Wij gaan niet opzij

Fanzine De Rat besmeurt borstbeeld Rat Verlegh

Benn076

In een tijd waar niets meer heilig lijkt te zijn binnen onze club, doen de mannen van Fanzine De Rat er vandaag nog een schepje bovenop. In het hoofdgebouw van NAC hebben zij vandaag het standbeeld van Antoon Verlegh besmeurd met verf.

Deze ludieke kwajongensstreek zorgde even voor wat tumult op Twitter nadat zij aankondigde dat er iets gaande zou zijn rondom of in het stadion. Toegesnelde reporters van B-Side Rats hebben na vier rondjes rond het stadion te hebben gereden geconcludeerd dat er nog geen led-schermen in aantocht waren en zeker geen nieuwe trainer. Kort hierna brachten zij bovenstaande foto naar buiten. 

Bron:
B-Side Rats, De Rat
Vorig bericht
De eerste seizoenshelft van: Finn Stokkers 10 reacties
Volgend bericht
De eerste seizoenshelft van: Colin Rösler 9 reacties
75 Reacties
169   10  
Wolfmanjack

Rat Verlegh huilt. En wij met hem mee vanwege het almaar durende wanbeleid van ons cluppie. Goed statement van de Rat.

169   10  
Wolfmanjack

Rat Verlegh huilt. En wij met hem mee vanwege het almaar durende wanbeleid van ons cluppie. Goed statement van de Rat.

57   9  
patjer

goed statement indeed!

48   4  
Blue

Nogal een suggestieve kop van dit bericht in de tijd van Photoshop en fake news.

74   2  
n@©

Wie zegt dat dit een kwajongensstreek is? Misschien huilt het beeld wel echt?

46   8  
Badeend

Sorry maar de kop boven dit bericht is hopelijk niet serieus bedoeld? In ieder geval een hoog voetbalprimeur gehalte, en dat is wat mij betreft zeker niet positief.

47   1  
Bou

Klasse actie. Het is te hopen dat de directeuren en aandeelhouders de achter liggende, zeer dringende boodschap begrijpen.

Hup NAC!

18   44  
Nacman

Dat nac geen beleid op welk vlak in de club kan voeren.
Ligt simpelweg aan de drie stenen die overal op hun borst slaan en roepen dat ze nac gered hebben.
Terwijl ze geen zak investeren om de club omhoog te helpen maar alleen uit eigenbelang wat gaatjes dichten en hopen dat er iemand veel geld biedt voor hun waardeloze aandelen
Gelukkig veranderd in julli de regels voor overname en hopelijk is de city groep bereid ons van die drie kakkerlakken te verlossen.
En voor het nieuwe seizoen genoegd geld neer te leggen voor spelers.
Want een ding is zeker als zij hun naam aan NAC verbinden moet het een Sucses worden zulke partijen gooien niet graag hun goeie naam en faam ter wereld te grabbel

94   30  
gb

@nacman

Echt waanzinnig hoe mensen hier afgeven op onze "3 grote aandeelhouders".
We bestaan nog dankzij hen. punt.

Miljoenen stoppen ze in een bodemloze put. Wij moeten niet anders dan ze op onze blote knieën danken dat we niet al Roda JC niveau zijn.

DANK DUS AAN DE GROTE 3!

33   5  
Kipiani

Respect en dank prima. Eens.
Maar ze snappen er niets van en doen er niets mee GB.
De potentie en mogelijkheden van NAC Breda zijn zeer groot en breed.
Niet alleen Rat huilt.

21   4  
JP

Goede actie wel ?

95   11  
Steefl

Prima statement van De Rat!

Dat de Bsiderats steeds kritieklozer worden richting NAC spreekt pijnlijk uit de wijze waarop ze dit beschrijven.

Hoe ver moeten we nog wegzakken voor we eens in actie komen!

32   5  
Hoge Vucht

Komaan mannen dit is wel een heel negatieve kop haha.

Ik vind het wel een passende ludieke actie van de rat.

19   6  
GB

Dat de potentie en mogelijkheden er zijn ben ik helemaal met je eens. Top 10 stad in NL, industrie (dus sponsors), elke week een vol stadion. Wij moeten een stabiele middenmotor kunnen zijn in de eredivisie. Maar wat verwacht je dan precies van de aandeelhouders. Zij zijn tegen wil en denk in deze positie terecht gekomen en houden de club in leven. Nu verwachten mensen dat ze de helft afschrijven op hun aandelen om het een andere partij te kunnen verkopen. Wie heeft er fatsoenlijk geboden dan op die aandelen? Zij stelden in ieder geval nog voorwaarden dat de koper een deel van het geld in de club zou steken. Welke op geld beluste aandeelhouder stelt zo'n voorwaarde?

Als ABN AMRO of welke willekeurige bank/bedrijf zichzelf in problemen brengt, zijn het juist de aandeelhouders die recht hebben om te klagen over het bestuur. Omdat het een voetbalclub betreft is het andersom?

14   35  
Tombola Breda

Ik weet niet zo goed wat ik hier van moet vinden. Op zich een mooie boodschap. Maar ik denk dat de club momenteel meer gebaad is bij rust.

