Wij gaan niet opzij

De eerste seizoenshelft van: Nick Olij

Thiestemberg

In deze rubriek zoomen wij in op de prestaties van de spelers gedurende de eerste seizoenshelft. De beurt is aan Nick Olij. Deze zomer was hij de eerste aanwinst die werd aangekondigd. In de reacties werd nog even getwijfeld over zijn lengte, maar Olij is bij NAC doorgegaan waar hij bij TOP Oss was gebleven: ontzettend sterk keepen.

Nick Olij viel in de voorbereiding meteen op. Hij presteerde uitstekend in de verschillende oefenduels en was charismatisch in interviews. Een jongen die blij en trots was om voor NAC te spelen. Het contrast met voorganger van Leer kon niet groter zijn. 

De eerste periode begon meteen met een clean sheet voor Olij en zijn defensie uit bij Dordrecht. De zomeravond had echter nog mooier kunnen aflopen voor Olij, met een lange uittrap verschalkte hij doelman Ramon ten Hove  van Dordrecht, de bal rolde echter net in het zijnet. De wedstrijden daarna had Olij wat onzekere momentjes. Relatief makkelijke geschoten werden gelost door de geboren Haarlemmer en bij de eretreffer van Helmond Sport in speelronde twee zag hij er niet goed uit. Dit was echter geen voorbode voor de rest van de periode. Olij ontpopte zich met zijn Spaanse collega’s in het centrum tot een bijna onpasseerbare verdediging. Dit zou er uiteindelijk voor zorgen dat de ploeg van Brood zonder al te veel te scoren alsnog beslag legde op de eerste periode. Daarnaast pakte Olij de prijs voor beste keeper van deze periode.

Dan de tweede periode. Waar Olij in de eerste periode slechts vier tegentreffers moest slikken werd dat aantal in de tweede periode verviervoudigd (!). De ploeg was in defensief opzicht geen schim meer van wat het was in de eerste periode. Toch lag de oorzaak niet bij Olij. Vaak vlogen de ballen Rond zijn oren als er weer is iemand van binnen de zestien meter vrij kon uithalen. De vele blessures in de defensie en de grote vormdip van de selectie in het algemeen waren ook voor Olij teveel om nog recht te trekken met reddingen. 

Voetbaltechnisch is Olij een uitstekende lijnkeeper. Die ondanks zijn 1,85 erg zeker is bij hoge ballen die de zestien in komen. Als we op zoek gaan naar verbeterpunten zit het hem vooral in zijn uittrappen. Deze zijn lang niet altijd slecht, toch komt het nog wel is voor dat er meerdere uittrappen achter elkaar (voornamelijk op de backs) niet op maat zijn. 

Zijn toegankelijkheid in interviews maakt het dat Olij vaak voor de camera’s van meerdere platforms verschijnt. Wat dan opvalt is dat hij altijd kritisch is op zijn eigen prestaties. Ook al zijn de tegengoals vaak niet direct zijn fout. Op de site is hij met een 7,2 gemiddeld dan ook ruimschoots de MVP van de eerste seizoenshelft. In de tweede seizoenshelft moet de terugkeer van captain Nacho Monsalve er voor zorgen dat Olij en zijn compagnons achterin weer dezelfde muur worden als in de eerste periode.

Bron:
B-Side Rats
13 Reacties
45   1  
FVBreda

Goede keeper, toffe vent! Ben blij dat hij bij NAC zit.

45   1  
FVBreda

Goede keeper, toffe vent! Ben blij dat hij bij NAC zit.

15   2  
JN

Wat een verademing tov afgelopen jaren. Ben bang dat we zonder promotie nog maar een halfjaartje ervan kunnen genieten.

20   0  
Arie

Het zegt genoeg dat we ons met man en macht vastklampen aan de prestaties van deze klasbak. Veruit de beste van de 1e seizoenshelft.

21   2  
Piet Kamps

Goed artikel, Nick Olij is één van de lichtpuntjes in de selectie. ik ben het echter niet eens met de opmerking dat zijn uittrappen niet goed zijn. Die vind ik nou juist supergoed. Hij is bij een bal-onderschepping altijd scherp, kijkt goed en wil snel hervatten. Dat doet hij vrijwel altijd uitzonderlijk goed en dit is vaak een wapen bij een snelle omschakeling naar aanval.

4   14  
Breda 1965

Enigste speler waar we wat aan hebben,nou nog 10 echte voetballers.....

17   1  
n@©

En ook nog eens de spelersvrouw van het seizoen!

3   28  
Jan Bril

Aardige babbelaar onze Nick maar vanuit woonplaats Dongen zijn Tilburg en Waalwijk ook om de hoek. Deze jongen heeft geen trek in het door Edelenbos veroorzaakte bestuurlijke wespennest. Welke getalenterrde speler wil wel afhankelijk zijn van falend bestuur?

3   1  
Kopspion

Een van de weinige echte lichtpuntjes dit seizoen !
Is ook een hele toffe gast
Ben bang dat hij snel weg zal zijn....

22   6  
E. RICVAN

Met Olij, de 3 Spanjaarden, Roslerr, Hecke, Schouten en oa Mashart, staat de defensie voor de komende jaar stevig. Goed gedaan van de TD! Een compliment waard

3   1  
Ernie

Veruit beste man bij NAC. Als speler maar ook als persoon. Zal moeilijk te houden zijn, kan zich elders prima verbeteren.

2   1  
Marco van Bavel

Topper! Die is zo weg

4   0  
Een ander geluid

Ik zet hem nog iets sterker weg. Als Jeroen Zoet het Nederlands elftal kan halen..dan kan Olij dat ook !
En bij wellicht toch nog een promotie, waarom niet bij club NAC. Ik weiger me neer te leggen bij een Calimero-rol.

0   0  
10diego

De professionaliteit van NAC in beeld: kijk naar het shirt van de keeper.

Laad alle berichten na dit bericht in