Wij gaan niet opzij

De eerste seizoenshelft van: Colin Rösler

Italo

In deze rubriek zoomen wij in op de prestaties van de spelers gedurende de eerste seizoenshelft. De start is voor Colin Rösler. Hij kwam afgelopen zomer verrassend over van Manchester City. Hij speelde zichzelf gaandeweg de eerste seizoenshelft in de basis.

De Noors jeugdinternational is gehaald met het oog op de toekomst. Als back-up achter het centrale duo Monsalve-Riera zou hij mondjesmaat tot minuten kunnen komen in zijn eerste seizoen voor NAC. Door blessureleed bij Monsalve kwam zijn kans eerder dan verwacht. Daar waar trainer Brood in eerste instantie de voorkeur gaf aan Noblejas als centrale verdediger, mocht Colin Rösler in het uitduel bij Roda JC zijn debuut maken.

Het werd een debuut welke hij niet snel zal vergeten. Een kwartier voor tijd kreeg Roda JC namelijk een strafschop toegewezen naar een ogenschijnlijk goede ingreep van de verdediger. De scheidsrechter besloot anders, legde de bal op de stip en stuurde tot overmaat van ramp Rösler ook nog eens van het veld.

Zijn rode kaart werd door de tuchtcommissie geseponeerd, waardoor de verdediger een week later tegen FC Emmen en Go Ahead Eagles ook weer aan de aftrap stond. Sindsdien is de verdediger, mede doordat Monsalve nog altijd niet fit is, een vaste waarde in het elftal en heeft hij zich behoorlijk kunnen ontwikkelen. Hierover spraken wij hem na het duel met SC Telstar: “Ik denk dat het persoonlijk behoorlijk gaat. Maar het team staat voorop. Als het met het elftal goed gaat, doen we het als spelers ook goed. Ik werk gewoon hard en doe mijn best voor de ploeg.”

Voor Rösler komt er een interessante tweede seizoenshelft aan. Met de aanstaande terugkeer van Monsalve, en ook de sterke prestaties van JP van Hecke, is de concurrentie centraal achterin moordend.

Rösler kwam in de eerste seizoenshelft tot tien optredens voor NAC, waarvan acht keer als basisspeler. Zijn prestaties worden door jullie beoordeeld met gemiddeld een 5,9.

Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
Spelersprofiel: Siereveld & Vanacker 12 reacties
Terug naar overzicht
9 Reacties
30   1  
Nac bredaa

Prima spelertje met zeker een goede potentie

30   1  
Nac bredaa

Prima spelertje met zeker een goede potentie

8   1  
JN

Zeker een aardige speler. Zonde dat hij in de basis stroomde in een zeer moeilijke fase. Bovendien werd in diezelfde fase de controlerende Verschueren voor zijn neus weggehaald en kwam er een aanvallender ingestelde speler te staan.

Heeft toch nog redelijk zijn mannetje kunnen staan, maar zal in de tweede seizoenshelft gewoon weer de back-up zijn. Als Verschueren als back zal worden gebruikt, zal hij misschien ook wel de eerste vervanger worden van de nieuwe controleur.

10   1  
Otjes

Ik zie hem eerder als rechtsback dan Verschueren.

4   47  
Ratkopf

Niet beter dan meijers. Miskoop

7   6  
Bart

Van achter hebben we het prima voor elkaar. Op de backposities na natuurlijk

10   0  
Ad B uit Roosendaal

Colin Rösler is een prima speler die zich goed ontwikkelt.

We gaan aan hem nog veel plezier beleven en mogelijk de aandeelhouders ook (t.z.t. een goede transfer).

Ik zie positieve ontwikkelingen bij NAC dat er meerdere goede spelers zijn/ er aan komen, wat goed is voor de club.

Hopelijk komt er een goede trainer die spelers verder ontwikkelt.

6   0  
Een ander geluid

Rösler is een goede aankoop zoals al onze verdedigers.
Echter, het leven bestaat uit keuzes maken.
De basis moet zijn de 3 Spanjaarden en Van Hecke.
Van Hecke heeft dezelfde leeftijd maar straalt in alles NAC uit. Hard, voorop in de strijd en zo'n beetje de enige aanvallende kopper van de selectie.
Aangezien de reservebank mede bepalend is voor promotie zal hij vervolgens echt wel voldoende speeltijd krijgen om zich te ontwikkelen

0   4  
Dirk

Zijn vader Uwe Rösler ontslagen bij
Malmö FF , misschien een optie als trainer

1   2  
Ivo

Rosler speelde het meest, maar van Hecke maakte in minder tijd meer indruk. Ik ben benieuwd of van Hecke dat kan vasthouden als hij meer speelt.

Om het "rechtsback" probleem op te lossen kan Monsalve daar gaan spelen, en dan kan je zowel JP van Hecke als Rosler naast Riera zetten. Beiden verdienen speeltijd en rouleren is een optie, totdat één van de twee echt boven komt drijven.Laad alle berichten na dit bericht in