Wij gaan niet opzij

De promotierace: NAC op het vinkentouw

Italo

De komende weken zullen we via deze rubriek, de promotierace, ons licht laten schijnen op de ontbrande promotiestrijd. Of het nu gaat om plaats twee of de mogelijke tegenstanders in de play-offs; alles komt voorbij.

De interessante 33e speelronde van de Keuken Kampioen Divisie, vorige week, leerde ons de volgende vier zaken: De Graafschap heeft veruit de beste papieren als het gaat om directe promotie, Go Ahead Eagles kan zich opmaken voor de play-offs, Almere City is haar wisselvalligheid niet kwijt en NAC blijft tot slot stug op het vinkentouw zitten.

De Graafschap

Op zondagmiddag boekte De Graafschap een extreem belangrijke overwinning op directe concurrent Go Ahead Eagles. Het duel was een soort harmonica-wedstrijd: Bij een nederlaag van de Superboeren kwamen alle ploegen zo ongeveer naast elkaar te staan op de ranglijst. Het kwartje viel echter de andere kant op. Door de overwinning van de thuisploeg is er inmiddels een gat van acht punten ontstaan tussen hen en de Eagles.

Trainer Mike Snoei heeft de schaapjes echter zeker nog niet op het droge. De trainer wisselt wekelijks in zijn opstelling en is duidelijk zoekende. De ploeg is enigszins vergelijkbaar met NAC: Voetballend houdt het niet over, maar op basis van ervaring en karakter komt de ploeg een heel eind.

Op maandagavond (19 april) komt De Graafschap als laatste ploeg in actie tijdens speelronde 34. Tegenstander is Jong PSV. De beloftenploeg draait uitstekend. In de laatste vijf duels werden liefst dertien punten gehaald. Alleen het duel met Excelsior (0-0) werd niet gewonnen. Hierna treft De Graafschap nog Almere City (thuis), Cambuur (uit), Jong Ajax (uit) en Helmond Sport (thuis). Saillant is dat, zo als de stand er nu voorstaat, koploper Cambuur uitgerekend tegen De Graafschap haar kampioenswedstrijd speelt. Mocht het gat tussen beide ploegen in de komende week groter worden, kan Cambuur een week eerder de titel al binnenhalen.

Almere City

Met nog een lastig programma voor de boeg, was Telstar-thuis een wedstrijd waarin Almere City in ieder geval de drie punten moest binnenhalen. In minuut 94 wist Radinio Balker uiteindelijk een dikverdiend punt uit het vuur te slepen tegen een stug Telstar. De puntendeling zorgt er wel voor dat Almere City onverwachte schade opliep in de strijd om plaats twee.

Na het ontslag van trainer Ole Tobiasen leek de wind gedraaid in Almere. Na drie overwinningen op rij is de klad er echter toch weer ingekomen. De laatste vier duels leverde de ambitieuze club nog maar vijf punten op. Het zorgt ervoor dat de ploeg geen misstap meer mag maken in de resterende duels.

En dat wordt een zeer lastige opgave. Aanstaande zaterdag gaat Almere City namelijk op bezoek bij Go Ahead Eagles. Een week later wacht de titanenstrijd tegen De Graafschap. Dat kan, afhankelijk van de resultaten van komende speelronde, een clash van jewelste worden. Hierna speelt Almere City nog tegen de beloftes van Ajax (thuis), FC Utrecht (uit) en PSV (thuis). Komt Almere City de komende twee duels zonder kleerscheuren door, ziet de wereld er ineens een heel stuk anders uit. De ploeg heeft de tweede plaats in dat geval volledig in eigen hand.

NAC

Ondertussen klampt NAC ook nog altijd stevig aan bij die bovenste plaatsen. De achterstand op De Graafschap (vier punten) is overbrugbaar, maar dan moeten wel alle resterende wedstrijden gewonnen worden. In eigen huis mocht de ploeg tegen Jong FC Utrecht dan ook geen uitglijder maken. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een moeizame, maar verdiende 3-1 overwinning. NAC houdt daarmee zicht op plaats twee, maar is inmiddels wel een outsider.

De ploeg mag de komende weken bewijzen dat het iets te zoeken heeft in de Eredivisie. Ook het programma van NAC liegt er namelijk niet om. Op vrijdagavond wacht een heuse krachtmeting met Roda JC. Die ploeg zal vol voor de overwinning spelen, omdat het graag nog een plaatsje wil stijgen op de ranglijst. Hoewel de kans klein lijkt, bestaat de mogelijkheid dat de nummer acht van de ranglijst namelijk niet deelneemt aan de play-offs. Dat is het geval wanneer de laatste periode wordt gewonnen door bijvoorbeeld TOP Oss of Helmond Sport (twee ploegen die daar nog kans op maken).

