Wij gaan niet opzij

Invulling technisch hart door Hellemons, De Graaf en Schoenmaker jr

Italo

In navolging van de bekendmaking van Edwin de Graaf als nieuwe hoofdtrainer van NAC, heeft de club nu ook duidelijkheid verschaft over het technisch hart. De invulling hiervan bestaat uit Hellemons, De Graaf en scout Schoenmaker Jr.

Hiermee lijken de technische kaders voor komend seizoen te staan. Het is, althans voor de buitenwereld, niet bekend met welk spelersbudget gewerkt kan worden. Omroep Brabant wist eerder te melden dat het spelersbudget ongewijzigd is gebleven ten opzichte van vorig seizoen. Het technisch hart is momenteel al operationeel. Het drietal Hellemons, De Graaf en Schoenmaker heeft de primaire taak om op een goede manier invulling te geven aan de selectie voor komend seizoen. De papieren afwikkeling van zaken (contractonderhandelingen) komt voor rekening van Mattijs Manders.

Op de clubsite reageren Hellemons en Manders beiden op deze samenstelling van het technisch hart. Allereerst Hellemons: “De afgelopen weken hebben we achter de schermen al veel stappen kunnen zetten. De samenwerking in deze samenstelling loopt erg goed en geeft vertrouwen in de toekomst. Voor mij persoonlijk is het mooi om mijn kennis en kunde in te zetten om de club te helpen. Wij zijn ons bewust van de belangrijke taak die we hebben, maar we hebben alle vertrouwen in aankomend seizoen. Het mooie van mijn dubbelrol is tevens dat we nu een direct verband kunnen leggen tussen Zundert en Boeimeer. Op deze wijze kunnen we de A-selectie en NAC Jeugdopleiding optimaal in elkaar vlechten.“

Manders, die dus niet actief deel uitmaakt van het technisch hart, is te spreken over de eerste weken waarin het technisch hart al veelvuldig heeft samengewerkt: “We zijn erg tevreden dat we met deze groep het technische beleid verder vorm kunnen geven. Er is veel vertrouwen vanuit zowel de club als de leden van het technisch hart om dit met deze kundige mensen goed te kunnen invullen. De samenwerking verloopt prettig, professioneel en geeft veel vertrouwen.”

Aan het technisch hart dus de taak om op korte termijn de eerste versterkingen voor komend seizoen te presenteren. Op het wensenlijstje staan in ieder geval een centrale verdediger, dynamische en creatieve middenvelder en buitenspelers.

Bron:
B-Side Rats, NAC
Volgend bericht
Edwin de Graaf nieuwe hoofdtrainer NAC 49 reacties
43 Reacties
113   6  
MrChin

Lijkt me een prima drietal, Hellemons vertrouw ik zeker, zolang Manders zich er maar niet mee bemoeid.

74   2  
dbare

Prima, alleen wat die Schoenmaker jr ooit heeft betekend voor NAC is voor mij een compleet raadsel eigenlijk.
Maar goed, dat is ook op basis wellicht van mijn eigen onwetendheid ;-)

113   6  
MrChin

Lijkt me een prima drietal, Hellemons vertrouw ik zeker, zolang Manders zich er maar niet mee bemoeid.

44   16  
Johan Apeldoorn

Manders en vertrouwen, niet echt een te pruimen combinatie.

54   3  
Breetjeda

Hellemonds is de juiste man!

18   2  
Windy City Rat

Keep it simple en terug naar de basis. Beste besluit in deze situatie. Geen gekke investeringen, ook niet in spelers, behalve als ze echt iets toevoegen aan de huidige groep en ook graag willen komen ballen voor het mooiste publiek van Nederland e.o.

19   9  
Viking

We worden kampioen!!🏆

7   102  
Hupnac

Darren maatsen gelijk voor 3 jaar vastleggen..en voor het middenveld nick runderkamp. Hup nac

33   10  
NAC4Ever

Prima, al zie ik nog steeds het liefst Lokhoff terug komen.
(Weet ook wel dat dat voorlopig niet gaat gebeuren).

9   23  
@mrChin

Zolang Jetta maar basis is.

55   22  
Die ne gast

Zolang de persverklaring over het vertrek van Steijn op NAC.nl blijft staan en er geen duidelijke rectificatie op de site komt, beschouw ik NAC.nl als een propaganda kanaal dat ik met wantrouwen bekijk.

Dit bericht ook:
Dit is toch gewoon oud nieuws? Waarom doen alsof het nu pas echt begint? Is dat om nu alvast een excuus te hebben bij tegenvallende resultaten? ‘Ja, door alle onrust, was het technisch hart pas 3 weken voor de competitiestart actief en dan loop je al achter de feiten aan en dat hebben we niet meer goed kunnen maken?’
Beetje vaag dit.

Wees eerlijk en transparant, zeg gewoon dat de komende overname veel tijd en energie gaat kosten, dat de hand op de knip moet en er geen dure langjarige verplichtingen kunnen worden aangegaan en dat dat zijn weerslag heeft op de selectie samenstelling. Hoef je later ook minder recht te lullen, wat je zelf krom hebt neergezet.

27   5  
Maarten

Schoenmaker jr, tja. Wat doet die man daar nu eigenlijk? Op papier scout maar wat is er nu daadwerkelijk uit zijn hoed gekomen bij NAC en ADO.?

12   3  
JN

Los van zijn (om)bekwaamheid, kan Manders natuurlijk nooit formeel in het technisch hart zitten. Hij moet het functioneren ervan beoordelen.

Lijkt me een prima tijdelijke samenstelling. Een paar gerichte versterkingen en daarna kunnen we een gooi doen naar de bovenste plaatsen. Het is belangrijk om in ieder geval mee te doen om promotie, om het voor toekomstige spelers interessant te houden om voor NAC te tekenen.

Succes samen in het technisch hart!

24   12  
Janus

Prima drietal. Ik heb er wel vertrouwen in. Hopen dat we een mooi seizoen tegemoet gaan.

Betreft het gezeur over Schoenmaker Jr.: We kennen deze man amper, niet iedereen die een bekende is van Steijn hoeft met pek en veren het stadion uitgejaagd te worden. Laten we eerst even aankijken hoe dit seizoen gaat lopen voordat men hem nu al gaat afmaken.

5   7  
Gilze

Hoe werkt zo'n spelersbudget vraag ik me af. Die grote 3 willen niet meer investeren, is dit dan nog afgesproken werk of......

13   2  
Tommy

Het zou al een enorme winst t.o.v. de afgelopen jaren zijn als we een keer geen narcisten en botsende ego's als technisch verantwoordelijken hebben. Korte lijnen en in alles het belang van NAC voorop.






11   3  
Tip

Ik hoop en ga er trouwens vanuit dat dit TH het beter doet dan het vorige. Slechter kunnen ze het niet doen trouwens.
Het zou best eens goed kunnen uitpakken, ze moeten het maar laten zien. Ook hier weer, geef deze mensen wel de kans.
De rol van Manders is uiteraard niet technisch, maar voor budgetbewaking, contracten etc.

8   1  
scheppioni

Nu maar eindelijk hopen dat dit technisch hart van waarde gaat zijn ........ HUP NAC !

10   52  
Johnny1912

Wat een armoedig zooitje bij elkaar!

3   0  
Cees-2

Ik kan niet oordelen over deze drie. Dus het voordeel van de twijfel. Aangezien het beleid en structuur, toekomstvisie nog bepaald moeten worden voor de toekomst, geeft men deze drie hopelijk geen vrijbrief. Geen beslissingen die “dit” seizoen gaan overschrijden. Dat geldt overigens voor iedereen! In dat opzicht een strenge pas op zijn plaats.

8   23  
076

Hellemons stond achter Lokhoff. Draai is snel gemaakt….

Hopelijk is de leiding zijn kant op gedraaid en niet andersom. We zullen het zien op t veld (hoeveelheid speelminuten eigen opgeleide spelers)

4   1  
Ivo

Ook hiervoor geldt: prima, op de winkel passen, gericht versterken, geen domme dingen doen.
Alle ballen op de verkoop van de club. Daarna een nieuwe leiding aanstellen.

29   3  
Mark

Ik had graag Lurling ook in dit rijtje gezien.

11   2  
nac.be

Heel goed dat Hellemons invloed heeft op het aankoopbeleid. Zo kan voorkomen worden dat een groot talent geen kans krijgt omdat er juist voor die bepaalde positie iemand was aangetrokken.

Of Schoenmaker en De Graaf de juiste personen zijn om een selectie samen te stellen die vol voor promotie kan gaan betwijfel ik.

15   11  
jvt

Bezuinigingsmaatregel agv afkoopsommen en minder seizoenskaartenomzet agv keuze gratis en minder sponsorinkomsten omdat daar niet voortvarend aan wordt gewerkt en NAC geen positieve uitstraling heeft.

Men rollebolt, ruziet, ontslaat, wanpresteert en verandert. Nu is ineens Hellemons de man terwijl jvt zich goed kan herinneren dat ie jaren geleden als tijdelijk trainer steevast bouwvakker werd genoemd en moest vertrekken. Niets is schijnbaar zo veranderlijk als in voetbal. Polonaise!

5   1  
Badeend

Prima oplossing voor nu. Ik ben ook heel benieuwd wat Schoenmaker jr. toevoegt aan NAC, maar we zullen het wel zien. Opvallender vind ik dat je helemaal niets van of over Lurling hoort of leest - ik ben wel benieuwd naar zijn visie en rol.

11   1  
Geelzwartwit

Prima oplossing dit geeft mij iig wat vertrouwen mbt kansen voor eigen talent. Nu Hellemons ook gekoppeld is aan het beleid voor de selectie kan hij mooi opkomen voor zijn talenten.
Als de komst van die spits van onder 21 van Almere naar NAC door Schoenmaker Jr. Geïnitieerd is dan zou dat al zijn eerste zichtbare positieve actie kunnen zijn geweest.

10   11  
Badeend

@Janus

Dat heeft niets met "een bekende van Steijn zijn" te maken. Schoenmaker jr.:

- heeft tot op heden nog nul komma nul resultaten laten zien bij NAC
- kwam wel degelijk in het kielzog van Manders, Steijn en Gieske (met welke missie?)
- heeft vanaf dag één een vreemde positie gehad ten opzichte van destijds hoofd scouting Peter Maas, die als gevolg van het kaltgestellt worden, verkaste naar Heerenveen - een club op dit moment een paar niveautjes hoger dan NAC, waar ze weten wat hij kan
- is bij ADO zacht gezegd niet tegengehouden toen hij weg wilde. Hij heeft er weliswaar 13 jaar rondgehangen maar als je de geluiden mag geloven, ook helemaal niks binnen gebracht.

Enige scepsis jegens Lex is dus niet heel vreemd. Zeker niet omdat Manders aan het begin van het seizoen aankondigde dat "Lex en Peter een sterk team zijn". Dat hebben we gezien.

22   23  
The Don

Manders rot op!

7   1  
Janus

@badeend

Ik snap wat je bedoelt en waar je naartoe wilt. Ben het ook deels met je eens. Zeker dat hij tot op heden 0.0 heeft laten zien, want hij heeft niet veel instemming gehad in de selectie van afgelopen seizoen. Ik denk dat je pas na dit seizoen kan oordelen of hij het goed gedaan heeft. Hij heeft nu namelijk een veel prominentere rol. Eerst had Maurice Steijn de touwtjes in handen.

Schoenmaker kwam inderdaad in de kielzog van Manders en Steijn naar Breda. Hij is echter wel pas op 1 september in functie getreden. Het seizoen was al begonnen en er zijn geen spelers meer gehaald, dus hij had met de selectie die er op dat moment stond niets te maken. De spelers die in de winterstop werden gehaald zijn waren (op Maatsen en Jansen na) redelijke tot goede aanvullingen.

Na 13 jaar ADO niet tegengehouden worden om weg te gaan vind ik ook niks geks. Als iemand na zo'n lange tijd aangeeft weg te willen omdat hij toe is aan een nieuwe stap gaan ze een relatief royale werknemer niet tegenzitten.

Laten we hem niet te vroeg afkeuren, hij zal vast niet van de domme zijn lijkt me.

2   1  
Vlag

Wanneer komen de nieuwe shirts of in ieder geval een foto, hoe ze eruit komen te zien

7   1  
Arie

Het zal me allemaal de ballen roesten. Ik zie over een jaar het eindresultaat wel.

8   4  
Real Robert

Lex; die meer dan 10 jaar niets gepresteerd heeft bij Den Haag, zal het bij ons dus moeten gaan maken.
Wat een lachertje.
Waarom had deed man trouwens niet een 1-jarig contract, wat toch tegenwoordig normaal is in het bedrijfsleven.
Ook bij een contract voor onbepaalde tijd kan de nieuwe eigenaar snel afscheid nemen.

10   0  
Breda-Loyal

Meer mensen de vermoedens dat Hellemons ook Ton zijn netwerk gaat raadplegen ? ( lijkt mij dat die 2 ook gewoon nog contact hebben )

5   1  
DunErwt

Scout kan bij deze naam wel weg gelaten worden hoor

2   2  
geelzwartwit

Ik kan niet oordelen over wat Schoenmaker als taken heeft en hoe hij deze uitvoert. Ik snap niet dat andere supporters dat wel kunnen. Niemand weet toch welke scoutingslijstjes Lex heeft en niemand weet of die in het verleden door Maas of de technisch directeur spelende Steijn serieus genomen zijn? Niemand weet toch of Anco Jansen een wens van Lex was of toch heel erg van Steijn? Steijn is weg Maas is weg. Kansen voor Schoenmaker om samen met het technisch hart zijn expertise als hoofdscout te laten zien.

We kunnen er zonder de ins en outs te kennen allerlei aannames op los laten maar we kunnen er ook vanuit gaan dat Lex zijn werk naar behoren doet. Half leeg half vol.

Geen Maas geen dominante Steijn meer in de pikorde voor hem. Lex kan het nu laten zien. En als Ayouba Kosiah uit zijn scoutlijstje komt denk ik dat we daar al positief over mogen zijn. De rest zal nog volgen. Hup Hellemons Hup De Graaf Hup Schoenmaker jr. Hup NAC!

NIEUWE SPITS VOOR NAC O21: AYOUBA KOSIAH

De 19-jarige centrumspits komt over van Almere City. De Almerenaar zal vanaf aankomend seizoen onderdeel uitmaken van het hoogste jeugdelftal onder leiding van van Rob Penders.


Ayouba stroomte in 2017 in de jeugdopleiding van FC Utrecht in, waar hij deel uitmaakte van het Onder 17 elftal. De spits speelde drie wedstrijden in rood-wit, alvorens hij in 2018 de overstap maakte naar Almere City Onder 19. Daar speelde hij zeventien wedstrijden, waarin hij acht keer het net wist te vinden. In de Onder 21 van de ‘Zwarte Schapen’ kwam hij tot zeven wedstrijden, waarin hij drie keer scoorde.

4   2  
Vlag

Ff blij met Edje als trainer, zeker als je leest wat Hyballa allemaal teweeg brengt in Denemarken.

Nu zet ie weer een mental coach aan de kant, die volgens hem een slang is.

Volgens mij heeft ie een klap vd molen gehad 🤣🤣

1   0  
JeePee

Blij met de invulling door De Graaf en Hellemons. Schoenmaker z'n werk ken ik niet en kan ik niet beoordelen. Hopelijk zijn we hiermee van de Maatsens en Venemas voor de breedte af en gaan we alleen spelers toevoegen die extra kwaliteit brengen en geen jeugd in de weg lopen. Ik wil maar zeggen: laten ze alsjeblieft geen 5 man halen omdat je in de voorbereiding spelers moet aantrekken en dat zo hoort. Nee, verstand en visie graag.


Ik zie in de afhandelingsrol door Manders wel 1 risico: wie borgt dat er bij de papieren afwikkeling geen ongewenste clausules,contractduur en gelimiteerde transfersommen worden afgesproken waar we straks alsnog last van hebben? Misschien een inkopper, maar ik zou daarvoor naar de RvC kijken. Hoeft geen 1 op 1 controle te zijn, maar een dergelijk gezonde kritsche vinger aan de pols verwacht ik nu toch wel. Hup NAC!

4   2  
ennaojseejer

Oude wijn in nieuwe zakken: De papieren afwikkeling van zaken (contractonderhandelingen) komt voor rekening van Mattijs Manders.
Dus het technisch hart, wat vorige keer ook al zo'n succes wat (NOT!) mag adviseren, brokkenpiloot Manders heeft het laatste woord.
Je kunt wel raden waar dat heen gaat: een veto....
Ik zou een dief die met een zaklamp aan mijn achterdeur staat te rammelen nog meer vertrouwen dan Manders.

2   0  
Waar is adje halve Leo?

Waar is adilehou gebleven, daar heb ik al lang niks meer van vernomen? Geblesseerd?

1   0  
Badeend

Bij de aanstelling van Lex 2 twitterde Mattijs-zonder-H al vrolijk: "We willen professionaliseren en hebben maar één scout. We hebben gekozen voor een tweede scout, die alle spelers in O21, hoofdklasse, 3e divisie, 2e divisie kent. Worden we sterker van. Peter en Lex samen zorgen voor een ijzersterk team. Blij mee!"

Peter Maas is netjes geweest maar volledig kaltgestellt door Steijn, Manders en ook Lex 2 en toen duidelijk was hoe men met Lokhoff dacht om te gaan, was het voor Maas ook wel duidelijk dat hij niet wéér een seizoen voor de bühne op de website van NAC wilde staan.

Lex 2 kent alle lagere divisies blijkbaar erg goed, maar heeft in de 8 jaar voor hij naar NAC kwam alleen maar 1 speler van FC Boshuizen en 2 van Feyenoord 021 gehaald voor het eerste. De andere "aanwinsten" van ADO in die periode kwamen werkelijk overal vandaan - het was alsof het Technisch Hart van NAC van enige jaren terug aangevuld was met Jeffrey van As, ze die allemaal dronken hadden gevoerd en een met een zak geld en een blinddoek om, allemaal carte blanche aan Corendon hadden gegeven. Zie maar waar je terecht komt, als je maar 2-3 man meeneemt.

Dat, óf er waren wat zaakwaarnemers die hun troep kwijt moesten en ze waren vergeten dat NEE ook een antwoord was.

Maar goed, dit zijn allemaal aannames. Wie weet heeft Lex 2 wel heel veel pareltjes voor Jong ADO binnengehaald die uiteindelijk voor ADO 1 zijn gaan presteren. Ik heb geprobeerd daar overzicht van te krijgen maar het lijkt dat spelers als Thijmen Goppel, Tyronne Ebuehi, Thomas Verheydt en Jerdy Schouten de voornaamste "klappers" zijn, waarbij die laatste transfervrij naar Telstar is gegaan (had bij NAC ook kunnen gebeuren). De eerste drie komen allemaal uit de regio Den Haag en/of zaten al langer bij ADO.

Het zou natuurlijk kunnen dat Lex 2 de laatste jaren allerlei toppers-in-spé voor ADO heeft binnengehaald, maar dan is hij misschien niet de man die moet (kan) scouten voor een eerste elftal.

Goed. Dit was mijn poging iets meer inhoud aan mijn twijfels over Lex Schoenmaker jr te geven. We hebben het ermee te doen, weggaan het zien.

3   2  
Adriaan

Waar is Kortsmit?En Adilehou?
Verder moeten erv5 sterke spelers bij:1 cv, 2 middenvelders en 2 aanvallers
Geen Janssen of Venema maar spelers die een directe meerwaarde hebben
We moeten gaan voor promotie met meers dan 11.500 verkochte seizoenskaarten...

1   0  
Bor de Wolf

Lokhoff,

Ik ben natuurlijk erg gecharmeerd van Lokhof.
Ben er van overtuigd dat hij een goede TD is voor nac.
Dat hij het helemaal had gehad met de directie begrijp ik ook.
Ik zou daar ook helemaal gefrustreerd worden.
Maar met weglopen heb je het zo wie zo verloren.
Hij had juist de strijd aan moeten gaan om Manders en co weg te krijgen.
Ton krijgt veel steun van de echte nac mensen en van de supporters.
Dan had het gewoon een kwestie van tijd geworden dat Manders en co opgerot zouden zijn.
Nu hebben ze weer de ruimte om te blijven zitten.


0   0  
Andre Vermeulen

Zo benieuwd wat het technisch hart doet.al weken achter de schermen bezig en totaal niets van te zien of te horen.

Laad alle berichten na dit bericht in