Wij gaan niet opzij

Jongelingen Kestens en Van Schuppen laten zich gelden bij NAC

Italo

Wanneer NAC vanavond in eigen huis SC Telstar ontvangt, is de kans groot dat aanvaller Pjotr Kestens aan de aftrap staat. Boris van Schuppen mag, na zijn glansrol vorige week, wederom hopen op een succesvolle invalbeurt. De twee jeugdspelers laten zich gelden in de voorbereiding, en krijgen nu hun kans.

Op kousenvoeten speelt Kestens zich deze voorbereiding in het elftal van NAC. De aanvaller zit al langere tijd bij de selectie, maar moest het tot dusverre doen met een minimaal aantal speelminuten. Vanwege de dunne bezetting binnen de NAC-selectie op de flanken, én de blessure van Kaj De Rooij, kan Kestens zich hoogstwaarschijnlijk opmaken voor zijn tweede basisplaats op rij.

Kestens, niet de grootste en breedste van het stel, weet welke stappen hij nog wil maken, vertelt hij in gesprek met BN DeStem: ,,Slimmer zijn soms. Eigenlijk moet ik gewoon vallen als ze mij duwen. Ik heb de snelheid om de diepte in te gaan en acties te maken langs de zijkant. Moet het alleen iets vaker afwisselen. Hoewel ik denk dat ik het nu redelijk goed doe met diepgaan en in de bal komen. De mensen hebben denk ik gezien dat ik technisch goed ben en dat ik met de bal kan draaien. Maar ik kan ook de achterlijn halen.”

In hetzelfde interview doet Kestens overigens nog een opvallende onthulling. Het hoge kappen-draaien gehalte komt ergens vandaan: ,,In Waregem heb ik vanaf mijn elfde jaar leren voetballen puur op blote voeten. Tot mijn veertiende, vijftiende. Pas vanaf mijn zestiende ben ik geïntegreerd in competitie jeugdvoetbal. Op de Essevee Soccer School trainden we twee keer per dag. Heel veel techniek. Aannames, passen, kort draaien. Dat was allemaal op blote voeten. Vier jaar lang heb ik geen competitiewedstrijd gespeeld. Daarna ben ik begonnen met schoenen.”

Hoe anders ziet de opleiding van Boris van Schuppen eruit. Het talent uit eigen jeugd viel in tegen VVV en maakte in blessuretijd de gelijkmaker. Al tien jaar is de middenvelder te bewonderen op de sportvelden in een NAC tenue. Vanavond is er voor Van Schuppen wellicht de gelegenheid zijn debuut in het Rat Verlegh Stadion te maken. Het stadion dat hij zo goed kent: “Vroeger zat ik zelf op de B-side en keek je op tegen die jongens op het veld. Nu sta ik er zelf. Mensen zullen er misschien lacherig over doen, maar ik wil echt de grote man worden bij NAC” , aldus Van Schuppen tegenover Omroep Brabant.

De jongeling geniet met volle teugen van het moment, maar is ook vastberaden om door te pakken nu hij zijn kansen krijgt: “Ik wil nu veel goals maken en assists geven in het shirt van NAC. Het kan snel gaan maar ik moet nog genoeg stappen zetten. Ik vraag veel van mijzelf maar ik moet niet te hard van stapel lopen na één goal.”

Zolang de selectie van NAC nog niet verder versterkt is zullen naast Kestens en Van Schuppen ook jeugdspelers als Van de Merbel, Vanacker, Kotzebue en Marijnissen op de bank plaatsnemen. Zo dus ook vanavond tegen SC Telstar. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem, Omroep Brabant
Terug naar overzicht
53 Reacties
76   1  
NAC Vooruit!

Mooi artikel BSR! De jeugd heeft inderdaad de toekomst…

Come on NAC!

76   1  
NAC Vooruit!

Mooi artikel BSR! De jeugd heeft inderdaad de toekomst…

Come on NAC!

44   1  
Geelzwartwit

Zorgen dat het team inclusief de jongeren goed gaat draaien een compacte hechte groep. Ik hoop echt dat de rare en of financiele situatie er bij NAC nu eindelijk eens voor zorgt dat ze het met de talenten moeten doen. Jarenlang werden "zekerheden" met ervaring van buitenaf gehaald die het ook totaal niet brachten.

