Wij gaan niet opzij

Een Tikke naar het Zuiden - Podcast #220

Das Phantom

Daags nadat NAC zich heeft geplaatst voor de play-offs nemen we Een Tikkie naar het Zuiden podcast #220 op. In een andere opstelling dan normaal, want vandaag schuift Leon Deckers ook al. Uiteraard hebben we het uitgebreid over het incident na afloop van TOP Oss – NAC, waar teammanager John Karelse door het lint ging.

Het Karelse-incident
Karelse ging gisteren na afloop van de wedstrijd TOP Oss – NAC volledig door het lint. Dat zorgde er uiteindelijk voor een handgemeen tussen Karelse en de perschef van de club. Het geheel was te horen in de live-uitzending van ESPN en wordt vandaag breed uitgemeten in de (lokale) media. In de studio gaar het ook uitgebreid over de gevolgen. Moet NAC ingrijpen?

Publiek en spelers
Na het laatste fluitsignaal was er ook nog onvrede over hoe de spelersgroep zich richting het uitvak bewoog. Dat zorgden voor veel kritiek onder de achterban. Hoe ontstond dit moment en wat heeft het voor gevolgen. Leon en Thijs 2 zaten in het uitvak en vertellen hoe zij dit hebben ervaren.

Start play-offs
Hoe ver het nu ook weg lijkt: maandag starten de play-offs en neemt NAC het in eigen huis op tegen Roda JC. Seizoenkaarthouders mogen gratis naar de wedstrijd, maar om nou te zeggen dat de mannen in de studio veel vertrouwen hebben in een goede afloop. Er wordt in ieder geval vooruitgeblikt op de wedstrijd.

B-Side Rats · Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #220
Bron:
B-Side Rats
70 Reacties
19   2  
Hedden-um

Je kan over BN de Stem zeggen wat je wilt en overal zal echt wel ergens een kern van waarheid in zitten. Maar, John Karelse weet als geen ander hoe het sentiment rondom NAC vanuit supporters en media in elkaar steekt. En als je het niet aan kan dat sommige een negatief stukje over je schrijven en/of zeggen en dan intimidatie en geweld nodig heb om dat duidelijk te maken, dan diskwalificeer je jezelf gewoon. Niemand had het een probleem gevonden als John op een rustige manier naar Yadran en co zou gaan om te vragen wat er nou precies aan de hand is. Maar dit doe je simpelweg gewoon niet. En al helemaal niet als je zelf getuige ben geweest van het ontslag van Hyballe vanwege een onveilige werksituatie.

12   3  
IBIO

Tokkie Karelse al weg?

14   2  
Grote Kerk

Karelse wegwezen. Geen toegevoegde waarde ! Negatieve invloed.

19   2  
Hedden-um

Je kan over BN de Stem zeggen wat je wilt en overal zal echt wel ergens een kern van waarheid in zitten. Maar, John Karelse weet als geen ander hoe het sentiment rondom NAC vanuit supporters en media in elkaar steekt. En als je het niet aan kan dat sommige een negatief stukje over je schrijven en/of zeggen en dan intimidatie en geweld nodig heb om dat duidelijk te maken, dan diskwalificeer je jezelf gewoon. Niemand had het een probleem gevonden als John op een rustige manier naar Yadran en co zou gaan om te vragen wat er nou precies aan de hand is. Maar dit doe je simpelweg gewoon niet. En al helemaal niet als je zelf getuige ben geweest van het ontslag van Hyballe vanwege een onveilige werksituatie.

9   9  
scheppioni

Toch wil ik het verhaal van twee kanten waarnemen, al moet je onze club nooit schaden !
Wanneer komt deze uitleg naar buiten......

9   1  
Eretribune

Ik heb de oplossing voor ons Nac : de oude Nac kliek eruit.
Toen ze nog spelers waren , chapeau voor deze mannen.
Maar als TS, trainer en bestuur ( Pierre van Hooydonk) zijn zij niet geschikt, m a w mislukt.

7   0  
NuAnCe

Oud-NAC werkt op basis van loyaliteit. De capo’s PvH, TL en JK spelen elkaar baantjes toe. Daarnaast halen ze nog meer van hun vrienden binnen. Maar ook in hun omgang met de selectie zie je dit gedrag doorgetrokken worden. Hun favorietjes worden opgesteld ondanks dat er betere alternatieven zijn (Lucassen, Starling) terwijl sommige spelers niet in hun pulletje vallen en dus niet of minder worden opgesteld (Koscelnik, Garbett, Patriot, Jensen). Dat is verre van professioneel en levert shit op. En dat zie je nu ook. Het feit dat Karelse niet al lang op straat staat vandaag is weer een voorbeeld van het loyalisme van oud-NAC.

