Wij gaan niet opzij

Edwin de Graaf nieuwe hoofdtrainer NAC

DeWeesJr

Vrij snel na het behalen van zijn trainersdiploma gaat Edwin de Graaf beginnen aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. De oud-assistent van Maurice Steijn wordt de nieuwe hoofdtrainer van NAC.

De oefenmeester stond al de gehele voorbereiding voor de groep nadat Maurice Steijn om diverse redenen was vertrokken. De Graaf krijgt nu vanuit de clubleiding het vertrouwen ook het seizoen te beginnen als hoofdtrainer. Voorlopig tekent hij een contract voor één seizoen. 

Mattijs Manders reageert als volgt op de aanstelling: “We hebben afgelopen seizoen van dichtbij kunnen zien wat Edwin in zijn mars heeft. Hij kent de weg die we zijn ingeslagen en we zijn dan ook blij te kunnen melden dat Edwin onze nieuwe hoofdtrainer is.”

Ook de nieuwe hoofdtrainer is blij met het vertrouwen: “Persoonlijk ben ik erg blij met het vertrouwen van de club om mij hoofdtrainer te maken. Ik ken NAC natuurlijk erg goed. Niet alleen vanuit mijn tijd als speler, maar ook van afgelopen jaar als assistent. Ik zie erg uit naar mijn eerste klus als hoofdtrainer.”

Bron:
B-Side Rats, NAC
Terug naar overzicht
49 Reacties
168   14  
Da Huge

"We hebben afgelopen seizoen van dichtbij kunnen zien wat Edwin in zijn mars heeft. Hij kent de weg die we zijn ingeslagen"....


Mag toch hopen dat we het wel iets anders gaan doen toch??

72   0  
ML_Breda

Gefeliciteerd Edwin! Onwijs veel succes en laten we er mooi seizoen van maken!

57   0  
Scheids!

Héél veel succes Edwin!
Zorg voor mooi , fris en aanvallend voetbal, waar de supporters voor naar het stadion willen komen!
Er komt weer vertrouwen terug bij mij!

168   14  
Da Huge

"We hebben afgelopen seizoen van dichtbij kunnen zien wat Edwin in zijn mars heeft. Hij kent de weg die we zijn ingeslagen"....


Mag toch hopen dat we het wel iets anders gaan doen toch??

25   0  
Henkietenktie076

Gefeliciteerd Edwin! Ben erg benieuwd naar zijn speelwijze, maar ik ga ervan uit dat nac leuk aanvallend voetbal gaat spelen, zoals Edwin als speler ook altijd de drang naar voren had.

77   3  
Voorwaarts

- Optie die het snelst was.
- Geen extra geld uitgeven voor een duur contract van een nieuwe trainer.
- Duidelijkheid en rust rondom invullen positie.
- Geen nieuwe ego's in de organisatie of mensen die gepasseerd worden.

Ik zie genoeg pluspunten en kan me in de aanstelling vinden. Verder heb ik geen idee wat Edwin precies in zijn mars heeft, maar het is moeilijk om de NAC supporter nog negatief te verrassen.

Succes!

18   1  
d'n henk

Mooi nieuws, proficiat Edwin!
Hopelijk breng jij je drive van vroeger over op de spelers van nu!

28   1  
willem 4,5

Succes Edwin, als je de spelers net zoveel inzet en loopvermogen kunt bijbrengen zoals jij had komt het vast goed.

18   25  
Cool hand

Geen mening.

15   3  
SCH1912

Wat ben ik hier blij mee! Een trainer binnen gehaald die de club kent en een doorzettingsvermogen heeft die er maar weinig hebben/hadden!

Edwin heel veel succes bij de mooiste club van Nederland! Zorg met inzet en verzorgd voetbal dat we ons mooie clubje het hele seizoen weer tot dik en dun steunen en trots kunnen zijn!


9   0  
Sam

Edwin,maak er een mooie seizoen van deze mooie club en geef ook jeugd kans en zorg dat er 5 gerichte aankopen komen om selectie te versterken

19   0  
Sjef de gevulde koek

Prima keuze natuurlijk. Om nu weer een andere trainer te halen die het weer helemaal anders gaat doen slaat nergens op in deze tijd. Edwin komt goed over en samen met Lurling echte winnaars. Overigens ga maar eens een betere trainer vinden die in dit NAC wil stappen. Die ga je niet vinden. Alleen maar weer van die halve die overal weg gestuurd zijn of niks hebben klaar gemaakt de laatste jaren en daar heb je niks aan. Nee dit is de beste keuze en voelt voor iedereen goed.

