Wij gaan niet opzij

De eerste seizoenshelft van: de aanval

Italo

Twee weken geleden sloot NAC een zeer turbulente eerste seizoenshelft af. Na zeventien speelrondes staat de ploeg op de vierde plaats met 32 punten. Deze dagen blikken we terug op de eerste seizoenshelft. Nadat eerder de verdediging en het middenveld al voorbij kwamen, richten we ons nu op de aanval. De rapportcijfers in dit artikel zijn de gemiddelde cijfers voor spelers o.b.v. jullie beoordelingen na iedere wedstrijd op deze site.

Een blik op de ranglijst zegt eigenlijk voldoende. NAC scoort te weinig. Dertig treffers is een aantal dat prima past bij een middenmoter als FC Eindhoven of Jong Ajax, maar niet bij een club die de ambitie heeft om te promoveren. Vanuit het middenveld werden slechts vier treffers genoteerd. Vanuit de achterhoede deden Riera (twee), Schouten, Mashart en Rutten (allen één) een duit in het zakje.

Wie niet op het aantal doelpunten hoeft te worden aangekeken is topscorer Sydney van Hooijdonk (6,2). Met tien treffers in veertien wedstrijden, die hij verre van allemaal volledig speelde, kent de spits een uitstekend moyenne. De aanvaller wisselde zeer matige wedstrijden af met uitstekende optredens. Door zijn twee doelpunten tegen FC Volendam lijkt de aanvaller dichter dan ooit bij zijn eerste overwinning in de concurrentiestrijd met Bilate. De vraag is echter of Van Hooijdonk daar zelf op wil gokken.

Concurrent Bilate (4,7), gehaald om zijn duelkracht en aanspeelbaarheid, gaat voorlopig gebukt onder de hele heisa rondom de spitspositie. Trainer Steijn behoudt het vertrouwen in de aanvaller, maar de kritiek van de buitentwacht op het ontbreken van scorend vermogen bij Bilate én zijn spel neemt met de week toe.

Op de vleugels wisselde trainer Steijn het nodige af. Naast El Allouchi speelden op die posities ook herhaaldelijk Dogan, DJ Buffonge, Venema en Kaj de Rooij (4,7). De ‘man van vele tonnen’ raakte snel geblesseerd in een stroef draaiend elftal en probeert momenteel zijn vorm van zijn tijd bij FC Eindhoven te hervinden.

Een goede kanshebber op het derde plekje in de aanval is Nick Venema (5,3). De rappe buitenspeler liet tegen FC Volendam een goede indruk achter, en is daarnaast met vier treffers in de eerste seizoenshelft ook belangrijk geweest voor NAC. Aan de rechterkant ondervindt hij de meeste concurrentie van DJ Buffone (5,7) die op momenten laat zien prima te kunnen voetballen, maar vooral kwakkelt met zijn fitheid.

Voor Huseyin Dogan (5,1) lijkt zijn langste tijd bij NAC dan toch echt aangebroken. De aanvaller is bruikbaar vanwege zijn corners en vrije trappen, maar wist voetballend onvoldoende bij te dragen. Er werd hem in de decembermaand geen speeltijd meer gegund.

Kijkend naar de rapportcijfers scoort de aanvalslinie volgens jullie, in tegenstelling tot de verdediging en het middenveld, een onvoldoende. NAC hoopt zich in de winterse transferperiode te versterken met een scorende (diepe) middenvelder. Daarnaast zal de club, indien Van Hooijdonk vertrekt, het gat van tien doelpunten per seizoenshelft dat valt moeten opvullen.

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
24 Reacties
75   1  
Dutchbird

Beste Maurice Steijn, geef nu gewoon toe dat het halen van Bilate niet zo slim was en dat hij voortaan via invalbeurten de kans krijgt om het tegendeel te bewijzen. Maar niet meer in de basis. Sidney is nog verre van de ideale spits maar hij laat in ieder geval wel zijn voeten spreken en daar draait het toch om. Maar het is bijna 1 januari Maurice. Ook voor jou de tijd van nieuwe goede voornemens.

8   36  
Molenschot Loco

Buiten sydney KUT!!!

23   16  
Mick j

Bilate nooit meer opstellen , drama
eerste klas .
Kan een bal vasthouden wordt gezegd
en dan ?
Snap nog steeds niet de ruil met
Stokkers .
Stokkers was ook geen wereldwonder
maar op de schaal van 100 toch iets hoger dan Bilate
Ik weet het een ieder is het niet eens
met de oplossing Sidney-Ralph Seuntjes
maar het is wel de oplossing

75   1  
Dutchbird

Beste Maurice Steijn, geef nu gewoon toe dat het halen van Bilate niet zo slim was en dat hij voortaan via invalbeurten de kans krijgt om het tegendeel te bewijzen. Maar niet meer in de basis. Sidney is nog verre van de ideale spits maar hij laat in ieder geval wel zijn voeten spreken en daar draait het toch om. Maar het is bijna 1 januari Maurice. Ook voor jou de tijd van nieuwe goede voornemens.

