Wij gaan niet opzij

De Graaf: “Hoog drukzetten heeft ook mijn voorkeur”

Italo

Vanavond ontvangt NAC middenmoter MVV. Niets anders dan een driepunter helpt NAC om weg te komen van de onderste plaatsen. Met trainer Edwin de Graaf blikken we vooruit op het treffen van vanavond.

MVV is de eerste tegenstander in een reeks van acht wedstrijden waarin NAC speelt tegen een ploeg uit het rechterrijtje. De weg omhoog, NAC staat momenteel vijftiende, moet vanavond tegen MVV worden ingezet. Verder vooruitkijken doet trainer Edwin de Graaf nog niet. Hij bekijkt het van wedstrijd tot wedstrijd: “Ik heb me alleen gefocust op MVV. Ik ben nog niet bezig met de tegenstanders die daarna komen. Het is een belangrijke pot. Zeker gezien de ranglijst. Als je kijkt waar wij horen te staan. We willen zo snel mogelijk omhoog, dus dan moet je wedstrijden gaan winnen. Daar zijn geen excuses voor. ”

De hoofdtrainer hoopt vooral door te kunnen bouwen op de tweede helft tegen FC Volendam. NAC speede dominant en creëerde ook wat kansen, maar vergat zichzelf te belonen. Het verschil in speelstijl tussen beide speelhelften was afgelopen maandag groot. Na rust, meer op de aanval, liet NAC bij vlagen zien wat het in zich heeft: “Die intentie hebben we altijd. We willen altijd druk vooruit geven. Alleen wanneer het tijdens de wedstrijd een paar keer niet goed staat in het drukzetten, mogen ze van mij in de 4-4-2 komen en van daaruit weer reageren. Het heeft ook een beetje met een stand te maken. Maandag word je sneller gedwongen omdat je achter staat. Dan moet je forceren en moét je wel wat sneller naar voren. Dat zal ook in de koppies meespelen denk ik.”

“Een fase in de competitie hebben we een mindere periode qua punten gehad. Dan koos het team er zelf ook voor om liever iets compacter te staan met elkaar. Ik heb richting de groep ook aangegeven dat de beste helften die we gespeeld hebben, de helften zijn dan we het wél doen. Het druk zetten, pressen en de tegenstander geen escape geven. Hoog drukzetten heeft ook mijn voorkeur. Je moet alleen niet naïef zijn daarin. Je momenten herkennen. Wanneer het even niet goed staat, je weer compact bij elkaar komt. Je kan het daarnaast ook niet 90 minuten volhouden. Als je moet uitrusten omdat je een fase veel gelopen hebt, moet je bij elkaar komen. En als het dan weer kan, moet je vervolgens weer gaan met z’n allen”, aldus De Graaf.

Tegen MVV verwacht De Graaf een ander soort wedstrijd te zien dan afgelopen maandag. De bezoekers zullen zich meer ingraven. “Ik denk dat MVV niet zo dominant kan voetballen als FC Volendam. We moeten scherp zijn dat we in de counter niet verrast worden. Ik denk dat wij meer de bal zullen hebben dan zij. Maar juist dan moet je ze bij de keel pakken en ze niet laten ontsnappen. Zorgen dat ze onder hoge druk de ballen moeten gaan inspelen of moeten kiezen voor de lange bal. En die moeten we dan winnen. Je merkt, zeker in thuiswedstrijden, dat tegenstanders fouten gaan maken als je die onder druk zet.”

Tegen MVV kan Edwin de Graaf niet beschikken over Antonia. Daarentegen keert Moreno Rutten wel weer terug in de selectie. De aftrap in het Rat Verlegh stadion is vanavond om 20:00 uur. De B-Side en Vak G zijn uitverkocht. Er zijn nog wel kaarten voor de Hoofd- en Eretribune beschikbaar.

Bron:
B-Side Rats
14 Reacties
67   4  
Moekes mooiste

off-topic maar natuurlijk wel veel voorkomend bij de wedstrijden. Spreek mensen aan die bier gooien, geen ruzie of iets geks maar spreek diegene gewoon normaal aan. De KNVB heeft al aangekondigd straffen uit te delen vanwege de incidenten. Met bier gooien doe je de supporters én de club pijn, stop ermee.

Vorige week kwam er iemand woest naar boven gestormd na de wedstrijd om even duidelijk te maken dat het nu is afgelopen moet zijn. Laten we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen dat we op een normale manier naar een niet bier gooiend Rat Verlegh gaan! :)

67   4  
Moekes mooiste

off-topic maar natuurlijk wel veel voorkomend bij de wedstrijden. Spreek mensen aan die bier gooien, geen ruzie of iets geks maar spreek diegene gewoon normaal aan. De KNVB heeft al aangekondigd straffen uit te delen vanwege de incidenten. Met bier gooien doe je de supporters én de club pijn, stop ermee.