De enige manier om dit op te lossen is door dit probleem met wortel en tak uit te roeien. Dus PvH, TL, JK en inmiddels ook JPvG eruit en wel meteen. Al hun secondanten er ook uit. Als je er ook maar 1 laat zitten gaat het gestook van binnenuit door. Van buiten kunnen ze veel minder kwaad en inmiddels worden ze na het fiasco van dit seizoen niet meer serieus genomen. Na hun vertrek kan N=B echt met de wederopbouw beginnen. Dat geeft Peter Maas en de nieuwe AD de ruimte om zelf het beleid te bepalen zonder de 5e collone binnenboord.

Dan wordt de hemel stralend blauw.

10   3  
Tram

@ Scheppie: hou op joh. Die Karelse is in deze 100% fout joh. Wegwezen met die mafkees. Liefst voor maandag as.

11   1  
kopspion

Nog steeds geen enkel bericht vanuit NAC…..
Wat een zooitje

10   0  
Matc

Elkaar de hand boven het hoofd houden en eigen hachie redden. Walgelijk! Allemaal oprotten nou en zo niet breekt de pleuris uit. Blijf godverdomme van onze club af!!!!

7   0  
BP

Volgens voetbalprimeur komt een arbeidsovereenkomst met Remco Oversier op korte termijn rond. Hij zou per 1 augustus in dienst moeten treden maar nu al op de achtergrond betrokken zijn met aanstelling nieuwe hoofdtrainer

2   3  
scheppioni

@ Tram
Mee eens betreft fout, stel dat er de ziekte naar hun is geroepen..... ik heb het zelf ook gehad, ben er goed af gekomen maar zou dit ook niet zo maar pikken......


8   3  
Yung-Yoon Noh

Wat een grote puinhoop. Gooi die kliek er eens uit! Schoon schip maken nu het nog kan.

7   5  
raraNAC

Wel fijn, zo’n communicatie mannetje uit het Ginneken van ruim €100 per uur.
Als er iets met supporters is binnen een uur een persbericht eruit gooien en als er wat met z’n vriendje is niks…

3   1  
NAC4Ever

Vind het serieus een leuk alternatief.
Oooooh, oooooh, in Breda zingen we zo. Is er nog iemand die Jean-Paul wil zien? Hij vliegt naar Turkijke om tien over tien.
Nooit mee gedaan aan de versie met een doodskist. Ook niet over ander.

7   8  
Maarten

Ik heb het al eerder gepost op andere titels maar die Blanco , daarvan kan ik zijn bloed ook wel drinken. Achterbaks tering ventje die zich verschuilt achter van ik moet het objectief brengen terwijl hij zelf ook tussen neus en lippen zijn mening laat horen. Kas kan ik beter verteren. Hij zoekt altijd de nuance op .
Als de podcast van BSR neemt dan is Levien tenminste fair. Scherp op de tong maar ook gewoon eerlijk en niet achterbaks.
Dat Karelse zover is gegaan is buiten alle proporties. Ik vind dan ook dat BN de Stem ook Blanco onder de loep mag nemen. Ik lees zijn stukken niet graag. De titels zijn vaak clickbait en de artikelen vaak niet objectief dus schofterig.

8   1  
Henri

Wanneer treedt de voorzitter van de RvC naar voren.

8   2  
Dun Diëe

Of de artikelen van Blanco wel of niet te hachelen zijn is totaal irrelevant. Karelse had op zijn minst op non actief gezet moeten worden om dan te besluiten hoe hij de deur gewezen zal gaan worden. Het feit dat er vanuit NAC nog niks gecommuniceerd is hierover is te pijnlijk voor woorden. En Karelse zelf is diep, diep gezonken.

5   4  
BP

Hebben die gasten geen aangifte gedaan tegen Karelse van fysiek en verbaal geweld ??

6   3  
muijske

Zijn ze aan het vergaderen in de stammenee zeker?

7   3  
Henri

Wat een enorme farce. De club staat in de brand en dan geen enkele communicatie. Het wordt nooit iets.

3   2  
Henri

Plaatsen
Nieuwe posts bekijken
Gesprek
Joost Blaauwhof
@joost_blaauwhof
Situatie Karelse: geen uitsluitsel meer vandaag. ‘Morgen of maandag’, wordt gecommuniceerd. #NACpraat

5   6  
Gjoewie

Het bestuur van N=B werd vandaag voor een buitengewone vergadering bijeengeroepen, maar helaas kwam niemand opdagen. Het bleek dat de TD ergens in Albanië zit voor het bekijken van een talent dat hij op het oog heeft. De AD is nog niet aangenomen en heeft dus hoe dan ook geen stemrecht. De Commissaris+ gaf een interessante lezing (waarvoor hij grof betaald wordt) aan bedrijfsleiders die geen verstand van voetbal hebben. Van de andere leden in de RvC was een al op vakantie, de ander zit met de kinderen in Eurodisney. Weer een ander had deze week zijn telefoon kapot laten vallen en was daarom niet bereikbaar. En de laatste bleef liever in de Bijenkorf lopen, want die hebben net dit weekend een kortingsactie van liefst 30% op de ruitjesbroeken.
Bovendien zal de soep wel niet zo heet gegeten worden als dat ze opgediend wordt (werd). De mantel der liefde is een veel gebruikt kledingstuk in de burelen aan de Rat Verleghstraat. Dus voorlopig is er nog geen beslissing genomen over de positie van de teammanager.
Neemt niet weg dat hier maar een maatregel mogelijk is: Karelse moet vertrekken. Henk Fraser deed het een keer bij een speler van de Trommels (dat is toch al een agressieve club) en werd meteen op non-actief gesteld. Hij is nu succesvol trainer bij RKC.
Ik kan me niet voorstellen dat het bestuur de zaak doorschuift tot na de playoffs, omdat het de bestaande onrust binnen de club alleen maar erger zou maken. Hier kun je nu eens een duidelijk voorbeeld stellen: mensen die niet mee willen doen en niet op een normale manier kunnen communiceren rest maar een weg: door de achterdeur naar buiten en niet meer terugkomen.
Ik heb eerder al geschreven dat je meteen ook de technische staf opzij kunt schuiven. Zet ze in een vliegtuig van Corendon en laat ze niet terugkomen totdat de playoffs voorbij zijn. Stel een relief trainer aan, Peter Maes bijvoorbeeld. Die zou dan in een seizoen twee keer kunnen promoveren. In België zijn ook net een paar goede trainers de laan uitgestuurd, die kun je ook voor 6 wedstrijden voor de groep zetten.
Ik heb ook al eerder het voorbeeld gegeven van Maurice Steijn, die instapte bij Sparta toen die aan de playoffs mee moesten doen. Hij zorgde ervoor dat Sparta in de eredivisie bleef en een seizoen later stonden ze al in het linkerrijtje hetgeen hem een transfer naar de snelkookpan in Amsterdam opleverde. We weten hoe dat is afgelopen. Maar het is maar om te zeggen dat je met een relief trainer wel wat kunt bereiken, al is het maar het plezier aan de spelers teruggeven.
Want het is duidelijk dat het tussen de spelersgroep en JPvG niet meer goed komt.

2   2  
NAC4Ever

@HENRI
Ik zou het vreemd vinden iemand op de wedstrijddag voor de wedstrijd te ontslaan.

3   3  
Henri

We kunnen weer rustig gaan slapen mensen. Alles onder controle. NAC communiceert zondag of maandag voor de eerste NC wedstrijd. Mogen wij weten wie dit proces heeft aangestuurd?

9   3  
Henri

@NAC4EVER
Noem mij één ander professioneel bedrijf die een dergelijk incident zo afhandelt?
Dit zegt alles over NAC. Zoals ik al vanaf december verkondig: "Het gaat voorlopig niet goed komen met NAC". En dat is meer dan jammer.

3   1  
NAC4Ever

@HENRI
Ik bedoel dat ik vind dat de beoordeling nog in het weekend moet worden gedaan.

7   3  
Charles

Vandaag had hierin een beslissing geveld moeten worden. Zo moeilijk kan het toch ook niet zijn. Sleept het zich nog een dag langer voort. Wederom amateurisme.

10   2  
markenaa

Wat een enorme bende hebben de mensen die het allemaal wel even zouden gaan doen er toch van gemaakt.
Ongekend die zelfoverschatting

6   1  
JeePee

Na alle aanfluitingen van gisteren en het feit dat vandaag ook niemand van NAC voor zover ik weet actief een handreiking doet of communicatie zoekt met de fans, weten we één ding zeker. De focus en eenheid is weer allesbehalve op de wedstrijd van maandag, je een na laatste kans om een waardeloos seizoen om te zetten in een kans op het hoogste niveau, van levensbelang voor de toekomst. Ik hoop dat de technische staf en beleidsbepalers dat even op zich in laten werken. Kansloos.

8   0  
Dos

NAC is nog nooit zo'n ongekende rotzooi geweest als nu.
Hoe bestaat het dat mensen waarvoor ik vroeger naar het stadion ging en er medeverantwoordelijk voor zijn dat ik aangestoken was door het NAC virus nu het tegenovergestelde aan het bereiken zijn.

6   2  
Paulus 1971

Het zal toch niet zo zijn dat die mag blijven.alles ik een leeg bierbekertje op het veld gooi .dan krijg je een stadion verbod . terecht want het mag niet.maar de Karel mag gewoon een eigen medewerker gewoon tegen de grond werken .hier hoef je niet over te vergaderen maar gewoon op staande voet ontslagen.

