Wij gaan niet opzij

De eerste seizoenshelft van: het middenveld

Italo

Anderhalve week geleden sloot NAC een zeer turbulente eerste seizoenshelft af. Na zeventien speelrondes staat de ploeg op de vierde plaats met 32 punten. Deze dagen blikken we terug op de eerste seizoenshelft. Nadat eerder de verdediging voorbij kwam, richten we ons nu op het middenveld. De rapportcijfers in dit artikel zijn de gemiddelde cijfers voor spelers o.b.v. jullie beoordelingen na iedere wedstrijd op deze site.

Op 26 mei 2020 wist NAC een, achteraf gezien zeker, grote slag te slaan. Middenvelder Thom Haye werd transfervrij overgenomen van ADO Den Haag. De Amsterdammer behoort wekelijks tot de uitblinkers (gem. 7,1) en is eigenlijk dé man op het middenveld van NAC.

Haye werd aanvankelijk steevast op het middenveld geposteerd naast Dion Malone (5,9). Dit tweetal moest voor defensieve zekerheid en dynamisch en voetballend vermogen zorgen. Voeg daar Lex Immers (5,8) met zijn diepgang en scorend vermogen aan toe en het beoogde middenveld-trio is een feit.

Wanneer vier maanden later de pijlstok in deze linie wordt gehangen, kan geconcludeerd worden dat dit beoogde middenveld geen stand heeft gehouden. Malone is teruggeschoven naar de verdediging, terwijl Immers zijn scorend vermogen vooralsnog goed geheim heeft weten te houden en inmiddels naar de bank is verwezen.

De vrijgekomen posities worden afwisselend ingevuld door Yassine Azzagari (6,0) , Mounir El Allouchi (6,0) en Lewis Fiorini (5,8). De jonge Engelsman heeft in de laatste drie wedstrijden voor de winterstop een basisplaats. Daarmee staat hij in de pikorde boven Azzagari. Het product uit eigen opleiding kreeg ook enkele keren de kans, maar schommelt continu tussen basis en bank.

Hoe het ‘vaste’ middenveld van NAC er in de tweede seizoenshelft uit gaat zien blijft enigszins gissen. Het is namelijk goed mogelijk dat Dion Malone weer terugkeert op het middenveld op het moment dat NAC er in slaagt zich te versterken met een centrale verdediger. Daarnaast zoekt de club ook naar een ‘diepe 10’ met scorend vermogen. Dat lijkt geen overbodige luxe te zijn. De middenvelders van NAC wisten dit seizoen tezamen slechts vier doelpunten te maken.

Bron:
B-Side Rats
14 Reacties
20   3  
RV

Normaal gesproken zou Immers toch juist die diepgaande nummer 10 moeten zijn die in de zestien komt en meedraait in de doelpunten productie. Jammer, hij werkt wel hard maar valt me toch ook wat tegen. Te weinig verschil als je de ervaring en het salaris afzet tegen prestaties.

Maar goed, nu wordt er zwaar aan gewogen dat er te weinig vanuit het middenveld komt qua doelpunten productie, als je een spits hebt die er gewoon 10 tot 15 in heeft liggen en een buitenspeler die er ook nog eens een stuk of 8 in legt.

26   10  
Ernie

Op Haye na, is het allemaal middelmaat!

20   3  
RV

Normaal gesproken zou Immers toch juist die diepgaande nummer 10 moeten zijn die in de zestien komt en meedraait in de doelpunten productie. Jammer, hij werkt wel hard maar valt me toch ook wat tegen. Te weinig verschil als je de ervaring en het salaris afzet tegen prestaties.

Maar goed, nu wordt er zwaar aan gewogen dat er te weinig vanuit het middenveld komt qua doelpunten productie, als je een spits hebt die er gewoon 10 tot 15 in heeft liggen en een buitenspeler die er ook nog eens een stuk of 8 in legt.

13   21  
Real Robert

Het aantrekken van middenvelders is toch echt de

volledige verantwoordelijkheid geweest van het

duo Manders/Steijn.

Maar jam het afvalputje van ADO Den Haag moest

zonodig leeggeschept worden.

En NAC zit nu met 2 overbetaalde spelers.

Een miskleun dus.

16   6  
Henkie

Immers als controleur naast Haye en een nieuwe nummer 10 weten aan te trekken die goals maakt.

In de duels is Immers nog steeds uitstekend. Staat meer dan zijn mannetje.

22   13  
Henkie

Wat een gemekker om “Ado-spelers”.

