Wij gaan niet opzij

'Vijf tot zeven miljoen geboden op aandelen NAC'

F8Hipster

Er is een partij bereid om de aandeelhouders van NAC uit te kopen voor een bedrag van vijf á zeven miljoen euro. Dit wist John Karelse gister te melden in de Gegenpressing-podcast van BN DeStem.

Een dag later bevestigt BN DeStem dit nieuws. Onduidelijk is om welke partij het gaat. Ook is niet bekend welk bedrag deze partij beschikbaarheid heeft om vervolgens te investeren in de club.

Van de partijen die geïnteresseerd zijn om NAC over te nemen, is alleen het plan van Project 076 bekend. Deze partij had acht miljoen euro gereserveerd om in de club te investeren. Het overnamebod op de aandelen was echter niet voldoende om door te dringen tot de volgende ronde van het selectieproces.

De aandeelhouders hebben aangegeven de club te willen verkopen aan de partij die ‘het beste is voor NAC’. Dit doet vermoeden dat de partijen die nu nog in de race zijn niet alleen een flink bedrag over hebben voor de aandelen, maar ook een aardige pot geld hebben om in de club te investeren.

Wordt vervolgd.

 

Update: Ons NAC laat weten dat er geen acht miljoen gereserveerd was maar dat dat bedrag gegarandeerd in de club gestopt kan worden. Hier moet het geld van de supporters en MKB nog bij. Daarnaast lopen er nog gespreken met grote partijen.

Bron:
B-Side Rats, BN de Stem
Terug naar overzicht
87 Reacties
108    
Kinderkaartje

Veel geld voor een lege huls met een goede naam en bomvol potentie.
Dan moet er nog een veelvoud van dat bedrag in om er weer iets van te maken.

Maar goed; als ze met behoud van cultuur en waarden er iets van weten te maken, dan zijn ze wat mij betreft welkom.

We wachten af!

-2    
Baosje

Red Bull kom er maar in

16    
Wanny

Red Bull blijf maar lekker weg. Liever een eigen identiteit.

108    
Kinderkaartje

Veel geld voor een lege huls met een goede naam en bomvol potentie.
Dan moet er nog een veelvoud van dat bedrag in om er weer iets van te maken.

Maar goed; als ze met behoud van cultuur en waarden er iets van weten te maken, dan zijn ze wat mij betreft welkom.

We wachten af!

10    
die ne gast

John Karelse lijkt mij nou niet de persoon die veel contacten heeft in de equity / hedgefonds wereld, dus als hij weet heeft dat er zo'n bod gedaan is, dan zal het wel van een Bredase of regionale partij afkomstig zijn.
Jan-Willem van Dijk? Nouwens en consorten?

Overigens lijkt mij 5 tot 7 miljoen eerder een voorlopig bod, dat gedaan is om bij de geselecteerde partijen te gaan behoren en dat het daadwerkelijke overnamebod een stuk lager zal komen te liggen, gezien de geldverbanderij van Mattijs Manders in de afgelopen 1,5 jaar en de armetierige sportieve situatie waarin NAC zich nu bevindt.

34    
Adnac

Ben echt benieuwd, hoe weet John Karelse dit nu eerder dan BNdeStem ?

18    
[email protected]©

Ik krijg er een enorm vieze smaak van in mijn mond als ik deze bedragen hoor. Mij bekruipt nu heel sterk het gevoel dat de aandeelhouders kiezen voor een bod dat het beste is voor de aandeelhouders, ipv voor de club.

-21    
joopiepoopie

Waarom zou John Karelse dit weten? Geloof er zelf weinig van.

En dat stukkie over die 8 miljoen van Project076, die slaat natuurlijk nergens op.

Ik wil NAC ook wel kopen en ik reserveer 80 miljoen om in de club te investeren. Heb ik die 80 miljoen ook? Nee, maar dat doet er niet toe, toch? Ben ik nu ook nieuwswaardig?

Droom lekker verder...

23    
Janus

@ die ne gast

Daar heb je gelijk in maar John Karelse is wel iemand in het "ons kent ons wereldje". Zeker als het gaat om NACpraat.
Daarnaast is dat ook geen type die dit zomaar de wereld in zal slingeren.

Ben wel erg benieuwd welke partij het wordt... Hopelijk geen buitenstander...

19    
PietP

Die bedragen zijn geen zak waard als er nog een boekenonderzoek moet volgen.
Sta er niet van de kijken als een definitief bod op de helft uitkomt.

Voor Project076 blijft het zaak om de plannen verder uit te diepen en klaar te zijn om een alternatief aan te bieden als stichting NOAD daar om vraagt.
Het kan goed dat in die fase Vrolijk bereidt is om een extra som geld neer te leggen om het definitieve bod te matchen.

-16    
Visie

Zou mooi zijn als het JW van Dijk is. Clubman vanaf het eerste uur. (dus niet eerst bij RBC op de tribune zoals Vrolijk), iemand met een visie en van alle partijen met een clubhart behoorlijke diepe zakken.

