Wij gaan niet opzij

De Graaf over mogelijk vertrek Banzuzi: "Dan vind ik dat respectloos"

Das Phantom

Ophef gisteren tijdens de wedstrijd rondom de persoon van Ezechiel Banzuzi. De zestienjarige speler gooide voorafgaand aan de wedstrijd een foto op Snapchat van zijn shirt met de tekst 'One last time' online. Daarmee hint de talentvolle middenvelder op een vertrek uit Breda.

Trainer Edwin de Graaf kreeg het nieuws na afloop ook te horen. "Als het zo zou zijn zou dat een heel slechte zaak zijn, denk ik", aldus de trainer, die zijn pupil toen nog niet had gesproken voor de camera van B-Side Rats. "Wij hebben hem echt een topaanbieding gedaan voor iemand die zestien jaar is, bij de groep gehaald en speelminuten gegeven in het eerste om zich te ontwikkelen." 

"Ik moet het hem nog vragen, dus ik weer niet hoe het precies zit", houdt De Graaf een slag om de arm. "Maar als blijkt dat hij op deze manier laat weten dat hij niet blijft, dan vind ik dat eigenlijk wel een beetje respectloos." 

NAC en Banzuzi zouden er volgens De Graag deze week met elkaar over praten en er zou een beslissing komen over de aanbieding die de tiener heeft gekregen. "Als hij dan niet tekent lijkt het mij verstandig dat hij dat eerst aan ons vertelt in plaats van dat je dat op social media zet." 

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
'Heerenveen wil Haye naar Friesland halen' 110 reacties
Volgend bericht
Man of the Match: NAC - FC Eindhoven (0-0) 30 reacties
59 Reacties
204   9  
Chris W.M.

Komende half jaar weer lekker mee laten trainen met de onder 17, en geen wedstrijden laten spelen. Zal nu een statement moeten maken richting de overige jeugdspelers dat dit gedrag niet getolereerd wordt.

204   9  
Chris W.M.

Komende half jaar weer lekker mee laten trainen met de onder 17, en geen wedstrijden laten spelen. Zal nu een statement moeten maken richting de overige jeugdspelers dat dit gedrag niet getolereerd wordt.

19   54  
Bas

Niemand wil bij dit NAC meer horen joh!

Wat een amateuristische leiding! Knullig technisch hart, onduidelijke trainers.
RvC en aandeelhouders: bedankt!

41   11  
TE

Of hij twitterde dat dit zijn laatste wedstrijd als amateur zonder contract was...

20   3  
Das Phantom (BSR)

@TE

Als dit zo zou zijn, had NAC niet vandaag of morgen, maar gisterenavond deze rel moeten eindigen door te zeggen wat Banzuzi bedoelde.

Dat De Graaf worden als respectloos gebruikt zijn voor mij een teken aan de wand dat de beste jongen gewoon gaat vertrekken.

7   1  
P

Hoorde dat zijn broer de zaakwaarnemer is ? Klopt dat ?

30   7  
RV

Je vraagt je vooral af waar zo'n jongen dan in godsnaam naartoe zou gaan. Gaat nergens meer kansen krijgen als bij dit NAC. Welke keuze het ook gaat zijn, het is net als die van Van Hooijdonk een hele domme.

12   2  
maarten

Aan Manders hoef je het ook niet te vragen. Maar goed, even ter aanvulling van Manders

Beste Na supporters, Namens NAC wensen wij u een goed en een sportief 2022 toe. We zitten in een moeilijke periode en wij NAC willen in 2022 beterschap tonen en er alles aan doen dat Breda en omstreken weer trots kunnen zijn op de club NAC. Wij streven naar herkenbaarheid die we de afgelopen jaren hebben verloren.

Met vriendelijke groet,
Matthijs Manders

Zo, dat was moeilijk. Wat een mispeer is die man toch ook zeg. Krijgt gewoon netjes zijn salaris. Afkoopsom in het verschiet. Ach, dat doen we toch met de transferopbrengst van Haye??

