Wij gaan niet opzij

De promotierace: FC Volendam eerste horde voor NAC in play-offs

Italo

De komende weken zullen we via deze rubriek, de promotierace, ons licht laten schijnen op de ontbrande promotiestrijd. Of het nu gaat om plaats twee of de mogelijke tegenstanders in de play-offs; alles komt voorbij.

Gisteravond werd de laatste speelronde van het reguliere seizoen in de Keuken Kampioen Divisie afgewerkt. Een scenarioschrijver had deze ontknoping van de competitie op voorhand niet durven opschrijven, omdat het te ongeloofwaardig zou zijn: De wedstrijd van De Graafschap kwam stil te liggen, ondertussen won Go Ahead Eagles door een laat doelpunt van Excelsior en zagen de spelers van de Eagles vervolgens dat De Graafschap in het restant van hun wedstrijd niet tot scoren kwam. Tussendoor bleef NAC tot de 80e minuut ook nog serieus uitzicht houden op een mirakel. Enkel Almere City speelde eigenlijk geen rol van betekenis tijdens de knotsgekke ontknoping.

Door de resultaten op de velden promoveert Go Ahead Eagles naar de Eredivisie. De Graafschap moet de play-offs in, net zoals Almere City en NAC.

 

De Graafschap

Een rechtse directe, zo zal de klap voelen voor De Graafschap. Het elftal van Mike Snoei kreeg twee wedstrijden om drie punten te behalen, maar kwam door twee gelijke spelen niet aan dat benodigde aantal. Het zorgt ervoor dat De Graafschap aanstaande zaterdag weer aan de bak moet. In eigen huis ontvangt het Roda JC. Uiteraard speelden beide ploegen dit seizoen twee keer tegen elkaar. De laatste ontmoeting dateert van 15 januari. Toen won De Graafschap in Kerkrade met 1-3. De thuiswedstrijd in september ging nog wat makkelijker: 4-0.

Toch zal De Graafschap niet met enorm veel vertrouwen toeleven naar de wedstrijd. Los van de enorme tik die het te verwerken kreeg vanwege het missen van directe promotie, is De Graafschap verre van in vorm. De laatste vier wedstrijden (Almere City, SC Cambuur, Jong Ajax en Helmond Sport) werden allemaal gelijkgespeeld.

 

Almere City

In eigen huis kwam Almere niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Jong PSV. Het zorgde ervoor dat Almere zichzelf sowieso veroordeelde tot het spelen van de nacompetitie. Een scenario waar men halverwege het seizoen waarschijnlijk niet voor getekend had. Na negentien gespeelde wedstrijden had Almere City namelijk al 44 punten verzameld. Daarmee had het destijds zes punten voorsprong op nummer drie De Graafschap. De negentien wedstrijden die volgde brachten voor Almere nog maar 31 punten in het laadje.

Het maakt Almere City zeker geen favoriet voor het winnen van de play-offs. Het elftal wisselde gedurende het seizoen van trainer, maar presteert daarna niet beter. Van de acht wedstrijden die de ploeg in april en mei speelde, werden er maar drie gewonnen. Voldoende kansen dus voor tegenstander NEC, dat het als nummer zeven van de competitie in de eerste ronde gaat opnemen tegen Almere City. Tijdens het reguliere seizoen won Almere City beide wedstrijden tussen deze twee ploegen (0-1 en 2-0).

 

NAC

Er was nog een minimale kans voor NAC op directe promotie. Tot de 80e minuut zat directe promotie er ook nog in, maar twee snelle doelpunten van Cambuur en de zaak was beklonken. De 3-2 nederlaag betekent dat NAC het seizoen afsluit als vijfde. In de eerste ronde van de play-offs ontmoet het de nummer zes, FC Volendam.