De spelers en staff zijn op trainingskamp waar zij zich proberen te focussen op de 2e seizoenshelft. Achter de schermen wordt hard gewerkt om zowel nieuwe spelers als een trainer aan te trekken. Misschien dus niet de beste timing voor ludieke acties die, hoe je het ook went of keert, wederom negatieve aandacht op de club vestigd.

30   33  
Benn076 (BSR)

Lieve mensen,

Bedankt voor het compliment dat jullie alles serieus nemen wat wij hier melden. Maar neem dit bericht alsjeblieft met een klein korreltje zout.

Bedankt!

54   14  
Arie

Een korrel zout of een sneer naar je concullega's?

De trend die Bsiderats ingezet heeft duwt mij meer richting het tweede. Geen kritiek en wanklanken en daar hebben ze bij DeRat meer lak aan, dus Bsiderats is bang om zieltjes te verliezen, want DeRat lijkt enigszins te herstellen gezien deze actie. Alhoewel ludiek ook erg treffend en kritisch.

25   6  
Hotseknots

@arie klopt denk ik wat je zegt. Wordt beetje moe van de 100 in een dozijn vragen aan jan en alleman. Gewoon eens wat brutaler mag best.

Complimenten aan de “ouwe”, heel creatieve vingerverf rat

En Bside rats kom op mannen, gas er op in 2020 en stel de vraag die iedereen wil weten

Hup NAC

15   14  
7Hills

@Hotseknots en Arie

DeRat heeft het makkelijker. Dat is gewoon een website waarop ze hun eigen mening ventileren en waar sommigen op reageren. Die kunnen roepen wat ze willen, die hoeven niet bang te zijn dat NAC de medewerking opzegt waardoor er geen interviews etc meer opgenomen kunnen worden.

Ik durf te wedden dat als we hier met z'n allen afspreken dat we geen interviews meer willen zien / lezen BSideRats ook een stuk kritischer wordt.

15   4  
Boeimeer90

Het is toch te gek voor woorden dat NAC het van censuur moet hebben? En dat daar bovendien aan meegewerkt wordt? Zeker als je prat gaat op “kernwaarden” als “tegendraads” en “Bourgondisch”.

25   9  
Benn076 (BSR)

@Arie en Hotseknots

Wellicht overbodig om te zeggen, maar ik voel op geen enkele wijze behoefte om een sneer uit te delen naar de mannen van De Rat. Ik ben trouw lezer van het Fanzine en loop zelfs graag een blokje om het stadion om hem persoonlijk bij Don Leon te kunnen kopen. Ik vind het een prachtig platform en deze actie vroeg om een bericht met een kleine knipoog zoals hierboven.

Wel trek ik met mij aan dat we als niet kritisch worden bestempeld. Natuurlijk hebben wij een andere samenwerking met NAC dan de mannen van De Rat, maar dat neemt niet weg dat ook wij in onze interviews waar mogelijk kritische vragen stellen over het beleid binnen de club. De antwoorden hierop zijn alleen de laatste tijd niet echt bevredigend.

Ik zie het als onze rol om zo goed als mogelijk nieuwswaardige items met jullie te delen waarop een ieder met elkaar in discussie kan gaan of kan reageren. Daarnaast bieden we voor iedereen die een kritisch geluid wil laten horen de mogelijkheid om een column in te sturen en een discussie te starten. Dus mocht je een écht kritisch geluid op B-Side Rats willen, stuur het ons toe.

6   8  
Nacman

@gb
Jij en andere zien ze nog steeds als de grote redders bij een faillissement van NAC waren de de zogenaamde redders hun geld ook kwijt tot op het idee kwamen om hun schuld om te zetten in aandelen.
Briljante idee om hun geld veilig te stellen maar het hadden ook wel het idee om minimaal te investeren in de club zie de resultaten op het veld.
Respect voor de mensen die hun fabels nog steeds geloven.
En dachten jullie dat de gemeente niet te hulp had geschoten echt wel daar is nac voor breda te belangrijk voor

18   6  
Jammer

@Benno076

"Wel trek ik met mij aan dat we als niet kritisch worden bestempeld."
"Dus mocht je een écht kritisch geluid op B-Side Rats willen, stuur het ons toe."

Is dit niet een beetje tegenstrijdig?

Ook snap ik de toevoeging "waar mogelijk" in de zin ...." ook wij in onze interviews waar mogelijk kritische vragen stellen over het beleid"...... niet.
Kritische vragen moeten altijd mogelijk zijn!

3   14  
FUALLITA

Die domme aandeelhouders hebben alleen zichzelf met hun incompetentie (club is amper 2 miljoen waard)..en nu komt die gb met roda maar kijk een fc twente, alle steun van de wereld, oh ja die bevinden zich niet in een vvd stad zoals breda.

20   3  
Arie

"maar dat neemt niet weg dat ook wij in onze interviews waar mogelijk kritische vragen stellen over het beleid binnen de club. De antwoorden hierop zijn alleen de laatste tijd niet echt bevredigend."