8   5  
Ikke

Psv had intresse hij zou daar starten in Jong Psv ! Ben benieuwd.

13   2  
Ric

De drie grote heren zal t een worst zijn en houden de club nog lekker jaren in de wurggreep!

22   1  
enaaceebreda

De vraag is natuurlijk waarom je een 16-jarige zonder contract zoveel minuten laat maken. Hij maakte op mij een goede indruk en de potentie is er uiteraard. Maar om nou te stellen dat hij nou echt zo belangrijk was voor dit NAC…. Kan je overigens van een 16-jarige niet verwachten hoor. Maar lijkt me dat NAC het veel minder naïef aan had kunnen pakken. Natuurlijk maak je andere clubs wakker en breng je het hoofd van die jongen op hol.

24   6  
Semsi

De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.
Deze jongen communiceert nog iets via social media. De sponsoren en supporters horen al maanden niets vanuit directie/aandeelhouders.

21   11  
Ginnekenees

Mensen, draai de situatie eens om: wat zouden jullie doen wanneer je in de schoenen staat van Banzuzi?

Je bent jong, hebt een mooie carrière in het vooruitschiet en krijgt dan een aanbieding van de club die je opgeleid heeft maar tegelijkertijd steeds verder het moeras inzakt. NAC kan momenteel geen enkel perspectief bieden behalve een mogelijke basisplaats in een elftal dat op een bedenkelijk niveau speelt (middenmoot KKD) met een slecht systeem en een k*tinstelling. Geef je je carrière op vanwege “clubliefde”? Dit is in zekere zin toch ook wat NAC richting amateurclubs in de regio doet? Nu zijn de rollen omgedraaid en is de wereld te klein.

Via de (social) media een vertrek aankondigen is verre van chique, hij zou dat ook niet moeten doen, maar verandert het eindresultaat uiteindelijk niet. Deze jongen vliegt uit en laten we hem vooral succes wensen.

17   2  
Geelzwartwit

Ik vind hoe de NAC spelers de afgelopen voetballen ook best respectloos

4   1  
Geelzwartwit

*jaren

13   1  
Naccie1912

Ik blijf vinden dat spelers tot hun 18e bij de club zouden moeten blijven die hen kansen bood/opleidde zonder te kiezen voor ‘het geld’ elders. NAC doet een aanbieding maar die is niet genoeg en transfervrij liggen de clubs nou eenmaal in de rij. Want dan is dit een goedkope gok.
Daar moet echt iets aan gebeuren. Het is niet de eerste speler die een ‘kleinere’ club verliest

7   32  
Johnny1912

Dat hoor je af te dwingen als trainer, loser!

14   3  
Henri

Al die tot op zekere hoogte talentvolle spelertjes worden compleet gek gemaakt door zaakwaarnemers en niet te vergeten familieleden. Volgens mij is Banzuzi zijn broer ook zijn manager geworden. Allemaal familieleden die mee willen vreten uit de ruif met op termijn funeste gevolgen voor de speler. Ihattaran zijn broer stopte ook met zijn kapsalon om als manager van Mo op te gaan treden, een zus kreeg ook een rol en waar staat deze door velen als grootste talent van Nederland geziene speler nu? Doet op voetbalgebied niets meer, rijdt alleen nog wat in zin peperdure wagen rond in Utrecht tot waarschijnlijk de laatste centen op zijn. Hele carrière naar de maan. Ik ben bang dat het met Banzuzi niet veel anders zal gaan. Hij had juist bij dit NAC zijn carrière rustig op kunnen bouwen.

11   15  
Ric

Doek onze opleiding ook maar op.
Bij Sydney krijgen we geen opleidingsvergoeding en Banzuzi laten we lopen omdat ze hem een kut contract voor z’n neus leggen.
Waar heb je dan in godsnaam een jeugdopleiding voor AMATEURS!!!