Mocht NAC het duel met Roda zonder kleerscheuren doorkomen, kan het zomaar weer helemaal meedoen in de strijd om plaats twee. In de laatste vijf speelrondes leed namelijk steeds óf Almere City óf De Graafschap puntenverlies (of allebei).

Voor NAC staat verder dit seizoen nog wedstrijden tegen uitgespeelde ploegen op het programma: Excelsior (thuis), NEC (uit), MVV (thuis) en SC Cambuur (uit). Dat een ploeg is uitgespeeld hoeft zeker geen voordeel te zijn. Vrijuit spelende ploegen zonder druk komen doorgaans prima voor de dag.

Play-off plaatsen

De (sub)top van de Keuken Kampioen Divisie is inmiddels ruimschoots bekend. NEC en Go Ahead Eagles zijn de eerste ploegen die zich kunnen voorbereiden op dit toetje. Van het drietal De Graafschap, Almere City en NAC zullen daar zich nog eens twee ploegen bij voegen. FC Volendam en Roda JC gaan onderling uitmaken wie als zevende eindigt en zich daarmee ook verzekert van een plaatsje in de nacompetitie. In theorie kan de uiteindelijke nummer 8 nog buiten de boot vallen. Dit gebeurt wanneer de laatste periode wordt gewonnen door een club die niet in de top-8 van de ranglijst staat. Alleen TOP Oss en Helmond Sport lijken nog roet in het eten van de nummer acht te kunnen gooien.

Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
NAC - Excelsior uur later 9 reacties
Terug naar overzicht
75 Reacties
81   7  
Messiaans

De realist in mij zegt; het wordt ongelofelijk moeilijk (te beginnen vrijdag), en verwacht dat we ons dan ook op mogen maken voor de play offs. Ik verwacht sowieso eigenlijk dat binnen 2 weken de knikkers (virtueel) verdeeld zijn.

De optimist in mij zegt: Gvd wat zou het lekker zijn zeg als je sws de komende 2 wedstrijden 6 punten pakken, wat ziet de wereld er dan schitterend uit...... !

31   53  
Ernie

Kans op promotie is sowieso minimaal. En misschien is het we beter dat we niet promoveren.

40   56  
Bart

Forget it!

Grootste oorzaak: Verkeerde keuzes Steijn!

81   7  
Messiaans

De realist in mij zegt; het wordt ongelofelijk moeilijk (te beginnen vrijdag), en verwacht dat we ons dan ook op mogen maken voor de play offs. Ik verwacht sowieso eigenlijk dat binnen 2 weken de knikkers (virtueel) verdeeld zijn.

De optimist in mij zegt: Gvd wat zou het lekker zijn zeg als je sws de komende 2 wedstrijden 6 punten pakken, wat ziet de wereld er dan schitterend uit...... !

21   6  
PietP

Ik vraag me hardop af of het niet beter is om al 3 wedstrijden voor het einde te weten dat we veroordeeld zijn tot de playoffs. Dan hebben we nog een paar wedstijden om in de rust daarna toe te werken.
Als het spannend blijft tot de laatste wedstrijd en je dan vol in de teleurstelling 3 dagen later je eerste playoff wedstrijd moet spelel, zie ik het somber in.

Dus nu gelijk 6 punten pakken en de hoop levend houden, of keihard eraf en je opmaken voor de playoffs.

HUP NAC!

19   54  
Bubba

bn de stem gegenpressing Met van as:....

Wat een arrogante onbetrouwbare autoverkoper die Van As!
Gaat ie gewoon zijn Haagse vriendjes te mooi voordoen...

En dat ie de hele week belt met Manders... Van As heeft waarschijnlijk Manders aanbevolen bij de aandeelhouders om vervolgens de hele Haagse clan binnen te loodsen!

Bij ADO overschreden Manders en Van As het budget. Bij nac wordt er nu veel te veel uitgegeven aan veel te veel spelers..
Let op, binnenkort ook Roda in de financiële problemen

25   41  
PimPeek heeft recht van spreken na zoveel jaar Nac!!
Gelukkig hebben we nog mensen in Breda die het wanbeleid zien gebeuren en dat aan de kaak stellen nu het nog kan...

Manders, Steijn, De Graaf, Schoenmaker en nu ook nog een Haagse videoman in Zundert...

Wanneer grijpt de RvC eens in. Want zo promoveer je wel, maar de komende 5 jaar ben je technisch en financieel de pineut als nac zijnde

21   14  
Hanssie

Heb hem ook geluisterd

Wel heel doorzichtig wat die Van As wil: Bredase werknemers of iconen beledigen en via een grote Haagse clan (blijkbaar door hemzelf weggezet) ook Lokhoff het werk onmogelijk maken om uiteindelijk zelf die troon weer te gaan bestijgen!

26   5  
Tip

Als NAC bij roda punten verspeelt is het over. Ben benieuwd naar de opstelling.