En dan is het de kunst door te zuigen tot je wel concreet antwoord op je vraag krijgt zonder gedraaikont. En dat messcherpe zie ik helaas nooit terug in interviews. "Waar mogelijk" insinueert ook dat het vaak niet mogelijk is, volgens jullie. Wat houdt dat dan in?

Spreekt Luka Ilic niet genoeg Engels om voor de camera zn vingertje afgelopen wedstrijd uit te leggen? Het zijn altijd dezelfde voor de camera.

16   1  
Oldskool

Alles om en rond NAC moet weer verbonden worden. We missen een leider in en buiten het veld.

Maar veel supporters en critici hebben bergen boter op het hoofd. Want NAC is mede door de druk van buiten waar het nu is. Alles en iedereen is al tig keer vervangen. En dat is exact het probleem.

Sinds -pak m beet- Gudelj zijn we geen milimeter opgeschoten. Maar er zijn al talloze mensen geslachtofferd die zich vol ingezet hebben.

Het wordt tijd voor iemand die compleet schijt heeft aan kritiek vanuit supporters, colonnes en andere betweters. Die gewoon koers houdt. En die ook de aandeelhouders terug zet waar ze horen. Op afstand.

Iemand met kloten.

9   61  
steven73

Word de schade straks ook door Leon Decker betaald. er is al extra beveiliging naar het nac stadion gestuurd. Bredalocos kom maar op met die portomonee. droeftoeter actie dit.
Ga nu eens achter je club staan ipv iemand meteen af te branden want daar is leon heel erg goed in, stuurlui....

18   1  
Voske

Een betere voorzet voor een snijdende kop boven een artikel kun je niet krijgen. Helaas. Een verprutste kans. Ik kan de knipoog nergens vinden overigens.

12   11  
F8Hipster (BSR)

@7Hills wij zijn niet bang dat de samenwerking met NAC opgezegd wordt. Dit hebben we namelijk schriftelijk vastgelegd. Op dit moment is de enige afhankelijkheid dat we bij uitwedstrijden toegang tot de perstribune krijgen via NAC omdat wij geen NSP-pas aan kunnen vragen.

Dit is overigens geboren uit noodzaak in de eredivisie voor de top 3 clubs die zeer streng beleid voeren mbt accreditaties. Dit siert NAC mi dat ze hier aan mee willen werken. Wij worden op geen enkele manier belemmerd in onze berichtgeving.

22   18  
10diego

Tot zover de reactie van het verlengstuk PR afdeling van NAC.

15   7  
Hotseknots

@benno076

Dus je bent bang als je een kritische vraag stelt dat NAC de samenwerking opzegd.

Als dat zo is dan moeten jullie echt jezelf afvragen of dit normaal is, ronduit belachelijk dat dit gebeurt!

We ziiten niet in China toch?

Hup NAC

6   16  
F8Hipster (BSR)

@Arie dat is soms inderdaad niet mogelijk omdat wij simpelweg de middelen niet hebben. We stellen vragen aan spelers na wedstrijden. We pakken de spelers die het goed doen voor de camera of hun debuut hebben gemaakt of hebben gescoord. We proberen daar te kijken naar de wedstrijden, niet naar de interne politiek.

Dat we niet kritisch zijn durf ik te weerleggen. Kijk maar naar de interviews van Das Phantom of Deweesjr. Die hebben afgelopen tijd Ruud Brood echt wel kritisch bevraagd over de (niet) behaalde resultaten.

Het is zo makkelijk om alleen maar kritiek te uiten. Onze mailbox staat open. Kom maar op met de stukken onderzoeksjournalistiek of bronnen die leeg willen lopen bij ons.

17   5  
GB

@nacman

En jij dacht dat de 3 grote niet hebben bijgestort de afgelopen jaren? Geld waarvan ze zeker weten dat het niet terug komt. Ze zijn vermogend genoeg om de boel te laten klappen dus ja, we moeten ze zeker dankbaar zijn. Is het niet voor het omzetten van hun geld in aandelen (inderdaad, dat zat toch al in de club) dan is het wel voor het bijstorten. En ja, daardoor zijn de anderen kleintjes verwaterd in aandelen. Maar hadden we dan verwacht dat ze dit ook nog eens zouden doen zonder dat de kleintjes iets moesten inleveren. Dat is gewoon zakelijk t.o.v. aandeelhouders onderling.

Ik ben echt geen pleitbezorger van de aandeelhouders maar we moeten zaken wel zien zoals ze zijn. Ik, en vele andere met mij, hebben een seizoenskaart van pak 'm beet 200 euro, en geven een paar tientjes per wedstrijd aan bier uit. En dat is prima, maar er zijn mensen die een veelvoud in de club stoppen. En iedereen die een euro meer dan voor een seizoenskaart en bier in de club stopt verdient heel veel respect.

16   11  
10diego

@7hills: zo is het. Ik zeg dit al vanaf begin van het seizoen, maar krijg boze reacties van de mannen vd site. Zij zijn inderdaad niet meer kritisch en niet meer onafhankelijk.

13   4  
Zonde

Benn076 doe nou niet zo moeilijk en pas de kop van je tekst in ieder geval aan.

1 deze ludieke actie is gericht tegen het lange termijn beleid (of het gebrek aan). Iedere NAC supporter kan dit alleen maar onderschrijven.