9   1  
fvf6

Je kan een speler zonder contract niet tegen houden als hij weg wil , je krijgt alleen een vergoeding voor opleidings kosten .

13   5  
Fred1

Ja Henri, zaakwaarnemers zijn het vergif in de voetballerij.
Heb er behoorlijk veel meegemaakt maar moet de eerste nog tegenkomen die niet zichzelf als grootste belang heeft.
Het voetbal zou veel beter af zijn zonder deze parasieten en daar zou door de FIFA / UEFA echt iets aan gedaan moeten worden.
We moeten van deze uitvreters en stokers af.
Het is van de gekke dat in de voetballerij de makelaars de baas en de grootste verdieners zijn.
Er valt in de organisatie nog héél véél te winnen internationaal, wat te denken van de ronduit schandalig hoge salarissen van spelers?
Ga na je carrière lekker werken, aan dit soort zaken gaat niet alleen de voetballerij maar ook de maatschappij uiteindelijk kapot.
Respect weten ze al helemaal niet wat het inhoudt.
Ze wanen zich God zoals Henri aangeeft en worden ook nog eens op een troon gezet door de buitenwereld en zeker in bepaalde culturen zijn ze in familiekringen boven alles verheven.
Echt om te kotsen.

25   7  
Timnac076

Ventje komt net kijken en nu al grootheidswaanzin. Lekker laten gaan, komt zichzelf nog wel tegen.

6   7  
Tip

Als Ezechiel bedoelt dat het zijn laatste wedstrijd is als amateur is het wat anders. Maar dat denk ik niet. Een ondoordachte puberale reactie is het. Mijn mening is wel dat als je uit armoedige landen komt het niet onlogisch is dat je kiest voor de keiharde euro's. Die jongens werken meestal voor heel de familie die in vette armoede zitten. De opstelling van zaakwaarnemers is rottig maar deels ook te begrijpen. Als je werkt op provisie basis kiest negentig procent voor het financieel beste contract.

15   7  
Heksenketel

En iedereen vult het allemaal weer lekker in, zonder het even aan hem zelf te vragen. Kom op mensen, deze jongen is 16!! Een kind, die een bericht op Snapchat plaatst. Kom op zeg. Straks heeft hij het anders bedoeld. En ook al heeft hij het wel zo bedoeld, dan is het een dom bericht. Maar dan nog blijft het een kind van 16.

20   1  
Ginnekenees

Mensen, de club en (in sommige gevallen) haar supporters verzuipen in naïviteit.

NAC haalt spelers naar de jeugdopleiding en doet dat niet uit barmhartigheid maar om de simpele reden om er uiteindelijk mogelijk geld aan te verdienen. We praten over een BVO, geen amateurclub.

Dat NAC vervolgens niet in staat is om de geïnvesteerde tijd en centen terug te verdienen door transfers en/of het inpassen van spelers in het eerste, is een direct gevolg van (we noemen het nog maar eens) wanbeleid, mismanagement en/of onkunde. Op deze manier heeft het optuigen van een opleiding bijzonder weinig nut en is het eerder een geld verkwistende bezigheid.

Vanuit een naïeve houding (ze zullen toch niet zomaar weg gaan?) wordt vervolgens verwacht dat spelers zomaar een meerjarig contract tekenen bij de parel van het zuiden. Helaas is onze club een club in verval die naar buiten toe steeds maar weer gepositioneerd wordt als een slapende reus, een club met reusachtig potentieel waar in de verkoop ook nog eens goed voor betaald zou moeten worden.

In werkelijkheid is onze club een huis met een kapot dak en een rotte fundering. Daarnaast is er jarenlang geen onderhoud geweest en zitten er geen sloten op de deuren: iedereen loopt maar in en uit. Maar… het huis ligt wel op een mooie plek.