Herkenbaar voetbal met talenten en de ervaren Bilate en Seuntjens. Ik hoop op een verrassend seizoen en veel meer dan 1 of 2 spelers hoeft er voor mij niet bij.

Hup NAC hup talenten!

11   22  
[email protected]

Off topic excuus maarre; Geen live verslag van espn vnv en dat vind ik mooi klote eigenlijk, iemand tips?

30   1  
kedu

Prachtig dit! Dat ze zich nog flink mogen ontwikkelen bij NAC en uitgroeien tot volwaardige basisspelers.

6   30  
Kopspion

Schup, Schup, Schup ze neer

19   2  
RICHARDPRAHA

Mooi brutaal ventje die Boris, ook een geweldige naam natuurlijk om een held in Breda te worden....BORIS.

Voor degene die er bij waren in Venlo vorige week, heeft hij al un eigen liedje??

Zijn handelingssnelheid en overzicht is al verrassend en positief goed om die leeftijd, vaak zie je dat ze in hun enthousiasme dat net missen vlak bij de 16 of als ze onder druk worden gezet.

Hopelijk kan hij in de luwte van de ervaren spelers flink wat meters maken dit seizoen, heeft de potentie denk ik om een basisspeler te worden.

58   1  
Jf

Ik blijf het roepen Vieri Kotzebue wordt de revelatie van het seizoen!!!

55   0  
Beter de laat dan nooit

Beter deze jeugdspelers dan Maatsen, Venema, Azarkan en Janssen. Bouwen aan de toekomst ipv ieder jaar opnieuw beginnen. Het pluspunt van dit jaar is ook dat we niet helemaal opnieuw beginnen maar dat het grootste gedeelte van de spelers er al meer dan een jaar is.

9   0  
kopspion

zover ik nu kan zien is er vanavond ook helemaal geen stream van de wedstrijd te vinden, alleen het schakelkanaal

24   40  
Breda Aaa

@Kedu

Mooi artikel BSR? Dit zijn gewoon copy + paste artikelen van het gister nog verguisde medium BN De Stem (en Omroepbrabant).
De waan van de dag!

17   5  
Ratjeduneerste

Misschien ook niet onbelangrijk om de jeugdspelerd met veel potentie contracten/ verlengingen aan te bieden voordat ze gratis de deur uit lopen naar grotere clubs straks.

Je hoeft niet iedere jeugdspeler een contract te geven, maar belonen is wel nodig.

Ook bv. Azzagari, Siereveld, Rosler, Vanacker, Agougil en Kestens hebben allen aflopende contracten.

Gasten als Kotzebue hebben niet eens een contract.

Maar welke TD gaat dit regelen...

16   1  
JN

@Ratjeduneerste

Ik kan me niet voorstellen dat Edwin de Graaf en Eric Hellemons hun belangrijkste (jeugd)spelers gratis de deur uit laten gaan. Die zullen ongetwijfeld hun wensen en eisen doorgeven aan Manders.

14   41  
Johnny1912

Foei Breda aaaa

Niet kritisch zijn op BSR! Dat levert je een hoop duimpjes omlaag op! Ook al meld je inderdaad gewoon een feit, een groot deel van dit artikel las ik in de stem zojuist.

Ik hoop dat ze het waar maken, maar ben benieuwd hoe ze er over een halfjaar voor staan.

13   4  
Johnny1912

Ratjeduneerste

Beetje rustig aan he met die contracten.

We hebben jaren lang vastgezeten aan talentloze jeugdspelers die meteen na hun debuut een contract voor 3 jaar kregen.

Eerst presteren daarna belonen. Je ziet snel genoeg wat voor grote stappen iemand kan maken, kijk bijvoorbeeld naar JP van Hecke. Dan kan je nog schakelen en een contract uitdelen. Deze jongens hebben verder nog niet veel laten zien, laat ze dat eerst eens doen de komende maanden. Je gelooft toch niet dat er nu clubs zijn die al zitten te wachten tot Azzagari of die andere namen die je noemt uit hun contract lopen over ruim een jaar.

45   2  
Wanny

@ JOHNNY1912

Staat toch gewoon netjes BN De Stem bij bronvermelding. Dus dit is een zinloze discussie.

