Wij gaan niet opzij

Depla draait autocombi PEC Zwolle terug

Benn076

Vandaag werd bekend dat alle supporters van het reeds uitverkochte uitvak bij NAC-PEC Zwolle met de bus naar Breda dienen te komen op zaterdag 19 november. Eerder was er nog sprake van dat een groot deel met eigen vervoer naar Breda kon reizen. Vandaag maakt de club echter bekend dat burgemeester Depla deze regeling heeft teruggedraaid.

Deze week spraken we in de podcast met supporterscoördinator Gijs Kluft nog over het gemak waarmee burgemeesters op dit moment de toestroom en vervoersregelingen van uitsupporters beperken. 

PEC Zwolle heeft in de aanloop naar dit besluit nog een alternatief weggelegd bij burgemeester Depla, die kon hier echter niet mee instemmen. De club reageert teleurgesteld via de eigen site: "Als club hebben we verschillende afwegingen gemaakt naar aanleiding van dit besluit. We zijn van mening dat we onterecht op een glijdende negatieve schaal terecht zijn gekomen, waarbij we meer en meer onnodige beperkingen opgelegd krijgen."

Opnieuw kiest de lokale driehoek voor de makkelijke weg en straft het een groot deel van de normale supporters die hun club willen steunen. Wij hopen dat de beslissing van de burgemeester geen aanleiding is voor supporters van PEC om thuis te blijven en kijken uit naar een mooi (zaterdag)avondje NAC met een vol uitvak in Breda.

Bron:
B-Side Rats, PEC Zwolle
Terug naar overzicht
28 Reacties
78   21  
Zak hooi

Balen! We willen gastvrij zijn toch als Breda?! Die raddraaiers hebben in DB hebben het mooi verpest.
Hopen dat WII-uit uit doorgaat maar zie het ook afketsen als het zo blijft doorgaan. Zeer kwalijke ontwikkelingen waar alleen maar verliezers zijn.

78   21  
Zak hooi

Balen! We willen gastvrij zijn toch als Breda?! Die raddraaiers hebben in DB hebben het mooi verpest.
Hopen dat WII-uit uit doorgaat maar zie het ook afketsen als het zo blijft doorgaan. Zeer kwalijke ontwikkelingen waar alleen maar verliezers zijn.

28   6  
Wanny

Het zal niet alleen komen door wat incidenten bij 1 uitwedstrijd. Sinds de stadions weer open zijn na de coronasluiting is er op veel verschillende plekken al het nodige voorgevallen.

28   15  
Scheids!

Dit middel word ingezet om druk uit te kunnen oefenen op NAC, om dat Kut volk uit te bannen , dat keer op keer een avondje NAC ziet om te kunnen snuiven en rellen!
Terecht wat mij betreft, maar wél jammer dat het gros hier weer onder moet lijden!

23   58  
Monir

Depla laffe hond

52   38  
Keeske

Dankjewel front… en tevens voor jullie mooie spandoekje van vrijdag “tegen alle stadionverboden” …

38   11  
Jf

Depla is er voor iedere burger dus niet alleen NAC supporters.
De ongeregeldheden van de afgelopen weken hebben hier voor gezorgd en dus ligt het bij die enkeling die dit gedrag vertoond en niet Depla.

37   29  
Ouwe Spionkop

Wat een slappe hap allemaal tegenwoordig.
Vroeger in de Beatrixstraat was het bijna elke wedstrijd raak en zeker elke uitwedstrijd.
Nu maar iedereen de maat nemen.
Dat doen trouwens nu ook vaak de lui die toen vooraan stonden.
Vergeten dat ze ooit ook jong waren.

24   21  
Rijen is NAC

Hoezo is dit de schuld van Front @Keeske? Ben zeer benieuwd naar je onderbouwing. En niet komen met dat het front was die uitbrak bij den Bosch want dan was je overduidelijk niet bij.

21   11  
GB

Heel makkelijk. Gewoon normaal doen, en als er supporters zijn die weten wie de raddraaiers zijn, en dat weten ze, die gewoon intern (moeten kunnen) aanpakken. Maar niet dat gemier en spandoeken over de "verschrikkelijke" stadion verboden en gezeik dat je niet meer naar uitwedstrijden kan als er niets gebeurt. Er is gewoon te veel gedoe, er is te veel agressie. Er moet in samenspraak met NAC en de supporters gewoon een strategie ontwikkeld worden. Geen bivakmutsen, geen vuurwerk, alle uitsupporters tekenen gedragsregels , extra registratie etc.. Te triest dat het zo moet, maar anders is het binnenkort gewoon over en uit..... Burgemeesters en politie kunnen gewoon niet anders.