Nu de vraag: beste investeerder koopt u deze “opknapper” voor de hoofdprijs en, meneer banzuzi, wil jij er vast gaan wonen totdat het opgeknapt is? Nee dus.

6   3  
Atleet

Is gedoemd te mislukken!!

Rijp gewoon bij NAC verder en maak na je 18de de stap want die interesse is er dan nog steeds als je blijft ontwikkelen.

Maar hij zal niet veel meer ontwikkelen hoor …. Is toch een algemeen bekend verschijnsel dat je in je jeugd groot en fysiek sterk bent je op de leeftijd aankomt dat het moet gebeuren het dan niet lukt.

11   17  
Scheppioni

Daaag Banzuzi !! Gaat lekker die sukkel ihatarren achterna ...... heel graag bij ons NAC en anders opzoutuhhh !

12   13  
Ernie

Ik denk dat het een hele slimme jongen is.
Die heeft nu al gezien dat je als talent geen toekomst hebt bij Nac.

11   17  
Sjonnie

Het is gewoon een vies geniepige klootzak verwent ventje en zijn reet zal hij zelf nog steeds niet zelf kunnen afvegen.
Vanaf nu lekker met de 017 mee laten trainen en na de training alle ballen en pionnen op laten ruimen naar het ballehok toe.
En gewoon in Breda laten blijven tot einde van het seizoen.

14   10  
Moppernac

Als Ik Edwin de Graaf was zetten in hem vanaf nu bij iedere thuiswedstrijd op een stoeltje weg langs de zijlijn als ballenjongen, en hopelijk is het dan net als gisteren koud en stortregen.
Heerlijk is dat en dat zal hem leren om NAC niet te waarderen.

11   2  
Martinus

Van een speler van 16 kun je lastig inschatten hoe ver die komt. Ik geloof echt wel dat er een aardige aanbieding is gedaan.

Mij lijkt dat hij doelt op een vertrek. Zo niet, dan snap ik niet wat hij wil bereiken met dit bericht. Dat je op die leeftijd al zo omgaat met een club die je kansen geeft en zo overtuigd bent van jezelf dat je bij de eerste de beste mogelijkheid vertrekt... Ik vind het niet verstandig, niet professioneel. En dan denk ik ook meteen: Prima, ga dan maar. Met die instelling gaat hij ons immers ook niet vooruit helpen.

8   1  
Bredabreda

Mocht het waar zijn dan geeft het goed weer waar we als club staan. Waar vroeger spelers (en dan met name uit de jeugd) droomde om in NAC 1 te spelen is het nu meer een lachertje geworden.

Door structureel falend beleid zijn we als mooie cultclub naar de klote gegaan. Het enige wat de club overeind houdt zijn 14.000 trouwe supporters.

Bedankt passanten zonder clubgevoel en bedankt (met name) RvC voor het goede coördinerende werk!

14   11  
Mo

Zijn vertrek is het gevolg van de enorme CHAOS en AMATEURISME bij ons NAC!

DANKZIJ DIE KUT3!


Banzuzi begrijp ik dus wel....

12   10  
NNB

Ik hoop dat de carrière van deze omhooggevallen voetballer compeet mislukt.

Heeft werkelijk nog helemaal niets laten zien maar vindt zichzelf nu al het talent.

15   4  
Nico Naalden

Als je als 16- jarig talent bij NAC Breda speelt en je wordt door PSV benaderd om een overstap naar Eindhoven te maken dan lijkt de keuze mij niet zo moeilijk. Bij PSV heeft hij meer toekomstperspectief dan bij het steeds dieper wegzakkende NAC Breda.

