Wij gaan niet opzij

De Graaf verwacht geen extra spits meer toe te voegen aan selectie

Italo

De hoop van trainer Edwin de Graaf om een extra (transfervrije) aanvaller toe te voegen aan de selectie is grotendeels vervlogen. Dit vertelde hij ons in aanloop naar het duel met FC Emmen.

"Zoals het er nu naar uitziet niet’’, antwoord De Graaf op de vraag of er nog een spits bij gaat komen. “Als je na de transferperiode nog een buitenkansje kunt krijgen is dat prima. De meeste spelers die je nu nog binnenhaalt moet je eerst vier tot zes weken optrainen voordat ze wedstrijdfit zijn. Dan zitten we alweer bijna in de winterstop. Dan kun je beter wachten. Iemand die bij een (top)club weinig speelt, of niet speelt, proberen te halen. Die is dan wat fitter.”

Bekend werd dat NAC onder andere bij het management van Reza Ghoochannejhad een balletje opgooide. Zijn salaris bleek een struikelblok. Achter de schermen is het technisch hart nog wel bezig en in contact met clubs en zaakwaarnemers. Hieruit hoeft echter voorlopig niets te worden verwacht. Kan er dan op dit moment een streep door die extra aanvaller? “Zo kun je het wel zien” , besluit De Graaf.

Met Bilate en Kosiah heeft De Graaf de beschikking over twee spitsen. Topscorer Ralf Seuntjens wordt bij voorkeur als aanvallende middenvelder cq. schaduwspits gebruikt. Uiteraard kan ook Seuntjens in de spitspositie uit de voeten als dit nodig is.

Bron:
B-Side Rats
41 Reacties
68   13  
Maarten

Als je weet dat een van de grootste prioriteit was/is dan heeft Sexy Lexie toch bijhoorlijk liggen slapen op t strand. Mij echt ongelooflijk dat juist in een transferwindow een vakantie gaat vieren. Zegt in alles weer genoeg hoe je er in staat.

20   8  
Willem 4,5

Bij mij is er geen enkele verbazing na het lezen van dit bericht, zó voorspelbaar!

68   13  
Maarten

Als je weet dat een van de grootste prioriteit was/is dan heeft Sexy Lexie toch bijhoorlijk liggen slapen op t strand. Mij echt ongelooflijk dat juist in een transferwindow een vakantie gaat vieren. Zegt in alles weer genoeg hoe je er in staat.

26   2  
Beest

@willem 4.5

Het is toch ook gewoon de waarheid wat De Graaf zegt?

Wat hebben we aan een spits die x aantal weken nodig heeft om überhaupt in te vallen en ook nog beter en anders moet zijn dan wat we hebben. Daarbij moet hij beter zijn dan Kosiah

22   5  
Janus

Prima. Het is beter om Kosiah wat minuten geven en ervaring op laten doen. Hij heeft de bouw en de drive om een goede voetballer te worden.

Liever jong talent de kans geven in plaats van een halfbakken transfervrije spits met weinig transferwaarde.

35   1  
die ne gast

Ik sla Kotzebue hoger aan dan Kosiah. Hoe zit het met de blessure van Kotzebue?

18   24  
Henkie

Jonge talenten de kans geven is prima. Kestens en van Acker bijvoorbeeld.

Azzagari en Kosiah daarentegen laten het niet zien. Die voldoen niet.

21   2  
Henri

Een slecht vooruitzicht kijkend naar de blessuregevoeligheid van Bilate en de tekortkomingen van
Kosiah. Iedere dag maar een kaarsje opsteken dat Seuntjens niet geblesseerd raakt.

17   33  
Johnny1912

Het technisch hart dus kei hard gefaald.

Hier mogen Schoenmaker, De Graaf en Hellemons zich toch achter de oren krabben. Het netwerk van deze heren blijkt dus daadwerkelijk belabberd.

Ik ben wel benieuwd wat die Schoenmaker in dienst van NAC nu eenmaal heeft gedaan allemaal? Wat zijn zijn dagelijkse werkzaamheden? Levert het betalen aan salaris aan hem ook voordelen voor NAC op?

Nu zitten we met iemand als Azzagari die er totaal niks van kan maar wel moet spelen. Daar heb je maanden voor gehad om een betere te halen!!