@ [email protected]© Weet jij hoeveel geld de aandeelhouders er al ingepompt hebben de laatste tijd? Als destijds Ons NAC en die Vrolijk de boel hadden 'gered' dan waren we allang failliet geweest omdat ze niet kunnen bijstorten.

7    
die ne gast

@[email protected]
Duh.
'Het beste voor NAC' gold twee jaar geleden bij de Grote Drie, maar ook toen zat er al een ondertoon in dat er ook wel genoeg geboden moest worden voor de aandelen. Er zijn toen goede plannen geweest, maar de prijs voor de aandelen was te laag.
Ik denk dat ze erop gokten dat NAC redelijk snel weer zou promoveren (ze hebben ook niet voor niets bijgestort) en dat ze dan de aandelen voor een Eredivisie-prijs zouden kunnen verkopen ipv een KKD-prijs.

Sinds deze zomer willen de aandeelhouders gewoon 'exit' en natuurlijk nog steeds het liefst met zo min mogelijk verlies. 'Het beste voor NAC' gaat deze ronde echt niet op. Stichting NOAD mag kijken naar 'het beste voor NAC', dat gaan de aandeelhouders niet meer doen.

15    
Adje

@Die ne gast JW van Dijk zou kunnen, Nouwens en cs. moeten al hun geld neerleggen om enigszins in de buurt te komen van dat bedrag. Lijkt me niet logisch dat je al je geld in NAC stopt. Ook niet omdat je weet dat de kans groot is dat er meerdere keren geld opgehoest moet worden

-14    
GeelZwarHart

RB NAC, meteen gemeente Breda weg. Ik zou met RB NAC kunnen leven, niet met RB Breda.

5    
Windy City Rat

Alle biedingen zijn momenteel nog onder voorbehoud van het boekenonderzoek... benieuwd wat er nog van over gaat zijn nadat Manders en Mol hun broek hebben moeten laten zakken. Vrees (ook voor ons allemaal) het ergste, maar dan is er in ieder geval wel duidelijkheid ... ook voor de huidige aandeelhouders.

-3    
Hugo

Lekker blijven roepen om rbull, city groups, sjeiks en Chinese magnaten. Als dat gaat gebeuren is de club kapot. Dan is NAC NAC niet meer. Nooit meer. De club moet in handen komen van capabele mensen. Die snappen wat deze club voor de stad en de supporters betekent.

13    
Fritske d'n Olifant

Het is wel duidelijk dat ons NAC geen instapklare woning is voor de potentiële kopers. Ik ben benieuwd hoe zich dit verder gaat ontwikkelen.

-1    
die ne gast

@Visie
Als, Als, Als...

Als Vrolijk / Ons NAC de aandeelhouders waren geweest, waren brokkenpiloten als Eisenga, Tom Van den Abeele, Hyballa en Manders waarschijnlijk nooit aangesteld en had Steijn nooit een drie jarig contract gekregen. En dan had je ook niks hoeven bij te storten...

-15    
Johnny1912

Die ne gast

Nee als Ons NAC het had over genomen waren er nog grotere nietsnutten en kneuzen aangesteld als AD TD enzovoort.

Ons NAC heeft met het bod wel bewezen totaal niet te kunnen managen en zaken kunnen doen. Dus maar goed dat dat niet door is gegaan.

On topic: Kijk das nou eens goed nieuws en een professioneel bod. Het daadwerkelijke bod wordt natuurlijk fors lager, en investeren maar!

Als eerst Manders en Azzagari eruit aub!

4    
Boomtak

Wisten jullie dat Yadran Blanco exclusief is voor BN De Stem abonnees?

11    
Rubenac

Je koopt toch eigenlijk de naam incl goodwill?

-11    
@ Die ne gast

Je vergeet Goetzee.
Zonder die pannekoek speelden we nog steeds eredivisie. Man wat hebben hij en Smullie t verkloot dat laatste seizoen.

-11    
Echte NACcer

Misschien wel Jan Willem van Dijk samen met z'n broer Martijn.
Goede ondernemers die al meerdere ondernemingen hebben opgezet en uitgebouwd en sinds hun jeugd supporters van NAC.

13    
[email protected]©

@Visie: het gaat er helemaal niet om hoeveel geld de aandeelhouders in de club hebben gepompt, het gaat er om wat de nr. 16 van de KKD, zonder eigen stadion, een stadion dat begint te verouderen, zonder eigen jeugdcomplex, zonder eigen trainingscomplex, met een matige selectie, op dit moment waard is.

Laten we zeggen dat de dagwaarde van de club op dit moment lager dan ooit is.

39    
T hert

Jan willem van dijk een goede ondernemer?? Niet zomaar iets roepen. Google maar eens op spaar select. Half breda, wat zeg ik half nederland, krijgt nog geld van hem met zijn oplichtingspraktijken.
Ik ben sinds de paplepel naccer in hart en nieren, maar mocht hij het zijn, blijf ik weg tot we hem niet meer zien. Of ik moet een keer in de gelegenheid zijn hem een flinke ram op zijn smoel te verkopen.

Jw van dijk: BLIJF WEG! Grootste oplichter die ik ken!

12    
RICHARDPRAHA

@ECHTE NACCER... De gebroeders van Dijk praten al een paar jaar niet meer met elkaar nadat JW zn broer uitkocht bij Into Telecom.