NAC kan terugkijken op een wisselvallig slot van het seizoen. Na de nederlaag tegen Go Ahead Eagles werd er gewonnen van Jong FC Utrecht, NEC en MVV. Met name die laatste twee overwinningen zorgden voor hoop in de Bredase harten. Het duel tegen Cambuur was een uurlang ook van een goed niveau. Het tweede gedeelte van de tweede helft was echter weer belabberd, waardoor NAC alsnog de bietenbrug op ging. Het geeft de wisselvalligheid van het elftal prima weer.

Door nog een plaatsje te stijgen op de ranglijst zou NAC in ieder geval FC Volendam ontlopen. Dat hier op werd gehoopt is niet heel gek. Eerder dit seizoen werd NAC in Volendam scheel getikt. De thuisoverwinning (3-0) was ruim, maar minder overtuigend dan de score doet vermoeden. Beide ploegen waren aardig aan elkaar gewaagd. Het beloofd dan ook een spannende wedstrijd te worden, zaterdagmiddag in het Rat Verlegh Stadion.

 

FC Volendam

De Oranjehemden sloten het seizoen af met een kleine overwinning (2-1) op Jong AZ. Trainer Wim Jonk had bijna zijn volledige basiselftal rust gegeven. De beoogde basiself zal zaterdag dan ook fris en fruitig aan de aftrap verschijnen.

FC Volendam is goed in vorm. Het won vijf van haar laatste zes wedstrijden. Helmond Sport, Jong FC Utrecht, SC Telstar, Jong PSV en Jong AZ werden allemaal verslagen. Kijkend naar dit rijtje, valt op dat FC Volendam al een tijdje geen ‘grote’ tegenstander meer gehad heeft. Het heeft zich in relatieve rust en luwte kunnen opwarmen voor de nacompetitie. De speelstijl en de formatie zit er al een tijdje aardig ingeslepen. FC Volendam speelt in een 4-5-1 opstelling. Mulattieri (achttien treffers) is een gevaarlijke klant voorin. De 20-jarige spits krijgt zijn aanvoer doorgaans van Kaars (22 jaar) en El Kadiri (19 jaar). Veel jonge gasten dus voorin.

Gemiddelde basiselftal FC Volendam: Bakker; Kasius, Tol, Van de Ven, Murkin; Kaars, Deul, Plat, Twigt, El Kadiri; Mulatierri

 

NEC

Het lopende seizoen ging als een nachtkaars uit voor NEC. De kansloze nederlagen tegen NAC en Go Ahead Eagles werd gister opgevolgd door een magere 2-1 overwinning op hekkensluiter FC Dordrecht. Vorige maand werden ook Jong AZ en Jong Ajax nog verslagen, maar verder is het al tijden kommer en kwel in Nijmegen. In de vierde periode werd NEC dertiende. 

Met Almere City, ook niet in een blakende vorm verkerend, treft het misschien een ploeg waartegen het iets kan halen. En wie weet wat de magie van de nacompetitie dan nog kan doen met het elftal van Rogier Meijer.

 

Roda JC

Ook Roda JC heeft de focus al een poos gericht op de nacompetitie. Tijdens de laatste competitiewedstrijd tegen TOP Oss (2-0 nederlaag) werden heel veel spelers gespaard. Het zorgt ervoor dat Roda in ieder geval de fitste selectie zou moeten hebben in het duel met De Graafschap, dat gisteravond op een loeizwaar veld tot in de laatste seconde heeft moeten knokken voor een overwinning.

De kansen lijken voor Roda JC met name voorin te liggen. Het elftal scoort zelf redelijk eenvoudig, maar krijgt ook ontzettend veel doelpunten tegen. Nu bleek gister dat het weggeven van kansen tegen De Graafschap nog niet direct een doodvonnis hoeft te betekenen, maar Roda doet er goed aan nog wat extra aandacht te schenken aan het neerzetten van een goede organisatie.

 

Nummer 16 Eredivisie

Tot slot zoomen we nog in op de elftallen die vanuit de Eredivisie kunnen gaan instromen in de nacompetitie. RKC speelde zichzelf vandaag (nagenoeg) veilig en hen zullen we dan ook niet meenemen in het lijstje met mogelijke tegenstanders voor NAC. Die lijst is na vandaag flink uitgedund. Naast RKC maken namelijk ook VVV en ADO geen kans meer op de play-offs. Deze twee ploegen zijn officieel gedegradeerd uit de Eredivisie.

