Wij gaan niet opzij

Edwin de Graaf richting TOP Oss: "Wedstrijd tegen VVV heeft krachten gekost"

BsideBart

Terwijl menig supporter nog nageniet van de bekeravond tegen VVV van afgelopen dinsdag, is de focus voor NAC en trainer Edwin de Graaf alweer door richting de wedstrijd van morgen tegen TOP Oss. De Graaf spreekt, terugkijkend op dinsdag, van een mooie avond maar het heeft ook veel energie en krachten gekost.

"De afgelopen twee dagen hebben we niet zoveel kunnen doen. De focus lag meer op het herstellen en focussen op de volgende wedstrijd" begint De Graaf. "We hebben gisteren hersteld en vandaag zijn we weer richting Oss gegaan, we hebben wel team tactisch iets gedaan. Alleen je zag vandaag wel dat de jongens nog in vermoeidheid zaten, dus we hebben niet heel intensief kunnen trainen" vertelt de trainer over zijn korte voorbereiding op het treffen met de Ossenaren. 

Goed nieuws is er wel te melden bij de ziekenboeg. Kaj de Rooij heeft niet teveel klachten over gehouden aan zijn blessure afgelopen dinsdag tegen VVV. De Rooij verliet na 45 minuten het veld met klachten aan de onderrug maar is tegen TOP Oss gewoon inzetbaar. Ook Antonia zal weer bij de selectie zitten, wat de trainer tot tevredenheid stemt. "In de bezetting gaan we er iets op vooruit zelfs ten opzichte van de vorige wedstrijd"

Met het oog op de tegenstander verwacht De Graaf geen gemakkelijke wedstrijd. "Oss is denk ik wel een lastige ploeg, spelen 4-4-2 en houden het in verdedigen erg compact en willen er in de omschakeling snel uit komen met vier of vijf man. Dus daar moeten we onze restverdediging goed in de gaten houden." aldus de Graaf over de tegenstander van morgen. 

Kijkend naar zijn eigen ploeg deelt De Graaf ook daar zijn idee over. "Ik ga er vanuit denk ik dat wij iets meer de bal zullen hebben dan Oss. Dat willen we ook, we willen veel initiatief nemen en ze hoog vastzetten. Daar moeten we veel energie in leggen en met z'n allen veel arbeid leveren, veel bewegen en het met elkaar doen. Dus dat zal het strijdplan van morgen zijn"

Vooruitkijkend naar de komende periode heeft NAC in de komende zeven wedstrijden, de onderste zes ploegen van de ranglijst op het programma staan. Als de scorebordjournalistiek klopt, moet het dus mogelijk zijn om in de komende periode veel punten te pakken en eventueel een gooi te doen naar de periodetitel. Een doel om voor deze periode te gaan is het volgens De Graaf niet. "Je wil gewoon zoveel mogelijk punten halen, alleen ik wil er wel voor waken dat je al van te voren gaat rekenen welke partijen je kunt winnen." stelt De Graaf. De trainer haalt daarbij ook de wedstrijd van vorig jaar tegen Oss (0-0) nog maar even aan. "Als je naar vorig jaar kijkt, Oss uit hebben we niet gewonnen. Mensen hebben het over Dordrecht (volgende week) maar die hebben we vorig jaar ook niet gewonnen. Dus ik kijk per wedstrijd hoe we ervoor staan, nu is Oss voor mij het belangrijkste en de wedstrijden die daarna komen zien we dan wel weer." besluit de Graaf. 

Ten slotte spreekt De Graaf ook over de sfeer, die in Breda gekantelt lijkt te zijn. Volgens De Graaf is binnen zijn groep nooit een issue geweest. "Ik moet zeggen dat de sfeer binnen de groep altijd wel goed geweest is. Als je ziet dat we vanaf dag één tot en met nu hard werken met z'n allen is dat gewoon prima. Alleen als je resultaat gaat halen heeft dat natuurlijk altijd invloed op de sfeer binnen de groep. Dus daarmee zitten we nu wel in een betere fase dan daarvoor, omdat je dan continu met teleurstellingen te maken hebt." aldus trainer Edwin de Graaf. 