@T HERT...Ik heb slecht nieuws voor je, want je kunt inderdaad misschien een nieuwe bezigheid gaan zoeken voor de Zaterdagavondjes want het gaat wel degelijk om JW van Dijk.


4    
Dutchbird

Deze partij speelt het waarschijnlijk slim. Hoog openingsbod waardoor ze uitgenodigd worden voor de due dilligence. Vervolgens heel gericht boekenonderzoek en aanvullende vragen gericht op de lijken in de kast van Manders. Daarna een nieuw veel lager bod (bijv. 1,5 miljoen) dat wordt gemotiveerd met een calculatie van de gevonden tegenvallers en lijken.

Die aanpak is bikkelhard maar zo zit de overnamewereld vandaag de dag in elkaar. Met deze strategie had Project 07 waarschijnlijk ook een due dilligence mogen uitvoeren en uiteindelijk toch niet hoger hoeven gaan dan 1,5 miljoen. Lijken genoeg.

Bijvoorbeeld de opleidingsvergoeding die Bologna echt niet hoeft te betalen omdat Manders verzaakt heeft Sidney tijdig een nieuw aanbod te doen. Pierre is daar duidelijk over in de gegenpressing podcast van vorige week en heeft geen enkele reden om daarover te jokkebrokken.

Zo'n due dilligence strategie werkt prima als je beseft dat Manders op tal van fronten incompetent is gebleken. Dan weet je zeker dat je die strategie met succes kunt uitvoeren omdat je lijken en onwaarheden vindt. Alleen jammer dat niet Manders maar de huidige aandeelhouders daardoor op de blaren moeten zitten.

10    
RICHARDPRAHA

Denk niet dat Pierre erg blij is dat Karelse iets wat PvH hem, en TL in vertrouwens heeft verteld tijdens een borrel in Roosendaal, zomaar fff de wereld inslingerd tijdens een Podacast Yadran en zn maatjes....

-3    
Heksenketel

NAC is een club van de supporters en lokale/regionale sponsoren. Elke investeerder, die het met hen aan de stok krijgt, gaat verliezen. Daarom blijf ik van mening dat een beursgang (of iets vergelijkbaars) de beste optie is. Ook voor de zittende aandeelhouders, die kunnen dan op een nette manier afscheid nemen.

Echter dit scenario is wel de revue gepasseerd, maar zit nu niet bij de overgebleven opties. Helaas.....

17    
scheppioni

Laten we hopen op realitieit met de allerbeste bedoelingen voor ons NAC !!!
Geen luchtkasteel figuren meer !!

-5    
SjorsNac

Als Karelse het weet moet het uit het Brabantse netwerk komen, ik weet niet of ik daar blij mee moet zijn.

-17    
Henri

Ik weet dat J.W. van Dijk in ieder geval een echte NAC man is. Ik stond zo'n dikke 10 jaar geleden achter hem op het Baronie complex waar hij kaartjes kocht voor Baronie-NAC voor zijn vader en zichzelf. Een succesvolle zakenman en geen bla bla figuur, maar wel iemand die weet wat hij wil.

-4    
Belgische Naccer

Het blijft gerommel in de marge.

Ik had gehoopt op een partij die er 10 mijloen per jaar in wil pompen gedurende 10 jaar...

Dus 100 miljoen de komende 10 jaar.

met eenmalig 4 of 5 miljoen gaat er niks veranderen. Dan blijf je middenmoot KKD.

-1    
Tip

Het gaat niet om de poppetjes maar om de inhoud. Op de aandelen is dit een fatsoenlijk openingsbod. Over dat boeken onderzoek niet histerisch doen. Daar komt geen fraude ,of wat dan ook in die richting, uit. Wat er wel uitkomt is dat investeren in NAC de eerste 10 jaar niks oplevert en daarna misschien ook niks. Daarnaast is het afbreuk risico zeer groot.
Bij een verkoop van tussen de 5 en 7 miljoen verliezen onze grote aandeelhouders zeer veel geld.

Wat NAC getalsmatig waard is , is doodsimpel. Dat is het Eigen Vermogen en dat is ongeveer 1,5 miljoen. In potentie is NAC met een zeer goed beleid op de lange termijn natuurlijk meer waard.
Uiteindelijk wordt door de verkopende partij de verkoopprijs bepaald. Ik hoop dat de goegemeente hier dat goed vindt.😎

Dat het zeer waarschijnlijk JWvD wordt is voor de hand liggend. In NAC investeren levert niks op, afbreukrisico is groot, dus je moet naast geld hebben ook fervent supporter zijn. Dat is JW. 👍🏼
JW heeft zeker de capaciteiten een visionair plan op te stellen. En hij heeft , denk ik, genoeg geld. Tevens is JW een eigenwijze onpeilbare ondernemer die zijn eigen plan volgt. Dat is bij NAC nodig. Van Dijk begrijpt natuurlijk ook dat jaren in de keuken blijven geen enkel perspectief biedt. Dat is zelfs op niet al te lange termijn de genade klap. NAC moet snel terug naar de ere.

