Overal waar we komen

De eerste seizoenshelft van: Sydney van Hooijdonk

Thiestemberg

In deze rubriek zoomen wij in op de prestaties van de spelers gedurende de eerste seizoenshelft. De beurt is aan Sydney van Hooijdonk. 2019 of in ieder geval de tweede helft van 2019 zal in de geschiedenisboeken ingaan als de doorbraak van Sydney. De jonge spits scoorde erop los en was belangrijk in het bekersucces en de periodetitel. Toch was de eerste seizoenshelft niet alleen maar rozengeur en maneschijn voor van Hooijdonk.

Om bij het begin van het seizoen te beginnen: Sydney mocht verhuurd worden. Met Stokkers, Filipovic, Dogan en Kudimbana werd de ene na de andere aanvaller aangetrokken. Sydney had in het degradatiejaar in een aantal korte invalbeurten geen indruk kunnen maken, al kan je jezelf wel de vraag stellen of de jonge spits hier veel aan kon doen. Sydney besloot te blijven en bij NAC voor zijn kans te gaan. Dit bleek een schot in de roos.

Een sprongetje vooruit naar Jong AZ uit. NAC staat op een teleurstellende 1-0 achterstand. Sydney mag invallen om iets te forceren. Het publiek in het uitvak verwacht er niet veel van. Het spel van NAC was die avond aardig maar de bal leek er maar niet in te willen. Daarnaast had Sydney op dat moment nog niet veel laten zien in het eerste elftal. Nog geen half uur later staat er dankzij twee doelpunten van Sydney een 1-2 eindstand op het bord. Na de wedstrijd zou de jonge spits ook als laatste op het veld achterblijven om met het publiek te zingen. In de weken daarna zou Sydney belangrijke goals blijven maken. Met de beslissende treffer tegen NEC en zijn belangrijke goal in de bekerwedstrijd tegen FC Emmen als hoogtepunten.

Zoals eerder gezegd waren er ook tegenslagen voor Sydney, na een doelpuntendroogte van een aantal wedstrijden wordt hij gepasseerd, de samenwerking met Dogan verliep stroef. Een experiment van Brood om Sydney net als in de jeugd als hangende linksbuiten te gebruiken faalde ook. Sydney kreeg daarnaast de kritiek te weinig te brengen aan de bal. Toen hij stopte met scoren was zijn bijdragen dus beperkt. Stokkers kreeg zijn kans weer en zou zijn plek behouden tot de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht. Sydney wist die wedstrijd te scoren en 2019 positief af te sluiten.

In de tweede seizoenshelft zal Sydney opnieuw gaan concurreren met Stokkers. De jonge spits heeft als grote voordeel dat hij een beter schot heeft dan Stokkers en over het algemeen wat doelgerichter speelt. Ook zijn vrije trappen zijn een enorm wapen. Qua inzet ontlopen beide spitsen elkaar niet veel. Stokkers heeft wel weer het voordeel als het aankomt op voetballende kwaliteiten. Het is dus nog geen uitgemaakte zaak wie van de twee heren uiteindelijk eerste spits wordt.

Van Hooijdonk eindigde de eerste seizoenshelft met een 5,7 gemiddeld en bivakkeert hiermee in de middenmoot. Ondanks dit lage punt is van Hooijdonk een van de lichtpuntjes van de eerste seizoenshelft. Een spits uit de eigen jeugd die doorbreekt dat is alweer even geleden. Natuurlijk kan Sydney zich nog op veel vlakken ontwikkelen, maar dat is hem op pas negentienjarige leeftijd vergeven.

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
22 Reacties
61    
10diego

Mooi. Je niet willen laten verhuren, in jezelf geloven, een plan hebben, hard werken en bij je plan blijven.

Een parel.

-11    
Theo

Waar blijven de versterkingen? Vrijdag start alweer de competitie! Offff komen die pas als de competitie weer 10 wedstrijden verder is? Wat dan ook geen zin meer heeft!