8   1  
Ivo

Ik hoop dat de Graaf de eerste wedstrijden verschillende spelers een kans geeft. Kestens, Buffonge, Azzagari, van Schuppen, maar ook: Kotzebue, wat ik van hem gezien heb vond ik veelbelovend, geef hem vanavond maar een basisplaats.

Vanacker en Agougil hebben ook al wat langer een contract, die moeten het ook maar eens laten zien.

Een beetje rouleren dus, en kijken wie er boven komen drijven.

18   5  
breda aaa

@Wanny

Het is ook totaal geen verwijt naar Bsiderats die zoals altijd goed werk levert.

Ik vind het alleen hypocriet dat bij het "opleidingsvergoeding artikel" gisteren er in de reactie's veel negatieve geluiden richting BN de Stem zijn maar nu er een positief artikel van hetzelfde medium komt het opeens een mooi artikel van Bsiderats is.

Enfin, laten we hopen dat Boris vanavond weer de winnende erin schiet op aangeven van Pjotr ;-)!

6   20  
Kipiani

De Graaf had in Venlo van Schuppen onmiddellijk na de rust al moeten brengen. DJ en Kestens waren na 20 minuten al onzichtbaar, slap en gewoon slecht. Heeft 2 punten gekost.
Jammer. Vanavond Boris in de basis heeft meer power dan Keatens en DJ samen en dat is de KKD essentieel.

7   6  
The Cosmic Gate

Dit is toch wel veul betere praat dan wat zo'n Kali enz uit wist te brengen (met al z'n loze beloftes enz)
Wat een walgelijk figuur was dit ! Zoooo veeeeel toffer om dit soort mannetjes bezig te zien enz

12   1  
Tip

Leuk om te lezen. Enthousiasme. Ervaring en jeugd heb je beide nodig. Een speler van 22 kan overigens al ervaren zijn. Telstar niet onderschatten , moeilijke ploeg. Pakken ook terecht punt tegen Emmen.

5   21  
De Graaf

Komen er nog versterkingen?Augustus zit er bijna op!Alsjeblieft Manders

28   2  
Chris W.M.

Je vraagt je toch af; Kestens begon net wat invalbeurten te krijgen vorig seizoen toen Azarkan gehuurd werd. Die vervolgens de voorkeur kreeg en stappen begon te maken, aan het eind van het seizoen speelde hij niet onverdienstelijk. Wat nu als Steijn wat meer vertrouwen in Pjotr had gehad en hem die speelminuten had gegund i.p.v. een huurling? Is Azarkan zo'n groter talent dan Kestens?

Ondanks dat De Rooij straks terug komt en waarschijnlijk Brogno gehaald wordt, gaat Kestens dit jaar veel minuten maken. Ben benieuwd waar dit gaat eindigen. Beetje meer pit erin, en je hebt een verbeterde uitvoering van Korte in huis.

11   4  
Sjak

Het is mooi dat deze gasten nu klaargestoomd worden maar dat had eigenlijk vorig jaar moeten gebeuren.
Steijn heeft deze gasten genegeerd.
Verder is het nu ook van, het kan nu even niet anders.
Het is een veilige goedkope keus. Wij gaan die jongens echt niet afbranden en tegelijkertijd kan kunnen de 3 hun hand op de knip houden.
De jeugd heeft de toekomst dat is helemaal waar, maar wanneer je ze dan gratis de deur uit laat lopen en zelfs de opleidingsvergoeding niet int ben je wat mij betreft als bestuurder geen knip voor de neus waard.
Iedereen gaat vanavond weer goed geluimd naar het stadion omdat het weer mag, ik ook, het gaat over voetbal, maar er hangt nog wel een grote grijze sluier over het rattenhol over wat er allemaal het afgelopen jaar is gebeurd. Mijn club is beschadigd door passanten. Laat dit jaar zijn dat deze sluier verdwijnt en dat wij als supporters weer gewoon kunnen doen waar we goed in zijn, bier drinken en KUT roepen.

Hup NAC

7   2  
@RICHARDPRAHA

Wij hebben Boris van Schuppen ja die schupt ze der wel in

11   0  
Ivo

@Chris WM

De voorhoede van de basis-11 wordt natuurlijk De Rooij - Bilate - Brogno (als die komt).
Met de Seun achter de spits.

Brogno en de Seun kunnen ook verschillende posities spelen.

Dus de speeltijd van de andere jongens zal afhangen van blessures en schorsingen. Zelf hoop ik dat Bilate snel terug is, ik denk dat je met Bilate en Seuntjens echt wel een powerduo hebt voorin waar veel verdedigers zich op stukbijten. Dan nog snelle/behendige buitenspelers en je hebt echt wel een mooie voorhoede.

6   4  
scheppioni

Idd Chris WM
Dan blijkt toch een trainer met meer voetballende intenties het anders te zien, net wat JF aanhaalt ben ik naast Boris Schuppie ook zeer benieuwd naar Kotzbue, die echt een prima voorbereiding draaide !?!
Mocht Brogno niet doorgaan is een ervarene in de aanval nog wel echt nodig en ook middenveld !
Hopen dat the Seun fit blijft en ik begreep dat Schouten er weer bij is, ik hoop dat Edje de Graaf zijn visie van vorig seizoen de tweede helft thuis de graafschap te korrel neemt, daar stond Schouten ineens centraal en deed dat zeer verdienstelijk ..... anders natuurlijk inzetbaar rechts op de vleugel met een overtuigende Rossler bij hem !!

6   2  
NAC

Offtopic

Misschien een rare vraag maar
kun je vanavond gewoon op je eigen plek plaatsnemen of wordt/is aangegeven waar je wel/niet moet gaan zitten?

7   0  
LIANNE

Het zijn de kindjes met de sterkhouders de Haye en Seuntjes. Gelukkig ook nog een goede keeper. Op naar de eerste overwinning .

5   0  
Nac

@NAC

Je mag gewoon op je eigenplek zitten.

Er is geen 1.5 m. Behalve op de b side daar zijn er die een ander vak krijgen, want het is daar te vol.

9   7  
Robbie Rafello

Leuk hoor die Schuppen, en prima voor dat ventje dat er eentje maakt bij zijn debuut. En echt wel veel liever Boris dan , Venema, Azarkan of Janssen, Maar laten wel wat temperen. Ook Bodi maakte er een bij zijn debuut en de wilde ze zelfs bij Eindhoven niet meer huren. If kan Azagari het huidige niveau aan? Tuurlijk dit soort gastjes erbij betrekken , maar geloof me wij hebben de Fiorini's, Gacia's of Angelino's echt nodig om te promoveren. Dit gaan we als NAC nooit meer met eigen jongens kunnen doen. Als er eentje is die boven het maaiveld komt in de jeugd, gaan ze naar PSV of Feyenoord. En met wat er overblijft gaan we het niet fixen. Dus als we straks de jeugd op een hogerplan krijgen, dan leidden we op voor andere clubs. Tenzij we een stabiele middenmotor zijn, dan blijven de toekomstige talenten misschien. Maar om daar te komen zullen het echter voetballers moeten komen die niet door Hellemond zijn opgeleid. Ik hoop dat we deze realistische consquenties met ONS NAC als eigenaar, onder durfen te zien.

16   0  
Scheids!

Geef de jeugd ook krediet en ruimte!
Uitfluiten is bij die jongens vaak fataal, dus blijven steunen!
Net als de hele selectie trouwens😉

5   9  
Andre Vermeulen

Buffonge heeft in zijn basis plaatsen en invalbeurten zijn krediet verspeeld.Zit geen pit in,straalt geen strijdlust uit en loot soms te wandelen of hij er geen zin in heeft.probeer het met Kotzebu.

5   0  
sjef de gevulde koek

Ben echt zeer benieuwd vanavond. Zou mooi zijn als 1 van die mannen ons gaat verbazen de komende tijd. Aan inzet ligt het idd geval niet. Hopelijk hebben we eindelijk weer wat jeugd wat en een verbetering is en wat toe gaat voegen.

11   0  
Dun Henk

Heel benieuwd naar vanavond en ontzettend veel zin in!

Overigens lees ik net dat er in de 76e minuut word gevraagd een applaus te geven voor Erwin, ik hoop dat iedereen hier gehoor aan wil geven want dat verdient hij 100% !!

5   0  
Breetjeda

Ik vind kotzebue het meeste de indruk wekken dat hij er direct kan staan dit seizoen.