Wie blijven dan over? Dat zijn FC Emmen en Willem II. In de laatste speelronde wordt bepaald welke ploeg als zestiende eindigt en zodoende het vege lijf moet zien te redden via de nacompetitie. Op basis van de huidige stand heeft Willem II de beste papieren om nacompetitie te ontlopen. De Tilburgers staan op 28 punten. FC Emmen heeft een puntje minder, maar speelt op de slotdag tegen het gedegradeerde VVV. Willem II ontvangt in eigen huis Fortuna Sittard, dat nagenoeg uitgespeeld is.

 

Speelschema nacompetitie

A: De Graafschap – Roda JC

B: Almere City – NEC

C: NAC – FC Volendam

In de tweede ronde spelen de winnaars van de wedstrijden A en B tegen elkaar. De winnaar van het duel tussen NAC en FC Volendam gaat in de tweede ronde op bezoek bij FC Emmen of Willem II.

De winnaars van die wedstrijden spelen in de finale tegen elkaar voor een plek in de Eredivisie.

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
NACompetitie met... #4 - Kees Kwakman 6 reacties
Volgend bericht
NACompetitie met... #3 - Stijn Vreven 23 reacties
54 Reacties
82   4  
Tilburg

Succes in de PO mannen!
Er is hier niemand die denkt aan de PO's. We hebben het gelukkig in eigen hand. Denk dat NAC van alle KKD teams de beste kans maakt, niet om het spel maar wel door de ervaring die jullie in de ploeg hebben. Spelers als Malone (hoe matig dan ook), Immers, Janssen etc weten wat er gevraagd wordt in zulk soort duels.

Laten we hopen op dé derby, in de Ere!

52   6  
P

Gaat Emmen wss worden, de wraak van Anco Jansen ??

32   5  
Bierglas

Het worden de kruiken- Emmen gaat winnen van VVV, die zijn gebroken na vandaag… maar eerst de focus op zaterdag, Volendam is de enige ploeg die ons afgelopen seizoen twee keer volledig wegtikte. Ik hoop oprecht op een herhaling van de thuiswedstrijd, maar ben er bang voor.

13   7  
Fan uit Zevenbergen

3x is scheepsrecht dus wij winnen zaterdag Hup NAC 💛🖤💛🖤💛

6   4  
sam

We mogen niet opgeven, het zal niet gemakkelijk zijn om de finale playoffs te bereiken. Het maakt niet uit wie we in tweede ronde treffen Willem 2 is net zo sterk als fc Emmen. Kansen zul je toch krijgen alleen hopen dat speler 's meer dan 90 min Inc verlengingen vol kunnen houden. Het is te hopen dat onze treiner heeft geleerd van vele fouten afgelopen seizoen en geen dome wissels toepast in de laatste linie.


10   43  
Oosterhout

Halve finale tegen kruiken geweldig

27   1  
Babosje

Eerst staat Volendam op het program!

36   4  
RV

Denk ook dat ze kans is dat Willem II aanschuift. Voor mij een nietszeggende club en tegenstander zoals ieder ander. Maar als je RKC, VVV, Emmen, Ado of Willem II er bij kunt hebben dan is Willem II degene die ik er niet bij wil hebben.

Presteren onder hun stand en ruiken alleen nog maar meer bloed tegen het negatieve achteruitvoetballende met samengeknepen billen spelende NAC.

C'est passé voor de Bredanaars vrees ik als dit het scenario is. Niet negatief of niet strijdbaar maar super realistisch met dit angsthazen voetbal wat we spelen.

12   1  
NAC4Ever

Vind de play-offs de leukste wedstrijden, behalve wanneer wij meedoen. Veel te spannend. Maar goed, we gaan er vol voor.