20    
Ivo

Sydney heeft het prima gedaan,hij heeft zijn kans echt gegrepen. Natuurlijk moet hij nog ervaring opdoen en werken aan zijn voetballende kwaliteiten. Met name zijn aannames en zijn passing.

Hopelijk kan hij nog een stapje zetten dan hebben we een prima spits in huis.

-2    
WillemBreda

@Ivo
Zoals je zegt: "...dán (pas) hebben we een prima spits in huis."

-11    
Buurman

" de doorbraak van SvH...." Wat een opportunisme. Vijf goals in de keuken en er wordt al gesproken over een doorbraak. Of Sidney echt doorbreekt moeten we nog zien. We hopen natuurlijk van wel. Monsalve zei ik voor de winterstop dat zijn blessure wel erg lang duurt. Nu durf ik te zeggen , het duurt te lang. Geeft geen goed gevoel. Ik hoop dat mijn gevoel mij bedriegt. Verder brnieuwd met welke trainer en spelers onze Tom komt. Ik hoop dat TvdA goed werk gaat leveren, al heb ik veel twijfels. We gaan het zien.

18    
Breda 1965

Ik mag sidney wel,een echte NACCER.Zijn vader kon ook niet voetballen,alleen scoren,en daar gaat het om.Verschil met zijn vader is,dat die geweldige voorzetten kreeg...

-8    
Toontje

Idd als er goede voorzetten komen dat gaat hij veel scoren. Als Peter Remie er nog was geweest was hij al topscoorder.

En wat de aankopen betreft...die komen niet...er is geen geld...en amateurs hebben we al genoeg.

2    
Naxioma

https://www.vi.nl/pro/het-enige-echte-trainerskerkhof-ligt-in-breda

“Vaak schieten de wenkbrauwen in een fronsstand als er een buitenlandse of Nederlandse eigenaar genoemd wordt. En toch zou juist dat kunnen helpen in Breda. Een eigenaar, een alleenheerser zou waarschijnlijk nog gepruimd worden ook. Als hij maar een duidelijk idee heeft over hoe NAC weer NAC kan worden. Een allesbepalende eigenaar die de beslissingen neemt en uitvoert zou beter werken dan een directeur die de besluiten van zich schuil houdende aandeelhouders moet uitleggen.”

9    
RV

Van hem genoten.
Er wordt ineens van alles van hem verwacht. Dan hoor ik zogenaamde kenners (lees critici op de tribune) alleen maar schreeuwen dat hij niet balvast is.

Ze vergeten dat hij de enige is die loopt te leuren en te trekken en duels op de middencirkel (!) loopt uit te vechten. Dat hoort hij helemaal niet te doen.

Vergis je niet, voor zijn leeftijd is hij al aardig fysiek en energiek en dat kan alleen nog maar groeien. Kan me nog goed een moment herinneren waarin Sydney en Verschueren een duel uitvochten met vier tegenstanders bij de cornervlag, en ze kwamen er op wilskracht tussenuit. Dan zie je wat er gebeurd als er jongens bij elkaar staan die 100 procent in plaats van 85 geven. Daar heeft van Hooijdonk veel profijt van. Jongens die werken en jongens die direct durven spelen. Aan die drie postbodes om hem heen heeft hij niets.

Hoop dat hij de kans blijft krijgen. Als NAC hem de ontwikkeling niet gunt sta ik er ook niet van de kijken dat Sydney snel uit het profvoetbal verdwijnt. Niet omdat Sydney niet kan groeien maar omdat andere clubs hem niet zo snel de kans zullen geven.

2    
Tja

Toontje heeft goeie bronnen.

4    
Vreven4President

Ik ben vanaf z’n eerste minuut groot Sydney fan. Deze jongen gaat het maken, werkt hard, zeurt weinig. Verder wordt hij onderschat, want ondanks de beroerde aanvoer, kaatst hij goed en is balvast.

Sydney wordt de nieuwe pinchitter in oranje!

Ga zo door Sydney!

