Wij gaan niet opzij

Van Hecke: "Brighton wil me binnen twee jaar in de Premier League zien spelen"

Raskolnikov

Voor de vijftigste editie van een Tikkie naar het Zuiden spraken we met verschillende prominente (ex-)NAC'ers. Fragmenten van de gesprekken, waarin we terugblikken op het afgelopen jaar en alvast voorzichtig vooruitkijken, waren gisteren al te horen in de podcast. De komende dagen delen we de volledige interviews. We trappen af met Jan Paul van Hecke.

Jan Paul van Hecke maakte afgelopen zomer een droomtransfer. De jonge verdediger verruilde NAC voor 2,5 miljoen euro voor het Engelse Brighton & Hove Albion. Omdat de stap van de Keuken Kampioen Divisie naar de Premier League nogal groot is, werd Van Hecke direct verhuurd aan Heerenveen. De Zeeuw moet in Friesland rijpen en zo toegroeien naar het niveau van 's werelds zwaarste competitie.

Van Hecke vertelt hoe de transfer tot stand kwam: "In eerste instantie was Brighton helemaal niet aan de orde. Monaco speelde toen en er waren wat gesprekken met FC Utrecht en AZ. Ik kwam er al snel achter dat Monaco echt door wilde zetten. Zij hadden alleen niet echt een plan met me. Dat was meer van: 'We kopen je en dan zien we wel wat we doen' Ik ben voetballer en wil wel een mooi vooruitzicht hebben, dus heb ik laten weten dat dat hem voor mij niet zou worden. Toen kwam Brighton. De Premier League is de mooiste competitie ter wereld én ze kwamen met een duidelijk plan. Brighton wil me binnen twee jaar hebben voor henzelf en in de Premier League zien spelen. Ja, dan ben je natuurlijk snel om."

Op dat moment liepen er nog geen gesprekken met Heerenveen. "Nee, maar Heerenveen kwam wel best snel. Ik was al langere tijd met FC Utrecht bezig, maar Heerenveen was zó overtuigd", vertelt Van Hecke. "Ze wilden dat ik direct aan zou sluiten, morgen mee zou trainen en bij wijze van spreken overmorgen in het elftal zou staan. Dat ging allemaal heel snel en toen was voor mij ook direct duidelijk dat ik naar Heerenveen wilde."  

Van Hecke heeft zich bij Heerenveen moeiteloos aan het niveau van de Eredivisie aangepast. Zijn ster is nog altijd rijzende, maar dat wil niet zeggen dat Van Hecke gaat zweven. Hij blijft ondanks alle positieve aandacht nuchter: "Het is nou niet dat ik nu zelf denk dat ik heel goed ben. Het is natuurlijk leuk als ze over je praten, maar je weet ook dat iedereen na een mindere wedstrijd weer kritiek kan hebben. Je moet er dus niet te veel waarde aan hechten. Het is hartstikke leuk als iedereen positief is, daar doe je het ook voor, maar je moet niet gaan denken dat je alles aankan."

Luister hier het volledige interview:

B-Side Rats · BSR interview: Jan Paul van Hecke
Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #50 11 reacties
15 Reacties
49   0  
Fredje

Regelmatig in elftal vd week te vinden. Deze jongen komt er wel

14   13  
ome cor

Bij Heerenveen is hij nog niet altijd een zekerheidje achterin, maar dat is logisch.
Niveautje omhoog, leerproces.... hij blijft iig wel wekelijks opgesteld worden.
JP komt er echt wel !

10   2  
Nacdictive

Ik hoop van harte dat ie het gaat halen! Maar het zal wel heel moeilijk worden, ten eerste is het geen garantie dat bha dan premier league speelt, ten tweede is dit wel echt van een heel ander kaliber.

49   0  
Fredje

Regelmatig in elftal vd week te vinden. Deze jongen komt er wel

7   12  
WillyG

Even heerlijk op de zaken vooruit lopen.

Als JP een miljoenentransfer gaat maken over een aantal jaar, krijgt NAC dan de volle mep voor de opleiding en dat hij hier heeft gespeeld? Want hij is toch pas relatief laat in de jeugdopleiding gekomen?

30   0  
TvB

Geen zekerheidje achterin? Wat ik lees van Heerenveen achterban zijn ze juist erg tevreden over v Hecke hoor! Staat niet voor niets altijd basis

10   0  
Henkie

Speelt prima bij Heerenveen. Grote stap natuurlijk t.o.v. vorig jaar. Doet hij goed dus.

Echt uitblinken doet hij ook weer (nog?) niet. We gaan het zien.

17   7  
Dos

Samen met Rob Penders en Eric Botteghin de beste NAC verdediger van de afgelopen 20 jaar.
Ik voorspel dat hij het Nederlands Elftal ook nog wel gaat halen als hij zo doorgaat.

8   1  
fvf6

Goed voor zijn ontwikeling dat hij 2jaar ere divisie speelt , want die heeft hij wel nodig om klaar te zijn voor de premier league . Ik denk wel dat hij het dan aankan

8   2  
scheppioni

Gun het hem ook van harte !!
Hopelijk nog ooit een paar jaarkes tot ziens bij ons NAC JP met een bult ervaring op zak !!
Succes JP !

3   2  
Nacdictive

@DOS: obv een paar wedstrijden in NAC 1?
Het Nederlands elftal halen? Jij loopt wel heel hard van stapel. Er loopt verdedigend nog wel aardig wat talent/kwaliteit rond met een jonge leeftijd: De Ligt, Struijk, Botman, Teze, Doekhi.. dus zeg het maar, maar dat lijkt me wel wat heel voorbarig.

7   0  
Sjef de gevulde koek@ome cor

Als je iets plaats graag de waarheid. Hoe kom je er bij geen zekerheidje achterin. Zonder hem was het 3 keer niks. Sinds hij mee doet wel. Bijna elke week geen hij een belangrijke bal waardoor het gescoord word en als ik me niet vergis heeft hij ook al het net zelf gevonden. Bij Heerenveen zijn ze lovend over hem. Marja misschien ben jij wel de broer van Ruud brood. Die had namelijk dezelfde bril als jouw ik haha

5   1  
M.H. te R.

Voor mij de enige reden om naar Heerenveen te kijken. Zit altijd met een grote glimlach naar JP te kijken. Gun hem echt een mooie carrière.

2   0  
Belgische Naccer

@dos,

Ik mis Van Burik, Zwaanswijk en Mtiliga in dit rijtje ;-)

1   7  
Wes

Tom boere is dat niks voor ons??
Van hooijdonk in de spits en Tom boere er achter
En bilate op de tribune

1   1  
Dos

Belgische NACCER

Zwaanswijk was een goede verdediger, maar minder dan de drie ik noemde.
Mtilliga was linksback en ik doel op een centrale verdediger.
Van Burik heeft de afgelopen 20 jaar helaas niet bij NAC gespeeld, al moest ik wel aan hem denken :-)

Laad alle berichten na dit bericht in