10   0  
Tante Annie

@die ne gast. Kotzebue is een linkervleugel aanvaller. Overigens ook benieuwd naar wanneer hij terug is

10   4  
Henri

@Janus
Het gaat er niet om dat iemand de bouw en drive heeft om spits te zijn. Daar spelen heel andere zaken zoals heb je de technische bagage om snel te kunnen handelen, kun je de druk aan als je alleen voor de keeper verschijnt. Heb je voetbalbalverstand/gogme en inzicht. Van deze aspecten heb ik bij Kosiah nog niets kunnen ontdekken. Bij de jeugd van FC Utrecht en later bij Almere hebben ze het ook niet ontdekt want hij mocht bij deze clubs zonder enig probleem vertrekken.

13   0  
Mika

Kotzebue gaat nog ff duren. Traint individueel op t veld mee maar nog lang niet met de groep. Probeert nu fit te worden en later pas aan te sluiten maar duurt wel ff… spreek m vaker dus weet hoe t zit

7   3  
Henri

@Johnny1912
Ik vraag me alleen af waarom azzagari onder Hyballa wel goed meekomen en was hij na Haye de beste in de voorwaartse passing en waarom lukt het nu een stuk minder?

35   0  
Chris W.M.

Onze eerste spits is iemand die nooit meer dan 9 doelpunten gescoord heeft in competitieverband en die geregeld aan de kant staat met blessures. Onze tweede spits is iemand die in alle minuten die hij tot nu toe heeft gemaakt geen schot tussen de palen heeft gelost. Dat je dan geen spits aan je kunt binden die makkelijk een doelpunt maakt is zeer zorgelijk. Dit gaat je gewoon punten kosten.

Tot aan 31/12 bidden en kaarsjes branden dat Seuntjens niet geblesseerd raakt. En alvast grootverbruik verpakkingen mosterd inslaan...

5   14  
Bart

Kosiah maakt er 2 aankomende vrijdag.

Gebaseerd op iets? Nee. Puur op gevoel.

4   5  
Rubenac

Edwin zit ook vast in het web.
Probeert van alles en vanuit het hart, maar van “ik verwacht na het weekend de spits “ tot “er komt waarschijnlijk geen spits”

Is voor mij een onbegrijpelijk groot gat.
Spreek dan gvd uit als NAC zijnde, wie of wat dat ook is, we gaan dit jaar alles geven en zien waar het strand

Tussentijds kunnen we het omhoog bijstellen , maar voor nu is het net als nec jaren heeft gedaan, zo hoog mogelijk eindigen .

19   6  
Barry

Heb me weer zo gestoord aan de berichtgeving in BN De Stem. Als je een speler hebt die 1 op 1 loopt moet je trots zijn. Dan moet je niet gaan zeuren dat we afhankelijk van hem zijn. Wie geeft hem die ballen? Wie creëert al die kansen? Dat doet hij toch niet alleen. Zelfs met een amateur speler en een niet fitte Bilate (1 wedstrijd) in de spits creëren we genoeg en scoren we genoeg. Daarnaast komen de Rooij en Kotzebeu nog terug. Laten we vooral hopen dat de spelers achterin meer goede dan slechte wedstrijden spelen, de achterhoede vind ik een zorgenkindje. De aanval zeker niet.

9   1  
PietP

Natuurlijk heb je Seuntjens liever op 10, maar de wedstrijden met Velanas op 10 en Seuntjens in de spits was dat ook geen verkeerde combinatie.

Als je straks een fitte Kaj de Rooij en Anthonia hebt op de flanken, dan heb je hiermee nog een alternatief achter de hand na Bilate en Kosiah.

5   13  
Johnny1912

Henri

Je praat onzin en lult uit je nek. Dat zijn 2 wedstrijdjes geweest dat hij in de basis heeft mogen staan en er toen weer uit ging. Als hij echt top was geweest toen had hij wel blijven staan.

18   7  
WillyG

Eeuwig zonde dat SvH weg is. Dat die zo de deur uit is gelopen en kon kiezen uit een hele rits van Europese clubs. Mijn gedachte is dat de Graaf hem echt wel eerste spits had gemaakt, of in ieder geval met hem had kunnen werken. Alleen toen was het kwaad al geschied.

Ik was blij toen Steijn als trainer kwam. Ik was gelukkig toen hij ging.

6   6  
NAC4EVER

Ik verwacht daarmee helaas ook relatief weinig punten de rest van het seizoen.....

8   1  
ArnoldUno Breda

Verre van ideaal natuurlijk. Maar nu een halfbrakke spits uit een of ander krocht trekken zou uiteindelijk ook alleen maar gedoemd zijn om te mislukken. Dan maar hinkend door tot de winterstop en hopen dat er dan meer mogelijkheden zijn op de transfermarkt.