De play-offs vallen bijna niet te voorspellen. Dat is al vaak gebleken.
Denk dat wij geen topfavoriet zijn. Maar zo ook niet weten wie dat wel is en zie zeker kansen voor ons.
Het zal spannend gaan worden.


Nu alles op zaterdag. Het maakt mij niet uit hoe we winnen, als we maar promoveren.

Hup NAC!

18   6  
Theoden King

Het wordt toch nog een behoorlijke klus. Zaterdag kun je van de palingen winnen, maar ze kunnen goed ballen, dus dat is geen uitgemaakte zaak.

Ik vrees weer voor het scenario dat we in stilburg worden uitgeschakeld door de stillems. Dat zou een ramp zijn en de rest van dit jaar voor iedere NAC-supporter gitzwart kleuren.

38   9  
Scheppioni

Wij winnen met steijn niet van volendam ! Jonk zal steijn ook met zijn neus op de feiten drukken, dit nac met steijn is veel te fragiel, tis nie anders ! Veel werk na zondag voor onze Ton !

4   19  
Cool hand

Geef hun (niet hen) de bal en wij scoren uit een vrije trap of een penalty. Nac 30% balbezit.

12   9  
Tip

Als de spelers een beetje ballen hebben halen we de halve finale. Kom op Volendam speelt aardig maar daar mag je thuis niet van verliezen. De winnaar van de halve finale W2 - NAC zal promoveren of in de ere blijven denk ik. Ik verwacht dat de tactiek van Steijn juist tegen w2 wel werkt. Je moet het daar echt niet open voetballend proberen te winnen want dan krijgt NAC er meerdere om de oren.

20   5  
Cees-2

NAC tegen Volendam zal close worden. Bijna een 50% - 50% wedstrijd. Als NAC doorkomt moet men uit tegen een Eredivisie ploeg, dan geef ik NAC slechts 10% kans om door te gaan. Dus NAC gaat hoogstwaarschijnlijk geen echte vuist maken en blijft hoogstwaarschijnlijk In de KKD. Hopen mag je altijd, maar realistisch blijven is ook een groot goed.

6   15  
Ernie

De Play-Offs is weer een competitie op zich. Iedere wedstrijd is een finale en de laatste wedstrijd tegen Cambuur was nog niet zo slecht. Echter je kunt je afvragen of promotie nu handig is. Persoonlijk zie ik ons liever nog een jaar in de Kkd, om dan echt mee te doen voor het kampioenschap.

34   8  
Nr. 20

Wat een gejank hier. Elke kans is een kans en moet je 200% geloof in hebben en voor gaan. Jullie verwijten Steijn hier elke keer dat het een angsthaas is en zich al voor een wedstrijd indekt. Nou lees even elke dag jullie eigen comments. Come on met z’n allen achter NAC 💪💪💪

11   4  
Scheppioni

Tuurlijk wel promoveren ! Luister naar Ton Lokhoff zelf dan is er veel meer mogelijk uit Ton's netwerk en geloof maar dat daar wel echte NOAD voetballers bij gaan zitten, alleen nog een NOAD trainer !

82   4  
Tilburg

Succes in de PO mannen!
Er is hier niemand die denkt aan de PO's. We hebben het gelukkig in eigen hand. Denk dat NAC van alle KKD teams de beste kans maakt, niet om het spel maar wel door de ervaring die jullie in de ploeg hebben. Spelers als Malone (hoe matig dan ook), Immers, Janssen etc weten wat er gevraagd wordt in zulk soort duels.

Laten we hopen op dé derby, in de Ere!

10   15  
Scheppioni

@ Nr20
Ja viende da gek, wij weten dat steijn het voor het zeggen heeft en zijn vriendjes boven het belang van ons NAC stelt !! Weg met die k^t steijn !

20   2  
Peerke

Toch ook wel apart dat de immer geblesseerde Monsalve al maanden aan een stuk bij Levski in de basis staat.

