Wij gaan niet opzij

De Graaf over doelstelling: "Met deze groep moeten we play-offs halen"

Das Phantom

Edwin de Graaf heeft op de forumavond maandagavond een duidelijke doelstelling neergelegd voor zijn ploeg. Als het aan de trainer ligt wordt dit seizoen minimaal de play-offs gehaald. "Dat zijn we verplicht."

Lang was het stil vanuit de club als het ging om een doelstelling. Maandagavond kreeg De Graaf de vraag vanuit het publiek of hij nu wist hoe zijn team ervoor stond na negen wedstrijden en wat hij als doelstelling heeft. "Ik vind dat we de play-offs moeten halen met deze groep. Dat zijn we verplicht." Hij sluit niet uit dat het meer wordt, omdat hij veel vertrouwen heeft in de groep. Maar dan moet het wel een beetje meezitten, aldus de trainer. 

Hoe kan het dan toch dat NAC op dit moment zeventiende staat? Volgens de trainer komt dat onder meer omdat ze niet met een volledige groep zijn gestart. Daarnaast zitte er veel jonge spelers bij de selectie die weinig wedstrijdritme hadden meegenomen uit vorig seizoen, omdat ze geen wedstrijden mochten spelen. Nu komen er meer spelers terug en raakt iedereen fit. "Dat geeft vertrouwen", besloot De Graaf. 

Tikkie naar het Zuiden 

Morgen nemen we een nieuwe aflevering op van Een Tikkie naar het Zuiden. Dan bespreken Da Pope, Das Phantom en gast Chris W.M. de forumavond uitgebreid.   

Bron:
B-Side Rats
14 Reacties
19   2  
DunErwt

We worden kampioen. Maar dan moet het wel een beetje meezitten :-))

24   65  
Moppernac

Wat is dit voor een belachelijke doelstelling?????
Playoffs tot de nummer 8 in de eindstand.
Als je de playoffs niet haalt als NAC zijnde , dan is Edwin de Graaf de grootste rotte appel die er maar kan bestaan.
En is hij niet geschikt om als trainer door het leven te gaan.
Je moet als doelstelling zeggen dat NAC bij de eerste 4 hoort te eindigen.

23   9  
Bredaaaa

Perfect gezegd door deGraaf. Ik heb het gevoel dat we nog lang plezier zullen hebben van hem en de selectie.

14   3  
Martinus

De redenen die De Graaf noemt voor een lage notering zijn zeker grote factoren. Zijn onervarenheid is ook een factor, maar dat kan je hem moeilijk kwalijk nemen. Ik denk dat hij de juiste man is op het moment.

24   12  
Viking

In het begin veel vertrouwen in hem..maar ook deze trainer spreekt zich weer tegen. Eerst ligt het aan de jeugd zonder ritme.... Begint het te draaien tegen Ado ga je daarna deze jeugd slachtofferen door ervaren maar zeker niet betere jongens zonder ritme Bilate, Ligeon , Antonia, Malone te brengen.

Gelukkig heeft de trainer noodgedwongen tegen excelsior de jeugd weer deels moeten gebruiken en zie daar het effect.
Goede mix.. Maar laat aub een Bilate, Antonia en alle andere geblesseerden 100% fit worden voordat ze gebruikt worden en laat ze verdikkeme hun plek verdienen ipv krijgen.

Geen playoffs zou schande zijn met dit materiaal..
Hopen op goede overname 2-3 echte versterkingen... En kansen tot directe promotie zijn ook nog mogelijk. Achterstand nog te overzien.

Gegroet

9   6  
Tip

Hier kunnen we kort over zijn. Realistische doelstelling. We wisten toch dat we even een stap moesten terug zetten ! Als je wint van ADO en Excelsior kun je iedere partij in de keuken winnen. Maar NAC moet er dan 100 procent staan. In de winterstop kan alles veranderen als er geïnvesteerd wordt in goeie voetballers die er direct staan. NAC moet voor de winterstop zien aan te haken aan de subtop keuken. Misschien lukt dat.