5   1  
Bubblebutt

Off topic.

Wordt er morgen weer met een bandjessysteem gewerkt? Kan er niks over vinden.

6   3  
Henri

Het is op alle fronten binnen de NAC organisatie wachten op de nieuwe eigenaar/eigenaren. Hopelijk duurt het niet telang meer want het gebrek aan een goede AD en TD begint schijnende vormen aan te nemen.

7   1  
Dennis

Geen geld weggooien, laat die jonge gasten lekker voetballen. Gaat met ups en downs. Dan zijn ze er volgend jaar echt klaar voor en kun je een echte poging wagen om te promoveren.

Moet je nu een derderangs speler halen die elders niet aan de bak komt om misschien 10e te worden ipv 11e?

0   1  
Wanny

Als we nou gewoon zorgen dat we er niet meer dan 1 per wedstrijd tegen krijgen, komt het goed. Tegen ADO en Ajax hebben we laten zien dat we kunnen scoren.

6   11  
Ray

@Henri, Azzagari komt deels niet uit de verf door de rol van Tom Haye op het middenveld. Ik begrijp wel dat de meeste Haye een goede voetballer vinden maar Haye zijn loopacties tijdens een wedstrijd zijn niet altijd effectief. Hij loopt tussen de 16 meter eigen helft en tegenstander 16 meter werkelijk overal. Gaat ballen tussen de centrale verdediging halen en 9 van de 10 keer als hij de bal verliest wil hij een (domme) overtreding maken om de bal terug te veroveren. Hij doet een beetje Frenkie de Jong na. Scoren doet Haye (net als Frenkie trouwens) ook bijna nooit. En dat voor een lopende/voetballende middenvelder. Azzagari neemt de positie van Haye in op het middenveld als er een het gat valt dat Haye openlaat. Azzagari is te bescheiden om Haye te coachen lijkt het. Als Azagarri dan eindelijk in balbezit komt staat de rest zo opgesteld dat hij bijna nooit een diepe bal kan spelen en levert dan snel in bij Haye. Ik denk dat Azzagari en Haye het beste op een middenveld tot hun recht zouden komen als nummer 10 met de punt naar voren met twee balafpakkers achter zich in plaats van hun rol nu. Veels te ver van vijandelijk doel af. Mijn indruk is dat de een middenveld met Haye en Azzagari nu niet gaat werken. Ze versterken elkaar op dit moment niet.

Zul je zien dat ze morgen tegen Emmen beide samen de pannen van het dak spelen ;-))

14   7  
finkefeen

Balen dat er uit de jeugd geen jongen met Bredase binding is die er iedere 90 minuten eentje inlegt (check de statistieken). Oh wacht, die laten we gratis en voor nop vertrekken....

1   1  
Vlag

@bubblebut

Heb navraag gedaan bij nac en morgen zij er weer bandjes af te halen tussen 9-18 uur op de bekende locatie.

Zou later deze dag nog gecommuniceerd gaan worden !!

7   1  
zwampie

Doordat Thom de laatste weken weer te ver van achteruit de bal moet/gaat halen, loopt heel NAC weer verder achteruit en is het middenveld niet meer stabiel zoals de eerste wedstrijden, waarbij ook Thom mee naar voren stond.
Nu wordt je grotendeels op het middenveld overlopen. Azzagari en seuntjes kunnen dit beide niet belopen. Waarbij Seuntjens wel de ervaring heeft om (meer) duels te winnen en meer weet om op de juiste momenten op de juiste positie te lopen, waar Azzagari dit (nog) niet heeft.

Tevens ga je Velanos op een verkeerde positie zetten en heb je hier ook veel te weinig aan.
Het geeft overigens wel aan dat je spelers op hun eigen positie moet laten spelen om het hoogste rendement eruit te halen. Helaas gaat de graaf hier ook in de fout.

0   3  
Vlag

Mogelijke opstelling
Olij: Ligeon, Adiléhou/Rösler, Bakker, Mashart; Malone, Haye, Seuntjens; Antonia, Bilate en Velanas.

Volgens interview op bndestem met onze trainer

2   2  
Henri

@Ray
Dank voor je uitleg. Volgens mij speelde onder Hyballa Haye ook veel meer vanuit de punt naar achter en verdeelde hij van daaruit als een soort Pirlo het spel. Azzagari was toen meer een box to box speler. Nu moet hij inderdaad veel meer verdedigend werk leveren.

