Wij gaan niet opzij

Spelersprofiel: Siereveld & Vanacker

Thiestemberg

De sterke prestaties van de O-19 dit seizoen zijn ook bij het technisch hart niet onopgemerkt gebleven. Bart Verbruggen, Gylermo Siereveld en Milan Vanacker mogen mee op trainingskamp met de hoofdmacht. Voor Verbruggen mag dit geen verassing heten de jonge doelman ging in de zomer ook al mee op trainingskamp en is sinds kort jeugdinternational. De oproep van Siereveld en Vanacker kwam wat onverwachter. Wij waren dit seizoen aanwezig bij een aantal wedstrijden van de O-19 en geven iets meer achtergrond bij het talentvolle duo.

Gylermo Siereveld

Siereveld was de afgelopen maand al in het nieuws toen hij zijn eerste profcontract tekende bij NAC. Dat profcontract kwam ondanks dat Siereveld pas deze zomer overkwam van JVOZ niet uit de lucht vallen. Siereveld is heel het seizoen al een stabiele factor in de ploeg van Michael Dingsdag. Hij maakt indruk met zijn sterke fysiek en uitstraling. Tijdens wedstrijden is hij zelden te betrappen op onzekerheid en de centrumverdediger laat zich nadrukkelijk horen in de coaching. Dit straalt ook af op zijn medeverdedigers die over het algemeen ook een goede indruk maken dit seizoen. Zelf is Siereveld sterk in de duels en snel genoeg om ook tegen rappe aanvallers op de been te blijven. Deze volwassenheid heeft hem dus een plek in de selectie voor het trainingskamp opgeleverd, een knappe prestatie want NAC zit zeker nu Monsalve terug is niet verlegen in de centrale verdedigers.

Milan Vanacker

Milan Vanacker zal voor de meeste fans een wat onbekendere naam zijn. De achttienjarige Belg kwam dit seizoen over van Club Brugge na een korte testperiode. In een wedstrijd tegen de Peter Barendse Academy was hij een van de weinige testspelers die een goede indruk achterliet. Hij speelde deze wedstrijd als rechtsback, verder in het seizoen werd hij ook gebruikt als rechtsbuiten en middenvelder. Dat de achttienjarige Belg multifunctioneel is, is dus duidelijk. Met 1,67 is hij niet de grootste maar dat compenseert hij met zijn wendbaarheid en snelheid. Die snelheid combineert hij met een goede techniek. Dit alles zorgt ervoor dat Vanacker sterk is in de kleine ruimte maar ook overeind blijft als de ruimtes groter worden. Een klein half jaar na zijn succesvolle testperiode mag hij nu dus mee op trainingskamp met het eerste elftal. Vanacker staat op de lijst als een middenvelder, het mag een compliment heten dat hij Sabir Agougil (profcontract) en Matthijs Bel (captain O-19) is voorgebleven met zijn selectie voor de trip naar Portugal. Ook al zou het gezien het vele gewissel op de rechtsback positie ook niet ondenkbaar zijn dat hij op die plek de kans krijgt zich te bewijzen.

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
12 Reacties
67   1  
Raf17

Fijn bericht. Leuk dat jullie hier de tijd voor nemen. Dank!

67   1  
Raf17

Fijn bericht. Leuk dat jullie hier de tijd voor nemen. Dank!

52   3  
Ad B uit Roosendaal

De jeugdopleiding bij NAC is goed, er stromen meerdere jongens door .

Eric Hellemons en zijn mannen zijn goed bezig.

Voor de club is het van groot belang dat de jeugdopleiding goed is.
De "eigen spelers" geven een grote binding met supporters en sponsoren.

De jeugdopleiding is de toekomst van NAC........

14   25  
Breda

Belg, middenvelder rechtsback en rechtsbuiten. Soort Verschueren dus. Zal wel debuteren op linksbuiten ofzo:-)

9   16  
ome cor

Als Flieger geen van heeft zou hij direct reageren op de lengte van Vanacker.
Iemand van 1,67 kan namelijk nooit goed zijn.

Zelf ben ik meer van: eerst maar eens even kijken wat die jongen laat zien.
In ieder geval zeer mooi voor deze jongens om hun werk beloond te zien worden middels het trainingskamp met NAC 1.

Succes mannen !

3   7  
ome cor

Van = ban natuurlijk.
(Eigenwijze spellingscorrectie)

9   15  
Arie

Ome cor

Dat is toch ook gewoon zo? Messi kan er ook geen klote van.