2 is er alleen 1 foto bekend met gele tranen, welke makkelijk te fotoshoppen is. En er geen officieel bericht is dat het borstbeeld daadwerkelijk "besmeurt" is. Kortom je kop is dus tot zover ook een leugen.

Pas het aan

16   19  
F8Hipster (BSR)

@10diego wat een sneue opmerking. Als het je niet bevalt lees je onze berichten toch niet. Gelukkig zijn er nog genoeg mensen die wel waarderen wat de doen voor de NAC supporters

11   1  
Mul

Prima actie. Een ongekende teringzooi is het bij onze club. Het is ook echt om te janken.

5   10  
Benn076 (BSR)

@Hotseknots

We hebben met NAC prima afspraken gemaakt over onze onafhankelijkheid, maak je niet druk.

@Arie

Welgeteld 15 verschillende spelers voor de camera gehad in de afgelopen twee maanden. En iedere wedstrijd de trainer.

7   0  
Cool hand

Er zijn miljoenen websites. Dit is er één van. Meer is het niet toch? Meer verwacht ik ook niet.

20   24  
10diego

@benno: kritiek kwam Flieger op een ban te staan

@ hipster: arrogantie is het begin van het einde. Volgens mij zie ik genoeg reacties van lezers die jullie rol in twijfel trekken. Er zijn er inderdaad ook genoeg die de kritiekloze hielenlikkerij accepteren.

39   11  
ßred@

zucht...

Als het allemaal zo slecht is wat de mannen van BsideRats produceren... Maak dan lekker je eigen forum joh. Ga daar zuur doen en alles en iedereen afkraken...
Dit is gemaakt in eigen tijd en geheel vrijwillig. En als ik het zo eens inschat gaat er behoorlijk veel tijd en energie in zitten. Niet de BsideRats verpesten het maar dezelfde azijnpissers als altijd verzieken het hier...

Kijk aub naar het statement van De Rat! Dat gaat wellicht niet alleen over het bestuur en de spelers...

Genoeg supporters die jullie inbreng wel waarderen @ BsideRats... Iets zegt me dat ik niet de enige "vaste klant" ben die is afgehaakt met reageren...

Nou, kom maar op met de minnetjes :)
Hup NAC! en HUP BSIDERATS & De Rat

20   16  
F8Hipster (BSR)

@10diego volgens mij is onze onafhankelijkheid al eens in geuren en kleuren uitgelegd in een mailwisseling. Die ben je wellicht vergeten. Dat onafgebroken gezeik van je op wat wij doen begint mij persoonlijk zo enorm de keel uit te hangen. 

23   9  
Benn076 (bsr)

Does lief

22   2  
Wanny

Als je vindt dat de interviews scherper moeten, meld je dan aan als vrijwilliger bij de site of start er zelf eentje. En dan ga je er zelf staan en stel je die vragen.

Vind je dat te veel moeite, dan zou ik de site de rug toekeren en mijn heil elders zoeken. Dat is beter dan je ergeren aan wat je hier te lezen krijgt.

8   7  
Jf

Ludiek of zielig wat bereiken ze dan met deze actie? Er is heel veel kritiek op het beleid maar het merendeel is het eens dat Brood weg moest.

Kijk liever naar waar je invloed op heb.
De supporters mogen wel wat kritischer naar zichzelf kijken. De sfeer is ver te zoeken en origineel zijn we al lang niet meer met liederen enz.

De feiten zijn dat we drie punten op de nr 2 staan en een periodetitel hebben dussss. Geen man overboord.

32   25  
10diego

@hipster, De wijze waarop jullie de directie en de aandeelhouders in de reet kruipen is ronduit stuitend. De club staat in brand, de aandeelhouders heb de club i een wurggreep, er komt een trainer die de TD en de AD niet willen, er wordt niet gepresteerd, er komt een lading onduidelijke ongeschikte spelers en er komt kritiek uit alle hoeken behalve vanuit de grootste fansite.

Vind je het echt raar dat daar vraagtekens bij gezet worden?

18   7  
Arie

F8Hipster. Hoezo heb je de middelen niet om kritische vragen te stellen niet? Daar gebruik je dezelfde microfoon en camera voor. En met het feit dat alleen spelers die het goed gedaan hebben, gescoord of gedebuteerd zijn voor de camera komen je alleen de positieve kant wil belichten. Wat dan weer opvalt is dat Luka Ilic een belangrijke goal maakt tegen Dordt en de wijsneus gaat uithangen met zijn vingertje. Dat zijn momenten waar supporters willen weten waarom hij dat doet. Mag dat dan niet van NAC?

8   7  
Arie

Wanny

Daar zit dus de cru, die Bsiderats niet uit wil spreken. NAC tolereert geen interviews als deze enigszins (te) kritisch worden.

50   9  
Da Pope

Het is altijd dezelfde groep mensen, die BSR van een gebrek aan onafhankelijkheid beticht. Een groep mensen die werkelijk geen flauw idee heeft van hoe de samenwerking met NAC is vormgegeven of wie de gasten achter deze site zijn.