8   7  
Paul Soeters

Wat kreeg ik destijds toch veel vallende duimpjes toen ik mijn mening gaf over Karelse, PVH en Lokhoff. Maar lees nu eens.

6   1  
Adriaan

Karelse meten op non actief stellen en in de loop van de dag communiceren naar de buitenwereld
En liefst met JPG erbij

7   0  
Theoden King

Een totale tinnefbende. En anders niks.

6   1  
BasSnelden

Als NAC deze wangedrager laat zittten, dan is NAC failliet qua organisatie

4   1  
Henri

@NAC4EVER
Ben ik met je eens. Een professioneel bedrijf wil hier zo snel mogelijk duidelijkheid in verschaffen. Bij NAC stellen ze het uit naar zondag of maandag notabene een wedstrijddag.

7   1  
NAC!!!

Goedemorgen beste medesupporters,

Weeral zondag ochtend! En nog steeds zonder verdere info vanuit de bestuurskamer.. Het is niet eenvoudig om zulke beslissingen te maken zo blijkt.

Het geeft maar weer hoe zwaar de club naar de kloten is geholpen de afgelopen jaren. Het is qua organisatie een dikke 0.
Het voetbal is niet om aan te gluren.

Maar och, wie slaapt daar slechter van. Die snullen van supporters komen toch weer massaal naar het stadion. Wat is het toch makkelijk geld verdienen in Breda. Voordelig is het ook, doe je je taken niet naar behoren dan krijg je nog een zak geld mee voor de bewezen diensten.
Kapitalen gaan er verloren bij onze club door misplaatste personen op bepaalde posten.

Maar vanaf maandag is er weer alle hoop bij die mensen, dat het team er vol voor gaat. Wie geloofd nu nog in die promotie?
Ja als supporter hoop je altijd, ook ik hoop het echt. Maar eerlijk, we hebben er gewoon niets te zoeken. Niet gezien het voetbal, maar zeker ook niet qua organisatie. Er moet ALWEER eerst een grote schoonmaak komen.

Had men nu vrijdag die beslissing genomen had dit ook duidelijk geweest voor de spelersgroep. Maar och, het is dus duidelijk dat het bestuur zelf ook niet bezig is met enige kans op promotie!! Anders hadden ze hier nu vrijdag wel duidelijkheid gebracht.

De kelk in BREDA, is niet diep… Ze is oneindig diep… 😢😢😢

De trotse supporters van NAC staan voor de zoveelste keer (ik ben de tel al lang kwijt) weer totaal voor lul in heel Nederland en ver daarbuiten.

Hier valt niets maar werkelijk niets meer goed te praten..

Beste organisatie van NAC…..SCHAAM JE ERG DIEP!!!

5   1  
Kanonschot

Schofferend naar de supporters zoals het NAC het nog steeds op zijn beloop laat.
Dit kan zo niet , het wordt tijd dat er acties gaan komen.

2   0  
Tegel

#OudNacOutNac

2   0  
Ginnekenees

De oneindige bemoeizucht en het onvervalste “wij gaan het regelen” sentiment is op een punt gekomen dat het niet meer houdbaar is. Doof voor tips van buitenaf, doof voor kritiek en men vervalt in oude fouten. Hoe kan iemand als Gerbrands functioneren in deze situatie?

Het feit dat van Gastel er bijvoorbeeld nog zit na de mogelijkheid hem te lozen in de winterstop is ook een teken aan de wand: natuurlijk makkelijk achteraf maar dat je werkelijk denkt dat dit onze leider is de komende paar jaren getuigt toch niet van het broodnodige inzicht en legt bovendien een falend aannamebeleid bloot.

Play offs worden een farce, daarna direct doorschakelen en wen frisse wind erin.

3   0  
Henri

Even wat anders uit de VI Pro

Zomaar even de beleving van PSV supporter Willem van der Veer, de man met het fototoestel.

PSV-VVV, elf jaar geleden. Van der Veer vindt het een wedstrijd van niks. Hij windt zich vooral op over verdediger Marcelo. ‘Steeds dat balletje onder de voet, draaien, weer terug. Verdomme Marcelo, ga nou eens voetballen, riep ik. Wat jij doet, dat kan ik ook. Zullen we wisselen? Na een tijdje begon hij op me te reageren. Geen goed teken, want een speler moet zich afsluiten voor het publiek.’