9   0  
Das Phantom (BSR)

@Maarten

NAC ontkent in ieder geval dat Lex Schoenmaker jr. op vakantie is geweest.

(Don’t shoot the messenger)

10   0  
TpT

Ben blij toe. Van alles wat je nu nog kunt halen is 90% brandhout. Niet fit, niet goed genoeg of zitten gewoon te hoog in de boom en hebben nu hun hand overspeeld. Met Ligeon en in mindere mate Antonia moet ik het ook nog maar zien. Dure krachten maar nog lang niet fit en ingespeeld met het elftal.

Dat het beleid hierin tekort is geschoten moge duidelijk zijn. Het geld is verbrand door Manders en Steijn die daar helaas nooit verantwoording over zullen hoeven af te leggen. Laten we de spelers die er zijn en de huidige technische staf blijven steunen.

3   2  
Veerse naccer

Blablabla ze hoopte op laatste min van de transfermarkt ff toe te slaan en een goeie spits te halen die voor krat bier ff hier komt voetballen als alle goeie spitsen al een club hebben gevonden ,dan snap ik dat ze nu niks meer willen van de rotzooi dat over blijft.
Hebben ze weer goed gedaan👍🏻

4   0  
Martinus

Verstandige woorden van De Graaf. Ik heb te vaak anders gezien, dat er wél een speler werd gehaald die dan na enkele maanden, indien er geen blessure tussendoor kwam, eindelijk aan te pas kwam.

Dat is inderdaad niet zinvol. Maar onderstreept ook dat we in de transferperiode gewoon niet slagvaardig zijn geweest.

2   1  
Scheppioni

Met WillyG en zwampie eens !! Hopen dat the Seun fit blijft en dat het herstellen van sommige NAC spelers nog redelijk spoedig zal verlopen !

1   0  
Nero

Jammer heb je geen spits seuntjes moet alles opvullen als een centrale midenvelder had en een spits dan doe je mee,nu zijn we goed voor plek 5 tot 10 en dat was het

7   0  
Fred1

Als we de records van Bilate bekijken dan kan je toch op je blote vingers natellen dag dus geen doelpunten gaat maken?
De vraag is zelfs waarom is die kerel ooit gehaald .
Wat heeft hij ooit als spits bereikt of gepresteerd om zich spits van NAC te mogen noemen?
Hij oogt stoer, praat veel, veel te veel eigenlijk, is ondanks zijn imposante figuur ziek zwak of misselijk en fysiek niet in orde , heeft geen conditie en is traag , wint geen duels gaag niet voorop in de stond en hij vind het net niet.
Kortom je hebt er niks aan.
Met zo’n spits sta je met 10 mannen ben je een tandeloze tijger.
Met alle respect maar spelers als Bilate vind je in overvloed in alle amateur klassen .
Er moet een spits bij gewoon.
En we moeten Marijnissen eens durven op te stellen en stoppen met Velanas, Azagari, Rösler, Adilehou en Mashart.
Kestens en van Acker zijn onterecht het kind van de rekening geworden.
Neem aan dat de Graaf toch niet blind en doof is?

3   0  
The Cosmic Gate

Waar in godsnaam hebben we scouting voor ? Het niet halen van een spits gaat een hoop punten kosten.
Wat een fijn technisch hart hebben we, en wat een geweldig management...

We staan op een fuckin 16de plaats, om je kapot te schamen

0   0  
Wallie

Dan gaan we nog heel veel potjes verliezen tot aan de winterstop . Deze club heeft geen visie meer naar de toekomst toe .

3   0  
Sprang-Capelle

Bij ADO is Lex Schoenmaker jr er uit gezet omdat hij in 8 jaar tijd helemaal niemand heeft binnengebracht.

Heb begrepen dat hij bij thuiswedstrijden van ADO op zijn eigen tribune te vinden was. Dan komt er inderdaad weinig van scouten terecht.

Hij had daar bij supporters de bijnaam Scout bij nacht en het fotomodel. Gegeven het feit dat hij er veel genoegen in schept om met allerlei beroemdheden op de foto te gaan, maar meer bijdragen had hij niet. En zat er alleen jarenlang omdat zijn vader bij ADO een grootheid was.

NAC zou er goed aandoen om hem de deur te wijzen. Want hij gaat helemaal niemand binnen brengen, omdat hij geen verstand van zaken heeft.

Neem dan gelijk Manders, Hellemons en De Graaf mee. Prutsers...

Laad alle berichten na dit bericht in