Wij gaan niet opzij

Olij over ontslag Brood: “We speelden geen goed voetbal”

Italo

In het officiële persbericht dat NAC publiceerde na het ontslag van trainer Brood, stond onder andere dat er binnen de spelersgroep ‘onvoldoende vertrouwen was om in de huidige samenstelling het seizoen af te maken’. BN DeStem deed navraag bij die spelersgroep, in de persoon van Nick Olij.

De doelman is één van de leden van de spelersraad van NAC. Met deze raad, als ook met andere spelers individueel, zijn door de directie gesprekken gevoerd om te peilen hoe men tegen het optreden van de technische staf aankeek.

Zoals altijd windt de doelman er geen doekjes om en weet hij ook in deze goed te verwoorden hoe de vork in de steel zit, overigens zonder af te geven op zijn voormalig trainer: “We belandden in een sleur en wonnen nog maar weinig wedstrijden. We waren simpelweg niet de bovenliggende partij de afgelopen zestien wedstrijden en speelden geen goed voetbal.”

Het is echter zeker niet zo dat de spelers hebben aangedrongen op een vertrek van Brood. Olij geeft aan dat de directie uiteindelijk bepaalt. Ook als spelersraad is men niet naar de trainer of clubleiding gestapt om ongenoegen te uiten over de gang van zaken, zoals de vele wisselingen in de basisopstelling van de ploeg. Het team wil nu vooral vooruitkijken en de rest achter zich laten. Op basis van de feiten; mindere resultaten, weinig ontwikkeling, veel wisselingen in het elftal en een stil Rat Verlegh Stadion, is uiteindelijk de keuze gemaakt.

Olij is een man die er van geniet om voor een volksclub als NAC te spelen. Hij houdt alles bij, spreekt veel met supporters en leest ook een hoop. Hij weet inmiddels hoe het kán zijn in Breda, maar merkte ook dat de klad er op de tribunes inkwam. “Als je kijkt hoe stil het eigenlijk was in het stadion... het verschil tussen het begin van het seizoen en de laatste weken was groot. Dat zegt volgens mij genoeg.”

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
8 Reacties
63   7  
Marco van Bavel

Als je gewoon goed leest wat hij zegt, is het volkomen terecht dat brood ontslagen is!

10   16  
maikolg

Als we niet promoveren, is hij met piepende bandjes weg, vrees ik.

18   38  
naxioma

"We waren simpelweg niet de bovenliggende partij de afgelopen zestien wedstrijden en speelden geen goed voetbal." Zou dat misschien komen doordat de selectie onevenwichtig is samengesteld en het aan echte kwaliteit ontbreekt, zoals ook door anderen aangegeven? Dat verklaart ook al het andere: het noodgedwongen continue -hopeloze- zoeken naar de beste opstelling, het terugvallen van de resultaten en de stilte in het stadion...
Brood heeft het onmogelijke gepresteerd door met NAC de eerste periode te winnen en slechts drie punten verwijderd te zijn van een directe promotieplaats. Er is geen enkele garantie dat het nu beter zal gaan... We spreken elkaar aan het eind van de derde periode!

63   7  
Marco van Bavel

Als je gewoon goed leest wat hij zegt, is het volkomen terecht dat brood ontslagen is!

40   4  
Boxer

Uit zijn zeer nette reactie blijkt wel dat het ontslag van Brood onvermijdelijk was. Ik was fan van Ruud toen hij begon maar moet na 9 maanden toch constateren dat het niet de juiste keus was.

Ook het natrappen van Ruud vind ik niet gepast. Hij zou eerst eens in de spiegel moeten kijken.
De directie wegsturen, zoals veel supporters hier roepen, is ook niet de oplossing. Deze zitten er pas en hebben in mijn optiek nog niet veel verkeerd gedaan. (natuurlijk is er altijd wel iets te vinden)


10   24  
Dutchbird

@Marco van Bavel
Als je leest wie het interview heeft opgetekend en vervolgens de BN de Stem van 23 en 24 december er nog eens bij pakt denk ik dat er veel fantasie van Blanco is gebruikt om van een paar woordjes van Olij een verhaal te maken. Het is niet de eerste keer dat de NAC fans massaal over hun nek gaan van deze semi journalist.

3   1  
10diego

Als je als directie en aandeelhouders BN de Stem en Bsiderats in je zak hebt, dan kun je lekker nog even blijven aanklooien en roepen dat het je allemaal overkomen is.

Een nieuwe trainer, een spits en een controlerende middenvelder en alles is opgelost.

Niks onevenwichtig samengestelde selectie, niks gebrek aan ervaring, niks leiderschapsprobleem, niks gebrek aan voetbalkennis in organisatie. Het staat allemaal als een huis. Het is allemaal de schuld van Brood.

3   0  
10diego

@dutchbird: E X A C T

Maar het past lekker in de anti Brood campagne die zo fijn afleid vd echte problemen.

1   1  
F4

Olij zegt het letterlijk op video (website van de Stem). Hoezo heeft Blanco dat dan verzonnen? Video in elkaar geplakt met neppe quotes, hahaha. Wat een naïviteit. De spelersgroep kotste Brood uit.

Laad alle berichten na dit bericht in