Kortom ik zou positief tegenover de komst van JWvD staan. Ik vind het goed nieuws.

Ik ben benieuwd hoe de Graaf NAC vrijdag laat spelen tegen Emmen. NAC moet veel compacter gaan spelen. Want zoals ze nu spelen wordt het niks.

17    
RV

Ik weet ook niet goed wat nu het beste voor NAC is.
Het onsNAC verhaal is gebaseerd op een onderbuikgevoel dat je nog enigszins onderdeel bent van de club. Anderzijds zijn we dat officieel nog nooit geweest. Het project leek haast romantisch en nostalgisch maar uiteindelijk stonden er ook geen grote kopstukken aan het roer die dit plan echt zouden gaan kunnen dragen verwacht ik.

Feit dat mensen als Karelse al weten wat er speelt zegt ook genoeg. Er wordt veel geluld (deels uit clubbelang hoor...) door die oud NAC club. Er zijn er een aantal bij die denken het allemaal wel te weten, willen enerzijds allemaal iets in de pap te brokkelen hebben maar pakken ook nooit door met een eigen plan. Helaas zitten er een paar onruststokers bij. Yadran roept dan ook weer dat er naast de aankoop nog een groot bedrag geïnvesteerd gaat worden (zijn goed recht want het is zijn vak), maar hou het nou eens rustig binnenskamers en laat de aandeelhouders hun werk doen.

Misschien is het wel goed dat er een externe investeerder komt die vervolgens de juiste poppetjes op de juiste plek zet. Het beste scenario is iemand met een supportersbelang die wel met een frisse blik de situatie kan overzien. Maar tegelijkertijd zit daar ook het gevaar. Wat als hun eigen bedrijf even wat minder gaat? Of het geld naar de waterput dragen blijft als we eerste divisie blijven spelen?

Ik zie het wel, ik weet niet wat het beste is op dit moment.
We moeten denk ik door de zure appel heen (net als dat we van de Beatrix naar het Fujifilm stadion moesten) maar uiteindelijk zal alles beter zijn dan de huidige situatie.

Toen ik 30 jaar geleden voor het eerst naar NAC (zaterdagavond tegen FC Twente) ging wist ik ook niet wat er bestuurlijk allemaal speelde. Ik ging gewoon met ons pa, oom en twee neven mee naar een avondje NAC. Mijn twee eigen brakken zijn over 1-2 jaar op de leeftijd dat ik ze weleens kan gaan meenemen naar een avondje. Maar met die avondjes tegen Telstar en Eindhoven ben ik spuugzat (tenminste, als we weer een zaadpot voorgeschoteld krijgen) en dat merk ik ook aan de mensen om me heen.

Er moet gewoon snel geld gepompt worden en een goed plan komen. Maar ook als supporters moeten we ons misschien afvragen of die identiteit en cultuur anno 2021 niet meer wat meer aangepast moet worden naar het moderne voetbal. Voor mij telt toch eerst het sportieve, die identiteit blijft wel behouden als het sportief ook blijft lopen. Dat is geen top drie Eredivisie met de naam Red Bull Breda, maar wel op zijn minst top drie keuken kampioen divisie.

-1    
Pannekoek

@ t Hert JW van Dijk heeft na Spaarselect ook Into Telecom groot gemaakt en nu Forza. Als je tot 3 keer toe een bedrijf groot kan maken ben je gewoon een goede ondernemer. Bovendien al tientallen jaren lang een echte NACCER welke meerdere grote (shirt)sponsorcontracten met NAC heeft gehad. Wat heb jij bereikt? En wat heb jij voor NAC betekent?

30    
Beter de Laat dan nooit

JW van Dijk die als je je seizoenskaart niet direct verlengd hem gratis weggeeft aan de schooljeugd. Een van zijn visionaire plannen van enkele jaren terug!
De man die menig sparend gezin naar de afgrond heeft gebracht.
En die wordt hier dan opgehemeld!
Mag ik een teiltje.

7    
Ter overweging

@beter laat dan nooit je haalt de woorden uit mijn mond.... Daar ben je klaar mee een eigenaar/aandeelhouder die over lijken gaat om er zelf beter van te worden

7    
Stefan-nac

Zie nog steeds de naam Nouwens voorbij komen maar die gaat dit sowieso niet doen weet ik uit directe bron..

4    
Graydonmannetje

Ben heel nieuwsgierig wie er 5-7 mio neer wil en kan leggen. Van Dijk zou het kunnen zijn. Die heeft tenslotte 2 keer gecasht bij verkoop van z’n bedrijven en is een fanatieke NAC supporter. Nouwens is het absoluut niet, gaat z’n petje ver te boven. Jack Aartsen zou het financieel kunnen maar heeft volgens mij NAC nooit gesponsord. CM gaat nu vol voor Zandvoort en verdere overnames. Ik gok op van Dijk.

15    
Marco van bavel

Wat een onzin wordt er hier uit gekraamd zeg!!! Als Red Bull het wordt gaat je club naar de klote, volgens mij is overal waar hun komen een succes!

