Wij gaan niet opzij

Edwin de Graaf heeft zin in thuiswedstrijd: “NAC-publiek kan je vleugels geven”

Das Phantom

NAC neemt het morgenavond in een goedgevuld Rat Verlegh Stadion op tegen Telstar. Trainer Edwin de Graaf kijkt uit naar het weerzien met de supporters. Met hem blikten we kort vooruit op de eerste thuiswedstrijd van het seizoen.

“Het NAC-publiek kan je vleugels geven tijdens een wedstrijd. Niet veel spelers weten wat het is om voor veel supporters te spelen. Dus daar hebben we het zeker over gehad deze week. De jongens kunnen niet wachten om voor de supporters te gaan spelen. Ze hebben natuurlijk vorig jaar wel meegemaakt hoe NAC leeft in de stad tijdens de play-offs.”

Naast de blik op het weerzien met supporters, heeft de groep deze week ook het gelijkspel tegen VVV geanalyseerd; “We waren het snel eens met elkaar: de eerste 25 minuten waren goed en daarna was het verval te groot. Wij moeten ervoor zorgen dat we dat langer volhouden in de wedstrijd, maar daar heb ik een goed gevoel over na de afgelopen trainingsweek.”

NAC treedt morgen met twee nieuwe namen in de basiself aan tegen Telstar. Robin Schouten keert terug van een schorsing en vervangt de geblesseerde Moreno Rutten. De andere wijziging wil de trainer nog niet prijsgeven. “Maar het is niet Kaj de Rooij. Die heeft nog teveel last van zijn hamstring. Daar voelt hij nog straling in.”

De Graaf nam vorige week zelf een kijkje bij de tegenstander van vandaag tijdens het duel Telstar - FC Emmen. Hij zag een agressief Telstar dat de tegenstander in het eerste gedeelte van de wedstrijd onder druk zette en later een punt over de streep wist te trekken tegen een beter voetballend Emmen. “Vorig jaar hebben we het twee keer erg lastig tegen ze gehad. Andries Jonker is een trainer die zijn team altijd naar vermogen laat voetballen.” De trainer verwacht dan ook dat Telstar weer in een 5-3-2 opstelling naar Breda komt. “De uitslagen van de eerste speelronde waren enigszins verrassend te noemen. “Het bewijst maar weer eens dat iedereen van elkaar kan winnen in deze competitie.”

Als laatste heeft De Graaf het nog kort over Loris Brogno, die sinds deze week meetraint in Zundert. “Hij is maandag aangesloten en gelijk aangesloten bij de training. We weten wat voor type hij is en wat zijn kwaliteiten zijn. In het verleden heeft hij al bewezen doelpunten en assists te kunnen leveren op dit niveau, iets wat wij nog goed kunnen gebruiken in de groep.” Brogno is fit, aldus De Graaf. “Maar hij gaf zelf ook aan dat wedstrijdfit natuurlijk iets anders is. Na de groepstrainingen voel je toch dat voor jezelf trainen iets anders is dan bij een groep.” De komende dagen wordt gekeken of beide partijen met elkaar gaan samenwerken en onder welke voorwaarden.

Bron:
B-Side Rats
47 Reacties
125   6  
Bart

Rosler moeten we gewoon 100 steunen morgen als hij speelt! Rutten eruit en kerstens eruit gok ik? Weet niet hoe het zit met de rooij?

26   3  
sjef de gevulde koek

HUP NAC!!!

38   19  
Kvdc

De andere wijzigingen lijkt mij toch Moïse voor Rosler.

Hup Nac en op naar de eerste 3 punten!!!!

24   6  
Moekes mooiste

Schuppen er in?

36   2  
Gert-Jan

Het word 4-2 voor NAC boys het gaat goed komen!! HUP NAC💛🖤

22   22  
Johnny1912

Rosler start uiteraard morgen gewoon.

Vind het trouwens onnodig om te zeggen dat je twee wijzigingen doorvoert maar ze niet zegt. Geef of niks prijs of je hele opstelling desnoods.

Verwacht persoonlijk dat Azzagari eruit gaat en Seuntjens vanaf het middenveld start omdat hij dit niet prijs wilt geven.

125   6  
Bart

Rosler moeten we gewoon 100 steunen morgen als hij speelt! Rutten eruit en kerstens eruit gok ik? Weet niet hoe het zit met de rooij?

14   2  
Hoge Vucht

Zou mij niet verbazen als hij Buffonge er langs laat staan, Rossler zou ook kunnen maar lijkt mij wat opportunistisch. De trainer heeft eerste wedstrijd niet voor niks de keuze gemaakt hem op te stellen lijkt mij.

23   1  
Tante Annie

Is bilate eigenlijk al weer fit? Dat zou wissel 2 kunnen zijn en dan seuntjens weer terug naar aanvallend middenveld

25   4  
Ivo

Ik denk dat Vieri Kotzebue in de basis begint ipv Kestens.
En misschien van Schuppen op de plaats van Azzagari.

We gaan het zien, maar ik heb er veel zin in. Ik ben benieuwd hoe druk het wordt, er zijn toch nog een hoop mensen met vakantie, en dan is er nog het gedoe met testen en vaccineren en zo. Ik hoop op 9000-10000 toeschouwers.

17   5  
Jeroenw

Ik denk dat de 2de wijziging van schuppen is voor azagarri een stuk aanvallender en dat kan je tegen telstar wel gebruiken!

27   23  
Ouwe Spionkop

Met alle respect maar een club met de status van NAC kan echt niet met deze opstelling het veld in. De helft jeugdspelers en zelfs spelers zonder contract op de bank.
Waarom zijn er niet meer spelers aangetrokken? Spelersbegroting zou even hoog zijn als vorig jaar. Waar is dat beschikbare geld dan?
Maar goed laten we vol achter die mannen en mannekes gaan staan. HUP NAC.

27   1  
Molenschot loco

Ik denk tussen de 7 en 8000 toeschouwers ivm de vakantie maar daar zal de sfeer niet minder om zijn....en voor VAK G zowieso een byzondere avond......HUP NAC!!!!!

7   2  
Peter

Het zal weer moeilijk wedstrijd worden tegen Telstar as vrijdag ook is het bijna uitverkocht je moets wel een voetbal team op het veld staan ,ik hopen dat ze winnen van Telstar alleen voor die vaste nac supporters veel succes toe gewenst

4   4  
Molenschot loco

@ouwe spionkop das niet echt verwonderlijk .....gezien de relatie tussen steijn en lokhoff...beide andere spelers op het oog.....

7   1  
Monir

In hoeverre is de bea open voor tijdens en na de wedstrijd

21   6  
RV

Van Schuppen voor Azzagari zou ik een vreemde en opportunistische keuze vinden.
De Graaf heeft ze allebei gezien in de voorbereiding en gekozen voor Azzagari.
Laat hem dan een wedstrijd of 8 spelen en vel dan het oordeel.
Deze jongens zijn niet gebaat bij een wedstrijdje wel, dan weer twee weken niet, dan weer drie keer wel.

De zwakte ligt morgen duidelijk op de flanken tegen 5 verdedigers.
Buffonge was de zwakste tegen VVV, zal uit een ander vaatje moeten tappen.
Kestens vind ik op dit moment nog veel te licht (al speelde die geen slechte wedstrijd tegen VVV).
Maar je zult zien, hoe verder in het seizoen en hoe fitter de tegenstanders... hoe verder onze jeugdspelers tekort schieten ten opzichte van de concurrentie.

13   3  
Noadhugodver

Ik hoop zelf dat Kestens morgen nog in de basis staat. Vond ik tegen VVV verrassend goed en gezien De Rooij en misschien Brogno binnenkort (terug) komen zie ik hem niet veel meer in de basis starten dit seizoen, dus laat hem nu maar zijn kwaliteiten zien. Persoonlijk verwacht ik dat Rösler of DJ eruit gaat morgen.