4    
Kopspion

Van mij mag hij een goede kans krijgen de tweede seizoenshelft
Stokkers is echt niet aantoonbaar beter en blijven wisselen is voor beide niet goed, dus laat Sidney gewoon de rest van het seizoen als eerste spits staan ( tenzij er een echte kanjer wordt aangetrokken)
Is dan wel te hopen dat er vanaf de vleugels goede aanvoer komt....
En probeer eens wat meer vrije trappen te versieren rond de 16

-1    
geelzwartwit

Als hij bij een jong AZ of psv zou spelen zouden er iedere week 100 man kritisch naar hem kijken en zeggen.. Daar is de KKD voor om te rijpen en te groeien. Bij NAC krijgt hij meteen de druk op zijn schouders van emoeten presteren en zoon van pierre te zijn.

Ik zou hem wel eens uit de wind ergens willen zien spelen. Knalt hij er zo 16 in

4    
Nick

Wanneer komen de versterkingen?

2    
076

Waarom denk je dat Brood (de man eerder van Mossou, Blanco, Nijnatten) bij de telegraaf uitkwam?

Omdat Hooijdonk nog iets closer is en zij dus wisten dat Brood totaal geen chemie had met de selectie incl SvH??

7    
Molenschot Loco

FF iets anders ...Peter Hyballa is vrij is het niet eens geworden over een contract verlenging bij fc DAC (je geloofd het niet) is misschien iets voor NAC. Type Vreven maar dan met veel meer ervaring....

2    
Da Huge

Ook ik ben vaak kritisch op SvH, maar aan de andere kant.... Het manneke is 19. Als we nog minimaal 2/3 seizoen van hem mogen genieten en hem de rust gunnen om zich goed te ontwikkelen zie ik het best gebeuren dat hij zijn pa achteraan gaat.

6    
Naccie1912

Ik vind ook dat Sydney moet werken aan zijn aannames en balvastigheid, maar dat neemt niet weg dat deze jongen inderdaad ontzettend hard werkt. Hij neemt nu taken op zich, die hij eigenlijk als spits niet behoort te doen (ballen ophalen in de middencirkel, meeverdedigen tot ver achterin en andere dingen die al zijn genoemd.). Ik pleit ook voor een buitenspeler die ervoor zorgt dat de bal fatsoenlijk voorkomt, dan gaat dit zeker weten lopen. Kijk naar een Luuk de Jong, die is zonder aanvoer ook nergens.
Komt bij dat Sydney een echte jongen van de stad en club is, moeten we koesteren. Met de juiste spelers om hem heen, heb ik het vertrouwen in deze pas 19(!!)-jarige jongen.

3    
Arie

Als die dikke/luie, vul in wat jij denkt dat van toepassing is, tor Dogan net zoveel meters zou maken als SvH kon hij zich veel meer richten op zn voetballende taken en niet zo vaak uit positie staan. 19 jaar, topscorer, eigen jeugd, groeipotentie. Enough said. Gewoon heel de tweede seizoenshelft laten staan, in de basis.

-2    
1 van de 2

Vind het super dat de mensen van bsr de moeite nemen om hier tijd en energie in te stoppen, maar gaan we hier alle spelers evalueren?
6- ( bekende uitzonderingen daargelaten)

1    
Rudó

Ter aanvulling:

Stats KKD:

Van Hooijdonk
Optredens: 18
Waarvan basis: 10
Doelpunten: 6
Assists: 2

Finn Stokkers
Optredens: 18
Waarvan basis: 12
Doelpunten: 4
Assists: 1

-1    
Arrr

Dat jullie je vrije avonden aan deze onzin willen besteden. Dan moet je echt een kut huwelijk hebben of echt niets beters te doen hebben maar wie gaat er nou nog graag na NAC. Boeimeer is veel leuker en interessanter om na te kijken. Ach ja heef mij maar vechtsport daar gebeurt temi nste nog iets. 3 uur in die kut regen staan om na een stel amateurs te.kijken. competitie begint bijna weer en je raad het al weer geen spelers. Kut club mij zie je niet meer. Genoeg nutteloze uren besteed aan deze onzin ga wat anders doen succes mee kou leien

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja