Wij gaan niet opzij

Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #101

Das Phantom

Tijd voor een nieuw jaar en dus ook nieuwe afleveringen van Een Tikkie naar het Zuiden. Vandaag aflevering 101 waar we vooruitkijken naar het nieuwe jaar, de status van de overname bespreken en kijken wat er deze transferperiode gaat gebeuren bij NAC.

Wat wordt het voor jaar?
Lukt het NAC om de sportieve malaise van 2021 achter zich te laten en een succesvolle tweede seizoenshelft te laten? En wat gaat er gebeuren met smaakmaker Thom Haye? Blijft hij langer in Breda of vertrekt hij toch naar een club die een stapje hogerop speelt komend jaar?

Overname
Het geruchtencircuit draait op volle toeren rondom de overname. Het lijkt er steeds meer op dat een lokale partij ook een vinger in de pap heeft en de American Dream voorbij is. Komt er snel witte rook?


Transferperiode
Het is januari en dat betekent dat er spelers van club mogen wisselen. NAC zou een spits willen halen en Bannis staat bovenaan de lijst. Boere was ook in beeld, maar die lijkt al afgehaakt. Weet NAC nog een aanvalsleider te presenteren?

B-Side Rats · Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #101
Bron:
B-Side Rats
22 Reacties
28   0  
Ric

Heeeeeel benieuwd naar die lokale partij. Ik kan niet wachten om weer in een positieve vibe te komen.

28   0  
Ric

Heeeeeel benieuwd naar die lokale partij. Ik kan niet wachten om weer in een positieve vibe te komen.

16   0  
Henri

Als ik in de podcast hoor dat het waarschijnlijk een terugkeer van oude bekenden gaat worden dan denk ik aan partijen als Vrolijk, CM, wellicht Van Aalst, Peek, Goetzee, Maaskant, Lokhoff, Van Hooijdonk. We zullen het dan binnenkort weten.

8   3  
Marco van bavel

Ben heel erg bang, dat die overname nog wel even gaat duren.

9   4  
Youssef

Off-topic….. kreeg net een rotgevoel toen ik las dat Veerman naar P$V gaat. D ze pu Heerenveen nu dan voor Haye gaan, en Haye voor een redelijke middenmootploeg😭

8   5  
Geelzwartwit

Net de lange podcast van bndestem gehoord met Hyballa een absolute aanrader. Morgenochtend meteen de bsiderats podcast maar eens luisteren.

7   6  
Geelzwartwit

@youssef de nerds zouden dan toch ook nog wel eens goedkoop in de race kunnen komen? Ik kan me voorstellen dat Slot met Haye ook wel raad weet

13   1  
Nonkel Frans

Even op adem komen na de lange BNde Stem Gegenpressung ontmoeting met Hyballa.
Hier hebben we een werkeloze trainer met zelfreflectie. Zo! Daar kan Steyn een voorbeeld aan nemen.
Duidelijk is daarnaast natuurlijk dat het echte succes zit in de driehoek AD TD en Trainer. Als deze niet op 1 lijn zitten wordt het nooit wat.
Spanningsveld tussen TD en Trainers is van alle tijden. Helemaal als de TD ook nog eens zijn oren moet laten hangen naar investeerders. Dat gaat altijd mis.

Inderdaad GZW zeer de moeite waard om te beluisteren.

13   2  
Geelzwartwit

@nonkel

En hoorde ik Hyballa nou zelf heel kort even de combi Lokhoff Hyballa noemen?

13   1  
Nonkel Frans

Ja ik ook! In lijn met wat hij stelt: een TD met trainersachtergrond werkt altijd beter.

Zie je het voor je?
Het zou kunnen werken. Lokhoff die samen met trainer de filosofie en de spelerskeuzes afstemt. Ton die PH al mompelend terugfluit als zijn duitse aanpak voor de spelers te onrustig of te straf wordt. Ton kent duitse mentaliteit en netwerk. Kan werken.

Maar dan toch weer - investeerders en AD moeten die twee vertrouwen, de ruimte en tijd geven. En daar is de uitdaging voor een TD als Lokhoff het grootst. Want een TDer staat vaak door andere belangen tussen 2 vuren in.
Dus van bovenaf schoon vegen en goede overname plus poppetjes neerzetten. Anders komt Lokhoff niet eens.......

19   6  
Mos de Aad

Ik vind Hyballa een mooie kerel, maar hoop niet dat we de fout gaan maken om hem terug te halen. Hij is echt overal met ellende en in korte tijd vertrokken. Ook bij NAC lag hij met de halve organisatie overhoop. Hem binnenhalen is vragen om problemen. Ik hoop dat dat we nu eens gaan bouwen aan een degelijke toekomstbestendige organisatie.

7   7  
Tip

Natuurlijk het beste als het een lokale partij wordt als ze ook echt geld genoeg hebben. En ik denk dat van Aalst er dan bij moet zijn, maar ik speculeer nu. NAC terug op ere niveau krijgen gaat geld kosten. Blijkt weer als dit doorgaat dat NAC niet kapot te krijgen is en dat is wellicht de belangrijkste conclusie.
Betreffende de poppetjes ; ik zou net als bij het nieuwe kabinet zeggen ; " laat het maar zien nu .......".

Hyballa is een zeer intelligente en interessante en veelzijdige man. Werkt ergens, valt korte tijd positief op en vertrekt met een goeie afkoopsom. En hij duikt altijd weer met een goed verhaal op waar interessante vacatures zijn .......
Voor 1 seizoen om te promoveren de moeite van het proberen misschien waard. Dat moet de nieuwe TD maar uitmaken.