7   2  
Pao

Weet iemand of ESPN de hele wedstrijd uitzend? Zou wel lekker zijn met voor de mensen die op vakantie zijn!

8   1  
Molenschot loco

Pao....nee...de wedstrijd volendam den haag wordt rechtstreeks uitgezonden

7   3  
Muhren

Nee volendam-ado espn 3

6   11  
Kipiani

Kerstens en DJ kan echt (nog ?) niet op dit niveau. Echt niet veel te licht, frivool en niet functioneel genoeg om te winnen !

6   1  
TvB

Hopelijk Bilate erin dan, dat kan een verschil betekenen.
Moise voor Rosler of evt een andere jeugdspeler op de flank zal allemaal niet zo veel uitmaken denk ik

5   2  
Paul

Chris W.M wat staat er verder op de pagina bij bndestem over brogno en verder?kan alleen lezen schouten voor rutten.malone bilate de rooij allen morge niet erbij?

13   14  
DunErwt

Daarom, Red Bull kijken jullie mee?

11   7  
DunErwt

Woordgrapje humorloze zichzelf te serieus nemende mensen

39   5  
Semsi

Opletten Manders! Stuur maar een factuurtje naar City. Hellas Verona heeft Ivan Ilic overgenomen van City.

16   0  
Beultje

3 punten vrijdag en niks minder...
MAAR dat gaat lukken met ons publiek erachter...

11   7  
Scheppioni

Intensies zijn stukken beter dan vorig seizoen, het enigste punt wat ik zondag zag is de tempo in de wedstrijd houden !! Dus Edje d'n trainer, waar jou sterkste punt lag, middenveld met lopende spelers en om de beurt diepgang ! Kaj zei zondag er voorlopig nog niet bij te zijn, gezien voorbereiding ben ik naast v Schuppie ook benieuwd naar Kotzbue !?

7   2  
Martinus

Snap ergens wel dat je niet alle wijzigingen vooraf publiek bekend maakt. Zo lang de spelers het maar weten. Ik zie nooit die noodzaak om ruim vooraf je tegenstander wijzer te maken dan nodig.

5   1  
J0667

Staat er bij bndestem geen verwachte opstelling zoja zou iemand die dan kunnen sturen. Ik kan dat niet lezen namelijk.

3   2  
Monir

Beaaaa

6   4  
Fan uit Zevenbergen

Tante Annie !! Bilate was niet op de training in ht stadion vandaag..

Jetro marshart moest mt de bus en trein naar huis 😉

4   1  
Tante Annie

Ahh thx voor de info! Jammer

3   45  
Rubenac

Ons graafje zegt dat blessures mee vallen.
Rooijtje nog steeds niet erbij.

Graafje beloofd een spits, Ow nee die verkiest joda rc boven ons.

Angsthaasje boort even 4 ton door de neus.
Twittert als het goed gaat en rent hard weg als iets tegen zit.
Nee daar winnen we de oorlog mee.

Je mag niks negatiefs zeggen, maar praat alles maar goed.

Heeft niks te maken dat je een kleine club support iig

10   0  
Nac

@Rubenac

De graaf zei dat blessure LIJKT mee te vallen.
Hij geeft zijn reactie aan de hand van wat Kay zegt wat hij voelt.

Een Liesblessure moet je altijd voorzichtig mee zijn.

13   4  
Tip

Toen NAC vorig seizoen door Corona zonder publiek moest gaan spelen werden mijn haren gelijk grijzer. NAC is geen club om te ballen zonder publiek. In eigen stadion moet om een of andere , dikwijls rare, reden de vlam in de pan slaan en NAC haalt punten. Gelukkig is er nu weer publiek bij ! En ik hoop dat Seuntjens zijn niveau vast houdt van tegen VVV. Hij was echt heel goed. Iedere wedstrijd zal voor deze selectie knokken worden. Wij de spelers 100 procent steunen is enorm belangrijk.👍🏻

10   10  
Semsi

Als we op deze manier opleidingsvergoedingen uit onze handen laten glippen dan kunnen we de jeugdopleiding ook wel opdoeken. Kost alleen maar geld, levert niets op.