Het zou supporterspartijen sieren als ze zelf met oplossingen komen. Heel heel veel respect voor al die gasten met de sfeeracties!! laat dat duidelijk zijn! Maar de tijd van wegkijken is voorbij als we (uit)wedstrijden willen blijven bezoeken.

U zijt gegroet!4   13  
PietP

Wat ik begreep van Gijs (Kluft) is dat het al bijna niet te doen is om de raddraaiers te identificeren en genoeg bewijslast te verzamelen om een stadionverbod op te leggen.
En als dat al lukt, houd je ze nog steeds niet buiten omdat het te makkelijk is om op een andere naam binnen te komen.

Wat dat betreft ben ik het eigenlijk wel eens met het spanddoek "tegen alle stadionverboden". Laat ze in plaats van een stadionverbod maar een taakstraf bij NAC maatschappelijk uitvoeren en een dikke boete betalen.

28   18  
Livingthedream

Rijen is NAC

Er waren wel degelijk mensen van front bij betrokken aangezien ik er sommige van ken. Het is aan front zelf deze doorgesnoven paupers op hun daden terecht te wijzen. Want er zitten ook gewoon normale mensen bij front. Hun krijgen ook een slechte naam door die stel hersendooie.

Zo is front namelijk overal bij betrokken. Den Haag, Den bosch , De graafschap om maar wat recente voorbeelden te pakken.

12   30  
Rijen is NAC

@LIVINGTHEDREAM

Eens. Maar je moet daar een hele groep van 30/40 man op afrekenen wanneer dit slechts om een paar gasten gaat. Het is altijd lekker makkelijk, net als bij dit artikel, om het maar op een groep af te schuiven. Als Jort er zaterdag 3 in schiet, maar kortsmit 4 blunders maakt, geef je dan heel de selectie de schuld? Als Rutte de asielwet er doorheen drukt is het de schuld van heel de VVD fractie? Zo kan ik nog wel tig voorbeelden opnoemen. Gewoon kapppen om hier maar een beetje op elkaar af te geven.

12   14  
Cees-2

Kijk, meer en- meer gaat het duidelijk worden dat men het zat is. En vergis je niet, niet alleen hier. Over de volle breedte is een trend te bespeuren. Niet normaal kunnen gedragen. Nou dan volgen maatregelen. En die kunnen in de toekomst nog verder gaan!

Vanaf 1975 is dat euvel er. Menigeen heeft er al behoorlijk onder geleden, maar schijnbaar wil een bepaalde groep echt tot het gaatje. Dan gaat vandaag of morgen het slot er definitief op.

Euh, triest voor al die mensen die "al" de dupe zijn, en die daar mogelijk nog bij gaan komen. Maar wat moet men dan? Dit kan zo niet door blijven gaan, men heeft groot gelijk. We praten over het bezoeken van een voetbalwedstrijd. Dat moet leuk zijn en ook blijven. Diegenen die een andere mening er op na slaan, zijn wat mij betreft niet welkom.

19   11  
De muzikant

@zak hooi, achter de schermen is al anderhalve maand bekend dat NAC-W II (ook W II-NAC) zonder uitsupporters gespeeld gaat worden of onder zeer strenge restricties.
Keeske: Spreek de mensen aan die voorop liepen, maar waarschijnlijk was je er niet bij of ken je de mensen niet. ..... of die mensen die voorop liepen te goed.
@livingthedream: dus het gebeuren bij ADO wordt toegeschreven aan de 12 (!!!!) mannen van FrOnt (die er toen bij waren), terwijl bijna het volledige vak aan het zingen was?
We klagen allemaal dat NAC en haar supporters niet meer zijn wie we vroeger waren en dat we er allemaal naar terug verlangen, maar ow wee als er iets gebeurt, dan weten we niet hoe snel we zondebokken aan moeten wijzen en lopen we mee in de polonaise van deugmensen.

22   5  
Da Pope

Wat mij betreft doodzonde dat afgestapt wordt van het uitgangspunt om uitsupporters altijd zo gastvrij mogelijk te ontvangen. Uitsupporters zijn een wezenlijk onderdeel van een voetbalwedstrijd en je moet, als het aan mij ligt, zo min mogelijk drempels opwerpen om mensen een wedstrijd van hun club te laten bezoeken. 


Supporters zijn in overgrote meerderheid normale mensen, die graag hun club steunen. Generieke maatregelen als buscombi's of wedstrijden zonder publiek raken voornamelijk de verkeerde mensen. Waar is de dadergerichte aanpak gebleven? 