-2    
Henri

Mensen vergeten vaak dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor besluiten die ze in hun leven nemen. Bij positieve keuzes wordt dat graag gedaan. Kijk eens wat ik heb behaald, verdiend etc. Bij tegenvallende resultaten ligt het vaak aan de leerkracht, de zakenpartner, de adviseur maar meestal niet aan zichzelf. Veel mensen wilden met spaarplannen op een eenvoudige wijze geld verdienen. Om geld te verdienen moet je echter ook in jezelf investeren middels tijd voor studie, verdieping weten waar het werkelijk over gaat. En zeker geen schapen gedrag vertonen. Je blijft tenslotte altijd zelf verantwoordelijk.

20    
T hert

@ beter laat dan nooit
Precies wat ik bedoel. Je kan het menig supporter ook niet kwalijk nemen. Het is immers alweer wat jaartjes geleden en hebben zelf waarschijnlijk niets van doen gehad met deze oplichter.

@pannekoek
SpaarSelect groot gemaakt? Juist, door oplichting. Toen dat aan het licht kwam liet deze grote ondernemer zich failliet verklaren via kleine nieuw opgerichte ondernememingen en liet de sparende gezinnen met grote schulden achter. Schulden die hij gemaakt heeft met geld van anderen d.m.v. bewust verkeerde informatie te geven. Intro telecom groot gemaakt? Hij of zijn broer? Een oplichter die hopelijk nooit iets met NAC van doen krijgt. Geloof me, deze man kent alleen zelfverrijking, over de rug van anderen. Gevaarlijke enge man!
Wat heb ik voor NAC betekent? Door dik en dun mijn clubje steunen al zo’n 30 jaar een seizoenkaart. Heb ik dan genoeg voor NAC betekent in jouw ogen?
Lees je in man, voordat je deze oplichter ophemelt.

11    
monkeyrocker

@ Marco van Bavel https://www.indehekken.net/de-bebloede-handen-van-red-bull-salzburg/

Echt leuk ja !

8    
Nelis

Best grappig al dat gespeculeer hier.
Wat moet RB nu in Breda, te klein voor RB.
En een oplichter als van Dijk moet je ook niet willen gaat NAC echt niet beter van worden.
Tot er handtekeningen zijn is er nog niks....

En dan maar hopen dat Karelse niet aan het dementeren is,
Hopelijk een partij die het beste met ons clubke voor heeft en de centen ervoor, maar waar ga je die vinden???
Ik zou het bijzonder vinden maar niettemin heel mooi.

28    
Hont

5 tot 7 miljoen, daar halen clubs op het 2e niveau in Engeland en Duitsland spelers voor. Hier krijg je er een hele club voor. Blijft een rare wereld.

2    
PatrickNac

Iedereen gaat gelijk uit van JW, maar dat lijkt me qua vermogen niet helemaal reëel. Ja, de beste man boert inmiddels weer goed, maar besef wel dat een aankoop vanuit privé vermogen moet komen.

Ik zou Tiesto, al dan niet samen met een partner niet uitvlakken. Die heeft van de Bredase figuren toch de grootste portemonnee

13    
Henri

Wel fijn dat we zoveel moraalridders hebben op dit forum. Ik heb het de afgelopen decennia allemaal gelezen op dit forum. Jan Hop was een no go, J.W. van Dijk ongewenst, RB en MC is ook uitgesloten, de NAC Coöperatie is van de gekke en ik zal er nog wel een stel vergeten zijn. Deze heren krijgen het straks nog enorm druk met Googlen van de uiteindelijke eigenaar om te kijken of de antecedenten wel goed zijn van de oprichter, eigenaar, RvC van het bedrijf of de persoon die NAC uiteindelijk koopt. We mogen blij zijn dat er nog enkele gekken bereid zijn een euro in deze enorme puinhoop te willen steken uit betrokkenheid naar de club of om de club zakelijk te positioneren.

9    
Otjes

JWvD wordt het niet, never. De due diligence is waarschijnlijk begonnen. We zullen snel meer weten….

In tegenstelling tot wat velen denken, is het name de kleine aandeelhouder die zo hoog mogelijke prijs wil.

Dat wordt nog wat. Hoop toch niet dat er een kleine aandeelhouder de boel traineert en de verkoop tegen houdt. Het zou zo maar kunnen in het Nacse…

-5    
Fan uit Zevenbergen

De groep waar Tiesto bij zit dat zal wel mooi zijn een paar jaar geleden wou hij het al doen .

Maar de grote 3 wouden toen hun aandelen verkopen

-6    
Fan uit Zevenbergen

Niet verkopen

5    
076

JWvD is het niet. En Tiesto al helemaal niet.
Beiden 100% zeker niet. Wie wel? Geen idee. Vraag me sterk af of het uit NAC circuit komt want ik hoor alleen maar wie het niet zijn.

19    
Sjef de gevulde koek

Of topic maar blijft toch mooi op maandag avond tegen nac spelen in de KKD en dan op woensdag lekker in de champions Legius mee doen bij Ajax geen probleem. Blijft toch gewoon gruwelijke competitie vervalsing. Overigens hier vonden er een hoop dat het broekies waren van Ajax. Blijkt toch net wat anders te zijn. Ik denk ook dat bijna elke ploeg daar maandag had verloren. Op na vrijdag!!