29   10  
RV

Het wordt naar mijn gevoel ook wel een beetje overtrokken.
Alsof Bilate er niets van kan.
Ik heb het in zijn eerste wedstrijden wel gezien dat hij als aanspeelpunt kon fungeren.
Ik denk dat een de Rooij en Venema daar uiteindelijk ook baat bij hebben.

In heel veel wedstrijden kun je ook prima met van Hooijdonk achter Bilate spelen.
Kraay Jr. roept het ook al weken op Fox (niet dat hij de waarheid heeft uitgevonden maar hij kent de eerste divisie goed en volgt alles).
Velen zullen het niet zien zitten maar waarom niet.

In meer dan de helft van de situaties speel je tegen 11 man die de bus parkeren op eigen helft.

31   8  
Mo

Maurice Steijn grdraagt zich als een domme en verwende puber t.o.v. onze beste spits Van Hooijdonk!

Sidney verdient gewoon een basisplaats!

19   21  
Nicky

Ben ik de enige die dat nou echt een no brainer vind.. Op dat punt mis je dus beleid.

Een speler uit Breda en omgeving moet altijd voorsprong hebben op de rest.. Zeker als dat verschil minimaal is. Dat gaat veel verder dan alleen zijn spel daar zit ook een commerciele gedachte achter. De binding met de supporters, de juidige voetballertje uit de regio.

Sidney heeft beperkingen (zo zoveel als sommige hier overigens, maar die zijn van een heel nivo), maar 1 ding kan hij en dat weet iedereen. Zorg dat hij dat kan doen.

TD: trainer, eerste op het wedstrijdformuler, Sydney, El Al, Mashart, Azzagari. Dat is jeugd of regio.. En dan Olij en Haye, die zijn het beste.. En de rest wordt daar maar op aangepast..

Dat zou mijn beleid zijn..

30   4  
Harrynak

El Kajati transfervrij. Zocht Steijn geen nummer 10 uit Den Haag...?

13   3  
fvf6

Van Hooijdonk krijgt van mij als enige een voldoende de rest zit daat ver onder Venema was de laatste wedstrijd aan de betere hand dus laten we hopen dat hij dat doortrekt . Bilate is een miskoop al wil Steijn dat nog steeds niet toegeven . De Rooij had nu toch wel al iets meer mogen brengen ,valt tot nu toe erg tegen . over der rest zal ik maar zwijgen.

5   5  
Scheppioni

Met el kayati zou nac onverantwoorde dingen gaan doen, zet je oogkleppen af in 2021 Maurice dan hopen we maar op langer termijn ......

14   2  
Henk

Probeer Sidney te behouden voor ons NAC.
Die maakt de doelpunten wel.
Gewoon altijd in de basis en dan word hij steeds beter.
Dit moet voor Steijn toch ook duidelijk zijn.
Transfervrij laten gaan is kapitaalvernietiging.
Er is al geld genoeg weggegooid door NAC.
Voor u allen een goede jaarwisseling en en gezond en sportief nieuw jaar.

10   2  
Braze

Tot nu toe speelt NAC als elftal ondermaats .
Enkele spelers zijn individueel wel op dreef, waaronder Sidney en Haye.
Van de trainer wordt ik gek met zijn constante wisselingen in het team en zijn mislukte aankopen
Daarnaast zijn rare fratsen met Sidney, Stokkers/Bilate en Riera . Ook Schouten heeft hij voetballen verleerd .
Ondanks alles kijk ik met hoop en vrees uit naar de 2e seizoenhelft.
Bsiderats redactie , medesupporters we houden vol want wij zijn NAC! Gelukkig Nieuwjaar!

5   11  
den hulk

is elkhayati niets voor nac op 10

10   2  
Kinderkaartje

@Nicky

Ik ben het wel met je eens dat Sidney de voorkeur moet krijgen boven Bilate, maar niet om de reden die jij noemt.
Dat hij uit de regio komt interesseert mij geen zier. Al kwam hij uit Friesland of Finland of Oezbekistan.

Hij moet spelen omdat hij wel scoort en Bilate niet. En Bilate kan kapstokken wat hij wil, maar hij laat anderen ook niet beter spelen of scoren, dus daar hebben we geen ene hol aan.

Ik promoveer liever met een vreemdelingenlegioen, dan nog een jaar KKD met leuke jongens uit de regio.

Maar we zijn het verder eens en verder wat Dutchbird zegt.

Goed en gezond 2021 allemaal en (tegen beter weten in) hopen dat het een prachtig jaar wordt en dat we promoveren!

Hup NAC!

9   5  
Tip

Het grote slachtoffer van dit hele gedoe is .......................... Bilate.

Als Steyn gelooft in Bilate dan kan hij maar 1 ding doen, Sidney in de basis en Bilate als invaller.
De rollen kunnen namelijk net zo goed andersom zijn. SvH krijgt ook wedstrijden dat hij niet scoort. En als Bilate dan invalt en de winnende binnen schiet is hij de held.
De reacties op deze site zullen dan 180 graden draaien. En de kritiek op SvH toenemen.