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
33 Reacties
67   3  
Wanny

Ik zou zeggen dat de wedstrijd tegen VVV juist energie heeft opgeleverd. Als je succes boekt, ben je minder snel moe en verdwijnen alle pijntjes.

Als er een mineurstemming heerst, is de ziekenboeg ook sneller vol.

67   3  
Wanny

Ik zou zeggen dat de wedstrijd tegen VVV juist energie heeft opgeleverd. Als je succes boekt, ben je minder snel moe en verdwijnen alle pijntjes.

Als er een mineurstemming heerst, is de ziekenboeg ook sneller vol.

22   4  
Nonkel Frans

Hoe is het toch met Marijnissen.? Zou mooi zijn als we die weer snel fit achter de hand hebben.

15   4  
willem 4,5

Is dit een voorbode voor een een eventueel slecht resultaat?, hoop het niet. Ze hebben nog een extra dag meer herstel dan VVV. die spelen vanavond alweer en moesten na de wedstrijd van dinsdag nog met de bus terug naar Venlo, die zullen ook lekker fit zijn denk ik. Heb er alle vertrouwen in morgen!

16   5  
Nelis

Gewoon erop klappen en snel proberen te scoren, dan moet Oss komen en kunnen we hem uitcounteren.
Leest de selctie mee? :)

Success vanavond.

18   6  
Scheppioni

Idd Wanny en Nonkel Frans !!!
Enne Edje de Graaf, vergelijking met vorig seizoen is niet nodig, dit NAC laat meer frivoliteit en passie zien, dat zijn belangrijke ingredienten voor een hele mooie serie !!! Hoop echt dat Marijnissen nu niet vergeten word !! HUP NAC 0-2 morgenavond !!!

15   53  
Chapuisat

Zal ik alvast maar een verlies invullen bij de toto Edwin?

Wat een lulkoek, 4 dagen hersteltijd en nu al indekken voor evt. verlies, valt me tegen van je Edwin!

32   9  
[email protected]©

Dat zijn teksten die we niet willen horen! Indekken tegen Top OSS nondejuu. Rusten doe je maar in de kerstvakantie. Vol gas komende wedstrijden, geen excuses en zeker niet vooraf.

9   34  
Nero

Ppppfffffff bij mij ieder dag van 5 tot 5 ben blij dat je nieet in england speelt dan wa dun lul koek zeg manders out

27   6  
Massaro

Natuurlijk zal die wedstrijd kracht hebben gekost. Maar kom op zeg, we hebben 't hier over profvoetbal. Vier dagen de tijd om te herstellen. Het is 't enigste wat ze moeten doen. Er hoeft er geen één s'morgens om 8 uur de steiger op.

14   6  
D'n Klaagmuur

Met onze aanval zijn we sowieso niet gegarandeerd van doelpunten, maar als je je bij voorbaat al gaat indekken voor een wedstrijd tegen FC Oss, dan zijn we toch wel echt van een heel bedenkelijk laag niveau aan het raken....

15   4  
Janus

Ja ze hebben afgelopen dinsdag wel met iedereen flink lopen beunen. Kan er stiekem best inhakken denk ik. Ze hebben 3 potjes in 8 dagen gespeeld.... Best veul.

Gewoon goed herstellen en rust pakken. Van een professioneel voetballer mag je best verwachten dat hij 2 weken wat meer potjes kan spelen. Gewoon volle bak er op morgen!

5   18  
Spongebob

Herstellen ??? Goeie dokter in dienst nemen dan zijn ze zo herstelt.

19   5  
Chris W.M.

Morgen spelen ze het 5e potje in 15 dagen. Spelers als Seuntjens, Malone maar ook Van Schuppen die dat niet gewend is zullen dit echt wel voelen in de benen. Daarom is het devies morgen meteen erop te klappen en net als tegen MVV proberen er een stuk of 2 in te prikken voor de rust. Zal wel een draak van een wedstrijd worden, maar 3 punten en geen blessures oplopen zal de opdracht zijn. Hoe, dat boeit even niet.