Vorige week kwam er iemand woest naar boven gestormd na de wedstrijd om even duidelijk te maken dat het nu is afgelopen moet zijn. Laten we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen dat we op een normale manier naar een niet bier gooiend Rat Verlegh gaan! :)

7   48  
FCSP

De Graaf wordt toch wel (net als elke trainer) een kampioen open deuren intrappen. Het standaard riedeltje over druk zetten, andere tegenstander, bla bla bla. Voegt werkelijk niks toe. Zit met smart te wachten op het interview met Seuntjens na de wedstrijd.

33   2  
Ratjeduneerste

@FCSP

Wat moet 'ie dan zeggen? Ja we gaan plezier hebben op het veld. We zien wel hoe het gaat.

Ik ben blij dat 'ie praat over de tactieken waarmee de jongens het veld in worden gestuurd. Dan weet je waar het fout gaat als er niet wordt gedaan wat is gezegd vooraf.

Manman, volgens mij kan er weinig goeds gezegd worden volgens jou.

Topinterview Edwin! Duidelijk.

6   39  
Real Robert

Wat een blal bla geleuter is dat toch in de voetballerij tegenwoordig.
De Graaf is er een meester in.

17   7  
Scheppioni

De juiste elf opstellen Ed !!
Daar begint het mee ......

4   22  
FCSP

@ratjeduneerste Jij slikt de praatjes van Manders zeker ook voor zoete koek? Holle frasen en gebakken lucht. Dat is het huidige NAC.

12   5  
Dos

Scheppioni

Gelukkig weten supporters altijd beter dan de trainer wat de juiste 11 zijn ;-)

2   1  
GJ_NAC

Ik heb echt nog wel vertrouwen in Edwin de Graaf, maar een zin verbaasd mij toch een beetje:

“Een fase in de competitie hebben we een mindere periode qua punten gehad"

We staan 15e en hebben na 11 wedstrijden en hebben 12 punten....Ik vind het gewoon 75% van de tijd dat we punten laten liggen en niet een bepaalde fase. Toch te weinig scorend vermogen denk ik dan?

Laten we hopen dat er nu een winning streak van 4 of 5 wedstrijden aankomt en we staan weer in het linker rijtje, HUP NAC!

0   14  
Johnny1912

De domste opmerking van de week is vooooor:
Ratjuduneerste!!!

5   1  
Sjakkie

Nee jij Johnny1912…. Jij hebt er lekker kijk op!!

Zelf nog nooit iets gepresteerd zeker!!!

8   0  
Bredaaaa

Prima gezegd door onze nieuwe cult trainer. Afgezien van de 15e plek is de Graaf de beste trainer sinds Ten Cate.
Het team speelt goed, hij praat zeer verstandig. Fantastische wedstrijden. Hopelijk gaan we nog heel lang genieten van hem.

7   1  
geelzwartwit

Moeilijk gedoe allemaal. Zet iedere speler op zijn beste/favoriete positie. Hou het gewoon simpel. Iedere speler houdt zijn man. Als hij er voorbij is vangt een ander hem op en dek je door naar zijn man. Coaching van achteruit.
In balbezit zorg je ervoor dat je altijd aanspeelbaar bent. Maak je meters zonder de bal ipv met de bal.
Met spelers als Malone, Haye, Seuntjens moet je verder het verschil kunnen maken.

En aub wees maak je nou echt dezelfde rare fouten als Steijn?????
“Een fase in de competitie hebben we een mindere periode qua punten gehad. Dan koos het team er zelf ook voor om liever iets compacter te staan met elkaar. Ik heb richting de groep ook aangegeven dat de beste helften die we gespeeld hebben, de helften zijn dan we het wél doen."

Het team koos er zelf voor... WTF?? Het is geen Real Madrid wat zelf een wedstrijd kan lezen en ombuigen in het veld?????
Coaching heet dat ook.. ze laten spelen zoals jij als coach dat wil.. Ze kozen er zelf voor om... mijn god.

Daarnaast verbaas ik me ook over het aantal keer "ik denk dit..ik denk dat.."
Niks ik denk dat MVV.. NAC gaat zo en zo spelen en de punten pakken. MVV bekijkt het maar hoe ze het ons moeilijk gaan maken.

Kaj de Rooij ook op rechts zetten.. het team een aantal wedstrijden zelf de manier van spelen laten bepalen.. het hebben over een mindere fase in de competitie gehad te hebben...

Het begint op f*cking vorig seizoen te lijken zeg?

1   3  
Nacdictive

@geelzwartwit: uit welk ei kom jij? "Iedereen houdt zijn man"?, denk je dat vaste posities en man op man verdedigen nog veel gebeurd?

2   2  
Nero

Manders rot op

Laad alle berichten na dit bericht in