Steyn is allesbehalve dom en die begrijpt het bovenstaande net zo goed als bovengetekende.
Dus Sidney zal echt wel in de basis komen maar de reden is wat ik hierboven schets.

SvH is gek als hij blijft en zijn vader PvH begrijpt dat als de beste. Hij is indertijd ook ongelofelijk gepiepeld bij NAC na een conflict met TM. Als Sidney twee wedstrijden niet scoort dan staat deze site vol met reacties dat hij 'geen meter kan voetballen.'

Hoe je het draait of keert als Sidney in de basis staat en echt de kans krijgt finish hij volgens de statistieken op een goal of 20.
Dus is Sidney geld waard en aan Manders en Steyn de, in dit geval, niet zo schone opdracht voor Sydney een ton of 5 te vangen. Als Sydney voor nop vertrekt is dat wederom wanbeleid in het kwadraat.

Bilate kan best iets maar als enige vaste spits om te promoveren komt hij (veel) tekort vind ik. Dus als Sidney vertrekt dient er een capabele spits te komen. En daar is dus geld voor nodig.

Los van dit alles; iedereen een mooi oud en nieuw en een goed en gezond 2021.

8   4  
Stoep

Bilate brengt niets extra, echter zijn voorganger nog minder. Bilate kan iig nog een bal bij zich houden. NAC heeft al aanvallende versterking gehaald in Kai. Samen met Venema en Sydney zou ik die opstellen. NAC moet wel kijken of ze aanvallende versterking kunnen halen. maar dat zoeken alle clubs. Bij NAC gaat het meer om en basis elf die als 1 team spelen neer te zetten.

9   3  
076

Je kan alles vinden maar het niet opstellen van SvH is niet te verdedigen.

3   2  
Nicky @Kinderkaartje

Ik snap wat je zegt. En im promoveer ook liever..

Tegelijkertijd blijf ik liever nog een jaar in de KKD als dat zou betekenen dat we de jaren die daarop volgen consequent meedoen in de middenmoot erendivisie.

Ik zeg niet dat Sid dat regelt. Ik zeg dat een langetermijn visie essentieel is. En wat ik schets een voorbeeld ik van punten die bijdragen aan meer dan alleen het voetbal. Locale spelers hebben, in mijn ogen, grote inpact op binding met de club. Etc

5   2  
The Cosmic Gate

Aanval = Sidney , de rest dikke onvoldoende

9   3  
Belgische Naccer

Statistieken liegen nooit.

Sydney is de enige speler van deze selectie die een goal kan maken. Sterker nog, hij heeft heel veel punten gepakt voor trainer Steijn...

Dus wat doe je dan?

Dan zet je hem op de bank, en laat je hem voor schut, tegen de nummer laatst, 1 minuut invallen...

4   1  
Ivo

Ik vond de ruil Stokkers/Bilate raar. Stokkers is een prima spits (heeft in de eredivisie al 6 x gescoord) maar is net als Sydney afhankelijk van aanvoer.

Vorig jaar kwam die aanvoer niet door het gepingel van mannen als Ilic en Boussaid. Ik had Stokkers er graag nog een jaar bijgehad. En dan in een 2-spitsensysteem met Sydney.

7   0  
Real Robert

Een spits die 10 uit 14 haalt. 70% moyenne.
Wat mij betreft heb je dus geen spitsenprobleem.
Dat probleem is gecreeerd door Manders en Steijn.

Die scorende nummer 10 en een echte rechtsbuiten hadden we voor het begin van de competitie ook al nodig.

Het probleem bij NAC is een handvol miskopen door Steijn.

6   1  
Buurman

@realrobert. Uiteraard heb je helemaal gelijk. Als je Sidney wekelijks opstelt , en goed begeleidt, heb je geen spits probleem. Komt hij keurig op 20 goals. Daarnaast is Bilate een prima oudere speler om als pinchhitter te gebruiken. Maar Steyn 'pakt' Sidney op het feit dat hij voetballend tekort komt. Terwijl je juist het voetbal rond Sidney moet verbeteren.
Maar hoort het niet typisch bij het DNA van NAC dat als er geen probleem is het in de NAC organisatie wel een probleem wordt ?
Ik sta er ook niet van te kijken, want een goeie 10 hebben inderdaad nodig, dat Dogan het bij zijn volgende club wel laat zien. En op rechts zou KdR het moeten doen en die laat het eveneens nog niet echt zien.

6   1  
Toontje

RKC lacht ons uit dat we in die ruil zijn getrapt.
Zij hebben nu iemand die al enkele keren heeft gescoord en door zijn niet aflatende loopacties ruimte voor anderen maakt die kunnen profiteren,
Van dat alles heeft Bilate 0,0

2   2  
Martinus

De roep om Stokkers blijf ik belachelijk vinden. Die werd hier door het gros van de mensen standaard Sjokkers genoemd en iedereen wilde hem weg hebben.

En nu hij weg is, is het gras groener aan de overkant. Was hij de redder geweest. Ik noem het lood om oud ijzer. Bilate was een gok om te ruilen, maar van Stokkers stond al vast dat die niets toevoegt hier. Dus je had niks te verliezen.

Laad alle berichten na dit bericht in