0   23  
Perino

Basis-opstelling: 3 : 5 : 2

Olij

Schouten (Rutten) Haye Hendriks (Maria)

Fiorini Malone El Allouchi Azzagari
Immers (Jansen)

Van Hooydonk de Rooij

Volendam ,hun kracht is het middenveld !!!!!!!

Steijn mag ZELF de opstelling maken 😳

12   3  
Maarten

Hoop genoeg, vertrouwen weinig.

8   8  
nb

Realistisch gezien, denk ik dat de kansen voor NAC redelijk minimaal zijn. Je moet 3 wedstrijden achter elkaar top spelen om te promoveren. Dit is in het gehele seizoen nog niet gelukt. Daarnaast heeft NAC nauwelijks punten gepakt tegen ploegen die gelijkwaardig of zelfs beter zijn.

Volendam is na Cambuur de best voetballende ploeg van de competitie, NAC zal er dus iets anders tegenover moeten zetten dan technisch/tactisch voetbal.
Ik zou oprecht kiezen voor een 2 spitsen systeem, en zorgen dat de wedstrijd beslist gaat worden op kracht.
Tegen ploegen als Almere en Graafschap moet je dan als alles meezit in de finale weer kiezen voor voetbal. Aangezien die weer meer kracht hebben. Kortom zoek de zwakte van de tegenstander en leg deze bloot.

22   8  
Belgische Naccer

Helaas een kansloze missie, onder deze trainer...

Volendam is al kansloos. Want die zijn fit en tikken ons helemaal van het kastje van de muur. Is al bewezen dit seizoen.

Mocht je dan met veel geluk toch winnen. Door bijvoorbeeld een vrije trap van Van Hooijdonk, dan ga je er daarna op zeker uit, tegen Emmen of Willem 2. Die ploegen zijn veel sterker dan dit NAC van Steijn.

Dus dan begint volgend jaar het hele spel weer opnieuw en krijg je een herhaling van het afgelopen seizoen. Met een verdedigend NAC, tegen ploegjes als Dordrecht of Top Oss, of Jong Utrecht...man man man...Ik blijf hopen op een vroegtijdig vertrek van Manders en Steijn. Maar dat gaat gewoon niet gebeuren. Die hebben het samen goed voor elkaar en houden elkaar de hand boven het hoofd.

In 2023 met een nieuwe trainer en nieuwe spelers, maken we weer kans. Ik hoop dat Ton Lokhof de kans krijgt en dat er in 2023 een vechtmachine staat, zowel qua spelers als qua trainer.

En kan iemand in de tussentijd Steijn duidelijk maken, dat de trainings-intensiteit met een factor 2 omhoog moet!! Het kan toch niet zo zijn, dat je op dit niveau na 1 uur leeg bent man...kom op! Werk eens voor je geld!....onee...geen tijd...moet naar Ibiza...ik snap het....

12   1  
Voorwaarts

Volendam heeft van de week alle belangrijke spelers rust gegeven. Die zijn topfit en al een week gefocust op NAC.

Die komen met een plan het veld op en gaan de wedstrijd bij de strot proberen te grijpen. Aan Steijn de zaak om zijn team zo klaar te stomen dat ze die aanval pareren en Volendam slopen.

Ik zie t wel, zolang er een kans is hoop ik op promotie.