4   23  
Wanny

@ Sam

Aankopen komen er sowieso niet, want NAC heeft geen geld om te kopen.

Een paar transfervrije versterkingen en huurlingen zullen er nog wel komen.

5   0  
Peerke

Voor aan te trekken spelers nu in ieder geval duidelijk wie er voor de groep staat. Succes Edwin!

10   0  
Ivo

Prima keuze, we weten dat het weer een rommelig seizoen gaat worden met een mogelijke overname. Daarnaast vind ik het goed om jongere trainers voor de groep te hebben die een betere binding met de spelers hebben. De Graaf is 41, wil een mooie carrière opbouwen als trainer en zal zijn stinkende best gaan doen. Ik kreeg met name bij Brood en Steijn het gevoel van de hautaine ervaren mannen die het allemaal wel beter weten.

Ik ga uit van een contract voor 1 jaar, met een eventueel optie voor langer.

9   3  
Viking

Natuurlijk beste keuze in deze situatie om zo min mogelijk geld uit te geven voordat overname club rond is.

Maar wat krijg ik de kriebels van Manders ...
Dat ene zinnetje alleen al....

11   1  
Noord Mokumse NAC'er

Ed, Teun en Gab. Dat is toch NOAD op en top.

Zin in het nieuwe seizoen!

4   2  
since1912

Gewoon heel goed nieuws!

4   2  
Ouwe Spionkop

Laat hem het maar doen. Nieuwe trainer kost ook te veel geld zonder zekerheid dat hij mag blijven bij nieuwe koper van de club.
Hij had het aan het eind van vorige week over de binnen enkele dagen versterkingen te verwachten waren.
Die enkele dagen zijn wel voorbij nu.

8   15  
Buuze

Opnieuw hosanna. Benieuwd hoelang dit weer allemaal gaat duren..poppenkast.

6   2  
Ernie

Lijkt me een prima trainer. Het is sowieso al mooi dat iemand het nog wil doen. Eigen jeugd een kans geven en afwachten wat er verder gaat gebeuren.

9   2  
GeelZwarHart

De wedstrijden waar hij Steijn verving waren de bestr potjes van NAC. We hebben een Graaf niet zomaar een Graaf, maar De Graaf. Hup NAC.

8   0  
Adriaan

Hans Visser is er toch ook nog als assistent?

2   0  
Maarten

Mooi, alleen al omdat ik het hem gun. Onze Europese topscoorder, hehg????

1   0  
Mrchin

Lijkt me prima, als speler een noad mentaliteit hopen dat hij het als trainer kan overbrengen op de groep.

5   1  
Pomelo

Ook slim dat er een contract voor maar 1 jaar is uitgegeven. Zeker met de trainershistorie van Nac.

On another note; wanneer krijgen we de presentatie van de nieuwe tenues?

1   0  
076*R

Prima oplossing voor nu! Content mee

5   0  
JMseason

Misschien een keer goed om een trainer zonder ervaring te hebben. Iemand die zijn eigen visie kan laten zien zonder ervaring van defensief spel in de eredivisie. Iemand zonder netwerk en voorkeur van spelers. Iemand die gedreven is en ambitie heef. Iemand die we niet kunnen afrekenen over eerdere successen of falen.

Al met al, lekker laten staan mits hij ons kan bewijzen dat hij het waard is!

1   23  
Goedzo

Jőrgenson komt transfervrij van Feyenoord schijnbaar.

1   4  
Tip

Beste oplossing. Veel succes Edwin. Belangrijk dat wij hem ook echt de kans geven en hem niet na een wedstrijd of 10 beginnen af te fakkelen. Overigens is na 6 wedstrijden de hemel in steken ook niet nodig.

3   1  
scheppioni

Succes eeuwig topscorer van ons NAC BREDA !
Verder precies wat Scheids! 11.02u hierboven aanhaalt ....