10   2  
Geelzwartwit

Het nieuwe stadion kwam voorbij. Ik dacht waarom maak je er niet net zo'n stadion als aan de beatrixstraat van?
Bouw op f4 tm f7 een hele grote dubbellaags tribune met alle benodigde facetten en knap de rest van het stadion op. Een nieuw hoofdgebouw dus in de bestaande opzet. Dan kan je het huidige hoofdgebouw wellicht deels verbouwen tot krachtcentrum, opleidingscentrum, revalidatie enz enz.

10   26  
Adriaan

Hyballa walgelijk figuur
Binnen 2 maanden overal onwerkbare situaties creeren en dan ontslagen worden...
Tsja...

7   2  
RaraNAC

@geelzwartwit.

Dan moet die tribune juist de hoofdtribune zijn: extra laag business/skyboxen, tevens heb je als je hoog zit een schitterend uitzicht over de stad..

Ik ben erg benieuwd wie dan de locale partijen zijn. Dit wil niet altijd iets positiefs zijn voor de club. Dat hebben we de laatste jaren wel gezien. Veel stromingen en ego’s.

5   2  
Mos de Aad

Prima idee van Geelzwartwit. Mooie tribune bouwen op huidig f en deel van p4, Karel Vrolijk kan daar wel voor zorgen met zijn NAC-hart en bouwbedrijf. De skyboxen op de hoofd kunnen dan ook blijven, zo zorg je ineens voor veel meer skyboxen. TVC terrein opkopen en daar het trainingscomplex voor jeugd en selectie maken. Maar eerst zorgen voor een overname en duidelijk toekomstplan voor NAC.

9   5  
scheppioni

Ik heb de info van onze Chris WM altijd best hoog en wat zou het mooi zijn als er wat waar van is ....... bij mij komen toch heel andere verhalen ter oren, ons NAC is doodziek en 2023 zal hopelijk het jaar gaan worden !!!???

10   1  
Henri

PSV is het voorbeeld hoe ze bij NAC met het stadion om moeten gaan. Er is ruimte zat om de tribunes uit te bouwen, te verhogen, eventueel het stadion een kwart slag te draaien, een ondergrondse parkeergarage te bouwen etc. Bij Bayer Leverkusen, Karlsruhe, Schalke 04 en Sparta, zijn ze ook allemaal op de bestaande locatie aan de slag gegaan. Deze is te mooi en past teveel bij NAC en Breda om te verlaten. Alleen moet de trainings- en jeugdaccomodatie op een mooie plaats worden samengevoegd.

8   2  
Geelzwartwit

@SCHEPPIONI


Doodziek? En andere verhalen?

De club zit in een overname die blijkbaar wat meer tijd nodig heeft. We hebben een top 3 spelersbegroting, volwaardige jeugdopleiding, talenten en een hele brede selectie. We hebben een flinke teschnische staf. Er is een flink stadion waarin helaas niet gespeeld mag worden en er zijn veel supporters.

Doodziek is op sterven na dood. We zitten in een overname met zwijgplicht. En verder rolt de bal binnenkort weer.

En alle verhalen en geruchten etc. zijn pas achteraf op waarde in te schatten. Ik zou zeggen heb nog wat geduld en maak je niet zo druk. We kunnen als supporters toch niets anders doen dan onze spelers steunen? En volgens mij is dat ook het basisprincipe van een supporter.

4   3  
Scheppioni

Eigen belangen blijken toch de boventoon te voeren Geelzwartwit, laat ik het mis hebben, maar denk het nie!

2   2  
Geelzwartwit

@raranac

Het lijkt mij goedkoper en efficienter dan de f kant plat te leggen en er schoon een nieuw gebouw in te schuiven dan een bestaand gebouw helemaal aanpassen en verhogen etc.
Daarnaast heb je met een nieuw hoofdgebouw aan de f kant de mogelijkheid om extra skyboxen/commerciele ruimtes te creëren. En dat is meestal waarom men een nieuw/verbouwd stadion wil onderzoeken.

Ik denk win win als herontwikkeling van bestaande gebouw en nieuwbouw op f plaats kan vinden. Maar ben geen deskundige. Enige wat ik denk dat men daar eerder naar kan kijken dan Breepark of elders

3   1  
Peter13

Bij de bouw van het stadion werd verteld dat de constructie zodanig opgezet was dat er een tweede ring op (een deel van) het stadion gezet kon worden. Maar gezien de betonproblemen weet ik niet of dat nog steeds een optie is. Zou wel mooi zijn.

Het nieuwe stadion van Chelsea staat ook op de plek van het oude. In een paar zomers zijn er nieuwe tribunes gebouwd en is het veld een kwart gedraaid.

Ach ja, eerst maar eens nieuwe eigenaren, dan het niveau van het elftal opkrikken en dan aan een stadion gaan denken.

2   1  
Geelzwartwit

@peter13

Dat was inderdaad het mooie verhaal bij de oplevering van het stadion. Het was voorbereid op eventuele later succes waarmee er meer supporters een stoeltje moesten kunnen krijgen.
En zou een tweede ring geheel lf gedeeltelijk op het huidige stadion gezet kunnen worden... Zou...
Ik las een tijdje terug dat dat constructie technisch nu in ieder geval niet meer kan.

Maatr eens eerst maar de overname. Echter vind ik het concept denken over het stadion momenteel leuker dan doorzagen op waar blijft de overname.
Het komt ook een beetje voort uit het feit dat de grote leider 21 januari een jaar geleden een mooie brief schreef over een nieuw stadion en de wereld momenteel wel heel erg anders is.

Laad alle berichten na dit bericht in