisterenavond uitgeschakeld zijn in de zoektocht naar een oplossing en nu weer opnieuw worden ingericht door RB-Media. Zo kan het zo zijn dat de foto's op onze homepage niet volledig in de goede resolutie worden geladen. Daarnaast ging er vanochtend even iets mis met de reacties onder nieuwe artikelen. Dit is inmiddels verholpen. 

Gelukkig lezen we ontzettend veel toffe reacties! We lezen alle reacties aandachtig en delen deze met de ontwikkelaars bij RB die vandaag nog aan de slag gaan met bijvoorbeeld de overzichtelijkheid van de reacties. Ook gaan we zo snel mogelijk de pushberichten op Safari realiseren voor de iPhone gebruikers onder ons.  

Mocht je komende dagen iets opmerken aan de nieuwe site, vragen hebben over een van de functionaliteiten of tips hebben wat beter kan. Stuur ons gerust een mailtje of reageer onder de berichten.

Bron:
B-Side Rats
42 Reacties
29   1  
Blue

Klasse mannen, ziet er super strak uit! Kan heel snel wennen aan dit design.

Wat betreft die aanval, riekt een beetje naar onze Oosterbuurtjes. Of is dat heel ver gezocht?

29   1  
Blue

Klasse mannen, ziet er super strak uit! Kan heel snel wennen aan dit design.

Wat betreft die aanval, riekt een beetje naar onze Oosterbuurtjes. Of is dat heel ver gezocht?

5   0  
DVD

Ziet er mooi uit, lijkt er op dat de foto's niet goed/snel laden. Zorgt op mobiel voor "verspringen" en op de pc browser laadt de foto bij dit artikel maar matig

4   1  
The Cosmic Gate

Was zeker weer één van die ludieke akties uit 013

2   0  
FCSP

Jullie mogen trots zijn op het resultaat. Puik werk!

14   1  
Kopspion

erg mooi geworden hoor , nog wel wat wennen....

ff iets anders; wij zochten toch nog een linksback ?
https://www.bndestem.nl/nac/door-nac-verhuurde-publiekslieveling-leigh-vestigt-naam-in-schotland-na-europees-droomdebuut~a4ab4728/

en die laten we gaan.....

4   0  
Geel/Zwart

Wauw mannen. Een mooie en spannende dag voor jullie waar lang naartoe is gewerkt. En het resultaat mag er zijn! Ik kijk altijd vanaf mijn mobiel, maar ga straks ook speciaal even de pc opstarten om ook de desktop-versie uit te checken. Ga later vandaag eens rustig alle functionaliteiten bekijken, maar wil jullie bij deze alvast feliciteren en complimenteren!

3   0  
D'n Beuk

Het is effe wennen maar het ziet et professioneel uit !
Hier mag de Bsr-Crew oprecht trots op zijn!

3   0  
geelzwartwit

Hyperlinks zoals hierboven over Leigh zijn niet klikbaar? Copy paste voortaan? Of wordt dit nog aangepast?

https://www.bndestem.nl/nac/door-nac-verhuurde-publiekslieveling-leigh-vestigt-naam-in-schotland-na-europees-droomdebuut~a4ab4728/

5   0  
DunErwt

Nette site mannen!
Lettertype is vanaf mobiel wel wat groot maar niet hinderlijk.
Kwestie van wennen.

3   0  
PatjeR

Mannen, dikke proficiat. Klote van de DDOS maar het goede nieuws is dat dit soort gekochte aanvallen nooit lang standhouden hopelijk.

Site ziet er gaaf uit, ga eens rustig alles testen en bekijken.

3   0  
Judge M.

Dat moet inderdaad haast wel een ingekochte Ddos aanval vanuit het stilburgse geweest zijn. Dat deze ze in de jaren '90 al met een voormalig klasgenoot van me van de Informatica opleiding in de hoofdrol.. Ik vond dik 8000 op 1000 toegestane databaseconnecties al fors aan de hoge kant rond half 9 gisteravond..

Puur uit interesse: host RB Media de zaak op eigen servers? Dan is het een stuk lastiger je hiertegen te wapenen dan wanneer dit via bijvoorbeeld een cloud provider als AWS of Cloudfront gebeurt.. Die hebben doorgaan voldoende wapens aan boord tegen dit soort grappenmakerijen. Dat kan nog flink in de papieren lopen wanneer dit vaker voorkomt..

Maar hulde voor de site! Ziet er straks en snel uit nu!

22   0  
Spitfire

Ik vermoed dat Ganszasar Kapan, 10 jaar na dato, nogsteeds boos is over de lob van Lurling .....

Klasse werk mannen!

5   0  
Mot van den Elleeba

Goed bezig mannen! Prachtige site, echt bizar wat jullie voor ons supporters doen.

2   0  
Dn Bruun

Geweldig werk BSR! Zelf vond ik de kleine letters op mijn mobiel wel iets fijner zodat ik vaak (bijna) heel het nieuwsitem op mijn scherm had staan.

Is het een idee om de bezoeker te kunnen laten kiezen in welke lettergrootte hij/zij de site bezoekt?

Bovenal een prachtige nieuwe site, bedankt!

3   0  
Elize34

De nieuwe site is heel gaaf geworden! Ga ik zeker met plezier vrijwel iedere dag lezen.

3   0  
Maarten

Deze site is broekbollend.

11   0  
Babosje

Kwanen de geblokkeerde berichten van Von Flieger ineens tegelijk binnen?