11   2  
Johnny1912

Kudibambana maakte een aantal jaren geleden in de voorbereiding ook de indruk dat hij er direct zou staan en revelatie en cultheld zou gaan worden.

Laat deze jongens rustig gebracht worden en verwacht er niet te veel van. Dat kan Van Schuppen nu alleen maar druk en verwachtingen geven omdat hij toevallig meteen heeft gescoord. Kwaliteit komt toch boven drijven uiteindelijk, bij elke trainer.

3   4  
Breetjeda

Behalve onder Ruud brood ;)

17   5  
Chris W.M.

Allemachtig. Sydney van Hooijdonk, door Steijn en Manders de deur uit gewerkt, is zojuist geselecteerd voor Jong Oranje.....

Had hij een contract gehad, had je zo 5 ton bij zijn marktwaarde op kunnen tellen.

11   7  
Chris W.M.

* Twee ton. Want is nog maar voorselectie. Maar jullie begrijpen m’n punt.

12   6  
Chris W.M.

** Ook Bart Verbruggen opgeroepen. Gelukkig hebben we die net op tijd voor 3 ton van de hand kunnen doen....

11   6  
Chris W.M.

*** Zonder die drie ton hadden we natuurlijk nooit het tekengeld voor Immers en Malone op tafel kunnen leggen.

7   2  
Rob No neck AKA Lee Towers

Wat vinden jullie van het bandjes systeem?
opzich prima toch?
vooral dat er op het bandje staat : WOMAN'S EK 2017 ....

4   5  
Rob No neck AKA Lee Towers

Het is niet meer het Magische NAC van vroeger ....
Door alle afgelopen jaren heen een beleid van ''lik men lul''

6   9  
Ouwe Spionkop

Werkelijk alles waar Manders voor verantwoordelijk is, is een puinhoop.
Vanavond daar maar eens massaal een leuk spreekkoortje op los laten.

1   6  
geelzwartwit

Je kan toch prima prestatiecontracten geven waarbij de verdiensten meelopen met de prestaties en daarnaast transfer afspraken? Komt er een eredivisieclub dan kost je zoveel. Komt er een buitenalnds club kost je zoveel. Daarin ook doorverkoop percentage vaststellen en iedereen weet waar hij aan toe is. Prestatie contract koppelen aan POP en het is voor iedereen helder. Dan hoeven de contract in den beginne helemaal niet zo hoog te zijn. Maar heb je ze wel onder contract staan. Je moet er toch niet aan denken dat een talent wat nu geen contract heeft nu al gespot is en achter de schermen een overgang voorbereid wordt zonder dat NAC dat weet?

Remember Christiano en Sergio . Roda

6   3  
Vlag

Bijzondere avond voor die jonge gasten, treffen nu hun trainer van afgelopen seizoen, Michael Dingsdag die bij Telstar aan de slag is gegaan als ass.trainer van Jonker.
Mede door hem hebben onze jonkies deze stap kunnen en mogen maken.

5   4  
DunErwt

@chris wm

13:42 + 13:45

Bam jonguh👍

1   12  
Jante

Het zou toch om te gillen zijn als de duurste aankoop van de afgelopen jaren uit de basis gespeeld gaat worden door Kestens.

Zou wel een mooi verhaal kunnen worden. En typisch nac.

Van Schuppen gun ik overigens ook wel een basisplaats. Zou toch wat meer vertrouwen geven dat er bij nac achter de schermen toch een aantal mensen met verstand rondlopen.

4   8  
henkietenktie076

Boris Boris die schupt ze er wel in! Boris Boris de schupt ze er wel in!

9   2  
Noord Mokumse NAC'er

Aftellen...

Heerlijk 't nummer 'Niemand wint in Breda' op standje maximaal. Heel Amsterdam mag 't horen. Zo op naar Breda..

Alles geven voor Erwin!

Come on NAC!

2   2  
geelzwartwit

Boris de Butcher slacht iedere tegenstander af

4   2  
[email protected]©

Nu nog wachten op het debuut van Kamphuijs en Van Binsbergen.

2   0  
NacBreda0187

Iemand die op de Bside ook alleen zit vanavond?

Laad alle berichten na dit bericht in