Wij gaan niet opzij

Dogan: "Juist nú mis ik de wedstrijden zo enorm"

F8Hipster

Op 23 april begon de Ramadan. Voor veel sporters is de vastenmaand ieder jaar een extra opgave, omdat ze een fysieke inspanning leveren zonder te mogen eten of drinken. In deze coronatijden beleven zij de maand heel anders. Zo ook Huseyin Dogan, die sprak met het AD.

Vaak moet Dogan tijdens de Ramadan gewoon voetballen. Hij vast dan rond wedstrijden en moet wachten tot na zonsondergang voor hij iets kan eten of drinken. Dat is nu heel anders: "Jarenlang was ik eraan gewend om een topprestatie te leveren ­tijdens de ramadan. Niet eten en drinken voor en tijdens een wedstrijd. Nu lever ik die inspanning niet en is het dus iets comfortabeler."

Dat wil niet zeggen dat het gebrek aan wedstrijden Dogan wel goed uitkomt. Integendeel, zo stelt de aanvaller: "Juist nú mis ik de wedstrijden zo enorm. Spelen tijdens de ramadan is moeilijk, maar het zijn beproevingen en zegeningen. Een mentale en fysieke strijd met je eigen lijf en geest. Als ik dan thuis kwam na een wedstrijd en ik mocht eten in het bijzijn van mijn geliefden, zorgde dat voor een heel speciaal gevoel. Dat doet echt veel met me. Dát gevoel mis ik enorm."

Voordeel is wel dat hij zijn inspanningen nu wat beter kan plannen: "Ik werk dagelijks zelf twee trainingen af. Het is nu vrij praktisch dat ik zelf mijn schema kan bepalen. Voor zonsopgang eten we nog, waardoor je vroeg opstaat. Bij de club zouden we daarna dan direct zwaar trainen. Dat doe ik nu later op de dag. Ik ga bijvoorbeeld rond zes uur hardlopen in de duinen. Dan zijn veel mensen die niet vasten aan het eten. Dan is het heerlijk rustig en kan ik me uitleven."

Bron:
B-Side Rats, AD
Terug naar overzicht
6 Reacties
33   8  
Moppernac

Is voor een club als NAC normaal gesproken een prima spits en beste aankoop, alleen hij is bij NAC helaas nog niet uit de verf gekomen.
Nieuwe seizoen nieuwe kansen

29   13  
Molenschot Loco

Dogan mag wat mij betreft absoluut blijven!!

33   8  
Moppernac

Is voor een club als NAC normaal gesproken een prima spits en beste aankoop, alleen hij is bij NAC helaas nog niet uit de verf gekomen.
Nieuwe seizoen nieuwe kansen

6   13  
Sjef de gevulde koek

Of hij is gewoon nog niet fit geweest. Maar anders komt hij gewoon zwaar te kort. Nog geen goeie wedstrijd zien spelen als top punt Helmond uit. Te traag, alle ballen van z’n voeten alle duels verloren. Nee dogan is op dit moment een zware miskoop met een veel te hoog salaris

17   26  
Vakkie GG achter NAC

Ik was het bijna vergeten door alle ellende maar wat is die gozer totaal volkomen ongeschikt voor NAC.

17   2  
Johan Apeldoorn

Mooi stukje. Ik mis het voetbal ook. Hopelijk kan Dogan vlammen zodra het weer begint.

2   1  
linksrecht

In potentie 1 van de beste spelers die we hebben maar zoals wel aker bij nac zijn spelers die ergens anders beslissend zijn en goed, bij nac geen zak meer waard. En als ze dan vertrekken, janken ze de 1 na de ander tegen de touwen (Muhren)

dat is ook geen toeval meer hoor jongens

Laad alle berichten na dit bericht in