Wij gaan niet opzij

Hellemons wil meer geld voor de jeugd: "Budget moet worden verdubbeld"

Das Phantom

Eric Hellemons was maandagavond aanwezig bij de forumavond en kreeg daar de nodige vragen over de jeugdopleiding. Als het aan Hellemons ligt wordt het huidige budget van 750.000 euro verdubbeld naar anderhalf miljoen euro.

Volgens Hellemons worden er flinke stappen gemaakt in de jeugdopleiding. Als hij de vraag krijgt hoe goed de opleiding ervoor staat vergeleken met andereclubs is hij duidelijk. "Wij zijn bezig de jeugdopleiding van FC Utrecht te benaderen. Ik durf te stellen dat we verder zijn dan de jeugdopleiding van Sparta." 

Toch is er meer geld nodig als NAC echt wil concurreren met clubs als PEC Zwolle, ADO Den Haag en FC Groningen. Die clubs investeren allemaal ruim meer dan een miljoen in de jeugd. Er zijn al flinke stappen gezet, weet Hellemons. Als voorbeeld haalt hij een moooie metafoor uit de kast. "Er riiden in Breda geen Willem II-busjes meer, maar busjes van NAC." Daar voegt hij aan toe dat NAC de Tilburgers voorbij is gesprint als het gaat om de kwaliiteit van de jeugd. 

Tikkie naar het Zuiden 

Morgen nemen we een nieuwe aflevering op van Een Tikkie naar het Zuiden. Dan bespreken Da Pope, Das Phantom en gast Chris W.M. de forumavond uitgebreid.   

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
13 Reacties
33   5  
Tip

Hier kunnen we kort over zijn. Hellemons en Molhoek en medewerkers op de jeugdafdeling doen het goed. Dat hoor je overal. Extra geld voor de jeugdafdeling zal de nieuwe eigenaar zeker investeren vermoed ik. Verstandig van Hellemons daar nu al om te vragen. Goed opleiden van spelers levert geld op.

27   3  
Bommetje

Daarbij aangetekend dat hij dit zei met een knipoog, hij weet natuurlijk ook wel dat dit nu niet haalbaar is.

12   26  
[email protected]©️

Als de jeugdopleiding € 750k meer moet kosten, dan moet hij ook minstens € 750k meer opleveren. Hoewel ik groot voorstander ben van zelf opleiden, vraag ik me af of zo’n budget voor een kkd club verantwoord zou zijn. Zeepbel -> prik.

10   4  
[email protected]©️

Edit: Lees nu pas de belangrijke nuance van Bommetje.

13   1  
geelzwartwit

Die knipoog kan ook een knipoog naar de plannen van de nieuwe investeerder zijn.
Investeren in jeugd, contracten en kwaliteit is 1 van de logischte investeringen bij een bvo om zicht op transferwaarde en inkomsten in de toekomst te verkrijgen. Ook kan het een goede kopere oplossing zijn om in de toekomst een waardige selectie te hebben dan overal en nergens spelers vandaan te halen.

;-)

12   28  
Hari

Een jeugdopleiding bij een amateurclub met zuipende en rokende mensen kan nooit wat worden. Al wordt het budget 5 miljoen.

12   1  
Wanny

Natuurlijk weet Hellemons ook wel dat dit het goede moment is om zijn plannen op tafel te gooien.

33   5  
Tip

Hier kunnen we kort over zijn. Hellemons en Molhoek en medewerkers op de jeugdafdeling doen het goed. Dat hoor je overal. Extra geld voor de jeugdafdeling zal de nieuwe eigenaar zeker investeren vermoed ik. Verstandig van Hellemons daar nu al om te vragen. Goed opleiden van spelers levert geld op.

10   6  
[email protected]©

De meeste investeerders die een club overnemen doen dat niet vanwege de jeugdopleiding. Die clubs veranderen vaak in een vreemdelingenlegioen met 1 Nederlander en 10 buitenlanders in de opstelling.

Ik hoop met iedereen mee dat de nieuwe eigenaar inderdaad het budget van de jeugdopleiding gaat verdubbelen, het stadion opfrist en eindelijk zwarte stoeltjes plaatst, Ton Lokhoff als TD benoemt, investeert in een herkenbaar elftal, in de merchandising en in alles wat we nog meer missen. Ik ben alleen bang dat we onderdeel worden van een netwerk van spelershandel, dat er ieder seizoen een nieuw elftal staat dat pas na kerst is ingespeeld, zodat het seizoen alweer verloren is.

9   1  
NAC4EVER

Je kunt je geld natuurlijk ook besteden aan afkoopsommen.

6   2  
scheppioni

Kijk eens met Tippie eens !!!

2   3  
Veerse naccer

[email protected]
Nu hebben we eigen spelers en is ook al bijna kerst ,geen basis 11 gevonden en ook nog niet ingespeeld .als er een goed doet is die voor bijna niks weg dus zo veel verandert niet denk ik.
Als er goede spelers gehaald worden zijn ze ook zo ingespeeld met die betaalde amateurs kan je 4jaar voetballen en ze snappen nog geen zak van

3   1  
NiXNACNIX

Waarom en aan wie vraagt hij dit in de situatie waarin de club zich bevindt? De aandeelhouders, rvc en AD zijn straks weg. Die geven dit jaar niks meer aan de jeugdopleiding. Het is schreeuwen bij de likkers vd Stem om puntjes te scoren.

Voor een nieuwe aandeelhouder geld in de opleiding stopt zullen ze eerst het functioneren van Hellrmons goed moeten evalueren. 3 transfers in 13 jaar.

Willem 2 voorbij? Doet het altijd goed bij de achterban. Die staan wel 4e in de eredivisie. Wij 17e in de kkd met spelers als Kestens, Azzagari en Mashart. Dat is het niveau dat Hellemons opleid. Hoera.

1   0  
Joepa

Ik denk dat dit een van de punten gaat zijn waaraan je snel kan aflezen hoe de nieuwe eigenaar in de wedstrijd zit. Wanneer hier fors in wordt geïnvesteerd getuigt dat wat mij betreft van een lange(re) termijnvisie en dus ook binding met de club vanuit de nieuwe eigenaar. Als straks blijkt dat hier niets of nauwelijks meer geld naartoe gaat, ben ik bang dat het idee is om NAC’s waarde snel op te pompen en weer van de hand te doen; korte termijn dus.

Laad alle berichten na dit bericht in