19   2  
DunErwt

We worden kampioen. Maar dan moet het wel een beetje meezitten :-))

17   9  
Fred1

Als je met een begroting van 2,5 miljoen niet om de hoofdprijzen ( 1 of 2 ) mee kunt doen dan gaat er iets gruwelijk fout.
En dan moet je jezelf kapot schamen, jezelf deze doelstelling durven stellen geeft ook meteen aan dat er totaal geen gif en winnaarsmentaliteit zit in staf en spelersgroep.
Terecht wordt opgemerkt als je van ADO en Excelsior wint dan moet je van de rest ook kunnen winnen.
Zie de Graafschap die winnen steeds met hakken over de sloot waar NAC van de mat wordt gespeeld tegen dezelfde tegenstanders.
Maar de Graafschap staat wel bovenaan.
Kwestie van mentaliteit.
Ik ga het weer niet allemaal opnoemen wat er mis is want het zijn herhalingen van zetten.
Grotendeels gaat het om de cultuur , instelling en het sport klimaat wat binnen een club heerst.
Dat is er bij NAC totaal niet.
Het ademt geen voetbal.
Vroeger toen ik als klein manneke aan de Beatrixstraat in de jeugd begon ademde alles voetbal van de ochtend tot de late avond.
Toen had je geen internet en stonden de mensen aan de rand van het trainingsveld te discussiëren.
Dat is voorbij.
Tussen 8 en 17 zou er een geweldige bedrijvigheid op het trainingscomplex moeten zijn maar de meeste uren op een dag kan je er een kanon afschieten.
City heeft de juiste tools aangereikt en de voorwaarden voor een topsport klimaat geschapen maar er is totaal niets mee gedaan.
Ik vrees dat een nieuwe eigenaar indien hij niet beschikt over de kennis en of mensen met de juiste kennis en zich niet snel op de hoogte laat stellen over het Nederlandse voetbal en met name NAC met twee benen in de valkuilen gaat trappen die lui als Manders hebben gegraven.
Want de luizen in de pels zullen als eersten hun hachje veilig willen stellen, ten koste van alles!!
Als laatste wil ik nog ff kwijt dat weer naar voren komt hoe onbetrouwbaar Manders is, het bewijs levert hij zelf weer.
Vraag je je ook af waarom hij dan nog Lokhoff liet lopen, het rammelt aan alle kanten ……..

7   2  
Vliegende hollander

Lijkt me toch wel logisch dat we minimaal om de play offs gaan strijden.
Meeste geld vd kkd
Meeste publiek per wedstrijd in de kkd
Meeste drank omzet
Meeste.........van alles en nog wat.
Wij willen gewoon terug naar waar wij thuis horen namelijk de EREDIVISIE

6   2  
Mascleta

Ik denk dat dit gewoon een realistische doelstelling is. Een plek bij de eerste twee zie ik met deze selectie gewoon niet gebeuren, zo realistisch moeten we zijn denk ik. Echter ben je je wel aan je stand en achterban verplicht om je te kwalificeren voor de nacompetitie, als je die misloopt mag je je kapot schamen.

En eenmaal in de nacompetitie kan alles weer gebeuren. NEC werd afgelopen seizoen 7e en promoveerde ook. In 1990 wist Heerenveen zelf als nummer 16 te promoveren. Op naar de NACompetitie dus!

3   3  
Nero

Manders out

5   1  
scheppioni

Weer perfect verwoord Fredje !!
Weg met die zoutzak van een AD !
Kom kom Edje, is wel heel erg safe .... er is geen cambuur dit seizoen, iedereen kan van iedereen winnen, een hele mooie serie en we staan gewoon op plek 1 of 2 !!!

4   2  
Veerse naccer

Ja ja ligt aan jonge spelers zonder ervaring en weinig wedstrijden gespeeld bla bla bla
Die jonge spelers deden beter als de rest en hij haalt ze uit en zet spelers die niet fit zijn er in

3   3  
Dutchbird

Op zich lijkt het een aardige gozer die de Graaf. Maar als puntje bij paaltje komt blijkt telkens dat hij een spreekbuis is van Manders; de grootste oplichter sinds Mommers.

Ik heb immers nog nooit een kritische opmerking van de Graaf over Manders gehoord. Daar was vaak voldoende reden voor want het technisch hart is gewoon het bos in gestuurd door Manders. Hij spelde hen op de mouw dat het spelersbudget gelijk was gebleven maar dat was niet zo. Het budget over vorig seizoen was niet opgebruikt en dus werd het nieuwe budget met 1 miljoen naar beneden bijgesteld.

Als je dan als trainer/coach niet de ballen hebt om daar fel tegen te ageren, dan ben je geen knip voor je neus waard. Dijkhuizen, van der Gaag, Vreven en Hyballa hadden dat nooit gepikt. Steijn wel want die pikte alles wat zijn vriendje deed. de Graaf is volgens mij geen vriendje maar een bang mannetje dat vreest voor ontslag door Manders en dus alles pikt wat het Graydon mannetje hem aandoet.

4   1  
DunErwt

@TIP

"Realistische doelstelling"
🤣🤣🤦‍♂️

Laad alle berichten na dit bericht in