Dat je hier niet altijd je eigen mening in de toon van de berichten vindt, wil niet zeggen dat de berichten worden geschreven door gasten die bij NAC aan de leiband lopen.

Ik weet als geen ander dat de jongens achter deze site alles met de beste bedoelingen doen. Het kan soms scherper en ik mis in sommige interviews ook af en toe dat er stevig doorgevraagd wordt, maar ik weet dat dat niet nagelaten wordt om NAC een plezier te doen. Het duurt gewoon even voor je je als amateur (niemand is hier een professioneel journalist) volledig comfortabel voelt in de rol van interviewer en het kunstje een beetje beheerst. Zeker als je wat jonger bent en simpelweg niet alle ins en outs kent.

Het is ontzettend makkelijk om kritiek te uiten, terwijl je zelf geen vinger uitsteekt. Ik heb in al mijn jaren bij BSR zelden een column van een criticaster voorbij zien komen of een uitgestoken hand gezien om de site daadwerkelijk kritischer te maken. Het is allemaal roepen vanaf de zijlijn zonder zelf actie te ondernemen. Als je daadwerkelijk iets wilt veranderen, doe dan eens iets.

Help de jongens achter deze site aan de juiste contacten, voedt ze met nieuws en geef constructieve feedback. Van de hele dag horen dat alles wat je doet kut is, is nog nooit iemand harder gaan lopen.

11   1  
ßred@

@ Arie,

Ik zou zeggen ga eens naar een forumavond en vraag al je kritische vragen zelf...

Zoek maar eens naar Clubraad NAC. Succes!

12   11  
F8Hipster (BSR)

@10Diego deze reactie zegt zoveel over jou als peroon. "In de reet kruipen" van de aandeelhouders en directie. Man man wat een niveau hoor. Als er iemand geen fan is van het beleid van NAC en hun aandeelhouders, hier een quote uit een column die ik een jaar geleden schreef en plaatste.

"Eigenaar en supporter tegelijkertijd zijn blijkt echter geen goede combinatie. Hier zit dan ook de crux. Wie betaald, wie bepaald lijkt het credo. Het college van aandeelhouders heeft recent nog een upgrade gekregen is heet nu commissie van aandeelhouders. Dit wil niet meer zeggen dan dat ‘de grote vier’ meer te zeggen willen hebben. Er is niemand in staat de aandeelhouders tegen te spreken, ze bedoelen het tenslotte goed. Maar is het gezond? Voorbeeld: Het meerjarenplan wijkt momenteel af van de voorspelde lijn en er ontstaat een lichte paniek. Hans Smulders die dit plan initieerde samen met Justin Goetzee moet het veld ruimen en Goetzee verklaart zich solidair. Protesten vanuit de RvC worden vakkundig genegeerd met als resultaat dat NAC bestuurlijk onthoofd is in een periode dat het sportief in zwaar weer zit. Linksom of rechtsom, het is een zeer opmerkelijk moment om je tweekoppige directie buiten te zetten. Vlak voor de winterstop, vlak voor de opening van de transferperiode. Waarom niet wachten tot de zomer. We zijn nog niet gedegradeerd. De toekomst zal uitwijzen of Smulders terecht buiten de deur gezet werd. De korte termijn lijkt dit te bevestigen. NAC staat immers voorlaatst en heeft nog weinig progressie laten zien waarop enige hoop gebaseerd kan zijn. Echter de lange termijnvisie stond als een huis. De jeugdopleiding zit in de lift, er heerst een topsportklimaat en er wordt zoals voorspeld langzaamaan waarde gecreëerd op het veld. We worden stapje voor stapje minder afhankelijk van aanvoer van Engeland of huurspelers. Emotie lijkt te regeren boven ratio. Emotie boven ratio. Korte termijn voor lange termijn. Supporters boven bestuurders. Potentiele opvolgers van de vertrokken directie denken inmiddels wel twee keer na voor ze in het wespennest stappen dat NAC heet. De benodigde kennis en netwerken om de BVO naar een hoger plan te tillen zijn niet toereikend. De enige echte oplossing is dat NAC een vereniging wordt zonder aandeelhouders. Daar is echter geen geld voor en dat zal er ook niet komen. Het zit gewoon niet in het DNA van de club. NAC lijkt hierdoor gegijzeld in de huidige constructie"

4   1  
Wanny

@ Arie

Volgens mij is dat niet veel anders bij BNDeStem of andere media. Als organisatie wil je toch zelf de regie houden over de inhoud van interviews. Dan ga je dus niet ad hoc dingen roepen als er ineens een camera voor je neus staat. Dat zie je vrijwel nooit meer in de professionele sport.

Dus van die interviewtjes kun je niet veel meer verwachten.



10   0  
Monkeyrocker

Die reactie van steven73 om 15.48 ,man man man dat zit dan ook op de tribune bij NAC

12   3  
7Hills

@10Diego

Als Bsiderats niet de vragen stelt die jíj wil horen, waarom ga je dan niet een keertje met ze mee? En ga je zélf de vragen stellen? Er zal binnenkort vast wel weer een interview met TvdA of Eisinga komen. Of kom eens naar zo'n forumavond, misschien nog wel beter. Dan kun je volkomen op eigen titel je gal spuwen.