Aanvoerder Mark van Bommel nam het op voor zijn teamgenoot. ‘Hij kwam naar me toe en zei dat ik mijn mond moest houden. Ik kom hier om voetballen te zien, zei ik. Niet dat wat hij aan het doen is. Maar laat nou maar eens zien wat jullie kunnen. Vlak voor tijd kreeg PSV een vrije trap, aan onze kant van de tribune. Van Bommel schoot, die bal zwabberde, de keeper liet hem door zijn handen glippen: 2-0. Van Bommel draaide zich om, keek me aan en legde een vinger op zijn lippen: mondje dicht. Na het eindsignaal kwam hij naar me toe. “Sorry Willem, had ik niet moeten doen”, zei hij. Dat mag jij gerust, zei ik. Maar als jullie zo’n zaadwedstrijd spelen, kan ik beter in de kantine gaan zitten. En die Marcelo, die kan er niks van, die geeft alleen anderen steeds de schuld. “Daar hebben we het nog wel eens over”, zei Van Bommel. Een paar jaar later zagen we elkaar weer. “Ik zeg het niet gauw, maar je had toen wel gelijk”, grijnsde hij.’

Conclusie: supporters verschillen niet zoveel. Ze willen gewoon leuk voetbal zien waarbij wordt gestreden en de supporter vermaakt.
Maar dan heb je wel een trainer nodig die zegt dat hijzelf ook met plezier naar zijn team wil kijken.

1   0  
BasSnelden

Ik vrees dat hogere machten Kalerse in positie houden….
Zoals eerder Sixpack in positie werd gehouden en zoals er ook veel te veel adviseurs en schaduwbeslissers zijn in deze organisatie…..

3   0  
kopspion

‘t is stil……
Hopelijk stilte voor de storm

5   0  
Zwampie

Dit krijg je als het een vriendekliek is en iedereen elkaars hand boven het hoofd houd.
Als NAC er toch niks aan willen doen had men simpel weg Karelse op non actief zetten en een onderzoek in stellen. 2 weken wachten alles is weer rustig en Karelse kan weer verder en geeft een excuus dat hij zo niet had mochten reageren.

Je had dan iedereen tevree gehouden,supporters en buitenwereld zien dat er (schijnheilig) iets gedaan wordt, oftewel niks maar alleen voor het oog.
Nu doet NAC niks en krijg je terecht kritiek en laat je alles weer op zijn beloop. Schandalig voor ons en iedereen die NAC een warm hart toedraagt.
Karelse in ieder geval niet anders denkt hij wel van te voren na.

1   0  
Ata

Ongekende stilte...........

2   0  
Wanny

Of het ligt bij de advocaat.

Of NAC wil niks doen ivm de aankomende wedstrijden.

Of ze hopen dat het over waait.

1   0  
Badeend

Het voelt alsof het niet alleen over Karelse gaat op de burelen. Er zou wel (weer...) eens meer aan de hand kunnen zijn, met een stevige reorganisatie tot gevolg.

Het grootste probleem is de "wij tegen zij" mentaliteit die rondom NAC hangt, aan alle kanten. Dat was zo met eerdere sneuneuzen als Manders, Eisenga (wie?), Edelenbosch en Van Aalst, maar het is nu met Oud-NAC aan het roer weer van hetzelfde laken een pak. OF nog steeds heeft niemand begrepen hoe je NAC naar een hoger plan tilt OF er wordt eigenlijk gewoon hetzelfde trucje als met Manders en steijn uitgevoerd onder Van Aalst, maar dan door Van Hooijdonk, Gerbrands en consorten. De rijen (en deuren) gesloten houden, het allemaal binnenskamers zonder bemoeizucht van buiten oplossen en dan komen de mensen wel weer aansluiten als de resultaten daar zijn.

Dit gaat wel aardig hard tegen de fameuze advertentie van NAC=Breda van destijds in. Anderzijds, de gekozen naam "NAC=Breda" sluit natuurlijk ook een hoop uit - niet alléén Manchester, maar ook Oosterhout, Roosendaal, Zeeland en honderden andere locaties waar NAC-supporters zitten. Dat had ook al een teken moeten zijn...

3   0  
Ric

Ik zie t nog gebeuren dat ze m straks als teammanager weghalen en m dan vervolgens keeperstrainer maken. Niets is te gek in die ballentent.

5   0  
markenaa

Je kon er op wachten. Groot was de kritiek op manders en steijn die allemaal vrienden binnenhaalden.

De Haagse enclave heette het. Dan volgt de schoon schip overname NAC =Breda. En wat gebeurd er? Je doet exact hetzelfde als waar je zoveel kritiek op had. Alleen heet de Haagse enclave nu Oud NAC. Vriendjes boven competenties. Hand boven het hoofd ipv kritisch beoordelen.

Afgeven op het een en zelf hetzelfde doen. Bizar zo onprofessioneel

3   1  
markenaa

Als je denk dat de competenties en het karakter en het cv en de ervaring van Karelse hem op dat moment de meest geschikte elftalbegeleider die er rondloopt maakt

Als je denkt dat een goede scout ook een goede beleidsmaatregelen en manager is zonder ervaring op dat vlak (beleid maken en managen is totaal wat anders dan spelers scouten)

Als je denkt dat je kan promoveren met een trainer zonder noemenswaardige cv

Als je denkt dat het voor een nieuwe trainer fijn werken is zonder eigen assistenten

Als je denkt dat het handig is als een controlerend rvc lid met sterk ego en karakter ook de functie krijgt iets te kunnen en moeten vinden en adviseren ofwel td mag aviseren/overuren

Als je denkt dat je met dat alles een goede degelijke organisatie kan opbouwen waarin de rust heerst die nodig is.

Dan zegt dat heel erg veel over jouw eigen competitie en niveau.

5   1  
Sjak

Ook in de podcast hoor ik nog wat terughoudendheid. Natuurlijk vindt iedereen dat JK niet meer verder kan, maar er is ook een soort gereserveerdheid.
Ik heb bij het begin van dit jaar al aangegeven dat de grootste fout niet is dat ze Oud-NACcers hebben aangesteld, maar Oud-NACcers die voor veel mensen zo hoog op de ladder staan dat ze niet meer aanspreekbaar zijn. Het zijn museumstukken.
Ik ga naar de wedstrijd morgen en ik verwacht dat JK er niet bij is, maar durf maar eens tegen hem in te gaan, wie gaat hem dat vertellen?

11   2  
naxioma

Het is inmiddels 36 uur geleden dat team manager John Karelse zijn collega perschef Alex Knook bij de keel grijpt, hem tegen de grond duwt, en ook bedreigingen uit naar twee journalisten. Onder andere Cuco Martina moet ingrijpen om erger te voorkomen en John Karelse te kalmeren. Terwijl supporters en media terecht moord en brand schreeuwen en het onvermijdelijke ontslag van John Karelse verwachten, hult NAC zich in stilzwijgen. En dat al 36 uur lang. En waarom eigenlijk? De zaak is immers glashelder. Een medewerker (en zeker een team manager die een veilige omgeving dient te creëren) die fysiek geweld gebruikt en mensen bedreigt hoort niet thuis in een functie bij NAC. Daar kan en moet geen twijfel over bestaan. Ook niet als Alex Knook en anderen aangeven John Karelse te vergeven en hem nog een kans te willen geven. Dan geef je als organisatie een totaal verkeerd signaal af. Namelijk dat fysiek geweld en verbale bedreigingen getolereerd worden. Dan zal niemand die ooit nog met John Karelse te maken krijgt (of iemand anders die ver over de schreef gaat) bij NAC, een echt veilige en positieve werkomgeving kunnen ervaren. De cultuur van een organisatie wordt bepaald door de mate waarin negatief gedrag wordt getolereerd. Het meest logische zou zijn geweest dat John Karelse per direct zou zijn ontslagen of geschorst (met ontslag tot gevolg).
Maar waarom duurt het dan zo lang voordat NAC communiceert en een besluit neemt? En dat terwijl iedereen weet dat de organisatie het meest gebaat is bij snel (en zorgvuldig) handelen. Komt het omdat bepaalde beleidsbepalers niet beschikbaar waren? Komt het omdat nog nader juridisch advies wordt ingewonnen? Komt het omdat sommigen (Oud-NAC) John Karelse willen sparen? Alles is mogelijk bij NAC, maar het laatste zou yoch echt onverkwikkelijk zijn.
Ik vrees dat sommige (de meeste?) beleidsbepalers bij NAC de kwaliteit, de juiste oordeelsvorming en het juiste moreel kompas missen, om in zo’n zaak goed en doortastend op te treden. NAC is in de greep van Oud-NAC en Oud-NAC is een soort maffia familie, en familieleden laat je niet vallen, wat ze ook doen. Als het om Oud-NAC’cers gaat slaat het moreel kompas net wat anders uit dan bij niet clan leden.

2   0  
No Worries

Tja ja kan gebeuren dat de trainer tussen 6 plankjes wordt gewenst. Doen we normaal ook niet maar ach, we zijn ook boos hè, dan mag alles.
Wel vreemd dat niemand hierboven dit de moeite vindt op iets over te zeggen, 6 plankjes voor een NAC trainer is blijkbaar geaccepteerd.
Moet Annie ook niet weg toevallig?

3   1  
Hoge Vucht

Als ik het zo lees sta ik er alleen in maar: qua mij betreft kiest Maas gewoon een andere trainer (inclusief staf) en blijft Pierre aankopen controleren en af en toe zelf een suggestie doen. We gaan toch niet weer alles weggooien?

5   2  
BP

Natuurlijk moet JK onze club verlaten, liefst met onmiddellijke ingang, maar er is niemand van bovenaf die de klap met de hamer durft te geven.

Dus voor dit moment; John, hou de eer aan jezelf en trek je terug, in ieder geval voor de wedstrijd van morgen om verdere emoties en escalaties te voorkomen.

