Overal waar we komen

De eerste seizoenshelft van: Arno Verschueren

Thiestemberg

In deze rubriek zoomen wij in op de prestaties van de spelers gedurende de eerste seizoenshelft. De beurt is aan Arno Verschueren. De Belgische middenvelder maakte een wisselvallige eerste seizoenshelft mee. Toch waren er ook positieve punten op individueel vlak. In de afwezigheid van Nacho werd de Belg aanvoerder en hij speelde ook nog eens zijn 100ste duel in het Geel Zwart.

Arno Verschueren is altijd een punt van discussie geweest. In de reacties op de site is die discussie ook zeker te lezen. Om te beginnen de prestaties van Verschueren als ‘nummer zes’. De meningen op de site variëren van nuttige stofzuiger tot matige voetballer met weinig doorgroeimogelijkheden. Dit komt natuurlijk wel ergens vandaan. Verschueren is een fanatieke voetballer met het nodige loopvermogen en hij is niet vies van een goede tackle. Aan de andere kant zorgt zijn lange gestalte ervoor dat hij als de ruimtes klein worden vaak in de problemen komt. Zet een felle middenvelder op Verschueren en zijn inbreng aan de bal blijft beperkt. 

In de openingswedstrijden liet Verschueren wel degelijk zien ook aanvallend een bijdrage te kunnen leveren. Een kopbal uit een goede vrije trap van Filipovic en een bekeken schot van randje zestien zorgde ervoor dat Verschueren na twee competitieduels al op twee treffers stond. Daarna werd het minder bij de Belgische middenvelder. Aan de bal was hij steeds minder van waarde en met de blessure van Nacho viel hij in defensief opzicht ook ver terug.

In de tweede periode kwam trainer Ruud Brood tot ieders verbazing met de beslissing om Verschueren naar rechtsback te verhuizen. Unaniem waren de sitebezoekers het er over eens: Het is al geprobeerd en Verschueren rendeert simpelweg beter op het middenveld. Waar Verschueren zijn beoordeling in de wekelijkse man of the match verkiezing zag kelderen was Brood van mening dat Verschueren wel degelijk goed speelde als back. Verschueren zou de zeer matige tweede periode echter wel weer afsluiten als nummer zes, tegen FC Dordrecht nam Schouten de honneurs waar op rechtsback.

Het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat de nieuwe trainer Verschueren nogmaals op rechtsback probeert. Of ziet het grote NAC-publiek het verkeerd? De algehele vormcrisis van het team en zijn positiewijziging naar rechtsback hebben er in ieder geval voor gezorgd dat Verschueren zijn alleraardigste begin van de competitie niet kon voortzetten. Hij eindigt de eerste seizoenshelft met een gemiddelde van 6.1 waarmee hij alsnog hoog in de middenmoot bivakkeert. 

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
5 Reacties
25    
Italo (BSR)

Voor mij is Verschueren de perfecte dienende speler, bij uitstek. Echter in dit team moet hij meer zijn dan dat. Vanwege zijn ervaring bij NAC, het feit dat ie de aanvoerdersband draagt en de positie waar hij speelt. Ik denk dat Verschueren beter uit de verf komt wanneer hij wat meer vanuit de luwte kan spelen, om vervolgens opvallend onopvallend goed te zijn.

-4    
Dutchbird

Verschueren heeft bij NAC al zoveel bestuurlijk gepruts meegemaakt dat we niet moeten schrikken als Matthijsse hem wat makkelijker naar de zusjes haalt waar hij waarschijnlijk prima rendeert.

25    
Italo (BSR)

Voor mij is Verschueren de perfecte dienende speler, bij uitstek. Echter in dit team moet hij meer zijn dan dat. Vanwege zijn ervaring bij NAC, het feit dat ie de aanvoerdersband draagt en de positie waar hij speelt. Ik denk dat Verschueren beter uit de verf komt wanneer hij wat meer vanuit de luwte kan spelen, om vervolgens opvallend onopvallend goed te zijn.

12    
Een ander geluid

Verschuren aanvoerder maken was simpelweg omdat het niet anders kon. We hadden niemand anders en dus gezien zijn leeftijd/dienstjaren werd Arno dat.

Hij is een dienende speler in de luwte. Het gehannes rond Arno heeft serieus punten gekost.

11    
RV

Op de nummer zes positie is er nu ook gewoon geen betere.
Dat ligt niet aan Verschueren maar dat is het aankoopbeleid.

Als er geen versterking komt op de back posities zou ik echt neigen naar een verdediging met drie centrale (er is best goed ingekocht voor die posities en we hebben een goede keeper) met Verschueren (balveroveraar) en een spelverdeler (met meer handelingssnelheid) er voor.

Balvaste spits er bij en kort daarachter vier creatievelingen die de vrije ruimte in kunnen (liefst met een rechtspoot op rechts en een linkspoot op links).

Je kunt Verschueren niets verwijten, die is gewoon nuttig.
Dit is zijn niveau en met de huidige selectie hoort hij wel bij de elf besten, dat zegt genoeg. Hij wordt geacht de kar te trekken (net als El Allouchi) maar beide zijn geen kartrekkers!

10    
Ivo

Prima verdedigende middenvelder die veel vuile meters maakt. Monsalve lekker naar rechtsback en anders gewoon van Anholt. Mensen vergeten wel eens dat hij nog maar 22 is. Zet er een echte spelverdeler naast en je hebt een prima as op het middenveld.

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja