Wij gaan niet opzij

NAC-fan en sponsor meldt zich voor overname: “Ik heb het beste met de club voor”

Italo

Supporter en sponsor Karel Vrolijk heeft verregaande interesse om NAC over te nemen, meldt Omroep Brabant. De ondernemer heeft zijn interesse kenbaar gemaakt bij Crossminds, dat de verkoop begeleidt.

Karel Vrolijk is eigenaar van bouwbedrijf Vrolijk uit Breda. Hij is naast NAC-supporter al jarenlang lid van de businessclub van NAC. Tegenover Omroep Brabant geeft Vrolijk aan dat hij zijn interesse kenbaar heeft gemaakt en momenteel in afwachting is van een uitnodiging om te komen praten. Vrolijk heeft begrepen dat er meerdere partijen hun interesse in een overname inmiddels kenbaar hebben gemaakt.

Zelf heeft Vrolijk een plan in zijn hoofd waarmee hij NAC wil terugbrengen naar de Eredivisie. Niet als suikeroom, maar via gedegen beleid en een goed plan. “Ik denk dat het nu wel moet gebeuren. Dat het goed moet gebeuren voor de lange termijn. Daar is de jeugd bijvoorbeeld ook heel belangrijk ik, want daar verdien je ook geld mee. Het plan wat ik heb, gaat NAC écht vooruit helpen.”

De organisatie zal moeten worden ingericht met vakmensen, want Vrolijk zelf wil geen actieve rol spelen: ''Ik heb de namen van de mensen die NAC moeten gaan leiden al in mijn hoofd zitten. Die moeten de focus hebben en NAC terugbrengen naar de Eredivisie.’’

Bouwbedrijf Vrolijk is gevestigd in Breda en inmiddels uitgegroeid tot een grote, stabiele speler binnen de bouwsector. Een snelle zoektocht op internet leert ons dat het bedrijf in 2019 een omzet had van 180 miljoen euro. Een jaar later was deze omzet gegroeid naar 280 miljoen.

Bron:
B-Side Rats, Omroep Brabant
Vorig bericht
Edwin de Graaf nieuwe hoofdtrainer NAC 49 reacties
Volgend bericht
De Klapper van BSR #3 36 reacties
79 Reacties
194   6  
Bundy Geeren Noord

Kijk daar word ik vrolijk van.

194   6  
Bundy Geeren Noord

Kijk daar word ik vrolijk van.

89   4  
Wie?

hier worden we VROLIJK van!

69   2  
Fijn Streven

Met de disclaimer dat ik verder niets van de man afweet: dit klinkt me toch als muziek in de oren. 1 eigenaar en ook nog eens iemand die de dingen benoemt die de supporters hebben benadrukt.

45   1  
Avro

Dit zou een goede zaak zijn . Prima vent daar wordt ik vrolijk van

58   67  
Vlag

Onder 1 voorwaarde: geen Kuijt als trainer !!!

23   2  
Rolf

We gaan vrolijk verder.

23   2  
Den Tinus

Dat zou erg goed nieuws zijn. Zou het juiste moment zijn om in te stappen en NacBreda weer op de kaart te zetten.

2   64  
Rubenac

Grapje , groetjes Rob G uit rotjeknor

134   10  
Chris W.M.

Dus Karel (op dat moment ‘enkel’ nog sponsor) leidt een paar weken geleden Kuijt rond en heeft hem gepolst om hoofdtrainer te worden vóórdat wij wisten dat de aandelen te koop zouden komen? Das toevallig.

63   6  
Ome Cor

Mooi dat mensen hier al vrolijk van worden, zonder de plannen en ideeën van deze beste man te kennen.

Om diezelfde reden kunnen we deze loyale sponsor ook zeker niet afschrijven.
Eerst maar eens kijken of hij het wordt en wat zijn plannen zijn. Daarna kunnen we pas oordelen of wij hier vrolijk van worden of dat Karel de enige is die Vrolijk is.

55   5  
johan o

T gegeven dat hij een keer met Kuijt een rondje stadion heeft gedaan, ik snap niet dat mensen daar zenuwachtig van worden.
Ik ben blij dat er iig geen vage Rus zich aandient.
Zover de geluiden zijn is t een NAC supporter/sponsor, kent de club kent de supporters... Daar mogen we best blij mee zijn...
Hopelijk met een goede visie en een goed netwerk... (misschien Ton Lokhoff terug?!!? ...)

We wachten hoopvol af..

71   1  
Jf

Een bouwbedrijf dat is in ieder geval al makkelijk als het over een nieuw stadion gaat ;)

14   3  
Scheppioni

We hebben er heel wat kansloze figuren gehad, laten we hopen dat Karel het goed ziet en ons idd terug brengt waar we horen !!

19   1  
D'n Klaagmuur

Ken de man niet, dus daar kan ik verder weinig over zeggen. In de huidige markt van enorme woningtekort zijn bouwbedrijven wel goudmijntjes voor de komende jaren. Als dit een verstandige ondernemer is die zijn huidige onderneming goed kan combineren met onze club klinkt dat in ieder geval als positief in de oren.

Zijn naam heeft hij in elk geval mee.

36   0  
Bommetje

Karel wilde aandelen al kopen voor dat grootaandeelhouders aangaven te gaan verkopen.
Ik hoop niet dat hij de moeilijkheidsgraad onderschat.
In ieder geval met goede bedoelingen

34   5  
Mike

Omzet is niet zo moeilijk. Winst en investeringen wel. Zeker in de bouw dezer dagen. 280 mil omzet zegt mij daarom niet zoveel. Ieder bouwbedrijf kan z'n agenda dezer dagen vullen tot 2030.