28   4  
Bertus

Met deze instelling en met deze spelers en vooral met deze trainer hebben we geen schijn van kans tegen Emmen en Willem 2 , die zijn conditioneel , tactisch en technisch een paar maten te groot.
Dat zou je nog op kunnen vangen door werklust en een goed uitgekiende tactiek maar het is een utopie om dat te verwachten van dit zootje ongeregeld en deze trainer.
De wedstrijd tegen Cambuur is het mooiste voorbeeld wat je kunt hebben, na 65 minuten geven ze op is de pijp leeg en laat vooral het middenveld het volkomen afweten.
In plaats van consolideren geven ze alles weg en laten ze elkaar in de stront zakken.
Fiorini en Elalouchi winnen geen duel meer, als ze dat al aangaan, laten hun man constant lopen waardoor de verdediging steeds tegen een meerderheid komt te staan, met als resultaat dat je in de laatste 10 minuten wordt afgeslacht.
Komt bij dat we een trainer hebben die de boel “ kapot “ wisselt door de verkeerde er uit te halen en de verkeerde te brengen.
Als je een 2-0 voorsprong moet verdedigen moet je degenen wisselen die hun man laten lopen en niet je vleugelspelers en je beste centrale verdediger, dan gooi je op het middenveld Azagari en Rösler er bij, maar deze maniakale trainer gaat twee buitenspelers voor twee buitenspelers wisselen waarvan er eentje nog meer balverlies lijdt dan de vorige en de andere doet gewoon niet mee.
Ik heb de indruk dat Steijn altijd een ander beeld heeft van de situatie dan de rest van Nederland, er is geen touw aan vast te knopen.
Schouten kan nog steeds geen man dekken, maakt nog steeds dezelfde kamikaze fouten , Steijn zag als enige niet aankomen dat Schouten rood ging krijgen, zeker met deze scheids die de kaart al trekt vóór de overtreding, dan doe je je werk als trainer niet goed.
En ik wil ons eerst nog wel eens van Volendam zien winnen , dat zie ik ook niet zomáár gebeuren.
Waar we volgend jaar ook spelen, Lokhoff zal een andere trainer moeten nemen en afscheid moeten nemen van het gros van deze mislukkelingen in het veld.
Het moet weer NAC worden , altijd een garantie voor spektakel maar hoe ver moeten we dan al niet terug op kleine oplevingen na onder Vreven en Hyballa.
NAC is gewoon NAC niet meer.

9   1  
sjef de gevulde koek

Je bent al 2 keer overklast door Volendam. Ik mag hopen dat je we van geleerd heb. Ik moet wel zeggen heb er weinig vertrouwen in als je ziet hoe wisselvallig wel zijn. Ik verwacht immers morgen ook ipv Azarkan. Of dit goed is weet ik niet. Hup NAC.

7   4  
Tip

Tactisch met Bertus eens. Inderdaad had Steijn Rosler en Azagari moeten inbrengen.
En wat mij betreft ook Jansen want die kan een bal vasthouden. Zeker voor een minuut of 20 prima voetballer.

Voor mij is de wedstrijd tegen volendam bepalend. Als je die wint kom je in feite in de finale in Emmen of Tilburg. Ik denk Tilburg.
De winnaar van die wedstrijd wint ook de echte finale 95% zeker.

In een finale heb je altijd een kans. Maar de spelers van NAC zullen dan echt moeten pieken en 90 minuten of meer vechten als leeuwen. Normaal zijn we kansloos, in een finale niet.

Maar eerst natuurlijk maar eens volendam.

10   9  
Han

KANSLOOS met Steijn als trainer!

8   2  
Brecht

De zwakte van Volendam ligt bij de verdediging. We moeten leren van de tactische fouten van vorige keer toen we weer eens op onze verdediging gingen leunen en op het middenveld de duels niet aangingen (El Allouchi). Vastzetten en bij de strot grijpen met versterkt middenveld graag deze keer. En dan maar hopen dat we rond 2/3 van de wedstrijd voldoende afstand hebben genomen omdat we daarna wel eens conditioneel in de problemen kunnen komen. En Adilehou deze keer niet wisselen eigenwijze Steijn!

7   0  
PietP

Volendam gaat een stuk fitter voor de dag komen dan ons. Die begonnen woensdag met 10 andere basisspelers dan normaal.
Deul, van de Ven, Kaars, Kasius, Mulattieri en Murkin hebben zelfs helemaal niet bij de selectie gezeten om ze rust te geven.

Maargoed, de bal is rond en het gaat maar over 1 wedstrijd.

We houden de moed erin.

HUP NAC!

10   2  
Braze

Probleem blijft dat NAC als het er op aankomt het af laat weten. Anders waren we al gepromoveerd geweest.