1   0  
Stirf

@Naxioma 10:54 .

Amen!

4   0  
Moppernac

John Stegeman de assistent van Mark van Bommel ophalen bij FC Antwerp voor het komend seizoen.
Gratis op te halen en eindelijk iemand zonder NAC DNA.

5   7  
Klundert

Natuurlijk is het verkeerd wat John heeft gedaan, en natuurlijk zal hij NAC verlaten, maar laten we het ook allemaal niet overdrijven. Geef die mensen even de kans om John op een nette manier te laten vertrekken. Hij wordt volgende week 54 jaar en moet nog een paar jaar werken. Laten we hem niet voor de rest van zijn carrière beschadigen voor iets wat in het dagelijks leven regelmatig gebeurd. Daarnaast, als je de Gegenpressing podcast volgt, wordt hij daar de laatste tijd volledig afgemaakt door journalisten die niet reageren op basis van bronnen maar vooral roepen om dingen los te maken.

Ik hoop dat hij, net als de rest van de TS, NAC verlaat, maar op een nette manier.

3   1  
Peter13

Volgens BN De Stem is Karelse zaterdag op het matje geroepen en komen ze maandag met een bericht naar buiten. Een nachtje erover slapen? Voor de zekerheid hebben ze er drie nachtjes voor uitgetrokken.

4   0  
Theoden King

Morgen hopen we allemaal weer tegen beter weten in dat we de vlaaien aan gort spelen. Dat gaat natuurlijk niet gebeuren.

De enige kans op een resultaat hangt af van de mate waarin roda mentaal is geknakt na het echec met de stadionspeaker en de wedstrijd tegen groningen.

Ook als er met een gestolen 1-0 valse hoop in leven wordt gehouden, is het uitstel van executie voor de TS en RvC. Zoals dat gaat in Breda, is er uiteindelijk geen ontkomen aan de Grote Afrekening.

3   0  
Ric

Daaruit maak ik op dat hij blijft! Lijkt mij een hele hele foute keuze. Spelers zullen zich nooit meer veilig voelen bij hem!

2   3  
naxioma

Volgens ingewijden zou de zaak John Karelse wel eens een heel vervelend juridisch staartje kunnen krijgen voor betrokkene. Naast een dreigend en eigenlijk onvermijdelijk ontslag, is door John Karelse wellicht een strafbaar feit gepleegd. Iemand naar de keel grijpen en op de grond duwen staat gelijk aan eenvoudige mishandeling (artikel 300 wetboek van strafrecht). Alex Knook kan dus aangifte doen bij de politie. Mocht hij dit -om wat voor reden dan ook- niet willen of durven, dan is zijn werkgever vanuit goed werkgeverschap (bieden van veilige werkomgeving), (moreel) verplicht dit te doen. Zij zijn immers op de hoogte dat een strafbaar feit is gepleegd. Mochten zowel Alex Knook als NAC Breda geen aangifte doen, dan kan de Officier van Justitie op basis van het opportuniteitsbeginsel besluiten om tot strafvervolging over te gaan. Hierin wordt meegenomen of er een algemeen belang wordt gediend met strafvervolging. Het feit dat dit bij een BVO plaatsvindt en breed is uitgemeten in de media, maakt de kans op strafvervolging groter. Mocht de Officier van Justitie niet tot strafvervolging overgaan, dan kan een belanghebbende hier bezwaar tegen aantekenen. Een belanghebbende zou iemand binnen of rondom NAC kunnen zijn. Kortom, John Karelse bevindt zich mogelijk in een uiterst penibele en onzekere situatie. Op eenvoudige mishandeling staat maximaal 3 jaar gevangenisstraf of een geldboete uit de vierde categorie.
En dan is nog buiten beschouwing gelaten de mate waarin de twee journalisten door John Karelse zijn bedreigd. Afhankelijk van de ernst zou ook hier sprake kunnen zijn van een strafbaar feit. Benieuwd of in dat geval de betreffende journalisten of hun werkgever aangifte gaan doen.
NAC zit uiteraard met deze situatie in de maag, en het is nu aan hen, om op basis van het juiste morele kompas, de juiste dingen te doen. Het was niet alleen een dag van afkoeling, maar wellicht ook van informatie inwinnen en overdenken. Je kunt in deze maar één keer het juiste besluit nemen.

2   0  
Maarten

Even een zeer pijnlijk feitje....

Het seizoen 2021/2022, het " tussenjaar" waar Edwin de Graaf hoofdtrainer was. Het jaar na het debacle Steijn en Manders. Het jaar dat er geen AD en geen TD was. Het jaar dat er geen kruimel te besteden was. In dat seizoen werd er meer punten behaald dan het afgelopen seizoen.
Het jaar 2023/2034 werd geacht voor promotie, doelgerichte transfers, een Ad werd aangesteld, noem het maar op.
RESULTAAT, SlECHTER gedaan dan het jaar 2021/2022. Het is een feit om te janken!!!!