5   2  
Perino

As Vrijdag zal Nac zich moeten manifesteren en zullen ze Roda JC van zich af moeten houden , ook zij kunnen zich geen misstap veroorloven dit tav de nacompetitie die Roda JC dreigt te missen als ze punten laten liggen.
Gezien de prestaties van Nac de afgelopen weken , de wisselvallige houding , en het punten verlies , wordt het erg moeilijk verwacht ik , of ................... krijgen we een wederopstanding !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

9   38  
Doetinchemmer

@;We; De graafschap krijgen Almere thuis in Doetinchem en dus GEEN uitwedstrijd zoals hier boven word vermeld.. ik zei het meteen al, ;We; worden 2e.. Nac 3e. Denk wel dat Nac in nacompetitie het kan redden tegen een Vvv Rkc Emmen, geen van deze 3 hoogvliegers. Maar een KKd met een Nac en de graafschap en den haag en cambuur etc was ook leuk geweest.

15   10  
Ivo

Ik heb Go Ahead nog niet uitgevlakt. Heel sterk na de winterstop.

Leuk zo'n rubriek, maar als we vrijdag verliezen van Roda is het gewoon klaar en worden het de playoffs. Maximaal 3 wedstrijden die we alle 3 moeten winnen. Iets wat tegen redelijke tegenstanders dit seizoen nog niet gelukt is.

15   18  
Henri

Interviews met Peek en Van As geven aan dat er achter de coulissen zaken spelen. De komst van TL heeft de Haagse enclave onrustig gemaakt. Het elkaar afdekken kan niet meer. En misschien wordt de RVC, die dit alles maar weer eens heeft laten gebeuren nu eindelijk ook eens wakker. Interessante vraag is waarom heeft Manders TL binnen gehaald, terwijl hij dit eigenlijk helemaal niet wilde cq wil. Welke kracht(en) op de achtergrond heeft hem er toe gedwongen? Het is te hopen dat Ton snel schoonschip maakt op voetbaltechnisch vlak. TD en hoofdtrainer moeten elkaar naadloos aanvullen en vertrouwen. Zoniet, verwacht dan ook geen positieve resultaten.

18   32  
N1912

Bijzonder dat vrijwel alle kritische reacties in dit topic diep in de min staan qua duimpjes. Zou best interessant zijn om IP-adres van desbetreffende minnetjes in te kunnen zien, dan ben ik benieuwd hoeveel daarvan er afkomstig zijn uit de Stadionstraat en omgeving Den Haag.

Wat betreft de promotiekansen, mijns inziens is het echt koffiedik kijken. Per speelronde gaat vorm van de dag beslissend zijn. Zowel NAC als alle concurrenten kunnen op een goede dag een overtuigende overwinning boeken, terwijl ze op een slechte dag in eigen huis van Dordrecht verliezen.

60   19  
Voske

Manmanman. We staan op een plaats waar we nog volop kans hebben direct te promoveren. Toch vinden het bekende setje internet-supporters dat het BSR-forum heeft gekaapt het nodig een partijtje onrust te gaan stoken met compleet ongefundeerde aannames. Lekker jongens. Jullie hebben je steentje weer goed bijgedragen dit seizoen.

Blij als ik volgens seizoen weer met echte NAC-supporters op de tribune zit. Zeiken als er wat valt te zeiken. Maar juist ook vol achter je club staan als ze dat het hardste nodig hebben.

Hup NAC

28   18  
Stan

Ook hier zijn de complotdenkers actief. Zulke mensen neem ik in ieder geval niet serieus.

22   2  
NACORAKEL

Het voetbal mag dan niet geod zijn, niemand wil graag tegen dit NAC voetballen. Daarom gaan wij lang meedoen, om de tweede plaats of in de nacompetitie.

16   0  
DunErwt

Kan realistisch lullen of wat dan ook maar de schreeuw HUP NAC vanuit mn hart is groter dan het realisme.

6   27  
Rubenac

@Stan

Wat is de definitie van een complot denken in jou eigen bewoording?!

20   1  
Boxer

Heb de podcast met van As ook beluisterd.
Het enige waar ik hem echt in geloof is dat hij NAC nog steeds een warm hart toe draagt.

Heeft Roda volgend jaar geen nieuwe trainer nodig?

17   10  
Lamington

Doetinchemmer blijkt een anagram van varkensanus te zijn..

😃🤘🏻👍🏼

16   1  
Voske

@IVO

Volgens mij hebben we toch echt van de huidige nummer twee en nummer drie gewonnen. Pas geleden nog zelfs.