7   1  
sanderson

BSR is geen partij die met fakkels en hooivorken de barricade opgaat of wil gaan. Daar zijn andere supportersgroeperingen voor. Zij zijn alleen maar een groepje individuele supporters die NAC-nieuws in alle vormen naar de NAC-supporters wil brengen. Dit is de tekst die BSR in een eerdere discussie over zichzelf heeft geplaatst. Ik vind nog steeds dat de mannen van BSR zichzelf erg onderschatten en ik merk ook dat veel bezoekers van deze site van fijn zouden vinden als de toon af en toe scherper en harder zou zijn m.b.t. het (technisch) beleid van NAC. En wat mij betreft ook richting medesupporters (m.b.t. makke sfeer B-side bijvoorbeeld). Maar als ze dat niet willen heeft het ook geen zin de discussie nogmaals te gaan voeren denk ik. En die discussie doet ook geen recht aan het geweldige goede werk dat BSR doet.

16   0  
RobertP

Laatste wat NAC helpt is verdeeldheid. United we stand, dus hup Fr0nt, Loco’s, Bsiderats, SV, vakG, F7, Museum, NAC zelf, clubraad en wie ik nog meer vergeet; pak de boodschap van DeRat op en sla de handen ineen. Samen kunnen we de parel weer laten schitteren, verdeeld hebben we straks allemaal een kiezel te pakken.

2   1  
F8Hipster (BSR)

@7hills amen.

@sanderson ik sta nog steeds achter dat statement. De Rat produceerd goede stukken over de bestuurlijke zooi bij NAC. Wij kunnen daar niet aan tippen. Onze redactie is over het algemeen gezien een stuk jonger (ik breng zelf het gemiddelde enorm omhoog, maar ben niet van team nieuws) en hebben dan ook minder ervaring. Daarnaast vind ik echt dat NAC ook een stukje plezier met zich mee brengt. Het samen zijn in het stadion. Het bier drinken en kut roepen. En ook de mooie momenten. Het hoeft niet altijd alleen maar kritisch of zuur te zijn. Dat hoort er ook bij maar NAC (voetbal) is in de eerste plaats volksvermaak. En dat moet het wat mij betreft blijven.

Op het moment dat wij een bron in de mailbox krijgen zijn wij de eerste om met of zonder camera verhaal te gaan halen.

17   1  
Da Pope

Wat F8Hipster zegt. Het is echt geen onwil. Er zal nooit een nieuwsbericht achterwege blijven, wanneer er iets te melden is. Maar als je écht kritisch wilt zijn, moet je wel zeker weten dat wat je schrijft waar is. In een aantal gevallen ontbeert het de redactie gewoon aan de benodigde feitenkennis.

Als ik voor mezelf spreek: ik was altijd ontzettend slecht in de financiën van NAC. Heb ik gewoon geen hol verstand van. Je kunt geen vlammend betoog schrijven, als je niet precies begrijpt hoe alles in elkaar steekt.

Zelfde met de eigendomsstructuur. Ik ken (lang) niet alle relevante personen en hoor(de) nieuws doorgaans uit de tweede hand. Als je de situatie zelf niet exact in beeld hebt en nieuws niet rechtstreeks van de bron krijgt, vind ik dat je terughoudend moet zijn.

Je verliest namelijk wat mij betreft als medium pas écht je geloofwaardigheid, wanneer je over precaire zaken vol overgave onzin verkoopt.

26   2  
Breda

Onvoostelbaar dat BSR leden zich nog gaan verdedigen ook tegen een aantal notoire schoppers tegen alles en iedereen vanaf de zijlijn.

Blijf gewoon weg of begin een website,

www.ongehoordNAC.nl is vast nog beschikbaar.

4   3  
Nachoreca1

Allemaal leuk en aardig...maar ben bang dat de grote 3 er geen 4 minuten korter van slapen.... ikzelf ben ook zeer en zeer somber gestemd over de situatie en de toekomst van de club. Er zit geen enkele beweging van verbetering in...om te huilen is het.

5   6  
Fred1

Beste mensen moet BSR de boel dan affakkelen?
In die positie zitten ze toch niet, ik heb daar wel een beeld bij.
Hoeveel noviteiten zouden ze uit eerste hand te horen krijgen als ze alleen maar kritiek zouden geven en zich buiten het journalistieke alleen als ( boze ) supporter zouden gedragen.
Ik heb bij BSR toch een ander gevoel dan bij een clubraad bijvoorbeeld, daar heb ik niks mee en zal ik ook nooit iets mee krijgen.
Ik begrijp best dat ze zich soms wat gereserveerd op moeten stellen, ook al ben ik ook wel van recht voor zijn raap en ben ik ook van mening dat de laatste tijd de interviews wel degelijk kritischer zijn.
Het is niet anders als binnen de BC , zelden of nooit zie ik mensen binnen de sponsorgroep ageren tegen de directie en alles verloopt in goede harmonie.
En ik vind dat wij als sponsoren vaak ook véél te mild zijn , maar je moet wel op de juiste momenten met je kritiek komen én gefundamenteerd.
Voor aanvang van het seizoen ( sommigen op deze site kunnen het beamen ) heb ik met nog een paar sponsoren een gesprek met Eisinga gehad op een BC avond, Brood was nog niet aangesteld maar wij wisten al wel dat het zou gebeuren, we hebben hem het ten zeerste afgeraden omdat precies gebeurt is waar we toen al bang voor waren. Einde van vorig seizoen maakte al duidelijk Brood is het niet.
Dan ben je kritisch, dan heb je achteraf ook nog gelijk , dan scheept zo'n man je af met , “we weten wel waar we mee bezig zijn” en vervolgens probeert hij bij elke meeting zorgvuldig die criticasters of lastposten te mijden.
Zo werkt het helaas, en dat ondervinden we nu ook, zo iemand loopt met een bocht om je heen, dat zal nu zéker het geval zijn, nu precies is uitgekomen wat we vreesden.