8   8  
von F

Steijn zit zaterdagavond nog op het vliegtuig naar ibiza om zijn 'welverdiende' vakantie te gaan vieren. Wat een schijtseizoen.

9   5  
Oosterhout

Zijn er morgen nog mensen die mee na stadion gaan

Alles of niets morgen

4   1  
zwampie

deze wedstrijden zijn onvoorspelbaar en zijn hetzelfde als een bekerwedstrijd alleen volgen deze heel snel op elkaar.
Hoe goed of slecht je ook bent, er is elke keer maar een wedstrijd die je door moet komen en in de beker zie je ook amateurs van een kkd club winnen en zelfs komt het voor van een eredivisie club
dus alles ligt open.

9   3  
sjef de gevulde koek@oosterhout

Zeker word wat georganiseerd voor de spelers uiteraard met vuurwerk

6   3  
Bart

Hoelaat aanwezig bij het stadion morgen?

3   3  
Oosterhout

Hoe laat morgen @Sjef

3   2  
NAC4Ever

@BRAZE
Zoals thuis tegen De Graafschap?
We kunnen het wel, nu hopen dat het ook gaat gebeuren.

5   11  
Sjors

NAC absoluut favoriet voor deze zwakke nacompetitie!

De KKD ploegen zijn zeer beperkt.
Emmen/W2 kwetsbaar in de breedte..

NAC duurtste en grootste selectie! Individueel ook meeste kwaliteiten

4   3  
Theoden King

Vroeger werd volendam de "op en neer" genoemd, maar inmiddels zitten ze al sinds 2010 in de eerste divisie. Ook zij zullen erop gebrand zijn eindelijk weer eens met de grote jongens in de ere mee te mogen doen.

Gezien het tweeluik dit seizoen, is volendam domweg de beter voetballende ploeg. Ik zie ons echt niet zomaar winnen.

Ben trouwens ook benieuwd of DGS zich nog kan opladen voor de plee-offs. Kunnen zomaar door roda weggetikt worden zaterdag.

5   0  
Vrouwke

Het gaat een heel lastig verhaal worden. Ik hoop dat ze van de vorige wedstrijden geleerd hebben tegen Volendam. Zet Adilehou op die Italiaanse spits van hun. Die maakt ze makkelijk. Verdedigend is Volendam het zwakst daar moet je gebruik van maken. De eventuele 2e ronde zal zijn tegen Emmen. Willem 2 heeft het in eigen hand als die gewoon winnen zijn ze er. Emmen is natuurlijk een veel betere ploeg dan welke ploeg dan ook uit de kkd maar de play offs blijven zo iets onvoorspelbaars

2   3  
Toontje

Voor zaterdag zie ik nog wel mogelijkheden al was de overwinning thuis tegen Voldendam erg geflatteerd. Voor hetzelfde geld verliezen we die pot. En uit hadden we niets, maar dan ook niets in te brnegen

Toch hoop voor morgen, maar dan volgen 1 (waarschijnlijk al geen 2) uitwedstrijden waarin we vrij kansloos zijn.

We hebben geen vol stadion wat ons elftal (denk aan NAC - NEC 2017) ons elftal ondersteunt op moeilijke momenten.

succes...maar ik hoop dat ik er naast zit

5   8  
Scheppioni

Ik zie het morgen niet echt gebeuren wanneer ik rieeel ben al hoop ik het natuurlijk altijd, ik denk wel wanneer we morgen volendam zouden verslaan, is het nog nie zo verkeerd om naar stilburg te moeten, de stillems voetballen in stilburg zwakker wanneer ze zelf moeten maar nogmaals Jonk is een enorme voetballende tacticus, het tegenovergestelde van die trainer van ons !

6   2  
Krenk

@Sjors

Ik vermoed dat jij dit seizoen heel weinig wedstrijden van NAC hebt gezien.

1   2  
Noord Mokumse NAC'er

@ iemand die kan helpen.