Immers maakt geen goals, maar gaat echt wel weer van waarde zijn wanneer hij weer fit is. Iemand die er vol voor gaat en hard is in de duels. Dat wilden we toch zo graag?
Malone vind ik als middenvelder ook tegenvallen, maar doet het centraal achterin gewoon prima.

En,
Kwam Haye niet ook van Ado?

9   5  
Bart

EA een 6 gemiddeld is toch wel wat laag, speelt echt een prima seizoen. Haye is een topper en malone meer een verdediger. Immers gaat zn duels naast haye wel winnen. Nu nog een scorende nummer 10 die om de spits heen gaat spelen lijkt het toch wel prima voor derest

13   6  
scheppioni

Tis niet zo moeilijk Steijn, Malone terug bij Haye op het middenveld, geen aanvoerder Malone.
Immers doorschuiven op als schaduwspits en Azzagari als eigen kapitaal erbij door laten groeien !!!

7   4  
henk

@Henkie
Wanneer is Immers dan weer fit. Hij is heel het seizoen nog niet fit geweest en ook vorig jaar liet hij niks zien. Het lijkt me ook nogal zinloos om met de punt naar achteren te gaan spelen. Dan killen we de creativiteit en scorend vermogen definitief, terwijl het verdedigend prima staat. Er moet diepgang en creativiteit op het middenveld komen. Kan Immers dat niet brengen, dan moet hij naar de bank. Het beste team moet spelen. Er hoeft niet ten koste van alles een plekje voor Immers in de basis te worden gereserveerd.

0   1  
TpT

Kijkend naar de namen moeten we toch wel een heel behoorlijk middenveld kunnen opstellen. Malone is heel belangrijk gemaakt (aanvoerder, speelt alles) maar valt gewoon echt tegen op het middenveld. Laag tempo, te weinig naar voren toe gericht. Als breker heeft hij zich op zich wel laten zien, maar ik zie het meer zitten als hij “degradeert” naar een plaats centraal achterin. Dan hebben we op het middenveld daarna wel een probleem. Mounir, Haye, Azzagari en Immers zijn vooral aanvallend of in de opbouw van toegevoegde waarde. Een alternatief voor Malone die wel functioneert is er eigenlijk niet. Dus dat betekent heel aanvallend spelen, wat niet de aard van Steijn is, of we hebben toch een probleem op het middenveld...

4   4  
Castle

Zet naast haye maar eens een snelle brutale creatieve speler dan word het wel anders dan slakken als immers en el alouchi en malone,rutten een plek na voren dan heb je eindelijk is lopers op het middenveld

4   4  
Ivo

Haye is de enige eredivisiewaardige speler. Malone en Immers zijn houthakkers, moeten het van hun fysiek hebben, maar zijn technisch heel beperkt. Het ontbreekt aan creativiteit, spelers die iets met een bal kunnen, beslissend zijn met een passeerbeweging, een steekpass, een afstandsschot. We lopen alleen maar te controleren en creëren niets.

2   1  
Henkie

@Henk,

Op de plek waar Malone stond (controlerend naast Haye), en dus niet meer als diepste middenvelder.

2   3  
fvf6

Nac heeft goede middenvelders met Malone, Haye , El Allouchi , Fiorini en achter de hand Azzagari . Over Lex immers ben ik wat minder te spreken. Die is echt een beetje klaar met voetbal al brengt hij wel veel ervaring mee.

7   5  
Tip

Het verschil tussen Haye en ElAl in onze beschouwingen is veel te groot. Ik heb Haye altijd goed gevolgd. Voor NAC een prima middenvelder. Maar zijn grote verwachtingen heeft hij nooit kunnen waarmaken. Oorzaken; handelingssnelheid iets te laag en nagenoeg geen assits en doelpunten terwijl hij weleen goed schot heeft. Maar nogmaals voor NAC prima speler gehaald door Maas en TvdA.

ElAl is met goals en assists gewoon beter dan Haye. Al mag ik dat waarschijnlijk niet zeggen. Maar wat wil je ; van Gerard den Haan en Jantje Gaasbeek maken wij hier wereld voetballers. En ElAl wordt om iedere scheet afgezeken, zelfs als hij scoort is het niet goed. Maar best amusant, het hoort bij het DNA van NAC. Ook Wanny van Gils werd destijds volledig de stront in gedrukt.

Diepgaande scorende middenvelder. Tsja. We hebben Dogan maar die scoort inderdaad veel te weinig. Gaat wellicht naar een andere club en dan maakt hij ze waarschijnlijk weer wel. Hoort ook bij het DNA van NAC.

Het meeste zorgen maak ik men om SvH. Maar goed de voorhoede moet nog komen.

Laad alle berichten na dit bericht in