23    
Moppernac

Kennet Taylor stond maandag nog tegen NAC en scoorde en nu staat hij in de champions League te voetballen.
Het moet en mag niet mogen om dan in de KKD te voetballen

31    
Dutchbird

Beste J.W. van Dijk fans. Duik eens even in de Spaarselect geschiedenis van deze grootste oplichter van Breda. Dan gaat de neiging tot adoreren wel over. Die verkocht spaarrekeningen en maakte er aandelenlease van. Na 5 jaar weg geld en Spaarselect failliet.

12    
Tipex

Ik dacht dat er geheimhoudingsplicht was betreft de gang van zaken. Hoe kan het dan zijn dat nota bene John Karelse over een geldelijk bod praat ?

-13    
RICHARDPRAHA

@PatrickNAC FYI....JW heeft een veel groter eigen vermogen dan Tiesto hoor...

Het gaat gewoon om JW van Dijk, die heeft al lopen leuren met zn plannen en is begonnen bij Pierre, die dit tijdens een etentje met TL en Karelse na iets teveel biertjes heeft gezegd dat van Dijk een bod heeft gedaan EN al informeel met de grote 3 heeft gesproken.

De rest van die hele biedings procedure beste mensen, JW van Dijk gaat de nieuwe eigenaar van NAC worden.

11    
Noad1976

Nieuwe manager Jan-Willem van Dijk stopt alweer bij NAC: ‘Ik heb spijt van mijn uitspraken'
27 augustus 2014 om 00:57


Jan-Willem van Dijk heeft zijn werkzaamheden bij NAC Breda per direct beëindigd. De manager klanttevredenheid, commercie en communicatie treedt terug na enkele 'controversiële' uitspraken bij Omroep Brabant. "Mijn uitspraken hebben kwaad bloed gezet bij de club, daar heb ik spijt van", laat hij dinsdagavond weten.
Geschreven door
NAC zal niet proberen om Van Dijk eventueel op andere gedachten te brengen. Volgens directeur Justin Goetzee komen zijn uitspraken niet overeen met de visie van NAC. De directeur vindt het jammer dat de samenwerking niet tot resultaat heeft geleid.
"We hadden gehoopt Jan-Willem op zijn sterke punten te kunnen benutten. Zijn televisie interviews hebben de zaak echter op scherp gezet, waardoor een onhoudbare situatie is ontstaan. Hierbij is gebleken dat de visies van Jan-Willem en de organisatie te ver uiteen lagen", luidt de verklaring op de officiële site van NAC.

'Ik wil geen stress'Van Dijk belde Goetzee dinsdagavond op met de mededeling dat hij stopt. "Ik kreeg de strontkar over mij heen. Ik had gehoopt dat het met een sisser zou aflopen. Ik wil geen bron van onrust zijn bij NAC", vertelt hij aan Omroep Brabant.
Van Dijk heeft de conclusie getrokken dat de Bredase club 'beter af is' zonder hem. "Dat ligt niet aan mijn plannen. Ik wil geen stress veroorzaken of zelf hebben."

Controversiële uitspraken

Bij Omroep Brabant vertelde Van Dijk dat hij binnen drie jaar de begroting van de Bredase club flink wilde optrekken. Het was zijn grote droom dat NAC structureel in de top acht van de eredivisie zou spelen. "Daarbij hoort een begroting van 18 miljoen. Dit is niet het standpunt van NAC, maar ik ben ambitieus", vertelde hij.
Nadat Van Dijk in april de aandelen in zijn bedrijf Into Telecom had verkocht, ging hij onbetaald als projectmanager aan de slag bij NAC Breda. Als supporter wilde hij zijn club helpen. "Sponsors moeten NAC weer op waarde weten te schatten, willen we uiteindelijk kunnen doorgroeien naar een structurele positie in de subtop", zei hij bij zijn aanstelling.

-17    
Henri

@NOAD1976
Uit dit interview blijkt maar weer dat J.W. van Dijk een NAC supporter is. Hij wil pro deo aan de slag voor NAC en wil na het interview geen sta in de weg zijn. De belangen van NAC staan centraal.
Als ik het me goed herinner wasde reden van dit interview het verschil van inzicht over het te voeren beleid tussen een succesvolle ondernemer J.W. van Dijk en een directeur met de mentaliteit van een ambtenaar Justin Goetzee en dat strookte niet met elkaar.

13    
Badeend

Ah, Henri doet een Baudetje. "Als ik het me goed herinner..." bewezen tactiek (zij het wel erg simpel) om géén brononderzoek te hoeven doen, je eigen mening als waarheid te kunnen verkondigen, en passant even mensen beschadigend, maar achteraf het rasechte scholletje uit kunnen hangen -" oh, dan had ik het me misschien niet op elk detail goed herinnerd, maar dat gaf ik toen al aan hé, dat dat kon". Beeldvorming neergezet, damage done. En excuses of een mea culpa hoeft op deze manier natuurlijk ook niet.

Bah.