Ik zou de tweede seizoenshelft om te beginnen de huurlingen Boussaid, Ilic en Ilic niet meer gebruiken/terugsturen naar hun club en beginnen met eigen jeugd inpassen. Met eerdergenoemde 3 zie ik ons geen directe promotieplaats halen, dus ga er dan maar voor met Azzagari, Agougil, Van Hooijdonk, Mashart, Van Haecke en deze gasten.

5   3  
ome cor

@Arie
Weet je, aan de ene kant klinkt jouw idee om de huurlingen terug te sturen niet eens zo slecht, ook al zal dat vanwege contractafspraken vast niet zal kunnen.

Als we toch niet promoveren kun je inderdaad beter onze eigen spelers minuten laten maken, ervaring op doen door te spelen ipv door op de bank te mogen zitten bij het 1e elftal.

Andere kant is natuurlijk dat Brood volgens de alwetende Blanco weg moet omdat er geen draagvlak was binnen de spelersgroep.
Misschien dat Weijs of de nieuwe trainer de poppetjes zo zet dat ze wel renderen.... dat ze vertrouwen voelen wat ze schijnbaar gemist hebben en dat de spelers die op papier niet eens zo slecht zijn gewoon laten zien wat er vooraf verwacht werd van deze groep.

Een goede tweede seizoenshelft zou het leven in Breda zo maar heel erg mooi kunnen maken.
En wat de beste keuze is ? Dat zullen we achteraf pas weten.

4   1  
Arie

Ome cor

Ik insinueer niet per se dat we niet promoveren, enkel dat we de promotieplaatsen niet gaan behalen. Promoveren kan vervolgens nog prima per ongeluk via de nacompetitie met de periodetitel op zak. Ik verwacht van Weijs geen wonderen, maar verwacht dat hij meer kan overbrengen op jongens die hij kent uit de jeugd dan BVtjes die voor zichzelf spelen en totaal misplaatst het mannetje willen zijn.

19   0  
Wanny

We staan 3 puntjes achter een directe promotieplek. Lijkt me wat vroeg om de handdoek te gooien en de huurlingen niet meer op te stellen.

De beste 11 moeten gewoon spelen, of ze nou van ons zijn of niet. Laat die jonkies maar knokken om minuten te maken, daar worden ze niet slechter van.

Ik kan me niet voorstellen dat de Illic broers het ballen verleerd zijn. Met de juiste aanpak en een goede vent erbij op het middenveld, kunnen die zomaar een grote bijdrage leveren aan promotie.

6   0  
Sp1

On Topic:

Siereveld is een speler die presteert zoals je graag je aandelen ziet renderen, de curve gaat stijl naar boven. Heb hem twee keer zien spelen en daar kan NAC in de tweede seizoenshelft echt wel minuten aan gunnen zonder enig risico.

Vanacker is mij wat minder bij gebleven ondanks dat hij wel speelde, maar degelijk zonder gekke dingen doen is in het huidige eerste ook al een vooruitgang, de keuze om deze twee jongens mee te laten gaan is dus te begrijpen.

Hopelijk komen ze ongeschonden en sterker terug uit Portugal.

5   12  
Mo

Waar blijven gvd de versterkingen? Of wordt ons weer zand in de ogen gestrooid?

1   2  
Zwampie

Zoals eerder gezegd, zou ik beginnen net de juiste poppetjes op de juiste positie en pas je tactiek op 2 fronten aan.1. Zak niet compleet terug met een vrije trap of corner tegen. 2. Zet is druk op de helft van de tegenstander i.p.v. compleet terug te zakken.

Tevens let ook op welke (type) spelers je opstelt, een middenveld met boussaid,dogan en allouchi erin werkt niet, zijn spelers die de bal willen hebben om net die ene steekbal of crosbal te willen geven ,maar verdedigend (geen) te weinig waarde hebben waardoor ook een ivan illic niet meer tot zijn recht komt en aan alle kanten wordt overlopen.
Waarom rendeerde Ivan de eerste wedstrijden wel en ging het steeds meer berg afwaarts.
Ondanks dat het een goede voetballer is ,inzicht en techniek wel heeft, komt er veel te weinig rendement uit boussaid en sta je buiten bal bezit al met 1 man minder.
Je zou bijna zeggen dat het een jonger broertje van ziyech is, ook dezelfde kwaliteiten(echter al wel Veel verder als boussaid) maar verliest die de bal ,dan heeft hij meerdere spelers om zich heen staan die dit opvangen en verbloemen.
Dogan heeft wel de kwaliteiten maar mede door het drukke veldspel van boussaid komt hier ook minder van uit.
Zou toch de gok weer eens wagen met een solide middenveld te starten, Verschueren,Ivan en dogan, en anders met een 4 mans middenveld

Laad alle berichten na dit bericht in