15   3  
Don Leon

@steven73

Is photoshop, slimmerik.

6   2  
Aan de Zijlijn

Echt heel vermoeiend... al die betweters onder elk bericht weer. Telkens weer dezelfde anonieme schuilnaampjes die iedereen die ze af kunnen fakkelen die zich inzet voor NAC gelijk affakkelen. Get a fucking life en stop met dat eeuwige online gejank. Wat heeft dát gejank dan bijgedragen om NAC beter te maken de afgelopen 10 jaar?

Ga iets doen of hou je mond/ toetsenbord.

5   1  
geelzwartwit

Jammer dat er zo een lange discussie gaat over bsiderats en dat de nieuwsmakers zich geroepen voelen zich te moeten verdedigen.

Bsiderats voorziet de supporters van zoveel mogelijk NAC nieuws. Om 1e rang nieuws te kunnen krijgen kun je je niet als Luis in de pels gedragen.
Bsiderats brengt NAC nieuws naar de supporters dat is wat anders dan Bsiderats zit kritisch bovenop NAC om ze scherp te houden.

Bsiderats iig bedankt voor de dagelijkse vrijwillige energie en inzet die jullie erin stoppen.

Ik hoop overigens wel dat er eens wat vaker kritische supporters in d epen kruipen om een colum te schrijven.

Zo zou ik heel graag eens willrn lezen van iemand hoe het nu met die aandelen zit. Want dat de grote drie afgelopen zomer zomaar even voor 900k aan extra aandelen bij gekocht hebben is wel erg in de luwte gebeurd en is daarmee een overname kans nog met 900k nog verder uit zicht gekomen?
Ik lees het graag. Wat diepere ingezonden stukken.
Zoals laatst iemand over de veranderende fifi uefa knvb regels mbt overnames schreef. Erg interessant.

6   1  
Hugo

Wat ik al zei. 10 jaar geleden werden er duizenden paaseitjes verkocht, werden er 10.000 flessen ingezameld door de schooljeugd, een NAC memorabilia veiling gehouden, en werd er een heuse radio marathon ingelast . Alles voor redNAC. We zijn geen steek opgeschoten. Het is inderdaad om te janken. Antoon zou zich omdraaien in zijn graf.

Hup NAC

5   3  
Oosterhout3

Tjah... Wat moeten we er van zeggen

Fanzine derat heeft gewoon groot gelijk!(overigens komt derat sterker terug dan pakweg 1a2 jaar terug)

Bsiderats reageert met een knipoog en krijgt commentaar omdat ze niet kritisch zijn??

Lees even de berichten terug van pakweg februari en je leest dat dat anders is!


Langetermijn visie bestaat niet eens bij nac!
Bsr kan niet meer in interviews dan vragen hoe dat zit....
Probleem is dat je de adh nooit ziet, maar ze via personen zich wel direct bemoeien met het beleid!

12   2  
The M.

Te triest voor woorden dat een stel reaguurders ala harry bd (etc.) de repeteergeweer qua ongefundeerde argumentatie hanteren met hun 'kritiek' op de BSR.
En dan te bedenken dat dezelfde BSR ze nog het platform gunnen die ze ongegeneerd kapen...

Wat verwachten jullie dan? NOS en/of VI onderzoeksjournalistiek niveau van een paar vrijwilligers die hier hun kostbare privé(!!) tijd insteken? Alleen maar omdat ze in jullie, ja ik bedoel jullie!!!, optiek te weinig kritisch zouden zijn? Get a life!!!

Crew van de BSR, ga zo door! Hebben enorm veel respect voor hetgeen jullie presteren!

Enneh, zo'n 10Diego zou allang geband moeten worden!