Jan-Willem van Dijk kan de doodsteek voor NAC betekenen als er geen mensen om hem heen zitten die de club beschermen en de voetbalwereld kennen. Met de juiste mensen om hem heen (ik vraag me af of Van Hooijdonk dat is voor een structurele, professionele functie, maar Lokhoff zou er wel een kunnen zijn. Zonder die mensen is het vragen om nog meer ellende dan nu. En dat is écht knap.

5    
Ivo

Tja, dat is het risico, dat één of andere charlatan met teveel geld de aandeelhouders uitkoopt en de club nog verder naar de gallemiezen helpt. Daar hebben we stichting NOAD voor. Die kunnen een veto uitspreken.

9    
henk

Fans van charlatans JWvD en JH kunnen stoppen met hopen. Die worden het niet en kunnen het niet.

8    
Naccie

Als je nu meerdere partijen hebt die een goed bod doen, dan kun je toch met meerdere partijen erin stappen, heb je een grotere zak geld die je kunt investeren in de club en sta je sterker!
Investeren in de toekomst (jeugd-stadion-goede spelers die willen voetballen) 💛🖤

3    
DunErwt

@henk

Ok Henk! Bedankt voor de info.

15    
Totaal geen idee

Niet geheel verrassend hebben de meesten op dit forum totaal geen idee waar ze over praten. Niet gehinderd door enige kennis van zaken gaat men vervolgens wel roepen wie NAC niet mag overnemen en/of dromen van Tiësto die NAC overneemt. Wakker worden!
Je moet blij zijn dat er iemand uberhaupt z'n centen in NAC wil steken!

-5    
Johnny1912

Henk met zijn 8 duimpjes roept maar wat, ik heb namelijk iets heel anders gehoord.

En hij kan het zeker wel, je zal het snel horen. Of hij het daadwerkelijk uiteindelijk ook wordt is een anders verhaal. Maar het bod is er, en hij is door.

Dus Henkie, geen dingen roepen als je er niks van af weet. Dan kom je later nog al heel dom over als de waarheid uitkomt.

-16    
Boerke

Mensen mensen ik lach m’n stiereballen uit m’n broek.

Die 5 gegadigden zijn nu met zijn 5en in gesprek om samen alles over te nemen.

Ik kan het weten want ik ben er een van.

Gegroet

Boerke

5    
Nonkel Frans

Ach @ NACcie, dat lijkt mij ook, maar zo werkt het blijkbaar niet.

Of partij zoeken elkaar vooraf aan de bieding op en laten zo zien dat ze samen willen werken ( onsnac en vrolijk deden dat) of je gaat er alleen als partij met een dik bod in.

Stel de aandeelhouders gaan bij de onderhandelingen iedere koper weigeren - dan zouden deze na afloop bij elkaar kunnen kruipen voor een herkansing. Maar de vraag is of deze partijen elkaar wel kennen want geheimhouding.
Maar stel dat, belangrijkste is dan toch - willen ze samenwerken?

Dat wordt dan net zoiets als de huidige formatie en coalitieonderhandelingen.
Het kan allemaal nog wel eens lang gaan duren........

14    
Baosje

iemand dropped de naam van Dijk , en de hele website van de Bsiderats staat in vuur en vlam..... hahahaha

wacht het nou maar af met zij allen , speculeren heeft geen enkele zin

5    
Tip

Of JW het wordt is uiteraard niet zeker. Dat wordt afwachten. Indertijd heeft hij even Justin commercieel ondersteund en dat deed hij best met creatieve ideeën. Maar 2 kapiteins gaat niet natuurlijk. Ook heeft JWvD NAC een keer gered door hoofdsponsor geld vooruit te betalen. Mensen die vragen om meerdere investeerders weten niet dat we nu veel te veel aandeelhouders hebben. We gaan het wel zien.

-2    
jvt

Door de tactisch goed gekozen ontransparantie van de verkopers kan het best wel zij dat er slechts 1 of 2 potentiële kopers zijn en zgn worden uitgespeeld al waren er 31!

Nuchter analyserend staat er geen kapitaal op het veld, is het management slechts een kostenpost, zijn er oninbare vorderingen of verwachte vorderingen, loopt het seizoenkaarten aantal drastisch terug en zeker volgend jaar nog eens als er geen compensatie meer is, is er geen doorgewinterde en sterke trainersstaf, teruglopend sponsorbudget want wie wil nog salarissen voor het management en afkoopsommen sponsoren? Iedere toezegging van meer spelersbudget vanaf zoveel seizoenkaarten (vorig jaar) en gelijkblijvend (dit jaar) alles en iedereen wordt gewoon belazerd. Maar wel met 200k per jaar naar huis. Het is een schande! Rode cijfers.

Alleen een licentie met lijken in de kast. Daar moet je geld bijkrijgen!

1    
Mo

Wanneer krijgen we uitsluitsel over de nieuwe eigenaar?

-12    
Frits

DE GROTE KUT3 VERKOPEN GRBAKKEN LUCHT!

11    
ome cor

@Frits
Als je mammie dat hoort mag je een week niet internetten, ventje.

8    
ome cor

De grote drie zijn wel zakenmannen, maar een bvo is toch niet helemaal hetzelfde als de sector van het bedrijfsleven waar de heren in vertoeven.