24   7  
Gampel

Rechtstreekse promotie kun je vergeten. Zowel NAC als DgS als Almere zullen heus nog wel wat puntjes verspelen alleen moeten het er bij die laatste twee meer zijn dan bij ons.
Misschien dat OK kan beloven dat half friesland (dunbevolkt) komend jaar gratis mag komen tanken en kun je die punten bijschrijven maar het begint al tegen Roda. Ondanks dat de (financiele) teringzooi daar nog groter is dan bij ons strijden ook zij nog steeds voor promotie. Het halen van de playoffs is daar op dit moment het hoogst haalbare en een punt of paar punten tegen NAC zijn zeker welkom. Zij zitten in een lekkere flow en wij gaan het daar op deze manier zeker niet winnen.
Blijft over de play-offs...
Steijn heeft dus een kleine maand de tijd om deze selectie om te toveren van 'het doet maar wat' (zie eerder een prima analyse op deze site) tot een vechtmachine. Haha en nog eens haha, dat gaat gewoon niet gebeuren. We spelen komend jaar weer gewoon kkd en dat mag je Steijn tot in de lengte der dagen aanrekenen.
Als je met deze selectie niet strijd om plek één of twee doe je echt iets niet goed, een selectie die hij ook nog eens grotendeels zelf heeft mogen samenstellen. Steijn is gewoon een slechte trainer/coach die in de kkd niets te zoeken heeft bij een club die strijd voor promotie. Hij heeft vanaf balbezit op het middenveld en vanaf daar verder geen idee hoe en wat.
Een geweldige keeper en wat geluk houden hem nog in het zadel maar hij levert uiteindelijk wel een wanprestatie eerste klas.
Z'n verkeerde keuzes zijn legio, overduidelijk en al vaker hier op de site besproken. Nee, we zijn zeker niet allemaal bondscoaches in de dop maar de fouten die Steijn maakt ziet een eerstejaars ALO student nog.
Ergo... gaan we dit jaar promoveren... Nee!
aan wie hebben we dat te danken... Maurice Steijn!
mogen we hem daarop afrekenen... wel degelijk, gezien z'n budget en zijn vrije hand ging er daar iets niet goed.

9   3  
De Horzel

Ik vrees en denk dat het na vrijdag al klaar is voor NAC. We gaan natuurlijk niet winnen tegen een team dat best lekker draait, aangezien we niet eens kansen kunnen creëeren. Maar zoals hierboven al meer wordt vermeld.. misschien niet eens zo erg. Dan is het duidelijk dat we voor de play offs gaan. En als ik terugdenk aan de promotiewedstrijden tegen nec... dat seizoen waren we ook echt wel matig hoor. Maar er begon ineens iets te leven. En eigenlijk pas na die goal van dessert in Breda.. Dessers en de rest werden in een laar wedstrijden ineens helden. Het kan dus nog heel snel gaan op het einde. Benieuwd wie dit jaar onze held gaat worden!!

18   7  
Belgische Naccer

Laat gaan die droom...

Gaat niet gebeuren onder deze trainer!

1   20  
Ernie

Onder geen enkele trainer.

12   4  
Geraldo

Look on the bright side;

Het is 14 april 2021. We worden óf stiekem toch 2e of mogen ons opmaken voor een verlenging van de competitie met kans op promotie. Er zijn jaren geweest dat we er beroerder voorstonden op 14 april.

29   12  
Belgische Naccer

@ Ernie

Jawel!

Met Hyballa waren we gepromoveerd. Maar dat mag je hier niet zeggen. Die had ook gewoon de Spanjaarden gehouden en geen Haagse bejaarden gehaald.
Inmiddels zijn we ingehaald door de harde waarheid.

Morgen weer lekker Malone en Maria in de basis...en geen van Hooijdonk. Dan kan na morgen de focus meteen op de playoffs. Maar waarschijnlijk staan in de playoffs ook gewoon Malone en Maria erin en geen van Hooijdonk, en is de afloop hetzelfde als morgenavond...of zoals tegen Volendam en GoAhead.

Ik kan dat voetbal onder Steijn en zijn opstellingen niet meer serieus nemen helaas.

Ik hoop op een wonder! Hup NAC!

2   6  
Pikkie

@belgische naccer,

Morgen ?

7   0  
NAC4Ever

@PIETP
Eens, de race om directe promotie kan een goede voorbereiding op eventuele play-offs in de weg staan.
Maar zolang je een kans hebt moet je natuurlijk gaan voor directe promotie.

10   3  
Tip

Wie zal het zeggen ? Ik denk dat Manders van NAC een normale goeie organisatie wil maken. Want gek is hij ook bepaald niet. Of dat gaat lukken is weer het volgend verhaal. In een normale organisatie gaan Steijn en TL , in de huidige situatie, samen met een kop koffie een uurtje praten over de volgens hun beste opstelling en tactiek. En dan rolt er iets anders uit denk ik dan de laatste weken het geval is. En als dat gebeurt heb ik nog best hoop. We hebben best voor de keuken goeie spelers. Uiteraard gaan we die tweede plaats normaal gesproken niet pakken. 4 Punten overbruggen is erg veel, te veel vrees ik. Maar waarom zou er in de nacompetitie geen ploeg kunnen staan die er weer in gelooft ? Ik vind eerlijk gezegd de onderste ereploegen buiten ADO wel goed ballen. Als je Emmen de laatste weken ziet... Respect ! Dus makkelijk wordt het sowieso niet.

