Wij gaan niet opzij

NAC O15 veilig na zege, ook O16 handhaaft zich

Masthow

In de één-na-laatste speelronde gebeurde er weer genoeg voor de NAC-jeugd. De O15 won en wist zich daardoor te handhaven. De O16 verloor, maar is toch veilig door puntenverlies van de ploegen onder ze. NAC O21 verloor en lijkt degradatie niet meer te kunnen ontlopen.

Een wedstrijd die gewonnen moest worden ging voor NAC O21 toch verloren. Concurrent FC Twente/Heracles was met 1-2 te sterk. Jaddi opende in de eerste minuut na rust de score namens NAC, maar de bezoekers gingen daarna effectief met de kansen om. Vanavond kan het lot van de O21 bezegeld worden, als er een winnaar komt bij de wedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Twente/Heracles.

Op bezoek bij kampioen Vitesse heeft NAC O18 duur puntenverlies geleden. Na een half uur spelen kwam de ploeg van Mounir Azaoum op achterstand. Halverwege de tweede helft maakte Roeland de 1-1. De wedstrijd leek daarmee op een gelijk spel af te stevenen, maar dankzij een benutte strafschop in minuut negentig plus zes won Vitesse toch. NAC staat nu één punt achter op de tweede plaats. Zaterdag zal de ploeg moeten winnen en hopen dat ADO niet wint. Als dat het geval is, promoveert NAC naar het hoogste niveau voor O18-ploegen.

NAC O15 won de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven met 0-1 door een vroege goal van Reulen. Ondanks een rode kaart voor aanvoerder Slory werd die voorsprong niet meer uit handen gegeven. Door de drie punten is de voorsprong op de degradatieplaatsen groot genoeg. Ook NAC O16 kan niet meer degraderen. Op eigen veld werd weliswaar met 0-3 verloren van Willem II, maar met nog slechts één wedstrijd op het programma is het verschil met plaats zeven vier punten in het voordeel van de Bredanaars.

NAC O13 was al langer zeker van lijfsbehoud. Ondertussen is ook promotie geen optie meer. Dat betekent dat de O13 én O14 volgend seizoen op het tweede niveau uit zullen komen. NAC O14 maakt op dit moment nog kans op een plek bij de beste twee, maar komend seizoen gaat de competitie voor O14-elftallen op de schop. De voetbalpyramides voor BVO’s en amateurverenigingen worden samengevoegd. De indeling van de teams wordt gedaan op de resultaten van de O13 teams deze seizoenshelft. Doordat NAC O13 niet meer kan promoveren, geldt dat dus ook voor de O14.