Wij gaan niet opzij

Drukke weken wachten Omar Mekkaoui: ‘Heb wel een goed gevoel bij NAC’

Masthow

Na een half jaar lijkt NAC O21 weer af te zakken naar het tweede niveau. Het was een seizoenshelft waarin aanvoerder Omar Mekkaoui goed voetbal zag, maar zijn ploeg ook meermaals onnodig zag verliezen. Terwijl de onderhandelingen met NAC over contractverlenging nog steeds lopen, probeert de 18-jarige verdediger al vooruit te kijken naar volgend seizoen.

Met twaalf schoten voor en zes tegen had NAC O21 zaterdag tegen FC Twente/Heracles het dubbele aantal kansen. In de eerste vijfenveertig minuten werd er niet gescoord, maar direct na rust was het wel raak via Aïmane Jaddi. NAC verzuimde daarna de score uit te breidden. “Als je een paar van die kansen erin schiet, gooi je zo’n wedstrijd helemaal dicht”, reflecteert Mekkaoui na afloop.

De eerste kans in de tweede helft voor de bezoekers was de gelijkmaker en zeven minuten voor tijd werd het 1-2. “Eén keer loopt de spits weg uit de rug en schiet door de benen van de keeper. Dan de tweede goal, een corner die in de kluts erin valt tussen iedereen in”, kijkt de verdediger terug op de twee doelpunten. Bij de eerste tegentreffer kijkt hij ook kritisch naar zichzelf. “Hij kwam uit mijn zichtveld, dus ik zag hem op het laatste moment. Hij schiet ook meteen. Dan ben je een fractie van een seconde te laat. Misschien als ik nog iets scherper had gestaan, had ik het nog kunnen redden.”

“Ik had niet het gevoel in de wedstrijd dat we hem zouden verliezen.” Mekkaoui vond zijn ploeg grote delen van de wedstrijd de betere. In de slotfase zocht NAC naar de 2-2 met Luc Marijnissen in de spits. Dat leverde echter vrij weinig op, met grote teleurstelling tot gevolg. “Ik dacht zeker dat we konden winnen, maar dan krijg je twee goals tegen. Dat is gewoon balen.”

Lopende onderhandelingen

Al met al een onterechte nederlaag volgens Mekkaoui. En dat is niet de eerste deze seizoenshelft. “Twee keer tegen ADO, waar je zes punten moet pakken. Thuis én uit geef je het gewoon helemaal weg. Dan heb je degradatie aan jezelf te danken.” Vooral de thuisnederlaag, waarin na een 3-1 ruststand met 3-4 verloren werd, ziet de verdediger als dieptepunt van dit seizoen. “Ik als aanvoerder moet de jongens scherp houden en de achterhoede moet het hele team bij elkaar houden. Je kan niet van 3-1 voor 3-4 verliezen. Na zo’n wedstrijd moet je met drie punten weglopen, nu doe je dat met nul.”

Ondanks de minieme kans op handhaving lijkt NAC volgend seizoen weer op het tweede niveau te beginnen. De belangrijkste vraag is misschien wel of dat met of zonder Mekkaoui zelf is. “Ik denk dat een aantal wedstrijden met en een aantal zonder mij zijn. Het ligt er aan hoe goed ik me ontwikkel en hoe ik me laat zien bij het eerste. Het is wel mijn ambitie om daar sowieso aan te sluiten, eventueel minuten te maken.” Of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren, hangt af van de komende weken. De 18-jarige Mekkaoui is nog in gesprek met NAC over contractverlening. “Ik heb wel een goed gevoel bij NAC, dus die kans is zeker aanwezig”, zegt hij zelf over de kans dat hij volgend seizoen in een NAC-shirt speelt.