Ik zou me graag registreren bij Unibet. Maar je kan geen Nederland kiezen. Wie weet hoe dit werkt?

NAC wint namelijk de play-offs.

Hup NAC!

7   1  
LE

Hoelaat stadion morgen ??

1   0  
Dutchbird

@krenk
Ik heb alle ESPN-ontmoetingen van NAC gezien, maar daar zaten niet zoveel echte wedstrijden van NAC bij.

5   8  
Ome Cor

Zaterdag ben ik voor één enkele keer in m'n leven even voor...(ik zal het zachtjes zeggen)... Roda.

Voor wat betreft de kansen van NAC schat ik het 50-50 in. Ik zie ons zeker niet als de grote favoriet.
De vraag blijft verder of je als nummer 5 wel moet willen promoveren....

10   2  
Ivo

Iedereen heeft het hier al over de halve finale tegen Emmen of Willem 2, maar ik vrees dat we al sneuvelen tegen Volendam. Die spelen fris en aanvallend voetbal, en wie meer kansen creeert scoort in de regel ook vaker.

Volendam is in vorm terwijl NAC toch een tik heeft gekregen tegen Cambuur en conditioneel zwak is. Als het uitdraait op verlengingen ziet het er helemaal slecht uit.

5   7  
Bas

Analyse nacompetitie:

Nr 8 Roda: zeer zwakke defensie
Nr 7 Volendam: jeugdteam dat wel wil voetballen
Nr 6 Nec: chaos en verval
Nr 5 NAC: veel vedettes, dure huishouding, had in top-2 moeten eindigen
Nr 4 Almere: willen wel maar kunnen niet
Nr 3 Graafschap: betonvoetbal
Willem 2: wisselvallig en kleine kern
Emmen: leeft nog als wonder, waar NAC jaar geleden nog van won in de beker

NAC favoriet nummer 1

7   1  
Meej

Wordt er nog iets georganiseerd morgen ! Spelers een hart onder de riem steken... begint toch wel te kriebelen of nie dan ? Gas eroppppppp

1   0  
MdH

Zoals iedereen hier, heb ik mijn verwachtingen.

Ik verwacht dat Volendam de bovenhand grijpt qua balcontrole, en dat ze voetballend door NAC's linies proberen te komen. Daartegen verwacht ik dat NAC zich laat inzakken en zichzelf ingraaft, loerend op uitbreek kansen en counters. Malone enz. zijn niet erg mobiel, maar als er minder ruimte is hoef je niet zoveel te lopen - dus met die gedachten is het geen fout systeem.

Mijn verwachting is dat deze wedstrijd goed komt voor NAC tegen de jonge en minder ervaren ploeg van Jonk.

Jammer, want op dit soort voetbal zit geen NAC supporter te wachten. Gelukkig, want we pakken de winst.

Ik hoop oprecht dat we de twee potten daarna ook winnen maar heb daar een zwaar hoofd in. We zullen zien!

HUP NAC!

2   2  
f4ratje

@bas

je kan iedereen zn zwakke plekken opnoemen en NAC als no.1 favoriet beschouwen maar ik denk dat het wat genuanceerder ligt.

Ik denk niet dat NAC aan het langste eind gaat trekken, niet pessimistisch maar meer realistisch. Op welke basis zou NAC nu wel presteren? Nee gaat em niet worden, maar laat me graag verrassen.

Het missen van Bilate kan ons nog wel eens gaan opbreken. Heeft toch enkele belangrijke goals gemaakt en met hem erbij waren we wellicht 2e geworden. Laten we hopen dat Sydney beslissend gaat zijn. Ik verwacht dat Mounir en Haye de kar gaan trekken.

3   0  
Kowet

Succes de komende wedstrijden. Wat zou het mooi zijn als ook jullie het alsnog redden. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Kijk naar ons...
Drie prachtige volksclubs die promoveren naar de Eredivisie...ik hoop erop!
Hup NAC!!

Laad alle berichten na dit bericht in