Neemt niet weg dat ik wel benieuwd ben naar wat er allemaal uit de koker gaat komen.

32   11  
Beest

Tot nu toe is dit veruit het beste scenario.

-nac supporter
-duidelijk plan voor ogen
- zal ongetwijfeld lokhoff terug willen


Nu hopen dat hij daadwerkelijk de financiën heeft om echt door te pakken en niet pappen en nat houden.

22   59  
Scheids!

Heel lief en aandoenlijk allemaal, maar liever een superrijke eigenaar, die gelijk spijkers met koppen kan slaan !
Koop NAC, koop stadion, maak de dienst uit!
Zo kapitaalkrachtige onderneming is Vrolijk ook weer niet!

70   3  
Henri

Hr. Vrolijk heeft het beste met NAC voor. Ons NAC heeft ook het beste met NAC voor. Ik zou zeggen maak er een Coöperatie naar Duits DFB model van met 51% van de aandelen voor Ons Nac en 49% voor Hr. Vrolijk. Duitse Bundesliga clubs als Bayern Munchen, Borussia Dortmund, Borussia Mönchengladbach laten zien dat het een zeer succesvolle constructie is.

44   2  
Nonkel Frans

Afhankelijkheid van slechts 1 eigenaar/ ondernemer kent ook een risico.
1 Bredase groot aandeelhouder plus de supporterscooperatie is mogelijk sterker.

18   27  
Fan uit Zevenbergen

Er was,jaren terug ook een bouwbedrijf die nac over wou nemen dat werd ook niks

31   3  
Ivo

Klinkt allemaal aardig, maar het gaat ook om het geld. En dan bedoel ik niet geld om de huidige aandeelhouders uit te kopen, maar het geld om in NAC te investeren, de begroting op te voeren zodat je structureel naar de eredivisie kan.

7 jaar pappen en nathouden hebben ons niet verder geholpen. Het gaat er nu echt om dat er structureel miljoenen bijkomen.

22   1  
Bommetje

Net even jaarcijfers per 31-12-2021 bekeken, bron KVK.
Als ik het goed lees 6,7mio winst in 2020 en 16mio eigen vermogen.
Maar er zijn misschien normeer bv’s

8   0  
Bommetje

Nog meer

4   0  
Bommetje

31-12-2020

10   177  
Schrikbarend

WAAR BLIJVEN DE VERSTERKINGEN VAN ONZE SELECTIE OEFENWEDSTRIJDEN ZIJN BIJNA AFGELOPEN COMPETITIE STAAT VOOR DE DEUR KUNNEN NOG NIET EENS 11 BASISSPELERS OPSTELLEN 9 DIE ZEKER MEEKUNNEN IN KK HEB JE DE BANK GEZIEN MOETEN MINIMAAL 8 SPELERS BIJ KRIJGEN WE IETS BRUIKBAARS VAN CITY?

12   2  
Henri

Wie het op termijn ook gaat worden, wat de plannen ook mogen zijn. Het belangrijkste is wie gaat de visie, de missie een gezicht geven en uitvoeren. Daar zijn we met de drie eigenaren aan kapot gegaan. Steeds de verkeerde personen binnenhalen, wat weer klauwen met geld kostte om ervan af te komen. Laat dat in ieder geval de les voor eenieder zijn. Weer dezelfde fouten maken is fnuikend.

12   4  
RV

Zoals Mike al aangeeft zeggen die omzet cijfers niet zoveel, uiteindelijk is het een relatief cijfer en met een 80 tal werknemers niet heel hoog voor deze sector. Dat maakt verder ook geen fluit uit, als er interesse is dan is er ook geld voor een overname.

Maar ik moet daarbij wel zeggen dat dit serieus overkomt. Er zijn veel sponsoren die het geroepen hebben (de groep Nouwens als voorbeeld noemende) maar ik denk dat die toch ook niet doorpakken. Roepen wel veel vanuit hun supportershart maar durven uiteindelijk niet, zijn iets te weinig vermogend, te druk met hun huidige firma of willen (terecht) ook investering terugzien. Hartstikke leuk een gepassioneerde Nouwens maar dat is toch in de categorie midden en kleinbedrijf. Als je dat vergelijkt met een Vrolijk spreken we toch over een andere categorie (las ergens iets van 17 miljoen omzet met 140 medewerkers (en investeringen in pand, vrachtwagens, etc.. dat is echt niets naar verhouding, dat wil niet zeggen dat de grootaandeelhouder himself er een goed centje aan overhoudt natuurlijk).

Maar uiteraard respect voor iedere vermogende supporter die dit naast zijn eigen bedrijf kan en wil opbrengen. Daarbij zijn de huidige grootaandeelhouders nog heel veel vermogender maar niet bereid door te pakken.

Vooral dus benieuwd naar het echte plan en bereidheid om door te investeren. Ik hoop maar een ding en dat is dat de huidige aandeelhouders hun NAC hart laten spreken en niet om een paar ton (of een paar miljoen) de voorkeur geven aan een exotische investeerder maar het dan ook een lokale investeerders gunnen. Mogelijk alsnog met supportersparticipatie tegen een minderheidsbelang om extra investeringen te doen?23   20  
Ivo

Niet oneerbiedig bedoeld maar met een kruideniersmentaliteit komen we er niet. Liever een stevig consortium met genoeg euro's erachter dan goede bedoelingen maar te weinig kapitaal om het verschil te maken.

54   22  
Otjes

We wisselen 3 aandeelhouders die meer dan 250 miljoen (misschien wel meer dan 500 miljoen) waard zijn, voor een meneer Vrolijk van een bouwbedrijf die iets roept.

Hier wordt ik NIET vrolijk van. 1 fout project een onze bouwer is failliet. Ken wel wat voorbeelden.

Tja…

30   11  
Otjes

Alle respect voor de ondernemer Vrolijk overigens. Maar blijf bij de leest.

9   3  
Joop

Hopelijk wat hij zegt al maakt hij het voor 75procent waar dan komt er eindelijk rust in de tent

12   4  
RV

Dat klopt helemaal Otjens, maar zo iemand zal dan ook niet vanuit het bouwbedrijf investeren maar vanuit zijn persoonlijke BV waar hij toch wel wat vermogen opgebouwd zal hebben.

Het stelt niets voor in vergelijking met het vermogen van een Wim van Aalst maar uiteindelijk wil die er ook niets mee doen. De club overeind houden en that's it.

Daarom vraag ik me hardop af of een supportersparticipatie zou passen met de plannen van bv een Vrolijk? Maar denk dat het daarvoor dus nu te laat is. Dat plan moet er nu al zijn en op schrift bij de aandeelhouders liggen. Daarom gaat die supportersparticipatie (met alle respect) niets worden, te weinig concreet. Er had nu al een plan moeten liggen (eventueel gezamenlijk met een investeerder) om keiharde euro's te kunnen overleggen. Huidige drie willen er snel vanaf, dat is duidelijk.

17   3  
Geelzwartwit

Ik hoop dat het plan echt constructief is en zorgt voor stappen vooruit. Ik hoop ook dat als zo'n overnamepartij zelf in zwaar weer komt NAC niet meegetrokken wordt. Mocht de overname niet in zijn geheel of deels naar ONS NAC gaan.. Kan ONS NAC zich dan richten op de overname van de horeca rechten? Dan hebben we zelf de winsten in de hand. Ik zou het ook wel typisch uniek NAC vinden en ongekend als de supporters in een coöperatie de eigenaar is van de horeca rechten. Ik zie de nieuwsberichten al.. NAC supporters verdienen aan de biertjes die ze zelf drinken.

Deel van de winst kan dan naar sfeeracties en of spelers talentenfonds en uitgekeerd worden aan de participerende supporters.

11   0  
@rv

Zo snel zal het allemaal niet gaan. Vrolijk zegt dat hij zich gemeld heeft bij Crossminds. Normaal krijg je dan per omgaande een NDA en als je die tekent het prospectus. Dat is er blijkbaar allemaal nog niet.

Ik denk niet dat de kopers in rotten van drie opgesteld staan. Ik denk ook niet dat de verkopers er tegen elke prijs vanaf willen. Die kans hebben ze afgelopen jaren al gehad. De serieuze kopers zijn in dit proces ‘in the lead’. Tijd genoeg om een plan te maken tussen Ons NAC/supportersparticipatie en Vrolijk.

4   0  
Pieter

Zn proces qua eventuele overname gaat minimaal 6 tot 8 maanden duren. Leuk dat iemand zich kenbaar maakt en heeft gemeld.

17   3  
Die ne gast

@@RV
Inderdaad. Er is nog wel wat tijd.
Ik ken dhr. Vrolijk en zijn plan niet. Dus dat is afwachten. Eerste indruk lijkt mij zijn vermogen wat aan de krappe kant is om NAC snel écht vooruit te kunnen helpen. Zo hoog zijn de winstmarges in de bouw niet, maar ik kan niet op zijn bankafschrift kijken. In ieder geval zie ik liever een wat ‘armere’ Bredanaar dan een vage rijke Rus of Chinees.

Ik ben aan de ene kant verbaasd dat hij hiermee naar buiten treedt, maar aan de andere kant doet hij dat misschien wel om met andere potentiële kopers in gesprek te komen, zodat je niet tegen elkaar uitgespeeld wordt en de prijs onnodig wordt opgedreven.

Deze mededeling geeft bijv. Ook Ons NAC ruimte om met hem te praten over mogelijke samenwerking. Zou mooi zijn als NAC voor de korte termijn wordt overgenomen door 1 eigenaar en dat Ons NAC elk jaar een stukje club kan terugkopen.
Ik zou zo elk jaar 100 tot 200 euro bovenop mijn SCC willen leggen als daardoor NAC elk jaar een beetje meer in handen komt van de supporters.

12   24  
Moppernac

Luister op YouTube naar Herman van Veen met het volgende lied, Ik ben vandaag zo vrolijk zo vrolijk zo vrolijk.
Ik ben vandaag zo vrolijk zo vrolijk word ik nooit.
Dit maakt een mens blij en vrolijk, meneer KAREL VROLIJK. DANK U

11   9  
Nicky

Slim even met je naam in het nieuws.....

26   32  
Maarten

Laat ik wel even zeggen dat deze man op eigen houtje Dirk Kuijt een rondleiding heeft gegeven terwijl Ton Lokhoff toen TD was. Hoe gek t ook klinkt maar ik word hier niet Vrolijk van. Sponsoren die met het beleid bemoeien vind ik 3x niks. Als hij echt het beste met de club voor is dan sponsort hij zonder te bemoeien met het beleid.

45   11  
Ernie

Ook nu hebben een aantal supportertjes al weer gelijk hun mening klaar. Dit is één van de redenen dat we in de huidige situatie zitten.

5   1  
Cees-2

Euro’s, zeker heel belangrijk. Verder uiteraard de persoon zelf? Daarnaast, hoe gaat de structuur, het beleid en verdere zaken eruit zien? Dat structureel voor de toekomst. Dat alles zal uiterst zorgvuldig gescreend moet gaan worden.

11   3  
steven73

Grappig, heeft hij het al gekocht dan? Ik heb ook wel intresse . Maak net geen 280 miljoen omzet en heb geen dirk rondgelied. Volgens mij gaat het om een aantal dingen. Is zijn bod hoog genoeg, en is het financiele plaatje na een eventuele overname stabiel genoeg. ieder jr een miljoen erbij is best veel. Blijft deze man alleen eigenaar of heeft hij een plan om het terg te "geven" EN NIET onbelangrijk willen de mensen die hij in zijn hoofd heeft wel onderdeel uitmaken van NAC met NUL euro op de bank die je kunt spenderen. Sorry maar de meeste hier worden al enthousiast van iemand die zegt een goed plan te hebben.

20   1  
Joop Sloop

Elke privé persoon die met z'n eigen geld NAC wil kopen, moet eerst die twee seizoenen 'Sunderland till I die' kijken. Wil hij daarna nog verder, altijd welkom.

9   3  
Geelzwartwit

@steven73

De beste man is 1 van de overnamekandidaten die zich publiekelijk laat horen. Samen met ONS NAC maakt dat 2 kandidaten waar we vanaf weten.
Deze man heeft het beste voor met NAC komt uit Breda en heeft een plan. Zonder plan heeft het weinig nut om aan iets als een voetbalclub te beginnen.
Dat hij mensen in zijn hoofd heeft getuigd van voorbereid zijn en maakt wellicht onderdeel uit van zijn plan. Dat hij deze mensen al gepolst heeft zou zomaar kunnen.

Of zijn de persoon en zijn plan het beste voor NAC is? Dat kunnen wij niet beoordelen. Wie weet is er nog wel een Bredase kandidaat met een veel beter plan die zich anoniem aangemeld heeft.

Ik vind het sowieso prettig om te lezen dat er in ieder geval een locale kandidaat is. Of hij het gaat worden...?

5   4  
Peerke

Voordeel van Karel tov de grote 3 is dat het ook maar een gewone man is en die zeker het beste met NAC voor heeft. Nadeel dat hij financieel veel minder armslag heeft , zeker tov de 3 bij elkaar. Daarnaast heeft hij net zo veel voetbalverstand als wij hier op deze site. NOAD zal de boventoon gaan voeren. Hoop dat Karel de kwaliteit daar bij niet te veel uit het oog verliest. Een ding is dan zeker; Justin Goetzee zal geen AD worden. Daar kan hij niet mee door een deur.

8   6  
Jf

Ik vind het in ieder geval mooi om te zien dat Nac leeft en er dus voldoende partijen zijn voor overname.

Of deze man de beste is zal uitgezocht worden .

Daarbij het negatieve over een Dirk Kuijt snap ik niet zo goed want ik zou niet weten of het een goede trainer is. Als voetballer wist hij wel met beperkt talent door werklust het maximale uit zijn carrière te halen. Eventuele cosmetische behandelingen doet daar niks aan af.

10   25  
NixNACNix

Het regionale krantje heeft 3 mannetjes die over alles een mening hebben, doen alsof ze alles weten en overal contacten hebben. En ook deze primeur missen de herrie makers van De Stem weer. Enorme omhoog gevallen prutsers.

4   5  
Sjef de gevulde koek

Alfred jodocus kwak

35   0  
HupNAC!!

@bommetje, dat bouwbedrijf gaat niet kopen.

Dat doet hij vanuit zijn beheermij waar ( een deel van) de jaarlijkse winst heen gaat. Hij zal dit wel willen doen vanuit Vrolijk Invest BV met een eigen vermogen van ruim €52 mio.( cijfers 2020 laten een groei van eigen vermogen zien van €15,5 mio tov 2019. Bron: Graydon)

Over de financiële draagkracht van meneer Vrolijk hoef je je geen zorgen te maken. Over zijn liefde voor de club ook niet. Ik word hier wel heel blij van.

11   1  
Nonkel Frans

Het duurt wel lang voordat de aandeelhouders via Crossminds hun vraagprijs openbaar en hun deadline openbaar maken.
Zijn de boeken inmiddels nog niet gecheckt?


17   1  
GB

Mooi weer dat velen zeggen de situatie niet voldoende te kennen, de man niet te kenne, het bedrijf niet te kennen maar daarna met een stuurlui aan de wal mentaliteit wel gaan oordelen. Zo komen we er jongens, lekker roeptoeteren over hoe slecht dit alleen maar kan gaan. Want stel je voor dat het goed kan gaan? Wat moet je dan met je tijd en belangrijker, met je toetsenbord? 😀 Zullen we ff afwachten, is een procedure die nog erg lang duurt.........

U zijt gegroet!

7   6  
RICHARDPRAHA

Dit zou natuurlijk een schitterend scenario zijn, iemand uit de regio met een echt NAC-hart die de club wil kopen en vooruit wil helpen.

Ik denk persoonlijk alleen wel dat het misgaat bij "want Vrolijk zelf wil geen actieve rol spelen". Want de clubs waar zo'n overname echt goed is gegaan zijn clubs waar de eigenaar juist enorm betrokken en actief bij de club was, dag en nacht zeg maar. Smit bij Heracles, van Seumeren bij Utrecht, Scheringa bij AZ. Eigenaar zijn van een voetbalclub doe je fulltime en je bedrijf doe je ernaast, en niet andersom.

8   3  
Tip

Als Vrolijk zijn plannen bekend maakt weten we meer. Voor Ons NAC misschien een kans samen te werken middels een minderheidsaandeel als dat in Vrolijk zijn plannen past. Cijfers Vrolijk heb ik nog niet bekeken maar de omzet per werknemer (met wat ik hier lees) klinkt goed, al ken ik de gemiddelde getallen voor de bouw niet.

9   3  
Sjef de gevulde koek

Er moet gewoon een degelijk plan komen met inderdaad de juiste mensen. Luchtfietsers als Manders, Eskes, Eisinga hebben we nu wel genoeg gezien. Je moet niet vergeten dat deze mensen ook gewoon aangesteld zijn door onze grote 3. Je kan dus bakken met geld hebben maar blijkbaar niet het vermogen om juiste mensen voor een voetbalclub aan te stellen. Denk dat daar alles mee begint inderdaad. Beleid!!!! Overigens de Graaf blijft als trainer

8   3  
no-AD

Ik lees hier ook weer geregeld het Kuijt verhaal, om hier enige nuance in te brengen: op de dag dat Kuijt de rondleiding in het stadion gehad zou hebben is het alarm in het stadion er NIET af geweest, met andere woorden waarschijnlijk kan het hele Kuijt verhaal met en korreltje zout genomen worden en is hij op die dag NIET in het stadion geweest.

8   0  
Gilze

Of je hier nu wel of niet blij van wordt, moet de praktijk uiteindelijk uit gaan wijzen. Mijn eerste gedachte is wel een positieve: NAC-supporter en het beste met de club voor , plus een aardig vermogen.
Dan kan je wel weer allerlei redenen gaan zoeken dat hij hier geen ervaring in heeft, wat nou als hij failliet gaat enzovoorts. Nee een rijke Rus daar heb je wat aan of zo'n Chinees bij ADO daar heb je wat aan (zijn nu ook zowat failliet). De enige Rus die je moet hebben is Abramovic en die gaat niet in NAC investeren maar gaat gelijk voor een grote klapper.
Ook de grote 3 hebben stapels met geld maar zorgen alleen maar dat de emmer met water de onderkant niet raakt, maar zorgen er ook niet voor dat de emmer een keer goed gevuld blijft.

Als hij een goed stabiel plan heeft, zou ik zeggen waarom niet?

4   0  
Janus

Prima dat hij dit wilt doen, fijn dat iemand met kennis van de club interesse toont.
We kennen echter zijn hele plan niet, dit zijn gewoon de standaard overnamepraatjes met heeeel veel clichés en open deuren. (Lange termijn, jeugd moet belangrijk worden, NAC mensen in de organisatie enzovoort.)

Eerst maar eens zien wat de concrete plannen zijn voordat ik mee ga in de polonaise, maar het gevoel is in ieder geval positief.... :)

24   4  
Gjoewie

Nou, we hebben tenminste iemand die geïnteresseerd is in de overname.
Ik heb de laatste tijd nog al vaak kritisch gereageerd op de mensen op deze site en mijns inziens terecht. Ik wil niemand persoonlijk kwetsen of aanspreken op onjuistheden, maar ik las hier toch een mooi voorbeeld van iemand die zich Beest noemt.
Hij of zij trekt de volgende conclusie:

"Tot nu toe is dit veruit het beste scenario.

-nac supporter
-duidelijk plan voor ogen
- zal ongetwijfeld lokhoff terug willen"

Hier worden vier feiten gepresenteerd, waar de wens de vader van de gedachte is.
Ik loop ze even allemaal af.
1) Ik heb al verschillende dat er grote risico's kleven aan het verbinden van je club aan één enkele eigenaar. Ik ga dat niet nog eens herhalen. Maar het beste scenario is het dus zeker niet. Oordeel: niet waar
2) Karel Vrolijk is een NAC-supporter. Dat staat zo vast als een huis. Ik twijfel er geen seconde aan. Oordeel: waar
3) Duidelijk plan voor ogen. Waar is dat plan? Ik wil het graag lezen. Zolang ik dat niet gedaan heb, is er wat mij betreft geen plan en is het dus ook niet duidelijk. Oordeel: niet waar
4) Lokhoff? Heeft Vrolijk het daar over gehad? Het is een conclusie die Beest zelf koppelt aan de uitspraken van Vrolijk. Oordeel: niet waar

Van de vier feiten zijn er drie gewoon niet waar. En toch krijgt Beest ik weet niet hoeveel duimpjes omhoog. Hoe kan dat toch? Wishful thinking ten top.

Ik ben wel blij dat er iemand opstaat om de overname in gang te zetten. Ik mag hopen dat er nu meer partijen komen die bijvoorbeeld met Vrolijk gaan praten. Niet alleen is het voor NAC nadelig als er slechts één eigenaar komt, maar dat kan het ook voor Vrolijk zijn. Om zijn risico's te spreiden zou hij toch beter meerdere partijen zoeken die mee willen doen. Als je negen partners hebt en je legt allemaal een miljoen neer, dan heb je een bedrag van 10 miljoen. Daarmee neem je niet alleen de club over, maar bovendien kun je structurele verbeteringen doorvoeren, vooral ook op sportief gebied.
En wie weet, zit er nog een nieuw stadion in de koker... ;-)

4   1  
Ed

Vrolijk nieuws!

6   1  
H.V.M.

