Wij gaan niet opzij

Manders: "Geld voor Van Hooijdonk komt er honderd procent"

Das Phantom

Mattijs Manders heeft tijdens de forumavond op maandagavond nogmaals onderschreven dat NAC "honderd procent zeker" de opleidingsvergoeding voor Sydney van Hooijdonk zal ontvangen. Volgens de algemeen directeur wordt er alleen nog over details gesproken met de Italianen.

In eerste instantie was Manders vrij stellig en zei hij dat de Italianen honderd procent zeker gingen betalen. Later leek hij zijn woorden in te slikken, door te stellen dat NAC nog over details praat met de Italiaanse club Bologna. Volgens Manders heeft dat te maken met de hoogte van het bedrag. 

De UEFA-regels schrijven namelijk voor welk bedrag er betaald moet worden voor een speler op basis van het aantal jaar dat een speler ergens gespeeld heeft en in welke categorie de club zich bevindt. NAC probeert het maximale uit de deal te halen, gaf de directeur uiteindelijk toe, maar wilde dat niet vertellen. "Soms moet ik met meel in de mond praten, want ik wll niet dat morgen alles in de krant staat." Na deze opmerking draaiden de hoofden in de zaal richting de aanwezige journalisten. 

Manders zegt dat de discussie niet om een groot verschil gaat qua hoogte van het bedrag. Als er duidelijkheid is wordt er een factuur gestuurd en moeten de Italianen binnen vijftien dagen betalen. Hij zegt echter met klem dat Bologna hoe dan ook geld over zal maken naar Breda. 

Dossiers Kali en Vloet 

In hetzelfe blok ging het nog kort over de dossiers van Anouar Kali en Rai Vloet. Volgens de directeur zijn de afspraken met Virton over Kali goed verlopen en moet de Belgische club nog slechts één termijn betalen. De afgelopen maanden is er altijd op tijd betaald. 

Over Vloet was Manders ook kort: daar is sinds de laatste update nog weinig veranderd. Chiasso is door het CAS in het ongelijk gesteld en moet NAC een transfersom betalen. De Zwitsers hebben echter geen geld en dus is er niks te halen. NAC houdt echter de situatie in de gaten, omdat de Zwitsers vermoedelijk ook een zaak hebben lopen tegen Frosinone. 

Tikkie naar het Zuiden 

Morgen nemen we een nieuwe aflevering op van Een Tikkie naar het Zuiden. Dan bespreken Da Pope, Das Phantom en gast Chris W.M. de forumavond uitgebreid.   

Bron:
B-Side Rats
16 Reacties
17   2  
Nonkel Frans

@Supporter: de avond wordt per topic samengevat. Geduld geduld.

10   14  
Nonkel Frans

Zucht. Eerst zien dan geloven.

18   19  
N@©️

Haha, wat een zeepbel. Als je niet wilt dat er iets naar buiten komt, organiseer dan geen forumavond. En Als de afspraken met Virton werkelijk goed waren verlopen, dan hadden ze anderhalf jaar geleden al de laatste termijn over gemaakt.

18   35  
Supporter!

Ben er geweest maar om dit als topic te gebruiken voor een samenvatting van de avond vind ik journalistiek gezien erg ondermaats.

17   2  
Nonkel Frans

@Supporter: de avond wordt per topic samengevat. Geduld geduld.

21   7  
Das Phantom (BSR)

@supporter

Ben druk aan het tikken, dus je hebt nog genoeg te lezen. Vul daarnaast lekker aan. Meer duiding, meer beter.

8   2  
Supporter!

😃

11   7  
4Hoog

Eeuwig zonde van Sydney.

6   3  
Wanny

Vreemd dat zo onduidelijk is wat de bedragen zijn.

8   17  
Tip

Hier kunnen we kort over zijn. Is voor ons supporters gewoon goed nieuws. 1.We gaan het grootste deel van de opleidingsvergoeding van Sydney uitbetaald krijgen. 2. Virton heeft door inbreng van TvdA al bijna betaald.
3. Vloet zijn we in het gelijk gesteld. Proberen nu bestuurders daar aansprakelijk te stellen en beslag leggen. Wordt een langdurige geschiedenis. Manders was volgens mij alleen verantwoordelijk voor opl. vergoeding SvH. Maar we gaan geld beuren en daar gaat het om. Next.

17   5  
DunErwt

Ik geloof helemaal niks van Paljas Manders.

13   3  
TheMode

Ik heb het idee dat Manders echt geloofd wat hij zegt. Ook al blijkt keer op keer dat het niet (helemaal) klopt, dan blijft hij alsnog hetzelfde verhaal afdraaien. Hij goochelt zo met woorden, dat hij zichzelf ook steeds weer vastdraait. Het is hier al eerder besproken, maar gisteren was het ook meerdere keren te zien. Bij het verhaal rond SvH, het ontslag van Steijn en 'de bedreiging'.

Ook dat hij geen oprecht excuus maakt over het persbericht, maar dat hij het alleen 'onhandig' noemt, vind ik echt stuitend. In zijn toelichting gisteren op die periode laat hij die zogenaamde bedreiging maar even weg, omdat niet goed in zijn verhaal past. Wanneer hij later er nog eens op aangesproken wordt, kan 'hij er niks over vertellen'. Terwijl dat nou juist het startpunt was dat alles in gang heeft gezet (ontslag en verkoop). Hij kan hier, denk ik, ook niets over vertellen omdat het waarschijnlijk nooit zo ernstig is geweest, alleen maar een goede uitweg uit de impasse die was ontstaan. Het was dus geen bedreiging, maar bedrieging.

12   3  
n@©

@TIP: serieus?? Vind jij dat goed nieuws?

Ken jij een bakker die het goed nieuws vindt wanneer de klanten het grootste deel van zijn brood betalen?

Het is een belediging voor onze jeugdopleiding dat er geen volledige vergoedingen worden betaald voor door ons opgeleide spelers.

8   5  
Boxer

Ik moet eerlijk zeggen dat ik hoop dat dat geld pas komt als hij weg is. Het word anders toch maar over de balk gesmeten

8   3  
Nero

Manders out

7   3  
scheppioni

Zou me verbazen ......

7   3  
Dutchbird

Lult uit zijn nek. Wel heel toevallig dat juist nu alles betaald zou gaan worden. Had toch al lang op de bankrekening moeten staan als het allemaal zo zeker is. Gewoon een van de lijken in de kast waar de overnemende partij goed op moet letten tijdens de due dilligence.

Laad alle berichten na dit bericht in