5   4  
Scheppioni

Hopen maar vrijdag !!!
Meer dan ooit ......

7   1  
Jeroen van de Meeberg

Ik denk dat het nacompetitie wordt
We hebben inmiddels te veel punten verspeeld, en te weinig geprofiteerd.
En bovendien nog 2 hele lastige uitwedstrijden. (Roda en NEC)
Als we inderdaad alle 5 de wedstrijden winnen heb je nog kans.
Maar dan nog ben je afhangkelijk wat de concurrentie doet.

25   5  
Kipiani

Wie gebruikt wie en waarom ? Agenda ? Wie laat zich door wie voor het karretje spannen. Wie stookt bewust, hoopt op nog meer rottigheid ?
Namen: Peek, van As, de mannetjes van de Stem. Manders.
Wie zit hierachter en waarom ? Hier zit een idee achter.
Dit is niet leuk meer jongens. Om te janken dat het met onze club weer zo moet gaan omdat we misschien (!!!!) wel niet promoveren.
Normaal is het zo dat niemand belangrijker is dan de club NAC. Toch...?
Maar hier is iedereen en ieder clubje belangrijker dan NAC.
De klap is de definitieve duw in het ravijn.
Waarom ? Waarom ?
De feiten en objectief en niet de waan van de dag.

7   23  
Rubenac

Teveel belangrijke blessures vrijdag.
Schriftelijk af doen maar,evenals het seizoen.

10   6  
Wanny

@ Belgische Naccer

Je mag best zeggen dat we onder Hyballa gepromoveerd zouden zijn. Is ook makkelijk om dat te zeggen, want we zullen het nooit weten.

Hyballa heeft zich blijkbaar onmogelijk gemaakt en is geen trainer meer van ons NAC. Gepasseerd station.

Wat betreft de Spanjaarden. Gelukkig zijn we van Monsalve en Noblejas af, die waren meer geblesseerd dan beschikbaar. Riera blijft jammer, die was vorig seizoen best goed en dit seizoen bakte hij er weinig meer van. Misschien toch de impact van een potentiele transfer terug naar huis.

14   3  
Marco

Ben de stem: Jeffrey van as werkt bij Roda en helpt nac met openstaande vacatures

Deze man is wel heel erg vol van zichzelf!
Waarom bakte hij er bij ADO niks van? Ja, oude spelers halen. Daar bloeden ze nog voor in Den Haag...

10   4  
Cor

Ja joh!!... Van As weet alles beter.
Heeft bijna de hele technische staf blijkbaar mogen samenstellen in ons Breda... Absurd!

NAC staat 4e, ondanks een brede en kostbare selectie.
Roda staat 8e...

Rustaaaagh

14   5  
Wanny

Laat Jeffrey zich lekker met Roda bemoeien. De laatste keer dat ie hier actief was, gingen we failliet.

Ton is nu binnen, dus we hebben de adviezen van Van As niet meer nodig.

8   2  
since1912

Iets zegt me dat de wedstrijd tegen Roda het kantelpunt gaat worden. Win je daar dan ga je het gewoon redden! Zo niet, dan vrees ik dat het gedaan is...

11   4  
Hugo

Podcastje gegenpressing vAs version ook geluisterd. En ik vond ´m eigenlijk even ontluisterend als die met Peek. Éen ding benoemde van As wel waar ik het mee eens was (overigens vreemd dat je als TD van Roda in een NAC podcast je liefde voor NAC bespreekt). John Peek had namelijk gewoon een borrel moeten gaan drinken met Manders en in gesprek moeten gaan over zijn zorgen die hij heeft mbt het beleid wat er gevoerd wordt. Dit had als twee volwassen kerels, binnenskamers moeten worden besproken ipv je onvrede uiten in een podcast van het regionale dagblad. De aflevering met vAs is hier weer een (tegen)reactie op. Die uiteraard volledig het tegenovergestelde is wat Peek zegt.Hup NAC. Hup Ton Lokhoff!

6   6  
BREDA 1965

Ik begrijp de kritiek niet goed op Peek en Van As,die zeggen gewoon hun mening over mm en ms.Men kan beter kritiek hebben op die zg journalistjes van de stem,die alles aangrijpen om een relletje te veroorzaken bij NAC.Het mooie hieraan is..het zijn allemaal NACsupporters,ieder op zijn eigen manier...

12   5  
Wanny

@ BREDA 1965

Waarom moet je als oud-voorzitter en oud-werknemer je mening geven in de pers over hoe het nu gaat bij NAC?