Op zich positief nieuws, maar dat
Vrolijk zegt, zelf geen actieve rol te willen spelen is deels bezijden de waarheid.
Als je er als zeer betrokken NAC fan miljoenen euro's in gaat steken, blijf je niet langs de zijlijn staan kijken met je ogen dicht.
Wat mij betreft hoeft dat ook niet.
Uiteindelijk blijft altijd "wie betaalt, bepaalt" gelden.
Overigens is 'bouwen' Booming, dus met deze actie zet hij zijn bedrijf gratis in de picture.
Dit is in ieder geval dus al zijn eerste slimme zet!
Voorlopig is de mogelijke overname door Vrolijk nog prematuur.
Wordt ongetwijfeld vervolgd.

0   2  
vakg5keerperwedstrijdnaardeplee

Geweldig nieuws! Een ondernemer uit de omgeving met een hart voor de club. Precies wat NAC nodig heeft, één eigenaar met een toereikende portemonnee. Wellicht een klein deel aan ONSnac verkopen om de coöperatie alvast wat vorm te geven en het idee te laten door ontwikkelen. Kunnen later meer aandelen overnemen van Vrolijk (een verkoopoptie voor de toekomst ook voor hem een goed vooruitzicht). De juiste mensen aanstellen en bouwen aan onze club. Het gaat goedkomen, geduld is een schone zaak.

6   0  
RICHARDPRAHA

@GJOEWIE Chapeau voor de zeer inhoudelijke reactie, dat zouden meer mensen moeten doen hier op BSR.

Echter komt het op mij dan wel bizar vreemd over dat je het terecht hebt over het feit dat mensen hier aannames en wishful thinking vaak als feiten neerzetten/presenteren, en dat dan zelf vervolgens ook doet.

Want op basis WAARVAN precies zeg jij zo stellig dat meerdere eigenaren beter is dan 1 eigenaar???? Kun je voorbeelden concrete voorbeelden geven waaruit dit blijkt?

Ik ken namelijk in NL juist voornamelijk voorbeelden van succesvolle club overnames door 1 hele sterke dominante eigenaar(Smit/Heracles, van Seumeren/Utrecht, Scheringa/AZ) en vrijwel GEEN van een succesvolle overname door meerdere partijen.

6   3  
Tip

@Gjoewie. Met meerdere aandeelhouders ook meer kans op conflicten, langere communicatielijnen en beslissingen moeilijker te nemen.
Verder met je eens. Duimen omhoog of omlaag is hier veelal gebaseerd op wat men wil horen (en zien) en men heeft angst van de groep af te wijken vanwege kritiek die gemakkelijk persoonlijk wordt.

Vrolijk lijkt al op het oog te hebben wie bepaalde functies gaan invullen. Ook daar ben ik natuurlijk benieuwd naar. Ik heb het gevoel dat veel oud NAC aan bod gaat komen, maar dat is niet meer dan een gevoelsmatige gok. Ik ken Vrolijk niet.

9   4  
Enkhuizer rat

Kuijt als trainer ..
onherkenbaar voetbal?
Net als hijzelf ;-)

10   2  
Dutchbird

Blijkbaar zijn er supporters die denken dat wij eisen kunnen stellen aan een overnamekandidaat. Wat wij van Vrolijk als overnamekandidaat vinden doet echter niet ter zake. Alleen van Aalst, van Weelde en Burema kunnen eisen stellen en de overnamekandidaat kan daarover onderhandelen. De enige supporter aan de onderhandelingstafel is Vrolijk zelf.

Laten wij ons concentreren op OnsNAC, dat is het enige overname-initiatief waar wij invloed op kunnen uitoefenen.

3   3  
TvB

@gjoewie; hoe weet jij dat 3 van de 4 punten niet waar zijn ? Dat weet je net zo min als dat ze wel waar zouden zijn.
Misschien heb je gelijk , misschien zijn ze alle 4 wel waar. Wat jij zegt is een conclusie die je zelf geeft zonder gegronde onderbouwing

3   5  
Gjoewie

Richard Praia & Tip > Nou, dat is eigenlijk heel makkelijk om uit te leggen. Als Karel Vrolijk vindt dat Mattijs Manders een geweldige algemeen directeur is, wat vinden jullie dan? Lopen de B-side rats dan ineens weer achter Mattijs Manders aan?
Ik ga het nog eens kort uitleggen. Als je tien deelnemers hebt in een soort consortium (dat is een term waarvan vooral bouwondernemers houden), dan stel je de RvC samen uit vijf personen. Je spreekt af welk bedrijf welke commissaris levert, of beter: welke twee bedrijven één commissaris levert. Als twee advocatenkantoren meedoen, dan leveren die de man of vrouw die de juridische zaken gaat doen. Na een of twee jaar moet die wieberen en mag het andere bedrijf de nieuwe commissaris leveren. De commissarissen leveren dus direct feedback naar de twee bedrijven die ze vertegenwoordigen. Op die manier kun je elkaar controleren. OP toerbeurt worden de commissarissen verwisseld. Zo kakken ze niet in en blijven ze scherp.
En inderdaad, waar vijf bestuurders zitten, heb je vijf verschillende meningen. Dat is maar goed ook. Stel je eens voor dat je een RvC krijgt die unaniem vindt dat Mattijs Manders een geweldige algemeen directeur is. Of dat ze vinden dat Dirk Kuijt hoofdtrainer moet worden. Of dat Anouar Kali een nieuwe contract voor drie jaar aangeboden moet krijgen. Meningen die je vooral krijgt als je maar één eigenaar hebt. Vergelijk het eens met de topclubs in Spanje: als meneer X voorzitter (lees eigenaar, want je dient als voorzitter een berg geld mee te brengen) wordt, dan brengt hij trainer M mee, als meneer Y voorzitter wordt, dan brengt hij trainer K mee, en als meneer Z voorzitter wordt dan laat hij de huidige trainer zitten, waardoor hij de "verkiezingen" verliest.
Ik kan me niet voorstellen dat we Spaanse toestanden willen bij NAC. Of wel?