Kansen bij het eerste elftal lijken een grote rol te spelen in de onderhandelingen. Zijn ambitie heeft hij nooit onder stoelen of banken gestoken. “Ik heb me op het hoogste O21 niveau kunnen laten zien en goede wedstrijden gespeeld. Het gevoel is goed en ik heb me goed kunnen ontwikkelen. Nu hoop ik een stap hogerop te maken.” Of dat bij NAC is, weten we uiterlijk 30 juni, het einde van het seizoen. Eerst de laatste competitiewedstrijd en, niet geheel onbelangrijk, de eindexamens. “Het is mentaal wel zwaar. Ik maak de toetsen met een zo goed mogelijke instelling en uiteindelijk zie ik wel of ik ben geslaagd. Ik weet sowieso dat of ik het haal of niet, ik me ga focussen op voetballen zonder school. Dat geeft wel wat rust.”

Bron:
B-Side Rats
9 Reacties
32   2  
Yellow army

Mensen stop met dze jonkies zo te afkijken. Bessenlink jong veel talent. Mekaoui jong talentvol moet j rustig brengen mar zet hem bij selectie en op bank. Marijnissen verhuren

11   39  
van Flieger

'Graag of niet' was toch het adagium?

16   2  
Bammes

@vanflieger. Van de club wel ,maar de speler niet !

15   9  
Ivo

Laten we eerlijk zijn, we hebben ook nog Luc Marijnissen en Besselink en daarmee hebben we dus al 3 jonge centrale verdedigers. Terwijl dat juist een positie is waar ervaring het verschil maakt. Zie Martina en Vet. En daarvoor Bakker en Malone. Tenzij je een uniek talent als van Hecke te pakken hebt, maar dat lijkt me stug.

Lastig dus. Mekkaoui zal sowieso nog een jaartje in de O21 moeten spelen, daarna zou je kunnen denken aan verhuur aan een club als Dordt of Helmond. Pas daarna komt NAC1 in beeld, en dan moet hij zich ook wel blijven ontwikkelen. Maar dan zijn we weer 2 seizoenen verder.

Vroeger strooide Hellemons met contracten, ik ben benieuwd wat nu de lijn van NAC wordt.

13   4  
Vak B

@ivo

Behalve Omgba. Strooide met de verkeerde contracten vooral.

16   11  
Den Boeman

@ Ivo; ik mag toch hopen dat als we door gaan selecteren Besselink niet meer als optie wordt gezien

22   4  
Peter Maas is een baas

Boeman

Besselink is nog altijd maar 18. Uitlenen of seizoen laten spelen in
0- 21.

Zelfde geldt voor Mekkoui en Omgba. Banzuzi is een groter talent die je erbij moet houden

27   7  
Tip

Omgba heb ik enkele malen dingen zien waarbij ik dacht “ die kan echt wel goed voetballen.” Voorbeeld. Was volgens mij tegen Roda, weet niet zeker of het roda was, dat hij bij de achterlijn links in het strafschopgebied plots met een schijnbeweging naar binnen draait en goed aflegt. Had een goal moeten zijn. Zo heeft hij meer van die momenten. Met Agougil en Omgba zeker doorgaan. Banzuzi uiteraard mee verder gaan , maar wordt vrees ik lastig om hem te laten tekenen.

32   2  
Yellow army

Mensen stop met dze jonkies zo te afkijken. Bessenlink jong veel talent. Mekaoui jong talentvol moet j rustig brengen mar zet hem bij selectie en op bank. Marijnissen verhuren

4   0  
Ivo

@Yellow Army
Dat zeg je heel goed. Die moet je rustig brengen. Dus niet wat met pakweg Besselink, Banzuzi en van Schuppen gebeurde. Die werden voor de leeuwen gegooid en keihard afgerekend als er wat mis ging. Je team moet in balans zijn. Te veel jeugd is niet goed.

Hier ligt een verantwoordelijkheid voor NAC, maar ook spelers moeten meer geduld hebben. NAC gaat na dit seizoen geen risico's nemen met te jonge verdedigers. Pakt dat verkeerd uit, dan krijg je zo veel gezeik. Iets met ezels en stenen.

Laad alle berichten na dit bericht in