Wij gaan niet opzij

Depla:"Daarvan vraag ik mij af of dat kan"

Eddy W

Paul Depla zit door zijn functie als burgemeester van Breda samen met een aantal collega’s, de KNVB, politie en het OM in de Regiegroep Voetbal en Veiligheid. Hierdoor mag Depla meedenken over de start van volgend seizoen.

Volgens Depla zijn, mede door de wedstrijden zonder publiek, verschillende manieren om komend seizoen in te gaan. “De ‘oude’ competitie als uitgangspunt nemen en alles hetzelfde laten, alleen zonder publiek, daarvan vraag ik mij af of dat kan. Daarom moeten we verschillende scenario’s ontwikkelen, over hoe de competitieopzet eruit kan zien. Bijvoorbeeld: is uit en thuis spelen nog relevant als je zonder publiek speelt? Weet ik niet.”

Mocht de KNVB beslissen de competitie in dezelfde vorm, met uit- en thuisduel, op te zetten, dan zijn er volgens Depla nog genoeg dingen om rekening mee te houden. “Als je eerst zonder publiek Feyenoord-Ajax speelt en later mét publiek Ajax-Feyenoord, kan dat van invloed zijn. Ervan uitgaande dat het thuisspelende team voordeel heeft mét publiek.”

Mede hierdoor denkt de burgemeester van Breda dat de duels op neutraal terrein gespeeld moeten gaan worden. “Misschien kun je een stadion afhuren waar je alle wedstrijden achter elkaar speelt. Het idee van wat straks een thuiswedstrijd is, kan veranderen. We redeneren nog te veel vanuit de manier zoals het altijd is gegaan. De vraag is of dat verstandig is. De zorgen over openbare orde en veiligheid lijken minder te zijn wanneer er geen publiek is. Maar ook daarvoor geldt dat we dat in deze mate nog niet hebben ervaren. Komen supporters misschien toch naar het stadion? Ik durf het niet te zeggen. De grootste opgave qua veiligheid in en rond het stadion, is voor de organiserende voetbalclub.”

Bron:
B-Side Rats, NRC
Terug naar overzicht
14 Reacties
23    
Ivo

Depla is spreekbuis namens alle burgemeesters als het gaat om betaald voetbal. Dus dit heeft niet specifiek met NAC te maken.

Het gaat allemaal heel lastig worden, ik ben benieuwd welk land het als eerste aandurft om weer (veel) publiek toe te laten.

-18    
Ratjeduneerste

Depla, de man die moeilijkheden en ingewikkelde situaties liever uit de weg gaat of wegstopt in plaats van dat hij ze oplost.... de man heeft altijd gezegd een NAC-hart te hebben maar zou er niet rouwig om zijn al is de club morgen failliet.

Sommige woorden van deze man vallen al heel snel verkeerd bij mij. Maarja, misschien is dit slechts een verkeerde beeldvorming.

6    
Ouwe Spionkop

Geen publiek, geen voetbal!

23    
Ivo

Depla is spreekbuis namens alle burgemeesters als het gaat om betaald voetbal. Dus dit heeft niet specifiek met NAC te maken.

Het gaat allemaal heel lastig worden, ik ben benieuwd welk land het als eerste aandurft om weer (veel) publiek toe te laten.

-31    
Arie

Ivo

1 ding is zeker, wij zullen het niet zijn, bij lange na niet. Schijterig land dat halfbakken en inconsequent "maatregelen" neemt.

0    
braze

Er vanuit gaande dat de voetballers normaal kunnen spelen, dus geen contactverbod, moet er een plan te maken zijn waarmee gespeeld kan wordn met supporters erbij.
Dat zullen er mogelijk wat minder zijn dan tot nu.
Ik heb al eerder gezegd dat de club met de hulp van slimme supporters zelf een plan moet maken hoe het zou kunnen. Als je minder plaatsen in het stadion maakt, wel gebruik maakt van b.v. het uitvak , iets alimmere toegangscontrole, moet er veel meer mogelijk zijn dan stomweg splen zonder toeschouwers. Ik ben ook benieuwd hoe b.v. het Chasse straks de coronaregels toe gaat passen

-28    
Henk

@Arie negeer die duimpjes omlaag je hebt gelijk

11    
Sanseveria

@Ouwe Spionkop

De keuze is vrij simpel: alle wedstrijden op tv uitzenden en zo onze club in leven houden of de boel failliet laten gaan.

Je hebt namelijk helemaal geen team meer als je een seizoen lang niet speelt en je de waarde van je hele selectie kunt afboeken.

-5    
Cool hand

Ik gok op Duitsland, Ivo. Met Schotland als laatste land, dankzij die kleine dictator Sturgeon.

7    
Eljé

Maak de poortjes maar wat smaller. Natural selection van de hoge risicogroep. 😜

Maar goed, als er geen publiek is en op neutraal terrein gespeeld wordt, maakt het dus ook niet uit of je voor Almere of NAC gaat spelen.

-3    
Bier en gieten

Wie?

-5    
Breda1976

Ik gok op Zweden, Ivo. Dat lijkt 1 van de weinige landen waar mensen wél zelfstandig kunnen nadenken en relativeren. Die hele coronacrisis is 1 grote grap.

Minder dan 1% van de doden onder de 40 jaar. Meer dan 70% daarvan had al iets onder de leden. Case closed.

De cijfers van de griep i.c.m. overlijden liggen 3x zo hoog.

Isoleer zwak of zieke 70 plussers i.p.v. miljarden mensen die hier amper een kuchje van krijgen, hoogstens een paar dagen ziek zijn en de hele economie naar de klote met catastrofale gevolgen.

Go Zweden. Hopelijk zijn wij de volgende die gewoon alles opengooien en gewoon weer normaal gaan doen. Achterlijk gedoe.

6    
Sanseveria

Beste Breda1976,

Ik vind dit niet de plek om standpunten tov de wereldwijde aanpak van deze pandemie te bespreken, maar als je het toch doet, verkondig dan aub geen onzin.

Ten eerste wijkt de aanpak van Nederland inmiddels nog amper af van die van Zweden. Ook in Zweden zijn evenementen zoals voetbalwedstrijden verboden.
Ten tweede bestaat Zweden grotendeels uit bos. Als je buurman een kilometer verderop woont, is de kans op besmetting erg klein.
Ten derde explodeert het dodental er inmiddels alsnog. Stockholm heeft ongeveer evenveel inwoners als Amsterdam. Maar waar Amsterdam nu 230 doden telt, zit Stockholm inmiddels al boven de 1100!

Verder ondersteun ik je pleidooi voor bescherming van 70+, maar zoals gezegd; die discussie houden we maar ergens anders 🙂

4    
never waist a good crisis

Arie en Henk, ssst niet verder vertellen, maar bij het koning willem 2 stadion staat in iedere hoek een 5G mast......

0    
Arie

Hahahah, heb je nog zo'n schaap die bij een andere mening totaal irrelevant 5G erbij gaat halen. Wat een ongelofelijk zwakke loser ben je dan, als je niet kunt reageren met argumenten.

Laad alle berichten na dit bericht in