14   2  
Baosje

vrijdag gaan we er gewoon keihard af in Kerkrade ... ik verwacht een 3-1 of 4-1 nederlaag

we kunnen ons daarna definitief op gaan maken voor de NACompetitie

en met héél véél geluk is dan alles mogelijk.. maar directie promotie gaat echt niet meer lukken

4   1  
BREDA 1965

Wanny,ik denk dat beide heren nog graag bij NAC hadden willen zitten,omdat ze ,in hun ogen het uitstekend deden,en NAC niet zonder hun kan.De stem had Peek geen ruimte moeten geven,en dus de reactie van Van As ook niet.Ik zie het een beetje als ons supporters,ieder geeft zijn mening op BSR,maar ook op de tribune,en die meningen zijn nooit hetzelfde

5   0  
Freek

Dat de RvC het zover heeft laten komen joh, dat een blufkees die ergens anders werkt zo maar 10 functionarissen wegzet bij onze club....

Waanzinnig dit!

11   3  
Nico

Zelf is die van As wel heel gefrustreerd dat hij zelf geen TD is geworden!!

Alle steun voor onze Ton, waarvan Van As zegt dat Ton slechts een trainer is. Manders zei over Ton: vent met laarzen in de blubber...

Wegwezen, al die Hagenezen!!

3   1  
Wanny

@ BREDA 1965

Verschil is wel dat mijn mening niet echt terzake doet. Terwijl de opinie van een man met de statuur van Peek veel impact heeft.

2   0  
Wanny

@ Freek

In het artikel spreekt Van As zichzelf een beetje tegen. Eerst doet ie het voorkomen alsof hij uit zichzelf allerlei mensen aandraagt bij NAC.

Verderop staat dat ie zijn mening geeft, als de leiding van NAC hem vraagt wat ie van potentiele nieuwe werknemers vindt.

Dat is nogal een groot verschil.

5   1  
BREDA 1965

@ Wanny,helemaal mee eens.Daarom vind ik de stem in deze de schuldige,zij hebben als krant een groot bereik,en soms maken ze daar bewust misbruik van,betreffende NAC

8   6  
Maarten

Dat ie zijn zooitje lekker in Kerkrade houdt die Haagse plofkop. We moesten je niet, we willen je niet en in de toekomst blijf je ver weg bij NAC.

Ga de boel ergens anders verzieken man, Kees Luijckx 3.0 met een netwerk van een telefoonklapper.

1   0  
nb.vos

Ik vind een dergelijke actie zoals deze voorafgaand aan De Graafschap thuis mooi! Natuurlijk hoef dit niet en weten de spelers zelf ook wel waar het om draait!

Toch zijn dit wel de wedstrijden vooral zo uitwedstrijd tegen een Roda terwijl tegelijkertijd GAE tegen Almere & Jong PSV (boven aan periode op moment) tegen de Graafschap speelt een goed moment om toch iets te laten zien vanuit de supporters.

Wellicht klein groepje met een mooi spandoek langs de route of een linie fakkels langs de snelweg?

14   5  
Maarten

Betreft Manders, na de tijd verstrekt zie je toch scheuren beginnen te ontstaan in zijn kunde. Laat zijn oren hangen naar de algehele opinie zonder maar ook zelf iets fatsoenlijke te bewerkstelligen. Hoe is t mogelijk dat je Accord gaat met een Maatsen, Marie??? CV liegt niet hoor.

En dan de ambitie uitspreken betreft nieuw stadion. Rot toch op man, kwatser. Ga in je eigen termijn iets fatsoenlijke neerzetten. Zorg dat je in de eredivisie komt en zorg voor zwarte cijfers. Haagse bluf hebben we hier een broertje dood aan. Ga dat lekker bewaren in t Westland!

0   6  
Wanny

@ Maarten

Daar is een directeur toch juist voor, om de langere termijn ook in de gaten te houden?

Als elke directeur alleen maar zou kijken naar ontwikkelingen binnen zijn eigen diensttermijn, dan wordt er dus nooit werk gemaakt van een nieuw stadion.

5   0  
Maarten

@ Wanny,

Je moet haalbare doelen eerst halen. Eerst een nieuw stadion en dan oja, nu nog eredivisie.

Zwarte cijfers door transfers, opleiden, sponsoring. Een nieuw stadion ligt zeer zeker niet op korte termijn. Promoveren is al moeilijk zat

8   1  
The Cosmic Gate

Ik vrees dat het niet meer gaat lukken hoor. Sowieso is het "des NACs" om er niet te staan als het moet. Dit is ook dit seizoen weer gebleken.
Met dit bagger voetbal hebben we eigenlijk ook niks in de play-offs te zoeken, en zijn we kanonnenvoer voor elke tegenstander. En als we ook eerlijk moeten zijn dan hebben we het eigenlijk ook niet verdiend .
Waarmee ik niet wil zeggen dat andere ploegen het wel hebben verdiend (los van Cambuur), en ik niet minder blij zal zijn enz .