5   0  
fvf6

NAC zal zou snel mogelijk een eigenaar moeten hebben om rustig te kunnen gaan bouwen aan een NAC dat een vaste waarde moet gaan worden in de ere -divisie . Een NAC supporter en sponsor lijkt me een goed gegeven , en hij heeft gelijk om geen suikeroom te zijn en ieder jaar de tekorten aan te vullen . Maar iets wegzetten dat zichzelf kan bedruipen en door een goede jeugdopleiding kan verzekeren van transfergelden.

11   3  
RICHARDPRAHA

@GJOEWIE. Sorry maar je begrijpt het echt niet he?

Je beticht andere ervan om hun "wishful thinking" of aannames of mening als FEIT te presenteren maar zelf doe je precies hetzelfde, nu ook weer.

Je kunt wel belerend zeggen "ik leg het nog 1x keer uit" maar het is puur JOUW mening en verre van een feit, en bovendien, je kunt GEEN voorbeeld geven van een succesvolle club-overname geven door meerdere eigenaren.

Jammer, je begon zo goed met je eerste reactie.

10   3  
Jemo

Voor alle mensen die roepen dat hij Kuijt heeft meegnomen voor de trainers positie. Hebben jullie er ook over nagedacht dat Kuijt en bv Bergkamp 2 jaar geleden een voetbalclub wilde kopen. (ging niet door) Misschien is Kuijt wel een mede investeerder. Laten we het dus tot de feiten houden en tot we die niet kennen iemand het voordeel van de twijfel te gunnen en niet afbranden tot hij een plan heeft gepresenteerd.

4   2  
Samson

Het is een illusie om te denken dat iemand even 10tallen miljoenen komt brengen. Een investeerder die de club koopt en garant staat voor de gaten is al heel wat. Als diegene dan ook nog eens de juiste mensen aan weet te stellen zijn we spekkoper.

3   11  
Gjoewie

Praha > Ik geloof dat mijn vorige reactie wat kort door de bocht was.
Ik geef een voorbeeld van hoe je kunt voorkomen dat je enerzijds een machtsvacuum krijgt en anderzijds een enkele eigenaar die het alleenrecht krijgt op het reilen en zeilen van de club. Lees nog eens mijn verhaal over Mattijs Manders die een erfenis kreeg van een overleden oud-tante.
Ik ken geen club waar het door mij bedachte systeem werkt. Ik ben alleen supporter van NAC en kijk wat dat betreft niet verder dan mijn neus lang is. Ik weet wel hoe de machtsverhoudingen in Breda en nabije omgeving zijn voor wat betreft de sponsoring bij NAC. Niemand is gelukkig met de huidige situatie, ook de Grote Drie niet, want anders zouden ze de club niet te koop zetten.
Je zult zien dat als Karel Vrolijk er in slaagt een uitgewerkt businessplan op tafel te leggen, er meteen mensen opspringen die zich melden dat ze mee willen doen of dat ze het juist helemaal anders willen doen. Maar geloof me, Vrolijk krijgt echt niet de alleenheerschappij. Zo werkt het misschien bij de Trommels met die Van Seumeren die er jaar na jaar miljoenen in pompt en geen loon naar werken krijgt en al helemaal zijn investeringen niet terugverdient.
Bij Adoow heb/had je ook een alleenheerser, nou je ziet hoe dat afloopt. Hij stelt zijn voorwaarden bij de overname en alle kandidaten (ik geloof dat er 10 partijen waren) zijn al afgehaakt. Het is maar zeer de vraag of Adoow wel een licentie van de KNVB krijgt voor de competitie dit seizoen.
Bij de Fietstassen zag je iets soortgelijks. Met het vertrek van Karel Albers kregen tien partijen ruzie met elkaar en verkocht Albers de club uiteindelijk aan een onbekende Rus, die, niet toevallig, een vriendje was van Abramovich van Chelsea. Dat soort mensen zijn over het algemeen in Nederlandse termen: bekenden van de politie, als je begrijpt wat ik bedoel.
Het spel bij NAC ligt heel anders. NAC heeft een fantastisch achterland, met sponsoren in binnen- en buitenland (lees: België). Het probleem is dat binnen het wereldje ons-kent-ons geldt. Als Sponsor Bouw 1 meedoet, dan doet Sponsor Bouw 2 vooral niet mee. Autodealer 1 stapt dan wel in, maar Autodealer 2 trekt zijn geld terug. Er zijn genoeg partijen die, als ze eenmaal aan elkaar verbonden zijn, makkelijk het aandelenpakket van de Grote Drie over kunnen nemen. Bij een initiatief als dat van Karel Vrolijk wil iedereen iets extra doen, maar tegelijkertijd komt iedereen met zijn eigen voorwaarden.
Welnu, mijn idee behelst dus het koppelen van sponsoren. Heb je er tien, dan maak je vijf groepen van twee. Heb je er twintig (elk 500.000 euro, maakt 10 miljoen), dan maak je vijf groepen van vier. Wel telkens dezelfde soort bedrijven bij elkaar. Dus bouw bij bouw, autodealer bij autodealer, advocaten bij advocaten, enzovoorts. Elke groep levert een commissaris aan, die mag uit de eigen groep komen, maar mag ook een externe figuur zijn. Als je Ton Lokhoff wil inhuren voor het commissariaat sportieve zaken, dan zul je hem ook een vergoeding moeten geven. Lokhoff dient dan op zijn beurt verantwoording af te leggen naar de vier bedrijven die hem inhuren.
Hierboven genoemde getallen liggen natuurlijk niet vast. Als je wilt dat de RvC uit zes commissarissen bestaat, dan deel je de sponsoren in zes groepen in.
Het vergt wel een cultuuromslag. Partijen moeten met elkaar in overleg. Als de groep Autodealers Ton Lokhoff in de RvC zet, dan zullen ze onderling moeten bespreken hoe hij hun belangen kan behartigen. Even zo goed: worden aan de tafel van de RvC moeilijke zaken besproken, dan zal Lokhoff even moeten overleggen met de sponsorgroep die hij vertegenwoordigt voordat hij een beslissing neemt.
Maar het is dus een absoluut vereiste dat de sponsoren bij elkaar komen. Er is een sterke persoon nodig om dat voor elkaar te krijgen. Misschien is dat Karel Vrolijk wel.
En je zult zien, als het eenmaal op de rails staat, dan stappen de voormalige Grote Drie ook weer in. Gezellig!