Je kunt iets kopen, daarin investeren en dan met winst verkopen. Of tenminste breakeven accepteren.

Destijds hebben ze NAC gered van de ondergang, maar het is hen niet gelukt, ondanks financiële injecties, om de club er echt weer bovenop te krijgen en te laten groeien.

Jammer.

Nu willen ze, zakelijk als ze zijn niet met een al te groot verlies de boel achter zich
laten. Je bent stom als je dat niet snapt.
De hoofdprijs vragen/krijgen is een utopie, dus laten we hopen dat er geld is voor de aandeelhouders én voldoende overblijft om te investeren in sportief succes volgend seizoen.

Ben wel benieuwd met wie dun Karel dan een biertje heeft gedronken om dit verhaal los te peuteren.

0    
scheppioni

Ik ook cor !
D'n Karel kennende is hij niet iemand die zomaar iets roept, heeft nog zeker altijd een groot NAC hart ! Hopen dat John ook niet beduveld wordt en dat er gauw voor ons NAC wat meer duidelijkheid wordt ........

-5    
Spionkop

Die afkeer tegen JW van Dijk snap ik nooit zo. En al helemaal niet van die sukkels die zich genaaid voelen door Spaar select.

Spaar select was een tussenpersoon die producten van de banken aan bood. Als je je al genaaid zou voelen, dan moet je naar de banken wijzen. Maar eigenlijk ben je zelf schuldig door zonder je zelf te informeren in die veel te mooie spaarplannen trapte.

Dat is je eigen fout, en van niemand anders.

Verder wat willen jullie nu? Een symphatiek persoon? Of iemand die eens een keer NAC goed weg zet? Iemand met visie, geld, contacten met nog meer geld.

Nee die moeten we vooral niet bij NAC hebben omdat een paar kneuzen dachten wel ff rijk te worden van een paar duizend inleg.

-8    
Mikesneu

Ik ken de namen die genoemd worden natuurlijk helemaal niet
Maar zoals jullie hier zeggen zit er best wel geld bij sommige supporters
Waarom dan deze mensen niet overhalen om het ONS NAC verhaal te steunen
ONS NAC + Vrolijk + van Dijk + nouwens +tiesto + ons allemaal dat moet toch kunnen

-1    
no-AD

Vrijdag zal er een buitenlandse partij overkomen om de wedstrijd bij te wonen.

1    
Nero

Barca barca breda komt eraan

2    
Mark

Wat staat er te koop?

1) bvo-licentie,
2) organisatie met personeel,
3) goodwill,
4) bedrijfsschuld en eventueel
5) lijken in de kast.

Verder niets!

-1    
Lamington

Maakt het uit dat OnsNAC nog aan het babbelen is met grote partijen als ze al zijn afgevallen? Of kunnen ze een wildcard verdienen?

-3    
Patje

miss de broers azimi die uit aardenburg?

0    
Sprang-Capelle

Heb begrepen dat ook Rob Jansen jr interesse heeft. Clubnaam wordt dan: Handelshuis Wasserman Breda.

2    
Dutchbird

@Spionkop; je weet duidelijk niet waar je het over hebt. De productnaam Gianni Romme SprintSPAARplan was niet bedacht door Bank Labouchere (AEGON) maar door de oplichters van Spaarselect onder leiding van JWvD. En de excel spaarstaatjes kwamen ook niet van de banken maar van diezelfde boevenbende.

Praat maar eens met voormalige account managers die nu open durven zijn. Dat zijn er maar een paar de rest probeert nog steeds recht te praten wat krom was. Maar degene die eerlijk zijn trekken een door JwvD gevulde beerput open die het onmogelijk maakt dat deze oplichter nog ooit een rol van belang mag spelen. Natuurlijk mag hij kapotte telefoontjes blijven repareren en weer zo goed al nieuw verkopen. Maar een meer openbare functie zoals bij NAC; nooit meer!!

-4    
Spionkop

Ik ben heel goed op de hoogte. Natuurlijk denken zij mee, maar de contracten werden getekend bij de banken. Hierna had je in principe niks meer met spaar select te maken.

Ik was ook een manager daar dus ja..... weet er meer van dan jij zo te lezen.

Succes met heel je leven je haat vast houden omdat je zelf zat te slapen.

-3    
Veerse naccer

Als ik zo hoor is Jwvd echte naccer met veel geld en goeie bedoelingen voor nac en wat die ammal hebt gesjouwd dat boeit me niet zo veel .100% keer liever dan een of andere Chinees of een braaf manneke die elke jaar weer geld te kort komt

2    
Dutchbird

@Spionkop
En jij succes met jezelf nog steeds in slaap wiegen met het idee dat uiteindelijk de banken hun handtekening zetten onder de contracten die jullie dankzij de Spaarselect oplichtingspraktijken aan de mand brachten. Met zoveel boter op je hoofd kun je nu toch niet met droge ogen de slachtoffers van die praktijken de schuld geven. Maar OK we kennen nu de normen en waarden waarmee onze Spionkop in het leven staat.

Laad alle berichten na dit bericht in