14   4  
Sjef de gevulde koek

Wat zullen ze bij nac gedacht hebben. We hebben een jongen die in oranje speelt met veel potentie. Zullen we die eens aan het eerste laten ruiken. Daarna blijkt hij mee te kunnen en gaan we hem opstellen en zelfs een keer een basisplaats geven. Mocht dit ook goed uitpakken dan gaan we eens kijken maar een contract. Zouden ze niet weten dat clubs als Utrecht en psv ook gewoon ESPN hebben als vervolg scouts gaan sturen die natuurlijk al vaker geweest zijn. Nee joh dat zal toch niet!!! Na meerdere wedstrijden kijken we wel en gaan we hem een contract aanbieden. Echt waar wat voor fucking Mongolen besturen onze club. Dit is echt amateurisme ten top. Waarschijnlijk dezelfde Mongolen die van Hooijdonk dus GEEN contract hebben voorgeschoteld en nu 4ton mis gelopen zijn. Ergste van alles iedereen kijkt er naar en doet niks. Als je denkt dat het niet erger kan dan komt er weer wat nieuws.

5   6  
Blind paard

Ben wel benieuwd wat de reactie van Ralf was in de kleedkamer. Die had hem wel een schup onder z'n hol gegeven

7   4  
Bas

Een hoop begrijpelijke emotionele reacties. Maar Banzuzi kiest hier gewoon professioneel voor zijn eigen belang. NAC had hem eenvoudig deze zomer een profcontract kunnen aanbieden zoals TL van plan was. Bij NAC is nu complete onzekerheid. Niemand weet of de club wordt overgenomen, wanneer en door wie. Laat staan of er dan wel een visie of plan komt. De Graaf is ook geen aansprekende trainer die een speler kan binden. Daarnaast is de kans groot dat die deze zomer wordt vervangen. Als er dan een andere club komt met een plan en meer toekomst dan is de keuze snel gemaakt.

9   2  
den hulk

NAC NAAR DE NODEJU BEDANKT MANDERS EN CO

10   0  
Hedde'um

Weer lekker in diskrediet gebracht, dit keer door een 16 jarige... Gaat er nog wel iets goed bij ons NAC?

3   1  
Atleet

@nico

En dan bij psv op de bank komen te zitten!!!

10   6  
Otjes

Volgens Hellemons een van de grootste talenten las ik ergens. In het eerste laten spelen zonder contract, waanzin.

En dan in eerste instantie een contract aanbieden waar de gemiddelde vakkenvuller bij Jumbo z’n gat mee afveegt. In de trend van het mannetje is pas 16 en dit is bij Nac een goed contract voor iemand die nog nix bewezen heeft. Wat een kul…

Je krijgt wat je zaait….deze jongen had gewoon eerder met een normaal contract vastgelegd moeten worden als het zo’n groot talent is. Nu zal psv, ajax or whoever aan de deur staan.

Manders maar ook Hellemons, tja

10   1  
Rob

Speelt 6 jaar in de jeugdopleiding en bij een vertrek brengt hij sowieso 1,5 ton op. Dat is slechts een ton minder dan Arno Verschuren.

Maar dat is slechts een schijntje wanneer hij zijn belofte gaat inlossen want dan heb je het als snel over een half miljoen.

Feit is wel dat het slecht gemanaged is door NAC, hij had natuurlijk eerst een contract moeten krijgen en pas daarna het podium.

4   1  
Henri

Hij had natuurlijk al wel een podium in het Oranje onder 17 waarin hij meteen ook 2x scoorde. Als je eenmaal in een Oranjeselectie ziet dan zijn alle scouts van Nederlandse en Europese topclubs op de hoogte. Hun fijnmazig netwerk is in de loop der decennia wijd vertakt.
Het scoutingsnetwerk van NAC is alleen maar verder afgebroken. Ik weet me nog te herinneren dat jeugdscouts naar Vitesse vertrokken, Maas zit nu bij Heerenveen. En zo is het altijd wel iets.

3   3  
Wanny

Dit is ook het lot van de NAC jeugdopleiding. De allerbesten zullen vertrekken naar grotere clubs. Daar krijg je dan weer wel een opleidingsvergoeding voor en als ie echt goed is, kun je later ook nog cashen bij volgende transfers.