3   1  
RichardPraha

We gaan gewoon de Playoffs in simpel.

En met een pure resultaattrainer als Steijn zou dat nadeel weleens een voordeel kunnen zijn.

Toen we onder Vreven de Playoffs in gingen was het ook in de weken ervoor kommer en kwel, het was zelfs een wonder dat NEC niet scoorde voor die legendarische goal van Dessers en opeens alles veranderde....

11   1  
Geelzwartwit

Al die interviews met mensen uit het verleden boeien mij niet zo.
Het gaat om het heden. En daarin boeit het me wel dat Steijn de spelers laat spelen zoals de spelers zelf het liefst spelen. En dat spel wat ze zelf het liefste spelen lijkt nergens op. En Steijn laat het ze toch spelen want tsja aanvallender hebben we al eens geprobeerd en dat werkte ook niet.

Geprobeerd.....

Precies waar het fout zit.
Systemen erin hameren eindeloos op trainen en bijslijpen. Niks spelers die graag zus of zo willen spelen want ik geloof nooit dat 23 spelers allemaal hetzelfde willen spelen en daarnaast ze zijn geen Messi ofzo.

Als je door alle kritieken heen leest grof of netjes het komt allemaal op hetzelfde neer. De supporters en oud spelers enz enz willen alleen maar een herkenbaar en strijdbaar NAC zien wat speelt om te winnen.

Men veerde op omdat Weijs er in ene par wedstrijden meer systeem en technischer verzorgde spel in kreeg
Men veerde op omdat Hyballa er in een paar wedstrijden een herkenbaar systeem en Speelwijze in kreeg.

En voor de oudjes... De succesvolle periode van Spelbos was ook gebaseerd op heel herkenbaar strijdbaar voetbal.

Het is allemaal niet zo moeilijk bij Nac hoor. Als je de kern maar weet.

11   4  
Fritske d'n Olifant

Het zou echt een brevet van onvermogen zijn als NAC/Manders zich door Van As van alles heeft aan laten smeren afgelopen zomer. Zou Jeffrey zijn "beste vriend" John Karelse ook hebben aanbevolen? Daarnaast vind ik het absurd dat men voor Lex jr. Van As opbelt terwijl er al een hoofdscout is die ook nog eens met hem moet werken. Overigens vraag ik me af wat Roda JC hier van vindt. Of zien zij ook wel dat Van As met zijn adviezen een concurrent eerder naar de klote helpt dan een helpende hand biedt?

11   4  
Braze

Van As werkt bij een directe concurrent van NAC.
Als hij echt de NAC directie adviseert moet het Roda Bestuur hem onmiddelijk ontslaan.
Als de NAC directie zich door hem laat adviseren moet de RvC ingrijpen en de directie ontslaan.
Albert Hein laat zich toch ook niet adviseren door Jumbo.
Concurrentievervalsing, competitievervasing, kortom een hoog Jacobse vanES gehalte als dit alles waar is.

1   1  
Wanny

@ Maarten

Die dingen kunnen prima samen gaan. Op korte termijn moeten we promoveren. Maar alvast bezig zijn met de langere termijn hoeft de korte termijn niet te schaden.

Sterker nog, volgens mij komen we deels steeds in de problemen omdat er niet naar de langere termijn wordt gekeken.

12   2  
Vreven4President & HyballafurFuhrer

Ik hoor net over de lange arm van van As. En wij maar denken dat we de afgelopen 9 maanden geen TD hadden...

7   3  
Ome Cor

Erg mooi dat Peek, van As en vast nog veel meer mensen die ooit op de loonlijst stonden een mening hebben over het NAC van nu.
Dat hebben suporters die al jaren op de tribunes staan ook.

En met z'n allen gaan we niet over het hedendaagse beleid, dus los van of dat een goed of slecht beleid is, we zijn allemaal buitenstaanders....hoe betrokken we ook (willen) zijn.

5   0  
Ikke

Benieuwd naar de opstelling van morgen...kijken wat onze trainer nu weer voor excuus heeft als bepaalde spelers niet spelen morgen !

2   2  
scheppioni

Anders ik wel ikke !!
Bij de verwachte opstelling zal ons NAC een zware avond gaan krijgen, misschien dat onze Ton steijn heeft kunnen adviseren ???
Tegen beter weten in heb ik weer gruwelijk veul zin in mergen, hopelijk al na een half uur spelen ook nog !!! HUP NAC !!!

1   3  
van Flieger

3 man positief getest.

1   2  
van Flieger

Wellicht nog meer ivm incubatie. Helaas ja.

3   0  
sjef de gevulde koek

Als je ziet hoe slecht we spelen en met 0 vertrouwen heb ik er 0,0 vertrouwen in. Onder vreven begon er wat te groeien met een super Dessers. Ik nu serieus geen naam op kunnen noemen die echt in vorm is gewoon niemand. Dus leuk nac zit op het vinkentouw maar feitelijk zitten we nergens op dit word gewoon niks klaar. Morgen winnen we al niet dat weet ik zeker. Dat kan ook niet als je de laatste wedstrijden bekijkt.

