Wij gaan niet opzij

Dessers: "Denk dat je nu moet mikken op de play-offs"

Raskolnikov

Voor de vijftigste editie van een Tikkie naar het Zuiden spraken we met verschillende prominente (ex-)NAC'ers. Fragmenten van de gesprekken, waarin we terugblikken op het afgelopen jaar en alvast voorzichtig vooruitkijken, waren eerder al te horen in de podcast. De komende dagen delen we de volledige interviews. Cyriel Dessers is de volgende in het rijtje.

In het seizoen dat Dessers met NAC promoveerde, stond de ploeg er in de winter ook niet al te best voor. Het is verleidelijk om parallellen te trekken tussen de twee seizoenen, al wil Dessers daar niet echt aan: "Nee, dat kan niet vergeleken worden. Ik denk dat de ploegen kwalitatief op elkaar lijken, maar bij ons wat het op dat moment in de winter echt heel onrustig. Marinus Dijkhuizen werd tijdens de kerstborrel in het Ginneken ontslagen. Dat was een heel vreemd gevoel. En ik weet nog dat we in december na Eindhoven-uit zijn opgewacht door de supporters. Dat kan nu natuurlijk niet. Dus al met al denk ik dat het toen onrustiger was. Ik denk wel dat je nu moet mikken op de play-offs."

Dessers slaagde er met NAC in via de play-offs te promoveren. Hij blikt terug: "Ik denk dat het vijf wedstrijden voor het einde van het seizoen was, dat we begonnen toe te leven naar die play-offs. Elke wedstrijd werd een voorronde, een soort kwalificatie voor die play-offs. Op dat moment begin je toe te werken naar een finale. Dat heeft ons heel erg geholpen. We hebben toen het geluk gehad dat de puzzel net op tijd perfect in elkaar viel, er een switch was en er een geloof kwam in de groep. Dat heeft ons zeker geholpen."

Luister hieronder het volledige interview.

B-Side Rats · BSR interview: Cyriel Dessers
Bron:
B-Side Rats
10 Reacties
81   5  
wvb

konden we hem maar huren de rest van het jaar

81   5  
wvb

konden we hem maar huren de rest van het jaar

33   2  
Heksenketel

Dat shirt staat hem wel heel erg goed!

32   2  
Arie

WVB

Al is het maar voor het gevoel, die 2 dagen?

11   5  
076

Het is toch gek. Smulders wordt gezien als de grootste bokhond ooit, maar eigenlijk is er geen td geweest die betere spelers haalde....
Helaas was wel veel huur.

Maar Dessers was een topper.

24   1  
Scheids!

Kom in godsnaam helpen Jongen! Wij dragen je sowieso op handen!
NEC thuis en uit, zal het nooit vergeten hoe bepalend hij daar was!

10   1  
RV

Doelstelling moet nog altijd zijn de eerste twee met dit budget. Maar ik voel de bui ook al hangen, over een wedstrijd of acht is iedereen binnen NAC verbaasd dat we toch te weinig doelpunten maken (serieus?), wordt het spel niet beter en spreekt iedereen uit dat we toch maar voor de play offs moeten gaan.

Een kinderhand is snel gevuld.
Maar ondertussen de portemonnee wel leeg met alle betaalde salarissen en het gigantische budget.

2   1  
Reflektor

Rv dat zal toch wel niet joh , de portemonnee leeg , een ezel stoot zich toch geen 4 keer aan een steen .

10   1  
Nacdictive

Vergeet ook niet dat Cyriel hier door een groot aantal door de mangel is gehaald..

2   4  
Scheppioni

Heeft Cyriel ook bij ado gebald ? Nee toch ...... dus dan zou nog ene mogelijkheid zijn maar ja geen budget meer, maar el kayati zou in ado dan nog in Steijn's ado plaatje passen mits dat ons NAC voor dd zoveelste keer as een echte ezel weer onverantwoorde dingen doet .......

0   0  
Jamie

Hij zou wel helemaal gestoord zijn om terug te komen.

Is nu een Clubheld, en kan alleen nog maar verliezen op dat gebied. Beter dan dat jaar kan hij het toch niet meer doen eigenlijk.

Daarbij veel te goed voor dit NAC, het zou afbraak doen aan wat hij tot nu toe heeft opgebouwd!

Laad alle berichten na dit bericht in