Burgemeesters lijken op dit moment de ruimte te voelen om het bezoek van uitwedstrijden structureel zo onaantrekkelijk mogelijk te maken. Het gebeurt steeds vaker dat wedstrijden zonder goede onderbouwing zonder uitpubliek moeten worden gespeeld. Je hoeft geen waarzegger te zijn om te voorzien dat wedstrijden zonder uitpubliek op enig moment de norm worden. Ik vind dat je daar als supporters altijd tegen in verzet moet komen. Want waarom zou ik wel met een vriendengroep een concert in Amsterdam mogen bezoeken of op stap mogen gaan in Utrecht, maar niet met dezelfde groep naar een uitwedstrijd in Den Bosch of Tilburg mogen? 

Niemand ontkent dat er problemen zijn, waarvoor nog geen goede oplossing is gevonden. Ik betwijfel of die problemen strikt voetbalgerelateerd zijn, maar snap dat je 'iets' wil doen om geweld rond wedstrijden te voorkomen. Ik vind het alleen een verkeerde route om dan maar iedereen het leven zuur te maken. Voor een goed bestuurder ligt de lat hoger dan schieten met hagel.

22   1  
De Supporter!

Vorig seizoen heeft 1 vd suppoosten een Jongen aangewezen die een bekertje cola gooide tijdens een corner.

Gevolg: boete en stadionverbod!

Deze zelfde suppoost durft geen daders aan te wijzen die betrokken waren bij ADO en Den Bosch

Zo werkt het dus…

15   10  
Nb.vos

we gaan op weg naar dat iedereen stil op z'n stoeltje moet blijven zitten zonder een sigaret of biertje en gezang alleen als het niet te hard is en in positieve zin.

vroeger gebeurde er wel meer dingen maar toen hadden we nog geen social media of telefoontjes om alles te filmen!

10   10  
JanO

Terecht. We hebben immers weer veel last van een paar eikels.
Als we die met z'n allen opruimen kan het allemaal weer

12   15  
Rubenac

En dan front de schuld geven , 🤢

8   9  
Jf

Die figuren die het over vroeger hebben pfffff. Ja vroeger werd er gewoon meer gezongen maar die doorgesnoven types werden ook toen door de meerderheid niet gepruimd. De lieden zelf zien dit als rauw de meeste zien het als dom kleuter gedrag.

Het is ook altijd dat de meerderheid moet lijden onder de minderheid. Dat is vervelend voor de Front mensen die er zitten om sfeer te maken. Wij worden namelijk als NAC supporters ook aangekeken op de acties van die stumpers.

@Front richt je op de sfeer want ook sinds jullie verplaatsing is er niks van te merken.

28   1  
Nb.vos

Kan Front niet lekker op G komen staan met z'n alle. maken we Vak G weer gewoon het echte vak G van.

9   15  
Mo

Jf vroeger ja... je weet niet wat je zegt...ok stond op oude b side en kom uit west ,jij bent daar nooit geweest .wij werden gewoon gepruimd werd meer gezooen en gesnoven met 6 duizend dan nu met 17000 dus praatvnuet wat je niet weet azijnzeiker...mis het oude stadion en begin nieuwe met 3000 egte nacers op g dan zolen net als jij nu pppffff

8   1  
De Bolle Damen

Ja nou je het zegt Mo....

12   0  
Breda-Loyal

@nb.vos

Je bent stiekem niet de enige die front graag naar G ziet verhuizen.

Ze hebben hun toren toch bij ons vak en ik denk dat het voor G goed is.

4   1  
076

Zo’n combi wordt teruggedraaid als er signalen zijn dat het tot een treffen kan komen. Dat kan van 1 kant komen of beiden. Zal wel wat info uit Zwolle gekomen zijn.

4   2  
MickJ

Hoe is het mogelijk , kan deze top trainer niet over
zijn schaduw heen kijken ?
Was het zo’n hard interview ?
Mocht het wel zo zijn , dan spreek je dit volwassen uit
nee dacht hij , ik heb de macht en zal laten zien wie
hier de baas is,
DOMME MAN, als hij zelf zijn commentaar eens erop
na leest .
Uitspraken met zijn overgangsperiode dwz reken mij er
niet op af , kwa resultaat gericht.
Man man je moet nog veel leren .

8   4  
Jf

Jammer Mo ik stond er toen ook maar nooit gesnoven wel bier. Gezien je schrijfwijze lijkt het erop of jij alleen voor 6000 gesnoven hebt.

3   5  
Jim

Kut Depla , hij wil weer met z'n lelijke stui op tv.

Laad alle berichten na dit bericht in