15   5  
H.V.M.

Top Oss heeft zelfs nog één dag minder hersteltijd.
Dat het afgelopen dinsdag wat extra kracht heeft gekost mag je vermelden, maar verder niet zeuren!

9   1  
RV

Ik hoop dat de jongens zich beseffen dat een goede reeks er voor zorgt dat we weer bij de bovenste vijf staan om de achterstand in de winterstop te beperken.

Misschien met 1 of 2 gerichte versterkingen, in ieder geval een spits (afhankelijk van de financiële en organisatorische situatie tegen die tijd) zou je misschien weer bovenin mee kunnen doen.

6   8  
Wanny

@ RV

Ze zullen echt wel hun best doen, maar ik zie ze niet meer mee gaan doen om de rechtstreekse promotieplaatsen.

We staan er al 12 achter op Volendam. Dat hoeft niet onoverkomelijk te zijn, maar dan moet je vanaf nu wel uitwedstrijden gaan winnen. Met ons beperkte scorende vermogen gaat dat lastig worden.

Tenzij we er ineens een spits bij krijgen die er op jaarbasis 20 maakt, eindigen we ergens tussen 6 en 9.

12   19  
Real Robert

Wat een gezeik toch weer over hersteltijd.
Jonge gasten! Neem eens een voorbeeld aan wielrenners of atleten!
´Onze restverdedediging´, weer een neuwe term.
Die voetballerij kan me steeds meer gestolen worden.
Daar wil je als sponsor toch eigenlijk niet bij horen?
Bij de pijntjes van Rutten, Bilate, De Rooij en noem ze maar op.
Succes morgen, NAC.

13   5  
Willem Naccerski

Moe of niet moe , gewoon 3 punten mee naar Breda , die wielrenners klagen toch ook niet als ze een hele dag op de fiets zitten , en vaak nog in slechtere omstandigheden .
Verstand op nul en gaan met die banaan , voetballen en winnen en niet zeuren , anders lukt helemaal niks meer , NAC zit nu een beetje in de winning mood en laat ze dat vasthouden , dan gaat het hopelijk nog een beetje goed komen aan het einde van de rit .

8   5  
Scheids!

Opmerkelijk dat het lijkt alsof de Graaf voor een wedstrijd tegen Top Oss zich in een underdogpositie wil manoeuvreren!
Natuurlijk heb je tegen VVV 120 minuten plus strafschoppen in de benen, maar je kunt daarna ook het trainingsschema aanpassen, om zodoende die gasten op zaterdagavond weer scherp te hebben.
Geen excuses nu, de komende potten moeten we zodanig punten pakken, dat we uit dat achterlijke rechterrijtje verdwijnen!

19   2  
Beter de Laat dan nooit

Snap de reactie’s niet. Is toch normaal dat na zo’n pot er hier en daar wat spierpijntjes zijn. Desondanks wil de trainer gewoon hoog druk zetten. Hoor bij hem nergens excuses.

5   1  
RV

Nouja Wanny ik begrijp je punt maar we spelen best aantrekkelijk voetbal, in het team lijkt het goed te zitten, de jeugd is gretig en de Graaf maakt logische keuzes tot nu toe. Ik geloof niet dat het een toptrainer wordt maar hij doet de dingen die gedaan moeten worden, speelt vanuit de filosofie van NAC en er begint wel een wisselwerking te komen met supporters en dit team.

Met die insteek denk ik dat er weinig tegenstanders in Breda met driepunters weg gaan. Als we dan uit nog eens zakelijker kunnen worden en gewoon ook de lelijke uitwedstrijden als Top Oss eens gaan winnen...

Van Volendam, Excelsior, Emmen, de Graafschap en ADO vind ik enkel Volendam er uit steken (vooral omdat ze ook een buitenspeler er bij hebben die meedraait in de productie).

Dat laatste moet er echt bij NAC bijkomen, een Kai de Rooij, Kestens en Antonia die er gewoon richting de 8 of 10 per seizoen maken. Een extra spits (of fitte Bilate) of anders een Haye als die wat meer vooruitgeschoven kan spelen...

Week in week uit er op knallen nu tegen die kleintjes en we staan er met de winterstop weer lekker bij.

6   5  
Dr.

@beter laat dan nooit...welkom bij bsiderats...waar bij een 5-0 overwinning tegen Ajax uit nog negatieviteit de boventoon voort.

4   2  
Ix

Volgens mij mis ik toch iets. Al bij behoorlijk wat berichten wordt er de hoop uitgesproken dat er in de winterse transferperiode een spits bij komt. Maar de vijver waarin nac moet vissen, is die van transfervrije spelers en daarvoor hoef je toch niet tot de transferperiode te wachten om die vast te leggen?

Of wordt tegen beter weten in toch gehoopt dat nac een transfersom gaat betalen momenteel? Huren kan natuurlijk ook, maar met huren ga je normaliter geen scorende spits binnenhalen, vermoed ik.

Ik zal t wel niet snappen.

2   1  
Vrouwke

Waar was Kotzebeu tegen vvv en is hij er morgen wel bij?

2   2  
Veerse naccer

Nou ik zie het al weer paar wisselingen aankomen nu ik hem zo hoor

6   1  
Breda-mike

Zie hier allemaal mensen om marijnissen roepen (en tuurlijk zou het leuk zijn als hij ook af en toe zijn minuten mag maken) maar volgens mij staat het achterin hardstikke prima met malone en bakker.

5   0  
Geelzwartwit

@IX

Er is kans dat de overname voor of in de transferperiode rond komt en die partij al een paar spelers (en td) op de lijst heeft staan die van een ander kaliber zijn dan de vijver waarover jij het hebt.

Het zou zomaar kunnen. En omdat we vaak hoop hebben hopen sommige supporters hier ook op.
Ik hoop iig dat de nieuwe eigenaar meteen wil doorpakken en snel de kkd uit wil.

4   0  
Sjak

IK zou nog ff rustig aandoen met Antonia, geef hem de tijd om helemaal te herstellen. Na de winterstop weer een keertje invallen zou ik zeggen. Laat hem eerst fysiek lekker sterk maken.

9   3  
ome cor

Wat die hersteltijd betreft..... 5e potje in 15 dagen, best veel hoor, maar dit zijn toch profs ? Geen semi-profs of amateurs die eerst nog moeten werken voor ze gaan voetballen ?
Spelers die begeleiding hebben van fysiotherapeuten en eerder aan de beurt zijn voor onderzoek of operatie dan de gewone man ?

Nu spelen we vanavond wel tegen een TOP, maar niet tegen een topclub.
Als je met dit NAC iets wil en als je als speler denkt op dit niveau thuis te horen dan gaat het leven na de beker kraker gewoon door en moet er met dezelfde werklust als dinsdag gewoon gewonnen worden uit in Oss.

Kein geloel fussball spielen !

4   0  
dun Henk

Wat sfeer betreft kan ik de mening van Edwin wel delen.
Toegegeven, er zijn wedstrijden geweest dat het vreselijk was, maar met name dinsdag heb ik wel veel strijdlust gezien en aardig aanvallend voetbal.
Positie op de ranglijst is inderdaad (nog) spijtig, maar ik heb wel redelijk wat momenten dit seizoen dat ik het wel echt leuk vind om naar NAC te kijken.
Dat we nu (nog) niet voor de bovenste plekken meespelen is wel jammer maar de inbreng van de jeugd zoals bijv. van Schuppen, daar geniet ik wel echt van.
Het kan echt nog wel wat worden, en in de Graaf houd ik het vertrouwen.

HUP NAC

2   5  
jurgen

Maar Bilate? Speelt hij eigenlijk nog bij ons NAC?

1   0  
leeuw

@,DR. moet eens bij De Rat kijken, dan valt hier nog écht mee.

1   0  
Tram

Ik zou zeggen: hup NAC!!!

Laad alle berichten na dit bericht in