NAC moet zorgen dat het algehele niveau van de opleiding zo goed is, dat de spelers die net onder de besten komen goed genoeg zijn om het eerste een stap omhoog te brengen.

10   10  
Falco

Heb van zijn broer gehoord dat hij op dit moment liever in de belofte van Willem II voetbalt

5   4  
Reflektor

Het gaat volgens mij over banzuzi he ....goede speler en doet er goed aan om ergens anders te gaan spelen voor veel meer geld en zekerheid, zou ik ook doen en volgens mij 99 van de 100 hier.

7   1  
Jandorstig

Otjes,

Wat voor contract hebben ze hem aangeboden, deelt dat even met ons, dan weten wij dat ook.

6   3  
@Chris W.M.

Zielig en kleinzerig.

6   27  
Toontje

Tegenwoordig denken ze al heel snel dat ze goed zijn, vooral als ze een "kleurtje" hebben en eigenlijk nog niets gepresteerd hebben

Vroeger moesten we eerst maar eens alles laten zien en dan eventueel pas "spatjes" hebben

Ook totaasl geen respect voor de club en de menasen van de club die hem hebben opgeleid en de kans gegeven


19   2  
@toontje

Het over een kleurtje hebben en in hetzelfde betoog het over respect hebben. KNETTERGEK.

5   1  
Badeend

Deze scène geeft de ware machtsverhoudingen bij NAC wel aardig weer. Een zestienjarige gooit de knuppel in het hoenderhok op social media "for the world to see" en de hoofdtrainer (!) van NAC Breda "vindt dat eigenlijk een beetje respectloos, best wel".

Doek de boel maar op.

0   1  
Michel

@ Falco

Mocht Ezechiel liever bij Willem II voetballen, dan zou hij zichzelf enorm tekort doen; bij jullie / daar (weet niet of je wilt trollen) is het ook niet het niveau waar je blij van wordt.

On topic:

Indien naar PSV begrijp ik het enigszins , maar die nemen je voor het eerste als je bij NAC slaagt. Plus dat je dan hier een gewaardeerd mens bent, telt ook lijkt me.

Mijn zoon van 11 doet dit ook niet zo via Snapchat, mocht Ezechiel het zo bedoelen..ik hoop voor hem dat hij wel iets volwassener is. Ik moet bij jonge spelers altijd denken aan Abdelhak Nouri; jong, nog veel meer puur voetbaltalent en was blij bij de grote mannen te mogen ruiken. En die zak met Euro’s, dan had gekomen. Waarom aanndie houding geen voorbeeld nemen? Banzuzi is in verhouding ook zo’n talent voor ons.

Het is jammer als hij dit besloten heeft, maar dan moeten wij ook verder als club. Ik had de weg der geleidelijkheid gekozen, maar dat ben ik.

1   0  
Nelis

Die jongen gaat lekker bij een van die Jong teams spelen bij een club waar er wel een plan is.

3   1  
Japie f7

En die club is …. Utrecht ..
Echt om te janken dit , Wat een beleid .
Er zijn bepaalde namen binnen NAC waar mijn bloed van gaat koken .

0   0  
NAC Beleidinho

NAC Heeft al jaren moeite met spelers een goed contract aan te bieden. Die vertrekken dan vanzelf.
Nu gebeurt het andersom en ineens gaat NAC zeuren...

0   0  
Toontje

Je kunt nu eenmaal niemand een contract aanbieden als je geen geld hebt.

0   0  
Castle

Dat is een judas

0   0  
kees bouw

voor jouw zijn de dagen ook getelt de graaf jij weet het ook niet meer

0   0  
Nero

Beter stoppen met jeugd alleen de rotzooi blijft over is gewoon zo,alles wat goed is is zo weg

Laad alle berichten na dit bericht in