3   0  
Rechtsback

Vanaf mijn vakantie adres: driedubbel gefeliciteerd mannen. Ziet r top uit!

4   0  
scheppioni

Geweldig mannen BSR, met trots typ ik dit en dat ik er op afstand er toch wat aan bij heb kunnen dragen ! HUP BSR, HUP NAC !!!

4   0  
J Breda

We hadden al het beste Nederlandse voetbal forum maar na de lancering van de site gisteren kan geen enkele club dit meer overtreffen. Knap staaltje werk mannen. Ga zo door! Denk dat ik nog vaker kijk per dag dan dat ik al deed. Hup BSR , Hup NAC.

5   0  
Benn076 (BSR)

Scheppioni, jij ontzettend bedankt! We hebben je nog even meegenomen in de presentatie gisteren als een van de mooie voorbeelden van supporters dankzij wie we deze site nu hebben.

2   0  
Da Huge

Nogmaals gefeliciteerd gasten met de mooie website. Nu de plintjes nog goed leggen en dat laatste lampje in de gang rechthangen dan hebben we met zijn allen nog jarenlang plezier van de website en buitenschoolse activiteiten. PS: Op naar een mooie samenwerking!

1   0  
Van "taajlaand

Nogmaals, mooi werk mannen, klasse!

Heb het als een keertje voorbij zien komen, maar mijn vraag is nu ook of de Naam en Adres gewoon in het 'geheugen kunnen blijven zitten'.
Zéker op de telefoon, waar ik al niet zo'n held op ben, stuk makkelijker.

2   0  
Ivo

Site ziet er goed uit. Het is nog ff wennen, maar de foto's maken de artikelen nu al beter.

Succes met het puntjes op de i zetten!

2   0  
Scheids!

Maar mensen, wat een genoegdoening gaan jullie hier uit halen!
Een zeer professionele uitstraling van de al fantastische oude versie!
Als het voetballende team hier een voorbeeld aan gaat nemen, dan spelen we snel weer op het hoogste niveau!!

5   1  
ome cor

Had nog niet gereageerd op de nieuwe site.
Natuurlijk is het even wennen nog, maar mijn welgemeende complimenten aan iedereen die hier zijn inbreng in heeft gehad.

5   1  
BijnaWeekend!

Dat was geen aanval. Dat was Hans Deelen die vanuit Zwitserland met de gehele ICT-inventarisatie van zijn afdeling aan het F5'en was.

1   0  
naccer076

Ziet er strak uit!


Ik mis wel iets....
Het pijltje om weer naar boven te gaan.
Ik lees altijd alle reacties, en bij sommige nieuwsitems ben je vervolgens 5minuten bezig om weer bovenaan de pagina te komen.
Bij de vorige versie kon dit namelijk wel.

1   0  
n@©

Heren, complimenten voor de nieuwe site. Nieuw, fris en weer snel vertrouwd.

3   1  
The M.

Complimenten voor de nieuwe site. Ziet er fantastisch uit.
Zo'n content migratie is altijd hel en verdoemenis. Respect dat jullie dit zo goed hebben gedaan!

Voor wat betreft de gesaboteerde livegang gisteren (DDos en Boot attacks), ben ik toch geneigd te denken aan een zekere (gemuilkorfde) Hans D.
Beter bekend onder andere synoniemen, maar een erkend omhooggevallen ICT infra specialist bij een niet nader genoemde Duitse financiële instelling zijn salaris binnenharkt. Hij kent de kanalen en weet de mogelijkheden om systemen zonder bijvoorbeeld Akamai ondersteuning onderuit te trekken...

Just my penny thoughts ?

3   0  
De Voorzitter

Mannen van BSR en iedereen die er toe bij hebben gedragen aan deze grandioze nieuwe site. Van harte gefeliciteerd en succes toegewenst. Klasse was het en topklasse is het. Bedankt

1   0  
Ef drie

Puik werk mannen, prachtige site! Jullie hebben mooie stappen gezet, daar kunnen ze binnen NAC nog wat van leren

0   0  
Ojee

DDoS kwam van De Rat. Het was een ultieme poging om toch nog eerder live te gaan met hun nieuwe site.

1   0  
Ojee

DDoS kwam van De Rat. Het was een ultieme poging om toch nog eerder live te gaan met hun nieuwe site.

1   0  
Ojee

DDoS kwam van De Rat. Het was een ultieme poging om toch nog eerder live te gaan met hun nieuwe site.

1   0  
Ojee

DDoS kwam van De Rat. Het was een ultieme poging om toch nog eerder live te gaan met hun nieuwe site.

1   0  
Ojee

DDoS kwam van De Rat. Het was een ultieme poging om toch nog eerder live te gaan met hun nieuwe site.

1   0  
Ojee

DDoS kwam van De Rat. Het was een ultieme poging om toch nog eerder live te gaan met hun nieuwe site.

1   0  
Betweter

Klasse mannen. Ziet er goed uit zeg.

0   0  
Zooike

Vanuit frankrijk even moeten wachten. Maar, de moeite waard... Want, Briljant! Mooi werk, fijn uiterlijk.

0   0  
Rotterdammert

Je kunt dus nog steeds niet op elkaar reageren? Blijf ik een minpuntje vinden. Verder ziet de site er weer lekker fris uit!

1   0  
Seuter

Hoe komt het dat er verkeerde teksten/namen bij sommige video’s staan?

Laad alle berichten na dit bericht in