5   6  
Bredafun

Voor degene die niet naar t stadion kunnen is t ontzettend balen dat ESPN hier geen rekening mee houdt om de wedstrijden net als vorig jaar gewoon uit zenden allemaal.
Wat is de oorzaak dat er nu nauwelijks iets wordt uitgezonde?
Zelf espn 5 & 6 stoppen ermee pfff

14   3  
Mike

Ouderwets 076 radio op dn camping met een kouwe kletser. Vamos!

18   10  
ome cor

Een nieuw seizoen, weer naar het stadion...de aanhang koopt in grote getalen scc's en heeft er weer zin in.
De hoop/wens is dat NAC bovenin mee doet in de titelstrijd en anders desnoods maar tweede wordt.

De keerzijde is de manier waarop Steijn zegt onder druk gezet te zijn, Lokhoff die nogal snel ben makkelijk eieren voor zijn geld koos, de aandeelhouders die hun speeltje beu zijn en willen verkopen. Manders met zijn discutabele acties. En de aanhang die Manders tot in 2071 blijft verwijten wat er bij NAC mis gaat zijn, nu en in de toekomst. Kortom: allerlei oorzaken waardoor we geen selectie hebben voor een 1e of 2e plaats. Maar er gebeuren gekkere dingen, dus we'll see.

Als je als speler een eigen goal maakt dan wordt je op dat moment door iedereen vervloekt. Terecht op dat moment !
Bij mensen die wat realistischer van aard zijn is dat snel weer over.
Een eigen goal kan gevolgen hebben voor de einduitslag, maar goed... iedereen maakt fouten. Shit happens.
Degene die Rösler nu niet steunen en door deze ene fout op hem afgeknapt zijn, die zijn waarschijnlijk binnenkort klaar met de hele selectie. Gelukkig zijn ze zelf perfect, maar die ongelukkige k*t actie van Rösler tegen VVV is geweest.

Morgen weer een nieuwe wedstrijd, weer een nieuwe kans.
Hup NAC
En vooral ook hup Colin !

9   6  
Scheppioni

Nee Semsi, ene iemand is hier nondeju voor verantwoordelijk !! Als we willen slagen met Karel V en ons NAC moet er echt iemand bekwaam als AD en TD !!!

14   4  
Scheppioni

@ ome cor
Betreft Colin heb je gelijk, voetballen kan hij, dat heeft hij bewezen. Hij zit in een onzekere fase, dat was te zien zondag bij zo'n handeling bij de goal ! Dit is geen ramp, kan voorkomen, ik zou zeggen tegen staf, veel met de jongen aan de slag, neem hem in bescherming ! Maar zo'n jongen nu never afvallen, is goud voor de toekomst !

11   0  
Wanny

@ Spionkop

Je mist ook 6 jongens die in de basis zouden kunnen staan. Dat vangt geen enkele club makkelijk op.

12   5  
@Scheppioni

Helemaal mee eens.
Vergeet overigens niet dat Ome Cor één van de eersten was die Colin afviel, maar gelukkig is die zelf wel perfect.

12   1  
NacBreda0187

Zin in morgen! Helaas zijn al mijn vrienden niet voor NAC, dus zit ik in mn eentje op de B-side. Maar dat mag de pret niet drukken, omdat we eindelijk weer mogen!

3   16  
Annie

Duidelijkheid komt er nou nog iets van city?Maandag is het alweer de 16de met vervolgens de graafschap en ado als tegenstanders met deze selectie win je daar niet van hadden deze week versterkingen gepresenteerd moeten worden had je nog 1 week gehad om op te trainen en speelklaar of minuten voor die wedstrijden. geblesseerde spelers terug update malone bilate de rooij kortsmit Maria?DUIDELIJKHEID

5   19  
Annie

Wie weet morgen 3 versterkingen gepresenteerd!!!heeeel hard nodig

Laad alle berichten na dit bericht in