2   0  
scheppioni

@ Maarten
Het zou in principe nog alle kanten op kunnen maar het is totaal geen team maar tis altijd wel iets bij ons nac, drie seizoenen geleden zeiden er vele dat we bijna gepromoveerd waren dat we wat pech hadden, nou toen was het net zo'n zooitje alleen conditie te kort maar ja wat wil je drie keer per week maar trainen ! Het wordt een keer tijd dat de weegschaal alles eens in belang is bij ons NAC !!!

1   1  
Maarten

Mogen we na het nog slechter presteren dan het seizoen 2021/2022 wel concluderen dat oude jongens krentenbrood ook totaal is mislukt. Als er een evaluatie komt dan moet ook dit eruit komen.
Verassend is het ook allemaal niet.
Lokhoff, ooit ontslagen door tegenvallende resultaten. Bij VVV daarna ook de laan uitgestuurd onder het mom dat het te verdedigend was.
Karelse, ooit ontslagen als hoofdtrainer bij NAC ook door tegenvallende resultaten. De dolksteek van v As heeft het allemaal nog minder fraai gemaakt.
PVH, onze wanbabee scout die werkelijk een score heeft van 0% betreft goede aankopen cq tips. Onruststokers als zoonlief buiten de 11 werd gelaten, de vete met Steijn, ongezouten meningen als voetbal" analist". Als voetballer stond hij bekend als moeilijk in omgang en geldwolf.
JPVG, vanaf dag 1 voelde je al dat hij NAC als voorgerechtje werd gezien. Bleek ook dat al in de winterstop zijn vriendje GIO van Kontkorst heb bij de staf wou hebben. NAC uiteraard gedacht van, Tja laat hem maar hier want we hebben al een naam als trainer kerkhof.
Keuze betreft Hyballa( ook uit de hoed van PVH) was natuurlijk spelen met vuur. Je wist dat hij praktisch overal met een bizarre reden weg moest. Van Denemarken tot NAC en Duitsland.
En elke keer als men na gaat denken betreft scouten, trainers aanstellen dan is het toch ongelooflijk dat het steeds fout gaat.
Seizoen 2021/2022 heeft bewezen om beter het denken aan niemand te overlaten.

0   0  
NAC4Ever

@MAARTEN

Sterker nog, in de Gegenpressingpodcast benoemde ze dat we dit seizoen de minste punten sinds eind jaren '80 (weet het exacte seizoen niet meer) hebben gehaald.
(Heb ik niet nagekeken).

1   0  
Ernie

Ja Maarten, er is een hoop gebeurd binnen NAC de laatste jaren.
Nieuwe eigenaars, andere trainers, ieder seizoen 75% nieuwe selectie. En wat is het resultaat?
Je kunt afvragen of dit ooit nog goed gaat komen. Het eerste wat moet gebeuren is de aanstelling van een sterke AD, eentje die de touwtjes stevig in handen gaat nemen.

2   0  
naxioma

Interessante observatie van Chris WM op X, het was mij ontschoten. Toen Henk Fraser als trainer van FC Utrecht een speler naar de keel greep, werd Fraser de laan uitgestuurd. Hoe moeilijk kan het zijn. Kennelijk wilde het MT van NAC doorpakken, maar stak Henk van Koeveringe (voorzitter RvC) daar een stokje voor. Op instigatie wellicht van mede RvC-lid en Oud-NAC'cer Pierre van Hooijdonk?

2   0  
naxioma

@Ernie
Een AD kan bij NAC alleen maar slagen als 1) hij integrale eindverantwoordelijkheid krijgt voor de totale organisatie (inclusief de voetbaltak), 2) hij ruimte en support krijgt om schoon schip te maken en 'zijn' plannen te realiseren, 3) we afstand nemen van een commissaris + rol (een commissaris is gewoon een commissaris, dus PvH terug in zijn hok of exit), en 4) hij (van de certificaathouders) voldoende financiële ruimte en garanties krijgt voor de komende jaren. Mocht Remco Oversier de nieuwe AD worden, dan zal uit zijn mandaat en bevoegdheden duidelijk worden of hij de zaken goed heeft uitonderhandeld en succesvol kan worden bij NAC. Wordt aan bovenstaande condities geen invulling gegeven, dan is de kans op succes voor NAC en Remco Oversier helaas klein, want dan zal er in de kern niet veel gaan veranderen.

1   0  
Dunsloopkogel

Sejdiu werd meteen verbannen waarom mag JK nog aanblijven
Gaan ze op de wedstrijd dag bekend maken wat ze gaan doen
Best slim ook ja
Heel #oudnacout

Laad alle berichten na dit bericht in