6   1  
Fritske d'n Olifant

@ Ome Cor:

Dat is nu juist het punt. Van As staat niet bij NAC op de loonlijst, maar heeft als "adviseur" blijkbaar wel een dikke vinger in de pap als het gaat om het technische beleid van de afgelopen maanden. Begin september verkondigde Manders dat Van As absoluut niet de nieuwe TD van NAC zou worden en dat hij ook nooit kandidaat is geweest. Maar tegelijkertijd adviseerde hij wel de hele technische staf bij elkaar. Dus je zegt dat je iemand (van wie bekend is dat half Breda hem niet moet) niet als TD wilt maar je hangt wel dagelijks met hem aan de telefoon voor advies. Maar ik vermoed zomaar dat Manders daar zelf geen actieve herinneringen meer aan heeft.

0   2  
Pietjebel

Zoals altijd is het met vallen en opstaan bij nac

Ik gok dat we de laatste wedstrijd de promotie pakken

2   1  
Nac

Olij is een belangrijke speler, maar Kortsmit heeft bewezen dat hij een prima vervanger is.

Dit mag geen excuus zijn morgen gas er op!

1   0  
N1912

Johnny, met die incubatietijd van 5 dagen tot 2 weken lijkt het me best aannemelijk dat de interlandperiode de bron is geweest in dit geval. Curacao is een grote besmettingsbron momenteel.

Dat interlandweekend was 2,5 week geleden. Zou volgens mij best kunnen dan dat Maria op Curacao een besmetting mee heeft genomen naar Breda en eind vorige week (voor de wedstrijd tegen Jong FCU) ook daadwerkelijk positief heeft getest. Vervolgens testen Olij en die andere spelers nu ook positief, 5 dagen (incubatietijd) na het vermeende laatste contact met Maria. Laten we hopen dat het hierbij blijft.

2   1  
Ouwe Spionkop

Drama dat we weer getroffen worden. Daarom hebben ze natuurlijk ook maar 3x getraind deze week. Ik vond dat al merkwaardig.
Vooral uitvallen van Olij is drama.
Ik ben erg bang dat er meer spelers besmet zijn geraakt. Dat zal de komende dagen uitwijzen.
In ieder geval levert dit minstens een hoop stress op.
Aannemelijk is dat de jongens het hebben meegenomen van interlands.
Twee keer veel positieve tests is teveel in een seizoen.
Over uit en sluiten.

2   1  
RHCP

Ik heb een dubbel gevoel bij een eventuele promotie.

Momenteel hebben we helemaal niks in de Eredivisie te zoeken, anderzijds hebben clubs als RKC en Emmen datzelfde 'probleem' gehad toen ze promoveerden en nu staan ze, met wat hulp van de KNVB (RKC), alsnog in de eredivisie en blijven ze daar mogelijk ook in vanuit waar gebouwd kan worden.
Dit is een scenario wat NAC ook kan overkomen en dat is erg aantrekkelijk.

Rustig bouwen aan een skelet van een elftal, zoals Cambuur heeft gedaan, geeft een veel betere basis voor succes in de toekomst. De plek om te bouwen is voor NAC in de KKD. In de Eredivisie wordt er al snel geschreeuwd en is er paniek wanneer we weer eens onderaan zouden staan met als gevolgd geen lange termijnbeleid.

1   0  
Nonkel Frans

Ouwe spionkop.......".aannemelijk dat het virus via de interlandgangers is binnengekomen". ?
Nou daar dacht ik in t geheel niet aan. Want:
Heb je al naar de stijgende coronabesmettingen van vandaag gekeken in NL, Randstad en Breda?

We zitten vet in de derde golf!
Niet de vraag wie is nu weer de pineut maar eerder wanneer?

3   0  
Ome Cor

@FRITSKE D'N OLIFANT
Dat van As dikke vingers heeft klopt.
In hoeverre ze in de pap zitten wet ik niet. Het is een artikel van Blanco dus zeg het a maar. Morgen schrijft hij net zo makkelijk dan Falkenburg aandeelhouder is....als hij maar voor gemekker onder de aanhang kan zorgen.

Wat half Breda van Van As vindt is meteen het grootste probleem hier. Dat geneuzel van de aanhang met al die negativiteit heeft al meer mensen gebroken dan gemaakt.
En het zijn allemaal mensen die als beste kwaliteiten in hun voetbal knowhow hebben: bierdrinken en kut roepen.

Niet alleen de aandeelhouders, niet alleen de AD, trainer, del selectie, maar ook de negatieve zeikende aanhang maken NAC tot wat het nu is.

Laad alle berichten na dit bericht in