8   8  
Buurman

Wat hier nu gebeurt is illustratief van de reddeloze situatie waarin we terecht zijn gekomen. De Rat komt met een prima ludieke actie. De situatie is inderdaad om te huilen. Is prachtig tot uiting gebracht op deze wijze. Bsiderats informeert en komt inderdaad met een totaal "verkeerde" kop. Kan gebeuren maar waarom die kop niet snel gerectificeerd ? Wat er vervolgens gebeurt is opvallend en gelijktijdig diep triest. In plaats als supporters de handen ineen te slaan en een vuist te maken, gesteund door deze actie, rollen we weer over elkaar heen. En gaan elkaar verbaal te lijf. Het wordt allemaal weer van stal gehaald. 1. Doe zelf eens iets i.p.v. kritiek leveren. ( vrij vertaald; kritiek mag niet.) 2. Die ..... en die...... verdienen een ban. ( men schroomt niet om te proberen mensen monddood te maken, compleet van de pot gerukt om bv. voor 10Diego een ban te vragen.) 3. Bsiderats zijn zulke hardwerkende vrijwilligers, dus hou je kop ( wederom vrij vertaald , kritiek mag niet.) 4. Ook nu duiken plots weer geheel nieuwe (eenmalige) nicknames op, zoals bv. SSred etc. Als het pleit is beslecht duiken ze weer onder, anoniemer dan anoniem.
Dat we er zo nooit gaan komen mogen duidelijk zijn.

2   0  
geelzwartwit

@buurman

Ik denk dat het zoals afgelopen jaren ook ingegeven wordt door het niet communiceren van NAC zelf.
Het was een jaar geleden heel even onderwerp van gesprek op deze site.
Dat NAC best wel eens met haar grote achterban mag communiceren. Anders dan reageren op interviews.
Gewoon iedere twee weken een stand van zaken bericht. Why not? Je haalt de band met je supporters aan, je houdt de band met je klanten, er onstaan minder aannames en gekke verhalen, sponsoren zijn daarmee ook wat meer op de hoogte en bovenalles.

Je neemt jezelf en je achterban serieus als professionele organisatie.

Het is echt niet van deze tijd om je als bvo of als td of ad niet vanuit je eigen kracht te laten zien.

Daar bedoel ik niet de jolige business bijeenkomsten van NAC waar linkedin vol mee gegooid wordt.

3   8  
naxioma

Rat Verlegh huilt waar hij eens heeft gelachen
NAC Breda huilt, we zijn nu zo klein
Rat Verlegh huilt waar hij eens heeft gelachen
NAC Breda huilt, steeds voelt het de pijn

(naar "Amsterdam huilt" van Rika Jansen)

3   3  
ßred@

Als je goed gelezen had zag je dat ik niet nieuw ben maar amper meer reageer... @buurman

Ik kan er niks aan doen dat de Duitse ringel S (ß) hier sinds de update veranderd naar een dubbele S....


Niks anoniemer dan anoniem hoor ;)
Bside midden bovenin ;) Kom je volgende wedstrijd een pilsje pakken?

Vergeet niet hea:
NAC zijn momenteel professionals die vaak lijken op amateurs. En bside rats zijn amateurs die best vaak lijken op professionals. Vergeef het ze als ze niet alles perfect doen. Maak je liever druk over het voetbal en de situatie bij de club... Daar gaat heel het artikel hier over.

Fijne avond nog.

7   2  
Buurman

Beste SSred. Ik had inderdaad jouw nickname niet moeten vermelden. Misverstand. Foutje. Sorry. Ik heb op Bsiderats niks tegen hoor, maar ik vond de kop boven het stukje niet goed. En de actie van De Rat prima.

2   1  
Peppie&kokkie

Van het weekend NAC maar eens bezoeken op de velden van moncarpacho. Maar wat een treurnis hier. Nog erger dan twitter. Wat jammer dat de redactie van” besmeurd “spreekt wat nogal overdreven is. En F8 hipster laat je niet zo kennen, het seizoen is nog lang. En voor morgen, maak er een mooie dag van.

5   0  
Badeend

Wat hier vandaag is gebeurd, is inderdaad symbolisch voor de huidige situatie rond NAC. Om te janken. Net als de afgelopen seizoenen in het veld is er ook onder de supporters TOTAAL geen eenheid. En wat mij betreft is de plank door BSR met hun suggestieve kop boven dit nieuwsbericht finaal misgeslagen én draagt dat op zijn minst niet bij aan saamhorigheid onder de supporters. Ook al wordt er nu gezegd dat dit "een knipoog" was en er "zeker geen animositeit heerst richting de concullega's van DROL" - het was eenvoudigweg slimmer geweest om de kop anders te verwoorden of aan te passen toen daar (wat mij betreft terechte) kritiek over kwam.

Echter.

Twee kanttekeningen:

1. We gaan er met deze hele non-discussie wel even flink aan voorbij dat het behoorlijk dramatisch gesteld is met ons NAC (terwijl we tegelijk misschien de vinger volledig op de zere plek leggen) - en dat al vele jarenlang. Wat mij betreft sowieso sinds het moment dat Jeffrey van As er hier een janboel van mocht maken.

2. Een misser in een titel kan natuurlijk een keer gebeuren, en zegt verder heel weinig over de inspanningen, intenties en resultaten van de heren van BSR. Want we profiteren toch allemaal heel lekker mee van de uitdehandgelopen hobby van enkele medesupporters. Ik begrijp overigens nog steeds niet dat er niet een samenwerking zou kunnen zijn tussen BSR en DROL - zeker niet als BSR zelf al zo scherp heeft waar jullie elkaar aan kunnen vullen.

12   1  
n@©

Iemand worstenbrood?

3   0  
Mafkees

Ja, twee(!!) graag

Laad alle berichten na dit bericht in