14   3  
Cees-2

Analyseer eens scherp wat Manders zegt! “De Graaf kent de ingeslagen weg.” Afgelopen seizoen was de visie van Steijn betreft het veldspel (afwachtend en defensief). De Graaf wil “nu” plots dominant en bepalend spelen. Welke ingeslagen weg bedoel je nou? Kijk dat bedoel ik nou, ze verraden zichzelf, totaal geen beleid en visie. Men denkt aldaar dat wij he-le-maal op ons achterhoofd zijn gevallen. Verder krijgt De Graaf het vertrouwen, enigszins stoer gezegd, echter maar voor een seizoen. Dus ook dat valt nog wel mee. Maar een seizoen is voorlopig genoeg. Wat ik wil aangeven, als je de teksten van hun later nacheckt, constateer je heel snel, dat e.e.a. totaal niet strookt.

17   3  
JimGoose

Het irriteert mij nu toch weer dat NAC het bedreigingen-verhaal nooit officieel genuanceerd of gerectificeerd heeft. Nu rakelt elke nieuwsite nog even op dat Steijn vertrokken is van bedreigingen door NAC supporters.

8   6  
Bredaaaa

Een trainer zonder ervaring bij de moeilijkste club in Nederland. Dat zal lachen worden. Edwin heel veel succes, waar heel veel ervaren trainers zijn gesneuveld.

19   8  
H.V.M.

Toeval of niet??
Vrolijk geeft aan belangstelling te hebben om de aandelen over te nemen en M.M. beslist verdacht snel om EdG komend seizoen tot trainer te bombarderen.
Enkele weken geleden zou Vrolijk, Dirk Kuijt een rondleiding door het stadion hebben gegeven.

Dit lijkt wat weg te hebben van "Lokhoff Gate".
M.S. en M.M. waren er destijds ook supersnel bij om Seuntjes nog even snel binnen te halen en zo dus het gras voor de voeten van Lokhoff weg te maaien.

Persoonlijk heb ik geen probleem met de aanstelling van EdG, maar hier blijft toch weer een wrang smaakje aan vast zitten.

16   1  
Jaap Aap

Edwin de Graaf, is dat die man die afgelopen seizoen al onderdeel was van de staf en medeverantwoordelijk voor het schijtbakken voetbal? Of werkt dat zo niet?
Hij krijgt van mij een nieuwe kans maar al die hosanna hier lijkt me wat overdreven….

1   6  
Ben

Verkoop nu niks olij voor een goede prijs.
Kun je een paar dragende spelers voor halen
Anders loopt hij straks gratis de deur uit.
We hebben een goede vervanger.
Hup nac

6   7  
jvt

Er was destijds toch een zorgvuldig trainersprofiel opgesteld? Toevallig voldoet deze beginnende coach daaraan? Dat kun je toch niet met droge ogen beweren! Het is het pure bezuiniging na het over de balk smijten van geld dat Manders doet, eh deed. Gegokt en verloren, dik verloren. NAC staat er financieel gewoon niet goed voor. Supporters nemen nu al genoegen met het rechterrijtje KKD als overgangsjaar, het zoveelste en hebben snel het volle vertrouwen in de volgende trainert.

Waar blijft de tijd van Spelbos, Rijsbergen, Ten Cate... daar gebeurde altijd wat. Met knikkende knieën kwam de tegenstander naar Breda, een kolkend Beatrix, ex-internationals kwamen ons versterken, er werd om elke m2 gestreden, oorlog in het strafschop gebied... heerlijke tijden. En nu, een struikelende aankoop die niemand nog niet voor niets wilde, een paar uitbollende gepensioneerden, een paar eeuwige talenten...

Voetjes op de grond heren, de polonaise is nog ver weg.

1   1  
Geelzwartwit

“Edwin heeft afgelopen seizoen van dichtbij kunnen zien hoe men het bij NAC niet pruimt. Hij kent de andere weg die moet worden ingeslagen en we zijn dan ook blij te kunnen melden dat Edwin onze nieuwe hoofdtrainer is.”