7   2  
Eastwood

Ik ben zeker blij met dit nieuws. Een "supporter" van ons mooie NAC die met een goed plan komt. Ik denk dat iedereen die fan van NAC is dit wel ziet zitten. Daarnaast krijg ik het gevoel dat Karel weldegelijk een goed plan voor ogen heeft. Wat mij opvalt is dat er tussen de reacties toch weer negatieve reacties staan. Ook om het feit dat Karel een rondleiding heeft gegeven aan Dirk Kuijt. Deze rondleiding zie ik echter als positief. Wellicht wist Karel al eerder dat er aandelen beschikbaar kwamen en ziet hij een samenwerking met Dirk wel zitten. Dat hij dan een rondleiding geeft om te kijken of Dirk ook vertrouwen in het project heeft betekent dat Karel zijn plan echt wil onderbouwen en uitvoerbaar wil maken. Ik zie wel heil in deze "supporter".

Ik wil hiermee niet zeggen dat ik een fan ben van Dirk Kuijt, zeker niet zelfs, maar als hij onderdeel uitmaakt van een zeer goed doordacht plan, dan heeft hij mijn zegen.

Bij ons in de buurt was eens een amateurclub genaamd The White Boys. Deze club kreeg een nieuwe voorzitter met gigantisch grote plannen. Wellicht is het jullie wel bekend. De club was een grijze muis in het amateurvoetbal en speelde bijna altijd onderin de 5e klasse en hebben zelfs een tijd geen 1e elftal meer gehad. De voorzitter die kwam begon gelijk van alles uit de grond te stampen.. Kantine werd opgeknapt, er kwam een "professionele" jeugdopleiding onder leiding van Leon Hutten, Theo Lucius werd aangesteld als hoofdtrainer/speler, krachthonk werd ingericht, nieuwe dug-outs en ga zo maar door. Dit alles zou mede mogelijk gemaakt worden door een "vangnet" van sponsoren. Echter bleek dit vangnet er niet te zijn. De voorzitter werd uiteindelijk na een maand of 5 verwijderd van het complex, de club bleef zitten met forse schulden en is na dat jaar verloren gegaan. Het gehele verhaal was dus gebaseerd op luchtkastelen.

Nu heb ik juist bij Karel het gevoel dat het echt een doordacht plan is en dat hij, o.a. door Dirk rond te leiden, goed bezig is om zijn plan uitvoerbaar te maken.

Laten we met zijn alle hopen dat Karel het voor elkaar krijgt en dat de club weer in handen komt van echte supporter ( s).


3   0  
Martinus

Je kan iemand willen met een godsvermogen, maar anderzijds is deze man er wel alles aan gelegen om de organisatie goed neer te zetten zodat het niet allemaal in de bodemloze put belandt. De kans is bij zo'n man, bovendien supporter, groter op gedegen beleid dan iemand die er gewoon even wat geld tegen aan smijt.

Zegt mijn gevoel.

1   0  
Bommetje

Hupnac!!
Ik heb het nog even nagekeken maar in de jaarrekening staan 52mio aan bezittingen, daar gaan ook nog schulden de vanaf en dan blijft er 17mio over.
Wel heel mooie winst van de groep van 9,4mio in 2020

3   6  
Belgische Naccer

Dit lijkt me (nog) niet de juiste overnamekandidaat.

Het enthousiasme en de passie wel, die zijn er!

Maar met 16 miljoen eigen vermogen, gaan we er niet komen ben ik bang. Manders en Steijn laten al een gapend gat van minimaal 5 miljoen achter, wat ingehaald moet worden.

En er zullen structureel betere spelers gehaald en gehouden moeten worden. Ik schat dat je zo op 10 miljoen per jaar zit, wat er in moet. Tenminste, als je snel en structureel naar de eredivisie wilt.

Als je het prima vind zoals het gaat, en je gokt op de eigen jeugd en af en toe een meevallertje, dat kan ook, maar dan speel je nog 10 jaar KKD.

We zoeken een miljardair. Geen miljonair.
Tiesto? Kom er maar in! Die ramt er wel zo 10 miljoen per jaar in. Dat is beter voor NAC.

1   0  
nacfan

gewoon doen hoe eerder hoe beter maak nac beter want daar wordt ik en alle supporters vrolijk van hup nac

0   0  
De letse

Wordt ik als supporters vrolijk van.

Laad alle berichten na dit bericht in