Aldus
Mattijs Anders

7   1  
Geelzwartwit

@JVT

Rijsbergen... Serieus?
Oei

7   8  
Ome Cor

Verrassend 😂

Wat ik wel verrassend vind is dat "die hele Haagse kliek" moest oprotten, totdat Edwin de makkelijkste en goedkoopste optie leek te zijn voor de job.

Edje wordt nu op de schouder geslagen als onze Edje, maar bij uitblijven van succes is het weer "die Hagenees".

1   0  
Ad B uit Roosendaal

Edwin: veel succes.

1   4  
YLLWBLCK

Succes!
De kans is klein dat het niet gaat lukken of dat er geen klik is met de supporters. Lange dienstverbanden sieren de club en iedereen zal je de tijd gaan geven, ook als het na 5 wedstrijden nog niet draait. Wij als supporters gaan je voor altijd steunen, door dik en dun en houden ons rustig als je ooit worstelt met de opstelling. We gaan voor handhaving in de kkd dus maak er een mooi seizoen van!

2   1  
normaal

Afwachten. Als de regen altijd met bakken uit de hemel valt, is 1 zonnestraal al weer zomer.

5   1  
Enkhuizer rat

Jammer dat de NOS in het nieuwsbericht over de aanstelling van de Graaf nog steeds rept over het ‘opstappen van Steijn na bedreigingen’ terwijl club én politie in BN de Stem al lang en breed hebben aangegeven dat hier geen sprake van was!

2   1  
Bart

Nu is het zaak om alles wat hij van Steijn heeft opgestoken zo snel mogelijk te vergeten en weet wat hij vooral niet moet doen.
Als speler was hij iemand met een enorme diepgang, zelden een middenvelder zo vaak vrij voor de goal zien komen, ik hoop dat hij deze filosofie als trainer ook aanhangt.
Ik denk dat Edwin de Graaf niet tot de Haagse kliek gerekend moet worden waar op werd gedoeld.
Ik heb wel vertrouwen in hem tot nu toe.
En er komt tenminste zinnige taal uit.

2   0  
NAC4Ever

Gefeliciteerd!
Prima beslissing. Laten we eerst kijken wat de toekomstige eigenaar wilt.
Hopelijk gaan we inderdaad aanvallender spelen.

Veel succes en plezier!

1   1  
Nr. 29

Of gedoteerd de juiste keus is betwijfel ik. En eerlijk gezegd Edwin heeft ook niet om deze situatie gevraagd maar is er ook ingetrokken en pakt nu verantwoordelijkheid. Laten wijngek dan voor minimaal 1 seizoen door dik en dun ondersteunen en niet meteen na 1e minuut 1e wedstrijd al gaan afzeiken. Hetzelfde geldt voor de spelers. Spelers die nu voor NAC uitkomen door dik en dun steunen. Ook als ze in de 1e minuut van de 1e wedstrijd een foute bal geven….laten we nu hoe dit seizoen ook zal verlopen vol achter team en staf gaan staan. Juist ook bij tegenslag en hoe moeilijk ook na de belabberdere jaren die we achter ons hebben. NAC is wat telt en laten we eerlijk zijn zonder NAC zal voor ons nog veel erger zijn dus laten wij er vanaf heden samen achter gaan staan!!! Kritische note mag zeker in de emotie maar de steun moet dit seizoen de boventoon gaan voeren en wie weet wat voor moois we kunnen bereiken samen!!!

0   0  
Van Coothplein

Had graag Penders gezien, die heeft het meer verdiend de afgelopen jaren om deze kans te krijgen. Helaas zijn we die kwijt aan Eindhoven.

Heeft Lurling eigenlijk de benodigde papieren?

0   0  
Belgische Naccer

Dat geblaat van die Manders haalt me iedere keer weer het bloed onder de nagels vandaan....

De weg die we zin ingeslagen???

Het totale failliet van NAC?
Geen enkele transferwaarde meer op het veld?
2 miljoen door het putje van van Hecke?
en 2 miljoen gratis weggegeven (hooijdonk, en de spanjaarden?
En oja..het wervelende voetbal op het veld?

Dat is echt een hele goede weg inderdaad Manders!
Vooral ook inslaan die weg!

Komop man, doe normaal, hou de eer aan jezelf en laat mensen, die er wel verstand van hebben, hun werk doen.

Hup NAC!

Laad alle berichten na dit bericht in